"Η εικόνα μας προσομοιάζει αυτή του ελληνικού καφενείου" Άστραψε και βρόντηξε η Δήμητρα Γούλα στην τοποθέτησή της για τον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016
"Η εικόνα μας προσομοιάζει αυτή του ελληνικού καφενείου"
Άστραψε και βρόντηξε η Δήμητρα Γούλα στην τοποθέτησή της για τον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας


Κύριοι βουλευτές, κύριε αντιπεριφερειάρχα κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνδημότισσες και συνδημότες. Διανύουμε τον δεύτερο χρόνο άσκησης της διοίκησης από τη δημοτική αρχή.

Επέλεξα να μη ξεκινήσω την τοποθέτησή μου με τη γενική πολιτική κατάσταση, επειδή θέλω να τονίσω αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής. 
Λίγο-πολύ όλοι οι Δήμαρχοι όλης της χώρας συμμορφώνονται με την κυβερνητική πολιτική και με τις ταξικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, όμως δύσκολα θα βρούμε τέτοια υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, τέτοιο φόβο για διάλογο, τέτοιο άγχος για προβολή πλαστών «success story». 
 
Μας φέρατε για συζήτηση έναν απολογισμό που μας διανεμήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μετά από παρότρυνσή μου για τήρηση του άρθρου 18 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και μη τηρώντας κύριε Πρόεδρε και κύριε γραμματέα τις προθεσμίες αφού δεν είχατε καν την πρόθεση να τον διανείμετε
 
Εδώ λοιπόν εμφανίζετε ως «πεπραγμένα», την καθημερινή ευνόητη λειτουργία των υπηρεσιών στα πλαίσια των καθηκόντων τους και ωραιοποιείται την κατάσταση, παρουσιάζοντας ως «επιτυχίες» αποφάσεις και αδειοδοτήσεις άλλων υποκρύπτοντας αδυναμίες και αστοχίες.

Πρέπει κατά την άποψή μας να διαχωρίσουμε δύο επίπεδα πολιτικής αποτίμησης της παρουσίας σας:

1. Σε διαδικαστικό επίπεδο, η αντιδημοκρατική τακτική σας έχει οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασία τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η οποία βεβαίως δεν είναι σε θέση να αντιστρέψει την εικόνα του Συμβουλίου αλλά δημιουργεί κλίμα συνεννόησης και έχει συμβάλει στην ανάδειξη διαφόρων θεμάτων.

2. Από κει και πέρα όμως, στο πολιτικό επίπεδο, οι διαφορές έχουν αναδειχθεί ανάγλυφα και στη διάρκεια του 2015. Θεωρούμε ότι οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα ευθυγραμμίζονται με τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Και ναι μεν στα γενικά πολιτικά ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών η στάση της αντιπολίτευσης έχει διαφοροποιηθεί όμως η αντίληψή της για το μοντέλο ανάπτυξης του Δήμου παραμένει σε γενικές γραμμές η ίδια και είναι ενδεικτική η κοινή στάση με την πλειοψηφία στα περισσότερα θέματα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Συνήθως η κριτική της έχει επικεντρωθεί στο ύφος διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής και στην διαχείριση των οφειλομένων.

Ένα από αυτά που πρέπει να σας καταλογίσει κανείς είναι ότι δεν καταφέρατε τον πολίτη να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων. 
Τα συμβούλια είχαν λίγο κόσμο, η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν λειτούργησε ως όφειλε, αντίθετα την υποβιβάσατε πολλές φορές τόσο δια στόματος Δημάρχου όσο και δια στόματος Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Οι δράσεις στις οποίες αναλωθήκατε σπάνια ήταν δράσεις ουσίας, αλλά δράσεις προβολής.

Σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκε η αρχή του σεβασμού και της δημοκρατίας. 
Κάνατε επιλεκτική περίληψη των πρακτικών χωρίς αναφορά στις θέσεις της αντιπολίτευσης, συνεδριάσεις με συνεχείς διακοπές από κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους και έλλειψη σεβασμού της διαδικασίας, με αποτέλεσμα η εικόνα μας να προσομοιάζει αυτή του ελληνικού καφενείου. 
Πρόεδρε έχετε οριστεί από τη Νέα Δημοτική Αρχή ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και του Σεβασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, και καλό θα ήταν να τιμήσετε αυτό το ρόλο.

Τελευταία αρχή την οποία δεν τιμήσατε ήταν η αρχή της διαφάνειας. 
 
Πρόχειροι διαγωνισμοί σε όλα τα επίπεδα..στις αντιδράσεις μας είχατε πάντοτε να πείτε: ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα..Σαφώς.. Λειτουργήσατε όμως με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου; Είναι γνωστό ότι το συμφέρον του Δήμου είναι στις όσο το δυνατόν περισσότερες και οικονομικότερες προσφορές.

Όσον αφορά την παράταξή μας, ο «Ενεργός Πολίτης», θεωρούμε ότι, παρά τη διεδρική εκπροσώπησή στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει συμβάλει με τις δυνάμεις της, και φυσικά τις αδυναμίες της, στην ανάδειξη προβλημάτων και αγώνων και στην προσπάθεια για πιο ουσιαστική λειτουργία του Δήμου Ηγουμενίτσας

► Έχουμε αναδείξει κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίστηκαν από εσάς με περισσή προχειρότητα και που χωρίς την παρέμβασή μας θα υπήρχε πληθώρα προβλημάτων κατά την εφαρμογή τους όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηγουμενίτσας για το οποίο μάλιστα προκαλέσαμε ανοικτή συζήτηση, το Χωροταξικό της Περιφέρειας Ηπείρου για το οποίο σας αφυπνήσαμε και σας δώσαμε τις προτάσεις μας και την Παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.

► Έχουμε κάνει κριτική στο Τεχνικό σας Πρόγραμμα επισημαίνοντάς σας την έλλειψη οράματος και στόχων που θα έδιναν την απαραίτητη ώθηση ούτως ώστε ο Δήμος να αναπτυχθεί και επομένως να δημιουργηθούν νέες πηγές εσόδων.

► Έχουμε αρνηθεί να νομιμοποιήσουμε την παράδοση της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιώτες και έχουμε προτείνει άλλα περισσότερο ευέλικτα σχήματα.

► Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα περιβαλλοντικά μέτωπα της περιοχής και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και έξω από αυτή

► Έχουμε συναντηθεί με ομάδες πολιτών και είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους βοήθεια από οποιαδήποτε επαγγελματική οργάνωση.

► Συμμετέχουμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, με προτάσεις και θέσεις.


Σε κανένα σημείο του απολογισμού δεν αποτυπώνεται το όραμα που υπηρετεί η δημοτική αρχή, πέραν της διαχείρισης των υφιστάμενων πόρων. 
Ποιο είναι το όραμά μας; Για παράδειγμα, να δημιουργήσουμε 2.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Και να αποτυπώσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα το πετύχουμε, καταγράφοντας κάθε χρόνο πόσα πετύχαμε. Ο Δήμαρχος δεν είναι ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών του Δήμου για να παρουσιάζει νούμερα υπηρεσιών, αλλά ο τοπικός κυβερνήτης που οφείλει να υπηρετεί ένα συγκεκριμένο και υψηλό πολιτικό στόχο.

Θα πρέπει να αποκτήσουμε και το έχω τονίσει πολλές φορές από αυτό το βήμα ένα αυτοτελές «brand name», ενώ η Δημοτική αρχή, ως πολιτική δύναμη οφείλει να πετύχει την ένωση των παραγωγικών δυνάμεων σε έναν κοινό στόχο τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση την τουριστική ανάκαμψη αλλά και στον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές ποιοτικών προϊόντων.

Ως Δημοτική αρχή οφείλετε να γνωστοποιήσετε έναν «χάρτη ευθυνών και καθηκόντων», ώστε όλοι να γνωρίζουν τους τομείς ευθύνης, και εδώ θα πρέπει να σταματήσει η μικροπολιτική εκμετάλλευση έργων και δράσεων.

Λογικά θα έπρεπε να γίνει εκτενέστερη συζήτηση, να υπάρχει μια εκτεταμένη εισηγητική έκθεση με συμπεράσματα και προτάσεις, η οποία να περιέχει στοιχεία απολογισμού της Δημοτικής Αρχής. Μην ξεχνάτε κύριε δήμαρχε ότι ως νέα δημοτική αρχή, πρέπει να βγάζετε συμπεράσματα και να διορθώνετε ∙ και όχι να συνεχίζει χωρίς κανέναν προβληματισμό. Κυρίως όμως να μην αυτοσχεδιάζετε χωρίς πρόγραμμα και στόχους, χωρίς προτεραιότητες και αποτελέσματα.

Περιμέναμε ότι θα προσπαθούσατε να εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δείχνοντας ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για το θεσμό. Δεν το κάνατε.

Εξαντλείται η ουσιαστική ενημέρωση για τα μείζονα θέματα του Δήμου μόνο στην παράταξή σας και δεν ξέρουμε αν και αυτό πράγματι γίνεται. 
 
Αναπαράγετε το αποτυχημένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης με την κυριαρχία του Δημάρχου και την ταυτόχρονη σιωπή της πλειοψηφίας.

Βγάλατε την αντιπολίτευση από την ΔΕΥΑ. Από την έπαρσή σας δεν υπολογίζετε τίποτα. Δεν θέλετε να κρίνονται ούτε οι ενέργειες ούτε οι αποφάσεις σας. Εάν θέλατε διαφάνεια στη διαχείριση θα έπρεπε σε όλες τις δομές και επιχειρήσεις του Δήμου να είχατε και άτομα της αντιπολίτευσης.

Σας έχω ρωτήσει από αυτό το βήμα πλείστες φορές σχετικά με την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων. Υπάρχουν ή όχι τοπικά συμβούλια που δεν συνεδρίασαν ποτέ; 
Δεν σας απασχολεί μάλλον ότι δεν λειτουργούν.. 
 
Εμείς θεωρούμε ότι το σύστημα μόνο έτσι έχει πιθανότητες να λειτουργήσει και εν τέλει ο καθένας ανέλαβε κάποια θέση την οποία καλείται να υπηρετήσει. 
Επιπλέον σαν γνωρίζω ότι: αδικαιολόγητη παράλειψη του προέδρου της τοπικής κοινότητας να συγκαλέσει το συμβούλιο επί δύο (2) συνεχείς μήνες ή δύο (2) συνεχείς φορές μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής την έκπτωσης από το αξίωμά του σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010.

Οι αναφορές μας στον οικονομικό απολογισμό του 2015 δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνο για τα οικονομικά. Μια καθαρά δηλαδή γραφειοκρατική λογιστική αντιμετώπιση. 
Τα έσοδα από το κράτος, συμφωνώ μαζί σας, είναι σαφώς μειωμένα, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά για τα έσοδα από τα τέλη παρεπιδημούντων. 
Υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές με αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύονται οι ασυνεπείς ενώ οι συνεπείς να αδικούνται. 
Μειωμένες κατά πολύ οι επενδύσεις με μόνο το 1/4 των εξόδων να καλύπτουν επενδύσεις σε έργα και μελέτες. 
Επομένως, αν δεν εξασφαλιστούν πόροι από το ΕΣΠΑ ή άλλες πηγές, η προοπτική ανάπτυξης και λύσης προβλημάτων είναι δυσοίωνη. 
Ο Δήμος μάλιστα για να καλύψει τις ανάγκες στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς κλπ, όπου οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι κάτω του 1/3 των εξόδων, θα αναγκαστεί να μεταφέρει δικά του έσοδα και άρα να πραγματοποιήσει ακόμα λιγότερα έργα .

Όσον αφορά την καταγραφή οφειλών και οφειλετών. 
Εξακολουθεί και δεν μας είναι γνωστή η συγκεκριμένη λίστα. 
Αλήθεια είναι τόσο τραγικό να μας την γνωρίσετε με εσωτερικό έγγραφο της υπηρεσίας σας όσο και μία αναφορά σχετική με την διαχείρισή της;

Αναφέρεστε στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας. 
Η διαδικασία αυτή εάν έχει ολοκληρωθεί θα σας παρακαλούσα σε μία ενημερωτική συζήτηση που θα είναι εποικοδομητική σχετικά με το management της ακίνητης περιουσίας ούτε ώστε να έρθουν έσοδα στον Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή πιάστηκε στον ύπνο για το Εμπορευματικό Κέντρο, πασχίζει τώρα να δείξει το ενδιαφέρον της για τα θέματα που σχετίζονται για την χερσαία ζώνη. Οι ενέργειές σας σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι άμεσες.

Για την λειτουργία του ΤΕΠ ουδείς λόγος. 
Τι κάνετε κε Δήμαρχε από την πλευρά σας για να λειτουργήσει το ΤΕΠ από τότε που άλλαξε η Κυβέρνηση; Απολύτως τίποτε. 
Αν δεν πιέσετε και εσείς από την πλευρά σας να προχωρήσουν οι διαδικασίες, το έργο δεν θα λειτουργήσει ποτέ. 
Σας ζητάμε ως παράταξη να αναλάβουμε όλοι μαζί πρωτοβουλία και να συστρατευτούμε συμπολίτευση και αντιπολίτευση μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την όποια απεμπλοκή του έργου.

Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω το ποσοστό υλοποίησης κάποιων έργων από αυτά που περιγράφετε στον απολογισμό αφού σας ξέφυγαν τα ποσοστά σημαντικά προς τα πάνω.

Κάνετε αναφορά στην Χάρτα του Δημότη την οποία ακόμη δεν έχετε φτιάξει.

Σε ποια εισήγηση αναφέρεστε ότι φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με δρόμους που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης του ασφαλτικού υλικού; Καμία εισήγηση.

Όσον αφορά τον πολεοδομικό σχεδιασμό καμία μελέτη δεν εγκρίθηκε και όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά: η τροποποίηση του ΓΠΣ της Ηγουμενίτσας, η 6η και η 5η Π.Ε., τα ΣΧΟΟΑΠ Συβότων, Πέρδικας, Μαργαριτίου και τα σχέδια Καστρίου, Μαυρουδίου.

Αναφέρεστε σε τρεις Κανονιστικές Αποφάσεις που εισηγήθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενώ στην πραγματικότητα φέρατε μόνο δύο. 
Και από τις δύο αυτές Κανονιστικές οι οποίες είναι πράγματι εξαιρετικές, τι ακριβώς εφαρμόσατε;

Η πρόταση σας για την παλιά μαθητική εστία ήταν θετική χρειάζεται όμως να παρουσιάσετε επί του πρακτέου έργο με ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαχείρισης. 
Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι κλιματιστικά μηχανήματα λειτουργούν χωρίς να κλείνουν επί 24ωρου βάσεως.. όπως και τα φωτιστικά σώματα στο ΤΕΠ που και αυτά έμεναν αναμμένα επί 24ωρου βάσεως..

Ακούγοντας τον απολογισμό αναρωτήθηκα εάν ζω στον Ηγουμενίτσα ή κάπου αλλού όπου το περιεχόμενο μπλε και πράσινων κάδων έμπαιναν στο ίδιο απορριμματοφόρο, ανεξάρτητα της καλής διάθεσης που έχουν επιδείξει οι πολίτες να ανακυκλώσουν. 
Οι κάδοι πότε πλύθηκαν τελευταία φορά; 
Οι ίδιες λακκούβες που υπήρχαν στην Ηγουμενίτσα από όταν αναλάβατε εξακολουθούν και υπάρχουν.

Αποχωρούν ένας - ένας οι εκμισθωτές της Δημοτικής Περιουσίας. 
Δεν πιστεύετε ότι ήρθε ο καιρός να κάνουμε μια συζήτηση για την διαχείρισή της;

Για τον τομέα του πρασίνου, ελάχιστα έγιναν στα πάρκα και τις παιδικές χαρές. 
Όσο για τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, λάμπα που καίγεται, σπάνια αντικαθίσταται.

Θέλουμε την ανάπλαση της παραλίας μας. 
 
Θέλουμε το νερό που πληρώνουμε με το αζημίωτο να μην χύνεται χωρίς να υπάρχει αντιμετώπιση των βλαβών ή σειρά λανθασμένων ενεργειών με δεξαμενές που υπερχειλίζουν. 
 
Θέλουμε να δοθεί μια λύση με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και την αισθητική των κοινόχρηστων χώρων. 
Θέλουμε να δώσουμε χρώμα και ζωή στην πλατεία Δημαρχείου. 
Στον απολογισμό σας έπρεπε να υπήρχαν περισσότερα έργα για τα σχολικά κτίρια. 
Ας κοιτάξουμε επιτέλους τι δήμο θα παραχωρήσουμε στα παιδιά μας.


Οι εικόνες που κάθε μέρα βλέπουν οι συνδημότες μας εδώ στην Ηγουμενίτσα αλλά και στις τοπικές κοινότητες είναι άθλιες. 
 
Ο Δήμος μας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο βρώμικος! 
 
Και σας επισημαίνω ότι οι δικαιολογίες που ψελλίζετε για έλλειψη προσωπικού, δεν ενδιαφέρουν κανένα πολίτη που έφθασε να ζητά τα αυτονόητα. 
Ανεκτά επίπεδα καθαριότητας!

Θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη την πολιτική αλαζονεία.
Η άρνησή σας να συνεργαστείτε με όποιον δεν ανήκει παραταξιακά σε σας είναι φανερή. 
 
Προτάσεις μη προερχόμενες από συμβούλους της πλειοψηφίας και οι οποίες έγιναν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον πολεμήθηκαν. 
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακύκλωση των απορριμμάτων όπου ενώ σας κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η δημοπράτηση του έργου ελοχεύει τον κίνδυνο προσφυγών λόγω της μη ύπαρξης αδειοδοτημένου χώρου για τη συγκεκριμένη θέση, εσείς προχωρήσατε με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να ακυρώσετε τη σύμβαση.

Δεν ισχυρίζομαι ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι μηδενικό : 
Η προώθηση ορισμένων σημαντικών έργων υποδομής που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίστηκαν από εσάς, οι προσπάθειες για την τουριστική προβολή έχουν αδιαμφισβήτητα θετικό πρόσημο, χωρίς όμως να επαρκούν. 
 
Και σε αυτούς όμως τους τομείς οι εξελίξεις προωθούνται σε κλίμα αδιαφάνειας, άγνοιας του Δημοτικού Συμβουλίου και μη πρόσκλησης της αντιπολίτευσης ακόμη και σε ενημερωτικές συσκέψεις στη διάρκεια του 2015.

Όπου συμμετέχουμε, πέραν του ελέγχου και της κριτικής, προσπαθούμε να συμβάλουμε με θετικές προτάσεις, να αναδεικνύουμε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά των συμπολιτών μας, να υπερασπιζόμαστε τις αρχές της ισότιμής αντιμετώπισης των συνδημοτών μας.

Δήμητρα Γούλα
Ενεργός Πολίτης Για τον Δήμο της Ηγουμενίτσας
Read More »
"Η εικόνα μας προσομοιάζει αυτή του ελληνικού καφενείου" Άστραψε και βρόντηξε η Δήμητρα Γούλα στην τοποθέτησή της για τον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας "Η εικόνα μας προσομοιάζει αυτή του ελληνικού καφενείου" Άστραψε και βρόντηξε η Δήμητρα Γούλα στην τοποθέτησή της για τον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Να κλείσουν όλα τα σχολεία στο Νομό την Πέμπτη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016
Λόγω της κρισιμότητας της απεργίας της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου 2016, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν τα - κατακτημένα με θυσίες και μακροχρόνιους αγώνες των προηγούμενων γενεών εκπαιδευτικών -ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που η Κυβέρνηση και οι δανειστές θέτουν σήμερα στην προκρούστεια κλίνη του 3ου Ευρω-Μνημονίου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί:

• τους «παλαιότερους» συναδέλφους - οι οποίοι εφησυχασμένοι στις αυταπάτες περίμεναν να συντοξιοδοτηθούν το καλοκαίρι αλλά η πραγματικότητα του ασφαλιστικού θα τους προσγειώσει σε άλλη μια πενταετία τουλάχιστον εργασίας και με συνταξιοδοτικές απολαβές συρρικνωμένες περίπου κατά το ήμισυ - να μην ανεχτούν να συντριβούν άδοξα και εν μια νυκτί, όσα οι ίδιοι με θυσίες κατέκτησαν.

• τους «νεότερους» σε υπηρεσία εκπαιδευτικούς - οι οποίοι κυρίως υπέστησαν το μισθολογικό ακρωτηριασμό του ενιαίου μισθολογίου - να μην εθελοτυφλούν με την επιπόλαιη ιδέα ότι το ασφαλιστικό δεν αφορά αυτούς άμεσα.


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί

• τους εκπαιδευτικούς στην απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη στις 11:00 π.μ.. στην αρχή του πεζόδρομου (Γρ. Λαμπράκη και Ελεύθ. Βενιζέλου ).

• όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων του Νομού και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε κοινή πορεία την ημέρα της απεργίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Καραπάνος Ευάγγελος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μητσέλος Σπύρος
Read More »
ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Να κλείσουν όλα τα σχολεία στο Νομό την Πέμπτη ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Να κλείσουν όλα τα σχολεία στο Νομό την Πέμπτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Ανακοίνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την παρακολούθηση του φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016
Αναφορικά με το ζήτημα της παρακολούθησης του τοξικού φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά, καθώς και για τα σχετικά ζητήματα που εγείρονται σε ανακοίνωση της Κίνησης "Καθαρός Καλαμάς", από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ανακοινώνονται τα εξής:

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των εκ του νόμου υποχρεώσεων της για την υγειονομική παρακολούθηση της ζώνης παραγωγής οστρακοειδών (μυδιών) έχει συνάψει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστηριακή Μονάδα Θαλάσσιων Τοξικών Μικροφυκών) την από 5-1-2015 προγραμματική σύμβαση για την παρακολούθηση δυνητικώς τοξικού φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά. Η δειγματοληψία πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία συχνότητα από τρία (3) σημεία-σταθμούς.

Η εν λόγω υποχρέωση δεν αφορά αποκλειστικά την Π.Ε. Θεσπρωτίας και τις εκβολές του ποταμού Καλαμά, αλλά το σύνολο των οστρακοκαλλιεργητικών ζωνών της επικράτειας λόγω της φύσης του καλλιεργούμενου είδους που ως διηθητικό, τρέφεται με φυτοπλαγκτόν και υπάρχει το ενδεχόμενο βιοσυσσώρευσης τοξινών στη σάρκα του. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα είδη φυτοπλαγκτόν δεν παράγουν τοξίνες, η ύπαρξη συγκεκριμένων ειδών δυνητικά τοξικού φυτοπλαγκτόν δεν μπορεί να αποκλειστεί ιδιαίτερα σε περιόδους "άνθισής" του (υπερβολικής ανάπτυξης) όπως έχει παρατηρηθεί συχνά σε ιδιαίτερα εύτροφες περιοχές (π.χ. Θερμαϊκός κόλπος) και δεν σχετίζεται με το ρυπαντικό φορτίο των ποταμών ούτε είναι τοξικό για τον άνθρωπο μετά από άμεση επαφή με αυτό. Αποτελεί δε φυσική διαδικασία "άμυνας" συγκεκριμένων (λίγων) ειδών φυτοπλαγκτόν.

Στην περίπτωση του ποταμού Καλαμά και με βάση τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος παρακολούθησης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα δείγματα ήταν αρνητικά (δηλαδή στην περιοχή των εκβολών του Καλαμά δεν παράγεται τοξικό φυτοπλαγκτόν). Όμως στο χρονικό διάστημα από το 2012 έως σήμερα ανιχνεύθηκε ελαφριά αύξηση τοξικότητας και για προληπτικούς λόγους η ζώνη "έκλεισε" μόνο μια (1) φορά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με άλλες ζώνες (π.χ. στην Β. Ελλάδα και στον Β. Ευβοϊκό Κόλπο) όπου επιβάλλονται μέτρα "κλεισίματος" με μεγάλη συχνότητα και διάρκεια.

Κατά συνέπεια, η μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την προληπτική διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση την προστασία του Καλαμά επιβάλλει την στενή παρακολούθηση της μυδοκαλλιεργητικής ζώνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υφίσταται μόνιμος και ανά πάσα στιγμή κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Αυτό αποδεικνύεται και από την διαχρονική διάθεση του προϊόντος από τους μυδοκαλλιεργητές, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε πρόβλημα.

Επισημαίνουμε τέλος ότι για την συνολική προστασία του ποταμού καθ’ όλο το μήκος του, επιβάλλεται η παρακολούθηση του συνόλου του ρυπαντικού φορτίου (π.χ. βαρέα μέταλλα, οργανικές ενώσεις) που είναι κατά κύριο λόγο βιομηχανικής, αστικής και γεωργο-κτηνοτροφικής προέλευσης.

Read More »
Ανακοίνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την παρακολούθηση του φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά Ανακοίνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την παρακολούθηση του φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δείτε τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Δείτε τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Δείτε τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 26χρονου για κατοχή ναρκωτικών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (02-02-2016) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (6) γραμμαρίων, μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και τρία ναρκωτικά χάπια.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 26χρονου για κατοχή ναρκωτικών Σύλληψη 26χρονου για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πτυχιακές εξετάσεις του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πτυχιακές εξετάσεις του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας. 
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο σπουδαστή του Ωδείου Λαμπίρη Ιάσονα του Κωνσταντίνου, ο οποίος κρίθηκε ικανός να πάρει πτυχίο πιάνου αναγνωρισμένο από το κράτος, με βαθμό Άριστα.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ωδείου, παρουσία πενταμελούς επιτροπής και εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στα πολλά και ποικίλα τμήματα που λειτουργούν στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους μαθητές και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Αναδεικνύουν ταλέντα και αναβαθμίζουν τα μουσικά δρώμενα της πόλης κι αυτό το θεωρούμε ως την μεγαλύτερη επιτυχία.

Επόμενη εκδήλωση του ωδείου είναι το ερχόμενο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο «Πάνθεον».

Σεμινάριο κιθάρας με τον κιθαρίστα Αλέξη Μπάγια, ώρα 5μ.μ., ενώ ακολουθεί συναυλία-ντουέτο για βιολί και κιθάρα με τον Αλέξη Μπάγια και τον βιολονίστα Κώστα Λεοντάρη, ώρα 7μ.μ.
Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πτυχιακές εξετάσεις του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πτυχιακές εξετάσεις του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Αφήγηση - μαρτυρία για το κάψιμο της Κεραμίτσας το έτος 1912 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Αφήγηση - μαρτυρία του Κωνσταντίνου Τσέκα για το κάψιμο της Κεραμίτσας από τον Τούρκο κατακτητή το έτος 1912!

Ο Κωνσταντίνος Τσέκας (1914-2006) απεβίωσε πριν δέκα χρόνια. στις 30-1-06.

διατήρησε για δεκαετίες εμπορικό κατάστημα και μετέπειτα καφενείο στο Φιλιατι.

υπήρξε ευφυής και ετοιμόλογος άνθρωπος,το δε καφενείο του ήταν σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους κατοίκους της επαρχίας εκείνη την περίοδο,

Στην κατοχή στρατεύτηκε στην εθνική αντίσταση. 

Υπήρξε μέλος της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου, διετέλεσε δε δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών!. 

Βίντεο: Αλέξης Τσέκας 


Read More »
Αφήγηση - μαρτυρία για το κάψιμο της Κεραμίτσας το έτος 1912 (+ΒΙΝΤΕΟ) Αφήγηση - μαρτυρία για το κάψιμο της Κεραμίτσας το έτος 1912 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων μεθαύριο Πέμπτη στην Ήπειρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016Κλειστά θα είναι μεθαύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στην Ήπειρο -ημέρα της γενικής απεργίας- τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς οι τοπικοί πρατηριούχοι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 
 
Οι Ηπειρώτες πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού τους ταμείου, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.
Read More »
Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων μεθαύριο Πέμπτη στην Ήπειρο Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων μεθαύριο Πέμπτη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Σεμινάριο κιθάρας και συναυλία από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016

Read More »
Σεμινάριο κιθάρας και συναυλία από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Σεμινάριο κιθάρας και συναυλία από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο Πέμπτη τα Νοσοκομεία

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016

Λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου, στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο Πέμπτη τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, δομές της Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ. 
 
Η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνει λόγο τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η κοινωνία από την αδιάλειπτη εφαρμογή των μνημονίων για έξι συναπτά έτη που ισοπεδώνουν εισοδήματα, δημόσια κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, ενώ όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει: 
"Η κυβέρνηση δείχνει να το ευχαριστιέται που κρατάει το τιμόνι του κοινωνικού οδοστρωτήρα»". 
 
Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι δεν θα περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και επαναλαμβάνει ότι διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Read More »
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο Πέμπτη τα Νοσοκομεία Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο Πέμπτη τα Νοσοκομεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016
Την Δευτέρα και Τρίτη 18-19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι φετινές Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) με συντονισμό από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ) σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά.
Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands international). Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη που διαχειμάζουν στους υγρότοπους αλλά και αρπακτικά.
Τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν την εκτίμηση των τάσεων των πληθυσμών και των μεταβολών που παρουσιάζουν οι υγρότοποι.
Από την καταμέτρηση δεν έλειπαν είδη όπως το σφυριχτάρι (Anas penelope), η χουλιαρόπαπια (Anas clypeata), η βαλτόπαπια (Aythya nyroca), το κιρκίρι (Anas crecca), ο καπακλής (Anas stepera), η πρασινοκέφαλη (Anas platyrhynchos), καθώς και αρπακτικά όπως ο καλαμόκιρκος (circus aeruginosus), γερακίνα (Buteo buteo) και οι ερωδιοί αργυροτσικνιάς, λευκοτσικνιάς και σταxτοτσικνιάς.
Οι προστατευόμενες περιοχές του Καλαμά και τον Αχέροντα καλύφθηκαν πλήρως από το προσωπικό του ΦΔ αλλά και μέλη - εθελοντές της ΕΟΕ.
Για ακόμη μια χρονιά το Δέλτα Καλαμά και το Δέλτα Αχέροντα αναδεικνύουν τον πλούτο της βιοποικιλότητας που φιλοξενούν κατά τη χειμερινή περίοδο αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Read More »
Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Εκτροπή νταλίκας με πορτοκάλια στην Εγνατία Οδό Τραυματίστηκε ο Έλληνας οδηγός (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


  Φωτογραφίες:Γιάννης Μάνθος
 
Εκτροπή νταλίκας σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα,στην Εγνατία Οδό,λίγο πριν την Γέφυρα Αράχθου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το βαρύ όχημα,ενώ κινούνταν με κατευθυνση από Γιάννενα προς Θεσσαλονίκη, υπό άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και από την εκτροπή ατύχημα τραυματίστηκε ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
 
Ο δρόμος έκλεισε για λίγα λεπτά μέχρι να μετακινηθεί το βαρύ όχημα και να καθαριστεί το οδόστρωμα από το φορτίο(πορτοκάλια).
Read More »
Εκτροπή νταλίκας με πορτοκάλια στην Εγνατία Οδό Τραυματίστηκε ο Έλληνας οδηγός (+ΦΩΤΟ) Εκτροπή νταλίκας με πορτοκάλια στην Εγνατία Οδό Τραυματίστηκε ο Έλληνας οδηγός (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση,για την Σκηνοθεσία στο Θέατρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016

 
 
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσα από το Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ξεκίνησε τη διδασκαλία της θεματικής ενότητας «Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» (m154), διάρκειας 6 εβδομάδων. Για πρώτη φορά μέσα από πανεπιστημιακό ίδρυμα , παρέχεται πιστοποίηση εξειδίκευσης στην τέχνη της θεατρικής σκηνοθεσίας. 
 
Η Θεματική ενότητα: «Η Σκηνοθεσία στο Θέατρο» εκπονήθηκε ειδικά για απομακρυσμένη εκπαίδευση και συμπεριλαμβάνει πλήθος επεξηγηματικών σχεδιαγραμμάτων, εξειδικευμένων video και μαγνητοφωνήσεων (με τη βοήθεια σπουδαστών του θεατρικού εργαστηρίου Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου).
 
Στο μάθημα προβλέπονται δύο προαιρετικές συναντήσεις για πρακτική άσκηση στην έδρα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (με την αρωγή της), ενώ απευθύνεται σε όλους (πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ και αποφοίτους Λυκείου). 
 
Αρχικός σκοπός του μαθήματος είναι η διερεύνηση της «σκηνικής τέχνης» για την παιδευτική οχύρωση του σκηνοθέτη, την αναζήτηση ορθής μεθοδολογίας για την ολοκλήρωση της εργασίας του καθώς και καθοδηγητικές προτάσεις, ιδέες και λύσεις για ζητήματα που συνήθως παρουσιάζονται.
 
Τα πεδία εργασίας που θα διδαχθούν και ερευνηθούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, επιδιώκεται να βρουν εφαρμογή στις διαφορετικές εναλλακτικές μορφές δημιουργίας μέσα από τις ποικίλες στρατηγικές που προτείνει η σύγχρονη σκηνή από τα τέλη του 20ού αιώνα μέχρι τις ημέρες μας. 
 
Η ύλη του μαθήματος εισαγάγει τους σπουδαστές ομαλά και συνολικά στο γενικότερο θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο της σκηνοθετικής τέχνης, αναλύοντας τόσο τις θεμελιώδεις θεωρητικές παραμέτρους όσο και τις αντίστοιχες βασικές μεθοδολογικές αρχές που στηρίζουν τη διαδικαστική κατανόηση της σκηνοθεσίας στο σύνολό της.
 
Τη συγγραφή του εκπαιδευτικού υλικού εκπόνησε ο σκηνοθέτης Ζαφείρης Γιάννης, καθηγητής προγράμματος εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης και εξειδίκευσης του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Πληροφορίες
 
Κόστος: 220 ευρώ
Αιτήσεις: www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/application.html

Read More »
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση,για την Σκηνοθεσία στο Θέατρο  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση,για την Σκηνοθεσία στο Θέατρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (02-02-2016) το πρωί, στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 64χρονος ημεδαπός και μία 54χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Άρτας (στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας), οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 64χρονο και την 54χρονη να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, μεταφέροντας έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν (ηλικίας από 24 έως 45 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού στην Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Συνελήφθη, χθες (01-02-2016) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ο 19χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Άρτας και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (66,7) γραμμαρίων ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού στην Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού στην Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Μήπως να συναντηθούν αντί ν’ αλληλογραφούν;

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016Τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας με το Δημαρχείο της πόλης τα χωρίζουν ελάχιστα χιλιόμετρα...

Μάλιστα πολλοί στην Ηγουμενίτσα κάνουν την διαδρομή αυτή ως καθημερινή βόλτα.

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, σε εβδομαδιαία βάση αποστέλλει και μία επιστολή στον πρόεδρο του ΟΛΗΓ για διάφορα θέματα..

Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Νταής ο οποίος επίσης εγγράφως είχε απευθυνθεί στο Δήμο, προτείνοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας...

Αντί να συνεχίζουν την ανταλλαγή επιστολών, μήπως να αποφασίσουν να πάει ο ένας στο γραφείο του άλλου και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν;

Είναι σίγουρο ότι για να διανύσουν την απόσταση που τους χωρίζει θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο από αυτόν που δαπανούν για τη σύνταξη της επιστολής...

Αν πάλι δεν θέλουν να κάνουν όλη την απόσταση, ας συναντηθούν σε...ουδέτερο έδαφος.

Το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας είναι πάντα φιλόξενο και αν βάλλουν στην συζήτηση και τον αντιπεριφερειάρχη σίγουρα κάτι καλό μπορεί να βγει...

Εκτός αν κάποιος έχει πρόβλημα και προτιμά τα γραπτά!
 
http://epiruspost.gr/
 
Read More »
Μήπως να συναντηθούν αντί ν’ αλληλογραφούν;  Μήπως να συναντηθούν αντί ν’ αλληλογραφούν; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή από σούπερ μάρκετ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016Συνελήφθησαν, χθες (01-02-2016) το απόγευμα στην Ελεούσα Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 18 και 21 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες χθες το απόγευμα, αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ, φιάλες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες στη συνέχεια απέκρυψαν στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον διευθυντή του καταστήματος.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή από σούπερ μάρκετ Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή από σούπερ μάρκετ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε ο ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016Στην αίθουσα τελετών του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γ. Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 σε μια κατάμεστη αίθουσα από αθλητές , γονείς και μέλη του συλλόγου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση . 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ Γιόγιακας , ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ Λώλος, ο Γενικός Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής,ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κ Μάμαλης .

 
Επίσης τιμήθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2015 και συγκεκριμένα η
ΤΖΟΒΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 1 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 3000Μ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ -ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ
1 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 3000Μ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 2 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 4Χ400Μ , 3 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 400Μ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ
ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ 1 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 600Μ , 3 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 4Χ300Μ
ΛΙΟΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 2 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 600Μ . 3 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 4Χ300Μ
ΖΑΚΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 300Μ , 3 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 4Χ300Μ
ΝΤΑΣΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ 3 ΘΕΣΗ ΣΤΑ 4Χ300Μ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.
Επίσης τιμήθηκαν με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στο σύλλογο και στον αθλητισμό γενικότερα ο κ. Μπαρκαμπάς Αχιλλέας(τέως πρόεδρος του συλλόγου ) και η κα. Μάρκου Ξανθούλα (τέως Γενική Γραμματέας του συλλόγου ) .
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οι χορηγοί του συλλόγου που είναι αρωγοί της προσπάθειας λειτουργίας του συλλόγου και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου.
 
Συγκεκριμένα ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗΣ , ΣΚΑΛΩΜΑ Α.Ε , CAFE LIFT , NISSAN ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ , CAFE STRETTO ,SOCIAL , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ , ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ , ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ &ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ,HOTEL 1800-ENETIKO RESORT
Read More »
Την πίτα του έκοψε ο ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας Την πίτα του έκοψε ο ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


H Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, σας προσκαλεί στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της Σ.Κ.Π.», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Du Lac”, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 το πρωί.


Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της Genesis Pharma S.A.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:30 – 12:00 Προσέλευση

12:00 – 12:30 Έναρξη - Κοπή πίτας
Προεδρείο: Δημήτριος Αναστασόπουλος,
Καθηγ. Νευρολογίας Παν. Ιωαννίνων-Καθηγ. Φυσιολογίας Παν. Αθηνών

12:30 – 13:00 Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στην Πολλαπλή Σκλήρυνση
Dr. Βασιλική Κωσταδήμα
Διευθύντρια Νευρολογίας Ε.Σ.Υ.
Νευρολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Ι.

13:00 – 13:30 Οι γνωστικές διαταραχές στην Π.Σ. και η θεωρία του «παγόβουνου»:
τι συμβαίνει «κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας» και πώς αυτό (πρέπει να) επηρεάζει την αντιμετώπιση της νόσου;
Γρηγόριος Νάσιος, MD,PhD Ιατρός Νευρολόγος Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου

13:30 – 14:00 Οφθαλμολογικά προβλήματα στην Π.Σ. – Αντιμετώπιση
Ιωάννης Ασπρούδης
Καθηγητής Οφθαλμολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Παρέμβαση - διαμαρτυρία της Κίνησης "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Παρέμβαση - διαμαρτυρία της Κίνησης "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. - 2 μ.μ., στην είσοδο της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, για να σταματήσει η ρύπανση - μόλυνση του Καλαμά . 
 
Η μαζική συμμετοχή μας ας είναι η απάντηση στην κοροΪδία. 
 
Υπάρχει η σκέψη να δρομολογηθεί πούλμαν από την Αθήνα, δηλώστε συμμετοχή στο katharoskalamas1@gmail.com
Read More »
Παρέμβαση - διαμαρτυρία της Κίνησης "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων Παρέμβαση - διαμαρτυρία της Κίνησης "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016


Συνάδελφοι/σσες Να ορθώσουμε τείχος μπροστά στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι εμπόρευμα για να έχει κόστος.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Να δώσουμε δυναμική απάντηση στα κοράκια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με θράσος έρχονται να παρουσιάσουν τη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας σαν δικαιοσύνη και ισότητα για το ασφαλιστικό.

Να μην πάει ώρα χαμένη μέχρι την απεργία στους χώρους δουλειάς παντού να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα, Κάθε μέρα, κάθε στιγμή να μας βλέπουν μπροστά τους όλοι στους δρόμους.

Να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε ύστερα από μεγάλους αγώνες και αίμα. Στόχος τους ήταν και είναι να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που είχε πετύχει η εργατική τάξη την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους νόμους αλλά πατάει επάνω τους, αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές το μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι/σσες δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Η νέα πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί σφαγείο για εμάς και τα παιδιά μας. Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα στη κοινωνική ασφάλιση. Και εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί. Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την ασφάλιση μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!

Να σημάνει παντού ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές να μην περάσει το έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - Κεφαλαίου στην κοινωνική ασφάλιση.

- Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

- Σταθερή δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς – συντάξεις

- Υγεία αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν

Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα για όλο το λαό, είναι η ζωή μας!

Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί από την μαζική συμμετοχή στην απεργία, στη συγκέντρωση από την συνολική αγωνιστική στάση που θα κρατήσει ο καθένας μας . πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας το κάθε σωματείο ο κάθε εργαζόμενος. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές, είναι χρέος μας να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, των δήμων σε γενικό ξεσηκωμό. Να μην πάει ώρα χαμένη στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης στις 4 του Φλεβάρη. Να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία. Να μην αφήσουμε να περάσει ο νέος σφαγιασμός της κοινωνικής ασφάλισης.

Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας. Στις 4 του Φλεβάρη να κλείσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία και όλοι οι χώροι δουλειάς.

· ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ-ΟΤΕ
Read More »
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Συνέντευξη τύπου από Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σήμερα το απόγευμα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα το Ασφαλιστικό, και την Πανελλαδική –Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Τρίτη 2 Φλεβάρη και ώρα 7μ.μ στα γραφεία του.

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, να παρευρεθούν και να καλύψουν.

Read More »
Συνέντευξη τύπου από Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σήμερα το απόγευμα Συνέντευξη τύπου από Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σήμερα το απόγευμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες