ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ Η ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ




Σε ανακοίνωση μας την Τετάρτη 29-03-2017 είχαμε καταγγείλει την επιθετικότητα και αυθαιρεσία της ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού (My services) με την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων καθαριστριών τις οποίες απασχολεί στο θεραπευτήριο χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας, και με την απόπειρα απόλυσης συναδέλφισας, για την συνδικαλιστική της δράση και επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Σ΄αυτήν την ανακοίνωση, επισημάναμε επίσης: ότι την αυθαιρεσία και επιθετικότητα της εργοδοσίας, αποθρασύνει η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας ψηφίζοντας νόμους, όπως αυτόν που ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την πλήρη κατάργηση των Σ.Σ.Ε., τον περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την απαγόρευση της απεργίας κ.λ. Προφανώς αυτή η ανακοίνωση- καταγγελία δεν έπεσε στην αντίληψη του κ. Μάριου Κάτση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η δεν έδωσε την δέουσα προσοχή στα όσα καταγγέλλουμε. Διαφορετικά δεν εξηγείται το απύθμενο θράσος και η μέγιστη υποκρισία από πλευράς του.

Πιο συγκεκριμένα: την Δευτέρα 10-04-2017 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκ νέου απόπειρα απόλυσης από πλευράς της εργοδοσίας της συγκεκριμένης συναδέλφισας και κινητοποίηση συνδικαλιστικών φορέων και εργαζομένων έξω από τον χώρο εργασίας, η συναδέλφισα δέχτηκε τηλεφώνημα από το βουλευτικό γραφείο του κ. Κάτση με το οποίο εκδηλωνότανε τάχα μου και δήθεν μου το ενδιαφέρον του κ. Βουλευτή για την υπόθεση της και ζητούσε ενημέρωση για να σηκώσει το ζήτημα στην Βουλή. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μάριος Κάτσης είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που ως Κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2015 έφερε το 3ο μνημόνιο στην Βουλή το οποίο ο κ. Κάτσης ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους Βουλευτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ υπερψήφισαν. Καθώς επίσης ότι έχει υπερψηφίσει όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά – αντιασφαλιστικά νομοσχέδια που ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Βουλή.

Επόμενα φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, την απληρωσιά, την τρομοκρατία, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τους απάνθρωπους όρους εργασίας που επιβάλλουν οι εργοδότες πατώντας στους νόμους παλιούς και νέους, ‘όπως αυτούς που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Βουλή, με τον οποίο θα επιβάλλει μεγαλύτερη φοροληστεία για την εργατική λαϊκή οικογένεια, εκ νέου πετσόκομμα μισθών και συντάξεων κ.λ. που και ο κ. Κάτσης υπερψηφίζει.

Ως εκ τούτου μόνο ως μέγιστη υποκρισία και κοροϊδία, μπορούμε να εκλάβουμε το δήθεν ενδιαφέρον του κ. Βουλευτή. Διότι δεν γίνεται, δεν μπορείς ταυτόχρονα να υπερασπίζεσαι διαφορετικά συμφέροντα. Δεν μπορείς να είσαι και με τον εργάτη και με τον κεφαλαιοκράτη. Σε διαφορετική περίπτωση εάν όντως ο κ. Κάτσης ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα των εργαζομένων, ας εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων, την επαναφορά των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και Σ.Σ.Ε, την αποκατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους, ξεκινώντας από την απόσυρση των ιδιωτικών εταιρειών καθαριότητας στα κοινωφελή ιδρύματα, νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, στην βάση της πρόσφατης πρότασης των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και να παλέψουν για τα δίκια τους. Μόνο με ταξική ενότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα μπορεί να ανατραπεί αυτή η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, που τροφοδοτεί και την αυξανόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας, με στόχο πάντα την αύξηση της κερδοφορίας, αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Αυτό μας διδάσκει η ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος, αυτό μας διδάσκει και ο αγώνας των εργαζομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη, τον οποίο και χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας.

Τέρμα πια η κοροϊδία η με το κεφάλαιο η με την εργασία!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 12-04-2017
Η Διοίκηση του ΕΚΘ 


 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ Η ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ Η ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 14, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.