Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας


Συνεχίζει να μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα της Ηγουμενίτσας η λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων, αφού την πόλη απασχολούν οι νέες σοβαρές καταγγελίες και αποκαλύψεις που αφορούν στην παραποίηση λίστας οφειλετών της ΔΕΥΑΗ από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Καλφόγλου, την οποία σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας. 
Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος κατήγγειλε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, κ. Καλφόγλου, για την αποστολή παραποιημένης λίστας οφειλετών στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Ο κ. Λώλος τόνισε ότι ο κ. Καλφόγλου αφαίρεσε συγκεκριμένα ονόματα από τη λίστα, γεγονός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοσιογραφική έρευνα του thespro.gr, εξασφάλισε και σας παρουσιάζει τη λίστα που απέστειλε στις 8 Απριλίου ο κ. Καλφόγλου, από την οποία λείπουν πέντε άτομα: τέσσερα από τον συνδυασμό του κ. Νταή και ένα από τον συνδυασμό του κ. Λώλου. 
Συγκεκριμένα, δεν εμφανίζονται στη λίστα οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νταή, κα Κατσάρη Σοφία, κ. Κάτσιος Χρήστος και κ. Πάσχος Αλέξανδρος, καθώς και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ. Μπακιρτζίδης Γιώργος (από το συνδυασμό του κ. Νταή) και Λώλης Ηλίας (από το συνδυασμό του κ. Λώλου).
Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του πρώην Δημάρχου περί παραποίησης της λίστας οφειλετών, αποδεικνύοντας την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από την κίνηση αυτή.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο κ. Καλφόγλου δεν είχε το δικαίωμα να στείλει οποιαδήποτε λίστα, καθώς ήταν εν δυνάμει και ο ίδιος ελεγχόμενος. 

Η ενέργεια αυτή συνιστά σοβαρή παρατυπία και αποτελεί παράβαση καθήκοντος, πλήττοντας την αξιοπιστία τόσο της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, όσο και του δημάρχου Ηγουμενίτσας, του οποίου ο κ. Καλφόγλου είναι προσωπική επιλογή για τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΗ.
Τα σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός, πως ο έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αποκάλυψε ότι οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νταή, των οποίων τα ονόματα αφαιρέθηκαν από τη λίστα, είχαν πράγματι οφειλές στη ΔΕΥΑΗ, με αποτέλεσμα να εκπέσουν του αξιώματος. 
Αντίθετα, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Λώλου δικαιώθηκε, καθώς η ΔΕΥΑΗ του είχε χρεώσει λανθασμένα τον λογαριασμό του γείτονά του. 
Η πράξη αυτή αποδεικνύει την πρόθεση του κ. Καλφόγλου, ο οποίος ανήκει στο συνδυασμό Νταή, να εξαφανίσει τους συμβούλους του συνδυασμού του.... από οφειλέτες και άρα να μην εκπέσουν
να εμφανίσει δηλαδή τους  ως μη οφειλέτες.

Καλούμε τη δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν άμεσα για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. 
Παράλληλα, ζητούμε από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Νταή, να αποπέμψει άμεσα τον κ. Καλφόγλου από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ και να ζητήσει την παραίτησή του από δημοτικό σύμβουλο, μετά από τη σοβαρή αυτή παρατυπία του. 
Η αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας είναι επιτακτική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, προς τη ΔΕΥΑΗ και το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Η δικαιοσύνη και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά, διασφαλίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν εάν έχουν υποπέσει σε κάποιο αδίκημα και πως τέτοιες πρακτικές δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Δείτε τη λίστα που έστειλε ο κ. καλφόγλου:

Read More »
Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας Αποκάλυψη: Η παραποιημένη, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, λίστα οφειλετών δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Αυξημένη κίνηση προς Κέρκυρα | Διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις οι οδηγοί φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Αυξημένη κίνηση προς Κέρκυρα | Διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις οι οδηγοί φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση προς την Κέρκυρα με αποτέλεσμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας να έχουν δημιουργηθεί ουρές από ΙΧ, λεωφορεία και φορτηγά.
Παρότι η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης λόγω του τριημέρου αναμενόταν δεν υπήρξε έγκαιρα μέριμνα για επιπλέον δρομολόγια.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το γεγονός πως οι περισσότεροι οδηγοί Ι.Χ είχαν βγάλει εισιτήρια ηλεκτρονικά, ενώ οι οδηγοί φορτηγών όχι, με αποτέλεσμα να έχουν προτεραιότητα οι πρώτοι. 
Στο λιμάνι παραμένουν σταθμευμένα φορτηγά από εχτές το απόγευμα, τα οποία αναμένεται να φύγουν προς Κέρκυρα αργά το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα αφού το Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας έχει ζητήσει έκτακτο δρομολόγιο για να αποφορτίσει την κατάσταση.


Read More »
Αυξημένη κίνηση προς Κέρκυρα | Διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις οι οδηγοί φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ) Αυξημένη κίνηση προς Κέρκυρα | Διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις οι οδηγοί φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου οι 1οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στην παραλία Δρεπάνου, όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό έλαβαν μέρος 260 αθλητές-τριες, από 13 διαφορετικά σωματεία απ' όλη την Ελλάδα κ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που μετά από 29 χρόνια καταφέραμε να φιλοξενήσουμε φίλους συναθλητές μας από όλη την Ελλάδα!

Ο όμιλός μας ως οικοδεσπότης συμμετείχε με 56 αθλητές-τριες και 28 πληρώματα , αριθμός ρεκόρ για την ιστορία μας, κατακτώντας 9 Χρυσά 4 Ασημένια κ 6 Χάλκινα μετάλλια.

Ιδιαίτερη στιγμή για εμάς το αγώνισμα επίδειξης ΑΜΕΑ με τους αθλητές μας Κώτσια Σαββίνα και Βρύση Αναστάσιο να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχουν φραγμοί και όρια μπροστά στη δύναμη της θέλησης.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Αγώνας επίδειξης ΑΜΕΑ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΩΤΣΙΑ ΣΑΒΒΙΝΑ - ΤΑΤΣΑΚΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ(ΣΥΝΟΔΟΣ)
2η θέση Ασημένιο μετάλλιο ΒΡΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ ΙΡΙΔΑ(ΣΥΝΟΔΟΣ)
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 1XΠ ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 1XΠ ΒΡΑΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 1XK ΝΤΑΝΗ ΕΡΙΛΙΑ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 4-K ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕΛΙΝΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ - ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΠΑΠΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 4ΧK ΝΤΑΝΗ ΕΡΙΛΙΑ - ΦΙΛΙΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ - ΠΑΠΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΝΤΑΝΗ ΑΝΘΙΑ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 2XK Αρχ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ - ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 2XΠ Αρχ ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΒΕΝΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 4XK Αρχ ΜΠΕΖΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ - ΝΕΤΗ ΜΑΡΙΑ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΒΡΑΚΑ ΒΑΛΕΡΙΑ
1η θέση Χρυσό μετάλλιο 1XK 2012 ΜΠΕΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
2η θέση Ασημένιο μετάλλιο 2XΠ ΒΡΑΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
2η θέση Ασημένιο μετάλλιο 2XΠ ΔΗΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ -ΓΟΓΟΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
2η θέση Ασημένιο μετάλλιο 2XK Αρχ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΛΑΝΤΑ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
2η θέση Ασημένιο μετάλλιο 2XK Αρχ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ - ΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ
3η θέση Χάλκινο μετάλλιο 2XΠ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΠΑΡΙΣ
3η θέση Χάλκινο μετάλλιο 4XΠ ΔΗΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ -ΓΟΓΟΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΣΟΝΑΣ - ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
3η θέση Χάλκινο μετάλλιο 1XK Αρχ ΝΤΑΝΗ ΕΒΕΛΙΝΑ
3η θέση Χάλκινο μετάλλιο 2XK Αρχ ΘΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
3η θέση 🥉Χάλκινο μετάλλιο 2XΠ Αρχ ΚΑΛΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
3η θέση 🥉Χάλκινο μετάλλιο 2XK 2012 ΝΟΥΣΗ ΜΥΡΤΩ - ΝΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ
4η θέση 1XK ΜΠΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
4η θέση 2XΠ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΣΟΝΑΣ - ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
4η θέση 2XK Αρχ ΜΠΛΕΤΣΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
4η θέση 2XK Αρχ ΒΑΜΒΑΚΑ ΣΟΦΙΑ - ΚΟΥΡΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ
4η θέση 2XΠ Αρχ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ - ΝΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5η θέση 1XK Αρχ ΓΚΙΖΛΗ ΜΕΛΙΝΑ
5η θέση 2XΠ Αρχ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΤΣΟΓΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5η θέση 4XΠ Αρχ ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΚΑΝΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές των αγώνων μας Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας κ Δήμο Ηγουμενίτσας, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές μας και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και διεξαγωγή των Διασυλλογικών μας αγώνων και ευχόμαστε η πόλη της Ηγουμενίτσας να φιλοξενήσει στο μέλλον κι άλλες Κωπηλατικές διοργανώσεις.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την παρουσία τους, στους προπονητές τους και στους γονείς που πάντα μας στηρίζουν!!!
Read More »
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας  Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Ζέστη και μποφόρ σήμερα -Έως 39 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Ζέστη και μποφόρ σήμερα -Έως 39 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο
Υψηλές θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ θα επικρατήσουν σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου
Read More »
Ζέστη και μποφόρ σήμερα -Έως 39 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο Ζέστη και μποφόρ σήμερα -Έως 39 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Τιμολόγια ρεύματος: Ποια τα φθηνότερα το Α' εξάμηνο και ποιο θα αυξηθεί τον Ιούλιο

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Τιμολόγια ρεύματος: Ποια τα φθηνότερα το Α' εξάμηνο και ποιο θα αυξηθεί τον Ιούλιο
Τα μπλε (σταθερά) και τα κίτρινα (κυμαινόμενο) τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αναδεικνύονται ως οι φθηνότερες επιλογές για τους οικιακούς καταναλωτές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα "πράσινα" τιμολόγια στα οποία παραμένει η πλειονότητα των καταναλωτών είναι σχετικά ακριβότερα, χωρίς ωστόσο μεγάλες διαφορές, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι παρέχουν στον καταναλωτή ορατότητα για την τιμή που πληρώνουν καθώς οι χρεώσεις κάθε μήνα ανακοινώνονται προκαταβολικά, την 1η κάθε μήνα.

Η εξέλιξη των τιμών

Τα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών προέρχονται από το εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων ρεύματος της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΑΕΥ) για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου οπότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το "πράσινο" τιμολόγιο προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση στο περιβάλλον χωρίς επιδοτήσεις που ίσχυσαν κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι με εξαίρεση τον Ιανουάριο οπότε το φθηνότερο τιμολόγιο ήταν μπλε, τους επόμενους πέντε μήνες οι φθηνότερες προσφορές από τους παρόχους εντάσσονταν στο "κίτρινο" τιμολόγιο. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι κατά το πρώτο πεντάμηνο οι τιμές του ρεύματος υποχώρησαν. Βασικές αιτίες της πτώσης ήταν η σχετικά χαμηλή ζήτηση λόγω του ήπιου χειμώνα και των φυσιολογικών θερμοκρασιών που επικράτησαν την άνοιξη, η αυξημένη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στην κάλυψη του φορτίου και η συγκράτηση των τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι, παρά την άνοδο που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει το καλοκαίρι καθώς η ζήτηση αυξάνεται και οι θερμικές μονάδες συμμετέχουν περισσότερο στην κάλυψη του φορτίου. Η μέση τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 81 ευρώ το Μάιο και 60 τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι - αν δεν αλλάξει η εικόνα ως το τέλος του μήνα - τα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) του Ιουλίου θα είναι αυξημένα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, η εποχικότητα - εξαιτίας της υψηλής συμμετοχής των ΑΠΕ - θα κυριαρχεί στο εξής στο ηλεκτρικό σύστημα, με υψηλότερες τιμές τα καλοκαίρια, χαμηλότερες το Φθινόπωρο και την Άνοιξη και μεσαίες τιμές τον χειμώνα ανάλογα με τον καιρό.

Σύμφωνα με παράγοντες του ενεργειακού χώρου, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να προσαρμόσουν ανάλογα την στρατηγική τους:
Είτε επιλέγοντας κυμαινόμενα τιμολόγια με χαμηλότερες χρεώσεις ορισμένους μήνες και υψηλότερες τους άλλους,
Είτε στρεφόμενοι στα σταθερά, τα οποία κατά τις περιόδους γενικής πτώσης των τιμών υποχωρούν επίσης (π.χ. τον Απρίλιο υπήρχε στην αγορά σταθερό τιμολόγιο εξάμηνης διάρκειας στα 8,8 σεντς ανά κιλοβατώρα). Τα σταθερά προστατεύουν από τις αυξήσεις αλλά δεν επιτρέπουν στον καταναλωτή να επωφεληθεί από τις μειώσεις κατά τη διάρκεια ισχύος τους. Επιπλέον σε αντίθεση με τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια εμπεριέχουν ρήτρα πρόωρης αποχώρησης αν ο καταναλωτής επιλέξει να "σπάσει" το συμβόλαιο πριν τη λήξη του.
Read More »
Τιμολόγια ρεύματος: Ποια τα φθηνότερα το Α' εξάμηνο και ποιο θα αυξηθεί τον Ιούλιο Τιμολόγια ρεύματος: Ποια τα φθηνότερα το Α' εξάμηνο και ποιο θα αυξηθεί τον Ιούλιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων
Αναρτήθηκαν σήμερα (22/6) τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων και παρόχων του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού από τη ΔΥΠΑ. Επισημαίνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν 536.000 αιτήσεις για 930.000 επιταγές, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου στις 08:00 έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 18:00 αποκλειστικά μέσω gov.gr.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Η επισύναψη δικαιολογητικών απαιτείται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αφορά σε αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία, όπως αυτά της φορολογικής δήλωσης. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση, την οποία πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.
Read More »
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων Κοινωνικός τουρισμός 2024: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Στην τελική ευθεία για τον Προσωπικό Αριθμό

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Στην τελική ευθεία για τον Προσωπικό Αριθμό
Πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης και της μείωσης της γραφειοκρατίας, ωστόσο, για να τεθεί σε εφαρμογή χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια.

Ο λόγος για τον Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) τον οποίο θα αποκτήσουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων. Θα μας συνοδεύει για όλη μας τη ζωή και θα αντικαταστήσει οποιονδήποτε άλλο για τις συναλλαγές μας με το δημόσιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας κ.λ.π.).

Θα αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά στοιχεία εκ των οποίων τα 9 θα είναι το ΑΦΜ μας.

Ο Προσωπικός Αριθμός καθιερώθηκε με τον νόμο 4727/2020.

Όπως θεσπίστηκε με τον προαναφερόμενο νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «ο Προσωπικός Αριθμός αποτελεί στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα και χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) βάσει της εθνικής νομοθεσίας.»

Σύμφωνα χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τη διαδικασία χορήγησης του Προσωπικού Αριθμού, έχει λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Αυτό θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας για την απόκτηση του ΠΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myinfo η οποία θα τεθεί σε λειτουργία.

Με το εν λόγω ΠΔ ορίζονται επίσης οι υπηρεσίες διεκπεραίωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι υπηρεσίες ελέγχου αυτών καθώς και τα μέτρα, οι εγγυήσεις και οι μηχανισμοί ασφαλείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ανακοινώσει λεπτομερώς τη διαδικασία και όλα όσα σχετίζονται με τον ΠΑ.
Read More »
Στην τελική ευθεία για τον Προσωπικό Αριθμό Στην τελική ευθεία για τον Προσωπικό Αριθμό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας
H Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας πραγματοποίησε την πεζοπορία Σούλι – Σαμονίδα – Κάστρο Κιάφας – Γέφυρα Ντάλα – Σκάλα Τζαβέλαινας – Γλυκή. Η διάρκεια της διαδρομής ήταν 4.5 ώρες το μήκος της 12χιλ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ξεκινήσαμε από το ιστορικό

Σούλι όπου έγιναν οι μάχες κατά των Τούρκων περάσαμε το χωριό Σαμονίδα, ανεβήκαμε στο Κάστρο Κιάφα όπου πέρασε στα χέρια των Οθωμανών με την υποχώρηση των Σουλιωτών μετά από τέσσερα χρόνια πολιορκία. Απέναντι το Κούγκι όπου ο Καλόγερος Σαμουήλ ανατινάχτηκε μαζί με τους Σουλιώτες.

Κατεβαίνοντας μπήκαμε σε μονοπάτι, πετρώδες, με κάποια σκαλιά να σώζονται ακόμη, η βλάστηση χαμηλή και δενδρώδης από βελανιδιές και πολλά αρωματικά βότανα.

Προχωρώντας φτάσαμε πλάι στον Αχέροντα, περάσαμε την γέφυρα Ντάλα και μπήκαμε στη Σκάλα Τζαβέλαινας όπου αναφέρεται ότι ήταν μια μικρόσωμη γυναίκα που πρόβαλε αντίσταση κατά των Τούρκων. Περάσαμε ένα σκοτεινό τούνελ και καταλήξαμε στη Γλυκή όπου ήταν και το τέλος της διαδρομής.

Read More »
Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας Σε Αχέροντα και Σούλι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε η διακομιδή μιας 32χρονης από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024
Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου


Ο Δήμος Σουλίου ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου, την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών του δήμου, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών, αφού οι παιδικές χαρές δεν διέθεταν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας λειτουργίας και χρήσης, μία εκκρεμότητα που υφίσταται επί σειρά ετών.
Η απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών χαρών προέκυψε από την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της Υ.Α. 28492/2009 (Φ.Ε.Κ. 931β’) και την εξασφάλιση της ασφάλειας των παιδικών χώρων παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής. 
Η Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών διαπίστωσε ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, που απαιτούνται από το νόμο, δεν είχαν εκδοθεί, δημιουργώντας πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.
Για την άμεση αποκατάσταση της κατάστασης και την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών το συντομότερο δυνατόν, ο Δήμος Σουλίου προχώρησε σε ανάθεση των υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης στην εταιρεία EP CERTIFICATION. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 6.324,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 
Η εταιρεία αυτή θα αναλάβει τον επανέλεγχο και την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών, καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ελλείψεων και φθορών στις παιδικές χαρές.
Ο Δήμος Σουλίου διαβεβαιώνει τους δημότες ότι οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι παιδικές χαρές να επανέλθουν σε λειτουργία με πλήρη ασφάλεια για τα παιδιά. 
Το κλείσιμο των παιδικών χαρών έχει προκαλέσει ανησυχία και ερωτήματα στους δημότες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των παιδικών χώρων παιχνιδιού και την καθυστέρηση στην έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών. 
Ωστόσο, ο Δήμος Σουλίου ζητά την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της κατάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους άλλους δύο δήμους της Θεσπρωτίας έχει ληφθεί παρόμοια απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, καθώς και εκεί οι παιδικές χαρές δεν διέθεταν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να λάβουν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας.
Read More »
Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου Προχωράει η πιστοποίηση καταλληλότητας στις παιδικές χαρές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024 Rating: 5

Σελίδες