Συνάντηση του Προέδρου της Πανηπειρωτικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας



Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης εχτές Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, συναντήθηκε στις έδρες της Πειρφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τον Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων και συμπόρευσης στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ηπειρωτική αποδημία και την Ήπειρο γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν την οργανωμένη ηπειρώτικη και όχι μόνο αποδημία, τις ενέργειες και δράσεις της ΠΣΕ, προς την Κυβέρνηση και την Ελληνική Πολιτεία για την επίλυση τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι Ηπειρώτες. στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης και τις θέσεις-προτάσεις της ΠΣΕ.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης και με τους 2 εκπροσώπους του Θεσπρωτικού λαού, απασχόλησε το ζήτημα της ανάπτυξης της Ηπείρου και της απασχόλησης των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, ως και ποιές ενέργειες πρέπει να γίνουν από την Πολιτεία και τους φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου. Ακόμη συζήτησαν για, τα θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας που απασχολούν την περιοχή, για την ασφάλεια των παραμεθοριών περιοχών της Ηπείρου, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και για ζητήματα παράδοσης και πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που έγιναν σε κλίμα κατανόησης και καλής διάθεσης, δήλωσε ικανοποιημένος και ότι οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μιά νέα απαρχή για συνεργασία και με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και με το Δήμο Ηγουμενίτσας, που θα αποβεί πρός το κοινό συμφέρον
Συνάντηση του Προέδρου της Πανηπειρωτικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Συνάντηση του Προέδρου της Πανηπειρωτικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.