Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην ΗγουμενίτσαΟ Νίκος Παππάς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επισκέφθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, την Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της περιοδείας του, συνοδευόμενος από Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας.

Πρώτος του σταθμός το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, όπου τον υποδέχτηκαν ο κ. Δημήτριος Δημάκος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο κ. Θανάσης Χασκής, Πρόεδρος του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΤΙΒΟΣ και Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, ο κ. Κωνσταντίνος Βιρβίλης, Πρόεδρος της Δ.Κ. Ηγουμενίτσας και προπονητής του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΤΙΒΟΣ, προπονητές, αθλητές και γονείς των αθλητών. Ο κ. Παππάς ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και ενημερώθηκε για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις των αθλητών του Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΤΙΒΟΣ.
 


Στη συνέχεια μετέβη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου», όπου συναντήθηκε με τα ΔΣ των ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΒΟΛΛΕΫ και K.A.E. Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Τα μέλη των ΔΣ των αθλητικών Συλλόγων ενημέρωσαν τον κ. Νίκο Παππά τόσο για την αναγκαιότητα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου όσο και για τις διακρίσεις των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ. Ο κ. Παππάς έπαιξε μπάσκετ με αθλητές του Κ.Α.Ε. Πρωτέας Ηγουμενίτσας, φωτογραφήθηκε μαζί τους και υπέγραψε μπάλες μπάσκετ των αθλητών. Ο κ. Νίκος Παππάς εξήρε την προσπάθεια όλων των αθλητικών σωματείων της Ηγουμενίτσας και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον μεγάλο αριθμό νέων παιδιών και αθλητών που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά.Έπειτα μετέβη στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, όπου τον υποδέχτηκαν η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας, Απόστολος Γκουντούλας και μέλη του ΔΣ του Ομίλου. Ο κ. Παππάς, αφού αρχικά συνεχάρη τους αθλητές για τις επιτυχίες του, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου από την Πρόεδρο του ΔΝΟΗ, κυρία Βασιλική Τσόκα, τον κύριο Νίκο Μιχαλόπουλο, Γεν. Γραμματέας του ΔΝΟΗ και την κυρία Μαρία Μπέλλου, Μέλος του ΔΝΟΗ.

Το βράδυ ο κ. Νίκος Παππάς συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας σε παραλιακό καφέ μπαρ της Ηγουμενίτσας, όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή φίλαθλοι του μπάσκετ.

Με εκτίμηση
Παντελής Δ. Καραπιπέρης
Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας


Read More »
Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη καλεί τους πολίτες να καθαρίσουν και να απομακρύνουν τα ξερά κλαδιά, τα χόρτα ή οποιαδήποτε άλλα εύφλεκτα υλικά για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς των ιδιοκτησιών τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προβλέπεται η επιβολή προστίμων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευελπιστεί και προσβλέπει στη συνεργασία των ιδιοκτητών ακινήτων προς αποφυγή κάθε αρνητικής συνέπειας τόσο για τη ζωή, την περιουσία των πολιτών όσο και για το περιβάλλον, ώστε να μην αναγκαστεί να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Read More »
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των οικοπέδων Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των οικοπέδων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη στο Δήμαρχο ΗγουμενίτσαςΤο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα, στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα της πόλης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του όπως η μεταστέγαση του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, η αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου άξονα που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με την Πρέβεζα καθώς και η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας, ενώ έγιναν αντιληπτά τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Read More »
Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας για το Σχολικό Έτος 2024-2025.

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
για το Σχολικό Έτος 2024-2025.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας δέχεται ως 30/6/2024 αιτήσεις εγγραφής για το Σχολικό Έτος 2024-2025.

Μπορούν να εγγραφούν όλοι οι ενήλικες που δεν έχουν φοιτήσει ή τελειώσει το Γυμνάσιο, καθώς και ανήλικοι που εργάζονται νόμιμα.

Υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης οδοιπορικών για όσους μένουν εκτός Ηγουμενίτσας.

Το σχολείο στεγάζεται στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και οι ώρες μαθημάτων είναι 18.45 ως 22.10.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2665026031 απογευματινές ώρες ή στο 6945800748.

Read More »
Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας για το Σχολικό Έτος 2024-2025. Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας για το Σχολικό Έτος 2024-2025. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Θεοχάρη στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Θεοχάρη στη ΘεσπρωτίαΚλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χάρη Θεοχάρη επισκέφθηκε τη Θεσπρωτία την Παρασκευή 24 Μαΐου. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την υπηρεσία της ΑΑΔΕ ΝΑΡΚ Control, το Τελωνείο και την ΔOY Ηγουμενίτσας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή και τον Δήμαρχο Σουλίου Θανάση Ντάνη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης περιοδεία και συζήτηση με πολίτες στο Καρβουνάρι, στο Γαρδίκι και στον Αχέροντα καθώς και επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο Καρβουνάρι.«Η παρουσία του κυρίου Θεοχάρη και του κυρίου Καβαλάκη είναι εξαιρετικά σημαντική για να αντιληφθούμε το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα αυτήν την περίοδο, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, τις αγροτικές υποδομές, την κοινωνική ένταξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων και σημαντικών έργων στηρίζεται με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, την οποία διεκδίκησε και πέτυχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να διαπραγματευθούμε ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα διαδεχθεί το Ταμείο Ανάκαμψης μετά το 2027. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη των ευρωεκλογών για πιο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Θεοχάρη στη Θεσπρωτία Ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Θεοχάρη στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Ευχές Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φιλιατών για καλή ανάρρωση προς τον εργαζόμενο του Δήμου

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Ευχές Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φιλιατών για καλή ανάρρωση προς τον εργαζόμενο του Δήμου
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλιατών επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη της για το εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες 23 Μαΐου 2024 στη Δ.Κ. Κοκκινολιθαρίου Φιλιατών (στο Συνοικισμό Νεροχωρίου) και τις θερμότερες ευχές της για καλή και ταχεία ανάρρωση στον εργαζόμενο του Δήμου μας. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ο Δήμος Φιλιατών ακολούθησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων, ενώ συγκινητική υπήρξε η αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον των συναδέλφων του συνάμα με την αμέριστη συμπαράσταση όλων προς τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή εκφράζει και τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς τις Υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Φιλιατών, για την άμεση ανταπόκρισή τους με την παροχή των πρώτων βοηθειών και την υγειονομική περίθαλψη του εργαζομένου μας.

Read More »
Ευχές Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φιλιατών για καλή ανάρρωση προς τον εργαζόμενο του Δήμου Ευχές Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φιλιατών για καλή ανάρρωση προς τον εργαζόμενο του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Ευρεία σύσκεψη στην Πάργα για ζητήματα πυρασφάλειας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Ευρεία σύσκεψη στην Πάργα για ζητήματα πυρασφάλειας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων 


Με αντικείμενο το συντονισμό των υπηρεσιών για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάργας, σε συνδυασμό με την βελτίωση της προσβασιμότητας των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ κ.α. οργανώθηκε ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη 23 Μαϊου στο Βάλτο.

Η σύσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ταξίαρχος Βασίλης Μουσελίμης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος, Τσιώπος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα της παράκτιας Περιοχής της Ηπείρου Ευάγγελος Τσοβίλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος, οι Διοικητές του Πυροσβεστικού Τμήματος και του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ηπείρου – Κέρκυρας- Λευκάδας Μιχάλης Τσοβίλης, ο Διευθυντής Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίσας Πλωτάρχης Κων. Σούγκας, Αντιδήμαρχοι Δήμου Πάργας, στελέχη της Περιφέρειας και της Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Πάργας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας, καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πάργας.

Ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος, στην εισήγησή του, τόνισε ότι στην Πάργα εξαιτίας του γεωγραφικού της ανάγλυφου, αλλά και της μεγάλης επισκεψιμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες, απαιτείται να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες, ενώ άμεσα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας ώστε να είναι γρήγορη η ταχύτατη πρόσβαση και κίνηση των οχημάτων σε περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων.

Επισήμανε δε ότι από την προηγούμενη σύσκεψη που έγινε το 2021 έγιναν βελτιώσεις σε ορισμένα ζητήματα, όμως απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε σε μέτρα που έχουν ληφθεί από το Δήμο, ενημέρωσε για τα σχέδια εκκένωσης που υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας τόσο στην πόλη της Πάργας, όσο και στην περιοχή του Βάλτου, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν με απαλλοτριώσεις κτημάτων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαπλατύνσεις αγροτικών δρόμων που στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως «έξοδοι» από την περιοχή του Βάλτου. Τόνισε δε ότι η Περιφερειακή Ενότητα και γενικά η Περιφέρεια συνδράμει και θα συνεχίσει να συνδράμει το Δήμο, ώστε να γίνουν βελτιώσεις που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα για την Πάργας το καλοκαίρι αφορά το κυκλοφοριακό τις βραδινές ώρες καθώς ο κόσμος που κινείται σε αυτή, μόνιμοι κάτοικοι, τουρίστες αλλά και επισκέπτες φθάνουν και τις 40.000! Ανέφερε σε συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί, στην αύξηση των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων στο Βάλτο , ζητώντας περαιτέρω αύξηση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας. Επίσης αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για ενημέρωση των επισκεπτών σε ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου ταξίαρχος Β. Μουσελίμης, τόνισε ότι η Αστυνομία έχει συνεχή παρουσία στην Πάργα και στο Βάλτο, όμως δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε αυτοκίνητο και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από το Δήμο περιορισμού της κίνησης των βαρέων οχημάτων σε ώρες αιχμής, να βελτιωθεί η σήμανση και να αποτραπεί η στάθμευση οχημάτων σε σημεία που ήδη έχουν καταγραφεί ότι προκαλούν μποτιλιαρίσματα. Προτάσεις κατατέθηκαν και από τον Διοικητή του Α.Τ. Πάργας Α/β Θ. Γούλα.

Κάθε καθυστέρηση από μποτιλιάρισμα μπορεί να αποβεί μοιραία, υπογράμμισαν από την πλευρά τους οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, που επίσης τόνισαν την υποχρέωση να διασφαλιστεί η συνεχής ομαλή ροή της κυκλοφορίας

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Κων. Τσιώπος, ως άμεση μέτρο έθεσε τη δημιουργία πυροσβεστικών στομίων με αυτόνομες σωληνώσεις στην παραλία Βάλτου.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, ως και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Πάργας Αν/χος Β. Γιάννος επεσήμαναν τις επικίνδυνες περιοχές για εκδήλωση πυρκαγιάς, αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα που υπάρχουν μέχρι την περιοχή Ανθούσας και στις οδούς διαφυγής- εάν χρειαστεί- προς τη θάλασσα.

Στη συμβολή του ρέματος Τούση στην αντιπυρική προστασία της περιοχής, αναφέρθηκε η μηχανικός και επιβλέπουσα του έργου αποκατάστασης του Ρέματος Τούση, κ. Δέσποινα Σιαμπίρη.

Τοποθετήσεις, επισημάνσεις και προτάσεις έγιναν επίσης από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευ. Τσοβίλη, από Αντιδημάρχους και επαγγελματίες της περιοχής.

Ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, κλείνοντας τη συνάντηση μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενώ ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρόνο θα γίνει επανεκτίμηση των δράσεων που έχουν συμφωνηθεί να προωθηθούν, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής.
Read More »
Ευρεία σύσκεψη στην Πάργα για ζητήματα πυρασφάλειας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Ευρεία σύσκεψη στην Πάργα για ζητήματα πυρασφάλειας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Επτά Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της Ηπείρου!

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Επτά Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της Ηπείρου!
Επτά Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε παραλίες της Ηπείρου. Όλες θα είναι στο Νομό Πρέβεζας καθώς στη Θεσπρωτία ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε χάσει τις προθεσμίες και δεν είχε υποβάλλει φακέλους.

Η ανακοίνωση έγινε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Οι παραλίες που βραβεύονται με γαλάζια σημαία είναι οι ακόλουθες:

Δήμος Πρέβεζας

Κανάλι

Κυανή

Μέγα Άμμος

Μονολίθι

Πλατάνια

Δήμος Πάργας

Αμμουδιά

Βάλτος/Parga Beach Resort

Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερά ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Επτά Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της Ηπείρου! Επτά Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της Ηπείρου! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Κόνιτσας μέσα από τον πολιτισμό του οίνου

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Κόνιτσας μέσα από τον πολιτισμό του οίνου


Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τίτλο: «Μια μέρα εμβάθυνσης στον πολιτισμό του οίνου: επίσκεψη στους αμπελώνες της Αναγνωστοπούλειου Γεωργικής Σχολής & στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στην Κόνιτσα», που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Βίκου-Αώου, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ και το Δήμο Κόνιτσας με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής της Κόνιτσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρωινή επίσκεψη στην Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή, όπου ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στα μελλοντικά σχέδια αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής. Κατόπιν, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από το Διευθυντή της ‘Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ’ κ. Γεώργιο Θεοχάρη για το ρόλο της εταιρείας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε Δήμους αλλά και σε ιδιώτες επαγγελματίες και από τα στελέχη της κ. Χαράλαμπο-Δημήτριο Παπαϊωάννου και κ. Γεωργία Κιτσάκη για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και την πρωτοβουλία του για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο υπάρχον Μουσείο Οίνου & Αμπέλου της Ηπείρου, που είχε δημιουργηθεί μέσω του προγράμματος «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013».

Στους αμπελώνες της Αναγνωστοπούλειου Γεωργικής Σχολής,  οι οποίοι αναβιώνουν υπό τη νέα διεύθυνση του χημικού-οινολόγου κ. Παναγιώτη Τζίμα, ο υπεύθυνος γεωπόνος και αμπελουργός κ. Στέφανος Σιουμάλας μίλησε για τα είδη των ποικιλιών που ήδη καλλιεργούνται και τις σχετικές έρευνες που διεξάγονται στο πλαίσιο αναβίωσης των παλιών τοπικών ποικιλιών, ενώ μας ενημέρωσε για την  πετυχημένη πορεία οίνων από ποικιλίες της περιοχής στη διεθνή αγορά και αναφέρθηκε και σε ζητήματα τεχνικής φύσης της καλλιέργειας της αμπέλου και της παραγωγής κρασιού. 

Στο δεύτερο σταθμό της εκδήλωσης, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στην Κόνιτσα, οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τη συλλογή του μουσείου και γνώρισαν την παράδοση και τον πολιτισμό που συνδέονται με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή. Έχοντας ως στόχο τη διασύνδεση της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής οίνου με τον οινοτουρισμό, έγινε και μια σύντομη αναφορά από τον κ. Τσιαλίκη Στέλιο (Mountain Leader του Trace Your Eco) μέλους της ομάδας εθελοντών-εκπαιδευτών του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, στα προγράμματα Wine & Hiking που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, και στα οποία η Κόνιτσα θα μπορούσε να συμμετέχει με το πλεονέκτημα που της παρέχουν ήδη οι εγκαταστάσεις του Μουσείου και η ύπαρξη  τοπικών παραγωγών οίνου και τσίπουρου, πολλοί από τους οποίους παρευρίσκονταν στο χώρο και παραχώρησαν προϊόντα παραγωγής τους για γευσιγνωσία, όπως ο κ. Ευαγγελίδης Ευάγγελος, ο κ. Μάνης Ηλίας, ο κ. Λάκκας Κων/νος, ο κ. Ζαχαρόπουλος Φώτης, ο κ. Κίτσιος Νικόλαος. Ως εκπρόσωπός τους ο κ. Ανδρέας Χατζηεφραιμίδης πήρε το λόγο και μίλησε για τις δικές τους εμπειρίες από την ενασχόλησή τους με την τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού. 

Στην εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδήλωση, συμμετείχαν μέλη της ομάδας εθελοντών-εκπαιδευτών του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και απόφοιτοι του τοπικού ΙΕΚ με ειδικότητα την αμπελουργία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν αρκετοί αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, με προεξέχοντες τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πρόδρομο Γαϊτανίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπανό Βασίλειο, τους Αντιδημάρχους κ. Κοτσιάφτη Δημήτριο, κ. Στράτο Νικόλαο, κ. Γκίκα Πέτρο, κ. Τσιούτσιο Απόστολο και κ. Μήτσο Γεώργιο, καθώς και από την Τοπική Κοινότητα Κόνιτσας τον κ. Πρόδρομο Χατζηεφραιμίδη.Read More »
Ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Κόνιτσας μέσα από τον πολιτισμό του οίνου Ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Κόνιτσας μέσα από τον πολιτισμό του οίνου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας -Ακτίου

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας -Ακτίου
«Λειτουργία και συντήρηση της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Ακτίου – Πρέβεζας – Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας (Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας), λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών αποκατάστασης δικτύου ομβρίων στην ανοιχτή ράμπα της Υποθαλάσσιας Σήραγγας Ακτίου .

Προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου –Πρέβεζας, επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αποκατάστασης δικτύου ομβρίων στην ανοιχτή ράμπα της Υποθαλάσσιας Σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας(είσοδος από την πλευρά της Πρέβεζας) και πιο συγκεκριμένα στο σημείο με χ.θ. 2 + 800 και τον αποκλεισμό (στο σημείο εργασιών) της μίας λωρίδας κυκλοφορίας και σύμφωνα με το υποβληθέν έγγραφο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, με σκοπό την ασφαλή οδική κυκλοφορία των οχημάτων, ως εξής:

Με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Πρέβεζα προς Άκτιο, την Δευτέρα(27/05/2024) και κατά τις ώρες 09.00 έως 22.00 ́ και εκ περιτροπής διεξαγωγή της κυκλοφορίας, από το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.

Με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Άκτιο προς Πρέβεζα, την Τρίτη(28/05/2024)και κατά τις ώρες 09.00 έως 22.00 ́ και εκ περιτροπής διεξαγωγή της κυκλοφορίας, από το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Άκτιο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Ε.Ο.Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
Read More »
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας -Ακτίου Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας -Ακτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗ "ΦΛΟΓΑ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗ "ΦΛΟΓΑ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Με ιδιαίτερη ευαισθησία γνωστοποιούμε τις προσφορές σε μνήμη :

Η οικογένεια Βασίλειου Νταή προσέφερε στη «Φλόγα» τις παρακάτω προσφορές:

Σε μνήμη Αριστείδη Νταή προσέφερε 50 ευρώ και σε μνήμη Βασίλειου Διαμάντη προσέφερε 30 ευρώ.

Η «Φλόγα» τους ευχαριστεί πάρα πολύ.

Read More »
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗ "ΦΛΟΓΑ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗ "ΦΛΟΓΑ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό 12χρονου από 14χρονο σε Γυμνάσιο

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό 12χρονου από 14χρονο σε Γυμνάσιο
Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από συμμαθητή του σε Γυμνάσιο της Θεσπωτίας.

Σκοπός της ΕΔΕ είναι να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για το συμβάν στους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει ο σύλλογος των καθηγητών για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρνο, ποινή που μπορεί να κυμαίνεται από την ολιγοήμερη αποβολή του από το σχολείο έως και την οριστική απομάκρυνσή του από αυτό, με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η ΕΔΕ διενεργείται ενώ είναι σε εξέλιξη και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας, με το διευθυντή του σχολείου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα και οι γονείς του 14χρονου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Όλοι συνελήφθησαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ο 12χρονος που τραυματίστηκε έχει διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κάταγμα στη γνάθο.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό 12χρονου από 14χρονο σε Γυμνάσιο ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό 12χρονου από 14χρονο σε Γυμνάσιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

ΔΕΔΔΗΕ : Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών έως το τέλος Ιουλίου

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
ΔΕΔΔΗΕ : Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών έως το τέλος Ιουλίου
Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος για το 53% των παροχών πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από την έναρξη του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής.

Αυτές οι παροχές αντιστοιχούν στο 73% της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ εκτιμάται ότι στα τέλη Ιουνίου η μηνιαία καταμέτρηση αναμένεται να ανέλθει στο 65%, αντιστοιχώντας στο 85% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται, και έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ενταχθεί το 100% των παροχών.

Όπως σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, έχουν προτεραιοποιηθεί και ενταχθεί σε μηνιαίο κύκλο μεγάλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, όπως είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς, ο Βόλος, η Ανατολική Θεσσαλονίκη, κ.λπ. Στην Αττική έχει, ήδη, ενταχθεί το 87% των παροχών που αντιστοιχεί στο 90% της καταναλισκόμενης ενέργειας της περιφέρειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε: «Η μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος συμπεριλαμβάνεται στις πρωτοβουλίες που προωθούμε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των καταναλωτών. Για τνο σκοπό αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον περιορισμό των ρευματοκλοπών, αλλά και την καλύτερη δυνατότητα των καταναλωτών να διαχειρίζονται την ηλεκτρική τους κατανάλωση, να αποτελούν δύο από τα βασικά οφέλη του».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, τόνισε: «Ο ΔΕΔΔΗΕ, με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών του, στο πλαίσιο των υφιστάμενων προκλήσεων και της δυναμικής εξέλιξης της ελληνικής αγοράς ενέργειας, προχώρησε άμεσα στην ένταξη νέου ανθρώπινου δυναμικού για την εκτέλεση των εργασιών καταμέτρησης, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα όλες τις υπόλοιπες εσωτερικές του διαδικασίες και λειτουργίες, αναβαθμίζοντας πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό για την επίτευξη του στόχου».

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα οφέλη της μετάβασης στη μηνιαία καταμέτρηση είναι:

Η ορθολογικότερη τιμολόγηση όλων των παροχών, καθώς η αποτίμηση της πραγματικής κατανάλωσης των πελατών πραγματοποιείται, πλέον, σε μηνιαία βάση.

Η ευελιξία των προμηθευτών, καθώς γνωρίζοντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια, σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Ο περιορισμός των ρευματοκλοπών, φαινόμενο που επιβαρύνει όλους τους συνεπείς πελάτες, καθώς ο μηνιαίος έλεγχος καθιστά ευκολότερο, για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες του, τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, ενώ παράλληλα λειτουργεί και αποτρεπτικά/ανασταλτικά για την εκδήλωση τέτοιου είδους συμπεριφορών.

Για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος μηνιαίας καταμέτρησης, ο ΔΕΔΔΗΕ χρησιμοποίησε πανελλαδικά κινητά τηλέφωνα που συνδέονται με πλατφόρμα πληροφοριακού συστήματος και καταχωρούν αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τις λήψεις ανά περιοχή, παροχή και καταμετρητή.

Read More »
ΔΕΔΔΗΕ : Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών έως το τέλος Ιουλίου ΔΕΔΔΗΕ : Μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών έως το τέλος Ιουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Κομισιόν : Βαριά «καμπάνα» 337,5 εκ. ευρώ στη Mondelēz για περιορισμούς στο διασυνοριακό εμπόριο

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Κομισιόν : Βαριά «καμπάνα» 337,5 εκ. ευρώ στη Mondelēz για περιορισμούς στο διασυνοριακό εμπόριοΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 337,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) για παρεμπόδιση του διασυνοριακού εμπορίου σοκολάτας, μπισκότων και προϊόντων καφέ μεταξύ κρατών μελών, κατά παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Επιτροπή τονίζει ότι παραμένει προσηλωμένη στην άρση των αδικαιολόγητων φραγμών για να διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς. Οι εδαφικοί περιορισμοί εφοδιασμού από τους προμηθευτές αποτελούν ένα είδος μη ρυθμιστικών φραγμών για την εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Η παράβαση

Η Mondelēz, με έδρα τις ΗΠΑ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς προϊόντων σοκολάτας και μπισκότων στον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει γνωστές μάρκες σοκολάτας και μπισκότων όπως Côte d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone και TUC και μέχρι το 2015 μάρκες καφέ όπως HAG, Jacobs και Velours Noir.

Η έρευνα της Επιτροπής διαπίστωσε ότι η Mondelēz παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ: (i) με τη σύναψη αντιανταγωνιστικών συμφωνιών ή εναρμονισμένων πρακτικών που αποσκοπούν στον περιορισμό του διασυνοριακού εμπορίου διαφόρων προϊόντων σοκολάτας, μπισκότων και καφέ· και (ii) με κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της σε ορισμένες εθνικές αγορές για την πώληση ταμπλετών σοκολάτας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Mondelēz συμμετείχε σε είκοσι δύο αντιανταγωνιστικές συμφωνίες ή εναρμονισμένες πρακτικές, κατά παράβαση του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΣΛΕΕ»), με:

- Περιορισμό των περιοχών ή των πελατών στους οποίους επτά πελάτες χονδρικής (έμποροι/«μεσίτες») θα μπορούσαν να μεταπωλήσουν τα προϊόντα της Mondelēz. Μια συμφωνία περιελάμβανε επίσης μια διάταξη που έδινε εντολή στον πελάτη της Mondelēz να εφαρμόζει υψηλότερες τιμές για τις εξαγωγές σε σύγκριση με τις εγχώριες πωλήσεις. Αυτές οι συμφωνίες και οι εναρμονισμένες πρακτικές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2012 και 2019 και κάλυψαν όλες τις αγορές της ΕΕ.

- Αποτροπή δέκα αποκλειστικών διανομέων που δραστηριοποιούνται σε ορισμένα κράτη μέλη από το να απαντούν σε αιτήματα πώλησης από πελάτες που βρίσκονται σε άλλα κράτη μέλη χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Mondelēz. Αυτές οι συμφωνίες και πρακτικές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2006 και 2020 και κάλυψαν όλες τις αγορές της ΕΕ.

Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι, μεταξύ 2015 και 2019, η Mondelēz έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, κατά παράβαση του άρθρου 102 της ΣΛΕΕ, με:'Αρνηση παροχής μεσολαβητή στη Γερμανία για να αποτρέψει τη μεταπώληση προϊόντων ταμπλέτας σοκολάτας στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία όπου οι τιμές ήταν υψηλότερες.
Διακοπή της προμήθειας προϊόντων ταμπλέτας σοκολάτας στην Ολλανδία για να αποτραπεί η εισαγωγή τους στο Βέλγιο, όπου η Mondelēz πουλούσε αυτά τα προϊόντα σε υψηλότερες τιμές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παράνομες πρακτικές της Mondelēz εμπόδισαν τους λιανοπωλητές να μπορούν να προμηθεύονται ελεύθερα προϊόντα σε κράτη μέλη με χαμηλότερες τιμές και «τεμάχισε» τεχνητά την εσωτερική αγορά.

Στόχος της Mondelēz, όπως σημειώνει η Κομισιόν, ήταν να αποφευχθεί ότι το διασυνοριακό εμπόριο θα οδηγούσε σε μειώσεις των τιμών σε χώρες με υψηλότερες τιμές. Τέτοιες παράνομες πρακτικές επέτρεψαν στη Mondelēz να συνεχίσει να χρεώνει περισσότερα για τα δικά της προϊόντα, εις βάρος των καταναλωτών στην ΕΕ.
Read More »
Κομισιόν : Βαριά «καμπάνα» 337,5 εκ. ευρώ στη Mondelēz για περιορισμούς στο διασυνοριακό εμπόριο Κομισιόν : Βαριά «καμπάνα» 337,5 εκ. ευρώ στη Mondelēz για περιορισμούς στο διασυνοριακό εμπόριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία : Στο χειρουργείο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του από 14χρονο συμμαθητή του

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Θεσπρωτία : Στο χειρουργείο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του από 14χρονο συμμαθητή του
Στο χειρουργείο βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου ο 12χρόνος μαθητής, που υπέστη την Τετάρτη διπλό κάταγμα στη γνάθο, μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από 14χρονο συμμαθητή του στο Γυμνάσιο που φοιτούσαν.


Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα ΕΔΕ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθεί, αν υπάρχουν ευθύνες για το συμβάν από τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει ο σύλλογος των καθηγητών για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρνο. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ολιγοήμερη αποβολή του από το σχολείο έως και οριστική απομάκρυνσή του από αυτό, με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η ΕΔΕ διενεργείται, ενώ είναι σε εξέλιξη και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του 12χρονου, με το διευθυντή του σχολείου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα είναι και οι γονείς του 14χρονου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Όλοι τους συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Read More »
Θεσπρωτία : Στο χειρουργείο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του από 14χρονο συμμαθητή του Θεσπρωτία : Στο χειρουργείο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του από 14χρονο συμμαθητή του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Τα 156 εκλογικά τμήματα της Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Τα 156 εκλογικά τμήματα της Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης ΙουνίουΣε 156 εκλογικά τμήματα θα πραγματοποιηθεί στην Θεσπρωτία η εκλογική διαδικασία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Τα 156 εκλογικά τμήματα:

Read More »
Τα 156 εκλογικά τμήματα της Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου Τα 156 εκλογικά τμήματα της Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για τον κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Ο Δήμος Σουλίου για τον κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων
Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει τους πολίτες για την εφαρμογή του κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων σύμφωνα με τα υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 Υπουργική απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης 3475,τεύχος Β’, στις 24-05-2023.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής, για τα ακίνητα, δηλαδή οικόπεδα ή γήπεδα στα οποία έχουν ανεγερθεί κτίρια και :

α. βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις και ειδικότερα:

Σε δάση ή δασικά οικοσυστήματα ή δασικές εκτάσεις των παρ.1,2 και 3 του άρθρου 3 του ν.998/79
Σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ημιορεινών, ορεινών και ανωμάλων εδαφών της παρ. 1 του άρθρου 5 π.δ. 32/2016, είτε είναι δημόσιες, είτε είναι αναγνωρισμένες ως ιδιωτικές.
Σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (μη ορεινές ή ημιορεινές και μη κείμενες επί ανωμάλων εδαφών )της παρ.3 του άρθρου 5 π.δ. 32/2016.

β. βρίσκονται εν όλω ή εν μέρει εντός ακτίνας (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης α.

γ. βρίσκονται μέσα σε περιαστικό πράσινο και σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις, της παρ.4 του άρθρου 3 του ν.998/79, όπως ισχύει.

δ. βρίσκονται εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων της ανωτέρω περίπτωσης γ.

ε. βρίσκονται μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, της παρ.4 του άρθρου 3 του ν.998/79».

Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφάλειας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού ,του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς.

Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταχθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής .

Πεδίο Εφαρμογής

Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες διασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών .

Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για τον κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων Ο Δήμος Σουλίου για τον κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

9 άτομα κατηγορούνται για υπόθεση με γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους και πορνογραφία ανηλίκων

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
9 άτομα κατηγορούνται για υπόθεση με γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους και πορνογραφία ανηλίκων


Σχηματίστηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δικογραφία σε βάρος συνολικά 9 ατόμων, που βαρύνονται – κατά περίπτωση – με τις κατηγορίες των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 6 ανήλικους ημεδαπούς, 2 ενήλικες ημεδαπούς και ενήλικο αλλοδαπό, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς των παραπάνω ανηλίκων, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που αφορούσαν την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικα άτομα νεότερα των 15 ετών.

Μάλιστα, λόγω των ερευνώμενων αδικημάτων και με γνώμονα, σε κάθε περίπτωση, την προστασία της γενετήσιας ελευθερίας και της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, κατά την έρευνα έγινε χρήση ειδικών ανακριτικών πράξεων.

Από την αξιολόγηση του συλλεγέντος υλικού, προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τα μέσα Μαΐου, οι κατηγορούμενοι, που τυγχάνουν ηλικίας από 15 έως 24 ετών, είχαν τελέσει κατά περίπτωση γενετήσιες πράξεις με ανήλικη νεότερη των 15 ετών και με ανήλικη μεγαλύτερη των 15 ετών.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον 6 από τους κατηγορούμενους κατείχαν υλικό από τη γενετήσια δραστηριότητα με τις ανήλικες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια εγκληματολογική υπηρεσία.

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
9 άτομα κατηγορούνται για υπόθεση με γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους και πορνογραφία ανηλίκων 9 άτομα κατηγορούνται για υπόθεση με γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους και πορνογραφία ανηλίκων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙ

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙΗ Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στην διαχείριση του νερού που το μετατρέπουν από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, προχωρά στην υλοποίηση όσων προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 5037 (28/3/2023) προαναγγέλλοντας συγχωνεύσεις των υφιστάμενων ΔΕΥΑ. Οι συγχωνεύσεις, είτε συγκροτηθούν περιφερειακές ΔΕΥΑ όπως ενημερώνει η κυβέρνηση, είτε σε επίπεδο νομού όπως προτείνει η ΚΕΔΕ, στοχεύουν στο να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο αντικείμενο – πεδίο στο οποίο μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι θα μπορούν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε να εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη(ήδη η ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΘ είναι στο χρηματιστήριο). Οι εξελίξεις αυτές είναι απολύτως αρνητικές στην κατεύθυνση παραπέρα εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης, θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του νερού και των άλλων υπηρεσιών, σε χαμηλότερης ποιότητας νερό, υπηρεσίες και έργα, καθώς και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Σε αυτή την συγκυρία, σε αυτήν την εποχή άλλα ζητήματα είναι στην επικαιρότητα στον δήμο μας:

Τα χρέη, πάνω από 300 ευρώ προς την ΔΕΥΑΗ, που οδήγησαν στην καθαίρεση 14 εκλεγμένων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές , μεταξύ των οποίων και 3 αντιδημάρχων.


Το «ξήλωμα» του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, με ….. ανάκληση της απόφασης πρόσληψης του που έγινε το 1999 επί Ανδρέα Νταή!!!!

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο συνδέεται το ένα με το άλλο. Ο ίδιος στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ τόνισε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη επειδή έστειλε τη λίστα με τα χρέη των εκλεγμένων. Αλλά ο συγκεκριμένος Γενικός διευθυντής, που είναι σε αυτή την θέση επί 25 χρόνια με Δημοτικές Αρχές όλων των κομμάτων ( ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), υπηρέτησε με συνέπεια την πολιτική του αστικού κράτους, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που σχεδιασμένα, χρόνια τώρα, απαξίωναν τις ΔΕΥΑ οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση του νερού και στην ιδιωτικοποίηση των. Γιατί άραγε γίνεται τώρα η καθαίρεση του γενικού διευθυντή, την ώρα που δεν ξέρουμε για πόσο χρόνο ακόμα θα υπάρχει η ΔΕΥΑΗ;(Η πρόταση της ΚΕΔΕ ασχολείται με το πώς θα γίνουν οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και όχι αν θα γίνουν).

Είναι γνωστό ότι σε όλες τις ΔΕΗΑ ισχύει η αρχή της ανταποδοτικότητας, ότι δεν κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από την κυβέρνηση για την στήριξη των ΔΕΥΑ λόγω της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους, που τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία. Εξαιτίας της αύξησης της τιμής του ρεύματος, λόγω της παραπέρα απελευθέρωσης της ενέργειας, του χρηματιστηρίου της ενέργειας και σε αυτά τα πλαίσια της ρήτρας αναπροσαρμογής, για το διάστημα από τον Σεπτέμβρη του 2021 έως σήμερα, οι ΔΕΥΑ πληρώνουν για ρεύμα (σαν οικιακό) υπέρογκα ποσά και έχουν δημιουργηθεί τεράστια χρέη σε όλες.

Από φέτος μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος νόμος για την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, η οποία θα γίνεται κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) που θα καθορίζει και θα ελέγχει την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, θα τις πιστοποιεί, θα αξιολογεί τη διαχειριστική τους επάρκεια, θα τους επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα. Αυτά, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική κατάσταση που θα αλλάξει προς το χειρότερο την κατάσταση στη λειτουργία των ΔΕΥΑ στην ύδρευση και την αποχέτευση. Αποτέλεσμα όλων αυτών των σχεδιασμών θα είναι η εκτόξευση της τιμής του νερού αλλά και των υπηρεσιών αποχέτευσης τα οποία θα κληθεί να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια. Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια ενέργειας κλπ στα οποία η Ρ.Α.Ε έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στόχος τους είναι οι πολλοί να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μεγαλώνει η κερδοφορία των λίγων.

Οι ευθύνες του Δημάρχου και του Δ.Σ. που είτε συμφωνούν, είτε σιωπούν και αδρανούν απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, στην πολιτική εμπορευματοποίησης του νερού που προωθεί η Ε.Ε. και η κυβέρνηση είναι μεγάλες.

Αντί η Δ.Α να ενημερώσει τους κατοίκους του δήμου και να οργανώσει τον αγώνα μας ενάντια σε αυτή την πολιτική, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» με αυτά τα καμώματα του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ.

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει άμεσα το εργατικό, λαϊκό κίνημα του τόπο μας να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς για παρά πέρα εμπορευματοποίηση του, για συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και να διεκδικήσουμε:

Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ.

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση η οποία θα καλύπτει την οικονομική επιβάρυνση των ΔΕΥΑ από τη αύξηση του ενεργειακού τους κόστους, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως σήμερα. Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής και να ενταχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. στους δικαιούχους μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ για να αντιμετωπισθεί από τις Δ.Ε.Υ.Α. η αύξηση της τιμής του ρεύματος. Να μην πληρώσουν οι δημότες τις αυξήσεις αυτές.

Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας που το μετατρέπουν σε εμπόρευμα.

Τη συνταγματική κατοχύρωση ότι το νερό αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας για το λαό.

Την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού.

Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό.

Τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους για την κατασκευή έργων ύδρευσης – αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το κράτος.


ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Read More »
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας : Οι εγγραφές των νέων μαθητών συνεχίζονται μέχρι 31-05

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
 Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας : Οι εγγραφές των νέων  μαθητών συνεχίζονται μέχρι  31-05 Το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με έδρα την Μαζαρακιά Θεσπρωτία διανύοντας το 3ο έτος της λειτουργίας του, μέσω της εξωστρέφειας, των δράσεων του και των συμμετοχών του σε Πανελλήνια και όχι μόνο, φεστιβάλ, διαμορφώνοντας μια σχολική κουλτούρα συνεργατικότητας, παραγωγής πολιτισμού και γνώσης έχει πλέον καθιερωθεί στην τοπική μας κοινωνία ως ένας θεσμός με μεγάλη αποδοχή, γι΄ αυτό οι αρχικοί 11 μαθητές του σχολ. έτους 2021-2022 τείνουν να προσεγγίσουν τους 100 κατά το σχολ. έτος 2024-2025 μαζί με τις Λυκειακές τάξεις, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου:
Στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις ούτε να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μια αίτηση (βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου), χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο μέχρι 31 Μαΐου. 

Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ τάξη είναι: Ρυθμός, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό). Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη γίνονται σύμφωνα με τον πίνακα εισαχθέντων κατά τις εξετάσεις επιλογής και πραγματοποιούνται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα και προσφορά του νεοϊδρυθέντος Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και να το στηρίξουν σε επίπεδο δωρεάς μουσικών οργάνων, το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, την οργάνωση Πάνος & Χρυσηίδα από τον Άλιμο Αττικής, τη Vodafone Shop Ηγουμενίτσας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τη νέα δημοτική αρχή της Ηγουμενίτσας, η οποία προέβη στην πλήρη κάλυψη της υλικοτεχνικής μας υποδομής και στον άμεσο σχεδιασμό της επέκτασης των υφιστάμενων σχολικών μας κτηρίων. Τέλος άξιοι συγχαρητηρίων για την προσφορά τους στο σχολείο είναι οι εκπαιδευτικοί του, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης εργαζόμενοι πολλές φορές απογεύματα, Σαββατοκύριακα, αργίες κατάφεραν να αποτελεί σήμερα το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας ένας φάρος πολιτισμού και γνώσης, χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, χαμηλά αμειβόμενοι, χωρίς σταθερότητα της θέσης τους.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2665095617, κιν. 6944625415 ή στο mail: mgymigoum@sch.gr ή και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-mous-igoum.thesp.sch.gr/

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα προνομιακό σχολείο που αξίζει την προτίμησή σας!

Ο Διευθυντής
Γεωργίου Ιωάννης MSc ΠΕ03
Read More »
Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας : Οι εγγραφές των νέων μαθητών συνεχίζονται μέχρι 31-05  Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας : Οι εγγραφές των νέων  μαθητών συνεχίζονται μέχρι  31-05 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας το καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός των Σπαρτιατών που δήλωσαν «παρών».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα με στόχο να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα του πληθωρισμού, της αισχροκέρδειας και των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά, να προστατευτούν οι καταναλωτές από την ακρίβεια, να ενισχυθεί η διαφάνεια, να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Από την πλευρά τους όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών.

Read More »
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει μπόρες το Σαββατοκύριακο - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει μπόρες το Σαββατοκύριακο - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία
Μετά τη ζέστη και την αφρικανική σκόνη αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας. Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» φέρνει αστάθεια και καταιγίδες από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.

Η αστάθεια περιορίζεται σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίζει σε πολλές περιοχές τους 29 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Αττική ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες και θα πλησιάσει τους 29 βαθμούς. Από αστάθεια χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα στη Θεσσαλονίκη καθώς προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές και σποραδικές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 28 βαθμούς.

Ο καιρός το σαββατοκύριακο
Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του, από το Σάββατο και έπειτα, θα αρχίσουν να προσεγγίζουν τη χώρα κάποιες «ψυχρές λίμνες». Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αλλά και το βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο και θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. Την Κυριακή στη συνέχεια, το τοπίο παραμένει ίδιο.

Τι είναι το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη»
Σύμφωνα με το meteo.gr, ως «Ψυχρή Λίμνη» στη Μετεωρολογία ονομάζεται μια ψυχρή περιοχή της ατμόσφαιρας που περιβάλλεται από θερμές αέριες μάζες. Η κατακόρυφη έκταση αυτών των ψυχρών αερίων μαζών καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της Τροπόσφαιρας και η κίνηση του αέρα είναι κυκλωνική (αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού). Η ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών πάνω από θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος οδηγεί στη δημιουργία «αστάθειας», δηλαδή μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας καθ'ύψος.

Η αστάθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των καταιγίδων, ενώ οι άλλες δύο προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη υγρών αερίων μαζών και ένα αίτιο ανύψωσης των αερίων μαζών. Αν λείπει έστω ένα από αυτά τα τρία στοιχεία, τότε η δημιουργία καταιγίδων είναι αδύνατη.
Read More »
Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει μπόρες το Σαββατοκύριακο - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει μπόρες το Σαββατοκύριακο - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Πανσέληνος Μαΐου 2024: Μάγεψε το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» - Εντυπωσιακές εικόνες

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024
Πανσέληνος Μαΐου 2024: Μάγεψε το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» - Εντυπωσιακές εικόνες
Το βράδυ της Πέμπτης (24/5) έκανε την εμφάνιση του το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» καθηλώνοντας τα βλέμματα του κόσμου στον ουρανό.

Η ονομασία προέρχεται από την αφθονία των ανθισμένων λουλουδιών κατά τη διάρκεια του Μαΐου και σηματοδοτεί την ανάπτυξη και την ανανέωση σε πολλούς πολιτισμούς.

Το ολόγιομο φεγγάρι είναι ορατό από χθες (22/5) ενώ σήμερα θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει πιο έντονο χρώμα.

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που έρχονται από το Ναύπλιο και από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
H «Σελήνη της φράουλας»
Μετά το «Φεγγάρι των λουλουδιών» θα ακολουθήσει η «Σελήνη της φράουλας» την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο και θα συμβεί μόλις μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.

Read More »
Πανσέληνος Μαΐου 2024: Μάγεψε το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» - Εντυπωσιακές εικόνες Πανσέληνος Μαΐου 2024: Μάγεψε το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» - Εντυπωσιακές εικόνες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Σελίδες