Ηγουμενίτσα: Ανάδοχος για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Για τρεις ακόμη Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής τους, καθώς σήμερα η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ανέδειξε τους αναδόχους για τους Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού € 918.500, Άρτας € 531.500 και Μετσόβου € 525.500. 
 
Επίσης αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου για την «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του λειτουργούντος ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων) στη θέση Ελληνικό του Δ.Δ. Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 1.596.900.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανάδοχος για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ηγουμενίτσα: Ανάδοχος για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Τα μαγικά μαξιλαράκια" από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: "Τα μαγικά μαξιλαράκια" από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ Ηγουμενίτσα: "Τα μαγικά μαξιλαράκια" από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα σε 3,5 ώρες με 4 κουπιά (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018

Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, έφθασαν στο ΝΑΟΚ, κωπηλατώντας περίπου 3,5 ώρες, ξεκινώντας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλας.

Στα τελευταία μέτρα της διαδρομής του συνόδευσαν παιδιά του Ομίλου με τις κωπηλατικές τους λέμβους.

Στο ΝΑΟΚ τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Τηλέμαχος Γαβαλάς, ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Κώστας Παυλογιάννης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Δημουλής, ο Γραμματέας Άκης Παυλογιάννης, ο προπονητής Γιώργος Νοταρόπουλος και άλλοι. Επίσης εκεί ήταν και η σύζυγός του ενός εκ των δύο αδελφών, η Ολυμπιονίκης και Παγκοσμιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Ομίλους Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας και η θέσπιση ενός ανάλογου αγώνα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα σε 3,5 ώρες με 4 κουπιά (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα σε 3,5 ώρες με 4 κουπιά (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σύσκεψη, παρουσία Καχριμάνη, για το έργο της εισόδου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018

Την Πέμπτη το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των έργων που υλοποιεί, επιβλέπει ή σχεδιάζει η Περιφέρεια, με επίκεντρο την προ τριημέρου απόφαση του Αν. Οικονομικών Αλ. Χαρίτση για χρηματοδότηση του έργου εισόδου της Ηγουμενίτσας με το ποσό των 12, 7 εκ. ευρώ.

Έγινε συζήτηση για όλα τα στάδια που ακολουθήθηκαν μέχρι της τελικής απόφασης, για τις μελέτες που ολοκλήρωσε με άρτιο τρόπο η Περιφέρεια, στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για εξεύρεση χρηματοδότησης και συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το στάδιο υλοποίησης του έργου, με το οποίο θα πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο που είχαν για δεκαετίες οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας.

Στη συνάντηση και την επίσκεψη που ακολούθησε στον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τ. Καλογιάννη, Παιδείας και Πολιτισμού Αντ. Φίλη, Οικονομικών και Μεταφορών Νικ. Καττής, Ανταγωνιστικότητας Αγρ. Προϊόντων Κων. Ντέτσικας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δ. Σιώλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Κάτσιος, Αλ. Λάμπρου, Ηλ. Σπανοπούλου και Δημ. Τάτσης.

Read More »
Θεσπρωτία: Σύσκεψη, παρουσία Καχριμάνη, για το έργο της εισόδου Ηγουμενίτσας Θεσπρωτία: Σύσκεψη, παρουσία Καχριμάνη, για το έργο της εισόδου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018Συνελήφθησαν, χθες (27-05-2018) το μεσημέρι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν αρχικά για παράνομη είσοδο στη χώρα καθόσον στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όπως διαπιστώθηκε δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών τους στοιχείων, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρους του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.


Read More »
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα Σύλληψη δύο αλλοδαπών για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Θωμάς Οικονόμου: "Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς. Σπεύσατε και μη ολιγωρείτε.."

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018

H Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας, τιμά τις ψυχές των χριστιανών με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής όπου είναι η ημέρα όπου οι ψυχές επιστρέφουν στον Κάτω Κόσμο, αφού κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου κυκλοφορούσαν ελεύθερα πάνω στη γη, σύμφωνα με τις Χριστιανικές παραδόσεις.

Αυτή την σοβαρή ημέρα για την ορθοδοξία μας, πλήθος συμπολιτών μας κατέφθασε στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Παραμυθιάς και βρέθηκε μπροστά σε εικόνες ντροπής που προσβάλουν το πολιτισμό, το θρησκευτικό αίσθημα καθώς και την μνήμη των νεκρών μας.

Το Δημοτικό Κοιμητήριο είναι σε πλήρη εγκατάλειψη με την οργιώδη βλάστηση να πνίγει τον χώρο σε όλη την έκταση του.

Τι και είναι εντός της πόλης, τι και αν είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Δήμου, τι και είναι άρρηκτα δεμένο με της ζωές όλων μας;

Ο Δήμος Σουλίου μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί αυτό και το έχει αφήσει στην τύχη του λες και επρόκειτο κάποιο εγκαταλειμμένο δημοτικό κτήριο ελαχίστης σημασίας

Έτσι απαξιώνεται ο οφειλόμενος σεβασμός στην μνήμη των ενταφιασμένων συμπολιτών μας, η ανάδειξη της βυζαντινή εκκλησία μας αλλά και παραβλέπεται ο σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από τον νομικά οφειλόμενο καθαρισμό των χόρτων και καταρρακώνεται η ηθική υποχρέωση ευταξίας και ευπρέπειας του Δημοτικού Κοιμητηριού.

Πιστεύω και ελπίζω πως θα ευαισθητοποιηθεί άμεσα η Δημοτική Αρχή με ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για τις νομικά και ηθικά επιβαλλόμενες παρεμβάσεις το Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς, γιατί μπορεί οι κεκοιμημένοι να μην διαθέτουν σταυρούς προτίμησης στις επίγειες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά διαθέτουν αναμφίβολα επουράνια κρίση και αξιώνουν στοιχειώδη σεβασμό μνήμης, από όλους μας. Πιστεύσαντες και μη πιστεύσαντες.

Μέχρι το θέμα της μεταφοράς του Δημοτικού Κοιμητηριού Παραμυθιάς λάβει σάρκα και οστά, εκτιμώντας ότι η υλοποίηση του μετατίθεται χρονικά και θα απασχολήσει την επομένη Δημοτική Αρχή, θεωρώ ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να τηρούν το επιβαλλόμενο νομικό και ηθικό καθήκον και χρέος, προς τις ψυχές των κεκοιμημένων προσφιλών μας πρόσωπων προς τους οποίους χρωστάμε πάρα πολλά και αξίζουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, τουλάχιστον από όσους επιλέξαμε τα προσφιλή μας πρόσωπα να ενταφιαστούν στο δημοτικό κοιμητήριο Παραμυθιάς.

Σπεύσατε λοιπόν και μη ολιγωρείτε αρμόδιοι

Παραμυθιά 26 Μαΐου 2018
Θωμάς Οικονόμου
Read More »
Θωμάς Οικονόμου: "Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς. Σπεύσατε και μη ολιγωρείτε.." Θωμάς Οικονόμου: "Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς. Σπεύσατε και μη ολιγωρείτε.." Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Read More »
Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Read More »
Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Read More »
Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Τετραήμερο στις δομές υγείας της Ηπείρου, εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018«Europe in my Region»... Και στην Ήπειρο η καμπάνια διοργανώνεται φέτος με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου. Οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται σε δράσεις Υγείας , που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• 29 Μαΐου – Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία στον χώρο του πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων. (11:00-13:00)

• 30 Μαΐου – Ο κοινωνικός ρόλος του ΕΚΑΒ. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας Άρτας (9:30-11:00) και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας (11:00-13:00).

• 31 Μαΐου – Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ιωάννινα (11:00)

• 31 Μαΐου – Παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.(18:00)

• 31 Μαΐου – Παρουσίαση της Στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα στην αίθουσα της ΕΗΜ (19:00)

• 1 Ιουνίου - Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα (12:00)
Read More »
Τετραήμερο στις δομές υγείας της Ηπείρου, εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Τετραήμερο στις δομές υγείας της Ηπείρου, εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα πετρέλαια

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018Στην διοργάνωση πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου προχωρούν κινήσεις και ομάδες πολιτών που αντιτίθενται στο πρόγραμμα για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Η συγκέντρωση προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών» απευθύνει κάλεσμα σε πολίτες, φορείς, σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικές κοινωνίες, εργατικά κέντρα και κόμματα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

"Οι τοπικοί άρχοντες, μετά τις αντιδράσεις των πολιτών, αποφεύγουν να πάρουν θέση, καίτοι αρχικά διατυμπάνιζαν την πετρελαϊκή δραστηριότητα ως σωτήρια για την περιοχή. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στη διεύρυνση του μετώπου συλλογικοτήτων και πολιτών και στο γεγονός ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται πως δεν θα έχουν εν τέλει κανένα οικονομικό όφελος. Εξάλλου, είναι σαφές ότι η Ήπειρος θα απολέσει την ταυτότητά της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αφού θα υποβαθμιστεί το φυσικό και το θαλάσσιο περιβάλλον και κάθε ποιοτική παραγωγική δραστηριότητα. Βασικό σύνθημα παραμένει το «Έξω τα πετρέλαια από την Ήπειρο», ενώ το βλέμμα των «Πρωτοβουλιών» είναι στραμμένο και στο Ιόνιο, όπου αναμένεται οι πολυεθνικές εταιρίες, μετά την «άδεια» της κυβέρνησης, να ξεκινήσουν τις έρευνες".


 
Read More »
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα πετρέλαια Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα πετρέλαια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 32χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα το οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Schengen (VISA), με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 32χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 32χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Την Τετάρτη 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στον ΟΤΕ ώρα 10 πμ.

Απεργία και αγώνας για την επιβίωση μας. Απεργία ενάντια στην φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Απεργία για τους μισθούς πείνας, απαιτούμε την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Απεργία για τις συντάξεις που τις κατάντησαν προνοιακά επιδόματα, απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Απεργία για τις κοινωνικές παροχές που οδεύουν προς εξαφάνιση, απαιτούμε καθολική και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Απεργία για προσλήψεις εδώ και τώρα, στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, γιατρών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Απεργία για το δικαίωμα στην δουλειά, στη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας τα στερούν με την πληθώρα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων, αγώνας για την κατάργηση τους.

Απεργία για να σταματήσουμε την φτωχοποίηση των πολλών με παράλληλο πλουτισμό των λίγων.

Αγώνας για τη Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Απεργία για το μέλλον της νεολαίας που βρίσκει διέξοδο στα σκλαβοπάζαρα των πολυεθνικών επιχειρήσεων δουλεύοντας σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Απεργία και αγώνας ενάντια στα σχέδια της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης που ενέχει τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Απορρίπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Η όποια ανάπτυξη προκύψει θα είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για το λαό.

Θα είναι ο παράδεισος τους που θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη τους. Για μας θα είναι η κόλαση, με μεροκάματα και μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια, με σχέσεις εργασίας λάστιχο, με υπερωρίες απλήρωτες, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, δώρα, επιδόματα κλπ.

Τέτοια ανάπτυξη, σε τέτοιες συνθήκες προπαγανδίζει η κυβέρνηση και στηρίζουν όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Ούτε «δίκαιη ανάπτυξη», ούτε «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια θα έχουμε.

Την επομένη όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα συνεχίζουν να ισχύουν.

Δεν γίνεται «δίκαιη ανάπτυξη» και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» με βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, με τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη μέσα από τα χέρια τους γιατί δεν προλαβαίνουν τα χρέη τους.

Δεν γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα» που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, με καταδίκες συνδικαλιστών με εκατοντάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Αυτή η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, και η «κανονικότητα» που επικαλούνται, είναι οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των αρπαχτικών του ιδρώτα μας.

Αυτή η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για μας τους πολλούς.

Με αυτή την απατηλή προπαγάνδα οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να διαδηλώσουμε και να απεργήσουμε για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουμε δηλαδή για να στηρίξουμε τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΣΕΒ, του ΔΝΤ της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, αυτή είναι η εργατική αριστοκρατία, πλήρως ταυτισμένη με την αποστολή της, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας, και η στήριξη της κυβερνητικής πολικής.

Όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται σήμερα σαν «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο υπονόμευαν κάθε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά έβαλαν πλάτη και φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλους τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους. Επιδιώκουν τώρα να βάλουν τους αγώνες στα «καλούπια» των αφεντικών.

Να μας πείσουν ότι «εργάτες και αφεντικά» είμαστε μία «ωραία οικογένεια», με κοινά συμφέροντα.

Γι’ αυτό στις 30 Μάη όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει:

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας με την ταξική γραμμή πάλης και διεκδίκησης των αιτημάτων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας.

Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση η απάντηση μας!

Read More »
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Την Τετάρτη 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Την Τετάρτη 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018


Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, εξαρθρώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με τη συνδρομή προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Στο κύκλωμα μετείχαν πέντε (05) διακινητές, εκ των οποίων τρεις (03) ημεδαποί και δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό δεκατρείς (13) αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κ.Λ. Κέρκυρας, στη μαρίνα “ΓΟΥΒΙΩΝ” Κέρκυρας, τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία μετέφεραν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαπούς (εκ των οποίων 10 άντρες, 01 γυναίκα και 02 ανήλικα), οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος “PRINCES DILAY” σημαίας Παλάου, με προορισμό την Ιταλία.

Άμεσα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κ.Λ. Κέρκυρας, προσέγγισε το “PRINCES DILAY”, το ακινητοποίησε και το συνόδευσε στη μαρίνα Γουβίων, όπου συνελήφθη ο 52χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης και πλοιοκτήτης του σκάφους.

Τα δύο εκ των τριών εμπλεκόμενων Ι.Χ.Ε. οχημάτων, τα οποία επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα, ακινητοποιήθηκαν κατά τον κατάπλου στον οικείο λιμένα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, όπου συνελήφθησαν οι ημεδαποί οδηγοί τους, ηλικίας 63 και 64 ετών αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, συνελήφθη 51χρονος οδηγός τρίτου Ι.Χ.Ε οχήματος, ο οποίος προηγούμενα είχε αποβιβάσει στον αερολιμένα Κέρκυρας, 29χρονο αλλοδαπό, φερόμενο ως μέλος του κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και ο οποίος συνελήφθη από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος “PRINCES DILAY”, τα τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, δύο (02) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των έντεκα χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι ευρώ (11.420 €). 


 
Read More »
Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Σελίδες