Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020
Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση


Είχαμε επισημάνει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, ότι οι επιδημιολογικοί χάρτες που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, με βάση τον «δηλωθέντα τόπο μόνιμης κατοικίας» προκαλούν σύγχυση και πανικό… 

Στη Θεσπρωτία για πολύ καιρό, ψάχναμε το ένα και μοναδικό κρούσμα που έδειχναν οι χάρτες… το οποίο όμως, αν και χρεώθηκε στο νομό, εντοπίστηκε και παρέμεινε στην Αθήνα, προερχόμενο από… Ισπανία! 

Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και την περίοδο που εντοπίστηκαν τα κρούσματα στην Παραμυθιά, η κοινή γνώμη της περιοχής μας, ενημερώνονταν έγκυρα και άμεσα από την καθημερινή επίσημη ενημέρωση που έκανε στα ΜΜΕ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου! 

Θύμωσε όμως ο… Αθηναίος μουεζίνης της Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε να κλείσει τις… στρόφιγγες της ενημέρωσης! 
Του έκλεβαν βλέπετε δόξα και χρόνο από το τηλεοπτικό γυαλί, να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες… 

Κι έτσι, η ενημέρωση σταμάτησε και ουδείς γνωρίζει τις γίνεται με τους ελέγχους που διενεργούνται στην πύλη εισόδου του Νομού μας, στο λιμάνι, ενώ ουδέποτε εγκαταστάθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην έτερη πύλη, τον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου… 
Και ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου ο χάρτης εμφάνιζε το νομό Θεσπρωτίας με 10 εως 49 κρούσματα, ξαφνικά στις 16 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ, στην επίσημη καθημερινή του ενημέρωση, κυκλοφορεί έναν χάρτη με τον οποίο «χρεώνει» στο Νομό Θεσπρωτίας 50+ κρούσματα! 


Ο πανικός που επικρατεί στο Νομό, καθώς ο χάρτης αυτός, επιμένει να κυκλοφορεί επίσημα στο site του ΕΟΔΥ επί τριήμερο, είναι πλέον δικαιολογημένος! 

Αυτό που είναι αδικαιολόγητο είναι η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία ο ΕΟΔΥ δίνει στη δημοσιότητα τους χάρτες του και η αδυναμία του να παραδεχθεί και να διορθώσει τα λάθη του… 

Τι συμβαίνει λοιπόν; 

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Κρουσμάτων covid – 19, στη Θεσπρωτία έχουμε 12 κρούσματα! 


Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η Ελληνική κυβέρνηση στον ιστότοπο gov.gr στην Ήπειρο συνολικά έχουμε 39 καταγεγραμμένα κρούσματα. 


Σύμφωνα με το χάρτη του ΕΟΔΥ από τις 16/07 και μετά στη Θεσπρωτία καταγράφονται 50+ κρούσματα μονίμων κατοίκων, αριθμός που δε συμφωνεί, ούτε με την κυβέρνηση, ούτε και με την καθημερινή, γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που δίνει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ΕΟΔΥ! 

Προχειρότητα, ανευθυνότητα, ή κάτι άλλο; 

Ο ΕΟΔΥ και το Υφυπουργείο πολιτικής προστασίας οφείλουν να απαντήσουν τώρα…
Read More »
Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία της Greenpeace στο Δρέπανο την Κυριακή

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία της Greenpeace στο Δρέπανο την Κυριακή


Η γενικευμένη κοινωνική αντίδραση στον περιβαλλοντικό νόμο, με επίμαχο σημείο τις διατάξεις που προωθούν τις εξορύξεις δεν είναι τυχαία: o νέος νόμος de facto απειλεί το μέλλον της χώρας και παραβιάζει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμά μας στη ζωή και την υγεία, σε ένα ασφαλές και υγιές φυσικό περιβάλλον.
Ίσως έχετε δει και εσείς την στενή συνεργασία της οργάνωσης μας με πρωτοβουλίες πολιτών που εναντιώνονται στις εξορύξεις στις περιοχές όπου έχουν ξεκινήσει έρευνες (πχ Ιωάννινα) και αυτή την κοινωνία θέλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και εμείς ακόμα και τώρα που το νομοσχέδιο είναι νόμος του κράτους.Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα μας ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει τις καταστροφικές διατάξεις που προάγουν την κερδοσκοπία σε βάρος του πλανήτη και της υγείας μας.
Πραγματοποιήσαμε ήδη μια δράση έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να ζητήσουμε από τον Υπουργό να διαλέξει, πετρέλαιο ή φυσικό πλούτο(?)
Τα επόμενα βήματα για εμάς είναι πολύ σημαντικά. Βιώνουμε όλοι ως κοινωνία δύσκολες συνθήκες και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ακουστεί η φωνή μας και σας θέλουμε στο πλευρό μας.
Γι’αυτό το λόγο είμαστε στην Ήπειρο για να θυμίσουμε ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη: προστατεύουμε τον φυσικό μας πλούτο και λέμε Όχι στις καταστροφικές εξορύξεις. 
Επισκεπτόμαστε ιστορικά/πολιτιστικά/φυσικά σημεία της περιοχής για να τα αναδείξουμε, για να τονίσουμε τι κινδυνεύει να χαθεί, για να πούμε στον κ. Χατζηδάκη ότι πρέπει να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της χώρας και όχι να συνεχίσει να υποστηρίζει ως “περιβαλλοντικό εκσυγχρονισμό” την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του, φιμώνοντας παράλληλα την κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της. 

Την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 11.00 θα είμαστε στην Ηγουμενίτσα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Δρέπανο σε μια ειρηνική διαμαρτυρία αναρτώντας πανό με κεντρικό μήνυμα “Κ. Χατζηδάκη Φυσικός Πλούτος ή Πετρέλαιο?” και σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία της Greenpeace στο Δρέπανο την Κυριακή Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία της Greenpeace στο Δρέπανο την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020 Rating: 5

Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020
Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)Ένα έργο που απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα των κάτοικων της Παραμυθιάς και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με τον οδική ασφάλεια, παραδόθηκε την Παρασκευή από την περιφέρεια Ηπείρου. 
Ο λόγος για τον κόμβο στο αεροδρόμιο Παραμυθιάς που πλέον είναι σε χρήση με αρχικό προϋπολογισμό 516.500€.

Την εκπόνησης της σχετικής μελέτης, είχε εγκρίνει η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας τον Οκτώβριο του 2017, με την δημοπράτηση του έργου να εγκρίνεται τον Δεκέμβριο του 2018 επίσης από την οικονομική επιτροπή. 
Ο ανάδοχος του έργου προέκυψε 3 μήνες μετά (Φεβρουάριος του 2019) και οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν στις αρχές του 2020.

Σήμερα, ο κόμβος είναι σε χρήση, προσφέροντας σε ασφάλεια κατά την διέλευση των οδηγών στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν ήταν λίγα τα τροχαία ατυχήματα που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν, με αποτελέσματα να καθιστά την κατασκευή του, ως απαραίτητο έργο.

Η κατασκευή του έγινε με όλες τις προβλεπόμενα κατασκευαστικά όσο και λειτουργικά χαρακτηριστικά διαχείρισης της κυκλοφορίας, διαστάσεων, σήμανσης κλπ.

Επόμενο προγραμματισμένο έργο οδικής ασφάλειας στην περιοχή είναι ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση για τα Σουλιωτοχώρια στην Γλυκή, το οποίο εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου το Φεβρουάριο του 2020, έχοντας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ,ενώ και αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των Σουλιωτοχωριων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικά πλάνα από τον κυκλικό κόμβο στο αεροδρόμιο Παραμυθιάς.

Read More »
Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020 Rating: 5

Σελίδες