Ηγουμενίτσα: Το μηχάνημα που πλένει τους δρόμους παρκαρισμένο, ο Δήμαρχος στο καφενείο και η πόλη μέσα στη λάσπη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


24 ώρες σχεδόν, μετά από το ξέσπασμα του καιρού στην Ηγουμενίτσα, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της και η πόλη εξακολουθεί να είναι "θαμμένη" στη λάσπη, μέχρι και αυτή την ώρα 15:30 .

Οι κάτοικοι μόνοι τους προσπαθούν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια και να καθαρίσουν τις αυλές και τα πεζοδρόμια από τις λάσπες και τα φερτά υλικά.

Με όσους κατοίκους και εάν συνομιλήσαμε, στο σύνολό τους, εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό.

Μόνο δύο χωματουργικά μηχανήματα και άντρες της Πυροσβεστικής, προσπαθούν να καθαρίσουν τις λάσπες και τα μπάζα από τους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους δημότες η στάση του Δημάρχου, ο οποίος προφανώς έχοντας την εντύπωση πως ελέγχει την κατάσταση και πως η πόλη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, προτίμησε το μεσημεράκι του να το περάσει με την παρέα του σε καφενείο της πόλης πίνοντας τσιπουράκι, την ίδια ώρα που οι πολίτες με δικά τους μέσα προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τις περιουσίες τους.

Δεν περιμένουν οι πολίτες να πάρει σκούπα και λάστιχο ο Δήμαρχος. 
Αλλά έστω και μία ηθική υποστήριξη ή ένα συγνώμη θα προσμετρώταν στα θετικά του.



Πάντως, το ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος για να καθαρίζει τους δρόμους, παραμένει παρκαρισμένο στο γήπεδο Ηγουμενίτσας.

Όπως και τα πλυστικά μηχανήματα που έχουν αγοραστεί από το υστέρημα του Ηγουμενιτσιώτη φορολογούμενου.

Όντως τα φαινόμενα είχαν πρωτοφανή ένταση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πόλη της Ηγουμενίτσας, ειδικά το παραλιακό μέτωπο, θα πρέπει κάθε φορά που βρέχει να καλύπτεται από νερό και λάσπη.

Κλείνοντας θα καλέσουμε τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, να ζητήσει αποζημίωση για τις ζημιές, όχι από το Υπουργείο Εσωτερικών και κατά επέκταση από τους πολίτες (για να δικαιολογήσει τις απ' ευθείας αναθέσεις, λόγω των έκτακτων αναγκών), αλλά από την Ανώνυμη Εταιρία ΟΛΗΓ Α.Ε., που οι δικές της δραστηριότητες είναι αυτές που δημιουργούν κυρίως το πρόβλημα στην πόλη μας.

Ίσως έτσι να αναζητηθεί και η λύση...

Όσο το λιμάνι είναι 2 μέτρα πιο ψηλά από το επίπεδο της υπόλοιπης πόλης, αυτά τα προβλήματα θα είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα.



Ηγουμενίτσα: Το μηχάνημα που πλένει τους δρόμους παρκαρισμένο, ο Δήμαρχος στο καφενείο και η πόλη μέσα στη λάσπη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Το μηχάνημα που πλένει τους δρόμους παρκαρισμένο, ο Δήμαρχος στο καφενείο και η πόλη μέσα στη λάσπη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ντρεπεστε μηπως να πειτε την αληθεια η δεν σας αφηνουν? Φοβαστε κατι και δεν την λετε? Εχουν υψωσει μαντρα κατα μηκος της παραλιας με αποτελεσμα να σκανε τα νερα των χειμαρων επανω και μην εχοντας διαφυγη για την θαλασσα να απλωνονται κατα μηκος της πολης. Αυτο ειναι το προβλημα και οχι η λεγομενη κατα εσας υπερυψωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.