2 χρόνια μετά ζητάει την έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από βουλευτή Θεσπρωτίας





Βαριά φαίνεται πως έκατσε στο στομάχι ορισμένων, η επικράτηση του Βασίλη Γιόγιακα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και συνεπώς και στις εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015 που πραγματοποιήθηκαν με λίστα, και συνεχίζουν να εκλύουν χολή από το ήπαρ τους, στην προσπάθειά τους προφανώς να το χωνέψουν.

Θυμήθηκαν 2 ολόκληρα χρόνια μετά, πως ο κ. Γιόγιακας έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, από 16 Μαΐου του 2014 μέχρι και σήμερα.

Και για το λόγο αυτό κατατέθηκε αίτηση, στις 10 Φεβρουαρίου 2017, προς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο προεδρεύει η κα Βασιλική Θάνου, με την οποία συμπολίτης μας και συγκεκριμένα ο κ. Θωμάς Δήμας, ζητάει την έκπτωση της βουλευτικής ιδιότητας του βουλευτή Θεσπρωτίας με τη ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα λόγω ασυμβίβαστου,  αναδρομικά, 8 ημέρες μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του.

Αφορμή για την κατάθεση της αίτησης, σύμφωνα με τον κ. Δήμα, ήταν η πληθώρα δημοσιευμάτων και αναφορών του ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού τύπου, για την υπόθεση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη και το ζήτημα που είχε τεθεί για την έκπτωσή της από το αξίωμα του εν ενεργεία βουλευτή.

Μόνο που για το θέμα αυτό, έχει ήδη αποφανθεί από τις 6/4/2015, το Αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ,  απαντώντας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, Δ/νση Συμβάσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από σχετικό ερώτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας.
 


Συγκεκριμένα:
Το Αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ απάντησε ότι σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος « [...], η ύπαρξη σύμβασης του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ γιο τη διενέργεια ιατρικών επισκέψεων και την εκτέλεση ιατρικών πράξεων σε ασφαλισμένους του Οργανισμού δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις της ανωτέρω συνταγματικής διάταξης, καθώς η μεταξύ του ιατρού και του Οργανισμού μας σύμβαση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύμβαση για την παροχή υπηρεσίας προς το Δημόσιο ή τα εξομοιούμενα με αυτό ΝΠΔΔ, όπως ο ΕΟΠΥΥ, κατά την έννοια της κείμενης νομοθεσίας περί δημόσιων συμβάσεων για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.

Κατά συνέπεια, κατά την άποψη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ, δεν υφίσταται ασυμβίβαστο και ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ιατρός που εξελέγη Βουλευτής δύναται να διατηρήσει τη σύμβαση του με τον Οργανισμό μας».
 
Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, θα συνέλθει στις 10 Μαΐου 2017, στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση του κ. Δήμα.

Υπενθυμίζουμε πως 2ος στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και πρώτος αναπληρωματικός, ήταν ο κ. Αντώνης Μπέζας.

Όποια και εάν είναι πάντως η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν καλά, πως τον βουλευτή τον τιμάει και τον εκλέγει η κοινωνία και ο λαός και όχι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση.



2 χρόνια μετά ζητάει την έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από βουλευτή Θεσπρωτίας 2 χρόνια μετά ζητάει την έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από βουλευτή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.