Ηγουμενίτσα: Ο νόμος δεν ισχύει όταν φτάνει στην "αυλή" μας;

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Ηγουμενίτσα: Ο νόμος δεν ισχύει όταν φτάνει στην "αυλή" μας;


Η νέα Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, με την ανάληψη των καθηκόντων της, έδειξε πραγματικά (?) διάθεση να βάλει τάξη στην ανεξέλεγκτη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων και πεζοδρόμων.
Σημάδια μπήκαν στα όρια κάθε καταστήματος (με κίτρινο μελάνι) και έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για τους παραβάτες.
Όλοι θυμόμαστε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Μήτση, με τη μεζούρα παραμάσχαλα, να υποδεικνύει στους "υπαλλήλους του", που θα μπουν τα σημάδια.
Αυτά βέβαια ... last year ή καλύτερα last winter.
Γιατί, τώρα που καλοκαιριάζει και έρχεται η ώρα να μπουν σημάδια και στην "αυλή" μας, όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν.
Η κατάσταση στα πεζοδρόμια και τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας, θυμίζουν τις μαύρες ημέρες της δημαρχίας Κάτσινου.
Κανένας σεβασμός στους πεζούς που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, αλλά και στους εμπόρους (ειδικά στον ΕΜΠΟΡΙΚΟ πεζόδρομο) που τα εμπορεύματά τους μυρίζουν ψητή προβατίνα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Συβότων γιατί άραγε σιωπούν;
Για τον δεύτερο γνωρίζουμε την αιτία (έτσι δεν είναι Σωτηράκη;), αλλά από τον πρώτο περιμένουμε μία τοποθέτηση κ. Σκεύη.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο νόμος δεν ισχύει όταν φτάνει στην "αυλή" μας; Ηγουμενίτσα: Ο νόμος δεν ισχύει όταν φτάνει στην "αυλή" μας; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενημέρωση, αν και ελλιπείς, για τη ποιότητα του πόσιμου νερού

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενημέρωση, αν και ελλιπείς, για τη ποιότητα του πόσιμου νερού
 

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κατσίλη, μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματά μας από τον Δεκέμβρη, για να προχωρήσει η ΔΕΥΑΗ σε ενημέρωση για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηγουμενίτσα.
 
Αφού πρώτα διευκρινίζει πως δεν υπάρχουν παράπονα στην ΔΕΥΑΗ (μόνο στο μπλοκ μας τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει πάνω από 10 email και για το χρώμα και για την έντονη μυρωδιά χλωρίου στο νερό), και αφού κατηγορεί εμμέσως τους κακούς δημοσιογράφους, δηλώνει απλά πως το νερό κρίνεται κατάλληλο για πόσιμο. 

Βέβαια ένα απλό copy paste από την σελίδα της ΔΕΥΑΗ, για τις υποχρεώσεις τις υπηρεσίας, δεν αποτελεί σωστή ενημέρωση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά την υγεία των δημοτών.
 
Δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τους μηνιαίους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί από 8 διαφορετικά σημεία της πόλης.
 
Ούτε τα αποτελέσματα από τις ετήσιες αναλυτικές χημικές αναλύσεις από τις πηγές, τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές του Δήμου Ηγουμενίτσας
 
Επίσης δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το ποσοστό χλωρίωσης του νερού.
 
Η αδιαφορία τους για την υγεία το πολιτών, οι οποίοι χρυσοπληρώνουν το νερό, δεν έχει προηγούμενο.
 
Δείτε ολόκληρη την απάντηση της ΔΕΥΑΗ στο μπλοκ μας:

Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων νερού σε τουλάχιστον 8 σημεία δειγματοληψίας από το δίκτυό της, στην πόλη της Ηγουμενίτσας όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα περίπου μία φορά το μήνα. Επίσης σε ετήσια βάση γίνονται αναλυτικές χημικές αναλύσεις από τις πηγές, τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα δείγματα εξετάζονται από το Εργαστήριο του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας (ΠΕΔΥ) που είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για μικροβιολογικές και φυσικοχημικές εξετάσεις.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ.

Με βάση την Υγειονομική Διάταξη ΥΜ/5673/57 η απολύμανση του πόσιμου νερού είναι υποχρεωτική ενώ σύμφωνα με το Παράρτημα Ι της ΚΥΑ 38295/2007 το υπολειμματικό χλώριο δεν έχει παραμετρική τιμή. Η δoσολογία που εφαρμόζουμε είναι η ελάχιστη δυνατή που καθιστά το πόσιμο νερό απαλλαγμένο μικροβίων.

Στη ΔΕΥΑΗ δεν έχει υποβληθεί κανένα ερώτημα ή διαμαρτυρία, σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού. Το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ ασχολείται συστηματικά με το θέμα και υπάρχει αρχείο μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Όσον αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου του 2014 στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η ΔΕΥΑΗ έκανε επιτόπια υγειονομική αναγνώριση στις πηγές Σαρατίου, που είναι και τα μόνα επιφανειακά νερά που τροφοδοτούν την πόλη και που μπορεί εν δυνάμει να επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις. Η αυτοψία δεν έδειξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αποστείλαμε αυθημερόν δείγμα στο συνεργαζόμενο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις πηγές και τα αποτελέσματα ήταν απόλυτα ικανοποιητικά και χωρίς ίχνος μικροβίων.

Ακολούθως στις 12/12/2014 αποστείλαμε δείγματα για πλήρεις χημικές αναλύσεις στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, τόσο από τις πηγές όσο και από όλες τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τις δεξαμενές και τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για νερά ανθρώπινης κατανάλωσης. Εξάλλου με βάση την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Υπουργείου Υγείας στις 04/02/2015/ Αρ. Πρωτ 9222 που αφορούσε τις έντονες βροχοπτώσεις της Δυτικής Ελλάδας ήμασταν σε διαρκή επαγρύπνηση, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας, αυξάνοντας τους ελέγχους και τη συχνότητα παρακολούθησης και άλλων ποιοτικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό, όπως βαρέα μέταλλα.

Ως εκ τούτου δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε περί ενημέρωσης καταναλωτών, ούτε περί επιπλέον ενεργειών της ΔΕΥΑΗ.
Read More »
Μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενημέρωση, αν και ελλιπείς, για τη ποιότητα του πόσιμου νερού Μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενημέρωση, αν και ελλιπείς, για τη ποιότητα του πόσιμου νερού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για εξοπλισμό του νέου ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα ύψους 70.000€

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για εξοπλισμό του νέου ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα ύψους 70.000€Την υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Προμήθεια ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού - Έπιπλα" της πράξης "Δημιουργία νέου ΤΕΠ Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα" διατυπώνει με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 69.987,99 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Read More »
Υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για εξοπλισμό του νέου ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα ύψους 70.000€ Υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για εξοπλισμό του νέου ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα ύψους 70.000€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, για διακίνηση παράνομης αλλοδαπής

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, για διακίνηση παράνομης αλλοδαπήςΣυνελήφθη χθες (23-04-2015) το μεσημέρι, στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος διακινητής μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία 33χρονη ομοεθνή του, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της και στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, για διακίνηση παράνομης αλλοδαπής Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, για διακίνηση παράνομης αλλοδαπής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για σωματεμπορία

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για σωματεμπορίαΣυνελήφθη, χθες (23.04.2015) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 24ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για σωματεμπορία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για σωματεμπορία Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για σωματεμπορία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 33χρονος στην Ηγουμενίτσα, με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Συνελήφθη 33χρονος στην Ηγουμενίτσα, με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφαΣυνελήφθη, χθες (23.04.2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Συρίας, για κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παραβίαση περιορισμών διαμονής στη χώρα.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο 33χρονος υπήκοος Συρίας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένο δελτίο ταυτότητας Ιταλίας και πλαστή ελληνική ταυτότητα).

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 33χρονος στην Ηγουμενίτσα, με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθη 33χρονος στην Ηγουμενίτσα, με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες και στο Δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες και στο Δήμο Φιλιατών


Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι ο Δήμος θα μείνει κλειστός σήμερα Παρασκευή 24.4.2015, από τις 12:00 έως τις 3:00 μ.μ., σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά τη δέσμευση των χρημάτων των ΟΤΑ.
Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες και στο Δήμο Φιλιατών Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες και στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Όλη η πόλη μια παρέα για το Let's Do It Greece Το πρόγραμμα δράσεων στη Παραμυθιά

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Όλη η πόλη μια παρέα για το Let's Do It Greece
Το πρόγραμμα δράσεων στη Παραμυθιά

 
 
Στους ρυθμούς του Lets do it Greece κινείται για τρίτη συνερχομένη χρονιά η Παραμυθιά, με φορείς συλλόγους και μαθητές να συμμετέχουν στην δράση με την υποστήριξη του Δήμου Σουλίου και με μια σειρά από ενέργειες καθαρισμού, καλλωπισμού και εικαστικών παρεμβάσεων.

Την Παρασκευή συμμετέχουν στη δράση το 1ο Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς με τους μαθητές να καθαρίζουν τον προαύλιο χώρο του σχολείου και την παιδική χαρά, να φυτεύουν 300 φυτά σε σημεία της πόλης και να ξαναζωντανεύουν με χρώματα την σκάλα που ενώνει την Κ. Καραμανλή με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς θα δώσουν χρώματα και αρώματα φυτεύοντας φυτά στην πλατεία Δημαρχείου.

Το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς θα μετατρέψει σε υπέροχο ανθισμένο πάρκο το χώρο έξω από την εκκλησία της Παναγίας στην Παραμυθιά.

Το Γυμνάσιο Παραμυθιάς θα αναλάβει να στολίσει τον κόμβο Γαλατά με ανοιξιάτικα λουλούδια ,θα καθαρίσουν το προαύλιο χώρο του σχολείου και θα ζωγραφίσουν εντυπωσιακά θέματα στον προάυλιο χώρο.

Το γυμνάσιο Μενίνας θα καθαρίσει και θα ομορφύνει τον προαύλιο χώρο του σχολειου.

Το Α' Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς και το Νηπιαγωγείο Γαρδικίου με τους λιλιπούτειους φίλους μας δίνουν μαθήματα εθελοντισμού φυτεύοντας λούλουδια στα σχολεία τους.

Το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς με τους μαθητές με τη βοήθεια της κυρίας Μάνου Ρέτας , φιλοτεχνούν την είσοδο του Λυκείου στέλνοντας ένα υπέροχο μήνυμα και με μία μεγάλη ομάδα μαθητών θα χρωματίσουν την είσοδο της πόλης στον κόμβο του κτελ στην οποία ο κύριος Φώτσης Δημήτριος αποτύπωσε με ένα μοναδικό τρόπο σημεία αναφοράς της Παραμυθιάς .

Την Κυριακή στης 26 Απριλίου ο Δήμος συμμετέχει στη δράση του Lets do it με τη συμμετοχή του Φ.Ο.Π και τους πολιτιστικούς συλλόγους Νεράιδας, Κρυσταλλοπηγής, Γκρίκας, Ελευθεροχωριτών, Παγκρατίου, Πολυδρόσου, Καρβουναρίου, Ραχουλίου, Ξηρολόφου, Προδρομίου, Ζερβοχωρίου, Αγοράς Γαρδικίου και Γλυκής με δράσεις δεντροφύτευσης, καθαρισμού και καλλωπισμού των κοινοτήτων τους και κεντρικών δρόμων.

Χορηγός επικοινωνίας: www.paramythia-online.gr
Read More »
Όλη η πόλη μια παρέα για το Let's Do It Greece Το πρόγραμμα δράσεων στη Παραμυθιά Όλη η πόλη μια παρέα για το Let's Do It Greece Το πρόγραμμα δράσεων στη Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και τα τμήματα που ασχολούνται με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, θα αναστείλουν τις εργασίες τους από τις 12:00 έως και τις 15:00.

Καλούνται οι εργαζόμενοι του Δήμου να παραμείνουν έξω από τα δημοτικά Καταστήματα ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης της κινητοποίησης της Αυτοδιοίκησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Read More »
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Έδιωξαν 34χρονη με καρκίνο από την κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών γιατί χρειάζονταν το κρεβάτι

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Έδιωξαν 34χρονη με καρκίνο από την κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών γιατί χρειάζονταν το κρεβάτι


Απίστευτη είναι η περιπέτεια που βιώνει μία 34χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα.

Η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο και από τις ημέρες του Πάσχα η νέα γυναίκα είχε εισαχθεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Όπως αναφέρουν τα συγγενικά της πρόσωπα και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους γιατρούς, η κατάστασής της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Μάλιστα έκαναν λόγο για λίγες ημέρες ζωής.

Αιφνιδίως την Τετάρτη, ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Κλινικής ότι θα εκδοθεί εξιτήριο για την 34χρονη, η οποία δεν είχε κανένα σημάδι βελτίωσης.

Η αντίδραση των δικών της ήταν έντονη, με αποτέλεσμα το εξιτήριο να μην εκδοθεί τελικά εκείνη την ημέρα.

Την Πέμπτη όμως οι υπεύθυνοι της Κλινικής έκαναν... το θαύμα τους.

Εξέδωσαν το εξιτήριο για την 34χρονη. Στις διαμαρτυρίες των δικών της, η απάντηση που δόθηκε από τους υπεύθυνους της Κλινικής είναι πράγματι αφοπλιστική.

«Χρειαζόμαστε το κρεβάτι για να φιλοξενήσουμε άλλον ασθενή...». Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξαν ότι βάση της νομοθεσίας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί κάποιος πέραν των δέκα ημερών και ήδη είχε γίνει... χάρη στην 34χρονη καθώς είχε παραμείνει περισσότερες ημέρες!!!

Τα συγγενικά της πρόσωπα, που καταγγέλλουν το συμβάν, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την συμπεριφορά απέναντι στην 34χρονη καρκινοπαθή και συνάμα την οργή τους για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.
 

Επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη που έχει καλέσει ο Υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος έσπευσε να δράσει άμεσα, πυροσβεστικά και καταλυτικά. Αφού πρώτα ενημερώθηκε για το συμβάν, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα δημιουργηθεί χώρος στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου προκειμένου να παραμείνει η 34χρονη για όσο διάστημα χρειαστεί.

Είναι από τις λίγες φορές όπου η διοίκηση δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία από τους υπεύθυνους γιατρούς μιας κλινικής, οι οποίοι εκ των πραγμάτων βρίσκονται πιο κοντά στον αγωνία και τον πόνο του ασθενούς.
Read More »
Έδιωξαν 34χρονη με καρκίνο από την κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών γιατί χρειάζονταν το κρεβάτι  Έδιωξαν 34χρονη με καρκίνο από την κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών γιατί χρειάζονταν το κρεβάτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015 Rating: 5

Σελίδες