https://picasion.com/
https://picasion.com/

Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Ηγουμενίτσας
 
 
Καλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα από το Σάββατο 31-01-2015, να το δηλώσουν άμεσα στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη γραμματεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (κα. Μαρία Νάκα) η οποία βρίσκεται στον 3ο Όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100)

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665361103
Read More »
Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Ηγουμενίτσας Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

4 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
4 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα


Ένας (01) αλλοδαπός διακινητής και δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθησαν, ο 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε, δύο (02) παράνομους μετανάστες οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και τα πλαστά έγγραφα.

Επίσης, ένας (01) παράνομος μετανάστης συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων να επιχειρεί να κρυφτεί παράνομα σε φορτηγό όχημα το οποίο θα επιβιβαζόταν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
4 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα 4 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Από αύριο Τετάρτη το κουπόνι για δωρεάν laptop, tablet και internet

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Από αύριο Τετάρτη το κουπόνι για δωρεάν laptop, tablet και internet


Από αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου αρχίζει το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγηθεί σε 289.300 κοινωνικούς δικαιούχους δωρεάν λάπτοπ, tablet αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο.Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας μέσα από το e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.
Το πρόγραμμα και η διαδικασία απόκτησης του κουπονιού
Σε κάθε ωφελούμενο (πολίτη που έλαβε το Κοινωνικό Μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ (8) Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης) χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των Παρόχων/Προμηθευτών της δράσης.Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015
Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€
Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες, που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και οι οποίοι, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), κατοικούν σε μία από 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), σύμφωνα με τη δηλωθείσα κατά την 31/12/2014 στο πληροφοριακό σύστημα “TAXISNET” και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας.
Οι ωφελούμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης από 4/2/2015 έως και 30/6/2015.
Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.
Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του ΠΣ TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης.
Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.
Στη συνέχεια ο ωφελούμενος θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:
1.Αναζήτηση προσφοράς
Μέσω του δικτυακού τόπου της δράσης αναζητά Παρόχους/Προμηθευτές που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και εντοπίζει τις Προσφορές που τον ενδιαφέρουν.
2.Προσέλευση σε Κατάστημα
Προσέρχεται στο κατάστημα με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα. Ο υπάλληλος του Παρόχου/Προμηθευτή θα μπορεί μέσα από την εφαρμογή να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί.
3.Επιλογή Προσφοράς
Ο ωφελούμενος επιλέγει υποχρεωτικά Συσκευή και Τηλεπικοινωνιακή Σύνδεση και προαιρετικά, Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση. Το κατάστημα καταχωρεί την παραγγελία του ωφελούμενου μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ενδεικτικά: Serial Number συσκευής κλπ) στο ΠΣ της Δράσης.
4.Καταχώριση Μοναδικού κωδικού
Τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι Πάροχοι/Προμηθευτές και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σε εμφανές σημείο τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Παραστατικό που δε φέρει το σωστό Κωδικό Κουπονιού ΔΕΝ θα είναι επιλέξιμο από τη Δράση.
5.Υπογραφή Εγγράφων
Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ωφελούμενος θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν στο κατάστημα από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων ωφελούμενου, Υπεύθυνη Δήλωση ωφελούμενου, Σύμβαση μεταξύ Παρόχου/Προμηθευτή και ωφελούμενου, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (ενδεικτικά: Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).
6.Έλεγχος Παραγγελίας
Οι ωφελούμενοι μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της Δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκαν.
Πέραν των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη γενική υποχρέωση της τήρησης των όρων της Πρόσκλησης του ΤΕΕ, ο κάθε ωφελούμενος έχει στο πλαίσιο της δράσης τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
Να συνεργαστεί με τους Συμβούλους Υποστήριξης/Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον υποστήριξης/ενημέρωσής του καθώς και κατά τη διαδικασία προγραμματισμού της
Να διατηρήσει την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση που προμηθεύτηκε μέσω της δράσηςμέχρι 31/10/2015, ή, αν επιθυμεί να τη διακόψει, να προσκομίζει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση
Να διατηρήσει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε μέσω της δράσης μέχρι 31/12/2015, με το απαραίτητο αυτοκόλλητο αναγνωρισιμότητας της συγχρηματοδότησης της δράσης από την Ε.Ε. που του παρείχε ο Πάροχος/Προμηθευτής.
Να συνεργαστεί με τα ελεγκτικά όργανα ενδεικτικά του ΤΕΕ και της ΕΔΕΤ ΑΕ σε περίπτωση που επιλεγεί στο προς εξέταση δείγμα για τη διενέργεια επιτόπιας επαλήθευσης
Να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία που τυχόν του ζητηθούν, σε σχέση με τη συμμετοχή του στην παρούσα δράση.
Read More »
Από αύριο Τετάρτη το κουπόνι για δωρεάν laptop, tablet και internet Από αύριο Τετάρτη το κουπόνι για δωρεάν laptop, tablet και internet Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Μπεκατσίνια στους βάλτους Σαγιάδας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Μπεκατσίνια στους βάλτους Σαγιάδας
Read More »
Μπεκατσίνια στους βάλτους Σαγιάδας Μπεκατσίνια στους βάλτους Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ


H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Η ανωτέρω συνθήκη αποσκοπεί στην προστασία και στη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας, ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου.
Οι Υγρότοποι είναι φυσικές ή τεχνητές περιοχές αποτελούμενες από έλη με ποώδη βλάστηση, από μη αποκλειστικώς ομβροδίαιτα έλη με τυρφώδες υπόστρωμα, από τυρφώδεις γαίες ή από νερό. Οι περιοχές αυτές είναι μόνιμα ή προσωρινά κατακλυζόμενες από νερό το οποίο είναι στάσιμο ή τρεχούμενο, γλυκό, υφάλμυρο ή αλμυρό και περιλαμβάνουν επίσης εκείνες που καλύπτονται από θαλασσινό νερό το βάθος του οποίου κατά τη ρηχία δεν υπερβαίνει τα έξι μέτρα. Oυσιώδη γνωρίσματα της μεταβατικής ζώνης που παρεμβάλλεται μεταξύ των μόνιμα κατακλυσμένων και των καθαρά χερσαίων περιοχών είναι η παρουσία υδροχαρούς βλάστησης και η ύπαρξη υδρομορφικών εδαφών, δηλαδή εδαφών που ανέπτυξαν ειδικά γνωρίσματα ως αποτέλεσμα της υψηλής υπόγειας στάθμης νερού.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ταξινόμησης των υγροτόπων, όπως για παράδειγμα µε βάση τη φύση των νερών, αν δηλαδή κινούνται ή είναι στάσιµα, την αλατότητα του νερού, τη γειτνίασή τους µε  τη θάλασσα, το υπόστρωµά τους, µε το αν είναι φυσικοί ή τεχνητοί κλπ. Επίσης, υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες.

Οι ελληνικοί υγρότοποι αποτελούν αναπόσπαστο µέρος του φυσικού τοπίου της χώρας µας, ενώ ταυτόχρονα πλήθος πουλιών και άλλων ειδών τρέφονται, αναπαράγονται ή ξεχειµωνιάζουν σε αυτά τα οικοσυστήµατα. Μέχρι πριν από δύο γενεές η Ελλάδα είχε τριπλάσια έκταση υγροτόπων.
Στην Ελλάδα 11 υγρότοποι προστατεύονται µέσω της Σύµβασης Ραµσάρ. 
Αυτοί είναι:
1. Λιµνοθάλασσα Κοτύχι και ∆άσος Στροφυλιάς
2. Λιµνοθάλασσα Μεσολογγίου
3. Αµβρακικός Κόλπος
4. Λίµνη Μικρή Πρέσπα
5. ∆έλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκµονα και Αλυκή Κίτρους
6. Λίµνες Κορώνεια και Βόλβη
7. Λίµνη Κερκίνη
8. ∆έλτα Νέστου
9. Λίµνη Βιστωνίδα – Λιµνοθάλασσα Πόρτο Λάγος - 6 -
10. Λίµνη Ισµαρίδα και σύµπλεγµα λιµνοθαλασσών Θράκης
11. ∆έλτα Έβρου


Τι µας προσφέρουν οι υγρότοποι
Τα υγροτοπικά οικοσυστήματα προσφέρουν πληθώρα ευεργετικών για τον άνθρωπο, αλλά και για άλλους οργανισμούς, υπηρεσιών διότι:
§  η μεγάλη τους βιολογική ποικιλότητα είναι απαραίτητη για τη βελτίωση καλλιεργούμενων φυτών, αγροτικών ζώων και μικροοργανισμών, για ένα μέρος της επιστημονικής προόδου, ιδιαίτερα στην ιατρική, για πολλές τεχνολογικές καινοτομίες και για την ομαλή λειτουργία πολλών οικονομικών δραστηριοτήτων στις οποίες χρησιμοποιούνται ζωντανοί οργανισμοί,
§  δίνουν νερό για ύδρευση και άρδευση, εμπλουτίζουν τους υπόγειους υδροφορείς, προστατεύουν από πλημμύρες, ενεργούν ως φίλτρα καθαρισμού ρύπων, μειώνουν τις ζημίες από παγετούς και καύσωνες,
§  παράγουν αλιεύματα, συντηρούν θηράματα, δίνουν πλούσια τροφή σε αγροτικά ζώα,
§  παρέχουν ευκαιρίες για αναψυχή, άθληση, οικολογικό τουρισμό, εκπαίδευση και έρευνα,
§  είναι συνδεδεμένοι με την ιστορία, τη μυθολογία και την πολιτιστική παράδοση.
Στον κατάλογο Απειλουμένων Ειδών Φυτών της IUCN υπάρχουν 13 υδρόβια μακρόφυτα που καταχωρούνται ως σπάνια, ευάλωτα ή κινδυνεύοντα (Verhoeven, 1990). Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί 1069 είδη φυτών, 210 είδη ασπονδύλων ζώων και 252 σπονδυλωτών ως έχοντα ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας. Ειδικά για τα σπονδυλωτά, αναφέρεται ότι το 61% των ειδών που χρειάζονται προστασία εξαρτώνται από τους υγροτόπους για ένα μέρος τουλάχιστον του βιολογικού τους κύκλου (Hoffmann, 1990), ενώ από τα 100 είδη πουλιών που καταχωρήθηκαν στο Κόκκινο Βιβλίο της Ελληνικής Πανίδας (Κατάλογος Απειλουμένων Ειδών), τα 59 ζούν σε υγροτόπους ή εξαρτώνται από αυτούς. Πολλά από τα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά βρίσκονται στους ανώτερους κρίκους των τροφικών αλυσίδων οι οποίες είναι ιδιαίτερα μακριές στα υγροτοπικά συστήματα, και γι' αυτό το λόγο είναι πολύ ευάλωτα στις διαταράξεις των ενδιαιτημάτων.

Λειτουργίες και αξίες των ποταμών ως υγροτοπικά συστήματα
Ανάλογα με τη δομή τους και το γύρω από αυτούς περιβάλλον, οι ποταμοί ως υγρότοποι μπορεί να επιτελούν ποικίλες φυσικές λειτουργίες. Από τις λειτουργίες αυτές απορρέουν για τον άνθρωπο αξίες. Πολλές φορές συγχέονται οι έννοιες "λειτουργία" και "αξία", τόσο ώστε να θεωρούνται ταυτόσημες. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή ορισμένες λειτουργίες ωφελούν τον άνθρωπο χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια, ενώ άλλες προσδίδουν οφέλη μόνο μετά από προσπάθεια. Έτσι π.χ. η απορρόφηση του διοξείδιου του άνθρακα της ατμόσφαιρας από το νερό έχει αξία (κλιματική, υγιεινή) που δεν χρειάζεται προσπάθεια για να ωφεληθούμε απ' αυτήν, ενώ η στήριξη τροφικών αλυσίδων έχει αξία (π.χ. ιχθυοπονική), που αποκτάται μόνον εφ' όσον αναπτύξουμε ειδική δραστηριότητα.
Μια λειτουργία μπορεί να ωφελεί τον άνθρωπο με πολλούς τρόπους, δηλ. να έχει γι' αυτόν περισσότερες από μία αξίες, αλλά και μια αξία μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό λειτουργιών.


 Αξίες για τον άνθρωπο που απορρέουν από τις λειτουργίες των ποταμών είναι:

 1.  Βιολογική ποικιλότητα
 2.  Αποθήκευση πόσιμου νερού
 3.  Αποθήκευση αρδευτικού νερού
 4.  Προστασία από τις επιπτώσεις του ανθρωπογενούς εμπλουτισμού της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του άνθρακα
 5.  Βελτίωση του μικροκλίματος
 6.  Προστασία από πλημμύρες
 7.  Βελτίωση της ποιότητας του νερού
 8.  Παραγωγή αλιευμάτων
 9.  Βόσκηση αγροτικών ζώων
 10.  Υποβάθμιση του υδρολογικού καθεστώτος
 11. Υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων από την εκροή αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, καθώς και από την απορροή αγροχημικών
 12.  Παράνομες αντλήσεις νερού 
 13.  Παράνομη και αυθαίρετη δόμηση (για λόγους οικιστικούς, τουριστικούς, βιομηχανικούς και για χρήση από λαθροθήρες και λαθραλιείς) 
 14.  Αποξηράνσεις υγροτοπικών εκτάσεων 
 15. Εντατικοποίηση της γεωργίας με αποτέλεσμα τη μείωση βιοτόπων 
 16.  Ανεξέλεγκτη βόσκηση σε δάση και υγρά λιβάδια 
 17.  Απώλεια βιοποικιλότητας 
 18. Μείωση έκτασης βιοτόπων από έργα μεγάλης κλίμακας 
 19.  Παράνομες αμμοληψίες. 
 20.  Ευτροφισμός από υδατοκαλλιέργειες 
 21.  Παράνομη υλοτομία 
 22. Παράνομη αλιεία και υπεραλίευση 
 23.  Λαθροθηρία

Σήμερα, όμως, ως αποτέλεσμα συστηματικής επιστημονικής έρευνας, αλλαγής αξιών και αναγνώρισης της σημασίας των οικοσυστημάτων για το περιβάλλον αλλά και για την οικονομία και την κοινωνία, οι υγρότοποι  θεωρούνται πολύ μεγάλης οικολογικής και οικονομικής αξίας και προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις, ευρωπαϊκές Οδηγίες και εθνικές νομοθεσίες.  Ωστόσο οι υγρότοποι Ραμσάρ αντιμετωπίζουν συνεχείς και σημαντικές απειλές που οδηγούν στην σταδιακή ή/και ραγδαία υποβάθμισή τους.

Οι  συχνότερες και πλέον κρίσιμες απειλές που απαντώνται είναι:
 
- Υποβάθμιση του υδρολογικού καθεστώτος- Υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων από την εκροή αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, καθώς και από την απορροή αγροχημικών- Παράνομες αντλήσεις νερού - Παράνομη και αυθαίρετη δόμηση (για λόγους οικιστικούς, τουριστικούς, βιομηχανικούς και για χρήση από λαθροθήρες και λαθραλιείς) - Αποξηράνσεις υγροτοπικών εκτάσεων - Εντατικοποίηση της γεωργίας με αποτέλεσμα τη μείωση βιοτόπων - Ανεξέλεγκτη βόσκηση σε δάση και υγρά λιβάδια - Απώλεια βιοποικιλότητας - Μείωση έκτασης βιοτόπων από έργα μεγάλης κλίμακας - Παράνομες αμμοληψίες. - Ευτροφισμός από υδατοκαλλιέργειες - Παράνομη υλοτομία - Παράνομη αλιεία και υπεραλίευση - Λαθροθηρία

Read More »
Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Βασίλειος Γιόγιακας ένας καρδιολόγος με μεγάλη καρδιά ο νέος Βουλευτής (ΝΔ) Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ γιορτάζει την εκλογή του , με τους Βορειοηπειρώτες υποστηρικτές του

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Βασίλειος Γιόγιακας ένας καρδιολόγος με μεγάλη καρδιά ο νέος Βουλευτής (ΝΔ) Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ γιορτάζει την εκλογή του , με τους Βορειοηπειρώτες υποστηρικτές του


Ο νεοκλεγείς βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας για την Νέα Δημοκρατία καρδιολόγος κ.Βασίλειος Γιόγιακας , σήμερα , βρέθηκε σε φιλικό περιβάλλον ,στην Λιβαδειά ,επιφυλάσσοντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα για την εκλογή του και την υποστήριξή όπου του έδειξαν οι Βορειοηπειρώτες φίλοι του .
 
 
Παρευρέθηκαν οι , υφυπουργός Γεωργίας κ.Ιωάννης Μπάμπης, έπαρχος Αλύκου κ.Χρήστος Καΐσης αντι- περιφερειάρχης Αυλώνας και αντιπρόεδρος Ομόνοιας Αγ.Σαράντα κ.Χαράλαμπος Παντέχης, πρόεδρος παραρτήματος Ομόνοιας Αγ.Σαράντα κ.Βασίλειος Κάγιος , Βασίλειος Μάργας , μέλη Γεν Συμβ.Ομόνοιας, καθώς επίσης αξιόλογες παρουσίες του πολιτικού χώρου και μη.

 
Ο υφυπουργός Γεωργίας κ.Ιωάννης Μπάμπης τόνισε την άριστη συνεργασία τους, << σήμερα ίσως, μας δίνετε η ευκαιρία για μια νέα πτυχή που δημιουργεί έναν μοναδικό δεσμό, στην έως τώρα γνωριμία μας με τον βουλευτή κ.Γιόγιακα ,υπενθυμίζοντας τις προτεραιότητες αλλά και προστασία της ακεραιότητας των δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ , στα βουλευτικά έδρανα της Ελληνικής Βουλής των 300 >>.
Ο Βουλευτής κ.Βασίλειος Γιόγιακας με τους ,υφυπουργό κ.Γιαννη Μπάμπη και έπαρχο Αλύκου κ.Χρήστο Καίση


Ο έπαρχος Αλύκου κ.Καίσης όπως επεσήμανε στην ομιλία του <<ο Βασίλης , αρχικά είναι ένας Άνθρωπος με Α’ κεφαλαίο,μετά Ιατρός και έπειτα Πολιτικός και αυτό νομίζω σημαίνει πολλά για την νέα του πορεία στον δύσκολο και ακατάπαυστο στίβο της πολιτικής όπου επέλεξε να ακολουθήσει και να αφιερώσει κομμάτι της ζωής του , για τους Έλλην πολίτες >>. 


 
Ο κ.Γιόγιακας με την σειρά του εξέφρασε ευχαριστίες ,προς όλες και όλους όπου τον υποστήριξαν σε αυτήν την δύσκολη αναμέτρηση αξιόλογων πολιτικών αντιπάλων . Δίνοντας συνάμα και το έναυσμα σε μια νέα αρχή αγώνων υπέρ των δικαιωμάτων της ΕΕΜ στην Ελληνική Βουλή τονίζοντας ιδιαίτερα ότι <<δεν λέγομαι μόνον βουλευτής της Θεσπρωτίας αλλά και των απανταχού πολιτών της ΕΕΜ , είτε ζουν στα πατρώα εδάφη είτε όχι . Είναι επιτακτική μας υποχρέωση , να στηρίξουμε τον Ελληνισμό όπου κρατά τα σκήπτρα του Ελληνισμού αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου .Γιαυτό άλλωστε βρίσκομαι σήμερα εδώ , για να σας υποβάλλω την ευαρέσκειά ,την υποστήριξη μου >>.

Να ευχηθούμε από καρδιάς με την σειρά μας , μια εποικοδομητική πολιτική καταξίωση για τον κ.Γιόγιακα και πάντα να τρέφει την φλόγα της ζωής στην καρδιά του ...υπέρ των δικαίων των πολιτών που απαρτίζουν την πολιτική του περιφέρεια αλλά των αλύτρωτων αδερφών του Βορειοηπειρωτών !
Read More »
Βασίλειος Γιόγιακας ένας καρδιολόγος με μεγάλη καρδιά ο νέος Βουλευτής (ΝΔ) Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ γιορτάζει την εκλογή του , με τους Βορειοηπειρώτες υποστηρικτές του Βασίλειος Γιόγιακας ένας καρδιολόγος με μεγάλη καρδιά ο νέος Βουλευτής (ΝΔ) Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ γιορτάζει την εκλογή του , με τους Βορειοηπειρώτες υποστηρικτές του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά 26 πρόεδροι ΝΟΔΕ ανοίγουν τα χαρτιά τους

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Η βάση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά
26 πρόεδροι ΝΟΔΕ ανοίγουν τα χαρτιά τους

H Βάση της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στα parapolitika.gr.

Από την Φλώρινα μέχρι το Ρέθυμνο και από την Κεφαλονιά μέχρι τον Έβρο. Και αυτό που ζητάει –στην πλειοψηφία της- από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι Συνέδριο και να αναζητηθούν οι ευθύνες για την μεγάλη εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΝΟΔΕ εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για ότι η φωνή τους δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου και καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στο κύκλο των συμβούλων του Aντώνη Σαμαρά και ορισμένοι στον ίδιο. Σημειώνουν την λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ αλλά και την αποτυχημένη προεκλογική καμπάνια. Άλλοι επισημαίνουν ότι η Ν.Δ πρέπει να κάνει ανανέωση του προσωπικού της δυναμικού και να στραφούμε σε λύση νεότερου προέδρου- προτείνουν, μάλιστα και ονόματα- άλλοι πιστεύουν ότι μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να ξανασυσπειρώσει την παράταξη.

Σε κάθε περίπτωση τα parapolitika.gr δίνουν το πολυπόθητο βήμα στους πυρήνες της παράταξης σε όλη τη χώρα και αυτοί σχολιάζουν: 
Αλκιβιάδης Λάμπρου - ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πρέπει να λειτουργήσουν τα όργανα, να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή και να φτάσουμε σε Συνέδριο. Είναι λογικό μετά απο μία τέτοια οδυνηρή ήττα. Η Συγγρού πρέπει να μας ακούει περισσότερο. Να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. 
Νίκος Κέφης - ΝΟΔΕ AΡΤΑΣ

Μετά από κάθε εκλογική ήττα συνηθίζεται να συνέρχονται τα όργανα να εξετάζουν το αποτέλεσμα καθώς και τους λόγους που συνέβαλαν. Η βάση πρέπει να εκφραστεί αυτή τη φορά. Υπήρξαν λάθη και επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά. Ο ΕΝΦΙΑ είναι το πιο χαρακτηριστικό. 

Γιώργος Ντάκουλας - ΝΟΔΕ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Στο κόμμα έχουμε διαδικασίες και πρέπει να λειτουργήσουν τα όργανα. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και Συνέδριο. Ωστόσο, τώρα προέχει η σωτηρία της πατρίδας καθώς οι εξελίξεις που διαμορφώνονται δεν είναι θετικές. 
 Κώστας Σύρρος - ΝΟΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στη Νέα Δημοκρατία ήρθε η ώρα να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αποφασίσουμε τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, πάντα με κύριο γνώμονα το καλό της Πατρίδας. Πρέπει σύντομα να οργανωθεί η φωνή της αντιπολίτευσης για να παρακολουθεί και να ελέγχει την κυβέρνηση, όπως απορρέει από το θεσμικό της ρόλο.
 
Τίμος Κατσίπος - ΝΟΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα ήττας που λάβαμε στις εκλογές. Έχει ευθύνη και ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν εξελέγη το 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλευε να μπει στην Βουλή και τώρα είναι στην εξουσία.
Πρέπει να γίνει Συνέδριο και αν θέλει να είναι ξανά πρόεδρος να ανανεώσει την εντολή που πήρε. Η βάση πρέπει να ακούγεται. Δεν γίνεται οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ να καλούνται μια φορά τα 3 χρόνια να πουν την γνωμη τους και χωρίς μάλιστα την παρουσία του Προέδρου...

Σωτήρης Συνωλας - ΝΟΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

Η ήττα ήταν βαριά. Πρέπει να πάμε σε Έκτακτο Συνέδριο, να συγκληθούν όλα τα όργανα και οι ευθύνες αυτής της ήττας πρέπει να γίνουν γνωστές.
 
Απόστολος Βαρδάκωστας - ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ηρεμία και άμεσα ανασυγκρότηση.
 
Κώστας Λαθύρης - ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η Ν.Δ έχει χάσει το κοινωνικό της προφίλ. Τα όργανα πρέπει να συγκλιθούν, πρέπει να γίνει Συνέδριο χθες και ο κόσμος της Ευρυτανίας θέλει να ενα νέο πρόσωπο, άφθαρτο, να ηγηθεί του κόμματος.
 
Διονύσης Κομιώτης - ΝΟΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Εγιναν τρομερά επικοινωνιακά λάθη. Να πάμε σε Συνέδριο, να γίνει αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς του κόμματος. Να ξαναστηθούν οι τοπικές οργανώσεις. Η βάση πρέπει να μιλάει και όχι οι 2-3 κολλητοί της εκάστοτε ηγεσίας. Αν είχε περάσει η Βάση τα μηνύματα της στον πρόεδρο, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα.
 
Γιώργος Χήνος - ΝΟΔΕ ΗΛΕΙΑΣ

Να λειτουργήσουν επιτέλους τα όργανα του κόμματος, να σταματήσει η εσωστρέφεια. Έγιναν λάθη, πρέπει να δούμε τι έφταιξε. Με ηρεμία, όμως.

Παναγιώτης Παρλαπάς - ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

8,5% ήττα είναι μία μεγάλη ήττα. Το περιβάλλον Σαμαρά φταίει περισσότερο απ' όλους. Πρέπει να γίνει αποτίμηση και σίγουρα Συνέδριο. Μην κρυφτούμε πάλι.
 
Σταύρος Σταυράκογλου - ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ

Ο μέσος Ελληνας ψηφοφόρος αποδοκίμασε την Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τις πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρα. Πρέπει να γίνει προσκλητήριο στην Βάση γιατί τη Βάση την ξεχάσαμε. Να μαζευτούν όλα τα κομματια της Κεντροδεξιάς και ειδικά το Κέντρο που το χάσαμε. Συνέδριο, οπωσδήποτε, αρχών και θέσεων.
 
Κώστας Ευθυμιάδης - ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πρέπει να γίνει Συνέδριο και να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για την μετέπειτα πορεία του κόμματος. Η Ν.Δ είναι ένα λαϊκό κόμμα και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις φιλολαϊκές πολιτικές.
 
Σοφία Τόλια - ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πρέπει να γίνει γενναία αυτοκριτική μέσα και από ένα Συνέδριο. Ευθύνες έχουν όλοι. Και οι αυλικοί του Σαμαρά αλλά και ο ίδιος. Η καμπάνια και η στρατηγική ήταν λάθος.
 
Δημήτρης Καραμανίδης - ΝΟΔΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πρέπει να ανασυνταχθούμε σαν παράταξη και να βάλουμε νέα πρόσωπα σε όλες τις κομματικές βαθμίδες. Να γίνει συνέδριο και να βρούμε έναν νεότερο αρχηγό, από την νεότερη γενιά να μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Βαγγέλης Λουκέρης - ΝΟΔΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Έγιναν λάθη, πρέπει να τα συζητήσουμε. Αλλά είχαμε και 5 χρόνια σκληρής λιτότητας. Οι δύο βασικές αιτίες είναι ο ανάλγητος φόρος ΕΝΦΙΑ που φορολογούσε ακίνητα που δεν είχαμε κανένα εισόδημα από αυτά. Η δεύτερη αιτία είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση Σαμαρά. Από τους Στουρνάρα και Θεοχάρη μέχρι τους στενούς συμβούλους. Όχι, όμως αλλαγή ηγεσίας. Προέχει τώρα να βρούμε βηματισμό.
 
Τριαντάφυλλος Πέτρογλου - ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ

Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες σε ένα διευρυμένο Συνέδριο αλλά όχι εν θερμώ. Όλοι φταίξαμε αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. . Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες σε όσους συμβούλευαν τον Σαμαρά.
 
Ευλαμπία Πρωίου - ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αν δεν ήταν αυτές οι εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο, θα έλεγα ότι πρέπει άμεσα να πάμε σε Συνέδριο για να ακουστεί η Βάση.
 
Γιώργος Κίτσιος - ΝΟΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σε λίγο καιρό θα ακουστούν οι απόψεις στην Πολιτική Επιτροπή όπου μετέχουν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ. Λάθη έγιναν επικοινωνιακά, θα συζητηθούν στα όργανα. Μετά θα αποφασιστεί Συνέδριο.
 
Γιώργος Ιγνατιάδης - ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ

Πρέπει να πάμε άμεσα σε Συνέδριο. Υπάρχουν ευθύνες για την εκλογική ήττα. Δεν μπορεί ο Σαμαράς να μη βλέπει την πραγματικότητα. Οι σύμβουλοί του δεν του έδειχναν την πραγματική εικόνα.
 
Θανάσης Γιδάρης - ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ

Αποτύχαμε οργανωτικά. Η καμπάνια ήταν εντελώς λάθος. Πρέπει να πάμε σε Συνέδριο και να βρούμε τους υπαίτιους της ξεκάθαρης αυτής ήττας. Εκεί θα δούμε αν θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στον Σαμαρά ή αν θα τεθεί επικεφαλής ένας νεότερος αρχηγός. Είμαστε υπέρ της ανανέωσης στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ αλλά όχι σαν κακή απομίμηση του Αλέξη Τσίπρα.  
Μανώλης Φουρφουλάκης - ΝΟΔΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Καταρχάς, πρέπει να γίνει ένα μεγάλο Συνέδριο. Η προεκλογική καμπάνια ήταν πολύ λανθασμένη. Προς το παρόν δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Αλλά, μονο ο Καραμανλής μπορεί να συσπειρώσει απόλυτα την παράταξη. Αν φύγει ο Σαμαράς, τότε πρέπει να αναζητήσουμε έναν μικρότερο πολιτικό αρχηγό. Θεωρώ η Ολγα (Κεφαλλογιάνη), ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την αρχηγεία.
 
Ντίνος Μορφακίδης - ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗ

Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό με ηρεμία. Πρέπει να λειτουργήσουν από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο, τα πολιτικά όργανα.
 
Νίκος Μουζακιάρης - ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πληρώσαμε την πολιτική λιτότητας. 5 χρόνια λιτότητας βγήκαν στην κάλπη. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες, όμως. Είχαμε συμφωνήσει να συναντιόμαστε εμείς οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ με τον Πρόεδρο της ΝΔ κάθε τρεις μήνες. Δεν τηρήθηκε. Δύσκολη η επικοινωνία με το Μαξίμου. Και σε αυτό φταίνε κάποιοι σύμβουλοι που δεν μας άφηναν.
 
Στέλιος Κανέλλος - ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές με ψυχραιμία αλλά όχι αδράνεια. Καταρχάς η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει στροφή στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο, το οποίο το χάσαμε. Πρέπει να γίνει ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στο κόμμα αλλά και του πολιτικού λόγου. Να σταματήσει ο παλαιοκομματικός λόγος. Έτσι θα επιστρέψουν οι νέοι που μας γύρισαν την πλάτη.
 
Θωμάς Θεοδώρου - ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ήταν σοκαριστική και τραγική η ήττα. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι σύμβουλοί του υποτίμησαν τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Είμαστε σε εγρήγορση και περιμένουμε να λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος.
Του Σωτήρη Πίκουλα 
Read More »
Η βάση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά 26 πρόεδροι ΝΟΔΕ ανοίγουν τα χαρτιά τους Η βάση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά 26 πρόεδροι ΝΟΔΕ ανοίγουν τα χαρτιά τους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Boussis Security Services: Αξιοπρεπείς μισθοί στον καιρό της κρίσης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
Boussis Security Services: Αξιοπρεπείς μισθοί στον καιρό της κρίσης

 
 Γίνεται πολύς λόγος αυτόν τον καιρό για τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης των κατώτατων μισθών (προς τα πάνω φυσικά) ώστε κατά το δυνατόν να προσεγγίσουν τα προ της κρίσης αντίστοιχα ύψη.
 
Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, εξήγγειλε και ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
 
Στην Ελλάδα της κρίσης όμως,υπάρχουν και εταιρείες,που παρέχουν στους εργαζόμενους τους υψηλούς μισθούς.
 
Στην Ηπειρώτικη εταιρεία Boussis Security Services, ο μέσος όρος καθαρών αποδοχών του διοικητικού προσωπικού ανέρχεται στα 915 ευρώ!!!
 
To περασμένο Σαββατοκύριακο η Boussis Security Services έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη της πίτα για το 2015! 
 
Το διοικητικό προσωπικό και οι οικογένειές τους πέρασαν με έξοδα της εταιρείας ένα υπέροχο διήμερο στο ξενοδοχείο “ΜΠΑΓΙΑ” στους Κήπους, εκεί όπου χαλάρωσαν απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και διασκέδασαν παίζοντας μουσική!
 
Οι τυχεροί του διημέρου που κέρδισαν τα 2 φλουριά ήταν από τους εργαζόμενους, ο Χρήστος Κοντός (300 ευρώ) και από τις οικογένειες, η Μαρία, η γυναίκα του τεχνικού Σπύρου Χρήστου (50 ευρώ).
 
Ευχόμαστε σε όλους μια χρονιά με υγεία και ευτυχία!
Read More »
Boussis Security Services: Αξιοπρεπείς μισθοί στον καιρό της κρίσης Boussis Security Services: Αξιοπρεπείς μισθοί στον καιρό της κρίσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

ΣΙΩΠΑ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
ΣΙΩΠΑ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣτις 14 Δεκεμβρίου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που αποτέλεσμά τους ήταν, το νερό στα σπίτια των καταναλωτών να φθάνει πολύχρωμο, μεταφέραμε την αγωνία τους για την ποιότητα του νερού.
Γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ προέβησαν σε δειγματοληψίες νερού, προκειμένου να εξεταστεί η ποιότητά του, πιθανόν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ζητήσαμε από την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, διοικητική και πολιτική, να πάψει να κρατά την κοινωνία σε κατάσταση αγωνίας έως και πανικού.
Τα μηνύματα που δεχόμασταν ήταν ανάμεικτα, και οι καταναλωτές προμηθεύονταν εμφιαλωμένο νερό, με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες.
Ζητήσαμε από την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ να ενημερώσει τους καταναλωτές, αν καθαρίστηκαν, όπως επιβάλλεται, οι δεξαμενές, από τις οποίες γίνονται οι παροχές νερού.
Δυστυχώς από την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ επικρατούσε απόλυτη σιωπή, την οποία όμως πολλοί, την ερμήνευσαν ως ύποπτη.
Επειδή όμως δεν δικαιούται κανείς να «παίζει» με την υγεία των κατοίκων ή και ακόμη με τη ζωή τους, στις 8 Ιανουαρίου επανήλθαμε, απαιτώντας από την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, να αναλάβει τις ευθύνες της, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και να πάψει να κρατά σε ομηρία τους καταναλωτές.
Μάλιστα την ειδοποιήσαμε πως αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται απαξιωτικά, ανεύθυνα και με επικίνδυνα αποτελέσματα, υποχρεούμαστε να προσφύγουμε στην Εισαγγελική Αρχή, που στις περιπτώσεις αυτές είναι και το μοναδικό αποκούμπι του ανήμπορου να τα βάλει με τις κρατικές υπηρεσίες, λαού.
Λυπούμαστε που διακρίνουμε στην ηγεσία της ΔΕΥΑΗ αλαζονεία, ανευθυνότητα , ωχαδερφισμό και συμπεριφορά που επιδεικνύει αντιλήψεις πως είναι υπεράνω νόμων. Επειδή όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να συμβάλλουμε κι εμείς σε τέτοιες ενέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων αφενός και αφετέρου προκαλούν τα συναισθήματα, νέας μορφής αναρχίας και έκνομης συμπεριφοράς, κρατικών υπαλλήλων, προσφεύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη.
Απευθυνόμαστε στην εισαγγελική αρχή, προκειμένου και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ να πάρει το μάθημά της, πως ισχύουν οι νόμοι του κράτους και πως ουδείς δικαιούται να θέτει εαυτόν υπεράνω εκείνων και η ενημέρωση των καταναλωτών να επιβληθεί, όπως την δικαιούνται. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΣΙΩΠΑ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΩΠΑ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5

ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015
ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ


Καταστροφές σημειώθηκαν σε όλη την Ήπειρο αλλά και στην Θεσπρωτία από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Πλημμύρισε ο κάμπος της Βρυσέλας ,έκλεισε ο δρόμος για το Φιλιάτι, το νερό έπνιξε την Κορύτιανη ,το ίδιο και τον κάμπο Ραγίου. Σχεδόν κάθε παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα και στις ίδιες περιοχές, η ένταση αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα στην προηγούμενη νεροποντή πνίγηκε η Ηγουμενίτσα ( ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Δ.Σ).

Αυτές οι καταστροφές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, απ’ την επίκληση σε έντονα καιρικά φαινόμενα, ούτε απ’ την επίκληση σε τεχνικές αδυναμίες. Είναι πασίγνωστο ότι οι σύγχρονες δυνατότητες της τεχνικής και της επιστήμης επιτρέπουν την έγκαιρη πρόβλεψη τέτοιων φαινόμενων, επιτρέπουν την λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης πλημμυρικών φαινόμενων, την εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης τους.

Άρα και στη περιοχή μας, κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Ωστόσο, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Αποδεικνύουν πως τέτοια μέτρα δεν λαμβάνονται. Αντίθετα τέτοιου τύπου καταστροφικές επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων μαστίζουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται σ’ ολόκληρη τη χώρα, οι πυρκαγιές καταστρέφουν τα δάση κάθε καλοκαίρι, σε κάθε σεισμό μετράμε μεγάλες καταστροφές στις υποδομές.

Τα «ακραία φαινόμενα» όμως πάντα θα υπάρχουν μια και δεν μπορεί κανείς να τα εμποδίσει. Το ζήτημα είναι τι μέτρα παίρνονται ώστε αυτά να περιοριστούν (π.χ. με την προστασία περιβάλλοντος) αλλά οι συνέπειες από αυτά (με αντισεισμική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα).

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων δεν μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς.

Το ΕΣΠΑ και η συνέχεια του το ΣΕΣ δεν περιλαμβάνουν τα αναγκαία έργα προστασίας γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια. Για αυτό και οι προγραμματισμοί των Δήμων είναι στα χαρτιά χρόνια τώρα.

Η εμπορευματοποίηση της γης δεν επιτρέπει την γρήγορη και φθηνή υλοποίηση των σχετικών έργων. Η καταστροφή των δασών για να προχωρήσει η αξιοποίηση τους από τους ομίλους, για να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και για άλλες δραστηριότητες πολλαπλασιάζει τα πλημμυρικά φαινόμενα αφού χάνεται η δυνατότητα διακράτησης των υδάτων.

Τα κατασκευαστικά έργα (π.χ. λιμάνι Ηγουμενίτσας) γίνονται με γνώμονα το κέρδος των κατασκευαστικών ομίλων και για το λόγο αυτό δεν λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ανάσχεσης και ακύρωσης των επιπτώσεων τους. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να καταστρέφουν τη φυσική γεωμορφολογία του Νομού (καταστρέφοντας αναχώματα, μη διευθετώντας την κοίτη του Καλαμά, καταστρέφοντας τις φυσικές διεξόδους του νερού προς τη θάλασσα) υπηρετώντας τα κέρδη των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών.

Σε αυτήν την λογική λειτουργεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο φράγμα του Καλαμά, και προγραμματίζεται και δεύτερο στη Αβαρίτσα από την ΤΕΡΝΑ .

Η Κ.Ο Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τάσσεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών, καλώντας τους μαζί με το λαό της περιοχής να απαιτήσουν άμεση και πλήρη αποζημίωση τους και την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με το κόστος να βαρύνει τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζόμενων, τα μονοπώλια και το κράτος τους, μέσα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό φορολογώντας τους ομίλους και καταργώντας τις φοροαπαλλαγές τους. Με οργάνωση στα σωματεία, τους συλλόγους ,τις λαϊκές επιτροπές, να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωή μας από την πολιτική που και χθες και σήμερα υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, απαιτώντας άμεσα:

* Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων.

* Την άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών στις λαϊκές κατοικίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους φτωχούς αγρότες. Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.

* Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη (100%) των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους φτωχούς αγρότες.

* Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

* Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού.

Τα πρόσφατα φαινόμενα αποδεικνύουν, άλλη μια φορά ,πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ανάπτυξη με γνώμονα το κέρδος, εντός των τειχών ΕΕ και εξουσίας των ομίλων δεν μπορεί να εγγυηθεί την λαϊκή ευημερία. Στο βωμό του κέρδους ,τα λαϊκά δικαιώματα, η ίδια η ζωή της λαϊκής οικογένειας γίνονται θυσία. Οι σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της κοινωνικής παραγωγής μπορούν να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση είναι το ξερίζωμα του κέρδους ως κριτηρίου ανάπτυξης, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με το λαό στην εξουσία. Μόνο σ’ αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός και ο ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων μπορεί να αντιμετωπίσει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών, που θα συγκεντρώνει τα μέσα παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα θα μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα που να ικανοποιούν το σύνολο των λαϊκών αναγκών.
Read More »
ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015 Rating: 5