Πιστοποιητικό PERS έλαβε από τον ESPO η Ηγουμενίτσα 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Πιστοποιητικό PERS έλαβε από τον ESPO η Ηγουμενίτσα 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Μετά από αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιδόσεων

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ήταν μεταξύ των έντεκα λιμένων που έλαβαν από τον ESPO πιστοποιητικό περιβαλλοντική διαχείρισης PERS.

Ο ESPO συνεχάρη το λιμάνι της Algeciras (Ισπανία), το λιμάνι της Βαρκελώνης (Ισπανία), το λιμάνι της Klaipeda (Λιθουανία), τα λιμάνια της Κάτω Σαξωνίας (Γερμανία), τα λιμάνια της Τενερίφης (Ισπανία), το λιμάνι της Σεβίλλης (Ισπανία), το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα), το λιμάνι του Waterford (Ιρλανδία), το λιμάνι του Dover (Ηνωμένο Βασίλειο), το λιμάνι του Pori (Φινλανδία) και το λιμάνι του Vigo (Ισπανία) για την πιστοποίησή τους μέσω του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης EcoPort (PERS).

Η Isabelle Ryckbost, Γενική Γραμματέας του ESPO, ο Zeno D'Agostino, Πρόεδρος του ESPO, και η Anaëlle Boudry, Συντονίστρια του EcoPorts, παρέδωσαν τα πιστοποιητικά PERS στους εκπροσώπους των λιμένων κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου ESPO στο Παρίσι.

Η Isabelle Ryckbost, Γενική Γραμματέας του ESPO, σχολίασε: «Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών σας επιδόσεων δεν είναι κάτι μόνο για ένα είδος λιμένων, αλλά ότι τα μικρά, μεγάλα, βόρεια, νότια, ανατολικά, δυτικά λιμάνια στην Ευρώπη πηγαίνουν όλο και περισσότερο για περιβαλλοντική πιστοποίηση».

Η Anaëlle Boudry, Ανώτερη Σύμβουλος Πολιτικής του ESPO και Συντονίστρια EcoPorts, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα λιμάνια με πιστοποίηση PERS για το επίτευγμά τους. Η επαναπιστοποίηση απαιτεί από τον λιμένα να επιδείξει βελτιωμένη περιβαλλοντική διαχείριση. Ορισμένοι λαμβάνουν ήδη το πιστοποιητικό για έκτη φορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα λιμάνια του Waterford, της Κλαϊπέντα και της Τενερίφης λαμβάνουν πιστοποίηση PERS για πρώτη φορά. Πολλά από τα λιμάνια με πιστοποίηση PERS σήμερα είναι μακροχρόνια μέλη του δικτύου EcoPorts και έχουν καταστήσει τη βιωσιμότητα βασικό μέρος της αποστολής τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλα αυτά τα λιμάνια στις συνεχείς προσπάθειές τους για άριστη περιβαλλοντική διαχείριση».

Το PERS (Port Environmental Review System) είναι το μόνο περιβαλλοντικό πρότυπο ειδικά για το λιμάνι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές αυξήσεις στην αναγνώριση και τη συμμετοχή του, με 90 λιμάνια από 27 χώρες να υπολογίζονται επί του παρόντος ως μέρος του δικτύου EcoPorts και 33 λιμάνια να κατέχουν πιστοποίηση PERS. Η συμμόρφωση με το πρότυπο PERS της EcoPort αξιολογείται ανεξάρτητα από την LRQA Nederland B.V. και το πιστοποιητικό έχει ισχύ δύο ετών. Το PERS της EcoPort αναθεωρείται μετά την περίοδο των 2 ετών για να διασφαλιστεί ότι το λιμάνι συνεχίζει να πληροί τις απαιτήσεις.
Read More »
Πιστοποιητικό PERS έλαβε από τον ESPO η Ηγουμενίτσα 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Πιστοποιητικό PERS έλαβε από τον ESPO η Ηγουμενίτσα 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Ο Ε65 δίνει προβάδισμα στην Ηγουμενίτσα - Κίνδυνος απομόνωσης της Πάτρας

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Ο Ε65 δίνει προβάδισμα στην Ηγουμενίτσα - Κίνδυνος απομόνωσης της ΠάτραςΟ πρώην πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, βαθύς γνώστης του θέματος, εκτιμά ότι ο Ε65 απειλεί την Πάτρα με απομόνωση, ως κόμβο μεταφορών, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Ηγουμενίτσα. Ελλείψει σιδηροδρομικής σύνδεσης μέχρι το λιμάνι, η πόλη κινδυνεύει με περιθωριοποίηση. Όλα προϋποθέτουν μια δημιουργική ανησυχία εκ μέρους των πολιτικών στελεχών της περιοχής, που ως τώρα δεν υπάρχει…

Ο Ε65 αναπτύσσεται και αργά ή γρήγορα ολοκληρώνεται. Ενα ακόμα μεγαλοπρεπές κομμάτι στο παζλ της αναμόρφωσης τους εθνικού οδικού δικτύου. Η αποστολή του θα είναι μια κανονική επανάσταση στην οδική επικοινωνία στον άξονα ανατολικής Θεσσαλίας και Αττικής προς ΒΔ Θεσσαλία και Ηπειρο.

Είναι μια αρτηρία που θα οργώσει την κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα. Η Αθήνα θα έρθει πιο κοντά στα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και την Ηγουμενίτσα, όπως επίσης και ο Βόλος. Πρακτικά μιλώντας, η κίνηση μεταξύ Ηγουμενίτσας και Αθηνών και Θεσσαλίας δεν θα χρειάζεται την Πάτρα.

Τι μπορεί να σημαίνει για τις προοπτικές των μεταφορικών δικτύων της περιοχής μας αυτή η εξέλιξη; Αποταθήκαμε σε έναν «νέστορα» του αντικειμένου, τον Νίκο Κοντοέ, που έχει διατελέσει πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα της Πάτρας αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας. Συμμερίζεται τις ανησυχίες για κίνδυνο να υπερφαλαγγιστεί καταδικαστικά η Πάτρα ως κόμβος μεταφορών, όχι τόσο ως προς την επιβατική κίνηση, που δεν θεωρεί ότι είναι μείζων υπόθεση, αλλά ως προς την εμπορευματική προοπτική. Θεωρεί αναπόδραστες τις δυσμενείς εξελίξεις εφόσον η περιοχή δεν αποκτά ολοκληρωμένη σύνδεση του νέου λιμανιού με τον σύγχρονο σιδηρόδρομο.

«Τα εμπορικά φορτία είναι το μέλλον» αποφαίνεται. Ελλείψει σιδηροδρομικής σύνδεσης, αποδυναμώνεται αποκαρδιωτικά μια τέτοια προοπτική. Και αναγνωρίζει ότι ο Ε65 θα δώσει μια εναλλακτική δυνατότητα διεκπεραίωσης αγαθών από την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, η οποία δεν ευνοεί την Πάτρα.

Κατά τον κ. Κοντοέ, η Πάτρα έχει δύο αντίβαρα στα οποία έπρεπε να επενδύει. Το ένα είναι η επέκταση του σιδηροδρόμου, που θα καθιστούσε την πόλη μοναδικό κόμβο με σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση, και θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει παραλλήλως και τον σκανδιναβικό μεταφορικό άξονα.

Το δεύτερο είναι η εκμετάλλευση του διαγώνιου μεταφορικού άξονα από Αντίρριο προς Ιτέα και Λαμία, ο οποίος επιτρέπει την παράκαμψη της Αθήνας, τα επιβαρημένα δίκτυα της οποίας επιβραδύνουν τις μεταφορές.

Παράλληλα, η Πάτρα μπορεί να αποτελέσει κόμβο του ανατολικού βαλκανικού άξονα, και να διεκδικήσει τον ρόλο του σημείου σύνδεσης των μεγάλων αξόνων.

Αλλά όλα προϋποθέτουν μια δημιουργική ανησυχία εκ μέρους των πολιτικών στελεχών της περιοχής. Αν αυτή δεν εκδηλωθεί «θα απομένουν για μας μάχες οπισθοφυλακής» σχολιάζει με πικρό χιούμορ ο κ. Κοντοές, που πάντως έχει την αίσθηση ότι το πολιτικό προσωπικό της περιοχής δεν έχει εκτιμήσει μέχρι σήμερα τις παραμέτρους αυτές και δεν έχει παλέψει προς την πραγμάτωση ενός τέτοιου συνδυαστικού σχεδίου. Απλώς παρακολουθούμε (;) τις εξελίξεις παθητικά.

Στο σημείο αυτό ο Νίκος Κοντοές δεν κρύβει ότι η πολιτική που έχει ασκηθεί στη σιδηροδρομική υπόθεση διακρίθηκε από μια «πλειοδοσία» υπερβάλλουσα στο μέτωπο της υπογειοποίησης. Δεν εξαιρεί και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος ποτέ δεν ευνόησε τη διεκδίκηση υπογειοποίησης στο διάστημα από Ρίο μέχρι την είσοδο στην Πάτρα και ότι πρόβαλε ενστάσεις, έστω και όχι δημοσίως.

Οι γενικότερες διεργασίες πάντως δείχνουν ότι η πόλη πρέπει να ενεργοποιηθεί ως προς τον εμπορικό της ρόλο και να ενισχύσει, παράλληλα, τον χαρακτήρα της ως προορισμός με ενεργητικές πρωτοβουλίες.
Read More »
Ο Ε65 δίνει προβάδισμα στην Ηγουμενίτσα - Κίνδυνος απομόνωσης της Πάτρας Ο Ε65 δίνει προβάδισμα στην Ηγουμενίτσα - Κίνδυνος απομόνωσης της Πάτρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΚΚΑ & ΤΟ Δ.Σ.

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΚΚΑ
 & ΤΟ Δ.Σ.


Read More »
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΚΚΑ & ΤΟ Δ.Σ. ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΚΚΑ  & ΤΟ Δ.Σ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Γέμισε το Ιόνιο βάρκες και κωπηλάτες την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε!

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024

Γέμισε το Ιόνιο βάρκες και κωπηλάτες την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε! 


Το νέο μας τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων @coastal_rowing_igoumenitsa παρέα με το @coastal_rowing_thessaloniki του @rowing_academy_thessaloniki Ομίλου Φίλων Θαλάσσης οργάνωσαν κωπηλατικό ταξίδι και έδωσαν την ευκαιρία σε 62 κωπηλάτες να βρεθούν στα μαγευτικά νερά των Συβότων,γνωρίζοντας από κοντά τις πιο κρυφές παραλίες τους αλλά και την δυνατότητα να κωπηλατήσουν σε πορεία.

Η μεγάλη αυτή ομάδα σκαφών παράκτιας κωπηλασίας ξεκίνησε από τα Σύβοτα φθάνοντας ως την Πλαταριά και από εκεί στην Ηγουμενίτσα με τελικό προορισμό τον @nautical_club_of_igoumenitsa Ναυταθλητικός Όμιλο Ηγουμενίτσας!


Το ψαρομπάμπεκιου στον προαύλιο χώρο μας ήταν υπέροχο και ο χορός και τα χαμόγελα περίσσευαν!

Μια μεγάλη αγκαλιά από ανθρώπους που αγαπούν την κωπηλασία όχι μόνο για το ταξίδι αλλά γιατί ενώνει ανθρώπους!


Και του χρόνου με υγεία!

"Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν την αρμενίσαμε ακόμα..."Read More »
Γέμισε το Ιόνιο βάρκες και κωπηλάτες την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε! Γέμισε το Ιόνιο βάρκες και κωπηλάτες την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας : Συνάντηση με Τριαντόπουλο για έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Βασίλης Γιόγιακας : Συνάντηση με Τριαντόπουλο για έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο ΦιλιατώνΘετικός στο αίτημα του Δήμου Φιλιατών για την καταβολή έκτακτης χρηματοδότησης δήλωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον Αντιδήμαρχο Φιλιατών Παρασκευά Βλάχο.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη χρηματοδότηση θα αφορά την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2023.

Read More »
Βασίλης Γιόγιακας : Συνάντηση με Τριαντόπουλο για έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Φιλιατών Βασίλης Γιόγιακας : Συνάντηση με Τριαντόπουλο για έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Πασχαλινές Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Πασχαλινές Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» 


Η Πρόεδρος Σοφία Κατσάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Read More »
Πασχαλινές Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Πασχαλινές Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης  «ΑΡΙΑΔΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ (Συνεδρίαση Μ. Τρίτη 30 Απριλίου)

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
(Συνεδρίαση Μ. Τρίτη 30 Απριλίου)Την 30-04-2024 Μ. Τρίτη και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-02-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου – Ανακατασκευή διωρύγων ΒΔ1, Δ25 και Δ34», προϋπολογισμού € 2.196.899,69 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης, με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036173877 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση τμήματος 19ης επαρχιακής οδού «Σκοτωμένου» - Γραικικό – Κουκούλια Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 175.000,00 € με Φ.Π.Α. και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών αντικατάστασης και επισκευής μετόπης θύρας φράγματος ΔΟ Βόσσας του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου», προϋπολογισμού 62.372,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου περιοχής ΙΚΕΑ και σύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο της περιοχής», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού με τροποποίηση σύμβασης κατά 2,86%) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση Λαογραφικού Μουσείου Ελαφότοπου», αναδόχου «Γκόντρα Άγγελου ΕΔΕ».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση Λαογραφικού Μουσείου Ελαφότοπου», αναδόχου «Γκόντρα Άγγελου ΕΔΕ», μέχρι την 30-09-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χουλιαράδων», αναδόχου «ΣΕΒΑΣΤΗ ΡΑΠΤΗ», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», αναδόχου σύμπραξης γραφείων μελετών «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ Δ. ΜΑΜΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεφυριών Ζανάκα και Λίμνης Ε.Ο. Βροσύνας – Λια», αναδόχου Γεωργίου Χριστογιάννη.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες συντήρησης στη γέφυρα μπέλεϋ Αγίων Πάντων Δήμου Φιλιατών (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Υπηρεσίες παροχής συμβούλου για την ανάπτυξη τεσσάρων (4) φωτοβολταϊκών πάρκων εγκατεστημένης ισχύος 1,0 MW έκαστος».

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου «Υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης του εγγεγραμμένου στον κατάλογο παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Πολιτιστικού Τοπίου του Ζαγορίου», προϋπολογισμού 300.000,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη κατασκευής νέας μονότοξης πεζογέφυρας, αποκατάσταση Κούλιας και κατασκευή πρόσβασης στη θέση του παλιού γεφυριού «του Κοράκου» στην Άρτα», προϋπολογισμού 209.700,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.) για την υλοποίηση των υποέργων Υ.Ε.1, Υ.Ε.7 και Υ.Ε.18, της Πράξης «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων», ενταγμένης με κωδικό ΟΠΣ 5032929 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης.

Έγκριση του από 26-04-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επείγουσα αποκατάσταση προσβάσεων προς Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τ.Κ. Συρράκου λόγω καταπτώσεων», προϋπολογισμού 59.300,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού από πέρας Νιάρχου (θέση Πλάτανος) έως διασταύρωση Πεδινής – Κοσμηράς», αναδόχου «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Λεπτομερής αποτύπωση περιοχής Δασικού Χωριού Τζουμέρκων και περιοχής Γέφυρας Κοράκου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός ερεισμάτων, απομάκρυνση καταπτώσεων και βελτίωση οδών πρόσβασης παραγωγικών μονάδων Μάζιας (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και διάθεση πίστωσης, έγκριση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας, για την προμήθεια συσκευασμένου ψυχρού ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση και την αποκατάσταση φθορών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου,

Επικαιροποίηση του Μητρώου και των όρων αυτού, των ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (αντιμετώπιση προβλημάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, κατολισθήσεις, καθιζήσεις σεισμοί, δασικές πυρκαγιές, τεχνολογικά ατυχήματα κλπ) στις περιοχές ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για τη χρονική περίοδο του έτους 2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκπαίδευση και ενημέρωση μαθητών και πολιτών για θέματα πολιτικής προστασίας και οδικής ασφάλειας, στην Π.Ε. Άρτας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση με τίτλο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 2024», που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, το διάστημα 19-21/05/2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου «Κατασκευή ιστοχώρου τουριστικής προβολής της περιοχής Ζαγορίου, ως εγγεγραμμένο πολιτιστικό τοπίο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO», δαπάνης € 25.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην ενημερωτική εκδήλωση για την αλλεργία και το άσθμα, στις 12/05/2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην εκδήλωση χορωδιακής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 17/05/2024, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος», στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, του 7ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου Ιωαννίνων, στις 18 και 19 Μαΐου 2024, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ», διήμερης ημερίδας-παραγωγικής διαβούλευσης στις 18-19 Μάϊου 2024, στο Δεμάτι Ζαγορίου.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση αγώνων Ποδηλατικού Γύρου Ιωαννίνων, από 17 έως 19 Μαΐου 2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έγκριση παράτασης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορκωτών ελεγκτών για το διαχειριστικό έλεγχο της οικονομικής χρήσης 2022 της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την «Παροχή υπηρεσιών καταχώρησης στο ΠΣΣΕΗΣ των στοιχείων των υπολοίπων προτάσεων και επικαιροποίηση έως την ολοκλήρωσή τους, προτάσεων ενίσχυσης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο προσκλήσεων του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020»

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Άραχθου», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΤΕ.ΚΑΤ. ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», μέχρι την 28-10-2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για την εκτέλεση εργασιών προστασίας οδού από πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Αμπέλια Αθαμανίου ΠΕ Άρτας για το έτος 2024».

Έγκριση του από 24-04-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου 1 «Βελτίωση εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Τ.Ο.Ε.Β. Γλυκής (Αχέροντα – Γλυκής)», προϋπολογισμού 546.840,00 € με ΦΠΑ της Πράξης «Έργα εξοικονόμησης ενέργειας του δικτύου Τ.Ο.Ε.Β. Γλυκής (Αχέροντα – Γλυκής)», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022102676, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανανέωση του πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.) έξι (6) οδηγών της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη δημοσίευση ανακοίνωσης – πρόσληψης προσωπικού ΠΕ Κτηνιάτρων (Ι.Δ.Ο.Χ.) της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας, 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Ενημερωτική Εκδήλωση – Ημερίδα με θέμα «Η Βόρειος Ήπειρος του χθες και του σήμερα»).

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αμοιβή επαληθευτή για την διενέργεια πρωτοβάθμιου ελέγχου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το έργο με τίτλο: “TRUST - cooperaTion foR sUStainable Transport” στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Επισκευή διάβασης στην περιοχή Κοτσανόπουλου Π.Ε. Πρέβεζας επί της 8ης επαρχιακής οδού καθώς και διεύρυνση διάβασης και κατασκευή ανοιχτού αγωγού ανάντη αυτής στην οδό Αβάσσος- Άνω Ράχη-Δεσποτικά», προϋπολογισμού 37.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση δαπανών απολογιστικά και διάθεση πιστώσεων για την παροχή υπηρεσιών της μίσθωσης με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των εδαφικών ορίων της Π.Ε. Πρέβεζας (πχ οδικό δίκτυο, υδατορέματα, ποτάμια κλπ)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ενός αναλογικού ταχογράφου και των συναφών εργασιών τοποθέτησής του, για το φορτηγό όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΚΗΥ 7993, του μηχανικού εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την διοργάνωση από την Π.Ε. Πρέβεζας, της εκδήλωσης της Επετείου Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις 19 Μαΐου 2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης καταβολής τόκων της Π.Ε. Πρέβεζας σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 60/2023 απόφασης του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «Short Encounters International Film Festival».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στη διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην αθλητική εκδήλωση «Πανελλήνιο Τουρνουά Τένις Ε3 OPEN ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης «3ο Διεθνές Τουρνουά PETANQUE».
Read More »
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ (Συνεδρίαση Μ. Τρίτη 30 Απριλίου) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ (Συνεδρίαση Μ. Τρίτη 30 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Άνοιξαν νέοι «δρόμοι» για τις επιχειρήσεις Ψηφιακής Τεχνολογίας της Ηπείρου

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Άνοιξαν νέοι «δρόμοι» για τις επιχειρήσεις
Ψηφιακής Τεχνολογίας της Ηπείρου


Προοπτικές για ευρύτερες συνεργασίες των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, δημιούργησε η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση “BEYOND”, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (25-27 Απριλίου), στις εγκαταστάσεις της “ΔΕΘ HELEXPO”.

Στο περίπτερό της φιλοξενήθηκαν 12 καινοτόμες επιχειρήσεις και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Σταύρο Νικολόπουλο.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πολλές και σημαντικές Β2Β και B2G συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αλλά και με εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. από τις οποίες προέκυψε μεγάλο ενδιαφέρον για σύναψη μελλοντικών συνεργασιών.

Η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση συνοδεύτηκε γενικά από τις θετικές εντυπώσεις των επισκεπτών της, ενώ την πρωτοβουλία της εξήρε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κων. Κυρανάκης. Το περίπτερο επισκέφθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΘ- ΗELEXPO κ. Αν. Τζήκας, με τον οποίο είχε εκτενή συζήτηση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Την αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελούσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Γοργόλης (ο οποίος απηύθυνε και τον χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων), ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. κ. Χάρης Λαζάνης, η Διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κα. Ιουλία Μαρκούλα.Οι εταιρείες/φορείς της περιοχής μας που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Beyond είναι:

1.IQSoft EE

2.WOW Branding & Design

3.Ontovisual I.K.E.

4.Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας

5.COMITECH Α.Ε.

6.Hotelier Pro

7.iFRAME DESIGN STUDIO

8.NEXT COM

9.Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων

10.NODUS DIGITAL AGENCY

11.PDNeurotechnology

12.Bio3Dvet

13.Napcom
Read More »
Άνοιξαν νέοι «δρόμοι» για τις επιχειρήσεις Ψηφιακής Τεχνολογίας της Ηπείρου Άνοιξαν νέοι «δρόμοι» για τις επιχειρήσεις Ψηφιακής Τεχνολογίας της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ (παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.5076/2023) ορίστηκε η 30η.11.2024 ως ημερομηνία μέχρι την οποία δίνεται η δυνατότητα για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων σε ακίνητα της υπό κτηματογράφηση περιοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Συνεπώς, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης (49 Μαρτύρων 95, Λαδοχώρι) ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
Read More »
Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Φωταγώγηση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας για το Make-A-Wish, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Φωταγώγηση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας για το Make-A-Wish, Κάνε-Μια-Ευχή ΕλλάδοςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Make-A-Wish, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, με τη «μπλε» φωταγώγηση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής φέτος θα τιμηθεί και με συμβολικούς περιπάτους ανά την Ελλάδα ενώ στη μπλε φωταγώγηση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 Δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος μας!
Read More »
Φωταγώγηση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας για το Make-A-Wish, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος Φωταγώγηση του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας για το Make-A-Wish, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνοντας χρήση μουσικής, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ανήλικος για παραβάσεις περί ναρκωτικών και Κ.Ο.Κ.

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Συνελήφθη ανήλικος  για παραβάσεις περί ναρκωτικών και Κ.Ο.Κ.Κατελήφθη να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς άδεια, ενώ κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη επίσης η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του

Συνελήφθη χθες το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο ανήλικος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας οδήγησης.

Ακόμη, κάτω από τη σέλα της μοτοσικλέτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,65 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ανήλικος για παραβάσεις περί ναρκωτικών και Κ.Ο.Κ. Συνελήφθη ανήλικος  για παραβάσεις περί ναρκωτικών και Κ.Ο.Κ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

284 έργα ΑΠΕ στην Ήπειρο.. Έξι Ορειβατικοί Σύλλογοι λένε «όχι»!

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
284 έργα ΑΠΕ στην Ήπειρο.. Έξι Ορειβατικοί Σύλλογοι λένε «όχι»!


Εναντίον της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης αιολικών πάρκων και υδροηλεκτρικών έργων τάσσονται έξι Ορειβατικοί Σύλλογοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για τους Ορειβατικούς Συλλόγους Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Πρέβεζας και τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας οι οποίοι παρεμβαίνουν με κοινή τους ανακοίνωση.

«Οι ορειβάτες, οι χιονοδρόμοι, οι δρομείς, οι ποδηλατοδρόμοι, οι φυσιολάτρες της Ηπείρου και Κέρκυρας εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην αλόγιστη χωροθέτηση των ΒΑΠΕ – Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα βουνά, στους καταρράχτες και τα ποτάμια της χώρας μας. Και τούτο διότι δυστυχώς δεν πρόκειται για λίγα αναπτυξιακά έργα αφού σήμερα τα αδειοδοτημένα σχετικά έργα στην Ήπειρο ανέρχονται σε 284» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Συλλόγων.

Τα 284 έργα ΑΠΕ αφορούν σε 87 αιολικά πάρκα, 129 μικρά υδροηλεκτρικά έργα και 68 φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ειδικότερα, στην Λάκκα Σουλίου σχεδιάζεται να εγκατασταθούν 16 αιολικά πάρκα, αριθμός υπέρογκος για την έκταση της περιοχής.

Στον Δήμο βορείων Τζουμέρκων οι «επενδύσεις» επανήλθαν μετά από δύο χρόνια όταν είχε ακυρωθεί η αδειοδότηση του αιολικού πάρκου.

Για δε τον ποταμό Αώο συζητούνται 48 υδροηλεκτρικά παρότι έχει υπογραφεί διμερής συμφωνία με την Αλβανία για την προστασία του και την ελεύθερη ροή του.

«Δήμοι, επιτροπές αγώνα, σύλλογοι, ομοσπονδίες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και άλλοι με τον αγώνα τους ενάντια στις ανεμογεννήτριες και τα υδροηλεκτρικά έργα προσπαθούν να προστατεύσουν αυτά που το άρθρο 24 του Συντάγματος και η ευρωπαϊκή οδηγία για τις περιοχές Natura 2000 προστάτευαν μέχρις ότου η προστασία άρχισε να καταργείται στην πράξη με την επέλαση των ΒΑΠΕ στα βουνά, τις περιοχές Natura και τα ποτάμια, ιδίως τον τελευταίο καιρό» σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία οι Σύλλογοι παραθέτουν ορισμένα παραδείγματα:

-Το αιολικό πάρκο Ξηροβουνίου έλαβε ένα ομόφωνο “όχι” από 19 φορείς των βορείων Τζουμέρκων

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατασκευή πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στη λίμνη Πουρναρίου

-Οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση υδροηλεκτρικού έργου στην Αετομηλίτσα είναι πολύ ισχυρές και οι κάτοικοι της Κυψέλης Άρτας λένε όχι στο υδροηλεκτρικό έργο.

«Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), πανελλαδικά έχουν κατατεθεί αιτήσεις για ανεμογεννήτριες συνολικής ενέργειας 100 GW. Πόσα GW ΒΑΠΕ ζητά το δίκτυο; 6 GW! Πόση είναι η συνολική ενέργεια των εγκατεστημένων ανεμογεννητριών; Περίπου 5 GW. Πόση των φωτοβολταϊκών; Περίπου 6,5 GW. Υπερκαλύπτεται δηλαδή η ανάγκη του δικτύου σε ενέργεια από ΒΑΠΕ με τα ήδη υφιστάμενα έργα, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα ΥΗΕ, ώστε ο ΑΔΜΗΕ κάνει περικοπές στην ενέργεια που ζητά από κάθε ΒΑΠΕ. Άλλωστε, λόγω του ότι οι ΒΑΠΕ αποδίδουν το 10-30% της ονομαστικής τους ισχύος, δηλαδή είναι διαλλειπτικά συστήματα, χρειάζονται σταθερό φορτίο βάσης δηλαδή φυσικό αέριο ή λιγνίτη να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εισάγοντας περισσότερες ΒΑΠΕ στο σύστημα χρησιμοποιείται και περισσότερο φυσικό αέριο και/ή λιγνίτης. Από το 2019 η ισχύς ΒΑΠΕ αυξάνεται κατά 2 GW τον χρόνο παρά το ότι σύμφωνα με το ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) του 2019 στόχος για το 2030 ήταν τα 7,6 GW από αιολικά πάρκα. Ακόμη και με το πρόσφατα αναθεωρημένο ΕΣΕΚ ο στόχος έχει ήδη ξεπεραστεί. Τίθεται το ερώτημα: Γιατί το χωροταξικό για τις ΒΑΠΕ έχει πάνω από δεκαετία που “μελετάται και συντάσσεται” και ακόμη δεν υπάρχει για να εφαρμοστεί;

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αναρωτηθούν πώς συμβάλλουμε στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής καταπατώντας Εθνικούς Δρυμούς, Ζώνες Ειδικής Προστασίας, Natura 2000, εκχερσώνοντας δάση, εισβάλλοντας σε αδιατάρακτους οικοτόπους και κατακερματίζοντας ακέραια οικοσυστήματα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 15/2/2023 η Ευρωπαϊκή επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα, δίνοντας της δύο μήνες προθεσμία, να συμμορφωθεί με το δίκαιο της ΕΕ κατά τον σχεδιασμό αιολικών πάρκων, σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ για τους οικοτόπους και τη βιοποικιλότητα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 17/12/2020 το Δικαστήριοτης ΕΕ καταδίκασε την Ελλάδα επειδή δεν υιοθέτησε, μέσα στην προβλεπόμενη από την ενωσιακή νομοθεσία προθεσμία, τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας, σύμφωνα με την συνείδηση μας και σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος, “η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του κάθε ενός…”.

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για να βροντοφωνάξουμε: Όχι στην επίθεση στην φύση!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
284 έργα ΑΠΕ στην Ήπειρο.. Έξι Ορειβατικοί Σύλλογοι λένε «όχι»! 284 έργα ΑΠΕ στην Ήπειρο.. Έξι Ορειβατικοί Σύλλογοι λένε «όχι»! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε επιχείρηση

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε επιχείρησηΆμεση ήταν η εξιχνίαση κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, η οποία έλαβε χώρα προχθές (27-0-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε ύστερα από αναζητήσεις χθες το απόγευμα και συνελήφθη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε μέσα από επιχείρηση χρηματικό ποσό 30 ευρώ από την τσέπη μπουφάν υπαλλήλου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε επιχείρηση Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Bonus στο Δημόσιο με διπλό «πλαφόν»: Πώς θα μοιράζεται στο τμήμα και στον υπάλληλο που πέτυχαν τους στόχους

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Bonus στο Δημόσιο με διπλό «πλαφόν»: Πώς θα μοιράζεται στο τμήμα και στον υπάλληλο που πέτυχαν τους στόχουςΜε διπλό πλαφόν, ένα για το προσωπικό bonus του κάθε υπαλλήλου και ένα για το bonus που δικαιούται η μονάδα του Δημοσίου που πέτυχε την στοχοθεσία της έρχεται το νέο πλαίσιο για την ανταμοιβή της παραγωγικότητας στο Δημόσιο. Το νέο σύστημα του μπόνους παραγωγικότητας συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση της πολιτική ηγεσίας του ΥΠΕΣ, Νίκης Κεραμέως και Βιβής Χαραλαμπογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξίσωση διανομής του bonus προβλέπει πώς:το 40% του bonus θα κατανέμεται ισομερώς σε όλους τους δικαιούχους υπαλλήλους της μονάδας που πέτυχε τη στοχοθεσία και το 60% θα κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με την προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου
οι δικαιούχοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν συνδράμει στην επίτευξη του επιλεγέντος, προς ανταμοιβή, στόχου και λαμβάνουν μεταξύ του ελάχιστου ποσού ανταμοιβής και του 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους.

Τα νέα bonus στο Δημόσιο θα δοθούν για πρώτη φορά το 2025 και κρίσιμο ρόλο στην αποδόσή τους θα έχει η «Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής» που θεσπίζεται. Αυτή η Επιτροπή θα επιλέγει τους στόχους, η επίτευξη των οποίων θα οδηγεί σε ανταμοιβή. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, έχοντας ως «οδηγό» τις κυβερνητικές προτεραιότητες.
 
Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Αποδέκτες του bonus είναι όλοι οι υπάλληλοι που υπάγονται στο σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης, καθώς και το ένστολο προσωπικό που υλοποιεί στόχους του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής.

Προκειμένου να λάβει ένας υπάλληλος μπόνους ως ανταμοιβή, πρέπει οι στόχοι της οργανικής του μονάδας να έχουν επιλεγεί και ο ίδιος να έχει συμβάλει στην πλήρη επίτευξή τους, εντός του έτους αναφοράς.

Με το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσοκομεία, οριζόντιες υποστηρικτικές υπηρεσίες κλπ. μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή.

Ο καθορισμός των στόχων προβλέπεται στο ν. 4940/22 κι η ανταμοιβή γίνεται με βάση δείκτες μέτρησης απόδοσης και το υλικό που τεκμηριώνει κι αποδεικνύει την πρόοδό τους. Η επίτευξη των στόχων παρακολουθείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ανταμοιβής, που θεσπίζεται για αυτόν τον σκοπό με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράδειγμα

Έστω ότι μια μονάδα του Δημοσίου με 10 άτομα προσωπικό πετυχαίνει τους στόχους της και το bonus ορίζεται από την Επιτροπή στα 10.000 ευρώ. Το 40%, δηλαδή τα 4.000 ευρώ, κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους υπαλλήλους: Κάθε υπάλληλος λαμβάνει από 400 ευρώ.
Το 60%, δηλαδή τα 6.000 ευρώ, κατανέμονται σε συνάρτηση με την προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου από τον προϊστάμενο της μονάδας.

Έτσι, έστω υπάλληλος με ετήσιο μισθό 20.000 ευρώ : Δεν μπορεί να λάβει ετήσιο μπόνους αθροιστικά πάνω από 3.500 ευρώ (15% ετήσιου μισθού)

Αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος ανήκει στην εν λόγω μονάδα θα λάβει: 400 ευρώ από το μπόνους της μονάδας και
σε μια ακραία περίπτωση κι εφόσον είναι π.χ. ο «πρωταθλητής» στη μονάδα του έως 2.600 ευρώ προσωπικό μπόνους αν προκύπτει κάτι τέτοιο από την προσφορά του στην επίτευξη του στόχου. Συνηθέστερο μάλλον θα είναι να λαμβάνει κάτι πάνω ή κάτω από 600 ευρώ (που είναι το υπόλοιπο 60% του ποσού από το bonus της μονάδας), ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής του στο project της στοχοθεσίας.
 
Η επιλογή των δικαιούχων

Η ανταμοιβή μπορεί να είναι χρηματική ή μη χρηματική. Ο προϋπολογισμός για τις χρηματικές ανταμοιβές ανέρχεται συνολικά σε 40 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Προβλέπεται μεθοδικός τρόπος κατανομής της χρηματικής ανταμοιβής, με εφαρμογή συγκεκριμένων μαθηματικών τύπων που αναγράφονται ρητά στο σχέδιο νόμου. Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους χρηματικής ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία.
Ελάχιστο ποσό ανταμοιβής

Προκειμένου το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής να μην αποκτήσει «επιδοματικό» χαρακτήρα, προβλέπεται ο καθορισμός ελάχιστου ποσού χρηματικής ανταμοιβής ανά δικαιούχο υπάλληλο και ανώτατου αριθμού δικαιούχων υπαλλήλων ανά φορέα.

Το ελάχιστο ποσό ανταμοιβής ανά υπάλληλο αναμένεται να καθορίζεται ανάλογα με το εκάστοτε ποσό που υπάρχει για να διανεμηθεί κάθε χρόνο. Το 2025, στην πρεμιέρα του μέτρου, ο προϋπολογισμός για τις χρηματικές ανταμοιβές ανέρχεται συνολικά σε 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικαιούχοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν συνδράμει στην επίτευξη του επιλεγέντος, προς ανταμοιβή, στόχου και λαμβάνουν μεταξύ του ελάχιστου ποσού ανταμοιβής και του 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους.

Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς σε όλους τους δικαιούχους υπαλλήλους και το 60% κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με την προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου.
Υγιές κίνητρο

«Η ανταμοιβή, στη βάση επίτευξης μετρήσιμων στόχων, λειτουργεί ως υγιές κίνητρο για τους υπαλλήλους, στο πλαίσιο ενός συστήματος απόλυτα συνδεδεμένου με τη στοχοθεσία, την αξιολόγησης και τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των υπουργείων. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αλλαγή της αντίληψης για το Δημόσιο και την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους που υπηρετεί τον πολίτη», αναφέρουν αρμόδια στελέχη.
Read More »
Bonus στο Δημόσιο με διπλό «πλαφόν»: Πώς θα μοιράζεται στο τμήμα και στον υπάλληλο που πέτυχαν τους στόχους Bonus στο Δημόσιο με διπλό «πλαφόν»: Πώς θα μοιράζεται στο τμήμα και στον υπάλληλο που πέτυχαν τους στόχους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας


Λίγο πριν τις ευρωεκλογές προχωρά η προκήρυξη από το υπουργείο Υγείας για 1.137 θέσεις προσωπικού σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας υπεγράφη αίτημα προς το ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού στο ΕΣΥ.

Από τις 1.137 θέσεις λοιπού προσωπικού, πλην νοσηλευτικού, οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας. Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά την χώρα».

Οι θέσεις που θα καλυφθούν

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Συνεχίζουμε, σταθερά, πιστοί τις δεσμεύσεις μας, την ενίσχυση του προσωπικού των Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και του ΕΚΑΒ. Οι 599 θέσεις λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία μας, μαζί με τις 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, αλλά και οι 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, θα αυξήσουν τη δυναμική του ΕΣΥ και θα και θα βελτιώσουν την ποιότητα της φροντίδας υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, στόχος μας παραμένει και η στήριξη του ΕΚΑΒ. Οι 538 νέες θέσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ και θα ενισχύσουν τη στελέχωση του. Με αποφασιστικότητα και προγραμματισμό συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ΕΣΥ πιο αποτελεσματικό, πιο ανθεκτικό, πιο ποιοτικό για όλους τους πολίτες της χώρας μας ».

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη δήλωσε: «Όπως και με τις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, για την ορθολογική και αποτελεσματική κατανομή των θέσεων του λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, με βάση την τωρινή στελέχωσή τους, τις οργανικές τους θέσεις, τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους στις οικείες ειδικότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε αναφορικά με το ΕΚΑΒ στην κατανομή 506 θέσεων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ενώ αναφορικά με τα νοσοκομεία στην κατανομή 117 θέσεων τραυματιοφορέων/μεταφορέων ασθενών. Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας και όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε κατατείνουν στην εξυπηρέτησή του».
Read More »
Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

ΚΕΠ Ηγουμενίτσας : Εγγραφή για την Επιστολική Ψήφο

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
 ΚΕΠ  Ηγουμενίτσας : Εγγραφή για την Επιστολική Ψήφο


Την Δευτέρα 29-04-2024 και την Τρίτη 30-04-2024, οι υπηρεσίες του κεντρικού ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3 Ηγουμενίτσα), θα παραμείνουν ανοιχτές έως την 19:30για εξυπηρέτηση των εκλογέων που επιθυμούν να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου και ετεροδημοτών μέσω ΚΕΠ.(Αρ. πρωτ. εγγράφου ΥΠ.ΕΣ. 38674/26-04-2024).


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
ΚΕΠ Ηγουμενίτσας : Εγγραφή για την Επιστολική Ψήφο  ΚΕΠ  Ηγουμενίτσας : Εγγραφή για την Επιστολική Ψήφο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

MyCoast: Έτοιμη προς χρήση η ψηφιακή πλατφόρμα για τις παραλίες

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
MyCoast: Έτοιμη προς χρήση η ψηφιακή πλατφόρμα για τις παραλίεςΤη νέα ψηφιακή εφαρμογή “MyCoast“ για τις παραλίες, που είναι ήδη έτοιμη προς χρήση, παρουσίασαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Χατζηστεργίου και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η εφαρμογή «MyCoast» διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο πολίτης θα πρέπει να εντοπίσει την περιοχή ενδιαφέροντος είτε με αναζήτηση στο χάρτη της εφαρμογής είτε «σκανάροντας» το QR code της παραχώρησης, που θα είναι αναρτημένος υποχρεωτικά σε πινακίδα στην παραλία.

Μόλις γίνει ο εντοπισμός της περιοχής, εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού το πολύγωνο της παραχώρησης και τα στοιχεία της (τοποθεσία, έναρξη – λήξη, χρήση, εμβαδόν). Αν ο πολίτης διαπιστώσει αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορεί να υποβάλει τις προαναφερόμενες καταγγελίες μέσω της εφαρμογής, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη παραχώρηση ή το συγκεκριμένο σημείο στο χάρτη, εάν δεν υπάρχει ενεργή παραχώρηση.

Ο χρήστης προσδιορίζει τον λόγο της καταγγελίας, εισάγει μια συνοπτική περιγραφή του προβλήματος και επιλέγει εάν η καταγγελία θα υποβληθεί ανώνυμα ή επώνυμα. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται η σύνδεσή του με προσωπικούς κωδικούς taxisnet για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι μία μόνο καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση, καθώς και ότι η καταγγελία μπορεί να υποβληθεί από κινητή συσκευή που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Αν δεν είναι δυνατή η υποβολή καταγγελίας μέσω της εφαρμογής, οι καταγγελίες γίνονται με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής, η οποία υποχρεούται να την διαβιβάσει αυθημερόν στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία.

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες μπορούν να εξετάζουν τις καταγγελίες αφού τις κατηγοριοποιήσουν αναλόγως του πλήθους τους ανά θέση, της βαρύτητας της φερόμενης παραβίασης των όρων της παραχώρησης, του ορισμένου ή αόριστου περιεχομένου τους ή του επώνυμου ή ανώνυμου χαρακτήρα τους.
Read More »
MyCoast: Έτοιμη προς χρήση η ψηφιακή πλατφόρμα για τις παραλίες MyCoast: Έτοιμη προς χρήση η ψηφιακή πλατφόρμα για τις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Ανάδειξη νέων οργάνων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Ανάδειξη νέων οργάνων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού ΘεσπρωτίαςΤην Τετάρτη 24-04-2024 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας.

Την Πέμπτη 25-04-2024 και έπειτα από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου , κ. ΝΑΚΟΥ Βασίλειου, συνήλθαν τα εκλεγέντα μέλη του νέου Δ.Σ. προκειμένου να συγκροτηθούν σε Σώμα και να εκλέξουν το Προεδρείο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και τη διενεργηθείσα ψηφοφορία, συγκροτείται σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ΝΑΚΟΣ Βασίλειος

Αντιπρόεδρος: ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος

Γενικός Γραμματέα: ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ Ηλίας

Ταμίας: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Παναγιώτης

Οργανωτικός Γραμματέας: ΚΟΜΙΝΗΣ Σπυρίδων

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέα: ΝΑΤΣΙΑΣ Θωμάς

και Αναπληρωτής Ταμίας: ΤΣΟΥΠΗΣ Νικόλαος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
NΑΚΟΣ Βασίλειος ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ Ηλίας

Read More »
Ανάδειξη νέων οργάνων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Ανάδειξη νέων οργάνων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑRead More »
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Αύριο Τρίτη το “2ο Electronic Sinapantima” στις κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Αύριο Τρίτη το “2ο Electronic Sinapantima” στις κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς

Αύριο Τρίτη, έρχεται στις κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς το 2ο Electronic Sinapantima, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών, που διοργανώνει επί σειρά ετών το Camp Music Project

Η ιδέα πίσω από το Ηλεκτρονικό Συναπάντημα:
 Η Ηλεκτρονική μουσική είναι ο πυρήνας της ομάδας μας. Το Συναπάντημα σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες είναι προμήνυμα κακού, στην περίπτωση μας όμως πρόκειται για συνάντηση αυθεντικής techno, φυσικού τοπίου, χορού και δραστηριοτήτων που ενώνουν την κοινότητα. Όχι και τόσο προμήνυμα κακού τελικά..

Αυτή τη φορά το Ηλεκτρονικό κομμάτι αναλαμβάνουν οι καταξιωμένοι Icarus in love, Kosmâss και φυσικά ο δικός μας Bolosis.

Το συναπάντημα συμπληρώνεται με το Pilates Session της Λυγερής Γκορέζη, ένα καλό ζέσταμα πριν μπείτε στο dance floor.

Στον χώρο διατίθεται μπίρα. Χώρος καθιστών.
 Είσοδος ελεύθερη.
Read More »
Αύριο Τρίτη το “2ο Electronic Sinapantima” στις κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς Αύριο Τρίτη το “2ο Electronic Sinapantima” στις κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Απαγόρευση της αλιείας στα ποτάμια και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Απαγόρευση της αλιείας στα ποτάμια και τα υδάτινα οικοσυστήματα της ΗπείρουΜε απόφαση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου απαγορεύεται το ψάρεμα όλων των ιχθύων εκτός της πέστροφας, σε όλα τα ποτάμια και τους παραπόταμους της Ηπείρου καθώς και στα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων.

Η απαγόρευση ξεκινά από την 1η Μαίου και θα ισχύσει ως τις 31 του ίδιου μήνα.

Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθύων), απαγορεύεται η αλιεία των ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2024.

Η απαγόρευση αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των υπόλοιπων υδρόβιων οργανισμών.

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο, αφαίρεση της άδειας αλιείας και κατάσχεση των αλιευτικών εργαλείων.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Απαγόρευση της αλιείας στα ποτάμια και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου Απαγόρευση της αλιείας στα ποτάμια και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Επιστολική ψήφος: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφή

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Επιστολική ψήφος: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφήΕκπνέει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (29/4) η προθεσμία για την εγγραφή ψηφοφόρων για την επιστολική ψήφο στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής epistoliki.ypes.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr και των ιστοσελίδων των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν εγγραφεί πρέπει να σπεύσουν καθώς η προθεσμία εκπνέει τη Μ. Δευτέρα στις 23:59 ώρα Ελλάδας. Οι κάτοικοι του εξωτερικού για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη διαφορά ώρας του τόπου διαμονής με τη χώρα καταγωγής τους. Ενδεικτικά, όσοι διαμένουν στο Λος Άντζελες και στο Βανκούβερ η προθεσμία λήγει ένα λεπτό πριν από τις 14:00 τοπική ώρα, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο στις 17:00, στη Βρετανία στις 22:00, στην κεντρική Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία κλπ) στις 23:00, στο Πεκίνο στις 05:00 της Μ. Τρίτης και δύο ώρες αργότερα στην Αυστραλία.

Οι εκλογείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούν να απευθυνθούν σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στην αρμόδια ελληνική Προξενική Αρχή προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου.

Τυχόν απορίες απαντώνται στα πεδία «περισσότερες πληροφορίες» ή «αναφορά προβλήματος» στην πλατφόρμα, καλώντας στο +30 210 626 6222 όλο το 24ωρο ή επικοινωνώντας με τοπικό ΚΕΠ και για τους διαμένοντες στο εξωτερικό με την αρμόδια ελληνική Προξενική Αρχή.

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην πλατφόρμα αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών. Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό και δεν έχουν κωδικούς taxisnet, υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση με συνδυαστική χρήση στοιχείων του ελληνικού διαβατηρίου και της ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας, (αρκεί και τα δύο να είναι σε ισχύ) ή του διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου.

Η αποστολή του εκλογικού φακέλου θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω κούριερ εντός του Μαΐου. Η παραλαβή γίνεται υποχρεωτικά είτε από τον ίδιο τον εκλογέα είτε από τρίτο πρόσωπο που έχει ρητή εξουσιοδότηση για την παραλαβή του, με θεώρηση γνησίου υπογραφής μέσω gov.gr ή από δημόσια αρχή.

Ο εκλογέας ενημερώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα για την αποστολή του φακέλου και με ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την παρακολούθηση της πορείας του (tracking).

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, το ψηφοδέλτιο που θα είναι ενιαίο με όλα τα κόμματα, τον φάκελο ψηφοφορίας που θα είναι ανώνυμος, ένα έντυπο οδηγιών, τον κατάλογο υποψηφίων και μια αίτηση – υπεύθυνη δήλωση που είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί.
Επιστολική ψήφος: Από 115 χώρες οι εγγραφές ψηφοφόρων

Από τις 3.000 με 4.000 που ήταν καθημερινά οι εγγραφές το προηγούμενο διάστημα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός αυτός ανήλθε και πολλές φορές ξεπέρασε τις 10.000 εγγραφές ημερησίως με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι βάρδιες του γραφείου υποστήριξης που λειτουργεί για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών σε 24ώρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι το Σάββατο 27 Απριλίου το απόγευμα είχαν εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω από 157.000 Έλληνες πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Από αυτούς περίπου 116.000 μένουν στην Ελλάδα, ενώ σχεδόν 41.100 είναι κάτοικοι 115 χωρών. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων απόδημων εκλογέων είναι κατά πολύ υψηλότερος σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, για τις οποίες είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν με φυσική παρουσία σχεδόν 23.000, ενώ τελικά προσήλθαν στις κάλπες περίπου 18.000 τον Μάιο και 15.600 τον Ιούνιο.

Οι 8 στους 10 απόδημους είναι κάτοικοι ευρωπαϊκών χωρών (34.580 – 84,1%), περίπου 4.290 είναι οι εγγεγραμμένοι από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική (10,4%%), 870 από χώρες της Ασίας (2,1%), 400 από την Αφρική (1%), 215 από χώρες της Νότιας Αμερικής (0,5%) και 745 από την Ωκεανία (1,8%).

Ανά χώρα οι περισσότερες εγγραφές προέρχονται από κατοίκους Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ, Βελγίου και Ολλανδίας. Στις εκλογές του Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και απόδημοι που διαμένουν σε χώρες όπου στις περσινές βουλευτικές εκλογές δεν συστάθηκαν εκλογικά τμήματα, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός. Σε αυτές συγκαταλέγονται η Αγκόλα, η Μποτσουάνα, η Ζάμπια, η Παπούα – Νέα Γουινέα, το Τζιμπουτί, τα Νησιά Μπαρμπάντος, η Γκάνα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ακτή Ελεφαντοστού κ.α.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι το ενδιαφέρον για τη νέα, για τα ελληνικά δεδομένα, μέθοδο ψηφοφορίας είναι υψηλό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι εκλογείς 17 έως 30 και από 31 έως 40 ετών αντιστοιχούν στο 31,8% των εγγεγραμμένων. Οι πολίτες από 41 έως 50 και από 51 έως 60 ετών αντιστοιχούν στο 38,2%, ενώ οι άνω των 61 ετών αντιστοιχούν στο 30,1%.
Read More »
Επιστολική ψήφος: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφή Επιστολική ψήφος: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Στο “Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων” ο Δήμος Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Στο “Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων” ο Δήμος Σουλίου


Τη συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στο Δίκτυο για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία με διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ», αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο

Βασικοί στόχοι του Δικτύου συνεπώς είναι:
Η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας για τα συστήματα πολιτικής προστασίας, με παράλληλη εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας των συστημάτων,
Η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων σε συνεργασία με τις εταιρείες, τους ερευνητικούς οργανισμούς τις δημόσιες αρχές αλλά και τους πολίτες,
Η ενδυνάμωση των τοπικών μηχανισμών πολιτικής προστασίας με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, καινοτόμων εφαρμογών και καλών πρακτικών,
Η διάχυση της γνώσης για την πρόληψη, την προετοιμασία και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη διαχείριση του κινδύνου καταστροφών ώστε να γίνει προσιτή σε όλους
Η προσαρμογή εν γένει στην κλιματική αλλαγή, την πρόληψη και τη διαχείριση κινδύνων (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές δασών, πυρηνικά ατυχήματα, πανδημίες, κ.λπ.) που συνδέονται τόσο με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όσο και με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στα οικοσυστήματα.
Read More »
Στο “Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων” ο Δήμος Σουλίου Στο “Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων” ο Δήμος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την εργατική Πρωτομαγιά

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την εργατική Πρωτομαγιά


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ!
ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση Πλ. Δημαρχείου στις 10:30 το πρωί

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,


Σήμερα, 130 χρόνια από τον πρώτο μαζικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς το 1894 στην Αθήνα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία όλων των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 6ήμερη ή και 7ήμερη εργασία, οι 13 ώρες εργασίας την ημέρα. Σήμερα που η τεχνολογία μπορεί να μπει στην υπηρεσία των εργαζόμενων και να μειώσει δραστικά τον κόπο και τον απαιτούμενο χρόνο για κάθε εργασία, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ώρο-5νθήμερο-35ώρο (λιγότερο στα βαρέα επαγγέλματα). Γίνεται ακόμα πιο φανερή η κλοπή του ελεύθερου χρόνου μας από τα κάθε λογής «αφεντικά», για να παραφουσκώνουν τις τσέπες τους από τον απλήρωτο κόπο μας.

Σήμερα 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944 από τις κατοχικές δυνάμεις και τους ντόπιους συνεργάτες τους, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη οργανωμένης αντεπίθεσης για κάθε πλευρά της ζωής μας, ενάντια σε κάθε λογική που βάζει «τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας».

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία! Είναι απεργία! Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η δική μας σειρά, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Δεν έχει καμιά δουλειά στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα. Δεν θα στείλουμε κανένα φαντάρο να γίνει κρέας στα συμφέροντα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμιά βοήθεια στους φονιάδες των λαών. Καμιά βοήθεια στο κράτος δολοφόνο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, που αγκαλιάστηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είχαν τεράστια επιτυχία, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΣΥΝ.ΑΝ. και της ΑΣΚ-ΟΤΑ, να τις υπομονεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης της χώρας μας ότι με την πάλη της θα πάρει όλα αυτά που της ανήκουν!

Παίρνουμε τη σκυτάλη, παλεύοντας για:
• Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017.
• Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
• Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο!
• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
• Καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
• Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.


Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την εργατική Πρωτομαγιά Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την εργατική Πρωτομαγιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Τέλος χρόνου για ρυθμίσεις στην Εφορία, πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και διασύνδεση ταμειακών με POS

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Τέλος χρόνου για ρυθμίσεις στην Εφορία, πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και διασύνδεση ταμειακών με POSΤέλος χρόνου σήμερα για περισσότερους από 213.000 οφειλέτες του Δημοσίου, με 232.000 ρυθμίσεις χρεών, οι οποίες χάθηκαν, καθώς άφησαν απλήρωτες περισσότερες από δύο δόσεις. Με την καταβολή των οφειλόμενων ποσών μπορούν να ενεργοποιήσουν και πάλι τις ρυθμίσεις τους, αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην πλατφόρμα «Ρυθμίσεις με Ανεξόφλητες Εκπρόθεσμες Δόσεις» η οποία θα είναι ανοικτή και σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν:

Για τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με καταβολές και επιστροφές φόρων
Για τις εκκρεμείς επιστροφές, καθώς και τις καταβολές για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ μέχρι 15/4/2024, και:

Το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου.

Τα ποσά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα βαρύνονται με τόκο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Θα τους επιβληθεί μηνιαίος τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73%, στο κεφάλαιο της καθυστερούμενης δόσης, για κάθε μήνα καθυστέρησης. Επίσης, υπολογίζεται προσαύξηση στην τελευταία ή τις δύο τελευταίες δόσεις της ρύθμισης.

Σημαντική πληροφορία: Η εξόφληση των χρεών γίνεται μόνο με Ταυτότητα Οφειλής μέσω web banking και όχι μέσω IRIS ή καρτών.

Πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ

Αύριο Μεγάλη Τρίτη λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ . Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού δεν προβλέπεται έκπτωση 3% όπως στην περίπτωση του φόρου εισοδήματος.

Για τη διασύνδεση των POS

Μεγάλη Τρίτη εκπνέει και η προθεσμία για τη διασύνδεση των POS με τις κοινές ταμειακές μηχανές. Αν κάποια επιχείρηση έχει τον πιο εξελιγμένο τύπο (με το λογισμικό ERP), η προθεσμία είναι η 30η Ιουνίου.

Υπόχρεες διασύνδεσης είναι οι επιχειρήσεις:

Που δεν προχώρησαν στη διασύνδεση των συστημάτων τους εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου.

Που έχουν δηλώσει στο Μητρώο POS ότι πρόκειται να αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με κάποια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις «all in one», που δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης, παρά την πραγματοποίηση συναλλαγών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι έχουν προμηθευτεί κάποια λύση all in one αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή θεωρούνται ως «μη συνδεδεμένοι»!

Σημειώνεται ότι έχουν εγκριθεί επτά πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τέτοιες λύσεις.Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με λογισμικό ERP και πρέπει να ακολουθήσουν τον βασικό κανόνα διασύνδεσης της Α.1155/2023 για τα POS τους, υπενθυμίζεται ότι έχουν προθεσμία ως την 31η Μαΐου και σε περίπτωση προγραμματισμένου ραντεβού με σκοπό τη διασύνδεση εντός Ιουνίου έως το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.Οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων που είναι κλειστές για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. εποχικότητα) και θα ανοίξουν μετά το τέλος του παραπάνω χρονοδιαγράμματος, θα πρέπει να διασυνδεθούν με τα τερματικά POS που διαθέτουν από την πρώτη ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Μεγάλα πρόστιμα

Οι υπόχρεες επιχειρήσεις, που δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους ούτε έχουν προχωρήσει στον προγραμματισμό ραντεβού εντός Απριλίου, είναι αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων εφόσον δεν μπορούν να αιτιολογήσουν ότι δεν το έπραξαν για λόγους ανωτέρας βίας.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα:10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα,
20.000 ευρώ, εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Τα πρόστιμα αυτά μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.
Read More »
Τέλος χρόνου για ρυθμίσεις στην Εφορία, πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και διασύνδεση ταμειακών με POS Τέλος χρόνου για ρυθμίσεις στην Εφορία, πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και διασύνδεση ταμειακών με POS Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Και φέτος το Πάσχα, η προωθητική ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, “Ψωνίζω -Κερδίζω -Στηρίζω”

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Και φέτος το Πάσχα, η προωθητική ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, “Ψωνίζω -Κερδίζω -Στηρίζω”


Και φέτος το Πάσχα, έρχεται η προωθητική ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, “Ψωνίζω -Κερδίζω -Στηρίζω”

Οι οροι συμμετοχής.Ψωνίζουμε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 20 ευρώ,
ψωνίζουμε από τα κρεοπωλεία της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 20 ευρώ,
ψωνίζουμε από τα σούπερ μάρκετ της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 40 ευρώ.

Με την απόδειξη που παραλαμβάνουμε από το κατάστημα γράφουμε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στο πίσω μέρος και το ρίχνουμε στο κουτί που θα βρίσκεται στο πρακτορείο τύπου Κωτσης Νικόλαος στον πεζόδρομο δίπλα από την εθνική τράπεζα.

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου ενώπιον του Δ.Σ σε ζωντανή μετάδοση, το Μεγάλο Σάββατο 04-05-2024 στο κλείσιμο των καταστημάτων

Καλή επιτυχία καλές γιορτές.
0Το Δ.Σ. εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς

Read More »
Και φέτος το Πάσχα, η προωθητική ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, “Ψωνίζω -Κερδίζω -Στηρίζω” Και φέτος το Πάσχα, η προωθητική ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, “Ψωνίζω -Κερδίζω -Στηρίζω” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Παραλίες - Αιγιαλοί: Πώς θα υπολογίζεται το ελάχιστο τίμημα στις παραχωρήσεις

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024
Παραλίες - Αιγιαλοί: Πώς θα υπολογίζεται το ελάχιστο τίμημα στις παραχωρήσεις


Τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας παραλίας ή αιγιαλού θα αναρτάται στην πλατφόρμα και στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου η σχετική διακήρυξη για να δώσει χρόνο στους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην διεκδίκηση χρήσης.

Φέτος, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, οι δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκαν και οι συντελεστές υπολογισμού του ελάχιστου τιμήματος που θα λαμβάνουν το Δημόσιο και οι Δήμοι από την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας.

Σημειώνεται πως το κατώτατο τίμημα θεσπίζεται για πρώτη φορά φέτος με το νόμο 5092/2024, σε συνδυασμό με την καθιέρωση αποκλειστικά ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Ο μαθηματικός τύπος

Ο μαθηματικός τύπος από τον οποίο προκύπτει το ελάχιστο μίσθωμα, όπως καθιερώθηκε με το νόμο 5092/2024 είναι:
«Αντικειμενική αξία όμορου ακινήτου x Συντελεστής Βαρύτητας Αιγιαλού x Συντελεστής Βαρύτητας Δραστηριότητας x έτη παραχώρησης x 3%». Ο συντελεστής βαρύτητας αιγιαλού εξαρτάται από την περιοχή και το νησί όπου βρίσκεται η παραλία ενώ ο συντελεστής δραστηριότητας συνδέεται με το είδος της δραστηριότητας που θα ασκεί ο παραχωρησιούχος.

Οι συντελεστές της εξίσωσης

Ως προς την αντικειμενική αξία:


Προβλέπεται ότι αν υπάρχουν περισσότερα από ένα ακίνητα που συνορεύουν με την παραχωρούμενη έκταση, με διαφορετικές τιμές ζώνης, τότε λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη από αυτές. Αν τα όμορα ακίνητα δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, λαμβάνεται υπόψη η τιμή ζώνης του πλησιέστερου ακινήτου που είναι ενταγμένο στο σύστημα αντικειμενικών αξιών.
Οι συντελεστές βαρύτητας των αιγιαλών ορίζονται ως εξής:

α) Για αιγιαλούς και παραλίες που βρίσκονται στη Μύκονο και την Πάρο: 0,60.

β) Για αιγιαλούς και παραλίες που βρίσκονται στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα: 0,35.

γ) Για τους λοιπούς αιγιαλούς και παραλίες: 0,25.Οι συντελεστές βαρύτητας δραστηριοτήτων είναι:

α) Ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων: 1.

β) Εκμετάλλευση τροχήλατης καντίνας, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων: 2.

γ) Εκμετάλλευση για θαλάσσια μέσα αναψυχής: 3.

δ) Ναυταθλητικά σωματεία (αποκλειστικά για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους): 0,1.

Υπενθυμίζεται ότι με μεταβατική διάταξη που έχει τεθεί στο νόμο, για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη ρήτρα προσδιορισμού του ελάχιστου τιμήματος. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι το τίμημα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το μέγιστο ενοίκιο που εισέπραξε το Δημόσιο από την παραχώρηση της συγκεκριμένης παραλίας μετά το 2017.

Η ρύθμιση αυτή εξειδικεύεται με την Απόφαση ως εξής:Αν η τιμή που προκύπτει από το μαθηματικό τύπο είναι χαμηλότερη από το μέγιστο μίσθωμα της περιόδου μετά το 2017, τότε το ελάχιστο τίμημα αυξάνεται στο επίπεδο αυτό. Για παράδειγμα, αν το ελάχιστο τίμημα είναι 10.000 ευρώ αλλά μια χρονιά μετά το 2017 η παραλία είχε παραχωρηθεί για 11.000 ευρώ, τότε το ελάχιστο τίμημα γίνεται 11.000 ευρώ.

Αν η τιμή που προκύπτει από το μαθηματικό τύπο είναι περισσότερο από 15% υψηλότερη από το μέγιστο μίσθωμα της περιόδου μετά το 2017, τότε το ελάχιστο τίμημα προσδιορίζεται στο επίπεδο αυτό (μέγιστο μίσθωμα μετά το 2017+ 15%).

Για παράδειγμα αν από τον μαθηματικό τύπο προκύπτει ελάχιστο μίσθωμα 12.000 ευρώ αλλά το μέγιστο μίσθωμα που είχε εισπράξει το Δημόσιο μετά το 2017 ήταν 10.000 ευρώ, τότε το ελάχιστο μίσθωμα γίνεται 11.500 ευρώ.

Αν πρόκειται για παραχώρηση σε όμορη επιχείρηση, η οποία γίνεται ύστερα από αίτηση της τελευταίας, τότε το ποσοστό προσαύξησης γίνεται 25%.

Για παράδειγμα αν από τον μαθηματικό τύπο προκύπτει ελάχιστο μίσθωμα 13.000 ευρώ και το μέγιστο μίσθωμα που είχε εισπράξει το Δημόσιο μετά το 2017 ήταν 10.000 ευρώ, τότε το ελάχιστο μίσθωμα γίνεται 12.500 ευρώ.

Πώς θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί

Οι διαγωνισμοί στο εξής θα γίνονται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (e-Auctions), το οποίο ήδη χρησιμοποιούνταν από αυτή, με ελάχιστο τίμημα που συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες και αυξημένο συντελεστή βαρύτητας ανάλογα με την περιοχή και μέγιστη διάρκεια τρία χρόνια.

Η διακήρυξη θα αναρτάται στην πλατφόρμα και στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας.Οι δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, θα ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου.
Από το 2025 και μετά οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονται ως τις 31 Μαρτίου.

Αν δεν υπάρχει προσφορά τουλάχιστον με το κατώτατο μίσθωμα σε δύο δημοπρασίες, η παραχώρηση θα ματαιώνεται.

Οι συμβάσεις παραχώρησης θα είναι τυποποιημένες και θα περιλαμβάνουν την έκταση που παραχωρείται σε μορφή πολυγώνου, τις ελάχιστες προδιαγραφές και υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος, τη διάρκεια της μίσθωσης, το ύψος του μισθώματος.

Στη λήξη του διαγωνισμού το σχέδιο της σύμβασης θα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον παραχωρησιούχο.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να αποδίδει στους Δήμους το 60% του ανταλλάγματος από τις παραχωρήσεις.Read More »
Παραλίες - Αιγιαλοί: Πώς θα υπολογίζεται το ελάχιστο τίμημα στις παραχωρήσεις Παραλίες - Αιγιαλοί: Πώς θα υπολογίζεται το ελάχιστο τίμημα στις παραχωρήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2024 Rating: 5

Σελίδες