Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων -Άρτας (+ΒΙΝΤΕΟ)




Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Στο σημείο, αυτήν την ώρα βρίσκονται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο, αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας,Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.



Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η περιοχή, καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Δίπλα στον κρατήρα που άνοιξε με βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα, υπάρχει κολόνα της ΔΕΗ, γι΄αυτό έγινε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.
Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου . 
Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν από το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων -Άρτας (+ΒΙΝΤΕΟ) Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων -Άρτας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.