Το ΚΚΕ για την περιοδεία το Σ. Κασσελάκη στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
  Το ΚΚΕ για την περιοδεία το Σ. Κασσελάκη στην Ήπειρο


Χρεοκοπημένες αυταπάτες με μπόλικες δόσεις κοροϊδίας μοίρασε ο προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην τριήμερη επίσκεψη του στην Ήπειρο.

Γιατί το άλλο μοντέλο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αντί της ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που προέκρινε η κυβέρνηση της ΝΔ, επαναφέρει το χρεοκοπημένο χαρτί της παραχώρησης του σε ιδιώτες. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αμετανόητος εμμένει στην άλλη αντιλαϊκή όψη της «απελευθέρωση των μεταφορών», στρατηγική κατεύθυνσης της ΕΕ, που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να προσπεράσει τις ευθύνες του κόμματός του για το σημερινό χάλι στην υγεία, όμως ο λαός της Πρέβεζας και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου δεν τις ξεχνούν. Όσο για το ΕΣΥ χωρίς ΣΔΙΤ και απογευματινά χειρουργεία που έταξε, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκθλιφθεί από ένα κόμμα που έχει «σημαία» του την συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις του προς τους αγρότες στην Άρτα, όπως για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωση στο αγροτικό πετρέλαιο, επιδιώκουν να αποκρύψουν την κατά γράμμα υλοποίηση της στρατηγική της ΕΕ στον αγροτικό τομέα που υλοποίησε και το κόμμα του ως κυβέρνηση. Κανένας ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία της που είναι το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών για να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή σε λιγότερα χέρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρότησε στα Γιάννενα όλα τα αντιλαϊκά αιτήματα των τοπικών αρχών που έχουν κάνει το «βίο, αβίωτο» των κατοίκων. Το πρότυπο της «αποκεντρωμένης ανάπτυξης» που βρήκε, είναι αυτό που «καίει» τους Γιαννιώτες όπως η εκτόξευση του κόστους κατοικίας και η εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών.

«Κοινωνική αντιπολίτευση» μπορεί να κάνει μόνο ο οργανωμένος λαός που αψηφά τις πολιτικές της ΕΕ και τον κομμάτων που την υπηρετούν. Τις έγνοιες του λαού μπορεί να τις εκφράσει μόνο ο ίδιος ο λαός μέσα από τους αγώνες του για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Τώρα προέχει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βάρβαρης πολιτικής που και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί. Σε αυτή την κατεύθυνση ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, θα σημάνει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, πιο δυνατός ο λαός στον αγώνα για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.
Read More »
Το ΚΚΕ για την περιοδεία το Σ. Κασσελάκη στην Ήπειρο   Το ΚΚΕ για την περιοδεία το Σ. Κασσελάκη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Θεσπρωτία


Την Τρίτη 07 Μαΐου 2024 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδεία του στην Ήπειρο, επισκέφτηκε τη Θεσπρωτία.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Ηγουμενίτσα. Κατά την άφιξή του στο λιμάνι εσωτερικού τον υποδέχτηκαν ο Συντονιστής της Ν.Ε. Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Γόγολος, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, κ. Μάριος Κάτσης, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου και η κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, οι Βουλευτές Άρτας και Πρέβεζας, κα Όλγα Γεροβασίλη και Κωνσταντίνος Μπάρκας αντίστοιχα, τα Μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι κύριες Αθηνά Ιωάννου και Λίλα Σουλελέ και ο κύριος Θανάσης Οικονόμου και τα Μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε αρχικά τα έργα της Γ’ Φάσης στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξή τους. Σε δηλώσεις του εκεί, ο Πρόεδρος εξέφρασε την αντίθεσή του στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, προτείνοντας ταυτόχρονα ένα μοντέλο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με ανταποδοτικά οφέλη προς τους πολίτες.

Στη συνέχεια περιόδευσε στην παραλιακή οδό της πόλης, όπου, μαζί με τον σύζυγό του Tyler McBeth, έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τους πολίτες της Ηγουμενίτσας. Ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, σε διάλογο που είχε με τους πολίτες άκουσε τα προβλήματά τους και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Σε κεντρική καφετέρια της πόλης, εκτός από πολίτες, συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των τομέων τους (νερό των ΤΟΕΒ) και του εξέφρασαν το παράπονό τους πως η κυβέρνηση δε δέχεται καμία συζήτηση μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και το φόβο τους για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Από την άλλη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την αντιμετώπισή τους από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους και να συζητήσουν όλα όσα τους απασχολούν.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε το λόγο τους στους εκπροσώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα πως θα εργαστεί άμεσα για τα θέματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και η υποψήφια Ευρωβουλευτής κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως πρώην Υφυπουργός & Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετέβη σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα, όπου συνομίλησε με το ΔΣ της ΠΑΝΕΜΜΙ και της ΠΟΑΥ, συζήτησε με εργαζόμενους και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

Η επίσκεψη στη Θεσπρωτία έκλεισε με την κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο των 49 εκτελεσθέντων Προκρίτων Παραμυθιάς, όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σουλίου, κ. Αθανάσιος Ντάνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σουλίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο, του εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την περιοχή και του ανέφερε τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Σουλίου, ενώ τέλος, προσέφερε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναχώρησε για την Πρέβεζα, επόμενος σταθμός της περιοδείας του στην Ήπειρο.Read More »
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Θεσπρωτία Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Εορτασμός λήξης Β Παγκοσμίου πολέμου στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Εορτασμός λήξης Β Παγκοσμίου πολέμου στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ)
 

 
Με επίσημη δοξολογία στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων, γιορτάσαμε σήμερα τους Εθνικούς αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του Ναζισμού και του Φασισμού καθώς επίσης την Ημέρα λήξης του Β ΄Παγκοσμίου πολέμου.

Σε ένα κόσμο που αλλάζει, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η Δημοκρατία χρειάζεται επαγρύπνηση και είναι χρέος όλων μας να τη διαφυλάξουμε και να την ενισχύσουμε ιδιαίτερα εδώ στην Ευρώπη που ζήσαμε τη φρίκη του πολέμου Το οφείλουμε στα εκατομμύρια των νέκρων που θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.Read More »
Εορτασμός λήξης Β Παγκοσμίου πολέμου στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ) Εορτασμός λήξης Β Παγκοσμίου πολέμου στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Με 19 αθλητές ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Με 19 αθλητές ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα


Άφιξη της ομάδας του ΔΝΟΗ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, για την Α’ Φάση του 90ου επετειακού Πανελλήνιου πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών & Εφήβων-Νεανίδων.
Ο ΔΝΟΗ συμμετέχει με 19 αθλητές κ αθλήτριες ενώ περισσότερα από 300 πληρώματα και 450 αθλητές παίρνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Στο Σχοινιά μεταβαίνουν επίσης οι αθλητές μας Βένος Φώτης και Κωλέτσης Παύλος από την κατηγορία παίδων, οι οποίοι επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο προπονητικό κοινόβιο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Την ομάδα συνοδεύουν οι προπονητές Κώστας Κιτσάτης και Άννα Μπρέστα και ο έφορος κωπηλασίας Γιωργος Ντάνης.
Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!
Read More »
Με 19 αθλητές ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Με 19 αθλητές ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Απόβαση για 200 αυτοκίνητα αντίκες στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Απόβαση για 200 αυτοκίνητα αντίκες στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


200 αυτοκίνητα αντίκες αποβιβάστηκαν από τη Βενετία πριν λίγο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για να συμμετέχουν στην εκδήλωση Touramical που ξεκινάει από αύριο 10 Μαΐου μέχρι και τις 20 του μήνα. 
Θα φύγουν από την πόλη σταδιακά μέχρι τη Δευτέρα 13 Μαΐου, ενώ θα παραμείνουν σε πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης για να μπορεί να τα επισκέπτεται το κοινό. 
Οι οδηγοί τους αναμένονται αεροπορικώς από αύριο 10 Μαΐου στην Κέρκυρα και στην πλειοψηφία τους είναι Βέλγοι. 
Από την Ηγουμενίτσα τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στα Ιωάννινα, τα Μετέωρα, την Καλαμπάκα, την Θεσσαλονική και θα καταλήξουν στην Κωνσταντινούπολη. 
Από εκεί θα συνεχίσουν για Αϊβαλί και Τσεσμέ και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη χώρα μας από τη Χίο, φτάνοντας στο Πειραιά. 
Ακολούθως θα επισκεφθούν τη Θήβα, τους Δελφούς και την Ιτέα για να καταλήξουν στη Πάτρα απ' όπου θα αναχωρήσουν.

Read More »
Απόβαση για 200 αυτοκίνητα αντίκες στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Απόβαση για 200 αυτοκίνητα αντίκες στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν για κλοπή από κατάστημα ρούχων

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Συνελήφθησαν για κλοπή από κατάστημα ρούχωνΣυνελήφθησαν χθες (08-05-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός και ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων, από όπου αφαίρεσαν ρούχα συνολικής αξίας -90- ευρώ, αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει τα αντικλεπτικά κατά την παραμονή τους στα δοκιμαστήρια.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο.
Read More »
Συνελήφθησαν για κλοπή από κατάστημα ρούχων Συνελήφθησαν για κλοπή από κατάστημα ρούχων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Στην Μολδαβία ο Βασίλης Γιόγιακας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Στην Μολδαβία ο Βασίλης ΓιόγιακαςΣτο Κοινοβούλιο της Μολδαβίας παραβρέθηκε ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, προσκεκλημένος της ομολόγου του Προέδρου της αντίστοιχης ομάδας φιλίας της Μολδαβίας κυρίας Larisa NOVAC, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 9η Μαΐου για την «Ημέρα της Ευρώπης».

Κατά τη σύντομη παρέμβασή του, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας με θέμα: «Ημέρα της Ευρώπης 2024. Η Ευρώπη είσαι εσύ! Ένταξη της Μολδαβίας στην Ε.Ε.», ο κ. Γιόγιακας αναφερόμενος στην σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας, έκανε ξεχωριστή μνεία στην περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2014, κατά την οποία υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, για τη σύγκλιση προς την Ε.Ε.

Επίσης, κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχετικά με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Μολδαβίας στην Ε.Ε., οι οποίες αποτελούν αναγνώριση της δέσμευσης και των ουσιωδών προσπαθειών της Μολδαβίας στην ευρωπαϊκή της πορεία, εξέφρασε την πίστη ότι η Μολδαβία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και προέβη στην ενθάρρυνση για συνέχιση και επιτάχυνση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Γιόγιακας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να στηρίξει έμπρακτα τη Μολδαβία στο μεταρρυθμιστικό της έργο, προσφέροντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία, ούτως ώστε η χώρα να εκπληρώσει τα θεσμικά, οικονομικά και λοιπά κριτήρια και διαβεβαίωσε ότι με την ιδιότητά του ως Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Μολδαβίας θα συνεχίσει την προσπάθεια για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Γιόγιακας είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης κυρία Ina COSERU και την ομολογό του Πρόεδρο της Κοινοβουλευτική Ομάδας Φιλίας Μολδαβίας – Ελλάδας κυρία Larisa NOVAC.


Read More »
Στην Μολδαβία ο Βασίλης Γιόγιακας Στην Μολδαβία ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενώ νωρίτερα ο ένας από αυτούς είχε προμηθεύσει τον άλλον με μικροποσότητα ηρωίνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
9 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 83,8 γραμμαρίων,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 135 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης Συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Συλλήψεις στη Θεσπρωτία για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε παραλία

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Συλλήψεις στη Θεσπρωτία για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε παραλία


Συνελήφθησαν χθες (09/05/2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί προέβαιναν σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης παραλίας για λογαριασμό ξενοδοχειακής μονάδας, με υπεύθυνο τον συλληφθέντα ημεδαπό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Συλλήψεις στη Θεσπρωτία για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε παραλία Συλλήψεις στη Θεσπρωτία για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε παραλία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία στο Χάλασμα

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Το πρόγραμμα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία στο ΧάλασμαΤο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Χρυσαυγής (Χάλασμα), σας ενημερώνει πως την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 7μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ανήμερα της Εορτής, Παρασκευή 10 Μαΐου θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Η Εκκλησία μας κάθε χρόνο γιορτάζει, την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος, την εορτή της Ζωοδόχου ή Ζωηφόρου Πηγής. Η εορτή αυτή καθιερώθηκε ως εξής.
 Στη Κων/πολη, τον 5ο αιώνα, ανευρέθη υπό του βασιλέως Λέοντος Α΄ του Θρακός (457-474), του επικαλουμένου Μακέ(λ)λη, αγίασμα της Παναγίας, πλησίον του οποίου ο βασιλεύς έκτισε μεγαλοπρεπέστατο ναό αφιερωμένο στη Ζωοδόχο ή Ζωηφόρο Πηγή, δηλαδή την Παναγία μας.

Η Παναγία μας ονομάζεται έτσι, γιατί δέχθηκε μέσα στα σπλάχνα της τον χορηγό και εξουσιαστή της ζωής τον Χριστό. Έτσι για το αγίασμα που ανέβλυζε συνεχώς και παρείχε ιάσεις δίπλα στο ναό δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερο όνομα. Τα εγκαίνια του ναού αυτού ετελέσθησαν την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος και έκτοτε καθιερώθηκε να γιορτάζει η Εκκλησία μας τη μνήμη των εγκαινίων αυτού του ναού κάθε χρόνο την ίδια μέρα.
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία στο Χάλασμα Το πρόγραμμα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία στο Χάλασμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Αντιπροσωπεία του Grimaldi στην Ηγουμενίτσα για συνάντηση με φορείς

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Αντιπροσωπεία του Grimaldi στην Ηγουμενίτσα για συνάντηση με φορείς


Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Grimaldi θα βρεθούν την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα για συνάντηση με τοπικούς φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, οι εξ' απορρήτου άνθρωποι του Grimaldi, θα έχουν συνάντηση με το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη καθώς και με άλλους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Είναι η πρώτη συνάντηση στελεχών της νέας ιδιοκτησίας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και γίνεται σε μία περίοδο εντάσεων ανάμεσα στη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. και των τοπικών αρχών.
Η αντιπροσωπεία του Grimaldi θα αποτελείται από τον Διευθύνων Σύμβουλο των Μινωϊκών Γραμμών κ. Λουκά Σιγάλα και τον Paul Kyprianou, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Εταιρείας Συμμετοχών Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε και άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Emanuele Grimaldi.
Read More »
Αντιπροσωπεία του Grimaldi στην Ηγουμενίτσα για συνάντηση με φορείς Αντιπροσωπεία του Grimaldi στην Ηγουμενίτσα για συνάντηση με φορείς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα – Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα – Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ΤαμείοΜε την πασχαλινή ανάπαυλα να έχει παρέλθει το βλέμμα των συνταξιούχων στρέφεται στις πληρωμές των συντάξεων Ιουνίου.

Η επόμενη πληρωμή των συντάξεών τους, αυτή του Ιουνίου, η οποία αναμένεται τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο οι ημερομηνίες πληρωμής έχουν αλλάξει καθώς έχουν εκλείψει οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το Νόμο 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019)

Άρθρο 34

Ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ

1. Ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Να σημειωθεί πως οι συνταξιούχοι θα δουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης μέρας.

Συντάξεις Ιουνίου 2024 – Μη μισθωτοί
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Ιουνίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

Συγκεκριμένα:
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2024
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2024
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Συντάξεις Ιουνίου 2024 – Μισθωτοί
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Ιουνίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Read More »
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα – Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα – Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Σφραγισμένες οι παιδικές χαρές της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Σφραγισμένες οι παιδικές χαρές της Ηγουμενίτσας


Με μία ανακοίνωση κολλημένη στις εισόδους, ενημερώθηκαν την Τετάρτη, γονείς και παιδιά, πως οι παιδικές χαρές της Ηγουμενίτσας κλείνουν "λόγω έλλειψης πιστοποιητικού λειτουργίας.
Στην πόλη της Ηγουμενίτσας και οι δύο παιδικές χαρές, η μεγάλη και αυτή στα Βραχάκια, σφραγίστηκαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Ηγουμενίτσας, η μοναδική που έχει πιστοποιητικό λειτουργίας, είναι αυτή της Νέας Σελεύκειας.


Ήδη η νέα δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έχει έρθει σε επαφή με πιστοποιημένη εταιρία η οποία θα κάνει επανέλεγχο όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Μέχρι τότε, οι παιδικές χαρές, θα παραμείνουν σφραγισμένες.

Read More »
Σφραγισμένες οι παιδικές χαρές της Ηγουμενίτσας Σφραγισμένες οι παιδικές χαρές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Υπό καταρρακτώδη βροχή τα εγκαίνια του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία Κασσελάκη

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Υπό καταρρακτώδη βροχή τα εγκαίνια του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία ΚασσελάκηΥπό καταρρακτώδη βροχή μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν στα Ιωάννινα τον Πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Υπό καταρρακτώδη βροχή έγινε και η ομιλία του στο εκλογικό περίπτερο, στον πεζόδρομο πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ομιλία προσαρμόστηκε στις καιρικές συνθήκες και είχε χαρακτηριστικά ενός πολύ σύντομου χαιρετισμού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρίσκονται στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και τόνισε ότι «εγκαινιάζουμε μία προεκλογική εκστρατεία όχι μόνο προς το λαό αλλά από το λαό»..

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές διότι η Ευρώπη καθορίζει τις ζωές όλων και συμπλήρωσε ότι το βράδυ των εκλογών η χώρα θα έχει μία αξιωματική αντιπολίτευση που θα βρίσκεται στο δρόμο για να κυβερνήσει.Ταπεινοφροσύνη και κινηματικότητα, ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε για να αναφερθεί στην πολιτική που θα ακολουθήσει.

«Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας.. Οι άλλοι θα λένε στασιμότητα, σταθερότητα με αγοραστική δύναμη Βουλγαρίας και με φόρους Σουηδίας κι εμείς θα έχουμε ανθρωποκεντρική πολιτική.. Θα τα αλλάξουμε όλα προς την πρόοδο» κατέληξε..

Δύο φορές στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες καθώς η καταρρακτώδης βροχή συνοδευόταν από αστραπές και βροντές..

«Δεν μας τρομάζει ο καιρός» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.. Ωστόσο ο καιρός είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μετ’ εμποδίων η προεκλογική εκστρατεία.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Υπό καταρρακτώδη βροχή τα εγκαίνια του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία Κασσελάκη Υπό καταρρακτώδη βροχή τα εγκαίνια του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία Κασσελάκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Καιρός: Έως και 9 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται καταιγίδες, σκόνη και λασποβροχές

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Καιρός: Έως και 9 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται καταιγίδες, σκόνη και λασποβροχές


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα και αύριο, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ λασποβροχές αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 22 με 24 και κατά τόπους τους 25 βαθμούς Κελσίου.Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία, από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και από νωρίς το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές πλην της κεντρικής Μακεδονίας, όπου τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες και στη δυτική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια τμήματα του Ιονίου και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλώνονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη βόρεια Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, αλλά το βράδυ στην περιοχή της Λήμνου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το απόγευμα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τμήματα τοπικά 5 και τη νύχτα στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού έως και τη Δευτέρα (13/5)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024
Αρχικά στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βορειοδυτική χώρα, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 11-05-2024
Στη βορειοδυτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2024
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


Read More »
Καιρός: Έως και 9 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται καταιγίδες, σκόνη και λασποβροχές Καιρός: Έως και 9 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται καταιγίδες, σκόνη και λασποβροχές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Αργίες : Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Αργίες : Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο
Πενθήμερο αργιών απόλαυσαν αρκετοί εργαζόμενοι καθώς Μεγάλη Παρασκευή, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα ήταν επίσημες αργίες, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε και η Τρίτη του Πάσχα χάρη στη μεταφορά της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το επόμενο τριήμερο στο ημερολόγιο είναι αυτό του Αγίου Πνεύματος που είναι κινητή εορτή και τιμάται πάντα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα, όπως και η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου (που φέτος πέφτει Δευτέρα), προσφέρουν τη δυνατότητα τριημέρου.

Ακολουθεί η λίστα με τις υπόλοιπες αργίες του 2024:
Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου (Δευτέρα): Είναι αργία για τους μισθωτούς του Δημοσίου, όχι όμως επίσημη αργία για τον ιδιωτικό τομέα
Κοίμηση της Θεοτόκου, 15 Αυγούστου 2024 (Πέμπτη)
Επέτειος του «Όχι», 28 Οκτωβρίου 2024 (Δευτέρα)
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου 2024 (Τετάρτη)
Σύναξη της Θεοτόκου, 26 Δεκεμβρίου 2024 (Πέμπτη
Read More »
Αργίες : Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο            Αργίες : Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Ακυρώθηκε η άδεια για αιολικό στα όρη του Τσαμαντά

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Ακυρώθηκε η άδεια για αιολικό στα όρη του Τσαμαντά

Ακυρώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η άδεια για το αιολικό πάρκου «Καστρί- Καμήλα» στα όρη Τσαμαντά μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει η Ορνιθολογική Εταιρεία.

Με την απόφαση του ΥΠΕΝ ακυρώνεται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του εν λόγω έργου, που είχε εκδοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας (ΑΔΗΔΜ) στις 3/1/2024.

Ο λόγος απόρριψης της ΑΕΠΟ είναι ότι η μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) του ΑΣΠΗΕ δεν ήταν σύμφωνη με τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία για την διεξαγωγή των απαραίτητων εργασιών πεδίου. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο ισχυρισμός της ΕΟΑ είναι ότι οι εργασίες πεδίου έγιναν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο (!), ενώ η νομοθεσία αναφέρει ρητώς (και εύλογα) πως οι καταγραφές των ειδών ορνιθοπανίδας πρέπει να γίνουν (κατ’ ελάχιστον) κατά την αναπαραγωγική περίοδο, από Μάρτιο έως και Ιούνιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ορνιθολογική «το θλιβερό (αλλά και εξοργιστικό) είναι ότι στην υπόθεση αυτή δεν υπήρξε κάποια «αβλεψία» ή αμέλεια, αφού η συγκεκριμένη παρατήρηση είχε τεθεί υπόψη των υπηρεσιών στη σχετική αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ. Προκύπτει, επομένως, ότι συνειδητά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου της ΑΔΗΔΜ και η Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, που γνωμοδότησαν θετικά για το έργο (όπως προκύπτει από την ίδια την ΑΕΠΟ), έκαναν τα στραβά μάτια στην καραμπινάτη παρατυπία. Και δυστυχώς αυτή η περίπτωση δεν είναι εξαίρεση, όπως επανειλημμένα έχει αναδείξει η Ορνιθολογική».

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει την υποχρέωση πλέον να ανακαλέσει και την ΑΕΠΟ για τον ΑΣΠΗΕ «ΠΡΙΟΝΙΑ» της ίδιας εταιρείας και στην ίδια περιοχή NATURA, αφού και ο αυτός αδειοδοτήθηκε παράτυπα, με εργασίες πεδίου που έγιναν (αν έγιναν) σε ακατάλληλη περίοδο και με αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Ακυρώθηκε η άδεια για αιολικό στα όρη του Τσαμαντά Ακυρώθηκε η άδεια για αιολικό στα όρη του Τσαμαντά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Ό. Τσάπαλος για το MyCoast: Αυστηρότερο το πλαίσιο, πώς ακριβώς λειτουργεί – Μέχρι τις 15/5 θα ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις στις παραλίες

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024
Ό. Τσάπαλος για το MyCoast: Αυστηρότερο το πλαίσιο, πώς ακριβώς λειτουργεί – Μέχρι τις 15/5 θα ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις στις παραλίες«Μπορεί πλέον κάποιος να διαπιστώνει τι παραχωρείται, ποια είναι τα τετραγωνικά, ποιες είναι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και επίσης ποιος είναι ο ελεύθερος δημόσιος χώρος προκειμένου οι πολίτες να κάνουν ελεύθερα μπάνιο χωρίς να πληρώνουν κανένα αντίτιμο στην πράξη», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, αναφερόμενος στη λειτουργία της πλατφόρμας MyCoast, για καταγγελίες αυθαιρεσιών σε παραλίες. «Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους μέσα από το κινητό μας» είπε σχετικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε:

«Με τη χρήση πολυγώνων βλέπει ο πολίτης ποιες παραλίες και σε τι εμβαδόν παραχωρούνται για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες βιώσαμε και πέρσι σε πολύ μεγάλο βαθμό, υπάρχουν ακραίες υπερβολές με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ εύκολο σε κάποιον λουόμενο να διαπιστώσει ότι όντως υπάρχουν παρανομίες.

Δηλαδή μιλάμε για διπλάσια κατάληψη χώρου, ενώ στις συμβάσεις υπήρχαν συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα τα οποία ποτέ δεν τηρήθηκαν από συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Μιλάμε για υπερβολές όσον αφορά κατασκευή και τοποθέτηση αυθαίρετων κατασκευών και ούτω καθεξής.

Επομένως, για έναν πολίτη θεωρώ, επειδή κάναμε πολλά τεστ και χρησιμοποιήθηκε αυτή η εφαρμογή προτού πλασαριστεί στον κόσμο και στο πεδίο είναι αρκετά λειτουργική, εύκολη στη χρήση της.

Ενώ πρόσθεσε:
«Αν δούμε επομένως ομπρέλες πέραν του πολυγώνου, είναι ξεκάθαρο και πολύ εύκολο να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε ότι εδώ υπάρχει μια παρανομία.

Επομένως υπάρχει δυνατότητα μέσα από την εφαρμογή αυτή, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να καταγγείλει ο πολίτης αυτή την αυθαιρεσία που ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει και στη συνέχεια να βοηθήσει τις ελεγκτικές αρχές να έρθουν και να κάνουν τη δουλειά».

Ο κ. Τσάπαλος διευκρίνισε πως δεν μπορεί εξ αποστάσεως ένας πολίτης από το σπίτι του να στέλνει ανώνυμες καταγγελίες στην ελεγκτική αρχή. «Πρέπει να είσαι παρών και εκείνη την ώρα να κάνεις την καταγγελία σου μέσω της εφαρμογής» είπε ακόμη.

Αποσαφήνισε πως στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αδειοδοτήσεων και το σύστημα δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως. «Μέχρι τις 15 Μαΐου υπάρχουν ηλεκτρονικές δημοπρασίες όπου οποιοσδήποτε θέλει να εκμισθώσει μια περιοχή που εφάπτεται παραλίας, αιγιαλού κτλ μπορεί να υποβάλει την προσφορά του με ελάχιστο τίμημα, για πρώτη φορά – δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στο παρελθόν. Επομένως, η συνολική εικόνα, το νέο πλαίσιο, θα φανεί από τα μέσα Ιουνίου και μετά, περίπου σε όλη τη χώρα».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ακόμη:
«Αν μπει κάποιος στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ, μπορεί ο ίδιος να καταθέσει προσφορά.

Για παράδειγμα για μια παραλία που εχθές βγήκε σε δημοπρασία -που έχει να κάνει με το Ρέθυμνο- να κάνει την προσφορά του χωρίς φόβο, χωρίς να υπάρξει καμία απειλή, χωρίς μπούλινγκ, χωρίς όλα αυτά τα σκηνικά που βιώναμε στο παρελθόν με φουσκωτούς και ούτω καθεξής.

(…) Για πολλά χρόνια υπήρχε ένα γενικευμένο καθεστώς αυθαιρεσιών στις παραλίες και στους αιγιαλούς και στη Νάξο και αλλού, αλλά αυτό αυτό ακριβώς προσπαθούμε να λύσουμε τώρα με αυτή τη δέσμη μέτρων, που δεν είναι μόνο η εφαρμογή που σας προανέφερα, η οποία κατά τη γνώμη μου δεν είναι μετακύληση ευθύνης για τον πολίτη.

Είναι η ενίσχυση του δικαιώματος που έχει ο πολίτης να καταγγέλλει αυθαιρεσίες και παραβίαση των δικών του δικαιωμάτων. Και να γίνει σύμμαχος της πολιτείας, προκειμένου να προστατεύσουμε μια ακτογραμμή σχεδόν ίση με εκείνη της Κίνας. Δεν υπάρχει καμία ελεγκτική αρχή, κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που να μπορεί στον κόσμο όλο να επιβάλλει κυρώσεις σε μια τόσο μεγάλη ακτογραμμή.

Γι’ αυτό λοιπόν, σκεφτήκαμε -έξυπνα θεωρώ- να βάλουμε στο παιχνίδι και τους πολίτες μέσα από αυτή την εφαρμογή, προκειμένου να γίνουν σύμμαχοι αυτής της συνολικής προσπάθειας.

Είναι λογικό τώρα αν πάμε σε μια παραλία να μη βρίσκουμε ναυαγοσώστη, για παράδειγμα, να μη βρίσκουμε ειδικές εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, να μη βρίσκουμε επαρκείς κάδους απορριμμάτων.

Όλα αυτά υποχρεούνται αυτοί που τώρα λαμβάνουν μέρος στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες -και εφόσον κερδίσουν στις δημοπρασίες- να τα εφαρμόσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο νέος νόμος και το νέο πλαίσιο θα έχει εφαρμοστεί στο σύνολό του από τα μέσα Ιουνίου περίπου και μετά.

Άρα εμείς θεωρούμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα έχουμε τη νέα εικόνα στις παραλίες και στους αιγιαλούς, που θεωρώ -και το πιστεύουμε αυτό- ότι θα είναι εντελώς πολύ διαφορετική, πολύ καλύτερη, πολύ πιο βελτιωμένη σε σχέση με αυτές τις εικόνες που βιώναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Το «κίνημα της πετσέτας», όπως το έχουμε ονομάσει, βοήθησε στο να αποκαλυφθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Ήταν ένας καταλυτικός παράγοντας προκειμένου και η ίδια η πολιτεία να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να αναλάβει. Να ενισχυθεί με προσωπικό, όπως και ενισχύθηκε πέρσι. Και καταφέραμε μέσα σε 45 μέρες σχεδόν να κάνουμε 4.500 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα και να επιβάλλουμε πάνω από 1.300 πρόστιμα.

Θα ενισχυθούν τα κλιμάκια, θα γίνονται πιο στοχευμένοι έλεγχοι, θα χρησιμοποιηθούν drones και χρήση νέας τεχνολογίας.

Εκεί που υπάρχουν αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών, είτε επώνυμες είτε ανώνυμες, μέσω της εφαρμογής, θα σπεύδουν γρηγορότερα οι αρχές και θα επιβάλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι μέσα στο νόμο προβλέπεται και αυστηροποίηση των προστίμων κατά πολύ – από δύο έως 60.000 ευρώ για παραβιάσεις σε θέματα ομπρελοκαθισμάτων έως και οριστική διακοπή της άδειας λειτουργίας και να μη μπορεί κάποιος να ξανακατέβει σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες – είναι οι πιο αυστηρές ποινές που μπορούσαμε να επιβάλλουμε.

Δεν έχουν υπάρξει άλλες αντίστοιχες ποινές σε άλλες χώρες της Ευρώπης με αντίστοιχα προβλήματα, που θεωρούμε ότι θα παίξουν και αυτά τον αποτρεπτικό τους ρόλο, προκειμένου να προφυλάξουμε το δικαίωμα του πολίτη για ελεύθερες παραλίες».

Ανέφερε, σχετικά:
«Έχουμε πάει σε παραλίες και στη Νάξο επίσης, που υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα και έτυχε να είμαι κι εγώ πέρσι, εκείνη την εποχή που υπήρχαν τα προβλήματα με τις ξαπλώστρες και να έχω δει εγώ ο ίδιος μπροστά μου περιπτώσεις επιχειρηματιών. Τα τους έχει επιβληθεί πρόστιμο τη μια μέρα και την άλλη μέρα επιστρέφουν και να κάνουν ακριβώς την ίδια παρανομία.

Και ξαναστείλαμε κλιμάκιο και ουσιαστικά σφραγίστηκε η επιχείρησή τους για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Θέλω να ξέρουν όσοι μας βλέπουν ότι το νέο πλαίσιο για την παραχώρηση των αιγιαλών και των παραλιών είναι εντελώς πιο αυστηρό σε σχέση με το παρελθόν».
Read More »
Ό. Τσάπαλος για το MyCoast: Αυστηρότερο το πλαίσιο, πώς ακριβώς λειτουργεί – Μέχρι τις 15/5 θα ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις στις παραλίες Ό. Τσάπαλος για το MyCoast: Αυστηρότερο το πλαίσιο, πώς ακριβώς λειτουργεί – Μέχρι τις 15/5 θα ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις στις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024 Rating: 5

Σελίδες