Συνάντηση της Δημάρχου Σουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών


Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε η Δήμαρχος Σουλίου στην Αθήνα 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017 συνοδευόμενη, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Καλόγηρο Γεώργιο.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίτιμο Δημότη του Δήμου Σουλίου, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την συμβολή του, στη διασφάλιση χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομών και ανάπτυξης της περιοχής του Σουλίου (σύνδεση Εγνατίας οδού με Σούλι και αναστήλωση της οικίας Μπούση στον ιστορικό χώρο του Σουλίου). κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ανακαίνιση του πρώην «Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη», δωρεά της Οικογένειας Bulgari στην Παραμυθιά, και την επιθυμία προσέγγισης της Οικογένειας Bulgari στην Ρώμη βρίσκοντας την θετική ανταπόκριση και παροχή βοήθειας μέσω την πρεσβειών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


 
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη συζήτησαν θεσμικά και χρηματοδοτικά θέματα και στο υπουργείο οικονομίας, με τον Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας, θέματα που αφορούν το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας. 
Ο λεπτομερής σχεδιασμός και η υλοποίηση του σχεδίου για την ολοκληρωμένη διαχείρισης του Αχέροντα ήταν το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης με την ΜΟΔ.

Τέλος, στην επίσκεψη του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά για την προσχολική αγωγή, ο πρόεδρος έδωσε το πράσινο φώς στην Δήμαρχο προκειμένου να αιτηθεί χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του Νηπιαγωγείου, το οποίο θα στεγαστεί στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου.


 
Συνάντηση της Δημάρχου Σουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών Συνάντηση της Δημάρχου Σουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.