Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίταRead More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο ο δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εκλέχθηκε στην Ελλάδα.

Ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Ήταν παθολόγος και πανεπιστημιακός ρωμανιώτικης καταγωγής και διατελούσε Δήμαρχος Ιωαννιτών από το 2019. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Επίσης, ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα – Νέα Εποχή». Στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 23,82% και στον δεύτερο επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου και προκατόχου του, Θωμά Μπέγκα, με 50,33%.
Read More »
Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, το Σάββατο 18/02/2023 και ώρα 21:00, στο Στάδιο Παλλάς. Προσκλήσεις μπορείτε να βρείτε στα γραφεία του Φ.Ο.Π. ή από τα μέλη του Δ. Σ.. 
Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε όμορφα.
Τιμή πρόσκλησης για ενήλικες 18 ευρώ.
Τιμή πρόσκλησης για παιδιά 5 ευρώ. 
Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και απεριόριστο ποτό.
Read More »
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει πως προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», προϋπολογισμού 300.000.000€, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Η Δέσμη χωρίζεται σε τρεις Δράσεις:
Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.
Ποσοστό ενίσχυσης: από 50% έως 60%
Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000€ έως 30.000€.

Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Ποσοστό ενίσχυσης: από 10% έως 50%
Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 50.000€ έως 650.000€.

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Ποσοστό ενίσχυσης: από 25% έως 60%
Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 200.001€ έως 1.200.000€.

Η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (OΠΣΚΕ).
Ημερομηνία έναρξης υποβολών: 23/02/2023 και ώρα 12:00
Οι Δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο OΠΣΚΕ.

Δείτε τις προκηρύξεις των Δράσεων https://bit.ly/3YDTbGG

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 2023 των "Ηπειρωτών Αστυνομικών" της Αθήνας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 2023 των "Ηπειρωτών Αστυνομικών" της ΑθήναςΣε ένα γλέντι για την νέα χρονιά από αυτά που οι Ηπειρώτες ξέρουν να διοργανώνουν, οι υπηρετούντες στην Αθήνα, Ηπειρώτες Αστυνομικοί θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου τους
Με Πετρο-Λούκα Χαλκιά και Μάκη Τσίκο στο κλαρίνο, και τα τραγούδια της Ηπείρου με τη φωνή του Αντώνη Κυρίτση, του Γιάννη Καψάλη της Γιώτας Γρίβα και της Παγώνας Αθανασίου, του Κώστα Αντωνίου , του Γιώργου Καραχρήστου και του Κώστα Μπανιώτη, οι Ηπειρώτες Αστυνομικοί θα ανταλλάξουν τις ευχές τους, για το νέο έτος .
«Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση της Χρονιάς» αναφέρουν σε σχετική ενημερωτική ανάρτηση η διοίκηση του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών, με την υποσημείωση, ως “θερμή παράκληση προς αποφυγή παρεξηγήσεων” σε ενημέρωση ότι, «θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΗ σειρά προτεραιότητας προπώλησης προσκλήσεων & τραπεζιών!!!».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου- Πρόεδρος Γεώργιος Λάκκας, ο Γεν.Γραμματέας, Αλέξανδρος ΓΚΟΥΜΑΣ, ο Ταμίας Δήμος ΠΑΚΟΣ και τα Μέλη Δ.Σ Σπύρος ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ Θωμάς, ΓΟΥΛΑΣ, Λάμπρος ΚΑΨΑΛΗΣ, Κώστας ΧΥΤΑΣ, Χάρης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Αναστάσιος ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρόεδρος: Γεώργιος Λάκκας
Γεν. Γραμματέας: Αλέξανδρος Γκούμας 
Read More »
Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 2023 των "Ηπειρωτών Αστυνομικών" της Αθήνας Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 2023 των "Ηπειρωτών Αστυνομικών" της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίταRead More »
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΉπειροςΑναφορά προς του αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στην Αναφορά επισυνάπτεται υπόμνημα από τις ομοσπονδίες απόδημων Ηπειρωτών Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων Άρτας και Τζουμέρκων, στο οποίο εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ερήμωση των χωριών, και της μείωσης του πληθυσμού της περιφέρειας όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη απογραφή.

Η έλλειψη βασικών υποδομών, η δυσκολία των νέων ανθρώπων να εργαστούν και να προκόψουν στον τόπο τους, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίων ανατιμήσεων, το αυξανόμενο κόστος ζωής, η υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, η άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ που δημιουργούν προβλήματα σε εκτεταμένες περιοχές, οι υψηλές χρώσεις των διοδίων, είναι κάποια μόνο από τα ζητήματα που θίγουν οι απόδημοι Ηπειρώτες με το υπόμνημα τους, και για τα οποία προτείνουν και ζητούν λύσεις.

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη σειρά τους, αν και με την Αναφορά τους ζητούν άμεση ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για τις ενέργειές τους, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει καμία λύση στα προβλήματα που βιώνει η Ήπειρος. Καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δε θέλει, και δε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά επιπλέον, μέσω των επιλογών της αποτελεί και η ίδια μέρος αυτών των προβλημάτων. Οι μέρες όμως αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας απαιτούν μία προοδευτική κυβέρνηση όπου θα εργαστεί με όραμα, γνώση, και διαφάνεια, ώστε και η χώρα και η Ήπειρος να προχωρήσουν μπροστά.
Read More »
Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο στις 11:00 το πρωί οι 3500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα 28.000 στρέμματα παραγωγικής γης να κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, “βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους“.
Η μη επίλυση του μόνιμου πλέον προβλήματος της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ θα επιφέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις στο σύνολο σχεδόν των οικονομικών δραστηριοτήτων του δήμου Σουλίου καθώς θα “θέσει σε κίνδυνο την επαρκή υδροδότηση της πόλης της Παραμυθιάς και όλων των κοινοτήτων του δήμου, θα οδηγήσει στον οικονομικό αφανισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής και θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την ποτιστική αγροτική παραγωγή του δήμου“.
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο το πρωί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στην Παραμυθιά, με το δήμο και την περιφέρεια Ηπείρου να συμπαραστέκονται στον αγώνα των παραγωγών και να ζητούν την άμεση εξεύρεση λύσης ώστε να δανειοδοτηθεί ο ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, με την εγγύηση της περιφέρειας Ηπείρου, για να μπορέσει να αποπληρώσει χρέη παρελθόντων ετών ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να επανασυνδεθούν αντλιοστάσια.
Τα χρέη του ΤΟΕΒ ανέρχονται στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ περίπου και από τα τέλη Δεκεμβρίου οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες οφειλές εξυπηρετούνται κανονικά.
Όπως με παράπονο σημειώνουν οι τοπικοί φορείς, ενώ πάρα πολλοί οργανισμοί εντάχθηκαν σε προγράμματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών με κρατική αρωγή αυτό δεν συνέβη για τους ΤΟΕΒ με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Read More »
Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεκτές οι προσφυγές κατά των ασφαλτικών στη Σαγιάδα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023
Δεκτές οι προσφυγές κατά των ασφαλτικών στη Σαγιάδα


Δεκτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους ιχθυοκαλλιεργητές, για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών στην περιοχή της Σαγιάδας.

Το θέμα είχε επανέλθει προ τριμήνου περίπου, όταν αιφνιδιαστικά οι… υπηρεσίες του Υπουργείου είχαν προχωρήσει στην αδειοδότηση. Οι αντιδράσεις ήταν θυελλώδεις και αποτέλεσμα αυτών οι διοικητικές προσφυγές που είχαν γίνει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι προσφυγές έγιναν δεκτές από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και απομένει η επίσημη δημοσίευση της απόφασης ώστε να γίνει γνωστό και το σκεπτικό.

Από αυτό άλλωστε θα εξαρτηθεί αν πρόκειται για οριστικό πάγωμα ή για απόφαση που θα δίνει την δυνατότητα στους επενδυτές να επιστρέψουν..
Read More »
Δεκτές οι προσφυγές κατά των ασφαλτικών στη Σαγιάδα Δεκτές οι προσφυγές κατά των ασφαλτικών στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Σελίδες