Μπαράζ θανατώσεων οικόσιτων και αδέσποτων σκύλων και γάτων με φόλες, στο Γαρδίκι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)



 
Τουλάχιστον 6 περιπτώσεις θανάτωσης οικόσιτων και αδέσποτων σκύλων και γάτων με φόλες, έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο Γαρδίκι.

Άγνωστος οι άγνωστοι, περιφέρονται τις βραδυνές ώρες και δηλητηριάζουν τα ζώα, ενώ έχει σημειωθεί και συμβάν εντός των ορίων σπιτιού, με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περίπτωση που την φόλα την έπιανε ένα μικρο παιδί.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν έχει καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, ωστόσο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το αδίκημα του βασανισμού και της θανάτωσης ζώου, τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 και με φυλάκιση.

Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι: Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση.


Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα) προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί αν περάσουν 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, τότε το δηλητήριο θα απορροφηθεί από το αίμα. Μόλις το ζώο κάνει εμετό, αμέσως πρέπει να γίνει μια ένεση ατροπίνης (0,2 mm στο κιλό ζώου), την οποία κάθε φιλόζωος ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να έχει προκαταβολικά στο σπίτι του για την άμεση αντιμετώπιση της φόλας.

Όσο πιο γρήγορα μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής του. Αφού κάνετε ότι μπορείτε για να σώσετε το ζώο, κάντε άμεση καταγγελία μαζί με κάποιον άλλο μάρτυρα, στην αστυνομία. Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 η οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.


 
Μπαράζ θανατώσεων οικόσιτων και αδέσποτων σκύλων και γάτων με φόλες, στο Γαρδίκι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Μπαράζ θανατώσεων οικόσιτων και αδέσποτων σκύλων και γάτων με φόλες, στο Γαρδίκι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.