Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών, για την απόφαση λύσης του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων


 
 
Σας γνωστοποιούμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στις 8-7-2016 υπήρχε το θέμα με α/α 12 για τη Λύση Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά (άρθρο 250 Ν. 3463/2006) λόγω μη ανταπόκρισης των Δήμων στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως προβλέπεται από σχετική απόφαση. (Εφημερίδα της Κυβέρνησης αρ. φύλλου 1590/17-7-2014, Αριθμ. 22120/5084 για Τροποποίηση της αριθμ. 14518/07−07−2009 απόφασής μας: «Σύσταση Συνδέσμου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ& ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑ" με έδρα το Τ.Δ. Κληματιάς του Δήμου Ευρυμενών Νομού Ιωαννίνων».) 
 
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Πλιάκος εισηγήθηκε το θέμα, τόνισε πως με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου προτείνεται στους Δήμους που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο (Ζίτσας, Πωγωνίου, Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών) να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις καθώς από το 2014 δεν έχουν κατατεθεί χρήματα εκ μέρους των Δήμων που συμμετέχουν στο ταμείο του Συνδέσμου, παρά μόνο ένα κομμάτι του ποσού (5.000 ευρώ) που αναλογεί στο Δήμο Ζίτσας και παραμένει αναξιοποίητο. 
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το συνολικό ποσό οφειλών ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ.
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε από τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες (κ.κ. Βασίλης Γαρδίκος και Χρυσόστομος Βούζας) εκφράστηκαν διαφωνίες για την απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ενστάσεις για τη λειτουργία και το έργο του και τονίστηκε πως οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν στο ταμείο του Συνδέσμου με βάση το νόμο, διαφορετικά τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τις επιχορηγήσεις τους. 
 
Να σημειωθεί ότι από τη συζήτηση για το σημαντικό αυτό ζήτημα απουσίαζαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης των άλλων δύο παρατάξεων. (κ.κ. Δημήτρης Τζίμας και Μανώλης Ματσάγκας)Δεν έγινε γνωστό αν έχουν συνεδριάσει τα Δημοτικά Συμβούλια των υπόλοιπων Δήμων που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο για να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις και τελικά η συζήτηση για το θέμα αναβλήθηκε για ένα μήνα.
 
Σας παρακαλούμε για τη συμβολή σας στο διάλογο για το θέμα και την από κοινού αποσόβηση της κατάργησης του Συνδέσμου ώστε να λειτουργήσει επιτέλους και να εκπληρώσει τους στόχους του.
Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών, για την απόφαση λύσης του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών, για την απόφαση λύσης του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.