Ηγουμενίτσα: «Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»



 
Πόσο όμορφα νιώθουμε όταν καταφέρνουμε κάτι θεωρητικά δύσκολο ή κάποιος λέει κάτι καλό για μας που είμαστε και ενήλικες, για φανταστείτε τη χαρά που νιώθουν τα παιδιά μας όταν γονείς ή δάσκαλοι τα ενθαρρύνουμε , τα δείχνουμε εμπιστοσύνη, τα δίνουμε πρωτοβουλίες και τα επιβραβεύουμε σε κάθε τους προσπάθεια άσχετα με το αποτέλεσμα!!!

Όλα αυτά συζητήθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Δ' Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας παρουσία του Διευθυντή του σχολείου κ. Βέρπη Κωνσταντίνου , της Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης "Αριάδνη" κα. Αλέκα Κοτσώνη , της Προέδρου της σχολικής επιτροπής κα. Χριστίνα Τζέλλου καθώς και αρκετών εκπαιδευτικών του σχολείου στην ομιλία με θέμα:
«Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»

Ένα όμορφο απόγευμα πέρασαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ομιλία την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» . Εισηγήτρια ήταν η ψυχολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Κωνσταντίνα Ζιάγκου που για ακόμη μια φορά καθήλωσε το κοινό της .

Οι γονείς και εκπαιδευτικοί που είναι τα πρόσωπα αναφοράς για να χτίσει το παιδί την αυτοεκτίμησή του έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια. Το παιδί νιώθει καλά με τον εαυτό του όταν οι ενήλικες ως γονείς ή εκπαιδευτικοί φροντίσουν πρώτιστα τον ίδιο τους τον εαυτό τους με τρόπους που εκείνοι αντλούν χαρά και ικανοποίηση. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν πρότυπα μάθησης της αυτοεκτίμησης.

Πολλά μπράβο στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δ' Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας για την όμορφη εκδήλωση αλλά και στο Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" που ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας !!!
Στέργιος Παλπάνης 


 
Ηγουμενίτσα: «Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας» Ηγουμενίτσα: «Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.