Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του δήμου Φιλιατών

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του δήμου Φιλιατών


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του δήμου Φιλιατών Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την διαδικτυακή εκδήλωση με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την διαδικτυακή εκδήλωση με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:
“Πανδημία – ακρίβεια – Κοινωνική κρίση. Ευθύνες της κυβέρνησης. Απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ”

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βουλευτής Βόρειου Β1 Τομέα Αθήνας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία:
• επισήμανε την έξαρση των κρουσμάτων covid και την μεγάλη αύξηση των θανάτων που οφείλονται στην πολιτική της Κυβέρνησης με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και ανέφερε μέτρα που η εφαρμογή τους πρέπει να γίνει άμεσα και είναι:
– Επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.
– Υποχρεωτικά ράπιντ τεστ με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
– Πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
– Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ.
– Προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1 που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα.
– Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων κάθε περιοχής

• Αναφέρθηκε στην ακρίβεια που καλπάζει ανεξέλεγκτα στην αγορά βασικών αγαθών και ειδών διατροφής μετά τις μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο που σε συνδυασμό όπως είπε με τη μείωση του εισοδήματος των πολιτών εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, δηλαδή
– των ανεπαρκών μέτρων στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία,
– της περικοπής 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, καθώς η κυβέρνηση κατάργησε την ψηφισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, μόνιμη ετήσια δαπάνη 850 εκατ. ευρώ για την επαναφορά μέρους της 13ης σύνταξης και
– της μείωσης των μισθών εξαιτίας των αλλεπάλληλων αντεργατικών νόμων όπως π.χ. τα απλήρωτα δεκάωρα,
έχουν οδηγήσει σε δεινή κατάσταση τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

• Σχολίασε ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους επαναλαμβάνουν την ίδια αποτυχημένη συνταγή των ανεπαρκών μέτρων όλου του προηγούμενου διαστήματος, που σε περιβάλλον εκτίναξης του πληθωρισμού καθίστανται ακόμα πιο προβληματικές. Οι εργαζόμενοι, που τίθενται σε αναστολή εν μέσω του σαρωτικού κύματος της ακρίβειας, υποχρεώνονται να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα. Τα δε φορολογικά χρέη απλώς μετατίθενται για έναν μήνα και σωρεύονται χωρίς καμία ελάφρυνση. Το περιορισμένο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω ΠΔΕ, σε συνδυασμό μάλιστα με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια, καθόλου δεν εξισορροπεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι επιχειρήσεις. Δύο τινά είναι λογικώς δυνατό να ισχύουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Είτε επαναλαμβάνει τα ίδια, αυταπατώμενη ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, είτε απλώς δεν την ενδιαφέρει. Όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της καθημερινά διογκώνονται. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται στον αυτόματο πιλότο.

• Τέλος παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που είναι:
– Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να προστατευτεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η κατανάλωση.
– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000 ευρώ.
– Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για το πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για τη βενζίνη κατά 50%. Δηλαδή μείωση στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα
– Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και άσκηση εξαντλητικών ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
– Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας που να περιλαμβάνει διαγραφή μέρους αυτού και μακρά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, για να πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίοι.
– Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αγροτών και ανθρώπων του πολιτισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και έκαναν παρέμβαση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο υπεύθυνος από την ΚΟΕΣ για τη Θεσπρωτία Παναγιώτης Κορμάς.

Πήραν επίσης το λόγο και μίλησαν πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσπρωτίας.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση και εξέθεσαν τις θέσεις των Φορέων που εκπροσώπησαν για την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε οι:
– Χαρά Φατούρου, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
– Αλέκος Πάσχος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
– Κωνσταντίνος Ρέβης, Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Θεσπρωτίας
– Γιώργος Κυπριανός, μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας
– Βαγγέλης Λιανός, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατών
– Γιώργος Βασιλειάδης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Read More »
O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την διαδικτυακή εκδήλωση με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την διαδικτυακή εκδήλωση με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Αιτήσεις επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας και στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Αιτήσεις επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας και στην Ήπειρο


Τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:
– 473 ευρώ μηνιαία (5.676 ευρώ ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών,
– 568 ευρώ μηνιαία (6.816 ευρώ ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω,
– 615 ευρώ μηνιαία (7.380 ευρώ ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους,
– 710 ευρώ μηνιαία (8.520 ευρώ ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης, μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.
Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.
Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.
Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.
Read More »
Αιτήσεις επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας και στην Ήπειρο Αιτήσεις επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Στο Δήμο Σουλίου παραχωρήθηκε το οικόπεδο του πρ. κτηνιατρείου Παραμυθιάς

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Στο Δήμο Σουλίου παραχωρήθηκε το οικόπεδο του πρ. κτηνιατρείου Παραμυθιάς


Ο Δήμος Σουλίου ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη, κύριο Θωμά Πιτούλη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας που αφορά στην παραχώρηση για χρήση, του οικοπέδου 346 (παλαιό κτηνιατρείο), στην πόλη της Παραμυθιάς.
Read More »
Στο Δήμο Σουλίου παραχωρήθηκε το οικόπεδο του πρ. κτηνιατρείου Παραμυθιάς Στο Δήμο Σουλίου παραχωρήθηκε το οικόπεδο του πρ. κτηνιατρείου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην Πάτρα

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην ΠάτραΠαρών και στη Πάτρα ο σύλλογος του Πρωτέα Ηγουμενίτσας με συνολικά 10 αθλητές-τριες. !!.
"Με το δεξί " μπήκε η αγωνιστική χρονιά για τους αθλητές μας αφού κατάφεραν να φέρουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στους αγώνες κλειστού στίβου στη Πάτρα! 

Συγκεκριμένα:
*Χρυσό μετάλλιο και Πρώτη θέση με σπουδαίο χρόνο ( ηλεκτρονικο) για την Ιωάννου Γεώργια στα 60μ με χρόνο 08:24 γεννημένη το 2009! 
* Δεύτερη θέση Κωνσταντίνου Αλίκη μήκος (2009)
* Δεύτερη θέση Ράπτης Τίμος 60μ εμπόδια
* Τρίτη θέση Φωτίου Αλέξανδρος 60 Μ
* Δεύτερη θέση Γκαναρα Ευαγγελία τριπλούν
* Γωγος Αθανασίος 60μ
* Φωτιάδης Σπύρος μήκος
* Σακαρελης άγγελος μήκος
* Μαικα Αναστασία 60μ
* Ράπτη Λύδια Ύψος

Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στους προπονητές και τη διοίκηση του συλλόγου !
Συνεχίζουμε δυναμικά !!
Συγχαρητήρια στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου για την άψογη διοργάνωση των αγώνων .!!!!
Read More »
Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην Πάτρα Δυναμική παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

592 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
592 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 125
ΠΕ Θεσπρωτίας 87
ΠΕ Ιωαννίνων 261
ΠΕ Πρέβεζας 119

Read More »
592 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 592 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Με απουσίες ο Θεσπρωτός στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Βέροια

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Με απουσίες ο Θεσπρωτός στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Βέροια


Με μία προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του αυριανού εκτός έδρας παιχνιδιού με την πρωτοπόρο του 1ου Ομίλου, Βέροια στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2. Η αναμέτρηση θ’ αρχίζει στις 14.45.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Πούφλη, τους τραυματίες Πατσέκο, Μπίκα, Κολτσίδα και τους νεαρούς Μπαλό και Ρούση.
Στο μεταξύ η ΠΑΕ Θεσπρωτός ανακοινώνει την απόκτηση δύο ακόμη ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα ενισχύσουν στη συνέχεια το ρόστερ της ομάδας.

Πρόκειται για τους:
Martinez Matias Gabriel (Μαρτίνεζ) ο οποίος είναι μέσος και γεννήθηκε στις 13/6/2000. Έχει διπλή υπηκοότητα, ελβετική και αργεντίνικη και θα φοράει τη φανέλα με το Νο 40.
Oosting Tyron (Όοστινγκ). Γεννήθηκε την 1/4/2000, είναι μέσος με ολλανδική υπηκοότητα και θα φοράει τη φανέλα με το Νο 20.
Σημειώνεται ότι οι δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές δεν έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή του αυριανού αγώνα στη Βέροια.
Read More »
Με απουσίες ο Θεσπρωτός στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Βέροια Με απουσίες ο Θεσπρωτός στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Βέροια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης στην πρόταση μομφής: «Βυθίσατε την κοινωνία σε κατάθλιψη, αποτύχατε σε όλα, ώρα να φύγετε»

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Μ.Κάτσης στην πρόταση μομφής: «Βυθίσατε την κοινωνία σε κατάθλιψη, αποτύχατε σε όλα, ώρα να φύγετε»


Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τοποθετήθηκε ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εισαγωγικά στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη μόνιμη επωδό των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας λέγοντας ‘’έχετε ξεπατικώσει ένα non paper που σας έχουν δώσει να επικαλείστε τη δημοσκόπηση ως την αιτία της πρότασης μομφής. Πρέπει να είστε απεγνωσμένοι για να επικαλείστε μια δημοσκόπηση που έγινε μες το χιονιά σε δείγμα 300 ατόμων και μέρα γενικής αργίας. Εμείς έχουμε προσφύγει να ελελγχθεί»

Την τοποθέτησή του ξεκίνησε αναφερόμενος στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έταξαν κανονικότητα, αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα, τεχνοκρατική αριστεία και επιτελικό κράτος που θα δουλεύει. Με λίγα λόγια υποσχέθηκαν να γίνουμε Ευρώπη. Αυτά δημοσίως. Πίσω όμως από κλειστές πόρτες έταξαν τα πάντα σε κάθε είδους επιθετικά συμφέροντα, ταΐσαν αντιΣΥΡΙΖΑ μίσος φορτώνοντάς του με τόνους προπαγάνδας όλες τις παθογένειες τις χώρας λες και δεν υπήρχε χώρα πριν το 2015». Για να καταλήξει ότι τα αποτελέσματα μετά από 2,5 χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια φτωχότερη χώρα, με μικρότερο ΑΕΠ και μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από ότι το 2019 και επανεμφάνιση των ελλειμμάτων. Με την ελληνική κοινωνία να έχει βυθιστεί σε κατάθλιψη, δυστυχία και μιζέρια, με τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών από καθηλωμένους μισθούς, κομμένες παροχές και μια αγορά καθημαγμένη από τα αναποτελεσματικά lockdown.

Αναδεικνύοντας τη σαθρότητα της φιλοτεχνημένης εικόνας μιας, στην πραγματικότητα, ανίκανης Κυβέρνησης, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μήπως ο Μητσοτάκης και το επιτελείο των αρίστων είναι οι αποτελεσματικοί τεχνοκράτες του Χαρβαρντ με τα κοστούμια που διαχειρίζονται κρίσεις; Με τη βροχή πνίγονται λεωφορεία και σπίτια, με την πανδημία πρώτοι σε θανάτους στην ΕΕ, με το χιόνι αποκλειόμαστε και μένουμε χωρίς ρεύμα, οι φωτιές σβήνουν στη θάλασσα. Οι άριστοι αποδείχτηκαν ένα μάτσο ανίκανοι και επικίνδυνοι χρυσοκάνθαροι που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν αλλά μόνο να δίνουν εντολές. Και τι μας λένε; Φταίνε οι πολίτες, φταίνε τα φαινόμενα, φταίνε οι μετεωρολόγοι, φταίνε τα σπίτια που είναι παλιά, φταίνε οι μάσκες που δεν είναι FFP2, φταίνε όλοι εκτός από τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά επειδή η πραγματικότητα εξοργίζει τους πολίτες, μετά αρχίζουν οι συγγνώμες: Συγγνώμη για την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, συγγνώμη για το κορονοπάρτι στην Ικαρία, συγγνώμη για την Εύβοια και τη Βαρυμπόμπη, συγγνώμη για το λεκτικό λάθος ότι δεν υπάρχει μελέτη ότι εκτός ΜΕΘ έχει ψηλότερη θνησιμότητα. Και κάπως έτσι, ο Μωυσής Κ. Μητσοτάκης κατά τη λίστα Πέτσα έγινε Σεφερλής όπως είπε ο κ. Πορτοσάλτε.»

Όσον αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών της Κυβέρνησης, ο Μάριος Κάτσης σημείωσε επιπλέον ότι: «Όταν όλες οι πολιτικές σας αποτυγχάνουν μας λέτε, “ναι αλλά στις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε”». Τονίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές θυμίζουν τις περιπτώσεις στημένων δημοσκοπήσεων των Κουρτς και Σαρκοζί, όπου ο πρώτος παραιτήθηκε από Καγκελάριος της Αυστρίας και ο δεύτερος βλέπει συμβούλους του να πηγαίνουν φυλακή. Για να συμπληρώσει: «Προηγείστε βέβαια και στις απευθείας αναθέσεις με κρατικό χρήμα και στους ιδιοκτήτες των εταιριών όπως αναδείξαμε με τις περιπτώσεις Opinion Poll, Ιnterview και εσχάτως την Abacus για την οποία έχουμε προσφύγει στη Βουλή και στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων να την ελέγξουμε».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι τα μόνα στα οποία τα καταφέρνει η Κυβέρνηση είναι στο στήσιμο της διαπλοκής, στο στήσιμο ενός Κράτους – Ι.Χ. και στην προπαγάνδα. Με 5 δις € απευθείας αναθέσεων σε «κολλητούς», με προνομιούχα fund που παίρνουν με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ιμάτια του κράτους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και με χτίσιμο καθεστώτος στα ΜΜΕ. Με λίστες Πέτσα, χάρισμα της δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες και συνεχείς εξυπηρετήσεις ακόμα και σε υπόδικες τηλεπερσόνες όπως ο Φουρθιώτης. Σημειώνοντας σχετικά ότι: «Το νούμερο 2 της κυβέρνησης κ. Γεραπετρίτης νομοθετούσε κατά παραγγελία του. Και ω του θαύματος αυτά που έγραφε στο SMS περιλαμβάνονταν ως άρθρα στο νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα ΜΜΕ πέρσι τέτοιο καιρό όπου σβήνατε αναδρομικά τα πρόστιμα του ΕΣΡ και τακτοποιούσατε τις χρονοθυρίδες τηλεπώλησης. Ντροπή και παρακμή!».

Ο Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε, ακόμα, στις πολλαπλές αποτυχίες της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, την ακρίβειας, αλλά και των φυσικών καταστροφών, σχετικά με τις οποίες είπε χαρακτηριστικά: «Χιόνι; Βροχή; Φωτία; Καταστροφή του Νώε! Και η κυβέρνηση απλά πετάει ευθύνες από δω και κει. Είστε επιτελικό κράτος μόνο την Άνοιξη!». «Είστε μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης!», τόνισε. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι όλη η ευθύνη είναι αποκλειστικά της ΝΔ, διότι απέτυχε, παρόλο που κυβερνά με πλείστους ευνοϊκούς όρους, δηλαδή με αυτοδύναμη κυβέρνηση, με σχεδόν όλη την αυτοδιοίκηση «γαλάζια», έχοντας αλώσει το κράτος και τις ανεξάρτητες αρχές, έχοντας κληρονομήσει 37δις ευρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και απολαμβάνοντας δημοσιονομική χαλάρωση από την ΕΕ λόγω πανδημίας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης, πέραν των παραπάνω, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους 23.000 νεκρούς της πανδημίας που η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα να λέει ότι θα μπορούσε να σωθεί το 40% αυτών αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ, αλλά και στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα λόγω της ακρίβειας και της καθήλωσης των μισθών τους, στο γεγονός ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, στους νέους που δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά και να κάνουν οικογένεια, στην Παιδεία που μετατρέπεται σε εμπόρευμα, στους συνταξιούχους που έχασαν τη 13η σύνταξη και εξαπατήθηκαν με τα αναδρομικά, στις υγιείς επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με λουκέτο, στον αγροτικό κόσμο που ασφυκτιά κάτω από την πίεση των τιμών στα εφόδια, στη γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατεί στην κοινωνία, στις «βορειοκορεάτικες» δημοσκοπήσεις και σε όσα πνίγουν την ελεύθερη ενημέρωση (λίστες Πέτσα, δώρα στους καναλάρχες, διώξεις ερευνητών δημοσιογράφων, ραβασάκια από το Μαξίμου σε αρχισυντάκτες και δημοσιογράφους κ.ά.).

Τονίζοντας, εν κατακλείδι: «Ζητάμε να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», «Ζητάμε εκλογές γιατί, φτάνει πια, πρέπει να τελειώσουμε με αυτή τη λαίλαπα. Για να πληρωθεί ως νέμεσις η αλαζονεία της εξουσίας σας».


Read More »
Μ.Κάτσης στην πρόταση μομφής: «Βυθίσατε την κοινωνία σε κατάθλιψη, αποτύχατε σε όλα, ώρα να φύγετε» Μ.Κάτσης στην πρόταση μομφής: «Βυθίσατε την κοινωνία σε κατάθλιψη, αποτύχατε σε όλα, ώρα να φύγετε» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022
Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας 


Σε χάρτη του 1880 καταγράφονται τα χωριά και οι οικισμοί της Θεσπρωτίας με τα παλαιά τους ονόματα. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα σχεδόν τα βιβλία, τα προσωπικά ημερολόγια, τις επιστολές κ.λ.π. εκείνων των εποχών. Σημειωτέον ότι οι πρώτες μετονομασίες χωριών και οικισμών στη Θεσπρωτία έγιναν το 1924 και οι τελευταίες το 1963. Ακολουθεί πίνακας των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας, που έχει αλλάξει το όνομά τους, βάσει της παλαιάς ονομασίας, με δεδομένη τη διοικητική διαίρεση, που ίσχυε τότε, αλλά και πίνακας των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας, που έχουν αλλάξει το όνομα τους, βάσει της νέας ονομασίας, με δεδομένη τη διοικητική διαίρεση, που ίσχυε τότε.


Πίνακας των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας με αλφαβητική σειρά, βάσει της νέας ονομασίας


Νέο όνομα Παλαιό όνομα Νομός ή περιοχή Έτος μετονομασίας
Αγία Βαρβάρα Φιλιατών Αχούρια Θεσπρωτίας 1957
Αγία Κυριακή Σουλίου Πόποβο Θεσπρωτίας 1928
Αγία Μαρίνα Θυάμιδος Κουσοβίτσα Θεσπρωτίας 1953
Αγία Μαύρα Σέλλιανη Παραμυθίας 1955
Άγιοι Πάντες Φιλιατών Αχούρια Αγίων Πάντων Θεσπρωτίας 1928
Άγιος Αρσένιος Μαντζάρι Φιλιατών 1958
Άγιος Αρσένιος Σκλιάβη Φιλιατών 1960
Άγιος Γεώργιος Γαρδίκι Φιλιατών 1959
Άγιος Γεώργιος Ρύζιανη Θυάμιδος 1953
Άγιος Γεώργιος Σκουπίτσα Παραμυθίας 1955
Άγιος Δομινάτος Σαμέτια Παραμυθίας 1927
Άγιος Νικόλαος Αχούρια Αγίου Νικολάου Φιλιατών 1928
Αγορά Λιογκάτι Παραμυθίας 1927
Αετός Πιτσαρί Φιλιατών 1928
Αηδόνι Μπιρμπίλι Μαργαριτίου 1927
Αμμουδιά Σπλάντζα Μαργαριτίου 1928
Αμπελιά Δράγανη Σουλίου 1958
Αμπέλια Βρέστα Φιλιατών 1927
Αμπελών Πόβλα Φιλιατών 1959
Αμυγδαλέα Τσουρίλα Παραμυθίας 1955
Αναβρυτόν Βορτόπια Φιλιατών 1959
Ανθούσα Ράπεζα Μαργαριτίου 1927
Άνω Παλιοκκλήσι Γκούρζα Φιλιατών 1927
Αργυρότοπος Αρβενίτσα Φιλιατών 1928
Ασπροκκλήσι Λιδίζδα Φιλιατών 1927
Αυλότοπος Γλάβιτσα Παραμυθίας 1928
Αχερουσία Γιαννούζι Μαργαριτίου 1927
Αχλαδιά Κάργιανη Φιλιατών 1928
Βερενίκη Βερνίκο Παραμυθίας 1927
Βουβοπόταμος Νεμίτσα Μαργαριτίου 1928
Βουνοσπηλιά Γράβα Φιλιατών 1927
Βρυσούλα Κάτω Ξέχωρο Φιλιατών 1964
Βρυσούλα Κούτσι Φιλιατών 1928
Γερωπλάτανος Ντόλιανη Φιλιατών 1955
Γεφύρι Μπεσερέ Μαργαριτίου 1927
Δίλοφον Βρατίλα Θυάμιδος 1963
Δονάτος Βίλια Φιλιατών 1928
Εικόνισμα Παλιοκουτσάτι Παραμυθίας 1927
Ελαία Καλπάκι Φιλιατών 1928
Ελαταριά Λαμπανίτσα Παραμυθίας 1928
Ελευθέριον Σενίτσα Μαργαριτίου 1928
Ζερβοχώρι Δραγουμί Παραμυθίας 1929
Ζωτικός Λιβίκιστα Παραμυθίας 1928
Θέμελο Ταμπάνια Μαργαριτίου 1927
Καλλιθέα Αμυγδαλέα Σουλίου 1957
Καλλιθέα Παλιάμπελα Φιλιατών 1957
Καρτέρι Καρτέρεζα Μαργαριτίου 1927
Καρτέρια Κερτέριζα Παραμυθίας 1927
Καταβόθρα Λιγοράτι Μαργαριτίου 1927
Καταμάχη Γράσδανη Παραμυθίας 1929
Κάτω Παλιοκκλήσι Τσιφλίκι Γκούρζας Φιλιατών 1927
Κερασοχώριον Φατήρι Φιλιατών 1955
Κεστρίνη Σκουπίτσα Φιλιατών 1957
Κεφαλάρι Αρίλα Μαργαριτίου 1927
Κεφαλοχώριον Πλαγιά Φιλιατών 1961
Κοκκινιά Κοκκίνιστα Φιλιατών 1928
Κοτρώνι Κέναλη Μαργαριτίου 1927
Κρυόβρυση Πέστιανη Θυάμιδος 1955
Κρυονέριον Λίμποβο Φιλιατών 1959
Κρυσταλλοπηγή Νέα Σέλλιανη Παραμυθίας 1955
Κυπάρισσος Άγιος Αρσένιος Φιλιατών 1960
Κυρά Παναγιά Μποροβάρι Παραμυθίας 1927
Λαδοχώρι Λέδεζδα Φιλιατών 1927
Λάκκα Σαλίστα Θυάμιδος 1929
Μακροχώρα Γλουμποτσάρι Φιλιατών 1927
Μανδρότοπος Στάνοβο Παραμυθίας 1927
Μαρίνα Μπράνια Φιλιατών 1927
Μέλισσα Θανάτικα Φιλιατών 1963
Μεσοβούνιον Κορτέσι Παραμυθίας 1955
Μεσοπόταμον Λυκούρσι Μαργαριτίου 1927
Μηλέα Κωστάνα Φιλιατών 1959
Μόρφι Μορφάτι Μαργαριτίου 1927
Μουζακέικα Μουζακάτι Μαργαριτίου 1927
Μούρτος Βώλια ή Μούρτος Φιλιατών 1927
Μύλοι Σαράτι Θυάμιδος 1955
Μύλοι Σκέφερη Φιλιατών 1928
Νάρκισσος Άρτσες Μαργαριτίου 1927
Νεράιδα Μενίνα Παραμυθίας 1955
Νεροχώρι Μουτσάλα Φιλιατών 1928
Ξέχωρον Ξέχωρο Ντέμι Φιλιατών 1927
Ξέχωρον Άνω Ξέχωρο Μέμκου Φιλιατών 1927
Ξέχωρον Κάτω Ξέχωρο Ζεϊνέλ Φιλιατών 1927
Ξηρόλοφος Ζελεσό Παραμυθίας 1927
Παλαιόκαστρο Βράστοβο Μαργαριτίου 1927
Παλιάμπελα Τσαρακλιμάνι Φιλιατών 1955
Παράβρυσον Πλησεβίστα Φιλιατών 1928
Παραπόταμος Βάρφανη Φιλιατών 1928
Παρδαλίτσα Πράδαλλα Παραμυθίας 1927
Πέντε Εκκλησιές Οσδίνα Παραμυθίας 1927
Πέραμα Τσιμπουκάτικα Φιλιατών 1963
Πέρδικα Αρπίτσα Μαργαριτίου 1927
Πλαγιά Γλούστα Φιλιατών 1959
Πλαίσιον Παράβρυσον (Πλησεβίστα) Θυάμιδος 1929
Πλάτανος Αχούρια Βαβουρίου Φιλιατών 1965
Πολύδροσον Βλαχοχώρι Σουλίου 1957
Πολύδωρο Μάζι Παραμυθίας 1929
Πολυνέριον Κούτσι Θυάμιδος 1955
Ποταμιά Λομποβίστρα Φιλιατών 1963
Προδρόμι Βοϊνίκο Παραμυθίας 1927
Πυργί Μούρι Μαργαριτίου 1927
Ραχούλι Τσιφλίκι Παραμυθίας 1927
Ριζόν Αράχοβα Φιλιατών 1959
Σμέρτου Μύλων Φιλιατών 1963
Σπαθαραίοι Σπαθαράτι Μαργαριτίου 1927
Σταυροχώρι Γορίτσα Μαργαριτίου 1927
Σύβοτα Μούρτος Θεσπρωτίας 1940
Συκοχώρι Σμοκοβίνα Μαργαριτίου 1927
Τρίκορφον Σπάρταρη Θυάμιδος 1929
Τροπαιούχος Ρετσάτι Φιλιατών 1927
Τσεκούρι Τσεκουράτι Μαργαριτίου 1927
Φασκομηλιά Νέστα Φιλιατών 1928
Φροσύνη Κορύστιανη Παραμυθίας 1927
Φτέρη Βαρμόβα Παραμυθίας 1928
Χαραυγή Λύκος Φιλιατών 1955
Χρυσαυγή Βέλιανη Σουλίου 1959
Read More »
Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2022 Rating: 5

Σελίδες