Θωμάς Παππάς: «Μοίρασμα» θέσεων με γνώμονα τις εσωτερικές ισορροπίες ο ορισμός των Αντιδημάρων Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017
Ανατρέχοντας κανείς στην από 01/03/17 Απόφαση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με Θέμα των Ορισμό Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε εντεταλμένους Δημοτικούς συμβούλους και παρατηρώντας προσεκτικά τις αρμοδιότητες που εκχωρούνται σε αυτούς, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η οφθαλμοφανέστατη προσπάθεια αυτής της δημοτικής αρχής για <<μοίρασμα>> των Θέσεων.

Όλες αυτές είναι αρμοδιότητες που εκχωρούνται στους εντεταλμένους Δημοτικούς συμβούλους είναι αρμοδιότητες τις οποίες, σύμφωνα με τις αρμόδιες εγκύκλιους και το νόμο3852/2010 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» έχουν οι Αντιδήμαρχοι.

Βλέποντας λοιπόν κάποιος τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες αναρωτιέται όπως αναρωτιέμαι και εγώ:Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος που έχουν σε μία τοπική αυτοδιοίκηση οι «εντεταλμένοι» δημοτικοί σύμβουλοι;

Ο ρόλος τους είναι να υποκαθιστούν τους Αντιδήμαρχους που έχουν τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες;

Η απάντηση για τη θέση , τον ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχουν οι «εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ξεκάθαρη

Είναι η εποπτεία και ο συντονισμός συγκεκριμένων δράσεων του δήμου.

Η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών (Δ/νση Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομία, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, κλπ.), η ανάθεση, η παρακολούθηση, η εξέλιξης έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών την έχουν οι Αντιδήμαρχοι.

Συνεπώς η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να αποδώσει ρόλους και αρμοδιότητες που εκ του νομού έχουν οι Αντιδήμαρχοι, σε εντεταλμένους συμβούλους έχει δύο ερμηνείες:


Είτε ότι οι Αντιδήμαρχοι που έχουν επιλεγεί από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους, εγινε δηλαδή μιά επιλογή όχι με βάση τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους.


Είτε ότι οι συγκεκριμένοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν κάποιες «αρμοδιότητες» προκειμένου να «αποκατασταθούν» πολιτικά, αφού οι θέσεις των Αντιδημάρχων είναι κατειλημμένες.

Όποια και από τις δύο παραπάνω ερμηνείες-διαπιστώσεις να επιλέξετε το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ένα.

Η τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, δεν γίνεται με βάση τις δυνατότητες προσφοράς έργου προς το Δήμο και τους πολίτες, αλλά αποτελεί προϊόν εξόφλησης προεκλογικών δεσμεύσεων από την πλευρά του Δημάρχου.

Δηλαδή είναι απλά, ένα «μοίρασμα» θέσεων με γνώμονα την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να κρατήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του συνδυασμού της.

Παππάς Θωμάς 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηγουμενίτσας


Read More »
Θωμάς Παππάς: «Μοίρασμα» θέσεων με γνώμονα τις εσωτερικές ισορροπίες ο ορισμός των Αντιδημάρων Ηγουμενίτσας Θωμάς Παππάς: «Μοίρασμα» θέσεων με γνώμονα τις εσωτερικές ισορροπίες ο ορισμός των Αντιδημάρων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Συμμετοχή Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017»

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην Ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε από 13 έως 16 Μαρτίου, στο Fort Lauderdale της Φλόριντα (ΗΠΑ), σε κοινό περίπτερο με λοιπούς Ελληνικούς Λιμένες, που τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ). Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου και του Βόλου.

Για περισσότερα από 30 χρόνια η έκθεση αυτή, θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο η μεγαλύτερη στο θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα. Φέτος έλαβαν μέρος περισσότεροι από 10.000 συμμετέχοντες από 93 χώρες.

Στην έκθεση συμμετέχουν εμπλεκόμενοι φορείς και εταιρείες σχετικές με τον τουρισμό κρουαζιέρας, στην ίδια διοργάνωση είθισται να ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και οι στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιέρας.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Νταής.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών και φορέων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας προκειμένου να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα, προσδοκώντας αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια, μέσω περισσότερων προσεγγίσεων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και παράλληλα στοχεύοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 


 
Read More »
Συμμετοχή Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017» Συμμετοχή Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Εκπαιδευτική εκδρομή 8 νέων στην Ιταλία με το «ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Γλυκής - Ποταμιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ « ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ « ΓΛΥΚΗΣ -ΠΟΤΑΜΙΑΣ» συμμετέχουν με οχτώ νέους στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “HOSTING OPPORTUNITIES FOR MIGRANTS IN EUROPE”

Θα συνευρεθούν με νέους από ΙΤΑΛΙΑ –ΙΣΠΑΝΙΑ-ΜΑΛΤΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Και θα αναπτύξουν κοινές Δράσεις

Θα αυξήσουν τις γνώσεις - εμπειρίες τους. Θα μεταδώσουν τις δικές τους.

Θα γνωρίσουν άλλους νέους έθιμα, εκπαιδευτικές πρακτικές και πολιτισμούς . Θα κάνουν γνωριμίες με εκπροσώπους σημαντικών ευρωπαϊκών οργανισμών . 


Εκτός από τα συνήθη διαφημιστικά υλικά για τη Θεσπρωτία και τον Αχέροντα ειδικότερα , τα μέλη της αποστολής με τη βοήθεια και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, παρασκεύασαν γλυκά , ηδύποτα και χειροτεχνήματα για να τα προσφέρουν στους νέους από τις άλλες αποστολές.

Είναι πράγματι άξια επαίνου όλη αυτή η προσπάθεια που δείχνει ψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και αισθητικής

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 20 ως 29 Μάιου.

Είναι η πολλοστή φορά που το «ΟΡΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» δίνει τη δυνατότητα σε νέους της περιοχής να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες. Ακόμα περισσότερος ‘έπαινο αξίζει για το γεγονός ότι με τις ενέργειες αυτές προωθείτε η συνεργασία τοπικών φορέων και δίνεται δυνατότητα και σε νέους αγροτικών περιοχών να συμμετέχουν σε τόσο αξιόλογε Δράσεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους και καλό έργο στα παιδιά. 


 
Read More »
Εκπαιδευτική εκδρομή 8 νέων στην Ιταλία με το «ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Γλυκής - Ποταμιάς Εκπαιδευτική εκδρομή 8 νέων στην Ιταλία με το «ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Γλυκής - Ποταμιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου»

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017Συνεχίζεται για δεύτερη χρόνια η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που ξεκίνησε πέρυσι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία ήδη τέσσερις επισκέψεις στους χώρους του λιμένα.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, τόσο τους χερσαίους χώρους του Νέου Λιμένα, όσο και τις στεγασμένες εγκαταστάσεις.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με στόχο την γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του, εφαρμόζει τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν το λιμάνι της πόλης τους, καθώς και τις λειτουργίες του στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο φάσεις και συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Γνωρίζοντας το Λιμάνι», το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στην πρώτη φάση, τα παιδιά επισκέπτονται τους χώρους του λιμένα και εντοπίζουν τα βασικά μέρη του, όπως είναι ο επιβατικός σταθμός, οι χώροι πρόσδεσης και οι εν γένει εγκαταστάσεις.

Στην δεύτερη φάση, τα παιδιά οδηγούνται στην αίθουσα του Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού, όπου γίνεται σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του λιμανιού, καθώς και των χρήσεων του λιμένα, κατά την περίοδο λειτουργίας του.

Επίσης, τα παιδιά ενημερώνονται για κάθε δραστηριότητα που εκτελείται εντός του λιμένα αλλά και τους φορείς και τις οντότητες που απαρτίζουν την λιμενική κοινότητα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις από λοιπά σχολεία της Θεσπρωτίας οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά και με το ξεκίνημα της νέας. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» Ηγουμενίτσα: «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου υπ΄αριθμ. 21 αγροτεμαχίου της Τ.Κ Γλυκής

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017
Η Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου προκηρύσσει δημοπρασία φανερή, πλειοδοτική και προφορική για την εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου υπ΄αριθμ. 21 αγροτεμαχίου της Τ.Κ Γλυκής του Δήμου Σουλίου , στις όχθες του ποταμού Αχέροντα για χρήσεις: Ράφτινγκ, ψημένων σταχιών-αραβόσιτος , Πώληση ειδών Λαϊκής Τέχνης και λοιπών παραδοσιακών προϊόντων, Πώληση Μελισσοκομικών προϊόντων και Καντίνα.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου 2017 ,ημέρα Τρίτη και ώρα από 11.00 π.μ μέχρι 12.00 π.μ ,στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Παραμυθιά ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπή. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Τα προς εκμίσθωση τμήματα κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκονται στις όχθες του Ποταμού Αχέροντα και στο υπ’ αριθμ 21 αγροτεμάχιο και εμφαίνονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα, όπως τούτα απαριθμούνται παρακάτω, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις προαναφερόμενες χρήσεις. Όλοι οι παρακάτω χώροι θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού και λήγει την 31-12-2019 , οπότε και ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον εκμισθωμένο χώρο.

Κατεβάστε την διακήρυξη από εδώ 


 
Read More »
Εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου υπ΄αριθμ. 21 αγροτεμαχίου της Τ.Κ Γλυκής  Εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου υπ΄αριθμ. 21 αγροτεμαχίου της Τ.Κ Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Άρθρο της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου κας Νίκης Κάτσιου

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017To Kέντρο Υγείας Μαργαριτίου καλύπτει ως γνωστόν μια από τις πιο άγονες περιοχές της Ηπείρου

Η θέση του Κέντρου Υγείας σε επαφή με την εθνική οδό , από την οποίαν κυρίως τους θερινούς μήνες διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα με αυξημένο τον κίνδυνο των ατυχημάτων , η απόσταση από την Ηγουμενίτσα , η σύνθεση του πληθυσμού , ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας ,αλλά και ο άγονος και προβληματικός χαρακτήρας της περιοχής καθιστούν την ύπαρξη του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου ζωτικής φύσεως για τους κατοίκους ,
Δέχεται και εξυπηρετεί 12-14.000 περιστατικά το χρόνο. Είναι ένα Κέντρο Υγείας ζωντανό , καθαρό και οπωσδήποτε φιλικό και προσβάσιμο στον πληθυσμό που εξυπηρετεί ο οποίος σημειωτέον είναι και εκτός των ορίων της περιοχής ευθύνης μας .
Το επίπεδο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι πολύ καλό και η αμεσότητα της σχέσης που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι με τους εργαζομένους τους έχουν δημιουργήσει αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας .

Γι΄αυτό λοιπόν πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το παρουσιάζουν σαν ένα απονεκρωμένο ίδρυμα , το οποίο δεν εφημερεύει, δημιούργησαν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους .
Έχουμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε συνοπτικά τα εξής :
Το Κέντρο Υγείας έναι ανοικτό κάθε μέρα από τις 7-3 το μεσημέρι .
Τις μισές μέρες του μήνα , εναλλάξ και σε συνεννόηση με το Κ.Υ.Πάργας εφημερεύει , δηλαδή είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση.
Αυτό συμβαίνει μόνο τον τελευταίο χρόνο , λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού συνολικά στη Θεσπρωτία .
Πριν, ένα μέρος των εφημεριών καλύπτονταν από ιατρούς άλλων Κέντρων Υγείας και επί πολλά χρόνια δεν είχε κλείσει ούτε μια ώρα .
Επειδή είναι μια περίοδος ανακατατάξεων στο χώρο της Υγείας, θα θέλαμε τη βοήθεια του τοπικού τύπου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παροχών υγείας του Νομού μας .
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι Θεσπρωτοί θέλουν ανοικτή και ζωντανή αυτή τη μονάδα Υγείας .
Επειδή πάντοτε πιστεύουμε στη δύναμη του τύπου και της ενημέρωσης θα σας παρακαλούσαμε για τη συνεργασία σας μαζί μας , και μάλιστα πριν από δημοσιεύματα που είναι αναπαραγωγές από μη τοπικά μέσα
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου
Με εκτίμηση
  Η συντονίστρια Νίκη Κάτσιου


Read More »
Άρθρο της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου κας Νίκης Κάτσιου Άρθρο της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου κας Νίκης Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

H αλήθεια για το οικοτροφείο το ΠΙΚΠΑ και την Μητρόπολη Παραμυθιάς - Του Γρηγόριου Μάρκου

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017Βλέποντας κάθε τόσο διάφορες δημοσιεύσεις στον τύπο και για να διευκρινίσω, γνωρίζοντας κι τα αδιάσειστα στοιχεία τα οποία έχω στα χέρια μου, θα ήθελα να αναφέρω οτι το οικοτροφείο είναι γυμνασιακό και οχι μητροπολιτικό και ανήκει σο ελληνικό δημόσιο.

Έγινε με χρήματα του δημοσίου και ευεργετών, ο δε δεύτερος όροφος έγινε και πάλι με χρήματα του δημοσίου. Το 1962 στο κτηματολόγιο Παραμυθιάς φαίνεται με αρ. 3/490/8020 στρεμμάτων στο γυμνασιακό οικοτροφείο παραχωρηθέν από το Σ.Α.Α.Κ Παραμυθιάς 8/5/1957ΕΑ Θεσπρωτίας για οικόπεδο/κυρωθέντος με νομ/κο διάταγμα υπ' αρ. 3958 από το υπουργείο Γεωργίας ΕΚ 8020 στρεμμάτων αγρού Ν.437. Επίσης με επικύρωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας με την παρ. 3388/4/5/59.

Η ανέγερση του δευτέρου ορόφου, έγινε με την υπ.αρ. 957 του δήμου Παραμυθιάς και το εθνικό ίδρυμα Βασιλέως Παύλου μεταβίβασε την κυριότητα στο ίδρυμα με συμβολαιογράφο Αθηνών Μαριάνθη Ασημακοπούλου και δήμαρχου Παραμυθιάς τον Έκτορα Μπέλλο.

Οπότε ουδεμία σχέση η Μητρόπολη Παραμυθιά, ούτε και εχει δικαιώματα στο οικοτροφείο. Επίσης έχει γίνει κατάληψη και στο ΠΙΚΛΠΑ που λειτουργούσε ως ίδρυμα Πρόνοιας του υπουργείου υγείας επι σειρά ετών.

Με την μεταφορά του ΠΙΚΠΑ στην Ηγουμενίτσα, το ίδρυμα λειτούργησε ως λύκειο Θηλέων για πολλά χρόνια. Όταν το λύκειο μεταφέρθηκε στο νέο γυμνάσιο, η Μητρόπολη έκανε κατάληψη στο ίδρυμα και έβαλε μέσα έναν ιερέα Βάσιον και με σήμανση πως επρόκειτο για σχολή ιερέων, χωρίς να ενοχληθεί κάνεις από τον δήμο Παραμυθιάς ΄γ από την νομαρχία Θεσπρωτίας.

Επομένως το ως άνω οικόπεδο με το υπ'αριθμό 392/1780 τετραγωνικά μέτρα περιήλθε στο ΠΙΠΚΑ Παραμυθιάς ως ιδιόκτητο.

Αυτά σε γενικές γραμμές τα πρακτικά και γνήσια παραστατικά των δύο ιδρυμάτων για την απαίτηση των πολιτών να προβεί σε γηροκομείου.

Ο δήμος και η περιφέρεια θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διοικητική αποβολή στον κατέχοντα παράνομα, τα δύο κτήρια που δεν λειτουργούν επί σειρά ετών και όποιος έχει τίτλους κυριότητας ας τους προσκομίσει.

Ο λαός της Παραμυθιάς με υπόμνημα του και 78 υπογραφές, ζήτησε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν το έβαλε στα θέματα και σε ερώτηση μου για τον λογο, μου απάντησε προφορικά πως δεν μπορεί.

Τίποτα άλλο.

Γρηγόριος Μάρκου για το paramythia-online.gr


 
Read More »
H αλήθεια για το οικοτροφείο το ΠΙΚΠΑ και την Μητρόπολη Παραμυθιάς - Του Γρηγόριου Μάρκου H αλήθεια για το οικοτροφείο το ΠΙΚΠΑ και την Μητρόπολη Παραμυθιάς - Του Γρηγόριου Μάρκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό παζάρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου"

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017Σας περιμένουμε για μια ακόμη χρονιά να στηρίξουμε τη "Φλόγα" και τα παιδιά με καρκίνο, αγοράζοντας λαμπάδες και χειροποίητες κατασκευές!!!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό παζάρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου" Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό παζάρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Πασχαλινό Παζάρι από το ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι" στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017
Read More »
Πασχαλινό Παζάρι από το ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι" στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Πασχαλινό Παζάρι από το ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι" στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017


Ως τέχνη ορίζεται η συνειδητή ενέργεια, αλλά και η ιδιαίτερη ικανότητα του ανθρώπου για δημιουργία έργων που προκαλούν αισθητική συγκίνηση, και αναπτύσσουν προβληματισμό. 

Το καλλιτέχνημα είναι πάντα έργο ενός ανθρώπου, όπου με την φαντασία του μπορεί να διακρίνει περιορισμούς και αδικίες.

Μπορούμε να πούμε πως μετατρέπεται σε μια φωνή διαμαρτυρίας, που πηγάζει από το ταπεραμέντο και την ψυχή του καλλιτέχνη. 

Όταν λοιπόν ενώσουμε δυο καλλιτέχνες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά στο μέγιστο βαθμό, το αποτέλεσμα του έργου τους δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. 

Ο πρώτος είναι ο κύριος Παπαλάμπρου Αντώνης, ένας εξαίρετος επαγγελματίας φωτογράφος της πόλης μας, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά μέσω της τέχνης του, συμμετέχοντας σε δράσεις για την αφύπνιση της κοινωνίας μας. 

Είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που υπηρετεί επάξια την τέχνη του, και αυτό αναγνωρίζετε και σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς έχει βραβευτεί πολλές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

 

Ο δεύτερος είναι ο μοναδικός Θωμάς Λιώλιος.
Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει μέσα από την πορεία του, το ήθος και την αξία του. 

Ο δάσκαλος που μεγάλωσε γενιές παιδιών φυτεύοντας τους σπόρους της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Δίνοντας μαθήματα ήθους, και αγάπης. 

Τον ηθοποιό που υπηρετεί την τέχνη του με όλη του την ψυχή και δύναμη. 

Ένας σπάνιος άνθρωπος, που έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη έργου και στις σχολικές αίθουσες και στα κοινά του τόπου μας!!! 

Σε αυτούς του δυο ανθρώπους – καλλιτέχνες, και στο μοναδικό αποτέλεσμα της σύμπραξης τους, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι και οι κριτές του διαγωνισμού PWS που έγινε στην Αθήνα στο χώρο της PHOTOVISION στις 11-3-2017 οι οποίοι κατέταξαν στην Τρίτη θέση την φωτογραφία στην κατηγορία OPEN.
 

Μια φωτογραφία που κόβει την ανάσα και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. 

Που έχει δύναμη και νόημα.


Read More »
Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης μνημείων, οδικών- αγροτικών υποδομών

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017


Έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, των αγροτικών υποδομών και μνημείων, προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε στη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Αναλυτικά:

Συντήρηση- βελτίωση οδικού δικτύου

Για δύο έργα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι κατασκευής τους. 
Πρόκειται για τα εξής:

Βελτίωση της οδικής σύνδεσης "Αετός- Παλαιοκκλήσι" με το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 100.000, για το οποίο ανάδοχος ανακηρύχθηκε η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. και

Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού στις θέσεις Λεπιανά - Μικροσπηλιά (κατασκευή σαρζανέτ)» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 60.000, για το οποίο ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο Γ. Μπαζούκης.

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των παρακάτω έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων:

«Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού € 200.000.

«Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000.

«Αποκατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο δρόμο Ζωοδόχος - Λύγγος», προϋπολογισμού 60.000.

«Βελτίωση οδού Πυρσόγιαννη - Πληκάτι», προϋπολογισμού € 80.000.


Αποκατάσταση θρησκευτικών μνημείων

Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργων για τα παρακάτω θρησκευτικά μνημεία:

«Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 70.000.

«Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 50.000.


Έργα αγροτικών υποδομών

Η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε και έλαβε αποφάσεις και για τρία έργα που αφορούν υποδομές του αγροτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, ανέδειξε τους αναδόχους για:

«Επέκταση επένδυσης αύλακα στην περιοχή Παλιομυρχιά Κομμένου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 55.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Φώτιος Στεφάνου.

«Επένδυση τμήματος διώρυγας παραπλεύρως κοιμητηρίου Πολυδρόσου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 50.000. Ανάδοχος Σπ.Κ. Ζιώβας.

Το τρίτο έργο αφορά την «Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς», προϋπολογισμού € 63.000, για το οποίο η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτησή του. 


 
Read More »
Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης μνημείων, οδικών- αγροτικών υποδομών Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης μνημείων, οδικών- αγροτικών υποδομών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 1ου /2017 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγκριση συμμετοχής της περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017 που διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 7-9/4/2017.

Έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας λαϊκής αγοράς στην περιοχή Βρυσούλα Ιωαννίνων.

Λύση της από 25-11-2016 υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου που αφορά το έργο «Λειτουργικές Δαπάνες Λαογραφικού Μουσείου Αγαπίου Τόλη για τα έτη 2016& 2017», προϋπολογισμού 20.000,00 €.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου: «Δαπάνες οργάνωσης και λειτουργίας Λαογραφικού Μουσείου Αγαπίου Τόλη» προϋπολογισμού 24.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Μπόϊδα Μαυρής για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ 100 Φ 500 ΡΝ12,5 ΑΤΜ για την αντικατάσταση του Κεντρικού αρδετυικού δικτύου στη θέση (Πριάλα) του ΤΟΕΒ Μπόϊδα Μαυρής» προϋπολογισμού 55.911,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Πόρου για την υλοποίηση του έργου: «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 200.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Ανω Καλαμά για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Κεντρικής διώρυγας στη θέση “Μύγες” Δοολιανών του ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 18.542,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση αγιογραφιών Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών» προϋπολογισμού 80.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ ΠΕΘΕ) Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου: «Οργάνωση και Ανάπτυξη ΔΗΠΕΘΕ έτους 2017», και ορισμό (1) ενός εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

3η Τροποποίηση της από 10-12-2012 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Παράρτημα Ιωαννίνων, ως προς τον χρόνο ισχύος της (άρθρο 4 “Διάρκεια”).

1ηΤροποποίηση της από 25-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.),για την υλοποίηση του έργου: «Επιστημονική υποστήριξη από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας σχετικά με την έρευνα των αναπτυξιακών προοπτικών των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου»ως προς το άρθρο 5 «Προϋπολογισμός της Προγραμματικής Σύμβασης και τρόπος πληρωμής».

1ηΤροποποίηση της από 30-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση διατηρητέου μνημείου οικίας Δεσπότη- Άμεσα στερεωτικά μέτρα στην οικία Χουσεΐν Μπέη (Σπίτι Δεσπότη) στα Ιωάννινα», ως προς την αλλαγή υπολόγου πληρωμής.

1ηΤροποποίηση της από 30-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Εκπόνηση μελετών στερέωσης χριστιανικών και οθωμανικών μνημείων Δήμου Κόνιτσας», ως προς την αλλαγή υπολόγου πληρωμής.

Έγκριση τροποποιημένου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας, Δήμου Αρταίων και του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την εκπόνησης της μελέτης: «Μελέτη ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ»,προϋπολογισμού 150.000,00 € , και τον ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου: «Συντληρηση επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού.» προϋπολογισμού 25.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 62.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας,του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής και του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση αγωγών άρδρευσης Τ.Ο.Ε.Β. Αχέροντα – Γλυκής και Τ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 63.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (1) ενός εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου: «Υδροδότηση Τ.Κ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών» προϋπολογισμού 145.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Λύση της από 09-11-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων), που εδρεύει στα Ιωάννινα για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ 1ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Λύση της από 09-11-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων), που εδρεύει στα Ιωάννινα για την υλοποίηση του έργου: «ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ 1ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Λύση της από 22-12-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, που εδρεύει στην Παραμυθιά για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ 2ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Λύση της από 22-12-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου που εδρεύει στην Παραμυθιά για την υλοποίηση του έργου: «ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ 2ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7) από καύση βιομάζας (βιοέλαια – βιορευστά), ισχύος 0,5 ΜW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Τεμ.186-ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ ΤΟΥ 2008» του Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η κ. Στέλλα Αηδώνη..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 05) από καύση βιομάζας (βιοέλαια – βιορευστά), ισχύος 0,5 ΜW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο αγροτεμάχιο 256της Τ.Κ. Γαρδικίουτου Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κ. Ηρακλής Νίκου..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το έργο: «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας(έργο κατηγορίας Α2, ομάδα 7η), υπαγωγή στο αρθ. 9 παρ 2 του Ν4014/2011, δυναμικότητας 30.000 πατρογονικών πτηνών & εκκολαπτήριο, με υδρογεώτρηση (έργο κατηγορίας Β, ομάδα 2η),εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «ΣΙΩΠΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.»..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το έργο Υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η: «Επέκταση και λειτουργία πτηνοσφαγείου – τυποποιητήριου κρέατος, εγκατεστημένο στη θέση «Άμπέλια» της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Δ.Ε. Πασσαρώνος του Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων (Υπαγωγή στην οδηγία IPPC)υπαγωγή στο αρθ. 9 παρ 2 του Ν4014/2011, δυναμικότητας 30.000 πατρογονικών πτηνών & εκκολαπτήριο, με υδρογεώτρηση (έργο κατηγορίας Β, ομάδα 2η),εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο ιόνιο Πέλαγος.

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2017-2026 του ΑΔΜΗΕ. 


 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα ετοιμάζεται να σπάσει νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017Από κάθε γωνιά της γης ετοιμάζονται να έρθουν επισκέπτες προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Ηπείρου, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, το αρχαιότερο νεκρομαντείο του κόσμου.

Αυτό καταμαρτυρούν οι προκρατήσεις που ήδη έχουν γίνει σε ξενοδοχεία της Πάργας, της Πρέβεζας και άλλων περιοχών της Ηπείρου και επαγγελματίες του τουρισμού κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν που τώρα ξεκινά. 
Οι πρόσφατες εργασίες ανάδειξης που έχουν γίνει στο Μνημείο το έχουν κάνει ακόμη πιο ελκυστικό, ενώ η πλούσια μυθολογία που το συνδέει με την ιστορία, το κάνει μοναδικό στο είδος του. 
Ούτε η ανεξήγητα μεγάλη αύξηση του εισιτηρίου, στάθηκε μέχρι σήμερα εμπόδιο στη διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητά του, όμως τη φετινή τουριστική περίοδο όλοι κάνουν λόγο για ένα ακόμη ρεκόρ στην προσέλευση των τουριστών.


 
Read More »
Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα ετοιμάζεται να σπάσει νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα ετοιμάζεται να σπάσει νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

ΤΡΕΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Σε συνεχόμενες αυξήσεις μέσα στο 2016, προχώρησε ο Δήμος Φιλιατών! Αυτή τη φορά με 60% αυξήσεις στο νερό που πίνουν οι δημότες.

 Βέβαια με την αύξηση αυτή στα τέλη ύδρευσης δεν έσπασε το ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος  με την αύξηση κατά 285% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού!!

Έτσι ενώ τον Ιανουάριο του 2016 (3/2016 απόφαση) διαμόρφωσε τις τιμές στο νερό, επανήλθε τον Νοέμβριο του 2016 (219/2016 απόφαση) επιβάλλοντας νέα αύξηση αυτή τη φορά 60% σε όλους τους συντελεστές του νερού και επιβαρύνοντας κι άλλο τους ήδη ανήμπορους να ανταπεξέλθουν πολίτες!!

Ας δούμε όμως πως προέκυψαν αυτές οι αυξήσεις!

Ενώ λοιπόν τα έσοδα του 2015 ήταν 465.000 ευρώ και τα έξοδα 438.000 ευρώ, το 2016 τα έξοδα ανέβηκαν στο ποσό των 594.000 ευρώ και τα έσοδα έπεσαν στο ποσό των 412.000 ευρώ. Στον δε προϋπολογισμό του 2017 τα έξοδα μειώθηκαν στα 479.000 ευρώ.

Η μεγάλη αυτή διαφορά στα έξοδα μεταξύ 2015 και 2016 είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει στο 2016 διαφορά εσόδων - εξόδων ποσού 182.000 ευρώ, το οποίο φυσικά μεταφέρθηκε όλο στο 2017.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαιτείται για το 2017 είσπραξη επιπλέον ποσού 182.000 ευρώ περίπου, το οποίο καλούνται, με την αύξηση που αποφασίστηκε τον Νοέμβριο, να το πληρώσουν μονομιάς οι πολίτες. Και έτσι, ενώ το 2015 οι δημότες πλήρωσαν 465.000 ευρώ και το 2016 φαίνεται, σύμφωνα με την απόφαση, να πλήρωσαν 412.000 ευρώ, το 2017 καλούνται να πληρώσουν για το ίδιο νερό 660.000 ευρώ.

Αν όμως οι δαπάνες του 2016 είχαν συγκρατηθεί στα ύψη των 450.000 ευρώ περίπου δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και δεν θα υπήρχε παρά μια πολύ μικρή ίσως αύξηση η οποία μάλλον και αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Θα μπορούσε να αποφευχθεί διότι είναι απορίας άξιον το ότι πουθενά στις αποφάσεις δεν αναφέρονται οι ανείσπρακτες οφειλές των προηγούμενων χρόνων. Αναφέρονται μεν τα ποσά που εισπράχθηκαν ανά έτος, αλλά, λογικά, οι ανείσπρακτες οφειλές θα πρέπει είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό, το οποίο θα έπρεπε να υπολογιστεί και αυτό στα έσοδα! Και αυτό διότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στις 31/12/2016 ο Δήμος να είχε εισπράξει όλες τις οφειλές της ύδρευσης!

Γιατί ο Δήμος δεν έλαβε υπόψη του τα οφειλόμενα από προηγούμενα χρόνια και σε τι ποσό ανέρχονται αυτά; Διότι οφειλές σίγουρα υπάρχουν! Γιατί δεν υπολογίστηκαν, όπως επιβάλλεται να γίνει, στα έσοδα; Μήπως δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ;

Επιπλέον οι διοικούντες θα πρέπει να απαντήσουν αν και πότε  έγιναν ενέργειες για βεβαίωση των οφειλών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ, αλλά και αν ελέγχθηκαν όλοι και πληρώνουν όσα πρέπει να πληρώσουν. Διότι είναι γνωστό ότι πολλοί, με διάφορους τρόπους, δεν χρεώνονται όσο νερό καταναλώνουν και έτσι την πληρώνουν μόνο οι συνεπείς και απονήρευτοι συμπολίτες.  

Έτσι καταλήξαμε και πάλι στην εύκολη λύση!!!

Αυξήσεις, αυξήσεις και πάλι αυξήσεις για να καλυφθούν τα κενά τα οποία δημιουργήσαμε!! Χωρίς ορθή διαχείριση, χωρίς μείωση των δαπανών, καλούνται οι συμπολίτες να καταβάλουν άμεσα την διαφορά των 182.000 ευρώ που δημιουργήθηκε σε έναν χρόνο.

Και από την επόμενη χρονιά που θα καλυφθεί το έλλειμμα λέτε να υπάρξει μείωση των τελών ύδρευσης;; Μπα δεν νομίζω!! Όσες αυξήσεις μπαίνουν δεν βγαίνουν!!!!

Επιπλέον καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει, και αυτή τη φορά, όπως και με την αύξηση στα δημοτικά τέλη,  για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους άπορους, τους άνεργους και άλλες κατηγορίες, που θα έπρεπε να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Τους ξεχάσανε πάλι φαίνεται! Πάλι καλά που θυμήθηκαν τους πολύτεκνους στους οποίους προβλέπεται μείωση στην αξία του νερού κατά 30%!

Από τα παραπάνω θεωρώ ότι έγινε κατανοητό πως προέκυψε η αύξηση 60% σε όλους συντελεστές του νερού. 

Και τελικά τι σημαίνει αυτό;;

Απλά ότι όποιος σε κάθε λογαριασμό πλήρωνε 60 ευρώ νερό με την αύξηση που έγινε θα πληρώνει πλέον 95 ευρώ!!Read More »
ΤΡΕΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΤΡΕΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Την Παρασκευή οι Λαμπαδοφορίες στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 
Το έθιμο των Λαμπαδοφοριών αναβιώνει την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα στην εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ξηρολοφιτών "Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ" που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το έθιμο χάνεται στα βάθη της τουρκοκρατίας και συμβολίζει την αποτίναξη του ζυγού και την αναγέννηση της ζωής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα απο τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας, τον Φιλοπρόοδο Ομίλο Παραμυθιάς, το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς καθώς και των εκπολιτιστικών συλλόγων Αγοράς, Παγκρατίου και Προδρομίου.

Από τα χρόνια της τουρκοκρατίας κάθε 24 Μαρτίου παραμονή του Ευαγγελισμού παιδιά και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού, δούλευαν μαζί για να κατασκευάσουν τα φαναράκια να μαζέψουν ξύλα για τις φωτιές, να βρουν κουδούνια και ηχηρά αντικείμενα. Μόλις έπεφτε το σούρουπο άρχιζαν παρέες παρέες να κατεβαίνουν από τους μαχαλάδες με αυτοσχέδια φανάρια και με προορισμό το σημείο όπου είχαν μαζευτεί τα ξύλα για τις φωτιές.

Στο δρόμο χτυπούσαν δυνατά τα κουδούνια και φοβέριζαν τον υποτιθέμενο εχθρό με τραγούδια όπως: 
"Φευγάτε φίδια Φευγάτε γκουσταριτσες
Έρχεται ο Ευαγγελισμός Να σας κόψει το κεφάλι Με τσαπί και με το φτυάρι"


 
Read More »
Την Παρασκευή οι Λαμπαδοφορίες στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Την Παρασκευή οι Λαμπαδοφορίες στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες