Διορισμένος διευθύνων σύμβουλος ή εργολάβος δημοσίων έργων;

Διορισμένος διευθύνων σύμβουλος ή εργολάβος δημοσίων έργων;


Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης, είναι γνωστό πως είναι εργολάβος (κυρίως δημοσίων έργων), αφού διατηρεί κατασκευαστική εταιρία στην οποία είναι ο ίδιος διαχειριστής, με την επωνυμία "ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.", με Αριθμό ΜΕΕΠ 28242 και ΑΦΜ 800401239 την οποία και στελεχώνει αποκλειστικά με το Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευής (ΜΕΚ 36103)

Από την 1η Οκτωβρίου 2019, είναι διορισμένος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία Κατά την ίδρυση κατασκευαστικής εταιρίας την οποία στελεχώνεις με το εργοληπτικό σου πτυχίο υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση πως:
1. Δεν είμαι βασικό στέλεχος ή υπάλληλος άλλης εργοληπτικής επιχείρησης του ΜΕΕΠ.
2. Δεν τελώ σε υπαλληλική σχέση οποιασδήποτε μορφής, ούτε είμαι πρόσωπο αμειβόμενο με οποιοδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄), ανεξαρτήτως αν οι φορείς αυτοί εξαιρέθηκαν του πεδίου εφαρμογής της διάταξης αυτής, και στον οποίο περιλαμβάνονται και τα Ν.Π.Δ.Δ. και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας όπως κοινωφελείς οργανισμοί, τράπεζες του Δημοσίου Τομέα και γενικά επιχειρήσεις, που ελέγχονται από το Δημόσιο.
3. Δεν είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως αυτός προσδιορίστηκε ανωτέρω αλλά ούτε και του ιδιωτικού τομέα ή είμαι συνταξιούχος από ................................. και έχω δηλώσει στον ασφαλιστικό μου φορέα την απασχόλησή μου σε εργοληπτική επιχείρηση όπως αποδεικνύεται από το συνημμένο έγγραφο
4. Δεν είμαι κάτοχος πτυχίου μελετητή, ούτε ανήκω στη σύνθεση Γραφείου Μελετητών, που προβλέπεται από το Ν. 716/77.
5. Αποδέχομαι την κατ' αποκλειστικότητα στελέχωση της επιχείρησης.
6. Θα δηλώσω στην Υπηρεσία κάθε σχετική μεταβολή της ανωτέρω κατάστασης.

Από την παραπάνω υπεύθυνη δήλωση, που έχει υπογράψει και ο κ. Πορφύρης, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, πως από τη στιγμή που διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., μίας επιχείρησης η οποία ελέγχεται από το δημόσιο, θα έπρεπε να ενημερώσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα  τη Γ.Γ. Υποδομών / Διεύθυνση Μητρώων (Δ24) - d15.a@ggde.gr, για την μεταβολή της κατάστασής του (όπως προβλέπει το άρθρο 6 της Υ.Δ.).

Επίσης είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί πλέον να ισχύει το ΜΕΕΠ του, με συνεπακόλουθο να μην μπορεί να συμμετέχει σε δημόσιους διαγωνισμούς και να μην μπορεί να αναλαμβάνει δημόσια έργα με ανάθεση, μετά από πρόσκληση δημόσιου φορέα.

Τί από τα παραπάνω όμως, που όφειλε να κάνει ο κ. Πορφύρης, έπραξε;
Ενημέρωσε τη διεύθυνση μητρώου ΜΕΕΠ, ότι έχει διοριστεί στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και πως έχει έμμισθη σχέση με το δημόσιο;
Σταμάτησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να αναλαμβάνει δημόσια έργα;

Τίποτα από τα δύο!!!


Αντί αυτών, έχει λάβει 4 απ' ευθείας αναθέσεις, 3 από το Δήμο Φιλιατών και τον ομογάλακτό του πολιτικά κ. Σπυρίδων Παππά (Δείτε εδώ: 1, 2, 3)  και 1 από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη (Δείτε εδώ: 1) , στο ψηφοδέλτιο του οποίου είχε συμμετάσχει ο κ. Πορφύρης.
Και σε πόσους άλλους διαγωνισμούς συμμετείχε ενώ δεν δικαιούταν και τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε!!!
Το συνολικό ποσό που έχει αποκομίσει είναι 64.576,29€, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Και επειδή δεν περιμένουμε απάντηση από τον κ. Πορφύρη (ίσως καμία νέα αγωγή), θα απευθυνθούμε στην προϊσταμένη του Τμήματος Μητρώου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Γ.Γ. Υποδομών, καθώς και στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας, ώστε να διερευνηθούν τυχούσες έκνομες πράξεις σε βάρος του δημοσίου, τόσο από τον κ. Πορφύρη, όσο και από το Δήμαρχο Φιλιατών και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Κάποιος επιτέλους θα πρέπει να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον...
Διορισμένος διευθύνων σύμβουλος ή εργολάβος δημοσίων έργων; Διορισμένος διευθύνων σύμβουλος ή εργολάβος δημοσίων έργων; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2022 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς είναι 2 σε 1 ...σαν τα σαμπουάν...Φυσικά και πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον,θα τερματίσει τα κακώς κείμενα της πόλης ...τις σχέσεις τύπου....Πελάτεςςςςςςςς μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.