Περιοδεία και Εκδήλωση - Συζήτηση της ΛΑ.Ε στην Ηγουμενίτσα




Το Σάββατο 18/11/2017 στην Ηγουμενίτσα, η τοπική πολιτική επιτροπή μαζί με τον Στάθη Λεουτσάκο, μέλος της πολιτικής γραμματείας, την Μάνια Μπαρσέφσκι και τον Νίκο Σακούτη, μέλη του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑ.Ε, περιόδευσαν στην πόλη, άκουσαν και συζήτησαν με τους πολίτες για τα τοπικά προβλήματα και τις αγωνίες τους.

Το απόγευμα διοργανώθηκε στο “Πάνθεον” πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Στάθη Λεουτσάκο.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας και του λαού, τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκείμενου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, στο κάλπικο “success story” των Τσίπρα-Καμμένου, συνέχεια του “success story” των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Μίλησε για τα βασικά σημεία της προγραμματικής πρότασης της ΛΑ.Ε:

-στάση πληρωμών

-διαγραφή χρέους

-σεισάχθεια ιδιωτικού χρέους με κοινωνικά κριτήρια

-εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

-ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων

-επανάκτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής

-αναχαίτιση των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών επιχειρήσεων και πόρων (ρεύμα, νερό κλπ)

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συμπόρευσης δυνάμεων, αντιμνημονιακών , αριστερών , ριζοσπαστικών, πατριωτικών που θα συγκροτήσουν ένα μέτωπο ανατροπής των μνημονιακών δυνάμεων, παλαιών και νέων, με στόχο να ανοίξει ένας νέος προοδευτικός δρόμος για την κοινωνία και τον λαό, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, ένας δρόμος προς την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια σε συμμετοχή και προβληματισμό και περιείχε τη δυναμική υπόσχεση για συνέχιση της παρουσίας της ΛΑ.Ε στην τοπική κοινωνία. 


 
Περιοδεία και Εκδήλωση - Συζήτηση της ΛΑ.Ε στην Ηγουμενίτσα Περιοδεία και Εκδήλωση - Συζήτηση της ΛΑ.Ε στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.