Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!!

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!!


Η ιστορία έχει ως εξής:
Στις 8 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ διεξήχθησαν και επαναληπτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου σε ογδόντα τέσσερις δήμους και έξι περιφέρειες.
Στο δήμο Ηγουμενίτσας επικράτησε τελικά ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Νταή.
Μεταξύ άλλων υποψηφίων στο συνδυασμό του σημερινού δημάρχου, υποψήφιοι ήταν και ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κάτσινος, αλλά και ο πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ και αγαπητός τραγουδιστής κ. Κώστας Τετρίγκας, χωρίς τελικά να εκλεγεί κανένας από τους δύο, αφού δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν ψηλά στις επιλογές των ψηφοφόρων.
Με λίγα λόγια, ο λαός της Ηγουμενίτσας, δεν τους επέλεξε ώστε να συμμετέχουν στη νέα δημοτική αρχή, αφού ο πρώτος έλαβε μόλις 333 ψήφους και ο δεύτερος 219.

Και εδώ παίρνει μπρος το "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ.
Με προσωπική επιλογή (?) και απόφαση του νέου δημάρχου Ηγουμενίτσας και οι δύο υποψήφιοι που απέτυχαν να εκλεγούν, διορίστηκαν ως μέλη στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με τον κ. Μιχάλη Κάτσινο να ορίζεται πρόεδρος της επιτροπής.
Με μόνα προσόντα, αυτά του υποψήφιου συμβούλου του συνδυασμού και τουλάχιστον για τον έναν, τα «κομματικά» ένσημα στο ΠΑΣΟΚ.

Θα αναρωτιέστε γιατί αναφέρομαι μόνο σε αυτά τα δύο μέλη της σχολικής επιτροπής.
Και εξηγούμαι:
Ερευνώντας εχτές Δευτέρα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, (ψάχνοντας την απόλυση Γιάκη, για να δω εάν υπάρχει ακόμα Γενικός Γραμματέας, όπως μας παρότρυνε ο δήμαρχος, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει αναρτηθεί ακόμα), έπεσα πάνω σε μια τροποποίηση συμβάσης για την ανάθεση δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) κυλικείου, η οποία και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Η τροποποίηση αφορά στη μίσθωση του κυλικείου στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.
Κυλικείο, το οποίο μισθώθηκε από στενό συγγενικό πρόσωπο του μέλους της Σχολικής Επιτροπής κ. Τετρίγκα, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 16/8/2018, με την πλειοδότρια να προσφέρει το ποσό των 41,50€ ανά μαθητή ετησίως, με τον δεύτερο να προσφέρει 40,50€. Η σύμβαση είχε χρονική διάρκεια εννέα ετών, από 01/09/2018 μέχρι και 30/06/2027 και μετά από πρώτη τροποποίηση στις 3 Ιανουαρίου 2023, έγινε παράταση της σύμβασης για δύο επιπλέον έτη, μέχρι και τις 30/6/2029.

Η συγκεκριμένη εκμισθώτρια είχε ζητήσει και πάλι μείωση του μισθώματος με αίτησή της στις 28/08/2023, αίτημα το οποίο είχε απορριφθεί από την προηγούμενη σχολική επιτροπή του δήμου.
Στη συνέχεια, προσέφυγε στην Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, η οποία συνεδρίασε στις 21/02/2024 και στην οποία παρέστη η Σχολική Επιτροπή εκπροσωπούμενη από το νέο της Πρόεδρο κ. Κάτσινο.


Εκεί, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Μιχάλης Κάτσινος ως εκπρόσωπος της Εκμισθώτριας, δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα περί μείωσης του μισθώματος.
Οπότε η θετική απόφαση της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων, ήταν μονόδρομος και άνοιξε το δρόμο στη σχολική επιτροπή να προχωρήσει σε τροποποιητική σύμβαση.


Σύμφωνα με την τροποποιητική σύμβαση, «με την υπ’ αριθ. 22/2024 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, εγκρίθηκε η μείωση του αρχικού μισθώματος κατά 45%, και διαμορφώθηκε στα 22,82 € (είκοσι δύο ευρώ και ογδόντα δύο λεπτά) ανά μαθητή, ετησίως».
Εάν υποθέσουμε πως στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας φοιτούν 150 μαθητές, επί 41,50€/μαθητή, το ετήσιο μίσθωμα διαμορφωνόταν περίπου στο ποσό των 6.225€. 
Με τη μείωση της τάξεως του 45% το ετήσιο μίσθωμα διαμορφώνεται στα 22,82€/μαθητή, δηλαδή 3.423€. Επομένως ο δήμος Ηγουμενίτσας, θα απωλέσει 2.802€. Εάν πολλαπλασιάσουμε αυτό το ποσό με τα 6 χρόνια που απομένουν έως τη λήξη του μισθώματος φθάνουμε στο ποσό των 16.812€ που χάνει ο δήμος και οι δημότες.

Επειδή δεν ήμουν σίγουρος εάν επιτρέπεται από τη νομοθεσία να μειωθεί το αντίτιμο ενός πλειοδοτικού διαγωνισμού, κάτω από το ποσό που προσέφερε ο δεύτερος πλειοδότης, αλλά και για να δω το σκεπτικό της απόφασης, έστειλα με email ερώτημα, γνωστοποιώντας τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο ερώτημά μου και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας, ζητούσα να μου σταλθεί η υπ’ αριθ. 22/2024 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, η οποία αναφέρεται στην τροποποιητική σύμβαση.
Τι πιο απλό;

Σήμερα στις 12:16 το μεσημέρι έλαβα στο email μου την απάντηση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Κάτσινου, στην οποία αναφέρει: "Απαντώντας στο από 13/05/2024 αίτημά σας, σας γνωστοποιούμε ότι απορρίπτεται η αίτησή σας, λόγω μη ύπαρξης έννομου συμφέροντος, το οποίο και δεν δικαιολογείται σύμφωνα με το Νόμο 4624/2019 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει."
Ο κ. Κάτσινος, απέφυγε να απαντήσει και με… περισσή αλαζονεία βιάστηκε να «απορρίψει» το… αίτημά μου! Δεν μου απαντάει λέει, γιατί δεν έχω έννομο συμφέρον και υπάρχουν προσωπικά δεδομένα!!!
Όμως, αποφεύγει να απαντήσει, όποιος φοβάται την αλήθεια...

Τελικά, σήμερα Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι, την απόφαση 22/2024 που ζητούσα, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, τη δημοσίευσε, ως όφειλε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 
Το ίδιο δηλαδή έγγραφο, που 16 λεπτά μετά την ανάρτησή του στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μου απάντησε στο email, πως δεν μπορεί να μου το κοινοποιήσει, διότι εμπίπτει στο νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα!!!
Το δημοσίευσε δηλαδή σε κοινή θέα. Τελικά εμπίπτει ή όχι στο νόμο 4624/2019;

Και αφού Μιχάλη θέλησες να μου κάνεις μαθήματα δημοκρατίας και να παραστήσεις το νομοδιδάσκαλο, μάθε τα εξής:
Καταρχάς δεν αποφασίζεις εσύ, τι εμπίπτει και τι όχι στο Νόμο 4624/2019 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ούτε το ποιος έχει έννομο συμφέρον.
Οι συνεδριάσεις, όπως και οι αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής, είναι δημόσιες και μάλιστα για να έχουν ισχύ πρέπει να αναρτηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (αυτή που έφτιαξε ο σύντροφος Γ.Α.Π.).
Για αυτό και έτρεξες μετά το ερώτημά μου να την αναρτήσεις!!!

Και μιας και ανέφερες το Νόμο 4624/2019, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως στο άρθρο 28 παρ.1 & 2, αναφέρει για τους δημοσιογράφους:

Αυτά γιατί στη Δημοτική Αρχή, έχετε παρακάνει «καραμέλα» 
το νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα…

Μάθε λοιπόν σοσιαλιστή Μιχάλη, πως κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, οι δημοσιογράφοι οφείλουν, να δημοσιεύουν ειδήσεις και έρευνες που χαρακτηρίζονται από εγκυρότητα και ακρίβεια, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενημερώσουν με αξιοπιστία τους πολίτες.
Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μόνον εφόσον οι δημοσιογράφοι έχουν την πρόσβαση σε έγγραφα και στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διοίκηση.
Η υποχρέωση των δημοσιογράφων για έγκυρη και ακριβή ενημέρωση του κοινού μέσω της αρχής της τεκμηρίωσης καθιστά την πρόσβασή τους σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία όχι απλώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή τους.
Και αυτό προσπάθησα να κάνω, αλλά μου το "απαγόρευσε" ή έστω προσπάθησε, ο διορισμένος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας, που "ψήλωσε" τόσο, ώστε να μοιράζει αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ (θα ασχοληθούμε με αυτές σε επόμενο ρεπορτάζ).
Για την ακρίβεια, ζήτησα να πληροφορηθώ την απόφαση 22, για να ενημερωθώ και να ενημερώσω με τη σειρά μου τους δημότες, ώστε να μην αδικήσω κανέναν! 
Κάτι που μου αρνήθηκε ο κ. Κάτσινος.
Οπότε το ρεπορτάζ ολοκληρώθηκε, μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, με δεδομένο τη μείωση του μισθώματος, σε συγγενή 1ου βαθμού υποψήφιου του συνδυασμού Νταή, ζημιώνοντας το δήμο Ηγουμενίτσας με το ποσό των – τουλάχιστον - 16.812€.

Υ.Γ. Καταλαβαίνεις πως άνοιξες τον ασκό του Αιόλου και πως τώρα θα έχουν δίκιο οι μισθωτές των άλλων κυλικείων να ζητήσουν και αυτοί αντίστοιχη μείωση, με ότι συνεπάγεται αυτό για την απώλεια εσόδων στα ταμεία του δήμου Ηγουμενίτσας...
Read More »
Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!! Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμα των 6 εκ. ευρώ

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμα των 6 εκ. ευρώ


Μετά από μια (μόνον!!!) αναβολή, εκδικάστηκε σήμερα Τρίτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και Πλημμελημάτων Κέρκυρας, η υπόθεση απιστίας, σε βάρος του πρώην Δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου, για το έλλειμα της τάξης των 6,1 εκ. ευρώ που αποκάλυψε το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών για τα έτη 2005,2006, 2007 και 2010.

Το πόρισμα, παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές το Δεκέμβριο του 2019, η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2023 αλλά αναβλήθηκε τότε ως πρωτοείσακτη, οπότε και εκδικάστηκε σήμερα.

Το δικαστήριο ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκρινε αθώο τον πρώην Δήμαρχο, με το σκεπτικό ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν συγκροτούσαν το αδίκημα της απιστίας.

Όπως παρουσίασε στο δικαστήριο ο συνήγορος του κ. Ντουμάζιου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το έλλειμα ήταν λογιστικό, δηλαδή τα έξοδα του Δήμου τα επίμαχα έτη ήταν περισσότερα από τα έσοδα, και όχι ταμειακό, δηλαδή δεν έλειπαν χρήματα από το ταμείο του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο κύριος Ντουμαζιος, στην απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Κέρκυρας για απιστία και υπεξαίρεση ποσού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Φιλιατών, που αφορούσαν στα έτη 2008 και 2009. Για αυτό οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην δήμαρχο και 9 για την πρώην ταμία του δήμου Φιλιατών. Η έφεση επρόκειτο να εκδικαστεί το Δεκέμβριο του 2023 αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους και αναμένεται να εκδικαστεί στις αρχές του 2025.
Read More »
Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμα των 6 εκ. ευρώ Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμα των 6 εκ. ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

MyCoast: Περίπου 14.000 πολίτες «κατέβασαν» την εφαρμογή

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
MyCoast: Περίπου 14.000 πολίτες «κατέβασαν» την εφαρμογήΠερίπου 14.000 πολίτες “κατέβασαν” μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών από την έναρξη της λειτουργίας στις 29 Απριλίου, την οποία είχαν ανακοινώσει από κοινού οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποβληθεί περίπου 500 καταγγελίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω του «MyCoast» οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης.

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.

Η εφαρμογή «MyCoast» είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες:

-Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.

- Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στον χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.

- Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.ά.

-Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες

-Προσδιορίζουν τον λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.
Read More »
MyCoast: Περίπου 14.000 πολίτες «κατέβασαν» την εφαρμογή MyCoast: Περίπου 14.000 πολίτες «κατέβασαν» την εφαρμογή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Δωρεά από το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικολάου για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00.

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Μητσέλος Αλέξανδρος
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888

Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό. Δωρεά από το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Έναρξη εγγράφων - επανεγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Έναρξη εγγράφων - επανεγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου  ΗγουμενίτσαςΟι εγγραφές, επανεγγραφές και μετεγγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2024-2025 ξεκινούν την 15 – 05 – 2024 ημέρα Τετάρτη και λήγουν την 07 – 06 – 2024 ημέρα Παρασκευή.

Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έχουν :

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα :

α) Νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως και αυτά που έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021 .

β) Βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών.

Τα έντυπα : α) εγγραφής, β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, γ) ο πίνακας μοριοδότησης, δ) κλίμακα τροφείων και ε) υπεύθυνη δήλωση για την φορολογική δήλωση, διατίθενται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς & στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθημερινά και ώρες 10:00-13:00.

Ακολουθεί πίνακας με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΩΤΟΥ


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Α/Α 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ – ΕΔΡΑ 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΦΑΞ

1

Α΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 64

ΤΚ 46100

2665022272

2

Β΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΚΥΛΟΣΟΦΟΥ 9

ΤΚ 46100

2665023622

3

Γ΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΚΥΠΡΟΥ 132

ΤΚ 46100

2665024432

4

Δ΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 4

ΤΚ 46100

2665023840

5

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ

ΤΚ 46100

2665023588

6

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 3 / ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ , ΤΚ 46100

2665024051

7

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΡΙΟΥ

ΤΚ 46100

2665041203

8

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ / ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΤΚ 46100

2665092303

9

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΒΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ /ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΤΚ 46100

2665071650

10

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ / ΠΕΡΔΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΤΚ46100.

2665091287

11

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  ΤΚ 46030

2665094221


Read More »
Έναρξη εγγράφων - επανεγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη εγγράφων - επανεγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου  Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» στην Ηγουμενίτσα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»

Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στην Ηγουμενίτσα

Πρόγραμμα

07:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης της Ηγουμενίτσας

10:25 Πέρας προσελεύσεως των επισήμων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

11:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης της Ηγουμενίτσας και κατάθεση στεφάνων

ΓΕΝΙΚΑ:

1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Μάϊου, ημέρας εορτασμού.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 19ης Μάϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ       ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ       ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.

Read More »
Εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» στην Ηγουμενίτσα Εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Ερευνητικές γεωτρήσεις στη σήραγγα Μετσόβου

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Ερευνητικές γεωτρήσεις στη σήραγγα ΜετσόβουΕρευνητικές γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν ως τις 31 Μαΐου στην σήραγγα Μετσόβου της Εγνατίας Οδού.

Από την εταιρεία δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για τις εργασίες αυτές και η ενημέρωση προέρχεται από την Αστυνομία καθώς για το διάστημα των εργασιών θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χωρίς όμως να υπάρξει κλείσιμο της σήραγγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακά στελέχη της Εγνατίας πρόκειται για ερευνητικές γεωτρήσεις που διεξάγονται ανά διαστήματα ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις πιέσεις που ασκούνται από το νερό και για εκτόνωσή του όπου απαιτείται.

Πηγή epiruspost.gr


Read More »
Ερευνητικές γεωτρήσεις στη σήραγγα Μετσόβου Ερευνητικές γεωτρήσεις στη σήραγγα Μετσόβου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού Ιωαννίνων - β’ φάση δαπάνης 1.174.284,67 ευρώ.

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού Ιωαννίνων - β’ φάση δαπάνης 1.174.284,67 ευρώ.


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2021-2027 εντάσσεται η β’ φάση για την «Ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού Ιωαννίνων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.174.284,67 ευρώ.

Στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 είχε χρηματοδοτηθεί η α’ φάση του έργου, με εργασίες αποκατάστασης, επισκευής και καθαρισμού του οθωμανικού λουτρού, συνολικού εμβαδού 290μ2.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης προβλέπονται – μεταξύ άλλων – εργασίες: επισκευής δαπέδων, ανακατασκευής τρούλων, συντήρησης σωζόμενων επιχρισμάτων στο εσωτερικό του μνημείου, παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και δράσεις προβολής.
Read More »
Ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού Ιωαννίνων - β’ φάση δαπάνης 1.174.284,67 ευρώ. Ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού Ιωαννίνων - β’ φάση δαπάνης 1.174.284,67 ευρώ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρουΤην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας 10.00 – 13.00, η δράση του UEFA GRASSROOTS PROGRAMME «Hello Football Friend» σε συνεργασία της ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με την ΕΠΟ.

 Οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Hello Football Friend» περιλαμβάνουν τουρνουά ποδοσφαίρου και ομιλίες σχετικά με την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου. 

Ο στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών.

Read More »
Αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου Αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Έργα ύδρευσης, πολιτισμού, αγροτικών και οδικών υποδομών προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Έργα ύδρευσης, πολιτισμού, αγροτικών και οδικών υποδομών προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Αναλυτικά: Έργα Αροτικών Υποδομών

Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση ενός ακόμη έργου βελτίωσης των αγροτικών υποδομών σε περιοχή της Ηπείρου. Συγκεκριμένα αφορά τη βελτίωση- εκσυγχρονισμό των αρδευτικών έργων του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 569.408 € με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έργα ύδρευσης

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους δύο έργων ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κόνιτσας, που υλοποιούνται στο πλαίσιο υπογραφής αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων.

Τα έργα αφορούν:

«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Κλειδωνιάς Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 670.967,74 χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΚ Εξοχής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 176.612,90 χωρίς Φ.Π.Α.. Ανάδοχος: Γεώργιος Ντάφλης.

Έργα Πολιτισμού - Τουρισμού

Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (Σπ. Κωνσταντόπουλος) για τη: «Συντήρηση Μέκειου Οικοτροφείου» προϋπολογισμού 550.000 €.

Εγκρίθηκε η διαδικασία για υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης του γεφυριού Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 90.000 €.

Εγκρίθηκε η διαδικασία για την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός Ιαματικών λουτρών Αμαράντου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 290.964,65

Οδικά έργα:

Αναδείχτηκε ανάδοχος (ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ) για το έργο: «Συντήρηση – βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Φιλιππιάδα» προϋπολογισμού 150.000 €.

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:

«Βελτίωση βατότητας - Κατασκευή και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 264.314,52

«Ασφαλτοστρώσεις - συντηρήσεις οδικών τμημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 370.000,
Read More »
Έργα ύδρευσης, πολιτισμού, αγροτικών και οδικών υποδομών προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Έργα ύδρευσης, πολιτισμού, αγροτικών και οδικών υποδομών προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Εξετάσεις για Ειδική Άδεια ΤαξίΟι εξετάσεις για την απόκτηση Ειδικής Άδειας Ταξί θα διενεργηθούν την Πέμπτη 23 Μαϊου 2024 και ώρα 8 π.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων, οδός Δομπόλη 30. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι απαραίτητη η υπογραφή της κατάστασης συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υπεύθυνος υπάλληλος: Γεώργιος Καλτσούνης.

Read More »
Εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί Εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Βάνα Μπάρμπα

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Βάνα Μπάρμπα 


Δύσκολες στιγμές βιώνει τις τελευταίες ώρες η Βάνα Μπάρμπα, η οποία δυστυχώς έχασε σήμερα το πρωί τη μητέρα της.
Η μητέρα της ηθοποιού, Αφροδίτη, είχε άνοια και το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών.
Η Βάνα Μπάρμπα βρίσκεται καθοδόν για την Θεσπρωτία, για να βρεθεί κοντά στην μητέρα της. Αν και προετοιμασμένη για το συμβάν, η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.Read More »
Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Βάνα Μπάρμπα Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Βάνα Μπάρμπα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. Ήπειρος 2021-2027 το έργο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», συνολικής δημόσιας δαπάνης 8.821.294,06 ευρώ.

Το αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων/ πεζόδρομων/νησίδων πρασίνου/χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων/σημείων στάθμευσης ποδηλάτων/ χώρων αναψυχής.


Ειδικότερα, προβλέπονται παρεμβάσεις στον αστικό χώρο συνολικής επιφάνειας 63.000 τ.μ περίπου, καθώς και σε κεντρικές οδούς συνολικού μήκους 3,4 χιλιόμετρα περίπου με παράλληλη κατασκευή ποδηλατόδρομου μήκους 1,9 χλμ. περίπου.
Read More »
Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Σύλληψη φυγόποινου
Συνελήφθη χθες (13-5-2024) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:

Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων με ποινή κάθειρξης (5) ετών για ναρκωτικά, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας και


Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων με ποινή φυλάκισης (18) μηνών για αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.


Read More »
Σύλληψη φυγόποινου Σύλληψη φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένηςΤαυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, που διαπράχθηκε σε σπίτι στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες, έχοντας οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, εισήλθαν την 24/3/2024 σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής, εκμεταλλευόμενες ολιγόλεπτη απουσία της, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -4.000- ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Τα έξι «ανοιχτά» προγράμματα επιδότησης της εργασίας - Επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
ΔΥΠΑ: Τα έξι «ανοιχτά» προγράμματα επιδότησης της εργασίας - Επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας
Έξι προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση, υλοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

-Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων, που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας, μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κ.λπ.. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

-Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

-Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων, ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαία για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

-Πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας.

-Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων, που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως 'Ατομα με Αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, άτομα που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης, αποφυλακισμένα άτομα, διεμφυλικά πρόσωπα, θύματα εμπορίας ανθρώπων κλπ.. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

-Πρόγραμμα απασχόλησης 7.500 ανέργων, ηλικίας 25-45 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 100% του μισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-30 ετών, για έξι μήνες, δηλαδή 6.132 ευρώ και 80% για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 31-45 ετών, δηλαδή 4.906 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συμμετοχής για τις επιχειρήσεις είναι απλή:

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω της σχετικής διεύθυνσης στο gov.gr.

Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τον αριθμό των θέσεων, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.

H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.

Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και κάνει πρόσληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.
Read More »
ΔΥΠΑ: Τα έξι «ανοιχτά» προγράμματα επιδότησης της εργασίας - Επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας ΔΥΠΑ: Τα έξι «ανοιχτά» προγράμματα επιδότησης της εργασίας - Επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Πρόστιμο 1.570€ για καύση ξερόκλαδων στην Κρυοβρύση Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Πρόστιμο 1.570€ για καύση ξερόκλαδων στην Κρυοβρύση Ηγουμενίτσας


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσπρωτίας ανακοίνωσε  την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.570 ευρώ σε κάτοικο της τοπικής κοινότητας Κρυοβρύσης. 
Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω παράβασης που αφορά την καύση ξερόκλαδων
Η καύση ξερόκλαδων αποτελεί πηγή επικινδυνότητας για την εξάπλωση πυρκαγιάς, ιδίως σε αυτήν την περίοδο όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών. 
Η Πυροσβεστική υπηρεσία καλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τους κανονισμούς πυρασφάλειας και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που ενδέχεται να απειλήσει με εκδήλωση πυρκαγιάς.
Read More »
Πρόστιμο 1.570€ για καύση ξερόκλαδων στην Κρυοβρύση Ηγουμενίτσας Πρόστιμο 1.570€ για καύση ξερόκλαδων στην Κρυοβρύση Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός»

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός»Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τις διακοπές τους. Κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις κάνουν είτε δωρεάν, είτε με προνομιακές χρεώσεις, μέσω του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» της ΔΥΠΑ.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος για το 2024-25. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται όσοι πήραν voucher από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», αλλά και όσοι ήταν πέρσι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού.

Οι παροχές του προγράμματος

Το πρόγραμμα επιδοτεί έως και 100% διαμονή σε τουριστικά καταλύματα που επιλέγονται από τη λίστα των συμμετεχόντων. Οι διανυκτερεύσεις είναι από 1 έως 6 και φτάνουν έως και 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω. Το μάξιμουμ των 12 δωρεάν διανυκτερεύσεων είναι σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Όσο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αυτά καλύπτονται ως εξής:
δωρεάν για άτομα με αναπηρίασυμμετοχή 20% οι πολύτεκνοισυμμετοχή 25% οι υπόλοιποι

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για την αίτηση είναι έως 30.000 ευρώ είναι για όλους. Για τους μακροχρόνια ανέργους, τα εισοδηματικά κριτήρια ορίζονται ως εξής:άγαμοι: έως 16.000 ευρώέγγαμοι: έως 24.000 ευρώ (+ 3.000 ευρώ ανά παιδί)

Σημειώνεται πως, στο φετινό πρόγραμμα, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ήασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ήάνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet.
Read More »
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

ΙΧ κατέληξε στη βιτρίνα καταστήματος!

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
ΙΧ κατέληξε στη βιτρίνα καταστήματος!Μέσα στην βιτρίνα καταστήματος κατέληξε ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο κέντρο των Ιωαννίνων. Το ατύχημα έγινε στην οδό Ζυγομάλλη.

Το αυτοκίνητο κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του, έπεσε πάνω στην τζαμαρία καταστήματος ρούχων και κατέληξε στη.. βιτρίνα μαζί με τις κούκλες!

Από το ασυνήθιστο αυτό ατύχημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.. Όσο για τις υλικές ζημιές φαίνεται ότι τις περισσότερες τις μετρά το κατάστημα!

Πηγή epiruspost.gr


Read More »
ΙΧ κατέληξε στη βιτρίνα καταστήματος! ΙΧ κατέληξε στη βιτρίνα καταστήματος! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024
ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας


Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 6 Μαΐου έως 12 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 828 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 59 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 493 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 9 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση).

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
6.419 έλεγχοι ατόμων,
313 προσαγωγές,
126 συλλήψεις, ενώ
βεβαιώθηκαν 248 παραβάσεις.

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 6 Μαΐου έως 12 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν 414 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:
ελέγχθηκαν 97.008 άτομα,
προσήχθησαν 4.587 και
συνελήφθησαν 1.848.

Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν 230 κλοπές – διαρρήξεις, 28 απάτες, 32 κλοπές τροχοφόρων, 24 ληστείες, 8 απάτες με υπολογιστή καθώς και 269 υποθέσεις περί όπλων και 272 περί ναρκωτικών.

Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Διενεργήθηκαν 117.706 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 26.115 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
7.320 για παράνομες σταθμεύσεις,
6.635 για υπερβολική ταχύτητα,
1.297 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
1.263 για μη χρήση κράνους,
841 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
662 για ΚΤΕΟ,
660 για μέθη και
284 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.


Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.
Read More »
ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Σελίδες