Χρηματοδότηση της Περιφέρειας με το ποσό των 465.600€, για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας





Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε την έγκριση της ένταξης του έργου «Adri-Up» στο πλαίσιο του μηχανισμού διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF), για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας και την παράλληλη συμμετοχή, εξ ιδίων πόρων, της Περιφέρειας Ηπείρου με το ποσό των 465.600 €.

«Η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η πολική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, όπως η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας, είναι κομβική για την οικονομική ανάπτυξη και της ενδοχώρας της Ηπείρου, για αυτό και πρέπει να συνδράμουμε κι εμείς οικονομικά", τόνισε σε σύντομη παρέμβασή της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Στη χρησιμότητα του έργου, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΒΙΟΠΑΘΕ που υπολειτουργεί αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σύμφωνα με το εγκεκριμένο έργο, η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στις δράσεις:

Α) Κατασκευή οδικής σύνδεσης μεταξύ Εμπορευματικού Κέντρου (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.) στην περιοχή της Γκρίκας Θεσπρωτίας και Εγνατίας Οδού

Β) Διαχείριση και Διάδοση του έργου.

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι 2.328.000 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί ως εξής:
· Από τον CEF με ποσοστό 30%, ήτοι 698.400 €.
· Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσοστό 50%, ήτοι 1.164.000 €.
· Από την Περιφέρεια Ηπείρου, με ποσοστό 20%, ήτοι 465.600 €.

Σημειώνεται ότι στο Εταιρικό Σχήμα του έργου «Adri-Up» , εκτός της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετέχουν:
1. ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε (ΟΛΗΓ) –Συντονιστής Εμπορευματικό Κέντρο της Τεργέστης Εταίρος
2. η Λιμενική Αρχή της Ανκόνα
3. η Λιμενική Αρχή της Τεργέστης
4. το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας
5. το Εμπορευματικό Κέντρο της Τεργέστης (Interporto di Trieste)
6. το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας


 
Χρηματοδότηση της Περιφέρειας με το ποσό των 465.600€, για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας  Χρηματοδότηση της Περιφέρειας με το ποσό των 465.600€, για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.