Τα "κροκοδείλια δάκρυα" της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας και η εκμετάλλευση του εθελοντισμού


Την Κυριακή (29/05/2016), τα λυκόπουλα από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας, ανέλαβαν να φτιάξουν εθελοντικά το πάρκο στην πλατεία Τιτάνης, που είναι στην οδό Κύπρου, απέναντι από το Β' Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.
Μάζεψαν σκουπίδια, σκούπισαν, έβαψαν, σκάλισαν, φύτεψαν, πότισαν...
Κουράστηκαν πολύ τα λυκόπουλα αλλά έκαναν πολύ καλή δουλεία.

Και θα περίμενε κανείς, αυτή τη καλή δουλειά, να την αναγνώριζε και να την "εκμεταλλευόταν" η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας.
 

Τότε οι "άρχοντές" μας, έβγαλαν φωτογραφίες, έβγαλαν δελτία τύπου για τονίσουν πόσο στηρίζουν τον εθελοντισμό, ρίχνοντας ταυτόχρονα "κροκοδείλια δάκρυα" για το περιβάλλον κ.τ.λ.

Πριν όμως περάσουν 4 μήνες, οι μάσκες πέφτουν και πάλι, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της νυν Δημοτικής Αρχής.

Αυτό της αδιαφορίας, του ωχαδερφισμού και της πολιτικής σπέκουλας.

Επισκεφθήκαμε την πλατεία Τιτάνης για να δούμε πως συντηρεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, την πραγματικά όμορφη ανάπλαση της πλατείας που είχαν κάνει τα λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ηγουμενίτσας.
 
Οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι δυστυχώς και πάλι αποκαρδιωτικές.
 
 
Τα λουλούδια και το γκαζόν που είχαν φυτέψει τα λυκόπουλα είναι άφαντα, αφού η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Πρασίνου δεν μπήκαν στο κόπο ούτε μία φορά να τα ποτίσουν.
 
Τα σκουπίδια διάσπαρτα και είναι οφθαλμοφανές πως στη πλατεία έχει να μπει σκούπα μήνες.
 
Τα δε σκαλοπάτια και τα παγκάκια είναι διαλυμένα και σπασμένα.   
 
 
 
Αρκετά είναι και τα αδέσποτα σκυλιά που μένουν στην πλατεία, χωρίς τροφή και νερό.

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
 
Η αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα των Δημοτών είναι κάθε μέρα και πιο ευδιάκριτη.
 
Ας πάψει επιτέλους να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και ας αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες που της αναλογούν.
 
Δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά δεν ανεχόμαστε και την πλήρη κοροϊδία.

Υ.Γ. Όταν λέμε πως κάποιος χύνει κροκοδείλια δάκρυα, εννοούμε ότι υποκρίνεται, ψεύδεται, προσπαθεί να κερδίσει ψεύτικες εντυπώσεις, για λόγους σκοπιμότητας και όχι εντιμότητας, και χρησιμοποιεί ως μέσο τα «δάκρυα», για να «ρίξει στάχτη στα μάτια των άλλων», να προκαλέσει στους άλλους τα επιθυμητά γι’ αυτόν αισθήματα. Πρόκειται, δηλαδή, για τεχνητή πρόκληση συναισθημάτων, που, επειδή δεν είναι αποτέλεσμα αυθορμητισμού και ειλικρινούς έκφρασης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός προσωπείου, μιας «κοινωνικής μάσκας».
Τα "κροκοδείλια δάκρυα" της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας και η εκμετάλλευση του εθελοντισμού Τα "κροκοδείλια δάκρυα" της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας και η εκμετάλλευση του εθελοντισμού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.