Προκαλούν δίπλα στα σύνορα οι Αλβανοτσάμηδες - Γιορτάζουν αύριο τη «γενοκτονία» κι απειλούν



 
Σε άκρως προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος προχωρούν από το απόγευμα της Παρασκευής οι Τσάμηδες της Αλβανίας και ο πρόεδρος του κόμματός τους Ιντρίζι, που αποτελεί εταίρο στην κυβέρνηση Ράμα.

Κάθε χρόνο οι Τσάμηδες, στις 27 Ιουνίου, γιορτάζουν την αποκαλούμενη από τους ίδιους «γενοκτονία». Μάλιστα οι εκδηλώσεις αυτές κορυφώνονται με πορεία διαμαρτυρίας που φτάνει μέχρι το Τελωνείο στο Μαυρομάτι!

Φέτος και μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης και πιέσεων που καλλιεργούν και κλιμακώνουν τους τελευταίους μήνες, ξεκίνησαν ήδη τις εκδηλώσεις.

Εκατοντάδες Τσάμηδες έχουν μεταφερθεί από διάφορα μέρη της Αλβανίας στην περιοχή της Τζάρας, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Θεσπρωτία.

Στο χωριό αυτό τα τελευταία χρόνια έστησαν μνημείο για να τιμήσουν τα «θύματα της γενοκτονίας» ενώ τους τελευταίους μήνες στον ίδιο χώρο έχει αναγερθεί κι ένα μεγαλοπρεπές τζαμί το οποίο δεσπόζει σε μία περιοχή που κατοικείται από ορθοδόξους.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων, προχώρησε σε νέες προκλητικές έως κι απειλητικές δηλώσεις.

Μέχρι την ημέρα της επίσκεψης στα Τίρανα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, οι τσάμηδες προσπαθούσαν να συνδέσουν το αίτημα της χώρας μας για τη συγκέντρωση των οστών των νεκρών του 1940 και την λειτουργία νεκροταφείων με δικά τους νεκροταφεία στην Ελλάδα!

Τώρα ο Ιντρίζι εγκατέλειψε την προσπάθεια αυτή και προχώρησε σε απειλές...

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν Ελληνικά νεκροταφεία στην Αλβανία αν πρώτα δεν γίνουν νεκροταφεία για τους Τσάμηδες που θανατώθηκαν στην Ελλάδα» ανέφερε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε πως η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να εξασθενίσει ούτε να αμφισβητηθεί.

Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ουσιαστικά ένας νέος κύκλος προκλήσεων ο οποίος αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ώρες και για όσο διαρκούν οι εκδηλώσεις!
Προκαλούν δίπλα στα σύνορα οι Αλβανοτσάμηδες - Γιορτάζουν αύριο τη «γενοκτονία» κι απειλούν  Προκαλούν δίπλα στα σύνορα οι Αλβανοτσάμηδες - Γιορτάζουν αύριο τη «γενοκτονία» κι απειλούν Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.