Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως: 
 • Τρίτη (28-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 
 • Τετάρτη (01-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 
 • Πέμπτη (02-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα 
 • Παρασκευή (03-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 
 • Κυριακή (05-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Άλλα 110 κιλά κάνναβης στα χέρια της Αστυνομίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Συνελήφθησαν, σήμερα (27-02-2017) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος άνδρας και μία 55χρονη γυναίκα, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (58) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (109.350) γραμμαρίων.
Read More »
Άλλα 110 κιλά κάνναβης στα χέρια της Αστυνομίας Άλλα 110 κιλά κάνναβης στα χέρια της Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

H Καρναβαλική Παρέλαση της Παραμυθιάς (+BINTEO)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Με σύμμαχο τον καιρό και με την παρουσία πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου, με την μεγάλη παρέλαση στην Παραμυθιά.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές παρέλασαν στην Κ. Καραμανλή, με τα θέματα των γκρουπ να είναι επηρεασμένα τόσο από την πολιτική και οικονομική ζωή, όσο και από την τοπική λαογραφία.

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες από το Καρναβάλι της Παραμυθιάς.Read More »
H Καρναβαλική Παρέλαση της Παραμυθιάς (+BINTEO) H Καρναβαλική Παρέλαση της Παραμυθιάς (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

100+ φωτογραφίες από το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017
Φωτογραφίες: Άννα Ντόκου - Στέργιος Παλπάνης


Read More »
100+ φωτογραφίες από το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας 100+ φωτογραφίες από το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Έργα 462.000€ για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο της Θεσπρωτίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Αναλυτικά: 

 Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα: 
 • «Αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση οδού από Ηγουμενίτσα - Παραπόταμος - Βρυσέλλα - Φιλιάτες - Σύνδεση με Σίδερη», προϋπολογισμού € 358.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. 
 • «Διαγράμμιση - Βελτίωση οδών Ηγουμενίτσα - Σύβοτα και Βασιλικό - Καρτέρι», προϋπολογισμού € 104.000. Ανάδοχος ΠΟΡΦΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε..


 
Read More »
Έργα 462.000€ για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο της Θεσπρωτίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Έργα 462.000€ για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο της Θεσπρωτίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Έκλεισε και διαχειριστικά το ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Ηπείρου - Παραδόθηκαν 242 έργα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Αποπερατώθηκαν οι διαδικασίες διαχειριστικής ολοκλήρωσης των έργων που διαχειρίστηκε η ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου στους Άξονες Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», προκειμένου να υποβληθεί η τελική Έκθεση υλοποίησης του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε τα εξής:

"Με το σημερινό κλείσιμο του επιχειρησιακού προγράμματος 2007-2013, κλείνει και μια ιδιαίτερα αποδοτική περίοδος για την Ήπειρο, όσον αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Μέσω των αξόνων που διαχειρίστηκε η Ειδική Υπηρεσία της Περιφέρειας, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα στους τομείς, μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης, αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η υλοποίηση και η απορρόφηση του προγράμματος επιταχύνθηκαν ουσιαστικά, από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη του η αιρετή Περιφέρεια. Οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην Ε.Υ.Δ. για την υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία που επέδειξαν για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για να φθάσουμε σε αίσιο αποτέλεσμα, το οποίο σήμερα απολαμβάνουν οι Ηπειρώτες πολίτες. Εξίσου σημαντικό ήταν όμως και το έργο που επιτελέστηκε από την Ε.Υ.Δ. τα τελευταία χρόνια για την προετοιμασία του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος, το οποίο ήδη υλοποιεί μέσω νέων προσκλήσεων η Περιφέρεια. Είμαι βέβαιος, ότι με οδηγό τα συμπεράσματα και την εμπειρία του ΕΣΠΑ 2007-2013, θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τη νέα προγραμματική περίοδο".

Παραδόθηκαν 242 έργα!

Η συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη, με την οποία έκλεισε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που εκχωρήθηκε στην Ε.Υ.Δ. ανέρχεται σε 260, 1 εκ. ευρώ (ήτοι 108% της εκχωρούμενης Δημόσιας Δαπάνης που ανερχόταν σε 241,5 εκ €. ). Σε σύνολο 250 ενταγμένων έργων, εκδόθηκαν αποφάσεις ολοκλήρωσης για τα 242 έργα, με συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη που ανήλθε σε 255,5 εκ €. Τέσσερα από τα έργα αυτά αποτελούν τμηματοποιημένα έργα (έργα phasing) που έχουν ήδη ενταχθεί στο Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Β’ Φάση τους. Εκτός από τα προαναφερθέντα 242 έργα, στην τελική Έκθεση υλοποίησης του Προγράμματος θα συμπεριληφθεί και ένα ακόμη έργο με ολοκληρωμένο φυσικό αντικείμενο, που για διαχειριστικούς λόγους εμφανίζεται ως ημιτελές.

Ενίσχυση με 9 έργα άλλων Ε.Π.!

Ενδεικτικό της επιτυχημένης λειτουργίας της Ε.Υ.Δ. Ηπείρου και γενικά των Υπηρεσιών που είχαν εμπλακεί στη υλοποίηση του προγράμματος, είναι το γεγονός, ότι κατά την περίοδο 2012 έως 2015, η Περιφέρεια Ηπείρου συνέβαλε στην αποφυγή απώλειας κοινοτικών πόρων από άλλα Ε.Π. του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη μεταφορά 9 έργων του προγράμματος με δαπάνες 27,2 εκ €. Τα έργα αυτά μεταφέρθηκαν στα Ε.Π. Αλιείας, Ε.Π. Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία, Ε.Π. Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία και Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α.Α..

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών κλεισίματος, για διαχειριστικούς λόγους που συνδέονται με την υποχρέωση μείωσης της συνολικής υπερδέσμευσης του προγράμματος, κάτω από το 110%, ανακλήθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για 7 έργα. Η ολοκλήρωση και αποπληρωμή όσων από τα έργα αυτά παρουσιάζουν ακόμη εκκρεμότητες, ως προς το φυσικό ή οικονομικό τους αντικείμενο, θα γίνει με χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του ΠΔΕ, σε συνέχεια εγκυκλίου του Υπ. Ανάπτυξης που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου. Το ποσό που θα απαιτηθεί ανέρχεται περίπου σε 700.000 €.

Στην αρμοδιότητα της Ε.Υ.Δ. εμπίπτουν οι ακόλουθοι Άξονες Προτεραιότητας του Προγράμματος:
 • Υποδομές και Υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ηπείρου
 • Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου
 • Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Ηπείρου
 • Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής Ηπείρου 


 
Read More »
Έκλεισε και διαχειριστικά το ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Ηπείρου - Παραδόθηκαν 242 έργα Έκλεισε και διαχειριστικά το ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Ηπείρου - Παραδόθηκαν 242 έργα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Μετά από τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η απολαυστική stand up comedy παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα, για μια μόνο παράσταση στην Ηγουμενίτσα, στο Θέατρο Εστία, την Κυριακή 12 Μαρτίου.


Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης; 
Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας… 
Ο καθημερινός ήρωας που όλοι κρύβουμε μέσα μας… 
Είναι ο Μάκης που όλοι γνωρίζουμε και συναντάμε σχεδόν σε κάθε βήμα μας. 


Η παράσταση καταπιάνεται με όλα τα σημαντικά θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Χωρίς καμία δόση υπερβολής ίσως αυτή η παράσταση είναι ό,τι πιο σημαντικό θα δείτε στην ζωή σας…

Εντάξει υπάρχει μια μικρή δόση υπερβολής στο παραπάνω!

Αλλά αν σας νοιάζουν θέματα όπως τα πνεύματα Samurai, το apartheid, τα κουτσά σπερματοζωάρια, η έλλειψη καφέ, οι ελλείψεις στα σχολικά μαθήματα, το φλερτ, ο σύγχρονος ρατσισμός, το σώμα που μεγαλώνει και παρακμάζει, πως είναι να είσαι γιος και πατέρας ταυτόχρονα, το σεξ στις διάφορες ηλικίες και η ανθρώπινη μοναξιά τότε αυτή η παράσταση είναι για εσάς.

«Είμαι 37 χρονών ήδη και ακόμα προσπαθώ να βρω γιατί με επηρεάζουν όλα αυτά γύρω μου που με θυμώνουν, με μπερδεύουν ή με κάνουν ευτυχισμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα, σχεδόν όλα μου φαίνονται αστεία. Για αυτό κάνω κωμωδία.»

Παναγιώτης Κούδας

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ

Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Κούδα:

Ο Παναγιώτης Κούδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και ζει πλέον σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το stand up comedy το 2001.

Tο 2005 ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους παράσταση με τίτλο «Μυθολογία», η οποία παρουσιάστηκε έως και το 2009. Το 2011 ολοκλήρωσε την δεύτερη μεγάλου μήκους παράσταση με τίτλο «Παιδικά Τραύματα». Παρουσιάστηκε σε μορφή work in progress στο 1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης και έκλεισε το 2015 με παρουσίαση στο 1ο Αvaton Comedy Festival στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2016 παρουσίασε στο μαιευτήριο comedy club στην Θεσσαλονίκη την νέα του παράσταση του με τίτλο «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης..» σε μορφή work in progress, με κείμενα που γράφτηκαν από το 2014 μέχρι το 2016.

Συμμετέχει σε ομαδικές παραστάσεις stand up comedy, σε όλη την Ελλάδα, έχει εμφανιστεί και στα 2 comedy clubs της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε διάφορα φεστιβάλ και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες κωμικούς. Είναι - μαζί με τον Δημήτρη Δημόπουλο - ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης.


 
Read More »
«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Κιβωτός Εξέλιξης: Το Παιδί με Αυτισμό στο σχολείο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017
Το κέντρο Ειδικών Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης ανακοινώνει την διεξαγωγή του 4ωρου σεμιναρίου με θέμα, το Παιδί με Αυτισμό στο σχολείο.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φροντιστές παιδιών που βρίσκονται στο Αυτιστικό Φάσμα. Σκοπός του είναι η εμβάθυνση στο αυτιστικό φάσμα, η λύση σε προβληματικές συμπεριφορές, η δόμηση ενός προγράμματος, θα γίνει ανάλυση και επίλυση θεμάτων της συνοσηρότητας, όπως και για αισθητηριακά ζητήματα.
Εισηγητές:
Μώκας Αναστάσιος, Εκπαιδευτικός, Λογοθεραπευτής s.i.
Γούσης Βασίλης, Εργοθεραπευτής s.i.
Παπαχρήστου Ουρανία, Ψυχολόγος
Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι ως εξής:
1. Τι είναι το αυτιστικό φάσμα.
2. Τι είναι η αισθητηριακή ολοκλήρωση.
3. Ποιες συμπεριφορές μας παραξενεύουν;
4. Ποια είναι τα προβλήματα λόγου και ομιλίας σε παιδία με αυτισμό.
5. Τι είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες και πως ορίζονται στα πλαίσια μια ομάδας.
6. Πως οργανώνουμε το αισθητηριακό περιβάλλον μια τάξης και τι είναι αισθητηριακή δίαιτα.
7. Πως εντάσσουμε ένα παιδί με αυτισμό στην γενική τάξη.
8. Πως βγάζουμε συναισθήματα μέσα από τα παραμύθια.
9. Πως μπορούμε να βοηθήσουμε μαθησιακά ένα παιδί με αυτισμό
10. Βιωματικές ασκήσεις.
α) αισθητηριακής ολοκλήρωσης (νιώθω όπως αυτό)
β) πρόγραμμα teacch.
γ) πως φτιάχνουμε κοινωνικές ιστορίες.

Σάββατο, 11 Μαρτίου στις 11 π.μ. - 3 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής Κιβωτός Εξέλιξης. Γεωργ. Παπανδρέου 18, Ιωάννινα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας 26513-10319 (Ιωάννινα), 26650-21186 (Ηγουμενίτσα)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Κόστος 30 ευρώ
Χορηγός: abc toys


Η ΚΑΤΑΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. λογ/μου: 234-356867-97
IBAN: GR6501102340000023435686797
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΜΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ


 
Read More »
Κιβωτός Εξέλιξης: Το Παιδί με Αυτισμό στο σχολείο Κιβωτός Εξέλιξης: Το Παιδί με Αυτισμό στο σχολείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Οι Αλβανοί βαρόνοι πολιορκούν Ελλάδα και Ιταλία με ναρκω-βόμβες [+ΦΩΤΟ]

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Τo αλβανικό «κανναβιστάν», που τον τελευταίο χρόνο είχε παραγωγή-ρεκόρ 20ετίας, με φυτείες ινδικής κάνναβης σχεδόν σε όλη της επικράτεια της γειτονικής χώρας, «βομβαρδίζει» με τεράστιες ποσότητες χασίς και κάθε δυνατό τρόπο, από την ξηρά και τη θάλασσα, Ελλάδα και Ιταλία...
Mόνο στην Ηπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από την αρχή του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει συνολικά πάνω από 1,5 τόνο χασίς, έναντι 3,7 τόνων όλο το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015. Ενα μεγάλο μέρος από τους 3,7 τόνους του 2016 κατασχέθηκαν τους τελευταίους μήνες του χρόνου. Σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν οι σημαντικές ποσότητες που έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από τις λιμενικές αρχές στον άξονα Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, αλλά και μεγάλες ποσότητες αλβανικού χασίς που έχει κατασχεθεί επίσης από τους αστυνομικούς των άλλων περιφερειών-διευθύνσεων της χώρας.

Την ίδια ώρα στην Αδριατική είναι σε εξέλιξη ένας καθημερινός πόλεμος ανάμεσα στις ιταλικές Αρχές -με επικεφαλής την Guardia di Finanza, ένα σώμα με στρατιωτική δομή, και τα σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής- και τα αλβανικά ταχύπλοα που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες κυρίως ακατέργαστης κάνναβης. Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται κυρίως στο Μπάρι, στο Μπρίντεζι, στο Λέτσε, στον πορθμό του Οτράντο, στο Ιόνιο Πέλαγος απέναντι από την Κέρκυρα και σε μία απόσταση μικρότερη από 80 χιλιόμετρα από το νησί Οθωνούς, αλλά και στον κόλπο του Τάραντα, εκεί όπου οι Αλβανοί λαθρέμποροι βρίσκουν πολλά καταφύγια αλλά και τους περιμένουν μέλη της ιταλικής μαφίας, με πρώτη αυτή του Λέτσε. Να σημειωθεί ότι στον πόλεμο με τους Αλβανούς διακινητές του χασίς οι ιταλικές Αρχές έχουν τη βοήθεια της FRONTEX.

Οι αρνητικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών και κυρίως αυτή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και η έντονη επίθεση που δέχεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας από την αντιπολίτευση, η οποία τον κατηγορεί από τους πρώτους μήνες του 2016 ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο «κανναβιστάν, έχουν υποχρεώσει τον Εντι Ράμα σε αναδίπλωση. Χιλιάδες Αλβανοί με επικεφαλής τους ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν βγει στους δρόμους από την αρχή της εβδομάδας ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησής του. Τον κατηγορούν ότι αυτός και το κόμμα του αποκομίζουν μεγάλα ποσά από το εμπόριο των ναρκωτικών, με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα, εν όψει της κάλπης του Ιουνίου.

Αφερεγγυότητα
Στο πλαίσιο της αναδίπλωσης αυτής η κυβέρνηση του Εντι Ράμα επιχειρεί να εμφανίσει ότι συνεργάζεται πολύ καλά με τις ιταλικές Αρχές στο θέμα της αντιμετώπισης της καλλιέργειας και διακίνησης της ινδικής κάνναβης. Το ίδιο υποστηρίζει η αλβανική πλευρά ότι συμβαίνει και με την Ελλάδα, αλλά τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν μάλλον αφερεγγυότητα των αλβανικών Αρχών. Στο διαρκές σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης με σειρά στοιχείων για τις απέραντες φυτείες ινδικής κάνναβης, ο Εντι Ράμα επιστράτευσε επικοινωνιακά το παιχνίδι των αριθμών. Στις αρχές Οκτωβρίου οι επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας υποστήριξαν ότι το 2016 κατέστρεψαν συνολικά 2,5 εκατ. φυτά ινδικής κάνναβης σε όλη τη χώρα, όταν ο αριθμός αυτός το 2013 έφτανε τις 90.000, το 2014 τις 530.000 και το 2015 άγγιξε τις 780.000.

Πάντως τα στοιχεία από τους τελευταίους μήνες του 2016 αλλά και από τις αρχές του 2017 δείχνουν ότι πολύ μεγαλύτερα φορτία ινδικής κάνναβης προωθούνται από τους Αλβανούς διακινητές τόσο προς την Ιταλία όσο και προς την Ελλάδα. Τα στοιχεία για τις μόλις πρώτες 40 μέρες του 2017 δείχνουν ότι η μόνο η ιταλική Guardia di Finanza κατέσχεσε 9 τόνους αλβανικού χασίς, ποσότητα που ανέρχεται ήδη στο ένα τρίτο εκείνης που κατασχέθηκε ολόκληρο το 2016. Στον πόλεμο της Guardia di Finanza και της ιταλικής ακτοφυλακής χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονα θαλάσσια σκάφη, καθώς και αεροπλάνα και ελικόπτερα που περιπολούν από αέρος.

Εξαφανίστηκε
Τη νύχτα της 17ης Φεβρουαρίου ένα κίτρινο φορτηγό με αλβανικές πινακίδες έφτασε στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έχοντας περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα το αλβανικό σημείο ελέγχου. Αστυνομικοί και τελωνειακοί ζήτησαν από τον Αλβανό οδηγό να σταθμεύσει σε συγκεκριμένο σημείο στα δεξιά του σταθμού, προκειμένου να γίνει έλεγχος. «Δεν μεταφέρω τίποτα, είναι άδειο το φορτηγό», τους είπε εκείνος, αλλά όταν του ζήτησαν να ανοίξει την πόρτα και είδε πως είχαν μαζί τους σκύλο-ανιχνευτή, το έβαλε στα πόδια και επέστρεψε τρέχοντας προς το αλβανικό τελωνείο, που απέχει μόλις 150 μέτρα από το ελληνικό. Πέρασε από αυτό σαν κύριος και εξαφανίστηκε, αφού κανένας από τους συμπατριώτες του αστυνομικούς δεν κινήθηκε για να τον σταματήσει.

Ο έλεγχος στο φορτηγό από τους Ελληνες αστυνομικούς και τελωνειακούς που ακολούθησε αποκάλυψε αυτό που «περιέργως» είχε περάσει απαρατήρητο από τον ειδικό εξοπλισμό της αλβανικής πλευράς, ο οποίος φέρεται να «σκανάρει» κάθε διερχόμενο όχημα: Μέσα σε κρύπτη κάτω από το πάτωμα της καρότσας βρέθηκε ποσότητα ενός τόνου χασίς, συσκευασμένου σε εκατοντάδες δέματα, που χρειάστηκε ώρες για να μεταφερθεί και να στοιβαχθεί στις αποθήκες. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή από τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία του, ενω ειδοποίησαν και τις αλβανικές Αρχές, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει άφαντος.

«Ούτε και πρόκειται να τον πιάσουν ποτέ, γιατί δεν θέλουν. Εναν άλλον που είχε ηρωίνη λίγες μέρες μετά τον έπιασαν. Οποιος λαδώνει μένει στο απυρόβλητο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομικός με πολυετή εμπειρία σε επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και σε επαφές με την αστυνομία της αλβανικής πλευράς στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ σε συναντήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, όταν εκπρόσωποι της άλλης πλευράς προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για τα περάσματα που φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία! Την ίδια ώρα, αρκετές φορές έχει καταγραφεί τουλάχιστον απροθυμία από αστυνομικούς της άλλης πλευράς να δράσει, ακόμα και σε εξόφθαλμες περιπτώσεις εγκληματικών κυκλωμάτων. Σε μια περίπτωση, πάνω σε παράνομο πέρασμα στην οριογραμμή των συνόρων, Ελληνες αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες διαφυγής εμπόρων ναρκωτικών σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από Αλβανούς συναδέλφους τους, που τους παρακολουθούσαν άπραγοι.

Οι ομάδες φύλαξης
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που βρέθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στα Γιάννενα, απέδωσε τα εύσημα στην τοπική ηγεσία της Αστυνομίας για τις επιδόσεις της σε αυτόν τον τομέα. Ο αρχηγός, που είναι Ηπειρώτης στην καταγωγή -από τα Τζουμέρκα- και γνωρίζει καλά την περιοχή, μίλησε κατ' ιδίαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και των ειδικών ομάδων φύλαξης των περασμάτων στα σύνορα και προσπάθησε να τους εμψυχώσει, ζητώντας τους να αναλογιστούν πόσες ζωές σώζουν κάθε φορά που «μπλοκάρουν» μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών πριν εισέλθει στη χώρα.

Οι ομάδες αυτές έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και παρακολουθούν στενά τα περάσματα κατά μήκος της συνοριογραμμής, με φυσική παρουσία και με τη χρήση τεχνικών μέσων, ενώ πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους στους δρόμους, με βάση και πληροφορίες που συλλέγουν και από την άλλη πλευρά.

Η διαδρομή της κάναβης
Η μικρότερη απόσταση ανάμεσα στις ακτές της Αλβανίας και της Ιταλίας είναι 70 χιλιόμετρα, ενώ τα σκάφη με τα φορτία των ναρκωτικών ξεκινούν κυρίως από τις ακτές του Αυλώνα και του Δυρραχίου βορειότερα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ - ethnos.gr
Read More »
Οι Αλβανοί βαρόνοι πολιορκούν Ελλάδα και Ιταλία με ναρκω-βόμβες [+ΦΩΤΟ] Οι Αλβανοί βαρόνοι πολιορκούν Ελλάδα και Ιταλία με ναρκω-βόμβες [+ΦΩΤΟ] Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος στο λιμάνι με κλεμμένο ΙΧ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017Στη σύλληψη ενός 38χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για αφαίρεση ενός ΙΧ οχήματος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω ΙΧ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος στο λιμάνι με κλεμμένο ΙΧ Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος στο λιμάνι με κλεμμένο ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες