Στο Αγιονήσι θα γιορταστεί αύριο Παρασκευή, η Ζωοδόχος Πηγή - Δείτε από που αναχωρεί το καΐκι

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

 
Στο πανέμορφο Αγιονήσι, κοντά στην Ηγουμενίτσα, θα εορτασθεί η Ζωοδόχος Πηγή, αύριο 6 Μαΐου, όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία.

Το πρώτο καΐκι θα αναχωρήσει στις 07:30 πμ απέναντι από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Μετά τη θεία λειτουργία θα παρατεθεί τράπεζα στους συμμετέχοντες, που συνήθως είναι πολλοί.

 
Στο νησάκι σήμερα σώζεται μερικώς ανακαινισμένο το μονόχωρο μικρό Καθολικό της Παναγίας, που ανήκει στην Ιερά Μονή Ραγίου. 
 
Δεν είναι γνωστό το πότε κατοικήθηκε το Αγιονήσι, αλλά υπάρχει προ του 1654, αφού είναι σημειωμένο σε βενετσιάνικο χάρτη του έτους αυτού, όπου ονομάζεται "βραχονησίδα της Παναγίας".
Read More »
Στο Αγιονήσι θα γιορταστεί αύριο Παρασκευή, η Ζωοδόχος Πηγή - Δείτε από που αναχωρεί το καΐκι Στο Αγιονήσι θα γιορταστεί αύριο Παρασκευή, η Ζωοδόχος Πηγή - Δείτε από που αναχωρεί το καΐκι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού για αντίσταση και απείθεια στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Για αντίσταση και απείθεια συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός, βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, εκδοθέντα από αλλοδαπή χώρα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέβη σε αντίσταση και απείθεια κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού για αντίσταση και απείθεια στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού για αντίσταση και απείθεια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (+BINTEO)

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο που συζητάμε παραβιάζει βασικές αρχές μιας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ίσως γιατί δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση.

Δεν αντιμετωπίζει τη φτώχεια των αδύναμων συμπολιτών μας.

Η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για πλήρη εθνική σύνταξη κατά 5 χρόνια χτυπά τους μακροχρόνια ανέργους.

Τα άτομα με αναπηρία θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται κι άλλο, μέχρι και 50%, την ώρα που η κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας τους αναγκάζει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους για τη διαχείριση της ασθένειάς τους.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν σταδιακά το ΕΚΑΣ ενώ μειώνονται – ή ακόμα και καταργούνται - οι συντάξεις χηρείας.

Και εκεί που θα ερχόμουν να συγχαρώ την κυβέρνηση για το Επίδομα Αλληλεγγύης, βλέπω ότι πολλοί από τους ανασφάλιστους υπερήλικες θα παίρνουν ένα κουτσουρεμένο Επίδομα Αλληλεγγύης.

Για ποιο λόγο;

Γιατί από το αρχικό ύψος του Επιδόματος, τα 360 ευρώ, θα αφαιρούνται περίπου 10 ευρώ για κάθε χρόνο που λείπει από τον ελάχιστο χρόνο διαμονής των 35 χρόνων στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι, ένας Βορειοηπειρώτης που έχει 20 χρόνια στη χώρα, θα παίρνει λίγα περισσότερα από 200 ευρώ...

Και αυτά στην καλύτερη περίπτωση, εάν δεν συμψηφίζονται με άλλες παροχές, όπως τα 80 ευρώ που παίρνουν Βορειοηπειρώτες από το Αλβανικό κράτος!

Πέρα από τη φτώχεια των αδύναμων, το νομοσχέδιο δε διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών και την ισότιμη κατανομή των βαρών.

Οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν και θα έχουν πληρώσει πολύ περισσότερα από όσα θα πάρουν.

Οι ασφαλισμένοι που κατέβαλαν με συνέπεια ασφαλιστικές εισφορές θα δουν ανταποδοτικές συντάξεις με μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Με την καταβολή διπλών εισφορών από όσους τυχαίνει να έχουν μισθωτή εργασία και «μπλοκάκι», τιμωρείται η παραγωγικότητα και «στραγγίζονται» μέχρι τέλους τα ίδια υποζύγια.

Ανάλογη τιμωρία επιφυλάσσεται και για τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, με την υπερβολική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους και τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης.

Οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, δηλαδή σε χωρία και πολύ μικρά νησιά, χάνουν τις ασφαλιστικές ελαφρύνσεις.

Αυτό ξέρετε τι σημαίνει;

Σημαίνει ότι καφενεία σε απομακρυσμένα χωρία, όπως είναι στην περιοχή μου το Σούλι, η Μουργκάνα, η Σαγιάδα, και που παλεύουν να τα βγάλουν πέραν με 5 και 7 πελάτες την ημέρα, θα βάλουν λουκέτο...

Σκεφθείτε πόσοι τέτοιοι επαγγελματίες σε όλη τη χώρα απειλούνται με αφανισμό...

Με το νομοσχέδιο αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση λέει «ας τα φορτώσουμε όλα στα μεσαία εισοδήματα».

Μέχρι να πάψουν κι αυτά να μπορούν να πληρώνουν.

Έχοντας λυγίσει από το βάρος των υπερβολικών, και σε ορισμένες περιπτώσεις παράλογων, υποχρεώσεων.

Δεν πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κύριε Υπουργέ.

Πρέπει, έστω και τώρα, να κάνετε ό,τι είναι δυνατό για να μειωθεί η υπέρμετρη επιβάρυνση αυτών που μπορούν ακόμα να πληρώνουν.

Πρέπει να εξετάσετε ένα πλαφόν μέγιστης ασφαλιστικής εισφοράς για τα μεσαία εισοδήματα και ένα σταθερό ποσό για την εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Μπορείτε να ελαφρύνετε τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις όταν μέλη της ίδιας οικογένειας εργάζονται στην ίδια επιχείρηση.

Πρέπει να προβλέψετε μια μεταβατική περίοδο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πρέπει να αντιμετωπίσετε όλες τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις ως ενιαίο μέγεθος, που δε θα ξεπερνά το 50-55% του εισοδήματος από εργασία ή και επαγγελματική δραστηριότητα.

Και σε αυτό το ποσοστό να περιλαμβάνονται το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Είναι αναγκαίο να αναζητήσετε πρόσθετους πόρους για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σας είπα και νωρίτερα ότι σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων, μέσα από μια πιο ορθολογική πάγια ρύθμιση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Γιατί σήμερα αυτό δε συμβαίνει.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πέραν αυτών, υπάρχει και ένα βασικό ερώτημα, που έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα της κυβερνητικής πρότασης:

Εγγυάται η Κυβέρνηση ότι, με τις αλλαγές που προωθεί, πώς το ασφαλιστικό δε θα συνεχίσει να αποτελεί δημοσιονομική «βόμβα»;

Αυτό είναι το μεγάλο ρίσκο του να μην έχεις πρόταση για μια ριζική, δομική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και να επιμένεις σε παραμετρικές αλλαγές – «μπαλώματα».

Διότι το δυστύχημα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ότι στο μέλλον δε θα έχουν απομείνει ούτε επιχειρήσεις, ούτε εργαζόμενοι για να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.

Με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία και για τη χώρα...
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (+BINTEO) ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

Είναι πια ορατή σε όλους, η τραγική κατάσταση της κοινωνίας και των πολιτών εν γένει, σε όλα τα επίπεδα (οικονομική, πολιτική, πολιτιστική κλπ) με ραγδαία πτωτική τάση, αφού εξαφανίζονται πλήρως στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα κάθε μορφής, με κύριο αυτό ακόμα της επιβίωσης των πολιτών.

Η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων είναι πια δεδομένη, χωρίς κανένα – νομικό ή άλλο – δίχτυ προστασίας, αφού το Σύνταγμα και πλήθος άλλων νόμων κατάντησαν κουρελόχαρτο και οι κάθε λογής θεσμοί που σε κάποιο, έστω βαθμό εξυπηρετούσαν τους πολίτες, είναι απόλυτα υποταγμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων, ντόπιων και ξένων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παραπάνω τραγική κατάσταση της κοινωνίας μας – και που βέβαια είναι αποτέλεσμα εφαρμογής μιας ακραίας αντικοινωνικής, αντιλαϊκής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται ιδίως τα τελευταία χρόνια – συγκεντρωθήκαμε πολίτες με κοινές ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς (όσο αυτό είναι δυνατό) με διάθεση, μέσα από ανταλλαγή απόψεων και σύνθεση, να προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε με τρόπους που κάθε φορά θα επιλέγουμε.

Δημιουργούμε λοιπόν μια ομάδα πολιτών, με σκοπό την ανάλυση – συζήτηση των καθημερινών προβλημάτων που έχουν προκύψει και μας αγγίζουν και συντονισμένη προσπάθεια παρέμβασης σε αυτά.

Επειδή είναι κοινή η διαπίστωση ότι σε κάθε είδους διεργασίες, στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δηλαδή αφού τα πάντα είναι πολιτική, η ακολουθούμενη μεθοδολογία, οι πρακτικές δράσεις, οι ιδεολογικές αξίες, οι ικανότητες κλπ. κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος. Επειδή τα αποτελέσματα για τα λαϊκά συμφέροντα, του τρόπου λειτουργίας διαφόρων συλλογικοτήτων και κυρίως των ΚΟΜΜΑΤΩΝ, είναι απολύτως αρνητικά, αφού η κινητήριος δύναμη της ιστορίας, της ανατροπής, δηλαδή οι πολίτες, ο λαός, μένουν πάντα στο περιθώριο. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν κρίνουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας δεν μπορεί παρά να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετος με την λογική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ (αντιπροσώπευσης) που ισχύει στα κόμματα και άλλες συλλογικότητες, αλλά πρέπει να στηρίζεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες, να απελευθερώνει τις δημιουργικές ατομικές τους δυνατότητες με στόχο την κοινή συμπόρευση για ό, τι καλύτερο για την κοινωνία, για τους πολίτες, κύρια και αποκλειστικά για τα λαϊκά στρώματα, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, πολιτική, πολιτισμό, οικονομία κλπ..

Σ’ αυτή την ομάδα έχουν θέση όλοι οι πολίτες που ενστερνίζονται τα παραπάνω, και που επιθυμούν την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα, ισότιμα μεταξύ τους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα των απόψεων και αναγνώριση της ανάγκης συνθέσεως, και που πιστεύουν στη αναγκαιότητα της εκδήλωσης του κοινωνικού χρέους που πρέπει να υπάρχει μέσα μας.

Σ’ αυτή την ομάδα έχουν θέση όλοι οι πολίτες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η κοινωνική και πολιτική αλλαγή προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να γίνει «ΜΟΝΟ από τα Κάτω και ΟΧΙ από τα ΠΑΝΩ» με αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες, δηλαδή με την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ του ΛΑΟΥ…….

Σε ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν σ’ αυτή την ισότιμη ενεργητική συμπόρευση.

Σε ΚΑΛΟΥΜΕ να αντιδράσουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Σε ΚΑΛΟΥΜΕ να κάνουμε πράξη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την θεμελιακή και αρχέγονη κοινωνική Αρχή «Να πάρει ο λαός τις τύχες στα χέρια του».

Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς στην δυστυχία μας και στον αφανισμό μας, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στην εξαφάνιση του μέλλοντός μας, των παιδιών μας, της πατρίδας μας. Δεν μπορούμε να αθωώνουμε, με την απραξία μας, τους εκτελεστές μας.

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Παγώνουν τα δρομολόγια των πλοίων - Τετραήμερη πανελλαδική απεργία με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το από 05/05/2016 Δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 06 Μαΐου 2016 και ώρα 06:00 έως την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 06:00. 
 
Επίσης το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μ/S και Π/θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» θα συμμετάσχει στην προαναφερόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. με απεργιακή κινητοποίηση από Σάββατο 07 Μαΐου 2016 και ώρα 06:00 έως την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 06:00 (αφορά τις δρομολογιακές γραμμές Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας. Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας, Ηγουμενίτσας - Παξών). 
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί τις ανωτέρω ημερομηνίες προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας - Λευκίμμης – Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.-
Read More »
Παγώνουν τα δρομολόγια των πλοίων - Τετραήμερη πανελλαδική απεργία με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού Παγώνουν τα δρομολόγια των πλοίων - Τετραήμερη πανελλαδική απεργία με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Την Κυριακή τα εγκαίνια της νέας πίστας MOTOCROSS στο Ράι Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Ένα όνειρο αρκετών χρόνων επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά !!! 
 
Μια πίστα MOTOCORSS στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας (στο χωριό Ράι), οργανωμένη και σωστά διαμορφωμένη , έτοιμη πλέον να φιλοξενήσει νέους αναβάτες και διοργανώσεις!!! 
 
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 8/5/2016 και ώρα 11:30 να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί την νέα πίστα και να απολαύσουμε πάνω από 60 αναβάτες από την δυτική Ελλάδα.
Read More »
Την Κυριακή τα εγκαίνια της νέας πίστας MOTOCROSS στο Ράι Θεσπρωτίας Την Κυριακή τα εγκαίνια της νέας πίστας MOTOCROSS στο Ράι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Μέχρι 13 Μαΐου η δήλωση των ζώων από τους κτηνοτρόφους

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Η Δήμαρχος Σουλίου, έχοντας υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. Δ/τος 318/69 «περί βεβαιώσεως και εισπράξεως των προσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων , καλεί όλους τους δημότες κτηνοτρόφους που δεν έχουν δηλώσει τα ζώα τους για το έτος 2016, να προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ μέχρι & 13-05-2016, να καταθέσουν δήλωση στην οποία θα φαίνεται ο ακριβής κατά είδος αριθμός των ζώων, που επιθυμούν να εισάγουν στις Δημοτικές βοσκές της Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, κατά το έτος 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί η πιο πάνω δήλωση, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμπεριληφθείτε στους καταλόγους εισαγωγής βοσκής έτους 2016, με συνέπεια να στερηθείτε οικονομικές ενισχύσεις (επιδοτήσεις).
Read More »
Δήμος Σουλίου: Μέχρι 13 Μαΐου η δήλωση των ζώων από τους κτηνοτρόφους Δήμος Σουλίου: Μέχρι 13 Μαΐου η δήλωση των ζώων από τους κτηνοτρόφους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Πάργα – Σύβοτα: Ταξιδέψτε στην εξωτική «Ριβιέρα» της Ηπείρου!

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016Δύο τόποι που ο καθένας έχει τη δική του χάρη, αλλά και που συχνά λειτουργούν ως… δίδυµος προορισµός: Πάργα και Σύβοτα.

Με φόντο τα ψηλά βουνά της Ηπείρου, µε δαντελωτές ακτές στο Ιόνιο και κοντά στο δυτικό άκρο της Εγνατίας οδού, έχουν πολλούς λόγους να κερδίζουν συνεχώς νέους πιστούς!


Η Πάργα σε µαγεύει µε την πρώτη µατιά. Μιλάµε για τον ορισµό της γραφικότητας, ένα νησί που… κόλλησε στη στεριά, έναν ζωγραφικό πίνακα µε τον ιδανικό συνδυασµό χρωµάτων, εναλλαγών και διαστάσεων.

Όσο για τα Σύβοτα, µε τις θεσπέσιες αµµουδιές τους, τους καταπράσινους λόφους και τα κατάφυτα νησάκια τους, δεν είναι τυχαίο που προσελκύουν όλο και περισσότερους επωνύµους.

ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πάργα: Πίσω Κρυονέρι

Παίρνοντας την τελευταία στροφή του δρόµου που οδηγεί από την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουµενίτσας στην Πάργα, βρίσκεσαι ξαφνικά µπροστά σε ένα θέαµα που σε αφήνει… έκπληκτο.

Ένας κόλπος µε υπέροχα βαθυγάλαζα νερά, απέναντι το εντυπωσιακό κάστρο, στην είσοδο του κόλπου το νησάκι της Παναγίας (µε την οµώνυµη εκκλησία) και στο φόντο ένα κατάφυτο από ελιές βουνό, που αποκλείει από την ενδοχώρα τη µικρή γραφική πόλη µε τα όµορφα σπίτια.

Ο κόλπος της Πάργας, με την παραλία Κρυονέρι και το νησάκι της Παναγίας.

Η Πάργα, «σφηνωµένη» ανάµεσα στο βουνό και τη θάλασσα και µ” ένα σπουδαίο κάστρο να την προστατεύει, άντεξε για αιώνες τη διαρκή πίεση των Τούρκων. Μέχρι και το 1797, που η Γαληνοτάτη Δηµοκρατία του Αγίου Μάρκου διαλύθηκε από τον Ναπολέοντα, η Πάργα ήταν φρούριο αλλά και εµπορικός σταθµός στρατηγικής σηµασίας για τους Ενετούς στο Ιόνιο.

Ακολούθησαν οι Γάλλοι, οι Ρώσοι, πάλι οι Γάλλοι και, τέλος, οι Άγγλοι, που το 1819 την πούλησαν στον Αλή Πασά. Οι Παργινοί έφυγαν για την Κέρκυρα, για να ξαναγυρίσουν µετά την ενσωµάτωση της Ηπείρου στην Ελλάδα.

ΚΑΣΤΡΑ & ΣΟΚΑΚΙΑ

Η παραλιακή περαντζάδα, με το κάστρο στο βάθος, θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Το ιστορικό φορτίο, αλλά και τις κοσµοπολίτικες καταβολές, λόγω της σχέσης µε την Ιταλία και τη Γαλλία, τα νιώθει κανείς εδώ έντονα. Εκτός από το µεσαιωνικό κάστρο (έχει και ωραίο café στο εσωτερικό του!), θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε το νησάκι της Παναγίας. Μπορείτε να φθάσετε σε αυτό ακόµα και µε ένα θαλάσσιο ποδήλατο!

Για µπάνιο θα πάτε κυρίως στον Βάλτο (πίσω από το κάστρο, περίπου 2 χλµ. από το κέντρο της Πάργας), µια θαυµάσια παραλία, που διαθέτει cafés, εστιατόρια, καταλύµατα, αλλά και στον Λύχνο, 3 χλµ. πριν από τον οικισµό, σε ένα ιδιαίτερα γραφικό σκηνικό, γνωστό και για τις θαλάσσιες σπηλιές του. Τόσο στον Βάλτο όσο και στον Λύχνο υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Επίσης, µέσα στην Πάργα θα κολυµπήσετε στο Κρυονέρι (την προτιµούν πολλές οικογένειες), αλλά και στη µικρή ακρογιαλιά Πίσω Κρυονέρι, για περισσότερη αποµόνωση.

Σπίτια στην Πάργα.

Αυτό που δεν θα σας αφήσει να ξεκολλήσετε, πάντως, εύκολα είναι η παραλιακή περαντζάδα, µε τα πολλά µικρά αλλά τόσο χαριτωµένα εστιατόρια, cafés και µπαράκια, την υπέροχη θέα στο κάστρο και το νησάκι της Παναγίας, και τα πολύχρωµα χαρακτηριστικά σπίτια στην άκρη, στο Καµίνι. Ο κόσµος είναι πολύς όλο το καλοκαίρι, αλλά φτάνει στα όρια του συνωστισµού στις 15 Αυγούστου, όταν όλος ο κόλπος γίνεται το σκηνικό για µια θεαµατική γιορτή, µε βαρκαρόλα και βεγγαλικά.

Αξίζει να αποχωριστείτε για λίγο την προκυµαία και να περπατήσετε στα στενά σοκάκια, να ανακαλύψετε µικρές εκκλησίες µε µεγάλη ιστορία (όπως τους Αγίους Απόστολους), να ανηφορίσετε προς το κάστρο, περπατώντας στο Τουρκοπάζαρο, όπου υπάρχουν και µαγαζάκια µε τοπικά προϊόντα και αναµνηστικά.

Η παραλία Πίσω Κρυονέρι στην Πάργα.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ

Οι σπηλιές στο νησί Μαύρο Όρος των Συβότων σε προκαλούν για εξερεύνηση.

Η περιήγησή µας στην παραλία της Ηπείρου συνεχίζεται µε τα περίφηµα Σύβοτα, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν «ψήφο εµπιστοσύνης» από όλο και περισσότερους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Ακολουθώντας την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουµενίτσας, στρίβετε αριστερά στην Πλαταριά και σε 11 χλµ. βρίσκεστε σε ένα σκηνικό που προκαλεί γνήσια συγκίνηση.

Τα Σύβοτα αναπτύσσονται γύρω από ένα γραφικότατο λιµανάκι, µε πλακόστρωτη προκυµαία. Οι καταπράσινοι λόφοι και τα σπίτια µε τα κόκκινα κεραµίδια δηµιουργούν ένα θέαµα που σε γαληνεύει από µόνο του. Λίγο πιο πέρα από τον κυρίως οικισµό, αρχίζεις να βλέπεις εικόνες που θυµίζουν Καραϊβική -και δεν είναι υπερβολή!

Πάργα: Το νησάκι της Παναγίας

Οι πιο φηµισµένες παραλίες εδώ είναι η Μπέλα Βράκα και η Πισίνα. Η πρώτη στο Μουρτεµένο, ένα από τα ακατοίκητα -αλλά κατάφυτα και πανέµορφα- νησάκια, απέναντι από τον οικισµό. Δεν θα χρειαστείτε πλεούµενο για το Μουρτεµένο… Ουσιαστικά συνδέεται µε την ακτή µέσω µιας υποθαλάσσιας λωρίδας άµµου µε βάθος µερικών εκατοστών, οπότε θα φθάσετε σε αυτό περπατώντας!

Την Πισίνα, από την άλλη, στο νησί Μαύρο Όρος, θα την προσεγγίσετε µε το µικρό σκάφος που κάνει τη -σύντοµη- διαδροµή από το λιµάνι των Συβότων. Τα χρώµατα και η διαφάνεια του νερού, η αµµουδιά, το φυσικό… ντεκόρ συνθέτουν πραγµατικά εδώ µια εξωτική εµπειρία! Δεν έχουν άδικο όσοι τη θεωρούν µια από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Τα νερά στα Σύβοτα παραπέμπουν σε Καραϊβική!

Τα Σύβοτα, όµως, έχουν αµµουδιές για κάθε γούστο. Κοντά στο κέντρο του οικισµού είναι η Ζάβια (µε πολύ πράσινο και αρκετά… δροσερή, λόγω της ύπαρξης πηγών γλυκού νερού), ο Γαλλικός Μώλος, το Ζέρι και το Σταβέντο.

Οι τρεις τελευταίες διαθέτουν cafés και εστιατόρια και είναι ιδανικές για οικογένειες. Λίγο πιο έξω, προς την κατεύθυνση της Πέρδικας, υπάρχουν µια σειρά από ακρογιαλιές, από τις οποίες οι πιο δηµοφιλείς είναι η Μικρή Άµµος και η Μέγα Άµµος.

Πάργα - Σύβοτα: Η εξωτική "ριβιέρα της Ηπείρου!


Στη δεύτερη µπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ. Για τους τυχερούς που διαθέτουν πλεούµενο, τα Σύβοτα έχουν πολλά ακόµα ν” αποκαλύψουν. Το µέρος βρίθει από «µυστικούς» κολπίσκους, αµµουδιές, σπηλιές, ενώ ο περίπλους τον νησιών (Μουρτεµένο, Άγιος Νικόλαος, Μαύρο Όρος) προσφέρει µεγάλες συγκινήσεις.

Αλλά ευνοηµένοι δεν είναι µόνο οι… σκαφάτοι. Επιβιβαστείτε σε κάποιο από τα καϊκάκια που πραγµατοποιούν σύντοµες εκδροµές από το λιµάνι προς τα νησιά και δείτε από κοντά γιατί αυτό το µέρος θεωρείται τόσο ιδιαίτερο.

Ή ακόµα, εξορµήστε στα πέριξ µε αυτοκίνητο, αφού υπάρχουν και άλλες… θαλάσσιες κρυψώνες, προσβάσιµες οδικώς, είτε προς την Πλαταριά και την Ηγουµενίτσα είτε προς την κατεύθυνση του γραφικού χωριού Πέρδικα και της Πάργας. Σε κάθε περίπτωση, εφοδιαστείτε µε τα απαραίτητα και ξεκινήστε τις εξερευνήσεις!

Δείτε και το υπέροχο βίντεο

Read More »
Πάργα – Σύβοτα: Ταξιδέψτε στην εξωτική «Ριβιέρα» της Ηπείρου! Πάργα – Σύβοτα: Ταξιδέψτε στην εξωτική «Ριβιέρα» της Ηπείρου!   Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας στα ποτάμια της Ηπείρου

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

 
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2016 έως 31 Μαΐου 2016. Ειδικά, στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των...
ψαριών), απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 15 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2016.Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα.Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.
Read More »
Απαγόρευση αλιείας στα ποτάμια της Ηπείρου  Απαγόρευση αλιείας στα ποτάμια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για συμμετοχή στο φεστιβάλ τουρισμού Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016Στα πλαίσια των προσπαθειών μας για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών μας, και την προβολή της Θεσπρωτίας ως τουριστικό προορισμό, με απώτερο στόχο της αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συμμετέχουμε με περίπτερο στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 26 έως 29 Μαΐου 2016.

Η δράση θα υποστηριχθεί από τους τοπικούς Συλλόγους όσον αφορά την λειτουργία του εκθεσιακού χώρου και την διανομή του τουριστικού υλικού. Παράλληλα, και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων Ενοικιαζομένων Δωματίων Πέρδικας, προετοιμάζεται η υλοποίηση προβολής της Θεσπρωτίας σε τουριστικούς πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας και επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β στα πλαίσια του Φεστιβάλ, με την υποστήριξη των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Καλούμε τις τουριστικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας:

Α) που επιθυμούν την διανομή προωθητικών εντύπων των επιχειρήσεών τους στο Φεστιβάλ, να προσκομίσουν τα έντυπά τους, συσκευασμένα, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας το αργότερο έως και την Παρασκευή 20/05/2016 και ώρα 14:00, και

Β) που επιθυμούν να συμμετέχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β, να δηλώσουν συμμετοχή με την συμπλήρωση και αποστολή αίτησης στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είτε μέσω fax στο 26650- 29489, είτε μέσω email στο mitroa2@e-thesprotias.gr είτε ιδιοχείρως στα γραφεία του φορέα, το αργότερο έως και την Τρίτη 17/05/2016.

Η Αίτηση Συμμετοχής θα διατίθεται από τους κατά τόπους Συλλόγους, από το Επιμελητήριο και βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr .

Αναλόγως της συμμετοχής ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στις συναντήσεις Β2Β, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραχώρησης λεωφορείου για την μεταφορά των μελών της αποστολής στην Θεσσαλονίκη και την επιστροφή τους στην Θεσπρωτία την ίδια ημέρα.

Οι ανωτέρω δράσεις παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις μας στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για συμμετοχή στο φεστιβάλ τουρισμού Θεσσαλονίκης Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για συμμετοχή στο φεστιβάλ τουρισμού Θεσσαλονίκης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Άγνωστοι έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Μηνά από την εκκλησία της Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Άγνωστοι δράστες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας.

Οι δράστες αφού διέρρηξαν την πλαϊνή πόρτα του Ναού, αφαίρεσαν τον συναγερμό και τον τοποθέτησαν σε κουβά με νερό για να βραχυκυκλώσει και μπήκαν στο εσωτερικό του.

Αφού έψαξαν τα παγκάρια και όλους τους χώρους της εκκλησίας για χρήματα, το μόνο που αφαίρεσαν ήταν μία ασημένια θήκη, στο εσωτερικό της οποίας φυλάσσεται μέρος του λειψάνου του Αγίου Μηνά.

Ο ιερέας του Ναού κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, άντρες του οποίου διεξάγουν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Read More »
Άγνωστοι έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Μηνά από την εκκλησία της Κεστρίνης Θεσπρωτίας Άγνωστοι έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Μηνά από την εκκλησία της Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα με 20 γρ. ηρωίνη

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (04-05-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν διότι στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

· δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (20,7) γραμμαρίων

· μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,8) γραμμαρίων και

· ένας σουγιάς με υπολείμματα ηρωίνης

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα με 20 γρ. ηρωίνη Συνελήφθησαν δύο άτομα με 20 γρ. ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Άγιο είχε οδηγός ΙΧ που ντελαπάρισε

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016
 
 

Άγιο είχε ο οδηγός Ι.Χ. οχήματος το οποίο σήμερα το πρωί εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην επαρχιακή οδό Αρχαγγέλου Καναλακίου. 
 
Το Ι.Χ. είχε κατεύθυνση προς Καναλάκι, και το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά την διασταύρωση για Καμαρίνα και πριν την Μυρσίνη. 
 
Ο οδηγός για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα αυτό να τουμπάρει και να καταλήξει στο πρανές. 
 
Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Το Ι.Χ. όμως υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Φωτό από αναγνώστη

Read More »
Άγιο είχε οδηγός ΙΧ που ντελαπάρισε Άγιο είχε οδηγός ΙΧ που ντελαπάρισε Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κάθε Θεσπρωτός Πολίτης που ενδιαφέρεται για την προοπτική και ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα :

« Πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαίου 2016 στην Αθήνα »

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα , στις 6 Μαίου 2016 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι :

1) Χρήστος ΓΚΟΓΚΑΣ , π. Βουλευτής Αρτας , μέλος της Κ.Π.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ
2) Φίλιππος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ , στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ.
3) Γεώργιος ΣΙΝΤΟΡΗΣ , στέλεχος των Κινήσεων Πολιτών.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ
Read More »
πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Γιατί όχι πληρέστερη ενημέρωση; - Του Σταύρου Κωσταρά

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

‘Όπως συνήθως ο Δήμος Σουλίου πρωτοπορεί σε σχέση με τους άλλους Δήμους του νομού μας και προβαίνει σε δημόσια ανακοίνωση και δια μέσου του τύπου των θεμάτων των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου!
Θα ήθελα βέβαια μια πιο λεπτομερή περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν, αλλά και από μόνη της η ανακοίνωση βαίνει προς τον σωστό δρόμο της κοινοποίησης των θεμάτων που αφορούν πολλούς από τους δημότες, και θα έπρεπε να γίνεται από όλους τους Δήμους!!
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών των Δήμων είναι εξίσου σημαντικές, και κάποιες φορές πιο σημαντικές, από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, και οι συζητήσεις για τα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητηθούν σε κάθε συνεδρίαση, θα πρέπει να γίνονται δημόσια σε χώρους όπου ο καθένας μας θα έχει τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσει!!
Συνήθως όμως γίνονται σε γραφεία δημάρχων, εν κρυπτώ θα έλεγα, χωρίς να έχει κάποιος την δυνατότητα να τις παρακολουθήσει, αν τυχόν βέβαια έχει ενημερωθεί για τις συνεδριάσεις, εν αντιθέσει με την ισχύουσα νομοθεσία η οποία για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προβλέπει δημόσια συνεδρίαση και όχι π.χ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα γίνει την 27η Απριλίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Δήμου του νομού μας!.
Αλλά θα μου πείτε και οι ανακοινώσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, σχετικά με τα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητηθούν σε ικανοποιούν?
Σε καμιά περίπτωση. Πρόκειται συνήθως για λιτές περιγραφές των θεμάτων από τις οποία τις περισσότερες φορές κανείς δεν κατανοεί την σοβαρότητα ενός θέματος, και απομένει σε κάποιους μυημένους ή καλά πληροφορημένους να γνωρίζουν τι ακριβώς αφορά το θέμα προς συζήτηση, αλλά και ποιους επηρεάζει.
 
Θα θέσω παρακάτω μερικά παραδείγματα από ανακοινώσεις θεμάτων που επρόκειτο να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου μας:
- Λήψη απόφασης για ελεγχόμενη στάθμευση και αξιολόγηση της προτεινόμενης πρότασης για τη χωροθέτηση θέσεων
- Επί αιτήματος εταιρείας cosmote για ανανέωση σύμβασης μίσθωσης
- Έκφραση γνώμης για προτεινόμενες μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-17
-Σχετικά με τη λύση από κοινού και αζημίως της υπ’ αριθμ. 21729/11-9-2015 σύμβασης μεταξύ της ΕΝΑΚΤ Περιβαλλοντική – Ενεργειακή Α.Ε. και του Δήμου Ηγουμενίτσας
- Επανασύσταση ή μη Δημοτικής Αστυνομίας.
- Έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
 
Αυτά τα λίγα παραδείγματα θα μνημονεύσω, αν και είναι πάμπολλα αυτά που θα μπορούσε να ανασύρει κάποιος! 
Και τι καταλαβαίνει κάποιος μη μυημένος από αυτά? 
Απολύτως τίποτα θα έλεγα!! 
Είναι δηλαδή τόσο κουραστικό να προβούν τα αρμόδια όργανα των Δήμων, υπό τις εντολές τους αρμόδιου προέδρου, σε μια πιο λεπτομερή περιγραφή των θεμάτων, ώστε ο καθένας να καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται?
 
Εγώ βέβαια θα προχωρούσα ακόμη παραπέρα ζητώντας την ανάρτηση των σχετικών εισηγήσεων στις ιστοσελίδε των Δήμων, άσχετα αν αυτό προβλέπεται η όχι από την ισχύουσα νομοθεσία! Στα πλαίσια της διαφάνειας όμως, και αφού δεν θεωρώ ότι υπάρχει τίποτα κρυφό ή μεμπτό ή επιλήψιμο, γιατί να μην γίνει και αυτό? Ποιος ο λόγος να μην γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς προτείνουν οι εισηγητές και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις αρχικές εισηγήσεις με τις τελικώς ληφθείσες αποφάσεις?

Όλα αυτά είναι τόσο απλό να γίνουν! 
Μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αρκεί!! 
Αν βέβαια θέλουμε περισσότερη διαφάνεια και αν αντέχουμε κάποιες επιπλέον αντιδράσεις!! 
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν δυσεπίλυτα προβλήματα. Αρκεί να θέλουμε!
Read More »
Γιατί όχι πληρέστερη ενημέρωση; - Του Σταύρου Κωσταρά Γιατί όχι πληρέστερη ενημέρωση; - Του Σταύρου Κωσταρά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Η Θεατρική Παράσταση «ΟΚΤΩ» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Το Θεατρικό Εργαστήρι Πάργας « Η ΑΥΛΑΙΑ» παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην παράσταση : «ΟΚΤΩ» 
 
Σάββατο , 7 Μαΐου, 21:00, στo ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ στην Ηγουμενίτσα.  
Είσοδος : 5 € και 7 € . 

Το έργο είναι διασκευή της Ιωάννας Μουλιάκου από το «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά.

8 άνθρωποι μέσα σε ένα κλουβί, υπό το επίμονο βλέμμα του Οργουελικού Big Brother, δανείζονται ταμπέλες-συμβατικές σχέσεις και σχηματίζουν μια κοινωνία σαθρή στηριγμένη στην αδηφάγα τάση του ανθρώπου για εξουσία.

Σκηνοθεσία:
Ιωάννα Μουλιάκου

Β. Σκηνοθέτη:
Νέλη Σιώζου

Σκηνικά :
Γ. Βουγιούκας , Κ.Πιτσαρός

Φώτα :
Ανδρέας Δημητρίου

Ηχοληψία
Ανδριανός Ντούκας

Κονσόλα ήχου
Λόγος Παλαιολογούδιας

Στίχοι Τραγουδιού:
Γρηγόρης Λιάρος

Εμφανίζονται:
Βέκιου Έλλη, Βέκιου Κατερίνα, Βουγιούκας Γιώργος, Γεωργίου Άννα , Γεωργίου Γρηγόρης, Διονυσιώτη Μαργαρίτα, Νήρας Γιάννης, Ντόκου Άντα, Πιτσαρός Κώστας, Πιτσαρός Σπύρος, Αλεξάνδρα Σωτηρίου.

Φωνή Big Brother: Γιώργος Σπανός.
Read More »
Η Θεατρική Παράσταση «ΟΚΤΩ» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Η Θεατρική Παράσταση «ΟΚΤΩ» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Ζητείται άμεσα προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σε ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΡΤΑ

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016


Ζητείται άμεσα προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σε στατικές φυλάξεις σε ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΡΤΑ.

Προϋποθέσεις: Απολυτήριο Λυκείου, ηλικία από 21 ετών έως 40 ετών κάτοχος άδειας επαγγέλματος.

Χαρακτηριστικά υποψηφίων: ήθος, εργατικότητα, πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα και εχεμύθεια.

Βιογραφικά:jobs@basegroups.com
Επικοινωνία: 6940864823 η στο 211.0120715
Read More »
Ζητείται άμεσα προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σε ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΡΤΑ  Ζητείται άμεσα προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σε ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΑΡΤΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Αρίστευσε στις εξετάσεις διαιτησίας του Montpellier ο Παγκόσμιος Διαιτητής Καράτε Γκορέζης Παναγιώτης

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

 
 
Αρίστευσε ο Παγκόσμιος Διαιτητής Καράτε Γκορέζης Παναγιώτης από την Παραμυθιά στις εξετάσεις Διαιτησίας στο Ολυμπιακό χωριό του Montpellier στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που διεξάγεται στη Γαλλία από τις 5-8 Μαίου 2016 .

Η σκυτάλη τωρα παει στην εθνική ομάδα Καράτε η οποία ξεκίνα σήμερα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!! Καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα Ανδρών - Γυναικών Καράτε.
Read More »
Αρίστευσε στις εξετάσεις διαιτησίας του Montpellier ο Παγκόσμιος Διαιτητής Καράτε Γκορέζης Παναγιώτης Αρίστευσε στις εξετάσεις διαιτησίας του Montpellier ο Παγκόσμιος Διαιτητής Καράτε Γκορέζης Παναγιώτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Ανάλογες του 2015 οι θέσεις των φετινών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στη Θεσπρωτία Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016Ανάλογες των περυσινών θα είναι οι θέσεις εργασίας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του 2016 για τους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας. Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα με την οποία ζητούσε πληροφόρηση για την επέκταση του προγράμματος σε όλους τους δήμους της χώρας, εκτός των 51 που περιλαμβάνονται στις δύο πρώτες φάσεις.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι στην τρίτη φάση του προγράμματος που αφορά τους υπόλοιπους 274 δήμους, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, θα ωφεληθούν συνολικά 23.000 άνεργοι, με το κόστος να έχει προϋπολογιστεί στα 150 εκατ. ευρώ που θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Δεν αναφέρεται, ωστόσο, πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η προκήρυξη των θέσεων και εάν αυτή θα γίνει ταυτόχρονα για όλους τους δήμους της τρίτης φάσης ή σταδιακά. Να σημειωθεί επίσης ότι οι 23.000 θέσεις εργασίας που προορίζονται για τους υπόλοιπους 274 δήμους είναι μόλις 3.500 περισσότερες από τις 19.500 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για τους πρώτους 51 δήμους.
Read More »
Ανάλογες του 2015 οι θέσεις των φετινών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στη Θεσπρωτία Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα   Ανάλογες του 2015 οι θέσεις των φετινών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στη Θεσπρωτία  Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες