Γιώργος Αμυράς: Ο ποταμός Καλαμάς αργοπεθαίνει (+ΒΙΝΤΕΟ)



Ο Καλαμάς ποταμός, ο έβδομος μεγαλύτερος της χώρας και από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ηπείρου, αποτελεί εδώ και δεκαετίες σκουπιδότοπο πτηνοτροφείων, ιχθυοτροφείων, βιομηχανιών, μονάδων παραγωγής ζωοτροφών και βυρσοδεψείων, αρκετών μάλιστα χωρίς ούτε καν άδεια λειτουργίας.
Οι αγώνες των κατοίκων των Παρακαλάμιων χωριών προσκρούουν σε κλειστές πόρτες των κυβερνήσεων διαχρονικώς, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να μην πράττει το παραμικρό για την απορρύπανσή του και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς ζητά με αναφορά του προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνη να μάθει τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο για να σταματήσει επιτέλους η περαιτέρω υποβάθμιση του ποταμού Καλαμά και των παραποτάμιων περιοχών.
Η Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το περιβάλλον και την ανάπτυξη έχει καταθέσει βιώσιμες λύσεις που όχι μόνο προστατεύουν τον ποταμό αλλά προωθούν και την ήπια τουριστική ανάπτυξή του και των χωριών που συνδέονται με τον ποταμό.
Ο Καλαμάς αποτελεί πηγή ζωής για την Ήπειρο καθώς είναι ένα αγροτικό ποτάμι που αρδεύει 25.000 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως εσπεριδοειδών, τριφυλλιού και καλαμποκιού, δημιουργεί βιότοπους και πολύτιμα καταφύγια για άγρια ζώα και φυτά.
Γιώργος Αμυράς: Ο ποταμός Καλαμάς αργοπεθαίνει (+ΒΙΝΤΕΟ) Γιώργος Αμυράς: Ο ποταμός Καλαμάς αργοπεθαίνει (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.