https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

20 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
20 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε την πρόσληψη 20 ατόμων εργατικού και τεχνικού προσωπικού , μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα Ιανουάριο 2016 , με βάση τις διατάξεις του άρθρου 210 του ν.3584/2005 , προκειμένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες ή εποχικές ή κατεπείγουσες ανάγκες, οι οποίες αφορούν στη συντήρηση και καθαρισμό φρεατίων αποχέτευσης και λοιπών κοινόχρηστων χώρων από φερτά υλικά λόγω έντονων βροχοπτώσεων, στις τοπικές κοινότητες: Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Νέας Σελεύκειας, Αγίας Μαρίνας, Μαζαρακιάς, Μαργαριτίου, Πέρδικας, Παραποτάμου, Λαδοχωρίου, Καστρίου, Μαυρουδίου, Αργυροτόπου και Φασκομηλιάς.

Πληροφορίες στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας
Τηλ 2665361100
Read More »
20 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας 20 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Φιλιάτες: τόπος να ζεις, με υπέροχο κλίμα και πανέμορφη φύση

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Φιλιάτες: τόπος να ζεις, με υπέροχο κλίμα και πανέμορφη φύση


Οι ηλιόλουστες μέρες που είχαμε μέχρι προχθές, εδώ στο Φιλιάτι, σε ωθούσαν στην εξοχή και στη πεζοπορία και την απόλαυση της υπέροχης φύσης.Σκέφτηκα λοιπόν να περπατήσω στο δρόμο που ανοίχτηκε πρόσφατα για να κατασκευασθεί ο Βιολογικός των Φιλιατών. Ο δρόμος αρχίζει από το βόρειο σύνορο του Εργοστασίου στου Τάκα και είναι καλός για περπάτημα- για αυτ/τα μόνο αγροτικά κλπ.Η απόσταση από του Τάκα μέχρι το χώρο επεξεργασίας του βιολογικού είναι γύρο στο χιλιόμετρο. Ένα χιλιόμετρο μέσα στην τοπική βλάστηση, τους υπέροχους θάμνους και τις απίθανες γράβες, σπηλιές και βάραθρα που είναι γεμάτη η περιοχή της Μιχάλιαρης όπως και όλο το Φιλιάτι άλλωστε.

Ναι Μιχάλιαρη λέγεται η περιοχή, όλη η νότια πλαγιά του υψώματος που είναι κτισμένο το Φιλιάτι- απόληξη του βουνού Άη Λιάς και καταλήγει στον μικρό κάμπο της Ελαίας.Το όνομα Μιχάλιαρη το οφείλει στο ότι εκεί υπήρχε παλιό χωριό το οποίο αφανίστηκε με το λιμό των αρχών του 1800- όπως γράφουν κάποιοι ιστορικοί (Πουκεβίλ). Ακόμη και σήμερα κάποιο έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει τα σπάνια υπολείμματά του χωριού.Υπάρχει επίσης και υπόλειμμα του δρόμου- καλντερίμι, το οποίο οδηγούσε στο χωριό αυτό και στο Φιλιάτι. Αυτό το δρόμο εξυπηρετούσε και η παλιά τοξωτή γέφυρα της Ελαίας.Η διαδρομή είναι υπέροχη και ειδικά τους περιπατητές τους αποζημιώνει η εναλλαγή του τοπίου.να και ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των Φιλιατώνκαι στο βάθος τα Γίτανα (Γκούμανη)

Θα άξιζε βέβαια αυτός ο δρόμος να βελτιωθεί και να αποτελέσει μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συνένωσης των Φιλιατών, με τον δρόμο που θα ενώσει κάποτε την Εγνατία με την Αλβανία. Μέσω αυτού του δρόμου στον κάμπο Ελαίας, το φράγμα και τα αρχαία Γίτανα (Γκούμανη) απέχουν από το Φιλιάτι μόλις 3-4 χιλιόμετρα!!!
 
Read More »
Φιλιάτες: τόπος να ζεις, με υπέροχο κλίμα και πανέμορφη φύση Φιλιάτες: τόπος να ζεις, με υπέροχο κλίμα και πανέμορφη φύση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Υποψήφιος για "Πρόσωπο της χρονιάς", από την εφημερίδα Πελοπόννησος, ο Σταύρος Μπακολιάς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Υποψήφιος για "Πρόσωπο της χρονιάς", από την εφημερίδα Πελοπόννησος, ο Σταύρος Μπακολιάς


Η εφημερίδα  «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» πραγματοποιεί ψηφοφορίας για τα «Πρόσωπα της χρονιάς του 2015». 

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» έχει επιλέξει για υποψήφιους πρόσωπα που το 2015 πραγματοποίησαν κάποιο επίτευγμα και δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε όσες επιλογές «συναντούν» την προσωπική σας εκτίμηση. 

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. 

Στη συνέχεια η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», με βάση τις ψήφους σας και τα κριτήριά της, θα επιλέξει 30 πρόσωπα. 
Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016.


Ο Σταύρος Μπακολιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα με καταγωγή από την Μάνη και τα Ιωάννινα. 
Από το 1986 έζησε στην Ηγουμενίτσα, δούλεψε στην Ventouris Ferries και ακολούθως στην Minoan Lines. 
To 1999 ίδρυσε την δική του εταιρία Euroline Shipping & Cargo L.T.D ως broker φορτηγών για όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες. 
Το 2006 έγινε εμπορικός αντιπρόσωπος/ναυτιλιακός πράκτορας της ANEK Lines στην Ηγουμενίτσα. 
Σύντομα, έγινε το πρόσωπο-κλειδί της εταιρίας για το λιμάνι της Πάτρας. 
Τέλος το 2015 ανέλαβε την ναυτιλιακή πρακτόρευση για την εταιρίας ΛΑΝΕ sea lines για το λιμάνι ^ της Καλαμάτας, ενώ είναι ο κεντρικός εμπορικός αντιπρόσωπος της HELLENIC Sea Ways για την περιοχή της Ηπείρου.
Read More »
Υποψήφιος για "Πρόσωπο της χρονιάς", από την εφημερίδα Πελοπόννησος, ο Σταύρος Μπακολιάς Υποψήφιος για "Πρόσωπο της χρονιάς", από την εφημερίδα Πελοπόννησος, ο Σταύρος Μπακολιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Σήμερα στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά η εκδήλωση μνήμης για τον "δάσκαλο από την Ποταμιά" Φώτη Αθανασίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Σήμερα στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά η εκδήλωση μνήμης για τον "δάσκαλο από την Ποταμιά" Φώτη Αθανασίου

 
 
Σήμερα στις 19:30, στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης για τον συγγραφέα, ερευνητή και λόγιο "δάσκαλο της Παραμυθιάς από την Ποταμιά" Φώτη Αθανασίου, ο οποίος έφυγε απο την ζωή στις 4.9.13, με την σημερινή εκδήλωση να αποτελεί φόρο τιμής προς το συγγραφικό του έργο και της όλης προσφοράς του στα Ηπειρώτικα Γράμματα.

Για τον Φώτη Αθανασίου, ειχε γράψει ο Κώστας Γεωργίου, ενας εκ των ομιλητών στην σημερινή εκδήλωση: Το φευγιό του βουλήθηκε ο Πελασγικός Δίας και μήνυσε στον Αηδονέα, στον Κάτω Κόσμο, τον πηγαιμό του. Του Δασκάλου. Του Δασκάλου μας. Του Φώτη Μ. Αθανασίου. Στα χώματα της Θεσπρωτίδας γης, στην Ποταμιά του, στο Φανάρι του, τώρα αναπαύεται.

Αυτός που λαρωμό, εδώ στον πάνω κόσμο, δεν είχε. Που στιγμή δεν σταμάτησε να υφαίνει στην προσωπική του μπάνια, στον δικό σου αργαλειό. Υφάδια για το σπίτι του και την οικογένεια του, για τον τόπο του και τους ανθρώπους του. Στη ζωή καθείς πορεύεται κατά πως δοκείται. Κατά πως λογαριάζει για αξίες της, προσδίδει σε αυτήν το περιεχόμενο που τον εκφράζει. Και ρυθμίζει ανάλογα τον βηματισμό του, ώστε να διανύσει και τελευτήσει το βίο του, κοντά στα ενδιαφέροντα του και στις στοχεύσεις του, όσο τούτο είναι μπορευτό στον κοινωνικό του περίγυρο. Πράγματι, θείο δώρο η ζωή. Όμως του Φώτη Αθανασίου, του Δασκάλου από την Ποταμιά, πόρεψη αυτή είναι – για μένα – ιδιαίτερη και αξιοσημείωτη. Θέλω έτσι, από χρέος κινούμενος, να αποχαιρετήσω έναν άνθρωπο που υπήρξε στη ζωή μου φίλος, αλλά πρωτίστως αφειδής δάσκαλος μου. Με τον οποίο συμπορεύτηκα και συνεργάστηκα δημιουργικά, ένα μέρος μάλιστα αυτής της συνεργασίας μας δοκιμάστηκε εκδοτικά.

Γέννημα – θρέμμα της Θεσπρωτίδας Γης ο Φώτης : « Γεννήθηκα το 1929 στην Ποταμιά… » μας γνωρίζει αυτοβιογραφούμενος. « …Φοίτησα μέχρι την Τετάρτη τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς. Τον Σεπτέμβριο του 1939 εγγράφομαι στην Ά τάξη του οχτατάξιου Γυμνασίου Παραμυθιάς. Αποφοίτησα το 1950, χάνοντας τρία χρόνια κατά τον πόλεμο και την κατοχή… ».

Στη συνέχεια μας γνωρίζει πως αποφοιτώντας από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, διορίζεται ως δάσκαλος το 1953 και υπηρετεί σε διάφορα σχολεία του Φαναρίου ως το 1977, όταν μετατίθεται στην Αθήνα και από εκεί το 1981, σε σχολείο της Γερμανίας ως το 1986 που επέστρεψε στην Ελλάδα και συνταξιοδοτήθηκε. Για τόσα χρόνια υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε σειρά σχολείων της περιοχής μας, του κέντρου και του εξωτερικού ( για τους Έλληνες μετανάστες ). Με μεράκι, με φρόνηση, με λογισμό και όνειρο – φλόγα στους νέους να δώσει τη γλώσσα ελληνική. Αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, καθώς η διαρκής ενασχόληση του, το ανήσυχο πνεύμα του, το ασίγαστο ερευνητικό του πάθος, τον ανέδειξαν σε μια πολυσχιδή προσωπικότητα, ώστε κατά «δικαίαν και αντικειμενικήν κρίσιν» να καταλαμβάνει κορυφαία θέση πνευματικού άνδρα στην Θεσπρωτία και στην Ήπειρο. Από τα φοιτητικά μου ακόμα χρόνια, η μνήμη μου τον συναντά κάπου στο κέντρο της Αθήνας, πάντοτε περιποιημένο, κουστουμαρισμένο, γραβατωμένο, να κατηφορίζει τη Σόλωνος, να οδεύει προς τα Εξάρχεια, να επιστέφει προς την Ακαδημία, διαβαίνοντας από στενά και φαρδιά δρομάκια, με την τσάντα του ανα χείρας.

Να εισέρχεται στα βιβλιοπωλεία, να ρωτάει, να ζητάει, να ψάχνει και να αγοράζει. Και τι δε μάζευε από βιβλία. Κάθε φορά που προσέθετε στη συλλογή του το νέο του απόκτημα, ευδαιμονικός φωτισμός περιέλουζε το πρόσωπο του. Συχνά μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις, φεύγαμε από τους Αδελφούς Τολίδη – το μόνιμο στέκι μας – για κάποια ταβερνούλα, να το γιορτάσουμε και να το συζητήσουμε το πράγμα με λίγη οινοποσία. Καθότι έτσι απαιτούσε το Αθηναίικο κλίμα της εποχής. Αργότερα πάλι, τον βλέπω χωμένο στο κάθισμα του γραφείου του, ανάμεσα στα βιβλία του – ένας τεράστιος όγκος βιβλίων, ένα ολόκληρο σπίτι βιβλία, εκεί στο χωριό του την Ποταμιά. Να μελετά, να γράφει, ένα βιβλίο να ανεβάζει άλλο να κατεβάζει, συνομιλώντας μαζί τους τρεφόμενος πνευματικά, αδιαφορώντας χαρακτηριστικά για την άλλη τροφή ακόμη και όταν η σύντροφος του Σπυριδούλα τον προσκαλεί στο οικογενειακό τραπέζι.

Και κάποτε – κάποτε να μου τηλεφωνεί : « Κώτσιο, ο Φώτης είμαι. Ξέρεις τη βρήκα… », για να μοιραστεί μαζί μου το καθετής που ανακάλυπτε ερευνώντας. Όμοια τον φέρνω μπροστά μου, πάντα με την τσάντα του ανα χείρας, να περιδιαβαίνει την αγορά, στο « παζάρι της Παραμυθιάς », « άχαμνο σοκάκι » το λέγαν οι παλιοί . Να χαιρετάει όλους με περίσσεια ευγένεια, χαμογελώντας πάντοτε εγκάρδια. Συχνά να κοντοστέκεται για να συνομιλήσει με τους γνωστούς του. Μερικές φορές να βγάζει το σημειωματάριο, σημειώνοντας εκεί στα όρθια οτιδήποτε προέκυπτε από τη συζήτηση : καμιά ενδιαφέρουσα φράση, κάποια λέξη, κάποιο άγνωστο τραγούδι – ποίημα, κάτι που συμπλήρωνε τη συλλογή του για το συγγραφικό του έργο. Να περνάει από τα μαγαζιά και προ πάντων να καταλήγει στον πιο οικείο του χώρο, στο βιβλιοπωλείο του Θωμά. Να ακουμπάει προσεκτικά την τσάντα του και από συνήθειο ( = έξις, δευτέρα φύσις ), να ψάχνει στα ράφια, μπας και έμεινε ξεχασμένο και αζήτητο κανένα βιβλίο του ενδιαφέροντος του. Και πάντα ο Θωμάς φρόντιζε για τους πραγματικούς αναγνώστες και ερευνητές. « Πηγή ακένωτος » το εμπόρευμα του.

Γιατί ο Θωμάς μπορεί « να μην διάβασε ποτέ του κανένα βιβλίο, αλλά το εμπορεύθηκε με πάθος » καθώς εμπνευσμένα και αποφθεγματικά αποφάνθηκε κάποτε γι’ αυτόν ο ίδιος ο Φώτης. Άλλοτε πάλι, περιτοιχισμένος από φίλους, συνομιλητές του να απαντά και να τοποθετείται με απολυτή νηφαλιότητα και με αφοπλιστική επιχειρηματολογία, με σειρά θεμάτων για την τοπική ιστορία, τη λαογραφία και την εν γενεί πολιτιστική μας παράδοση. Αλλά και για κάθε θέμα που αφορά στον άνθρωπο, ως πραγματικός ουμανιστής, διανοητής και λόγιος. Προ πάντως όμως, αφουγκράζομαι το βηματισμό του, καθώς ανεβαίνει τα σκαλιά του γραφείου μου για να με συναντήσει, αναγγέλλοντας στην είσοδο φωναχτά την άφιξη του, « Κώτσιο, είμαι εδώ » και να εισέρχεται διακριτικά ( συνήθως και εγώ τον περίμενα, καθώς φρόντιζε να με ειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επίσκεψη του ).

Κάποιες φορές, να μου δίνει ένα βιβλίο που τύχαινε να το έχει διπλό, αντίγραφα παλαιών και δυσεύρετων εκδόσεων, φωτοτυπημένα δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών, αντίγραφα από τις εργασίες του ( που ανταλλάσσονταν με τις δικές μου ) και διάφορα έντυπα σχετικά με θέματα του κοινού ενδιαφέροντος μας. Να συζητούμε επί ώρες για όλα αυτά. Να συνεργαζόμαστε πολλαπλά, πρακτικά και θεωρητικά, για την εκδοτική προσπάθεια και το εγχείρημα της, αλλά και σε όλα τα θέματα που μας βασάνιζαν και που τα αγαπούσαμε. Αλλά και για την καθημερινότητα μας να μιλάμε και με τον τρόπο αυτό να διαπιστώνω διαρκώς πόσο σταθερά αγαπούσε την οικογένεια του: τη σύζυγο του Σπυριδούλα που τον « ανεχόταν » ( καθώς ο ίδιος μου έλεγε ) στο να κάνει τα δικά του, καθώς και στις δυο του κόρες, Άννα και Ερμιόνη, που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος τους αντραλωνόταν, καμαρώνοντας ασύστολα για τους γαμπρούς και τα εγγόνια του.

Τώρα που ο Φώτης είναι μόνο στο νου και στις καρδιές μας, έχοντας περάσει τα μυθικής έμπνευσης μονοπάτια του Κάτω Κόσμου της Θεσπρωτίδας γης, που τόσο στη ζωή του αγάπησε, πόνεσε και υπηρέτησε ζηλωτικά, ως σπάνιο πνευματικό της τέκνο. Σε αυτήν αφιέρωσε όλη τη ζωτικότητα του, σκαλίζοντας στην ιστορία της από αρχαιοτάτων χρόνων ε ως σήμερα. Παθιασμένος ερευνητής, εργασιομανής ιστοριοδίφης, ερασιτέχνης λαογράφος, κατ’ επάγγελμα εκπαιδευτικός, κατά προσωπική μου εκτίμηση ο κύριος « αρβανιτολόγος » της περιοχές μας, αφήνει τεράστιο συγγραφικό έργο, αν και ανέκδοτο σχεδόν στο σύνολο του.

Μόλις που πρόλαβε να εκδώσει τη « ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ » αφήνοντας στη μέση - στα σκαριά της έκδοσης τις « ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ». Αλλά και υπόλοιπη εργογραφία του από εκπαιδευτικά, διδακτικά κείμενα, κείμενα λαογραφίας – ιστορίας – λογοτεχνίας, κριτικά κείμενα και αναλύσεις βιβλίων κ.ο.κ, αξίζει της ευρύτερης ανάδειξης και αναγνώρισης. Είναι αλήθεια πως ο Φώτης Αθανασίου φεύγει από τον κόσμο τούτο ( τι περίεργος κόσμος ) χωρίς να έχει επίσημα αναγνωριστεί η αξία του ως συγγραφέα. Χωρίς να έχει το έργο του τη θέση που του ταιριάζει στη βιβλιογραφία. Όχι τόσο επειδή δεν εκδόθηκε πλήρως και δεν κυκλοφορήθηκε πλατεία ( και τούτο δεν είναι πάντοτε υπόθεση ενός προσώπου ), αλλά πρωτίστως επειδή ο Φώτης υπήρξε πάντοτε μοναχικός συγγραφέας, εκ πεποιθήσεως και εξ αυτής της θεματολογίας της συγγραφής του. Πολλοί ήταν ασφαλώς αυτοί που γνώριζαν και είχαν ξεχωρίσει τη συγγραφική του δεινότητα, πλην όμως δεν ήταν λίγοι και αυτοί που του « γύρισαν την πλάτη » ( και πάλι, τι περίεργος κόσμος! ). Ό,τι είχα ολοκληρώσει το προλογικό σημείωμα για την έκδοση των « Αρβανίτικων Παροιμιών » του, όπως μου είχε αναθέσει ο ίδιος με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου να το πράξω, όταν επιδεινώθηκε η υγεία του.

Εν τέλει δεν προλάβαμε να κάνουμε την έκδοση τούτη, όπως ο Φώτης δεν πρόλαβε να δει τη δική μου συμβολή σε αυτή ολοκληρωμένη. Ας είναι. Ίσως να ανοίγεται κάποιο χρέος να εξεταστεί το ενδεχόμενο, τα παιδιά του Άννα και Ερμιόνη με τη συνεπικουρία όλων μας, να προχωρήσουν την υπόθεση αυτή έτσι όπως την ξεκίνησε ο πατέρας τους και διακόπηκε τώρα εξ αντικειμένου, ελπίζω προσωρινά. Φρονώ πως αυτό θα είναι και η καλύτερη προσφορά στη μνήμη ενός ανθρώπου τόσο δημιουργικού, πνευματικού και πολύ ιδιαίτερου, τον οποίο θα πρέπει οι της οικογένειας του με υπερηφάνεια να ενθυμούνται, απλά γιατί υπήρξαν και συνέζησαν μαζί του, ως σύζυγος, παιδιά και εγγονοί του.

Μαζί με την ευχή μου να είναι αιώνια η μνήμη του, θέλω να προτρέψω όσους γνωρίσαμε, συναναστραφήκαμε, συνεργαστήκαμε, συζήσαμε και αγαπήσαμε τον Φώτη, να φροντίσουμε για την μνήμη του, οδεύοντας με μπούσουλα την – αγαπημένη του – ποιητική φράση: «πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου».
 
Read More »
Σήμερα στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά η εκδήλωση μνήμης για τον "δάσκαλο από την Ποταμιά" Φώτη Αθανασίου Σήμερα στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά η εκδήλωση μνήμης για τον "δάσκαλο από την Ποταμιά" Φώτη Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Γεράκι τραυματισμένο από σκάγια

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Ηγουμενίτσα: Γεράκι τραυματισμένο από σκάγια


Το πανέμορφο γεράκι της φωτογραφίας βρέθηκε από μέλος του φιλοζωικού σωματείου Θεσπρωτίας, τραυματισμένο από σκάγια, την πρωτοχρονιά στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.

Το γεράκι, αφού έλαβε τη φροντίδα του φιλοζωικού σωματείου, ώστε μην διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, μεταφέρθηκε στο ΕΚΠΑΖ Θεσσαλονίκης, για τη πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων και την ασφαλή επιστροφή του στη φύση.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Γεράκι τραυματισμένο από σκάγια Ηγουμενίτσα: Γεράκι τραυματισμένο από σκάγια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Το μοντέλο από την Ηγουμενίτσα Φρειδερίκη Μέμμου, μιλάει στο empisteutiko.gr

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Το μοντέλο από την Ηγουμενίτσα Φρειδερίκη Μέμμου, μιλάει στο empisteutiko.gr 
 
 
Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο site μας την Φρειδερίκη Μέμμου. 
Η Φρειδερίκη κάνει τα πρωτα της βήματα στο χώρο του modeling και ψηφίστηκε Espresso Girl of the Week. – 
 
Ξεκινώντας θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα για σένα! 
Με λένε Φρειδερίκη Μέμμου γεννήθηκα στη Γερμανία και όταν ήμουν 4 ετων επιστρέψαμε οικογενειακώς στην Ηγουμενίτσα οπου κατάγομαι. 
Σπουδάζω στις Σέρρες στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρησεων. 
Στα 17 μου ξεκίνησα να εργάζομαι σε νυχτερινά μαγαζιά και μετέπειτα ασχολήθηκα με κάποιες ενέργειες promotion. Πριν λιγους μήνες άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματιικά με το modeling. 
 
Πως και αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το χώρο; 
Παρόλο που με γοήτευε πάντα ο χώρος του modeling δεν είχα ποτέ αυτή την φιλοδοξία αν και με παροτρυναν πολλές φορές. Παρόλα αυτά μου δοθηκε η ευκαιρια και απλα το τολμησα θελωντας να ζησω αυτό το ονειρο και να δω μεχρι που μπορω να φτασω.
 
Ο χώρος του modeling είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Αντιμετώπισες δυσκολίες; 
Ναι είναι απαιτητικος ο χωρος του modeling και αντιμετωπιζω δυσκολιες παρολα αυτά το διαχειριζομαι αρκετα ψυχραιμα και μεθοδικα εχοντας βεβαια και τους καταλληλους ανθρωπους κοντα μου να με στηριζουν και να με συμβουλευουν.
 
Τι άνθρωπος είναι αλήθεια η Φρειδερίκη; Μπορείς να μας περιγράψεις μια καθημερινή σου μέρα; 
Ειμαι χαμηλων τονων αλλα πιστευω πολύ στις δυνατοτητες μου και εχω αρκετο πεισμα. Εχω πολύ λιγο προσωπικο ελευθερο χρονο δινοντας προτεραιοτητα στα επαγγελματικα μου.
 
Που μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά; 
Facebook: Φρειδερικη Μεμμου 
Instagram: MEM_FRIDER
 
Κλείνοντας, το μέλλον πως το βλέπεις; 
Έχεις κάτι στα μελλοντικά σου σχέδια; 
Με ενδιαφερει ιδιαιτερα ο χωρος της διαφημισης ,των δημοσίων σχεσεων και ότι συνυπαγεται με το management παρολα αυτά στα μελλοντικα μου σχεδια διαπραγματευομαι για καποιες δουλειες οσον αφορα διαφημιστικο spot, events, φωτοφραφησεις και επιδειξεις μοδας catwalk όπως και πραγματοποιηθηκε προσφατα στην Θεσσαλονικη. 12395452_1726299327589417_379129694_n 
 
Επιμέλεια: Ηλίας Μέμμος - empisteutiko.gr
Read More »
Το μοντέλο από την Ηγουμενίτσα Φρειδερίκη Μέμμου, μιλάει στο empisteutiko.gr Το μοντέλο από την Ηγουμενίτσα Φρειδερίκη Μέμμου, μιλάει στο empisteutiko.gr Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Ελπιδοφόρα πρεμιέρα στην Ήπειρο Έντεκα εκατομμύρια για πέντε αρχαιολογικούς χώρους

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Ελπιδοφόρα πρεμιέρα στην Ήπειρο
Έντεκα εκατομμύρια για πέντε αρχαιολογικούς χώρους


Μεγάλη πρεμιέρα από τον τομέα του πολιτισμού κάνει το νέο ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Ηπείρου. Η πρώτη πρόσκληση είναι ήδη στον αέρα και με ενδεικτικό προυπολογισμό που φτάνει τα έντεκα εκατομμύρια.

Αφορά σε έργα ανάδειξης κι αποκατάστασης σε πέντε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους.

Πρόκειται για τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Αμβρακίας, της Κασσώπης και των Γιτάνων.

Πρόκειται για δράση, η οποία περιλαμβάνει έργα που εντάσσονται στην «πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, η οποία είναι ένα συνολικό πρόγραμμα που αφορά στην ενοποίηση διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων πέντε θεάτρων και επιμέρους πολιτιστικών διαδρομών, με αναβαθμισμένες σύγχρονες υποδομές.

Επίσης προβλέπει έργα που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των μνημείων και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στον περιβάλλοντα χώρο αυτών.

Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ουσιαστικά η συνέχιση της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης όπως επίσης και των έργων στη Νικόπολη, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι θα δοθεί η δυνατότητα, για πρώτη φορά, να αναδειχθούν οι σπουδαίοι, πλην όμως σχεδόν εγκαταλειμμένοι αρχαιολογικοί χώροι της Αμβρακίας, της Κασσώπης και των Γιτάνων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα, της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 37.302.000 ευρώ και συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα.

Η πρόταση για τα Αρχαία Θέατρα, αποτελεί την πρώτη οργανωμένη σύγχρονη περιηγητική διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει πέντε αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και θα αποτελεί ένα εξειδικευμένο και επώνυμο προϊόν του πολιτισμικού τουρισμού, σε συνδυασμό με τον παραγωγικό τομέα.

Το έναυσμα για την κατάρτιση της πρότασης της περιφέρειας δόθηκε από τη συνεργασία που είχε ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος με την περιφέρεια Ηπείρου. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η προώθηση της ιδέας για τη δημιουργία ενός επώνυμου τουριστικού προϊόντος που θα αφορά την πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.

Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου διαμορφώνεται με συνεκτικό κρίκο τους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνης, ενώ αφορά συνολικά οκτώ αρχαίους χώρους θέασης, που επεκτείνονται σε 344 χιλιόμετρα διαδρομής και αναφέρονται σε ιστορία 2.300 χρόνων.
Read More »
Ελπιδοφόρα πρεμιέρα στην Ήπειρο Έντεκα εκατομμύρια για πέντε αρχαιολογικούς χώρους Ελπιδοφόρα πρεμιέρα στην Ήπειρο Έντεκα εκατομμύρια για πέντε αρχαιολογικούς χώρους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Mε λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Νείλου ιδρυτή της Μονής Γηρομερίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

Mε λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Νείλου ιδρυτή  της Μονής Γηρομερίου Θεσπρωτίας

Mε λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε η μνήμη του ιδρυτή οσίου Νείλου της Μονής Γηρομερίου Θεσπρωτίας. 
Τελέστηκε στη Μονή Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεθοδίου Ντελή, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελισσαρίου Σάντα και άλλων ιερέων. 
Στο κήρυγμά του ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Αράπης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Όσιος Νείλος ο ηγιασμένος, είναι η σημαντικότερη ασκητική φυσιογνωμία του θεσπρωτικού χώρου. 
Με την αγία του ζωή και τους ασκητικούς του αγώνες, καθαγίασε με το πέρασμα του την περιοχή και κληροδότησε ως πολύτιμο θησαυρότην περιώνυμη Μονή Γηρομερίου.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκε στους επισήμους, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές εορταστικό τραπέζι. 
Να σημειωθεί ότι ο όσιος, μετά από παράκληση θεοφιλών κατοίκων μετέβη στο Γηρομέρι και εγκαταστάθηκε στη σπηλιά ενός αποτόμου βράχου. 
Σύντομα, γύρω από τον σεβάσμιο ασκητή, δημιουργήθηκε μικρή αδελφότητα μοναστών, ενώ παράλληλα, η φήμη και η πνευματική του ακτινοβολία συνεχώς εξαπλώνονταν. 
Η παράδοση της περιοχής αναφέρει, ότι κατά καιρούς, στο απέναντι βουνό, μέσα στο πυκνό δάσος, ο Όσιος έβλεπε τις νύχτες κάποια θεϊκή λάμψη, σαν φωτιά. Αυτό παρακίνησε τους ασκητές να αναζητήσουν την πηγή αυτής της παράξενης φωτιάς και να οδηγηθούν στην ανακάλυψη της εικόνας της Παναγίας, η οποία και έγινε η αφορμή να δεχθούν σαν θέλημα του Θεού να κτισθεί στην θέση αυτή το Μοναστήρι. 
Μετά από πολλούς αρχικά κόπους και ύστερα με τη βοήθεια και των βασιλέων του Δεσποτάτου της Ηπείρου, αλλά και των τοπικών αρχόντων, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν και να τελειοποιήσουν το Μοναστήρι, το οποίο οργανώθηκε πάνω στις βάσεις και στις αρχές του κοινοβιακού μοναχισμού και να το αναδείξουν ως ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά κέντρα της Ηπείρου.
Σε βαθύ γήρας πλέον (106 ετών) και έχοντας τελειώσει το έργο του ο Όσιος Νείλος, όρισε τον διάδοχό του και κανόνισε τα της ταφής του, ζητώντας να τον θάψουν στον τάφο που ο ίδιος είχε ετοιμάσει εκτός της Μονής δίπλα στον παρακείμενο χείμαρρο. 
Άφησε ως ιερά παρακαταθήκη και κανονισμό για τη λειτουργία της Μονής την ιδιόχειρη διαθήκη του και παρέδωσε την αγία του ψυχή στα χέρια του Θεού, τη νύχτα της πρώτης Ιανουαρίου του έτους 1334 μ.Χ. 
Read More »
Mε λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Νείλου ιδρυτή της Μονής Γηρομερίου Θεσπρωτίας  Mε λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Νείλου ιδρυτή  της Μονής Γηρομερίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

«Καθαρός Καλαμάς»: Συγκέντρωση της κίνισης έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
«Καθαρός Καλαμάς»: Συγκέντρωση της κίνισης έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου


Φωτογραφίες: Γιάννης Μάνθος
 
Συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια, για τη ρύπανση στον ποταμό Καλαμά,πραγματοποιεί από το πρωί, κλιμάκιο της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς».
 
Τα μέλη της κίνησης υποστηρίζουν πως ορισμένοι από τους αγωγούς,που εναποθέτουν παράνομα λύματα, εντοπίζονται στα όρια του Δήμου Πωγωνίου, από τον οποίο δεν δόθηκε καμία απάντηση σε σχετικό έγγραφο της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς»,η οποία θα επικοινωνήσει και με το Πρωτοδικείο, στο οποίο έχει κατατεθεί αναφορά σχετικά με τον αγωγό της Βιομηχανικής Περιοχής.
Read More »
«Καθαρός Καλαμάς»: Συγκέντρωση της κίνισης έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου «Καθαρός Καλαμάς»: Συγκέντρωση της κίνισης έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Συνέντευξη της Ελευθερίας Κώτσιου στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Συνέντευξη της Ελευθερίας Κώτσιου στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Read More »
Συνέντευξη της Ελευθερίας Κώτσιου στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Συνέντευξη της Ελευθερίας Κώτσιου στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

713.242€ στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
713.242€ στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016

 
Ποσό 106 εκατ. ευρώ από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016 σε όλους τους δήμους της χώρας αποδίδει με απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών. 
Το κονδύλι παρέχεται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις μας έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Συγκεκριμένα, στα ποσά αυτά έχουν συνυπολογισθεί :

1) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, σε εφαρμογή των ν.2880/2001 και ν.3106/2003, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ, σε εφαρμογή των διατάξεων του π.δ.164/2004 καθώς επίσης των άρθρων 16 του ν.3491/2006 και 27 του ν.3613/2007,

2) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 258 ν.3852/2010,

3) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους, σύμφωνα με τη παρ.1α του άρθρου 18 του ν.3870/2010, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους,

4) οι δαπάνες μισθοδοσίας των μεταταχθέντων υπαλλήλων σε ΟΤΑ α΄ βαθμού από τους ομίλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ

5) οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού που διορίσθηκε βάσει των προκηρύξεων 7Κ/06 (ΦΕΚ 475 ΑΣΕΠ) και 4Κ/07 (ΦΕΚ 218 ΑΣΕΠ) και απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και

6) οι δαπάνες μισθοδοσίας του μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μετατάχθηκε σε Δήμους από την 1-1-2011 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3852/2010 (Α΄87), οι οποίες κατά το διάστημα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καταβάλλονταν σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Τα ποσά που αναλογούν στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας είναι τα εξής:


Read More »
713.242€ στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016 713.242€ στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής των πληγέντων από τις πλημμύρες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Θεσπρωτία: Προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής των πληγέντων από τις πλημμύρες

http://2.bp.blogspot.com/-GJ-QYnXDVuE/VH6ktxheEWI/AAAAAAAA8TY/vYqf8cL4Cug/s1600/10834122_1028480077179066_235179241_n.jpg
Γίνεται γνωστό ότι έχει εκδοθεί και έχει κοινοποιηθεί στην Π. Ε. Θεσπρωτίας η με αριθμό ΔΑΕΦΚ/οικ. 5101/Α321/19-11-2015 (ΑΔΑ: 6ΗΜΥ4653ΟΞ-ΔΔΩ) Απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία ορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από τις πλημμύρες Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Η ανωτέρω Απόφαση είναι αναρτημένη στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Π. Ε. Θεσπρωτίας, αλλά έχει κοινοποιηθεί από το Υπουργείο ΥΠΟ. ΜΕ. ΔΙ. και στους οικείους Δήμους (για ενημέρωση των πληγέντων).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής των πληγέντων από τις πλημμύρες Θεσπρωτία: Προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής των πληγέντων από τις πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ήπειρο
 
 http://taneatismikrospilias24.weebly.com/uploads/5/9/8/3/5983858/1355998_orig.jpg
 
Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποιεί από το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων. 
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της πόλης και θα συζητήσει με καταστηματάρχες και υπαλλήλους. 
 
Στη 1.00 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στις 5:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Olympic (Μελανίδη 2) θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ενώ θα συναντηθεί με στελέχη και φίλους του Κινήματος.
Read More »
Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ήπειρο Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Σύσκεψη για την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό την Παρασκευή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016
Σύσκεψη για την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό την Παρασκευή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση!
Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Να μη μας πιάσουν στον ύπνο!
Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες
θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωση μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση, όλοι οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές.

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε «πως υπάρχουν και χειρότερα»! Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, μέχρι και λοκ αουτ, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία σε διαρκή επαγρύπνηση. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντηθεί αγωνιστικά, από την πρώτη ώρα. Στα πλαίσια αυτά η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καλεί σε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους μικρούς αγρότες και μικρούς ΕΒΕ, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
Read More »
Σύσκεψη για την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό την Παρασκευή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Σύσκεψη για την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό την Παρασκευή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016 Rating: 5