Ηγουμενίτσα: Η Αγγελική Ηλιαδη με την ορχήστρα της, την Παρασκευή στο El Rey

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

Ηγουμενίτσα: Η Αγγελική Ηλιαδη με την ορχήστρα της, την Παρασκευή στο El Rey Ηγουμενίτσα: Η Αγγελική Ηλιαδη με την ορχήστρα της, την Παρασκευή στο El Rey Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018
Ο λόφος της Μαστιλίτσας δεσπόζει στην πεδιάδα του Κάτω Καλαμά μεταξύ του όρμου Σαγιάδας και του βουνού «Μαυρονόρος», εξασφαλίζοντας τον έλεγχο όλης της περιοχής και άμεση εποπτεία μεγάλου τμήματος των θαλάσσιων δρόμων του βόρειου Ιονίου.

Ο οχυρωμένος οικισμός καταλαμβάνει την κορυφή του υψώματος και αποτελεί την αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του θεσπρωτικού χώρου, δεδομένου ότι η ίδρυσή του τοποθετείται στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. Η οχύρωση έχει συνολική περίμετρο περίπου 670 μ. και είναι κατασκευασμένη κατά το αμελές ψευδοϊσόδομο σύστημα. Διασώζονται τρεις πύλες: μία στη νότια πλευρά του λόφου, όπου και το καλύτερα διατηρημένο τμήμα των τειχών, μία στη δυτική πλευρά προσανατολισμένη προς τη θάλασσα και μία στην ανατολική προς την κατεύθυνση του κάμπου. Στο εσωτερικό της οχύρωσης σώζονται θεμελιώσεις κτιρίων, διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, πηγάδια και αποχετευτικοί αγωγοί λαξευμένοι στο φυσικό βράχο.

Λίγα μέτρα χαμηλότερα, στα ανατολικά του τειχισμένου οικισμού, έχει αποκαλυφθεί κτίριο διαστάσεων 13,50 x 9,50 μ., που αποτελείται από ένα κεντρικό χώρο, γύρω από τον οποίο σχηματίζονται τέσσερις στενόμακρες πτέρυγες. Η θέση του κτιρίου εκτός των τειχών, η επιμελημένη τοιχοποιία και η αρχιτεκτονική δομή του, καθώς και τα πλούσια ευρήματα από το εσωτερικό του οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κτίριο λατρευτικού χαρακτήρα. H περίοδος χρήσης του τοποθετείται από τους ύστερους αρχαϊκούς χρόνους μέχρι και την ελληνιστική περίοδο.

Την ίδια εποχή χρονολογούνται και οι κιβωτιόσχημοι τάφοι που έχουν ανασκαφεί στους βορειοανατολικούς πρόποδες του λόφου, ενώ στις παρυφές του και δίπλα, σχεδόν, στις σύγχρονες εκβολές του Καλαμά έχει ερευνηθεί ρωμαϊκή έπαυλη (αγροικία), η οποία κατασκευάστηκε στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.Χ. και φαίνεται ότι επέζησε ως και τα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. Αποτελείται από μία κεντρική υπαίθρια αυλή που γειτνιάζει με μεγάλους αποθηκευτικούς και εργαστηριακούς χώρους, όπως ένα μαγειρείο με κεντρική ορθογώνια εστία, καθώς και επίσημα δωμάτια με ψηφιδωτά ή πλακόστρωτα δάπεδα.

Πρόσβαση: Ο λόφος της Μαστιλίτσας βρίσκεται 14 χλμ. ΒΔ της Ηγουμενίτσας. Μέσω της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας ο επισκέπτης φτάνει στον οικισμό του Ραγίου όπου στρίβει αριστερά στον αγροτικό δρόμο, περνά τη μικρή γέφυρα του Καλαμά και φτάνει στους πρόποδες του λόφου. Δεν υπάρχει δρόμος προς την κορυφή όπου βρίσκεται ο οχυρωμένος οικισμός. 
 Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου Μαστιλίτσα: Η αρχαιότερη οχυρωμένη εγκατάσταση του Θεσπρωτικού χώρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Πάρτι… στον πάγο, παραμύθια και πολλές εκπλήξεις στα «Ασημένια Χριστούγεννα»

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018Κέφι, χαρά, παιχνίδι, ψυχαγωγία, λάμψη, παραμύθι και όνειρο πρόσφεραν τα «Ασημένια Χριστούγεννα» κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στους χιλιάδες επισκέπτες τους απ’ όλη την Ελλάδα που περιηγήθηκαν στο γιορτινό θεματικό χωριό του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων!

Ο νέος χρόνος ήρθε λοιπόν, η γιορτινή περίοδος όμως δεν τελείωσε ακόμα! Έτσι, οι δράσεις και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στα «Ασημένια Χριστούγεννα», για να κρατήσουν ζωντανή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα των γιορτών και αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων τα επισκεφθούν κι αυτή την εβδομάδα.

Πάρτι στον… πάγο!

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των ερχόμενων ημερών περιλαμβάνει ένα μεγάλο πάρτι στο παγοδρόμιο των «Ασημένιων Χριστουγέννων» που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη (4/12). Η εκδήλωση θα έχει πολλή μουσική αλλά κι ένα εντυπωσιακό σόου πάνω στον πάγο. Ώρα έναρξης 19.00. Η συμμετοχή στο πάρτι είναι δωρεάν!

Κι άλλα παραμύθια

Μετά την αθρόα προσέλευση του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο καταξιωμένος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης θα βρίσκεται στα «Ασημένια Χριστούγεννα» ξανά αύριο, Τετάρτη (3/12), ώρες 18.00 με 20.00, για να διαβάσει παραμύθια και Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά, να τραγουδήσει και να παίξει μαζί τους! Η δράση είναι δωρεάν.

Παιδικές ταινίες

Συνεχίζονται καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή (7/12) στον κινηματογράφο ODEON του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων οι μεσημεριανές προβολές διάσημων παιδικών ταινιών κι αγαπημένων γιορτινών φιλμ. Οι ταινίες προβάλλονται από ώρα 12.00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο Odeon.gr και στη γραμμή: 14560.

«Αυλαία» με εκπλήξεις

Η «αυλαία» των «Ασημένιων Χριστουγέννων» θα πέσει επίσημα την ερχόμενη Κυριακή (7/12) κι αυτό θα γίνει με φαντασμαγορικό τρόπο και συγκεκριμένα με ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, το οποίο θα έχει εκπλήξεις! Ώρα έναρξης 20.00.

Υπενθυμίζεται ότι τα «Ασημένια Χριστούγεννα» λειτουργούν καθημερινά, από τις 10 το πρωί. Όλες οι γιορτινές δράσεις ξεκινούν από τις 11 κάθε πρωί, είναι στεγασμένες και απολύτως προφυλαγμένες. Η είσοδος στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων είναι δωρεάν για όλους!

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Ασημένια Χριστούγεννα» στο: www.asimeniaxristougenna.gr.


Πάρτι… στον πάγο, παραμύθια και πολλές εκπλήξεις στα «Ασημένια Χριστούγεννα» Πάρτι… στον πάγο, παραμύθια και πολλές εκπλήξεις στα «Ασημένια Χριστούγεννα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018Η φωτογραφία του 1952, είναι ότι απέμεινε για να μας θυμίζει πως η πόλη της Ηγουμενίτσας ήταν κάποτε παραλιακή πόλη.

Τότε που οι κάτοικοί της, ήταν ένα με τη θάλασσα και περπατούσαν καθημερινά δίπλα της.

Σήμερα, 66 χρόνια μετά, καταφέραμε να απομακρυνθούμε από το περιβάλλον της θάλασσας και έχουμε κλειστεί, πίσω από κάγκελα και μπετόν.Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (ΦΩΤΟ) Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ιστορίες από το παρελθόν της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου του 1920

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018
Η Ηγουμενίτσα στις αρχές του περασμένου αιώνα


Οι δημοσιευόμενες «ειδήσεις» του παρελθόντος έχουν αλιευθή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» των Ιωαννίνων, την οποία εξέδιδε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χρήστος Χριστοβασίλης (1861-1937).
Όλες αφορούν την δεκαετία του 1920 και είναι ηπειρωτικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενες σε ληστές και ληστείες, εκτοπίσεις και δραπετεύσεις ληστών, αρραβώνες και γάμους, θανάτους και μνημόσυνα, δασκάλους των χωριών της Μουργκάνας, Τσάμηδες των Φιλιατών αλλά και Ηπειρώτες της διασποράς.
Έτσι παρελαύνει ο διαβόητος αλβανοτσάμης ληστής Νταούτ Χότζας, ο οποίος εφονεύθη το 1940 από αντίπαλη συμμορία στην Αλβανία και τον οποίον η Ιταλική προπαγάνδα ενεφάνιζε ως «μεγάλο πατριώτη», ενώ ήταν ένας κοινός ληστής επικηρυγμένος και καταζητούμενος 20 χρόνια!
Ο αναφερόμενος στην «είδηση» της 12.2.1925 Μάρκος Γκόγκας ήταν και αυτός περιβόητος ληστής και δρούσε στη μεθόριο Ελλάδος και Αλβανίας. Εφονεύθη στο χωριό Λίμποβο των Φιλιατών, από μελισσοκόμο Λιμποβίτη, όταν προσπαθούσε να του κλέψει κυψέλες μελισσών. Το περιστατικό αποθανατίστηκε από τη λαϊκή μούσα της εποχής. Το θυμάται ο αειθαλής Τσαμαντιώτης Γιάννης Γκανάς, ο οποίος διανύει την 9η δεκαετία της ζωής και διακρίνεται για την πνευματική του ευρωστία. 
Το παραθέτω:
- Θειάκω πήγε στο Καρόκι,
για να φέρη καλαμπόκι
και της λέει άλλη θειάκω,
μην είδες πουθενά τον Μάρκο.
Πάει στο Λίμποβο για μέλι
και τον έφαγε μελίσσι
και θ’ αργήση να γυρίση…
Ακόμα μια από τις επιμελείς μαθήτριες του Δημ. Σχολείου Πόβλας, εις την οποίαν διενεμήθη το βιβλίο του Τσαμαντιώτη λόγιου Ν. Νίτσου (1865-1940) ήταν η Αλεξάνδρα Ζήκου, μετέπειτα σύζυγος του αείμνηστου δάσκαλου Σπυρ. Τσαντίνη, από το χωριό μου Λειά και μητέρα του φιλόλογου Κώστα Τσαντίνη.
Αλλά ας παραθέσουμε τις «ειδήσεις» της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, που βρίσκεται στην Σιναία Εθνική Βιβλιοθήκη της Αθήνας.


Οι ειδήσεις
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 23-12-1923. ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΤΣΟΥ ΣΤΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΑ.
- Κρύο νερό, χωνευτικό, αστείρευτο, καθάριο
Η βρύση αυτή αδιάκοπα προσφέρει στον καθένα…
Ο Νίτσος ο Νικόλαος την έφκιασε για σχώριο
Του ξακουστού κι ενάρετου πατρός του Παπά Σταύρου,
όπου γεννήθηκε εδώ και πέθανε στην Προύσα,
Πίνετε και σχωράτε τον σ’ αιώνες των αιώνων.
Τσαμαντά 9.9.1923
Χ. ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 21-2-1924. Την 19ην τρέχοντος κατεδικάσθη εις εκτοπισμόν εν Κρήτη επί υποθάλψει της ληστοσυμμορίας των Ρετζαίων ο εκ. Μελισσουργών των Τζουμέρκων ορμόμενος… Κωνστ. Μπανιάς.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 3-4-1924. Βλεδυρά συκοφαντία εξυφάνθη κατά των εν Φιλιάταις Μεχμέτ Εφένδη Ζεκυριά, μουφτή Φιλιατών, ως δήθεν ταγματάρχου του τουρκικού Στρατού, Μουσά Ντέμη, Χακκή Μουσά και Χουσεΐν Ντέμη Αμπάζη, εκ των μάλλον ευυπολήπτων και φιλονόμων κατοίκων των Φιλιατών ως τροφοδοτούντων αλβανικάς συμμορίας. […] Είναι ανάγκη η έντιμος ελληνική κοινωνία των Φιλιατών να εξεγερθή σύσσωμος κατά των αχρειεστάτων αυτών σκευωριών. […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 5-6-1924. Αφίχθη εκ Τσαμαντά των Φιλιατών όπου ευεργετικώς εξασκεί μετά του αδελφού του την Ιατρικήν, ο διακεκριμένος Ασκληπιάδης κ. Παναγ. Ζωΐδης, εκ Δολού του Πωγωνίου, […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 2-2-1925. Ηγγέλθη εξ Αθηνών ο αυτόθι επισυμβάς θάνατος του Ιωαννίτου Δημητρίου Αραβαντινού, μηχανικού τελευταίου υιού του πρώτου ιστορικού της Ηπείρου Παν. Αραβαντινού. […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 12-2-1925. Γράφουσιν ημίν εκ Λειά υπό χρονολογίαν 3 Φεβρ. 1925.
Ολίγον χρονικόν διάστημα διέρρευσεν, αφ’ ής διευθύνει τον ενταύθα Αστυν. Σταθμόν ο ανθυπασπιστής της Χωροφυλακής κ. Αναστ. Μπογδάνος, Κερκυραίος, […]
Περί τα μέσα του παρελθόντος Νοεμβρίου διεπράχθη ληστεία εις βάρος δύο νέων Βορειοηπειρωτών, επανερχομένων εκ της Παλ. Ελλάδος εις το γενέθλιον χωρίον των. Εληστεύθησαν ούτοι εν τη θέσει «Ασπροκκλησιάς»… ολίγον πέραν του χωρίου Λιδίζδας και διαπράξαντες την ληστείαν ταύτην είχον παραμείνει άγνωστοι. Ο κ. Αναστ. Μπογδάνος… κατόρθωσε να εύρη το νήμα,… την εν λόγω ληστείαν διέπραξαν ο Βορειοηπειρώτης Μάρκος Γκόγκας και ο εκ Λιδίζδας Γεώργ. Ντάρντας. Τούτους συνέλαβε χθες ο κ. ανθυπασπιστής, βοηθούμενος υπό του Τσαμαντιώτου Χωροφύλακος Πέτρου Κοτσώνη, […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 5-2-1925. Εκ Φιλιατών 29 Ιανουαρίου 1925. Προ ημερών ο ενταύθα επί της καταδιώξεως υπενωματάρχης Χρήστος Πούλιος και ο εκ Β. Ηπείρου Θεόδωρος Τσαμαντός, όστις διατελεί από του έτους 1917 διοικητής αποσπάσματος καταδιώξεως, πληροφορηθέντες ότι ο εκ του σωφρονηστηρίου Κερκύρας δραπετεύσας… ληστοφυγόδικος Σταύρος Ρίζος εκ Γαρδικίου Φιλιατών όστις μετά του επικεκηρυγμένου ληστάρχου Ακήφ Αράπη διέπραξε πλείστας ληστείας και φόνους, εκρύπτετο εν Αθήναις,… κατόρθωσαν να συλλάβωσιν αυτόν… Οι ανωτέρω προ της συλλήψεως τούτου συνέλαβον και τον (Μαλήκ Σαΐν) Μούτσον εκ Κότσικας οπαδόν του περιβοήτου ληστού Νταούτ Χότζα του τρομοκρατήσαντος προ έτους τας επαρχίας Φιλιατών και Παραμυθίας […]
-Ανεχώρησαν οι προ εβδομάδος και πλέον ευρισκόμενοι ενταύθα πρόκριτοι κ.κ. Χρήστος Παπαϊωάννου εις Τσαμαντά και Σταύρος Γκόρτσος εις Μπαμπούρι.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 19-2-1925. Ο Πέτρος Γκώρος από τον Γολά των Φιλιατών τέως ενωματάρχης… δικασθείς… υπό του Στρατοδικείου, διά την ληστείαν την οποίαν διέπραξε πέρυσιν εις το Μάζι Παραμυθίας… κατεδικάσθη εις ισόβια δεσμά […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 19-3-1925. Εν Ραβενή τη 14.3.1925. Την 8ην τρέχοντος ετελέσθη ενταύθα πάνδημον μνημόσυνον υπέρ των πεσόντων εν πολέμω. Κατά την τελετήν παρέστη το Κ.Σ. μετά του προέδρου του Ιωάννη Τζώρτζη, ο δημοδιδάσκαλος Χαρ. Τσίλης… και άπαντες οι κάτοικοι του χωριού. […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1-6-1925. Τηλεγραφικώς ηγγέλθησαν εκ Μπουένος Άϋρες οι εκλεκτοί γάμοι του υιού του κ. Γ. Λάππα, κ. Βασ. Λάππα, μηχανικού σπουδάσαντος εν Παρισίοις, μετά της πολυεκατομμυριούχου και ωραιοτάτης δίδος Νέλλης Αλκ. Λάππα. […]
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 15-6-1925. Κεράσοβο Κονίτσης 5.6.1925 – Αφίκετο την 1ην τρέχοντος μηνός εις το χωρίον μας ο Γερμανός περιηγητής Γκολφ και έτυχεν όλων των δυνατών περιποιήσεών μας. Την επαύριον ανεχώρησεν διά Σαμαρίναν της Μακεδονίας… Εις την Σαμαρίναν θα μείνη δύο μήνας.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 18-6-1925. Απεβίωσεν εις το Μπαμπούρι ο άλλοτε Πρόεδρος της Κοινότητος ταύτης Νικολ. Καίσαρης,… Συλλυπούμεθα εγκαρδίως τον υιόν του κ. Ιω. Καίσαρη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 29-6-1925. Αφίκετο εξ Άδεν της Αφρικής ο μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Β. Παπαδόπουλος εκ Τσαραπλανών του Πωγωνίου, ιδιοκτήτης του ανεγειρομένου μεγάλου Ξενοδοχείου στην πόλη μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 15-6-1925. Μετ’ ευχαριστήσεως αναγγέλομεν τους επιτυχείς αρραβώνας της δίδος Χαρικλείας Σωτ. Μικρούλη εκ Φιλιατών μετά του καλλίστου νέου Γεωργίου Τσώνη εκ Μπαμπουρίου. […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 7-4-1927. Την παρελθούσαν Κυριακήν η Κοινότης μας (Τσαμαντάς) ετέλεσε το καθιερωμένον ετήσιον μνημόσυνον υπέρ της μακαρίας ψυχής του Ευεργέτου της αοιδίμου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης (πρώην Προύσσης) Ναθαναήλ του Παπανίκα. Ο διευθυντής της Σχολής μας κ. Αθαν. Πορτάλης… εξύμνησε τας αρετάς του μακαρίτου, […]
Νικόλαος Νίτσος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 18-4-1927. Δεν ημπορούμεν παρά και δημοσία να ευχαριστήσωμεν τον φιλοπρόοδον διευθυντή του Σχολείου μας κον Αθανάσιον Παπαμιχαήλ, διά την άοκνον και δραστήριον ενδοσχολικήν και εξωσχολικήν δράσιν του υπέρ της προόδου και εκπολιτισμού της Κοινότητός μας. Ιδιαίτερα δε διότι μας κοσμεί την εκκλησίαν μας ως καλός Βυζαντινός ψάλτης και ως κήρυξ ενίοτε του θείου λόγου.
Βαβούριον τη 14.4.1927
Ο Πρόεδρος της Κοινότητος
Δημ. Τζοβάρας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 27-6-1927. Ο εν ταις Η.Π.Α. ευδοκίμως εργαζόμενος κ. Θεόδωρος Σ. Παπανίκας εκ Πόβλας Φιλιατών δι’ εντολής του αγοράσας διένειμε διά του διδασκάλου της γενετείρας τριάκοντα βιβλία του εκλεκτού συνεργάτου μας κ. Ν. Νίτσου «Μονογραφία περί της εν Ηπείρου Κώμης του Τσαμαντά», εις τους επιμελεστέρους μαθητάς και μαθητρίας εις μνήμην του αοιδήμου Μητροπολίτου Πρεβέζης και πρώην Προύσσης Ναθαναήλ. […]
Αντώνης Βενέτης
Για την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ 
Ιστορίες από το παρελθόν της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου του 1920 Ιστορίες από το παρελθόν της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου του 1920 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

4 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη με επιλογή τεσσάρων (04) ατόμων με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος, να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα καλύψουν.

Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση ) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.

Να υποβάλλουν στην έδρα του Δήμου στο Γραφείο Προσωπικού από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας και για δέκα ημέρες από την 03-01-2018 έως και την 12-01-2018 πρωτοκολλημένη αίτηση με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία .

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία τα στοιχεία κατοικίας, καθώς και ΑΦΜ, ΔΟΥ.,ΑΜΚΑ, αριθμ. Μητρώου ΙΚΑ.

2. φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.

3.Υπεύθυνη δήλωση:

- ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.

- ότι δεν έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 και ότι το κρίσιμο 12μηνο έχουν ή δεν έχουν απασχοληθεί σε Δημόσια Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94 και αν ναι , σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους στο φορέα αυτόν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Η πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007, εξαιρείται των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και των κριτηρίων πρόσληψης του άρθρου 21 του Ν. 2190/94.

Το προσωπικό που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών, δεν επιτρέπεται να απασχοληθεί με νέα δίμηνη σύμβαση εντός δώδεκα μηνών, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν.2190/94.

Κώλυμα 8μηνης απασχόλησης: Δεν υπάρχει κώλυμα 8μηνης απασχόλησης, όταν ο υποψήφιος μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, που γίνεται με αφετηρία το τέλος της νέας απασχόλησης, για την οποία ο εργαζόμενος πρόκειται να προσληφθεί και προς τα πίσω δεν υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες απασχόλησης σε φορείς του δημοσίου, όπως ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 του Ν.. 3812/2009 (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού κα.)

Κωλύματα του Π.Δ. 164/2004: Το κώλυμα του άρθρου 6 παρ. 1 του Π.Δ.164/2004 δεν ισχύει στην περίπτωση ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμος), ο οποίος σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3852/2010 (Πρόγραμμα "Καλλικράτης") συστάθηκε από τη συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων δήμων ή κοινοτήτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ανωτέρω κώλυμα θα εφαρμόζεται στην περίπτωση συμπλήρωσης απασχόλησης 24 μηνών (μετά την 1.1.2011) στο νέο δήμο έως σήμερα. Δεν κατατάσσεται υποψήφιος που έχει συνάψει με τον φορέα διαδοχικές συμβάσεις όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 5 του Π.Δ. 164/2004

Παράταση, ανανέωση ή μετατροπή της δίμηνης σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρη. 


 
4 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας 4 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Τάσιος ζωντανά στο ENVY stage

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018
Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Τάσιος ζωντανά στο ENVY stage Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Τάσιος ζωντανά στο ENVY stage Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου καταστήματος "Damsquare hairstylist"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018


www.facebook.com/Damsquare.hairstylist/Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου καταστήματος "Damsquare hairstylist" Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου καταστήματος "Damsquare hairstylist" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Παλιά Σαγιάδα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, θα εξορμήσει στην παλιά Σαγιάδα.

Πορεία: Σμέρτος - Μπιρμπίλης 505μ - Λιόψη (Σεράι Μπέη) - Παλιά Σαγιάδα - Σαγιάδα.

Βαθμός Δυσκολίας: 1+

Ώρες πορείας: 6

Αρχηγοί πορείας: Φατήρας Κων/νος - Μπάλλος Παναγιώτης.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Αναχώρηση στις 8.00πμ από το Πάνθεον.

Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 3/1 & Πέμπτη 4/1 19.00-21.00 σταγραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος απόαριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665400802 (TET-ΠΕΜ 19.00-21.00)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Παλιά Σαγιάδα Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Παλιά Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η καλύτερη πίτσα στην πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

Chocolat, Αγίων Αποστόλων 45, λιμάνι Ηγουμενίτσας, απέναντι από το ΚΤΕΛ
Τηλέφωνο για παραγγελίες: 2665022911

Ηγουμενίτσα: Η καλύτερη πίτσα στην πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Η καλύτερη πίτσα στην πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ:
-ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ,ΜΠΑΡΜΑΝ,ΜΑΓΕΙΡΕΣ,ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ,
ΛΑΝΤΖΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Ή ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
-ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ/ΤΗΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ, ΜΑΣΕΡ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ


 
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018
https://3.bp.blogspot.com/-r0N6YfkjlNw/WRCWaei8SVI/AAAAAAABiMk/hKIii6I2d78pHUyX4CRnemQjxMRjuXCyACLcB/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.