Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας


Ολοκληρώθηκε η on line δημοσκόπηση για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, που διενεργήθηκε σε συνεργασία, του thespro.gr, της paramythia-online.gr, της vdella.com και της diavouleusi.gr και περιελάμβανε τα κόμματα που βρίσκονται εντός κοινοβουλίου, με επιπλέον δυνατότητα απάντησης "Άλλο κόμμα" και ανάλογη καταχώρηση από τον ερωτώμενο του κόμματος της προτίμησής του. .

Το δείγμα της δημοσκόπησης, ήταν 373 άτομα, από τα οποία οι 293 (79%) ήταν άντρες και οι 80 (21%) γυναίκες.


Το 56% δηλώνουν κάτοικοι Ηγουμενίτσας, το 26% κάτοικοι του δήμου Σουλίου, 9% του δήμου Φιλιατών. όπως επίσης 9% δηλώσαν πως είναι ετεροδημότες.


Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων (56%) είναι ηλικίας από 26 εως 55 ετών, ενώ το ποσοστών των νέων ηλικίας από 17 εως 25 ετών είναι 10%


Πριν δούμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ας θυμηθούμε τα αποτελέσματα στη Θεσπρωτία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019


Τί είχατε ψηφίσει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές;


Στο ερώτημα αυτό, το δείγμα κινείται κοντά στα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών του 2019 αφού το 39,95% δηλώνει ότι είχε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, το 27,08% ΣΥΡΙΖΑ, το 12,87% ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και το υπόλοιπο μικρότερα κόμματα.


Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές


Στο ερώτημα τί θα ψηφίσετε στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μικρό προβάδισμα στο 32,17% που όμως μεταφράζεται σε μόλις πέντε ψήφους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 30,83% των ερωτηθέντων. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως διατηρεί το υψηλό – σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα - ποσοστό του στο Νομό με ποσοστό 15,01%, ενώ συγκρατούν τις δυνάμεις τους ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση. Ελαφρώς αυξημένο κατά 1% εμφανίζεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, άλλα μικρότερα κόμματα.

Όσον αφορά στους υποψηφίους βουλευτές, ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα των δύο μονομάχων Β. Γιόγιακα και Μ. Κάτση, στην προτίμηση των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, με τον… «κανέναν» (χωρίς σταυρό προτίμησης – υπέρ του κόμματος) πάντως να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 18% και στα δυο κόμματα και να εμφανίζεται δεύτερος (!!!) στην προτίμηση των ψηφοφόρων μετά τον νυν βουλευτή.

Ψηφοφόροι της Νέας ΔημοκρατίαςΨηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ


Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ


Αναλυτικά τα αποτελέσματα για όλα τα κόμματα:


Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα


Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι ψευδολογίες, οι ανακρίβειες και οι υπερβολές στις οποίες κατέφυγε ο κύριος Τσίπρας κατά την ομιλία του σήμερα στην Ηγουμενίτσα είναι αναρίθμητες. Στέκομαι αρχικά σε 5 από αυτές, που αφορούν τον τόπο μας:

Για το τμήμα του πρώην ΤΕΙ:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησε το τμήμα του ΤΕΙ στη Θεσπρωτία, προβλέποντας στα χαρτιά ένα νέο τμήμα που δεν λειτούργησε ποτέ, αφού γι’ αυτό έπρεπε να αποφασίσει - και να προβλέψει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό - το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το «τμήμα – φάντασμα», λοιπόν, ψηφίστηκε στο γόνατο για να κατευνάσει τις τοπικές αντιδράσεις εν όψει των εκλογών. Χωρίς μελέτη, χωρίς γνωμοδότηση της αρμόδιας Ανώτατης Αρχής, και χωρίς να πάρει το «πράσινο φως» από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προέβλεπε άλλωστε ο ίδιος ο «νόμος Γαβρόγλου».

Για τη χερσαία ζώνη:
Είμαστε σε σημείο σήμερα να συζητάμε για την οριστική και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα στους δήμους, γιατί κάποιοι έκαναν τα τελευταία 4 χρόνια αυτά που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες. Η απόδοση στην τοπική κοινωνία έχει προβλεφθεί στη σύμβαση παραχώρησης και οι σχετικές διατάξεις έχουν από καιρό δοθεί στη δημοσιότητα.

Για το Νοσοκομείο Φιλιατών:
Από το φθινόπωρο του 2019 στο Νοσοκομείο Φιλιατών έγιναν 32 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού, 103 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων, λειτούργησε για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Αιματολογικό, Νευρολογικό και Ψυχιατρικό Ιατρείο, ενώ αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Ιατρείο.

Για τα έργα στους δήμους:
Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε τα χρήματα για να γίνουν έργα 14 εκατομμυρίων ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε αφήσει «στον αέρα» αφού δεν είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση! Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου χρηματοδοτήθηκαν συνολικά με 28 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη σύνταξη των Βορειοηπειρωτών:
Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας βγήκε η ΚΥΑ και προβλέφθηκαν τα χρήματα ώστε περισσότεροι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες ομογενείς να μπορούν να παίρνουν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, και χωρίς τις περικοπές που προβλέπονταν αρχικά, λόγω του χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής τους στην Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας μπέρδεψε τη σύνταξη με την πλατφόρμα για επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, επίδομα που η σημερινή κυβέρνηση επίσης αύξησε.

Ασφαλώς δεν περιμέναμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και σοβαρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα το κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές;
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα


Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης. Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. Ο Μπελέρης αναδείχθηκε τελικά νικητής με 50,12%, ενώ ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%. Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφοι. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς που βρίσκονταν έξω από το σημείο της καταμέτρησης πανηγύρισαν έξαλλα αυτή την επικράτηση. Η εκλογική διαδικασία εξελισσόταν σε θρίλερ με τη διαφορά εντελώς οριακή ανάμεσα σε Μπελέρη και Γκόρο, ωστόσο ο πρώτος διατηρούσε ελαφρύ προβάδισμα.
Μάλιστα νωρίτερα είχε διακοπεί η διαδικασία της καταμέτρησης, γεγονός που προκάλεσε τη συγκέντρωση κόσμου στο γήπεδο της Χειμάρρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπελέρης είχε κριθεί προφυλακιστέος μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς συνελήφθη την Παρασκευή, με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων. Μια εξέλιξη που προκάλεσε την οργή της Αθήνας, με διαβήματα αλλά και σκληρά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας προς τα Τίρανα.

Το πρώτο μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή
Στην πρώτη δήλωση μετά την εκλογή του ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους Έλληνες ομογενείς μέσα από την φυλακή έγραψε:
«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!».

Οι νικητές στους δήμους Φοινίκης και Δρόπολης
Στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.
Read More »
Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Καλλιεργούσε δεντρύλλια κάνναβης και συνελήφθη

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Καλλιεργούσε δεντρύλλια κάνναβης και συνελήφθη


Στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του το απόγευμα της 12-05-2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ειδικός εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας, αποτελούμενος από μετασχηματιστή φωτός, λάμπες θερμότητας, ανεμιστήρα, ανακλαστικά φύλλα αλουμινίου, λίπασμα κλπ,
· τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης ύψους περίπου πενήντα (50) εκατοστών, που καλλιεργούνταν σε ισάριθμες γλάστρες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός ντουλάπας,
· τέσσερα (4) φυτά κάνναβης σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης,
· -45- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και
· -222- γραμμάρια μίγματος καπνού και ακατέργαστης κάνναβης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Καλλιεργούσε δεντρύλλια κάνναβης και συνελήφθη Καλλιεργούσε δεντρύλλια κάνναβης και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο με 83 συλλήψεις

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο με 83 συλλήψεις 


Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας έλαβε χώρα σε όλη την Ήπειρο κατά το διάστημα από 9 έως 14 Μαΐου 2023.
Αντικείμενο της δράσης, η οποία σχεδιάστηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, ήταν η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας που άπτεται σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, όπως τα ναρκωτικά, τα όπλα, η μετανάστευση, το λαθρεμπόριο και οι κλοπές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συνολικά:
· 3.081 έλεγχοι ατόμων,
· 1.792 έλεγχοι οχημάτων,
· 11 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
· 83 συλλήψεις ατόμων για διάφορα ποινικά αδικήματα, εκ των οποίων 13 για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και 2 για ληστεία.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο, τόσο την αποτροπή της παραβατικότητας, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της Ηπείρου.
Read More »
Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο με 83 συλλήψεις Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο με 83 συλλήψεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: "Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: "Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass" (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με εκτενή αναφορά σε τοπικά ζητήματα ξεκίνησε την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα, όπου εκφώνησε πολιτική ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στην μη απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος στους ΟΤΑ της περιοχής.
Αναφέρθηκε στο κλείσιμο του τελευταίου τμήματος του ΤΕΙ της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδρυθεί Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας το οποίο η κυβέρνηση ΝΔ κατήργησε.
Έκανε εκτενή αναφορά στις υποδομές υγείας αλλά και στα έργα που ξεκίνησαν στο Νομό επί ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι αν υπάρχει μια μπολντόζα που να εκτελεί έργο κάπου στη Θεσπρωτία, αυτό σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και το κόστος παραγωγής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης κορόϊδεψε τους αγρότες» και σχολιάζοντας την ακρίβεια σημείωσε ότι ένα προϊόν φτάνει από το χωράφι στο ράφι, αυξημένο κατά 300%.
Μίλησε για τις δυσκολίες των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αδυναμία χρηματοδότησης τους από το τραπεζικό σύστημα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «για να λάβουν δάνειο πρέπει να αποδείξουν ότι δεν τα χρειάζονται».
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό από την Ηγουμενίτσα σημειώνοντας πως, «αυτό που κατάφερε ο κ Μητσοτάκης ήταν η μεσαία τάξη, που δήθεν θα υποστήριζε, να την κάνει να ζει με κουπόνια. Κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, κουπόνια για να πληρώσει το ρεύμα… Κουπόνια για να πληρώσει τη βενζίνη… Όλη μας τη ζωή έχει γίνει ένα pass. Pass παντού αλλά πουθενά δεν πας... Ήρθε η ώρα να πούμε και στον κ. Μητσοτάκη ένα pass: Ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας», είπε ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες της Θεσπρωτίας πρώτη ευκαιρία και όχι δεύτερη, προκειμένου να κυβερνήσει με τα θέλω και όχι με τα πρέπει. «Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία, αλλά πρώτη ευκαιρία. Να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τους αφήσαμε γεμάτα τα ταμεία για να τρώει από τα έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δις. Αν είχαμε εμείς αυτή την ευχέρεια, θα ήταν έτσι τα σχολεία, τα Νοσοκομεία;»
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των υποκλοπών. «Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι ακόμα στη θέση της. Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη;», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Το θέμα είναι που έχει πάει αυτό το υλικό. Χιλιάδες gb, που βρίσκονται σήμερα; Θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια;». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τα όσα είπε στο debate περί φυλακών. «Πώς θα λογοδοτήσουν οι υπόλογοι; Με τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση;», ενώ ζήτησε «δικαιοσύνη παντού και στη δικαιοσύνη, η οποία ακόμα δεν έκανε τίποτα για το θέμα αυτό».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να ξεχαστεί».
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες της μονοεδρικής Θεσπρωτίας, τους κάλεσε να αποφασίσουν αν τη Δευτέρα των εκλογών θέλουν να έχουν μια δημοκρατική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συμφερόντων.


Read More »
Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: "Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass" (+ΒΙΝΤΕΟ) Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: "Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στους ετεροδημότες της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στους ετεροδημότες της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στους ετεροδημότες της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στους ετεροδημότες της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Κλειστά στις 19 και 22 Μαΐου τα σχολεία λόγω εκλογών

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Κλειστά στις 19 και 22 Μαΐου τα σχολεία λόγω εκλογών


Κλειστά την Παρασκευή 19 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου θα μείνουν τα σχολεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων.

Στην σχετική απόφαση αναφέρεται:

«Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας».
Read More »
Κλειστά στις 19 και 22 Μαΐου τα σχολεία λόγω εκλογών Κλειστά στις 19 και 22 Μαΐου τα σχολεία λόγω εκλογών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για απόπειρα ληστείας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για απόπειρα ληστείας


Συνελήφθησαν χθες (14-05-2023) μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ημεδαπό και με τη χρήση βίας αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να του αποσπάσουν χρήματα και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν άμεσα στην ευρύτερη περιοχή και να τους συλλάβουν.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για απόπειρα ληστείας Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για απόπειρα ληστείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας


Τη Δευτέρα στις 11:30 το πρωί, αναμένεται στην μονοεδρική Θεσπρωτία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας. 
Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στον πεζόδρομο της πόλης της Ηγουμενίτσας και ακολούθως θα κατευθυνθεί στα Ιωάννινα όπου το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Στις 30 Μαΐου τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Στις 30 Μαΐου τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου


Την Τρίτη 30 Μαΐου, στις δύο το μεσημέρι, θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Η ειδική συνεδρίαση έχει ως μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής κατά το 2022..

Η συνεδρίαση θα δώσει την δυνατότητα για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Read More »
Στις 30 Μαΐου τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου Στις 30 Μαΐου τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

24 με 28 Μαΐου η πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
24 με 28 Μαΐου η πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα


24 με 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών της Harley Davidson στην Θεσπρωτία υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Η Λέσχη Harley Davidson Club Hellas, εχει κινηθεί πολύ δυναμικά στη οργάνωση και προβολή του event τόσο με συναντήσεις με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς όσο και με την διανομή προωθητικού υλικού της Θεσπρωτίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, με σκοπο την οσο μεγαλύτερη συμμετοχή λατρεων της Harley Davidson
Τις προηγούμενες πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίδειξη του χώρου διεξαγωγής (Δρέπανο) και των εγκαταστάσεων καθώς και εκτενής ενημέρωση για την μεχρι σήμερα προετοιμασια στους επισκέπτες από Φινλανδία ,Σουηδία ,Τσεχία και Ελβετία . Η επιτροπή επιθεώρησε τους χώρους και έκανε προτάσεις-παρατηρήσεις για την εύρυθμη και καθ´όλα ασφαλή λειτουργία του event.

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Harley-Davidson
Δημιουργήθηκε το 1990. Γνωστή στο χώρο ως «Club Hellas» λόγω της σύντμησης της ξενικής της ονομασίας Harley Davidson Club Hellas, είναι η παλαιότερη και πλέον αναγνωρισμένη ομάδα μοτοσικλετιστών στην Ελλάδα και δεν έχει καμία σχέση ή εξάρτηση από την κατασκευάστρια εταιρία, εκτός φυσικά από την αγάπη και τον θαυμασμό που μοιράζονται τα μέλη της για τα θρυλικά μηχανήματα που κατασκευάζει.
Σκοπός της δημιουργίας της ήταν η οργάνωσητης κοινότητας των ελλήνων μοτοσικλετιστών και ιδιαίτερα των ιδιοκτητών H-D και γενικά η προώθηση της ομαδικότητας, του μοτοσικλετισμού, του τουρισμού και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Για να πετύχει αυτούς τους στόχους το Club Hellas διοργανώνει εκδρομές, ταξίδια, πάρτι, συγκεντρώσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις που απευθύνονται και προσελκύουν όχι μόνο τα μέλη της και τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών H-D, αλλά και τους πολυάριθμους φίλους και θαυμαστές της Harley και της κουλτούρας που τη χαρακτηρίζει.
Τέλος, μέσα στους σκοπούς και τα ενδιαφέροντα του Σωματείου είναι η φιλανθρωπική δραστηριότητα, η διάδοση του πνεύματος του μοτοσικλετισμού και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του μοτοσικλετιστή. Η ανταπόκριση των φίλων της H-D ήταν από την πρώτη στιγμή ενθουσιώδης και έτσι η Λέσχη μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 600 αιτήσεις για εισδοχές νέων μελών.
Αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 150 προσεκτικά επιλεγμένα μέλη, ενώ κατά τα προηγούμενα 20 έτη, έχουν φορέσει περήφανα τα διακριτικά της περίπου 250 ιδιοκτήτες Harley.
Read More »
24 με 28 Μαΐου η πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα 24 με 28 Μαΐου η πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Μ. Κάτσης: "Η μαρίνα Ηγουμενίτσας, είναι το «Ελληνικό» της Θεσπρωτίας" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Μ. Κάτσης: "Η μαρίνα Ηγουμενίτσας, είναι το «Ελληνικό» της Θεσπρωτίας" (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η μαρίνα στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας, είναι το «Ελληνικό» της Θεσπρωτίας.
Στις 21 Μαϊου φέρνουμε την αλλαγή! Για τη ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ που δικαιούμαστε!


Read More »
Μ. Κάτσης: "Η μαρίνα Ηγουμενίτσας, είναι το «Ελληνικό» της Θεσπρωτίας" (+ΒΙΝΤΕΟ) Μ. Κάτσης: "Η μαρίνα Ηγουμενίτσας, είναι το «Ελληνικό» της Θεσπρωτίας" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: "Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
Β. Γιόγιακας: "Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα" (+ΒΙΝΤΕΟ)


Τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα μας έχει μια κυβέρνηση που έβαλε πλάτη στα δύσκολα.
Που έβαλε ξανά την οικονομία στο μονοπάτι της ανάπτυξης.
Που τήρησε τις δεσμεύσεις της. Για λιγότερους φόρους, για καλύτερες συντάξεις και μεγαλύτερο βασικό μισθό. Για περισσότερες δουλειές.
Τα επόμενα χρόνια η χώρα μας είναι έτοιμη να κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα προς τα εμπρός.
Χρειάζεται γι’ αυτό μια δυνατή και σταθερή κυβέρνηση.
Που ξέρει να δουλεύει για την προκοπή του τόπου μας.
Που τολμά να αναμετρηθεί με όσα μας «πληγώνουν».
Που μπορεί να κάνει αυτά τα οποία υπόσχεται.
Στις 21 Μαΐου συνεχίζουμε, μαζί!
Δίπλα σας!
Σταθερά, τολμηρά, μπροστά!
Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα!


Read More »
Β. Γιόγιακας: "Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα" (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. Γιόγιακας: "Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

15 θέσεις συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023
15 θέσεις συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα πέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ, που εδρεύει στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα:


Οι υποψήφιοι/ιες των ανωτέρω ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 67 ετών και κατ’ εξαίρεση, έως 70 ετών, όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος της ηλικίας και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα

Απαραίτητα Δικαιολογητικά
Τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης, τα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες αναφέρονται λεπτομερώς στην Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2023 (ΑΔΑ: ΨΑΨΓΟΡ8Μ-ΚΕ4), στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (10-6-2021), τα οποία έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ και στο Διαύγεια.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την Ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην διεύθυνση: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα, υπόψη Κ. Τσίπη (τηλ. επικοινωνίας: 26650 23223). Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και συγκεκριμένα από 17-5-2023 έως και 26-5-2023.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) Στη ΔΕΥΑΗ στην ανωτέρω διεύθυνση ή στο δικτυακό τόπο της ΔΕΥΑΗ (www.deyaig.gr), β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Ενημερωτική πύλη  Πολίτες  Έντυπα - Διαδικασίες  Διαγωνισμών Φορέων  Ορ. Χρόνου ΣΟΧ, γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Ενημερωτική πύλη  Πολίτες Έντυπα –Διαδικασίες  Διαγωνισμών Φορέων  Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.
Read More »
15 θέσεις συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 15 θέσεις συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Σελίδες