Θεσπρωτία: Καταγγέλλουν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ, για την στάση του στην απεργία των παιδικών σταθμών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Με απόφαση της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία και στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρέμειναν σήμερα, 20/02/2018, κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, κ. Σπύρος Υφαντής, με στάση που εκπλήσσει αλλά και προκαλεί, σε ερώτημα συναδέρφου, για το πότε και πώς οι υπεύθυνοι υπάλληλοι θα έπρεπε να μεθοδεύσουν την ενημέρωση των γονέων των νηπίων για την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση και το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, απάντησε ότι: «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».

Παράλληλα, έστειλε ανακοίνωση κάτω από τον ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΝΔΙΑ της ΔΑΣ ΟΤΑ, μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά και να καλύπτεται συνδικαλιστικά.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος, για ακόμη μια φορά, δρα αποσπασματικά, σε μια συνδικαλιστική λογική που συμμορφώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, κάτω από τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων, προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι επικείμενες ρυθμίσεις, που υιοθετούνται με αυθαίρετο τρόπο, αποτελούν:
1- το πρώτο βήμα για την υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών,
2- την πρόκληση δυσμενών επιπτώσεων σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους με την ψήφιση της νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση
3- πύλη για προώθηση στην ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων.
4- τη σταδιακή αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ



Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Υφαντή, ως ανακόλουθο, εφόσον, ακόμη και πολύ πρόσφατα, στις αρχαιρεσίες για τους εκπροσώπους του Σωματείου μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δήλωσε απροκάλυπτα ότι: «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ», καπελώνοντας, σε σχετική ανακοίνωση, τη στήριξη που έλαβε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Καλούμε, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο πλευρό των χιλιάδων οικογενειών καθώς και των υπαλλήλων που θίγονται, προασπίζοντας ταυτόχρονα το γενικότερο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

Ηγουμενίτσα, 20/02/2018 Η Συντονιστική Επιτροπή της
Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας


 
Θεσπρωτία: Καταγγέλλουν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ, για την στάση του στην απεργία των παιδικών σταθμών Θεσπρωτία: Καταγγέλλουν τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ, για την στάση του στην απεργία των παιδικών σταθμών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.