https://picasion.com/
https://picasion.com/

Οι νέοι διευθυντές στα Δημοτικά Σχολεία της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Οι νέοι διευθυντές στα Δημοτικά Σχολεία της Θεσπρωτίας


Μικρές σε κλίμακα αλλαγές, έφερε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων Δ/ντών στα 21 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας, αφού με βάση τον πίνακα τελικής βαθμολογίας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνο σε 4 σχολεία οι Δ/νσεις αλλάζουν χέρια.

Οι νέοι διευθυντές στα Δημοτικά Σχολεία είναι οι εξής:Read More »
Οι νέοι διευθυντές στα Δημοτικά Σχολεία της Θεσπρωτίας Οι νέοι διευθυντές στα Δημοτικά Σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Ούτε σταγόνα νερού στο τσίπουρο…

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Ούτε σταγόνα νερού στο τσίπουρο…

 
 
Λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, όπου κυριάρχησε το θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου, με σφοδρές αντιδράσεις επί της χωροθέτησης, υπήρξε και συνέχεια...

Σε ένα από τα κεντρικά στέκια της Ηγουμενίτσας με τσίπουρα και μπύρες αυτή την φορά, βρέθηκαν απέναντι ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λώλος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Βασίλη Διαμάντη...

Μπορεί τα χαμόγελα να ήταν πολλά –άλλωστε δηλώνουν φίλοι- η συζήτηση όμως είχε πάρει φωτιά...

Άλλωστε είναι ολοφάνερο ότι ο δήμαρχος προσήλθε με κόκκινες γραμμές!

Και παρά την καλή διάθεση και την πολύ κουβέντα, ο δήμαρχος δεν έβαλε ούτε σταγόνα νερού στο... τσίπουρό του!
 
Read More »
Ούτε σταγόνα νερού στο τσίπουρο…  Ούτε σταγόνα νερού στο τσίπουρο… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση


Συνελήφθη, σήμερα (17-06-2015) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 34χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Read More »
Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Ακρόπολη της Σκάλας του Ζωργιάνου και Γαλαξίας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Ακρόπολη της Σκάλας του Ζωργιάνου και Γαλαξίας 
 
 
Η ακρόπολη της Σκάλας του Ζωργιάνου βρίσκεται στο στενό μεταξύ δύο απόκρημνων ορεινών όγκων, του Παραποτάμου και της Σίδερης (κοντά στον Αετό), στον νομό Θεσπρωτίας.
 
Στην περιοχή των Φιλιατών, το ρόλο του ελέγχου της διάβασης (από Φιλιάτι προς την πεδιάδα της Σκάλας Φιλιατών και τα μεσόγεια) εξασφάλιζε ο συγκεκριμένος πύργος.
 
Για την ονομασία του κάστρου της Σκάλας Ζωργιάνου υπάρχουν δύο εκδοχές. 
 
Η πρώτη υποστηρίζει πως η ονομασία προέρχεται από το όνομα του πρωτομάστορα που έκτισε πάνω σε αυτό ψηλό πύργο. 
 
Η δεύτερη υποστηρίζει πως η ονομασία προέρχεται από το όνομα ενός ληστή, Ζωριάννο, ο οποίος δρούσε στην περιοχή και λήστευε τους διαβάτες. 
 
Οι Ενετοί έχτισαν το μικρό αλλά ισχυρό κάστρο, με στοές, καταφύγια και ψηλό πύργο για να ελέγχουν την διάβαση από ληστές και κακοποιούς. 
 
Μια δεύτερη εκδοχή υποστηρίζει πως το κάστρο είναι φυλάκιο της Τουρκοκρατίας. 
 
Οι Τούρκοι στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τους λίθους για την κατασκευή των σπιτιών τους. 
 
Σήμερα έχουν παραμείνει χαλάσματα και ερείπια του κάστρου.
 
Read More »
Ακρόπολη της Σκάλας του Ζωργιάνου και Γαλαξίας Ακρόπολη της Σκάλας του Ζωργιάνου και Γαλαξίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση - Ψήφισμα της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Ανακοίνωση - Ψήφισμα της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
καλωσορίζει τους συναδέλφους που επιστρέφουν στην εργασία τους ύστερα από δύο χρόνια διαθεσιμότητας και την επανασύσταση των ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί στα ΕΠΑΛ. 
 
Θεωρούμε την εξέλιξη ιστορική κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος, που αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει αλληλεγγύη, συλλογικότητα και αταλάντευτη επιμονή στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 
 
Επίσης εκφράζει την ανησυχία του για διακινούμενες φήμες και δημοσιεύματα περί κατάργησης των «οδοιπορικών», γεγονός που ουσιαστικά θα συνιστούσε περαιτέρω μείωση των απολαβών πολλών συναδέλφων. 
 
Τέλος καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες εκλογής νέων διευθυντών και υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες, λειτουργώντας κατά τη διαδικασία με ΜΝΗΜΗ και ΚΡΙΣΗ, με την ιδέα ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελεί το κυρίαρχο όργανο αποφάσεων για τη λειτουργία του σχολείου.
Read More »
Ανακοίνωση - Ψήφισμα της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ανακοίνωση - Ψήφισμα της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea…. Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea…. 
Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά

 
 
Όσο ο χρόνος περνά τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα με το....τζαμάτο σήμα της Digea.

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς βλάβες που καταγράφονται στην διάρκεια του εικοσιτετραώρου...

Το χειρότερο είναι ότι δεκάδες χωριά της Ηπείρου, κυρίως ορεινά κι απομακρυσμένα έχουν καταδικαστεί στο...μαύρο.

Η ψηφιακή τηλεόραση δεν έφτασε ποτέ στα μέρη τους και φυσικά το αναλογικό σήμα έχει καταργηθεί.

Ολόκληροι οικισμοί λοιπόν είναι χωρίς τηλεόραση ενώ σε ορισμένα χωριά αναβιώνουν σκηνές από την δεκαετία του εβδομήντα, όταν όλοι συγκεντρώνονταν στο καφενείο για να δουν ειδήσεις, κάποιον αγώνα ή ένα σήριαλ.

Τότε γιατί εκεί υπήρχε η μοναδική τηλεόραση.. Σήμερα επειδή εκεί υπάρχει η μοναδική δορυφορική.

Την οργή αυτών των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται σε ώρα μη ακουόντων, μετέφεραν δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων, κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, το βράδυ της Τρίτης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα, αποδέκτες των οποίων γίνονται σε καθημερινή βάση οι δήμαρχοι. Με την διαφορά ότι η δυνατότητα παρέμβασης που έχουν είναι απειροελάχιστη και φυσικά πλήρη αδυναμία για να λύσουν το πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ αποφάσισε να ζητήσει την αλλαγή της νομοθεσίας για την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Στη επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική υποχρέωση του παρόχου, ώστε να λαμβάνει υπόψη και χωροταξικό κριτήριο πέραν της πληθυσμιακής κάλυψης του 95%, αφού στην περιοχή της Ηπείρου αρκετές ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές στερούνται ψηφιακού σήματος και άρα τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Φαίνεται όμως ότι θα είναι μία ακόμη φωνή σε ώτα μη ακουόντων...
 
Read More »
Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea…. Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά  Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea….  Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Στα "κάγκελα" Δήμος Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ για το «Εμπορευματικό Κέντρο»

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Στα "κάγκελα" Δήμος Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ για το «Εμπορευματικό Κέντρο»


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας συζητήθηκε το θέμα του «Εμπορευματικού Κέντρου» και αποδομήθηκαν για ακόμη μια φορά, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τα έωλα κριτήρια της μελέτης. Καταδείχθηκε έτσι η αδυναμία ορισμένων να απεγκλωβιστούν από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα, να θέσουν εν αμφιβόλω την βιωσιμότητά του Εμπορευματικού.

Η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στη χωροθέτηση, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει η απαραίτητη διαβούλευση με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, το μόνο που καταφέρνει είναι να διχάσει για άλλη μια φορά την Θεσπρωτία.

Για το σκοπό αυτό επιστράτευσαν κατευθυνόμενες μελέτες πολλών χιλιάδων ευρώ, τις οποίες και τους προκαλούμε να δημοσιοποιήσουν άμεσα.

Οι λογικές, των προσωπικών στρατηγικών συμμαχιών και των πολιτικών παιχνιδιών δεν έχουν θέση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσπρωτίας.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό ο Δήμος Ηγουμενίτσας επιβάλλεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς και σε οποιαδήποτε επένδυση αφορά τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, αφού αυτός είναι ο άμεσος αποδέκτης των αρνητικών επιπτώσεων της λειτουργίας του Λιμένα (ηχορύπανση, θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση).

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας απέδειξε ότι λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της πόλης, της οποίας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και σήμερα. Πρέπει επιτέλους οι διοικούντες τον ΟΛΗΓ να καταλάβουν ότι η περιοχή ευθύνης τους εκτείνεται εντός της χερσαίας ζώνης και συγκεκριμένα εντός του εγκεκριμένου Master Plan και για οποιοδήποτε άλλο σχεδιασμό τους, εκτός της εν λόγω ζώνης, επιβάλλεται η συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τους κοινωνικούς εταίρους.

Καλούμε δε, όλους τους φορείς, καθώς και τον πολιτικό κόσμο της περιοχής, να πάρουν θέση. Να μην προχωρήσουν σε ενέργειες, υιοθετώντας τετελεσμένες καταστάσεις.

Απαιτούμε τέλος, από τον αρμόδιο Υπουργό, να προβεί άμεσα στην νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκπροσωπείται ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ανώτατος κριτής όλων μας είναι οι πολίτες και η κοινωνία της Ηγουμενίτσας

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Στα "κάγκελα" Δήμος Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ για το «Εμπορευματικό Κέντρο» Στα "κάγκελα" Δήμος Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ για το «Εμπορευματικό Κέντρο» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (16-06-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 69χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην κατοχή του δράστη και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία καπνού με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας», βάρους (25,1) γραμμαρίων,
μία συσκευασία με κρυσταλλική αμφεταμίνη, βάρους (2,2) γραμμαρίων,
δύο τεμάχια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», βάρους (1,5) γραμμαρίων,
μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων,
ένα τσιγαριλίκι με κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους (0,5) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... "Απόβαση" του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Γερμανία

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
"Απόβαση" του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Γερμανία


Με πολυμελής αποστολή, που αποτελείτε από 11 άτομα, συμμετέχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο συνέδριο στο Velbert της Γερμανίας (18 – 21 Ιουνίου 2015) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες».

Στην αποστολή συμμετέχουν ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας, δύο Αντιδήμαρχοι, τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, μία Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, ένα μέλος Τοπικής Κοινότητας, η Προϊστάμενη του ΚΕΠ και ένας Δημοτικός Υπάλληλος.

Υπενθυμίζουμε πως επικεφαλής εταίρος είναι το ΝΠΔΔ «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.» του Δήμου  Ηγουμενίτσας, το οποίο δεν εκπροσωπείτε από κανένα μέλος του στην αποστολή.

Το προηγούμενο ταξίδι στη Γαλλία, πάλι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες», και στο οποίο συμμετείχαν πέντε άτομα (4 από τα 5 πάνε και στη Γερμανία), στοίχισε στους δημότες περίπου 2.500€ (εισιτήρια και ημερήσιες αποζημιώσεις) και το γραφείο τύπου του Δήμου, δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματά του.

Με μία απλή αναλογική, το ταξίδι στη Γερμανία που ξεκίνησε σήμερα, θα μας στοιχίσει πάνω από 5.000€

Λεφτά υπάρχουν για ... ταξιδάκια στο εξωτερικό, λοιπόν, αλλά όχι για τα προβλήματα της πόλης, πχ τη καθαριότητα.

Με τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη να δούμε ποιος θα ασχοληθεί αυτή την εβδομάδα, που το μισό Δημοτικό Συμβούλιο θα λείπει στην Γερμανία.
Read More »
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... "Απόβαση" του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Γερμανία ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...  "Απόβαση" του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Γερμανία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Τέσσερις νέοι Διευθυντές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Τέσσερις νέοι Διευθυντές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας


Μικρές σε κλίμακα αλλαγές, έφερε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων Δ/ντών στα 21 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας, αφού με βάση τον πίνακα τελικής βαθμολογίας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνο σε 4 σχολεία οι Δ/νσεις αλλάζουν χέρια, αν και η διαδικασία θα θεωρείται λήξασα μόλις ολοκληρωθεί και ο κύκλος των ενστάσεων.


Read More »
Τέσσερις νέοι Διευθυντές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας Τέσσερις νέοι Διευθυντές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Μία 33χρονη παράτυπα εισελθούσα αλλοδαπή και ο 43χρονος αλλοδαπός διακινητής της συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενεργηθέντα ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε την 33χρονη επιδεικνύοντας για τον εαυτό του και για εκείνη πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να την μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Σε άθλια κατάσταση οι ντουζιέρες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Σε άθλια κατάσταση οι ντουζιέρες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας


Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι ντουζιέρες στη παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης η συγκεκριμένη ντουζιέρα είναι σκουριασμένη, ενώ για δάπεδο έχει μια σαπισμένη ξύλινη παλέτα.

Άραγε οι "υπεύθυνοι" του Δήμου Ηγουμενίτσας, έδειξαν αυτή την εικόνα σε αυτούς που έλεγξαν την παραλία και διαπίστωσαν πως όλα δουλεύουν ρολόι και πως αξίζει τη Γαλάζια Σημαία;

Και μη βιαστείτε να μας πείτε πως βάλουμε κατά του τουρισμού της περιοχής.

Τον τουρισμό τον βλάπτει η αδιαφορία και η εγκατάλειψη από τη πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Γιατί, ακόμα και εάν έρθει κάποιος μία φορά στη παραλία, με την εικόνα που θα αντικρίσει, σίγουρα δεν θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Read More »
Σε άθλια κατάσταση οι ντουζιέρες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Σε άθλια κατάσταση οι ντουζιέρες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Ειδήσεις από... το παρελθόν

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Ειδήσεις από... το παρελθόν

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 1920

Και οι δημοσιευόμενες σήμερα «ειδήσεις» είναι και ποικίλης φύσεως και αντλούνται από διάφορες εφημερίδες της Ελλάδας και της διασποράς.

Έτσι η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και ο ΝΕΟΛΟΓΟΣ εξεδίδοντο στην Κωνσταντινούπολη, η ΠΡΩΪΑ στην Αθήνα, η ΗΠΕΙΡΟΣ και ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ στα Γιάννενα, ο ΑΙΩΝ, ο ΑΣΤΗΡ όπως και το ΜΠΟΥΚΕΤΟ στην Αθήνα.

Η «ΗΠΕΙΡΟΣ» ήταν, φαίνεται, εντόνως φιλοβασιλική και διευθυντής της ήταν ο Γ.Δ. Χατζής, ο πατέρας του γνωστού συγγραφέα της Αριστεράς, Τάκη Χατζή. Την εποχή, που αναφέρεται, είχε ήδη εκδηλωθή ο διχασμός φιλοβασιλικών και Βενιζελικών, ενώ εφαίνετο ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος - Ο αναφερόμενος Τζων Κώστας, ήταν ο περιώνυμος χωριανός μου, από το χωριό Λειά - Μουργκάνας Τζων Κώστας (1864-1932), μια αληθινά Οδυσσεϊκή φυσιογνωμία. Ήρωας του αποκαλούμενου πολέμου των Μπόερς (1899-1902) μεταξύ των λευκών της Νοτίου Αφρικής, των Μπόερς, και της πανίσχυρης Βρετανικής αυτοκρατορίας. Προσήλθε εθελοντικά στην Ήπειρο και εσχημάτισε ανταρτικές ομάδες κατά των Οθωμανών. Εισήλθε από τους πρώτους στα απελευθερωμένα Ιωάννινα, όπου στα επόμενα χρόνια ανέπτυξε και έντονη επιχειρηματικότητα. Παράλληλα έχει και έντονη πολιτική δραστηριότητα, με το κόμμα των φιλελευθέρων. Μετά τις εκλογές του 1920 επέστρεψε στην Ν. Αφρική, όπου πέθανε το 1932. Περισσότερα για τον Τζων Κώστα, στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο μου «ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ» εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Αλλά ας παραθέσουμε, επί λέξει, τις σχετικές «ειδήσεις».


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 15-2-1884 – Ο προ τριών μηνών αποβιώσας εν Βουκουρεστίω Αναστάσιος Φιλίτης εκ της κωμοπόλεως Ζίτσης της Ηπείρου διά διαθήκης καταλείπει φράγκα 300.000 εις τας κοινότητας Ζίτσης και Ιωαννίνων, ίνα εκ του εισοδήματος αυτών εκπαιδεύοντα νέοι άποροι και ευφυείς εκ των ρηθεισών πόλεων. Έτι καταλείπει 600 φλωρία εις την αξιόλογον βιβλιοθήκην του εν Ιωαννίνοις γυμνασίου. Εις τα εν Βουκουρεστίω καταστήματα και εις συγγενείς του αφήνει φράγκα 40.000.


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 9-2-1884 – Τη 28 λήξαντος Ιανουρίου ετελεύτησεν εν Αθήναις ο πρώην Βελλάς Γερμανός (Τσενίδης). Γεννηθείς εκ Βερροία της Μακεδονίας και χρηματίσας καθηγητής των Ιερών εν τη Ζωσιμαία σχολή των Ιωαννίνων, τη 27-5-1863 επί τη Α’ Πατριαρχίας του αοιδίμου Ιωακείμ του Β’ εψηφίσθη επίσκοπος Βέλλας της Κονίτσης, της επισκοπής ταύτης τότε επανασυσταθείσης, διετέλεσε δε ποιμένων αυτήν άχρις Ιανουαρίου του 1876, ότε αντικαταστάς απήλθεν εις Άγιον Όρος. [...] Αποθανών εν πενία, εκηδεύθη δημοσία δαπάνη μετά πάσης της προσηκούσης τιμής.


ΝΕΟΛΟΓΟΣ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝ ΤΩ ΠΕΡΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ) 22-7-1894 (3-8-1894). Εξ Ιωαννίνων επιστέλλονται ημίν από 12 Ιουλίου τάδε: Τω παρελθόντι Σαββάτω επανέκαμψεν εις την πόλιν ημών εκ της ανά το Ζαγόριον και το τμήμα Κόνιτσας περιοδίας αυτού η Α.Ε. ο γεν. του βιλαετίου ημών διοικητής Αχμέτ Χατζή Πασσάς. Την Α.Ε. προϋπάντησαν εν Λυκοστόμω η Α.Ε. ο στρατιωτικός διοικητής Ιωαννίνων Αχμέτ Ζεκή Πασσάς, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, η Α.Σ. ο άγιος Ιωαννίνων κ. Γρηγόριος και άπασα η ανωτέρα της διοικήσεως υπαλληλία.


ΠΡΩΪΑ, 9-8-1898 – Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξανδρος Ρώμας... ανήγγειλε χθες εις τον ημέτερον Ηγέτην κ. Θεοδ. Π. Δηλιγιάννην τον θάνατον του πενθερού αυτού Χρηστάκη Ζωγράφου, πατρός της κυρίας Αλεξάνδρου Ρώμα, της κυρίας Κ. Καραπάνου και της κυρίας Λεων. Δεληγιώργη. Ο Χρηστάκης Ζωγράφος ήτο εκ των διαπρεπόντων επί φιλοπατρία και αρεταίς πολυταλάντων ομοεθνών, γενναίος των ελληνικών γραμμάτων χορηγός, διά των δωρεών του οποίου πολλά εν Κωνσταντινουπόλει, εν τη ιδιαιτέρα αυτού πατρίδα Ηπείρω και εν τη Τουρκία εν γένει συντηρούνται εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα. [...]


ΗΠΕΙΡΟΣ,15-1-1917 – Διευθυντής Γ.Δ. ΧΑΤΖΗΣ (Γ. ΠΕΛΛΕΡΕΝ)
Ο φέρελπις νέος κ. Μιλτιάδης Φραγκίσκου, φαρμακοποιός εν Φιλιάταις και η διά πολλών χαρίτων περικοσμουμένη Δις Χαρίκλεια Τρουμπέτα, της γνωστής εμπορευομενης οικογενείας, ετέλεσαν τους αρραβώνας των. [...]


ΗΠΕΙΡΟΣ, 4-2-1917
– Προχθές περί ώραν 2αν μ.μ. εισήλθον εις Κόνιτσαν τρεις ιλαι Ιταλικού Ιππικού και 1 διλοχία πεζικού καταλαβούσαι την πόλιν. Οι Ιταλοί κατέλυσαν τας ελληνικάς αρχάς, αι οποίαι αφικούνται ενταύθα σήμερον.


ΗΠΕΙΡΟΣ, 4-2-1917 – Ο Αστυνόμος Φιλιατών τηλεγραφεί ότι την νύκτα της 30 – 31 λήξαντος συμμορία Τουρκαλβανών εξ 25 ατόμων επεχείρησε να διαρπάση το ποίμνιον του σκηνίτου Ντίνα Μίχου Κώστα συγκείμενον εκ 2.400 προβάτων. Αγνοείται η τύχη των σκηνιτών Ηλία Μίχα και Βασιλείου Κώστα ως και 264 προβάτων, καθότι οι λησταί εξηφανίσθησαν προς την Ιταλοκρατούμενην ζώνην.


ΗΠΕΙΡΟΣ, 7-2-1917 – Καθ’ ά έχομεν πληροφορίας εκ Κατσανοχωρίων εις το χωρίον Καλέντζι συνέβη μεγάλη κλοπή εις το μαγαζείον του Ιωάννου Τσιάτσου παντοπώλου. Οι κλέπται αφήρεσαν παν ό,τι είχεν, αξίας τουλάχιστον 2.000 δραχμών.


ΗΠΕΡΟΣ, 15-3-1917 – Προ δέκα ημερών ηυρίσκετο εις Κρετσούνισταν ο Τζων Κώστας και Κρομμύδας, προσπαθούντες να εκβιάσωσι ολόγυρα χωρία να ζητήσουν τους Ιταλούς δι’ αναφοράς. Ο Τζων Κώστας ανεχώρησεν έπειτα εις Κέρκυραν.


ΑΣΤΗΡ, 30-11-1922 – ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ
35Ο Σ.Π. φονευθέντες αξιωματικοί:... Ι. Μήνας Ναυπακτίας [...]
Φονευθέντες οπλίται του 35ου πεζικού Συντάγματος... Βασ. Ευαγγέλου Μαργαρίτιον... Χρ. Ντίνας Ιωάννινα, Ν. Αγγελής Ιωάννινα. Δ. Κουτσοπάνος Άρτα.


ΑΣΤΗΡ, 1-12-1922 ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ, ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ κ.λπ.
Γ’ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΔ. ΠΥΡ/ΚΟΥ Εξαφανισθέντες οπλίται δεκανείς Δ. Κουμπάρος Ιτέα, Ε. Νασιούλας Πρέβεζα,... στρατιώται:... Σ. Βανδάλας Ιωάννινα,... Ι. Ζάκκας Δίστομον... Ηλίας Παππάς Δελφοί, Α. Ρίζος Άρτα... Θ. Σέντος Ιωάννινα... Σ. Δαρδούφης Πρέβεζα, ... Α. Ανδρίτσος Κλεπαϊς, Αθ. Γιαννόπουλος Δάφνη Αιτ/νίας.


ΑΣΤΗΡ, 14-10-1923 – ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ.
Προσκαλούμεν τους κάτωθι... διά την αστυνομικήν Σχολήν Κερκύρας προς εκπαίδευσιν διά τον βαθμόν του αστυφύλακος, της υποβληθείσης ημίν αιτήσεώς των εγκριθείσης.
Γκορτζής Ιωάννης Γεωργίου Βεσταβέτσιον Ιωαννίνων
Σκέντζος Απόστολος, Καρδάρα Δωρίδος
Μίχας Βασίλειος, Ευπάλιον Δωρίδος
Ντόβας Παναγ. Σκλίβανη Ιωαννίνων
Κάρλος Ευθυμ. Λιδωρίκιον

Εν Αθήναις τη 6-10-1923
Ο Αρχηγός
ΒΟΥΝΤΛΕΪΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, 3-5-1929 Αφίξεις – Αναχωρήσεις
Εξ Ιωαννίνων ο κ. Σταλήμερος Επιθεωρητής Τ.Τ.Τ. της Περιφέρειας Ηπείρου


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 14-5-1929 – Υπό του υπ/ράρχου κ. Χαρ. Βραχνούλα και του χωροφύλακος Γ. Νικολούζου, οργάνων του Β. Αστυνομικού Τμήματος, συνελήφθη ο εκ Σαγιάδας Θεοχάρης Διαμάντης κατηγορούμενος επί ηθική αυτοργία διά απόπειρον φόνου και τραυματισμόν.


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, 29-5-1929 – Αφίξεις. Εκ Μαργαριτίου ο κ. Σπυρ. Μπακαγιάννης. Παρεπιδημεί ενταύθα ο πρόεδρος της κοινότητας Σαγιάδος κ. Νικ. Σκέντος.


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, 28-6-1929 – Ανεχώρησε εκ της γενέτειράς του διά Γούστερ Μασ. της Αμερικής, ο αγαπητός μας συγχωριανός και μέλος του φιλεκπαιδευτικού μας Συλλόγου η «Αναγέννησις» ο κύριος Σωτήριος Τσώνης, όστις επ’ αρκετά έτη εμπορευόμενος εις Αμερικήν, κατόρθωσεν πλουσίαν αποκατάστασιν εις τε την ξένην και εις την ιδιαιτέραν του πατρίδα. [...]

Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος
Βαβουριωτών «Η Αναγέννησις»


ΑΙΩΝ, 30-5-1866 – Ο εξ Ηπείρου κ. Ιωάννης Αργυριάδης υποστάς τας εν τη φιλοσοφική του Εθνικού Πανεπιστημίου Σχολή νενομισμένας εξετάσεις, έτυχε διδακτορικού διπλώματος. [...]


ΜΠΟΥΚΕΤΟ, 17-7-1946 – Δημοσιογραφικά πένθη. Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου καταγόταν από την Ήπειρο και ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία διακρίθηκε πολύ γρήγορα και κατέβαλε επίζηλο θέση στον κλάδο. Διετέλεσε συντάκτης πολλών εφημερίδων και περιοδικών – μεταξύ άλλων και του «Μπουκέτου»- και η συνεργασία του ήταν πάντα περιζήτητη λόγω της μεγάλης του μορφώσεως, της γλωσσομάθειάς του και του ακαταπονήτου ζήλου του.


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, 10-10-1929 - ΕΞΑΦΑΝΗΣΙΣ ΠΑΙΔΟΣ
Την 7ην προς 8ην Μαϊου ε.έ. εξηφανίσθη παις, όστις παρηκολούθει ανά την Θεσσαλίαν τον υποφαινόμενον, προϊστάμενόν του, επαγγελόμενον τον βαρελοποιοόν, ονομάζεται Φώτιος Αθανασίου Θάνος, κατάγεται εκ του χωρίου Γλούστα των Φιλιατών. [...]

Τσοτύλιον, 18-9-1929
Φώτιος Ζγέρης

και για την αντιγραφή
Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδος
Read More »
Ειδήσεις από... το παρελθόν Ειδήσεις από... το παρελθόν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση με τσάι από τον Ερυθρό Σταυρό Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Εκδήλωση με τσάι από τον Ερυθρό Σταυρό Ηγουμενίτσας
 
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας, σας προσκαλούμε στο Τσάι που οργανώνουμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στον κήπο του Τμήματός μας, Αγίων Αποστόλων 23.

Τιμή Πρόσκλησης: 5 ευρώ
Read More »
Εκδήλωση με τσάι από τον Ερυθρό Σταυρό Ηγουμενίτσας Εκδήλωση με τσάι από τον Ερυθρό Σταυρό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού


Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΝΤ: www.yen.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού με αριθμ. 3621/ 434 /2015/ 12-06-2015 (ΑΔΑ: 75Ν2465ΦΘΘ-Ι1Κ), εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Όλοι οι υποψήφιοι από την 12-6-2015 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος ΣΤ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Όλοι οι υποψήφιοι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Δ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ), λήγει στις 09-7-2015 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ ενώ

η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ), για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΠΟΥΝΤ, λήγει στις 13-8-2015.

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν και με τις δύο διαδικασίες (και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω κατάθεσης απολυτηρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών που βρίσκεται στη Γρ. Λαμπράκη 150 – Πειραιά και στα τηλέφωνα: 2131371480, 1481, 1296, 1226 καθώς και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.


Επίσης ενημερώνουμε τους υποψηφίους ότι μπορούν να απευθύνονται και στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηγουμενίτσας, για βοήθεια και υποστήριξη στην υποβολή των δικαιολογητικών.
Read More »
Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Συναυλία του Γερμανικού Μουσικού Λυκείου σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Συναυλία του Γερμανικού Μουσικού Λυκείου σήμερα στην Ηγουμενίτσα

http://www.dsathen.gr/images/2014-2015/Frhjahrskonzert5.jpg
 
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Γερμανικού Μουσικού Λυκείου του Herten στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. 
 
Η μουσική μπάντα αποτελείται από 40 μαθητές με μεγάλο ρεπερτόριο. 
 
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.
Read More »
Συναυλία του Γερμανικού Μουσικού Λυκείου σήμερα στην Ηγουμενίτσα Συναυλία του Γερμανικού Μουσικού Λυκείου σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Επανασυστήνονται όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού και οι Τομείς τους στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Επανασυστήνονται όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού και οι Τομείς τους στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας
 
 
Σύμφωνα, με την υπ΄ αριθμ. 3205/08-06-2015, απόφαση της περιφερειακής Διευθύντριας Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου κ. Φωτεινού Αγγελικής, επανασυστήνονται όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού και οι Τομείς τους στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας, οι οποίοι είχαν καταργηθεί προ διετίας.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής

Τομέας Υγείας-Πρόνοιας

Ειδικότητες
· Βοηθός Νοσηλευτή
· Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων
· Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Τομέας Αισθητικής- Κομμωτικής

Ειδικότητες:
· Αισθητικής Τέχνης
· Κομμωτικής Τέχνης

Ομάδα Προσανατολισμού Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών

Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Ειδικότητες
· Γραφικών Τεχνών
· Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων

ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Ομάδα Προσανατολισμού: Υγείας Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής

Τομέας: Αισθητικής- Κομμωτικής

Ειδικότητες:
· Αισθητικής Τέχνης
· Κομμωτικής Τέχνης

ΕΠΑΛ Φιλιατών

Ομάδα Προσανατολισμού: Υγείας Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής

Τομέας: Υγείας-Πρόνοιας

Ειδικότητες:
· Βοηθός Νοσηλευτή
· Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων
· Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Τομέας: Αισθητικής- Κομμωτικής

Ειδικότητες:
· Αισθητικής Τέχνης
· Κομμωτικής Τέχνης

Οι εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑΛ έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο.

Στην Α΄ Τάξη των ΕΠΑΛ λειτουργούν οι Ομάδες Προσανατολισμού, στη Β΄ Τάξη οι Τομείς και στη Γ΄ Τάξη οι ειδικότητες.

Στην Α΄ Τάξη των ΕΠΑΛ εγγράφονται:
· οι απόφοιτοι Γυμνασίων,
· οι μαθητές της Α΄ Τάξης παρελθόντων ετών των ΤΕΛ, ΕΠΛ , ΓΕΛ, Ενιαίων Λυκείων.
· οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του 1ου Κύκλου ΤΕΕ,
· οι μαθητές της Α΄ και Β Τάξης των ΤΕΣ,
· απορριπτόμενοι μαθητές της Α΄ Τάξης ΕΠΑΛ.

Από το σχολικό έτος 2015-16, μετεγγράφονται στην Α΄ Τάξη του ΕΠΑΛ, μαθητές της Α΄ Τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ.

Στη Β΄ Τάξη των ΕΠΑΛ εγγράφονται:
· οι προαγόμενοι από την Α΄ Τάξη των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ,
· οι μαθητές που προήχθησαν στη Β Τάξη του ΕΠΑΛ και επιθυμούν να φοιτήσουν σε διαφορετικό τομέα,
· οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΣ σε άλλη ειδικότητα από αυτή του τίτλου σπουδών τους,
· οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης ΕΠΑΣ,
· οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ σε άλλη ειδικότητα από αυτή του τίτλου σπουδών τους
· οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου,
· καθώς και οι κάτοχοι αντίστοιχου απολυτηρίου Λυκείου της αλλοδαπής.

Στην Γ΄ Τάξη των ΕΠΑΛ εγγράφονται:

· οι προαχθέντες από τη Β΄ Τάξη του ΕΠΑΛ στην ίδια ειδικότητα και
· οι απορριπτόμενοι μαθητές της Γ Τάξης ΕΠΑΛ στην ίδια ειδικότητα του ίδιου τομέα.

Επισημαίνουμε εδώ ότι μαζί με τις καταργημένες ειδικότητες, επανέρχονται και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, των οποίων οι θέσεις είχαν καταργηθεί προ διετίας, οπότε αναμένεται η λειτουργία των ΕΠΑΛ να ξεκινήσει χωρίς σοβαρές ελλείψεις στο θέμα της κάλυψης των ωρών από τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, να τονίσουμε, ότι ειδικά ο τομέας Αισθητικής - Κομμωτικής, επανέρχεται στα ΕΠΑΛ αναβαθμισμένος, διότι, σε σχέση με τη προηγούμενη λειτουργία του στις ΕΠΑΣ, παρείχε στους αποφοίτους μόνο Πτυχίο Ειδικότητας, ενώ τώρα πλέον παρέχει και Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας για είσοδο στην αγορά εργασίας.

Για την εγγραφή και τη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Η Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας
Ζήση Σταυρούλα
Read More »
Επανασυστήνονται όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού και οι Τομείς τους στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας Επανασυστήνονται όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού και οι Τομείς τους στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016
 
 
Ως Εργατικό Κέντρο θα θέλαμε να διατυπώσουμε ορισμένες προτάσεις τις όποιες βεβαίως τις έχουμε υποβάλλει και κατά το παρελθόν αλλά επανερχόμαστε για να τις φρεσκάρουμε πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος φορέας που είναι πλέον ο ΟΑΕΔ – μετά την κατάργηση του οργανισμού της εργατικής εστίας και του ΟΕΚ, και που εκκρεμεί δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης για επανασύσταση - θα τις εξετάσει έγκαιρα, και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απατούνται για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού με αυξημένη χρηματοδότηση.

Οι ανάγκες των εργαζόμενων σήμερα είναι τεράστιες, η ανεργία που τσακίζει την κάθε οικογένεια, οι χαμηλές αμοιβές για όσους εργάζονται, το ελαστικό οράριο, η υποαπασχόληση οι κατακρεουργημένες κοινωνικές παροχές κλπ. Αν προστεθεί και η στέρηση του δικαιώματος φιλοξενίας των παιδιών τους στον βρεφονηπιακό σταθμό η κατάσταση θα είναι ακόμα ποιο τραγική.

Όπως θεωρούμε απαράδεκτο να αποκλείονται από το δικαίωμα υποβολής αίτησης των ανέργων γονέων και πρέπει να αρθεί άμεσα αυτή η αδικία.

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι βασική ανάγκη, πρώτα απ’ όλα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, η συστηματική και επιστημονικά οργανωμένη αγωγή πρέπει να ξεκινά από την προσχολική ηλικία για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση, να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να γίνουν δεκτά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποτελεί βασική ανάγκη της κάθε οικογένειας, του κάθε νέου ζευγαριού και ιδιαίτερα της νέας μητέρας.

Κι είναι τραγικό να υπάρχει σταθμός με υποδομή που μπορεί να φιλοξενήσει διπλάσια παιδιά από ότι φιλοξενεί σήμερα και να μένει ανεκμετάλλευτος λόγο μη ύπαρξης ικανοποιητικού αριθμού παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, άρα το πρώτο που πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση και ο ΟΑΕΔ άμεσα, είναι η πρόσληψη προσωπικού μόνιμης απασχόλησης, για την νέα σχολική χρονιά.

Επόμενος σαν Εργατικό Κέντρο απαιτούμε:

- Ικανοποιητική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες του σταθμού με πλήρη λειτουργία.

- Άμεσα να επιστραφούν πίσω τα αποθεματικά που δεσμεύτηκαν για τις ‘’ανάγκες’’ των πιστωτών, αυτές δεν είναι δικές μας ανάγκες αλλά τα αποθεματικά είναι δικά μας.

- Αξιοποίηση για τις ανάγκες των εργαζομένων των αποθεματικών των καταργημένων οργανισμών Ε.Ε. και ΟΕΚ, με προοπτική την άμεση επανασύσταση τους και επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς.

- Να γίνουν δεκτά στον βρεφονηπιακό σταθμό όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού μόνιμης απασχόλησης.

Υπόμνημα

ΠΡΟΣ:
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
- ΟΑΕΔ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΣΥΛΟΓΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
- Μ.Μ.Ε.
Read More »
Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου


Η ίδρυση και η λειτουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου της Ηπείρου, αποτελεί πλέον στόχο και προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. 
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το Καταδυτικό Πάρκο, θα λειτουργήσει στην περιοχή των Συβότων, πίσω από την Μπέλα Βράκα, με στόχο να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και την τοπική οικονομία.

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης - παρουσίασης της πρότασης από τη Pelorus, που έγινε εχτές με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΗΓ και εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου. 
 
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το Καταδυτικό Πάρκο εντάσσεται πλέον στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η ετοιμασία του σχετικού φακέλου για την άδεια οριοθέτησης και ότι άλλο προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι τα καταδυτικά πάρκα, είναι περιζήτητα μεταξύ τουριστών που διψούν για καταδύσεις και εξερεύνηση του βυθού. 
 
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο για να μπορέσουν να έχουν μια τέτοια χαρά.

Σύμφωνα με την τελευταία κοινή απόφαση, Καταδυτικό Πάρκο μπορεί να χαρακτηριστεί θαλάσσια περιοχή με τον αντίστοιχο αυτής πυθμένα.

Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας του Πάρκου δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος πυθμένα εντός των ορίων του Πάρκου δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 50 μέτρα. 
 
Καταδυτικά Πάρκα απαγορεύεται να οριοθετούνται σε απόσταση μικρότερη των τριών ναυτικών μιλίων από κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους.

Στα καταδυτικά πάρκα απαγορεύονται κάθε μορφή αλιείας, η σύλληψη της πανίδας και η συλλογή της χλωρίδας στην περιοχή του Πάρκου (παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς), κάθε αθλητική ή άλλη θαλάσσια δραστηριότητα, καθώς και δραστηριότητες που παρακωλύουν τις καταδύσεις ή τη διαχείριση του Πάρκου.

Επιτρέπεται η πόντιση πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων ή άλλων τεχνητών κατασκευών για τη βελτίωση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ή της ελκυστικότητας του υποβρύχιου τοπίου.
Read More »
Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου  Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για τη καταβολή του επίναυλου καυσίμων στους Τουριστικούς και Ναυτικούς Πράκτορες του νομού Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για τη καταβολή του επίναυλου καυσίμων στους Τουριστικούς και Ναυτικούς Πράκτορες του νομού Θεσπρωτίας


Με την από 28 Απριλίου 2015 (αρ. πρωτ.: 29), επιστολή του ο «Σύλλογος Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Νομού Θεσπρωτίας», ενημέρωσε τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, για τα προβλήματα του κλάδου.

Μεταξύ άλλων προβλημάτων, που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των τουριστικών γραφείων εντός και εκτός του Λιμένα Ηγουμενίτσας, ένα ιδιαίτερο ζήτημα έχει σχέση με το ποσό του επίναυλου καυσίμων, που φτάνει το ποσό των 15€ και καλούνται να εισπράξουν οι τουριστικοί πράκτορες εκ μέρους των εταιρειών παρά τις διαμαρτυρίες των επιβατών. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο καθώς ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους τουριστικούς πράκτορες εκ μέρους των εταιρειών που εκπροσωπούν στις ακτοπλοϊκές γραμμές από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς τα λιμάνια της Ιταλία στην Αδριατική.

Συγκεκριμένα, μία από τις εταιρείες που διαθέτουν τα πλοία τους στα δρομολόγια και συνδέουν τα λιμάνια της Ελλάδας και της Ιταλίας, καταβάλλει ως οφείλει το ποσό που αντιστοιχεί στον επίναυλο καυσίμων, συνυπολογίζεται στην τιμή του εισιτηρίου και εισπράττουν οι τουριστικοί πράκτορες. Πρόκειται για ποσό που προστέθηκε στη συνολική τιμή του εισιτηρίου το 2012, με αφορμή την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Ωστόσο δύο εταιρείες, δεν καταβάλουν το ποσό του επίναυλου του εισιτηρίου με αποτέλεσμα οι τουριστικοί πράκτορες να επωμίζονται κόστος, που ενώ δεν οφείλουν να εισπράττουν, χρεώνονται.

Είναι αναγκαίο να δοθεί εντολή προς τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε., να παρακολουθεί τη διαδικασία και να φροντίσει για την απόδοση του επίναυλου καυσίμων που αναγκαστικά εισπράττουν οι τουριστικοί πράκτορες εκ μέρους των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Κατόπιν, των παραπάνω, ερωτώνται οι υπουργοί:

1. Είναι δυνατόν η επιβολή επίναυλου καυσίμων σε κάποιες περιπτώσεις να επιβαρύνει τους τουριστικούς πράκτορες;

2. Η υλοποίηση του μέτρου επιβολής επίναυλου καυσίμου με αφορμή την άνοδο της τιμής του πετρελαίου μπορεί να ισχύει, ενώ η τιμή των καυσίμων έχει μειωθεί και έχει φτάσει στο επίπεδο των τιμών όταν υλοποιήθηκε η εφαρμογή του;

3. Δεν θα έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί ο επίναυλος καυσίμων, μετά τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και να προκριθεί η λύση αναπροσαρμογής των τιμών των εισιτηρίων ανάλογα με τις πραγματικές τιμές των καυσίμων;

4. Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παρέμβουν οι αρμόδιοι υπουργοί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί πράκτορες του νομού Θεσπρωτίας;
Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλης Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για τη καταβολή του επίναυλου καυσίμων στους Τουριστικούς και Ναυτικούς Πράκτορες του νομού Θεσπρωτίας Ερώτηση Γιόγιακα για τη καταβολή του επίναυλου καυσίμων στους Τουριστικούς και Ναυτικούς Πράκτορες του νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα με θέμα "Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας - Τοπική Παραγωγή - Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία" .

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015
Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα με θέμα "Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας - Τοπική Παραγωγή - Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία" .Αξιότιμη κυρία/ Αξιότιμε κύριε

Με την παρούσα επιστολή, λαμβάνουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε σε ενημερωτική εκδήλωση/career day στο πλαίσιο του έργου INTERMODADRIA, που πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 09:30 π.μ., στο Sivota Diamont Resort, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Ο στόχος του έργου INTERMODADRIA είναι η βελτίωση της ενσωμάτωσης των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες που διασχίζουν την Αδριατική θάλασσα, και πιο συγκεκριμένα η παροχή ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τις διατροπικές μεταφορές μεταξύ των λιμένων και της ενδοχώρας.

Στα παραπάνω πλαίσια ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

"Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας - Τοπική Παραγωγή

- Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία"

Η εκδήλωση, στοχεύει στην ενημέρωση των στελεχών και εκπροσώπων των Οργανισμών και Φορέων που δραστηριοποιούνται στους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς κλάδους των θαλάσσιων μεταφορών καθώς και στον ευρύτερο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και του πρωτογενούς τομέα.

Σε αναμονή επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην Ηγουμενίτσα.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Κ. Διαμάντης
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Ιωάννης Γ. Χεκίμογλου
Πρόεδρος Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας


Πληροφορίες/Συμμετοχή:

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας
Διεύθυνση Ανάπτυξης
Κωνσταντίνος Γκρίνιας
Παλιό Λιμάνι Ηγουμενίτσας 46100
τηλ.: 2665028771
e-mail: development@olig.gr

Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας
Μεντής Γεράσιμος
Κυρα - Βασιλικής 13,
46100, Ηγουμενίτσα
Τηλ. 6942 840498
e-mail: info@posidoniafish.gr
Read More »
Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα με θέμα "Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας - Τοπική Παραγωγή - Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία" . Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα με θέμα "Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας - Τοπική Παραγωγή - Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία" . Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5