Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης


Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80ή επέτειο της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σουλίου, Θανάσης Ντάνης. 
Η παρουσία του Δημάρχου Σουλίου κ. Ντάνη είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πόλη της Παραμυθιάς, έδρα του Δήμου Σουλίου, ανήκει στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων λόγω της εκτέλεσης των 49 Πρόκριτων Παραμυθιάς από τους Ναζί στις 27 Σεπτεμβρίου 1943.
Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, τοπικοί παράγοντες, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, συγγενείς των σφαγιασθέντων και πολίτες.
Ο κ. Δήμαρχος Σουλίου συμμετείχε ενεργά στις τελετές μνήμης, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της φρικτής αυτής σφαγής. 
Η παρουσία του υπογράμμισε τη βαθιά σύνδεση και τον κοινό πόνο των μαρτυρικών πόλεων της Ελλάδας, οι οποίες υπέστησαν τις θηριωδίες της ναζιστικής κατοχής.


Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και την κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής, ο κ. Ντάνης δήλωσε: 
«Η τραγωδία του Διστόμου και η θυσία των 49 Πρόκριτων της Παραμυθιάς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συλλογικής μας μνήμης και ιστορίας. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα αθώα θύματα και να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά. Η μνήμη τους μας υποχρεώνει να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία».

Η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Η σφαγή του Διστόμου πληγώνει βαθιά τη συλλογική μας μνήμη. Μόνη τιμή και δικαίωση των αδικοχαμένων θυμάτων της ναζιστικής αυτής θηριωδίας είναι η συνεχής εγρήγορση και αντίσταση ενάντια σε κάθε απόπειρα αναβίωσης φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων, στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη».


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Εδώ σφαγιάστηκαν όχι μόνο άνδρες, αλλά γυναίκες και μικρά παιδιά, 233 άμαχοι, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Κάθε επέτειος όμως, πέρα από την τιμή στα θύματα, αποκτά επιπλέον νόημα αν την προβάλουμε στο σήμερα και στο αύριο του Έθνους».

Οι εκδηλώσεις στο Δίστομο αποτελούν μια ευκαιρία για ενότητα και κοινή δέσμευση απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού και ναζισμού. 
Η συμμετοχή του Δημάρχου Σουλίου επιβεβαίωσε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης δικαιοσύνης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας σε όλη την Ελλάδα.

Read More »
Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών


Ευχαριστούμε θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που κατέστησαν το ΠΑΣΟΚ μετά από 12 χρόνια την Πρώτη Προοδευτική δύναμη στη Θεσπρωτία με σχεδόν 20% διπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές και μάλιστα σε απόσταση βολής από το συντηρητικό κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ τόσο σε ποσοστά, όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων.

Επίσης ευχαριστούμε όλους αυτούς που στην προεκλογική περίοδο είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί των θέσεων και των πολιτικών μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης εξουσίας έστω και αν το γεγονός αυτό δεν μετουσιώθηκε ακόμα σε πολιτική πράξη.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών καταδεικνύουν την εκλογική κατάρρευση της Ν.Δ. η οποία σε έναν μόλις χρόνο έχασε 13% και 1 εκατ. ψήφους και μάλιστα έλαβε τον χαμηλότερο αριθμό ψήφων (λίγο πάνω από 1 εκατ.) από ιδρύσεως της(!).

Το αποτέλεσμα αυτό απότοκο του καθημερινού οικονομικού, κοινωνικού, και μιντιακού bulling που υφίσταται ο Έλληνας πολίτης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γεννά άμεσα την ανάγκη ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και η επανατοποθέτησή της σε τροχιά εξουσίας και η ευθύνη που βαραίνει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως το μόνο δημοκρατικό κόμμα που αύξησε την εκλογική του επιρροή, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο Αγώνας συνεχίζεται…
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Εργασίες καθαρισμού και ακολουθούν αυστηροί έλεγχοι σε πεζοδρόμους και την πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Εργασίες καθαρισμού και ακολουθούν αυστηροί έλεγχοι σε πεζοδρόμους και την πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει τη διεξαγωγή εργασιών καθαρισμού στους πεζόδρομους και στην κεντρική πλατεία της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθαριότητας και της αισθητικής του δημόσιου χώρου. 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2024 και θα επηρεάσουν συγκεκριμένα τμήματα της πόλης, όπως αναλύεται παρακάτω. 
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να αποσύρουν τα τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα για να διευκολυνθούν οι εργασίες και να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες άδειες χρήσης των κοινοχρήστων χώρων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση με το πρόγραμμα καθαρισμού:
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού του πεζόδρομου της οδού Γρ. Λαμπράκη και των κάθετων πεζοδρόμων αυτής καθώς και της πλατείας Δημαρχείου και της οδού Κρυστάλλη.
Παρακαλούμε να αποσύρετε τα τραπεζοκαθίσματα ως εξής:
Τρίτη 11/06/2024 από τις 5:00 το πρωί στο τμήμα από την αρχή του πεζόδρομου της οδού Γρ. Λαμπράκη (ΟΤΕ) έως και το κατάστημα Medley καθώς και στην  οδό 23ης Φεβρουαρίου σε όλο το μήκος της.
Τετάρτη 12/06 από τις 5:00 το πρωί στο υπόλοιπα τμήμα του πεζοδρόμου της οδού Γρ. Λαμπράκη καθώς και στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου σε όλο το μήκος της.
Πέμπτη 13/06/24 από τις 5:00 το πρωί στην οδό Κρυστάλλη και στην πλατεία Δημαρχείου. 

Μετά το πέρας των εργασιών οι επιχειρήσεις παρακαλούνται να τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματα στο όρια που προβλέπονται από τις άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων και τον αντίστοιχο κανονισμό του Δήμου καθώς θα ακολουθήσουν αυστηροί έλεγχοι.

Read More »
Εργασίες καθαρισμού και ακολουθούν αυστηροί έλεγχοι σε πεζοδρόμους και την πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας Εργασίες καθαρισμού και ακολουθούν αυστηροί έλεγχοι σε πεζοδρόμους και την πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Ο πρώην Δήμαρχος Σουλίου νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Ο πρώην Δήμαρχος Σουλίου νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΣε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις πολιτικές προκλήσεις που έχουν προκύψει, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, στρέφεται στην πολύτιμη εμπειρία του πρώην Δημάρχου Σουλίου, Γιάννη Καραγιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ο κ. Καραγιάννης θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Δήμο, μετά την έκπτωση τριών αντιδημάρχων και στενών συνεργατών του κ. Νταή, καθώς και την αναγκαστική απόλυση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα, κ. Γιάκη. 
Η πλούσια εμπειρία του κ. Καραγιάννη από τη θητεία του ως Δήμαρχος Σουλίου φαίνεται να αποτελεί την ιδανική λύση για να ξεπεραστούν τα τρέχοντα προβλήματα.
Η ελπίδα είναι ότι με την ανάληψη των νέων καθηκόντων από τον κ. Καραγιάννη, η δημοτική μηχανή θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί αποτελεσματικά, μετά από μια περίοδο στασιμότητας που διαρκεί ήδη πεντέμισι μήνες. 
Αναμένουμε με αισιοδοξία τις θετικές αλλαγές που μπορεί να φέρει αυτή η νέα συνεργασία για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Read More »
Ο πρώην Δήμαρχος Σουλίου νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας Ο πρώην Δήμαρχος Σουλίου νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Ημερίδα στο θέατρο Καρκαμίσι με θέμα "Η Επίδραση της Θετικής Ψυχολογίας στην Υγεία"

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Ημερίδα στο θέατρο Καρκαμίσι με θέμα "Η Επίδραση της Θετικής Ψυχολογίας στην Υγεία"Το Κ.Α.Π.Η του Δήμου Σουλίου σε συνεργασία με την Βοήθεια στο Σπίτι Δ Σουλίου και το Κέντρο Κοινότητας οργανώνουν ημερίδα με θέμα ” Την Επίδραση της Θετικής Ψυχολογίας στην Υγεία.

Ομιλήτρια: Ανδρέου Ελπίδα Κοινωνική Λειτουργός της Βοήθειας στο Σπίτι του Δ. Σουλίου, MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Τετάρτη 12 Ιουνιου στις 19:00
Read More »
Ημερίδα στο θέατρο Καρκαμίσι με θέμα "Η Επίδραση της Θετικής Ψυχολογίας στην Υγεία" Ημερίδα στο θέατρο Καρκαμίσι με θέμα "Η Επίδραση της Θετικής Ψυχολογίας στην Υγεία" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα για λαθρεμπόριο χρυσών κοσμημάτων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα για λαθρεμπόριο χρυσών κοσμημάτων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)


Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 35 ετών, για παραβάσεις του άρθρου 375 του Ποινικού Κώδικα (Υπεξαίρεση) και του άρθρου 155 παρ. 2Ζ του Νόμου 2960/2001 (Λαθρεμπορία).

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 39χρονο και συνοδηγό τον 35χρονο, εντοπίστηκε ποσότητα πιθανόν χρυσών κοσμημάτων συνολικού μικτού βάρους 3,610 κιλών. Τα κοσμήματα ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη και είχαν εισαχθεί από την Τουρκία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα – παραστατικά εισαγωγής, με σκοπό να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατάσχεσε τα κοσμήματα και το όχημα. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπεξαίρεση και λαθρεμπορία, καθώς δεν διέθεταν τα νόμιμα έγγραφα για την εισαγωγή των κοσμημάτων.


Read More »
Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα για λαθρεμπόριο χρυσών κοσμημάτων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Σύλληψη δύο ατόμων στην Ηγουμενίτσα για λαθρεμπόριο χρυσών κοσμημάτων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται Υπάλληλος Γραφείου

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Ηγουμενίτσα: Ζητείται Υπάλληλος ΓραφείουBARKABAS TRAVEL - ΜΠΑΡΚΑΜΠΑ ΑΦΟΙ ΟΕ
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ιονίου Πελάγους 25, Ηγουμενίτσα

Απαιτούμενα Προσόντα:Γνώση υπολογιστή
Ξένη γλώσσα

📞 Επικοινωνία: 6944343468
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται Υπάλληλος Γραφείου Ηγουμενίτσα: Ζητείται Υπάλληλος Γραφείου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Tasinas Rent a Car: Προσφορά Εβδομάδας για Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Tasinas Rent a Car: Προσφορά Εβδομάδας για Ενοικίαση Αυτοκινήτου 


Ημερομηνίες: 10/06 - 14/06
Τιμή: Μόνο 125€
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα - Χωρίς Εγγύηση - Δωρεάν Παιδικό Κάθισμα

Θέλετε να ανακαλύψετε νέα μέρη, να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας με άνεση και στυλ; 
Η Tasinas Rent a Car στην Ηγουμενίτσα είναι εδώ για εσάς!
Με μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων για κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό, είμαστε η Νο. 1 επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ηγουμενίτσα, βρίσκοντας το ιδανικό όχημα για εσάς!

Κλείστε τώρα το αγαπημένο σας αυτοκίνητο καλώντας μας στο 6907044742 και στο 2665 678028 και θα σας το παραδώσουμε στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε μας στα social media για ειδικές προσφορές και νέα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο tasinaspromo@yahoo.com για περισσότερες πληροφορίες.

Ξεκινήστε το επόμενο ταξίδι σας με την Tasinas Rent a Car και ανακαλύψτε την απόλυτη ελευθερία της κίνησης!
Read More »
Tasinas Rent a Car: Προσφορά Εβδομάδας για Ενοικίαση Αυτοκινήτου Tasinas Rent a Car: Προσφορά Εβδομάδας για Ενοικίαση Αυτοκινήτου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού


Άνετη πρωτιά στη ΝΔ με ποσοστό που αγγίζει αυτό των τελευταίων εθνικών εκλογών και με διαφορά σχεδόν 30 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, οι οποίοι ψήφισαν αποκλειστικά με επιστολική ψήφο.
Στη σχετική πλατφόρμα ενεγράφησαν 50.204 πολίτες και τελικά έστειλαν ταχυδρομικά την ψήφο τους οι 36.645 (συμμετοχή 72,99%).

Τα αποτελέσματα με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων είναι τα εξής:
ΝΔ 40,17% 14.455 ψήφοι
ΣΥΡΙΖΑ 11,14% 4.010 ψήφοι
ΜέΡΑ25 9,22% 3.318 ψήφοι
ΚΚΕ 8,74% 3.145 ψήφοι
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 8,72% 3.139 ψήφοι
Νέα Αριστερά 4,85% 1.745 ψήφοι
Ελληνική Λύση 2,37% 852 ψήφοι
Νίκη 2,27% 817 ψήφοι
Πλεύση Ελευθερίας 2,11% 760 ψήφοι
Κόσμος 2,03% 729 ψήφοι
Δημοκράτες 1,54% 555 ψήφοι
Φωνή Λογικής 1,48% 534 ψήφοι
Read More »
Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Ευχαριστήριο της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, ο οποίος με τίμησε και με όρισε Αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης . Η εμπιστοσύνη του αποτελεί για μένα μία μεγάλη τιμή και μία πρόκληση που υπόσχομαι να αντιμετωπίσω με απόλυτη αφοσίωση και σκληρή δουλειά.
Ο ρόλος μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Διοικητικής Οργάνωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός και ευαίσθητος. Η οικονομική διαχείριση και ο προγραμματισμός αποτελούν θεμέλια για την ανάπτυξη και την ευημερία του δήμου μας. Θα εργαστώ ακατάπαυστα για να διασφαλίσω ότι οι πόροι του δήμου θα διαχειρίζονται με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη.
Αναλαμβάνοντας αυτόν τον ρόλο, δεσμεύομαι να εργαστώ με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής μας δομής και την προώθηση πολιτικών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προτεραιότητά μου θα είναι η ανάπτυξη ενός προγράμματος που θα προάγει την οικονομική σταθερότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου μας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του δήμου μας για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Η φωνή σας και οι ανάγκες σας θα είναι οδηγός μου σε κάθε απόφαση που θα λαμβάνω. Η συμμετοχή σας και η ενεργός σας συμβολή είναι απαραίτητη για την επιτυχία της κοινής μας προσπάθειας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή και την εμπιστοσύνη. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να οδηγήσουμε τον δήμο μας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου.

Με εκτίμηση,
Βασιλική Τσώτου
Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού
Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης
Read More »
Ευχαριστήριο της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήριο της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Τι μισθό λαμβάνουν οι Ευρωβουλευτές

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Τι μισθό λαμβάνουν οι Ευρωβουλευτές


Οι ευρωβουλευτές (Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ΜΕΚ) λαμβάνουν βασικό μηνιαίο μισθό 8.020,53 ευρώ προ φόρων, που αντιστοιχεί στο 38,5% του βασικού μισθού ενός δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Μετά την παρακράτηση του φόρου της ΕΕ και της συνεισφοράς για ασφάλιση ατυχημάτων, ο καθαρός μισθός τους είναι περίπου 6.250,37 ευρώ. Σε ορισμένα κράτη μέλη επιβάλλονται και επιπλέον εθνικοί φόροι​​.
Επιπλέον του βασικού μισθού, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται ημερήσια αποζημίωση για κάθε ημέρα που παρίστανται στις δραστηριότητες του Κοινοβουλίου, η οποία ανέρχεται στα 304 ευρώ. Αυτή η αποζημίωση καλύπτει έξοδα διαμονής, μεταφοράς και διατροφής στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο. Οι ευρωβουλευτές μπορούν να διεκδικήσουν αυτή την αποζημίωση για περίπου 16 ημέρες τον μήνα, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν έως και 4.864 ευρώ επιπλέον τον μήνα​.
Επιπλέον, λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα γενικών εξόδων 4.299 ευρώ για να καλύπτουν τα έξοδα του γραφείου τους, όπως ενοίκιο, τηλεφωνικούς λογαριασμούς και συντήρηση ιστοσελίδας. Αυτό το επίδομα μπορεί να διατηρηθεί στο τέλος του μήνα, εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί πλήρως.
Τέλος, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται αποζημίωση ταξιδίων, η οποία καλύπτει τα πραγματικά έξοδα ταξιδιού μεταξύ της χώρας τους και των Βρυξελλών ή του Στρασβούργου, καθώς και επιπλέον αποζημιώσεις για τα έξοδα ταξιδίου που συνδέονται με την απόσταση και τη διάρκεια του ταξιδιού.
Συνολικά, οι ευρωβουλευτές μπορούν να λάβουν σημαντικά υψηλότερο καθαρό εισόδημα από τον βασικό μισθό τους, λόγω των επιπλέον επιδομάτων και αποζημιώσεων που δικαιούνται.
Read More »
Τι μισθό λαμβάνουν οι Ευρωβουλευτές Τι μισθό λαμβάνουν οι Ευρωβουλευτές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σταυροί προτίμησης υποψηφίων Ευρωβουλευτών

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Θεσπρωτία: Σταυροί προτίμησης υποψηφίων Ευρωβουλευτών


Οι ευρωεκλογές 2024 ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα για τη Θεσπρωτία είναι πλέον διαθέσιμα. 
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανήλθε σε 20.126 από τους 57.060 εγγεγραμμένους, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να ανέρχονται στα 19.733 και τα άκυρα στα 252. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 141.

Με την ενσωμάτωση σταυρών στο 97,40% (150 / 154 ΕΤ), δείτε τους σταυρούς που λαμβάνουν στη Θεσπρωτία, οι πρώτοι των κομμάτων που μπαίνουν στην ευρωβουλή .

Νέα Δημοκρατία (ΝΔ)

Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στη Θεσπρωτία με ποσοστό 29,58% και 5.838 ψήφους. Οι πρώτοι επτά υποψήφιοι της ΝΔ σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Μπελερής Διονύσιος-Φρέντης του Πέτρου: 1.715 σταυροί
 2. Αυτιάς Γεώργιος του Ιωάννη: 1.647 σταυροί
 3. Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασίλειος του Ιωάννη: 1.623 σταυροί
 4. Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισάβετ (Ελίζα) του Κυριάκου: 1.269 σταυροί
 5. Δήμας Πύρρος του Βίκτωρος: 1.027 σταυροί
 6. Κοντοζαμάνης Βασίλειος του Παντελή: 832 σταυροί
 7. Σπυράκη Μαρία του Λεωνίδα: 828 σταυροί

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την τρίτη θέση στη Θεσπρωτία με ποσοστό 17,16% και 3.386 ψήφους. Οι πρώτοι τέσσερις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Κάτσης Μάριος του Σπυρίδωνα: 1.841 σταυροί
 2. Αρβανίτης Κωνσταντίνος του Μιλτιάδη: 750 σταυροί
 3. Παππάς Νικόλαος του Ευσταθίου: 676 σταυροί
 4. Φαραντούρης Νικόλαος του Ευάγγελου: 568 σταυροί

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ήρθε στη δεύτερη θέση στη Θεσπρωτία με ποσοστό 19,51% και 3.850 ψήφους. Οι πρώτοι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Σπυρόπουλος Ανδρέας του Βασιλείου: 2.468 σταυροί
 2. Παπανδρέου Νικόλαος του Ανδρέα: 977 σταυροί
 3. Μανιάτης Ιωάννης του Αναστασίου: 653 σταυροί

Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος

Η Ελληνική Λύση έλαβε ποσοστό 6,78% και 1.338 ψήφους. Οι πρώτοι δύο υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) του Ιωάννη: 305 σταυροί
 2. Κατσιαφά Ανθούλα του Γεωργίου: 204 σταυροί

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη»

Η Νίκη έλαβε ποσοστό 3,03% και 597 ψήφους. Ο πρώτος υποψήφιος του κόμματος σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Ηλιόπουλος Φώτιος του Κωνσταντίνου: 138 σταυροί

Φωνή Λογικής - Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Φωνή Λογικής έλαβε ποσοστό 2,42% και 478 ψήφους. Ο πρώτος υποψήφιος του κόμματος σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Λατινοπούλου Αφροδίτη του Θωμά: 204 σταυροί

Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Πλεύση Ελευθερίας έλαβε ποσοστό 2,09% και 413 ψήφους. Ο πρώτος υποψήφιος του κόμματος σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης είναι:

 1. Ζαχαρία Μαρία του Ελευθερίου: 70 σταυροί

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά και αναδεικνύουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Θεσπρωτίας για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές κάθε κόμματος.

Read More »
Θεσπρωτία: Σταυροί προτίμησης υποψηφίων Ευρωβουλευτών Θεσπρωτία: Σταυροί προτίμησης υποψηφίων Ευρωβουλευτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Ηπείρου (939/939 ΕΤ)

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024
Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Ηπείρου (939/939 ΕΤ)


Περιφέρεια Ηπείρου

Ενημέρωση:Ενσωμάτωση:
10-06 06:55939/939   100,00 %
 Κόμμα%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ28,83
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ18,52
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής15,13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ9,94
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ6,99
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»3,33
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ2,42
Νέα Αριστερά2,35
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ2,33
ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία2,10
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου1,24
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ1,11
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπ. Επαν. Κομμ. Αριστ. και Ριζ. Οικολ.0,81
ΚΟΣΜΟΣ0,78
ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα0,70
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο0,51
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ0,47
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)0,36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ0,31
Κίνημα 210,30
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ0,27
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)0,23
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ0,21
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ0,19
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.0,16
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ0,16
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ0,08
ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ0,06
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ0,05
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ0,05
Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)0,02
Read More »
Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Ηπείρου (939/939 ΕΤ) Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Ηπείρου (939/939 ΕΤ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Τελικά αποτελέσματα εκλ. Περιφέρειας Θεσπρωτίας (154/154 ΕΤ)

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024

Τελικά αποτελέσματα εκλ. Περιφέρειας Θεσπρωτίας (154/154 ΕΤ)Τελευταία ενημέρωση
10/06/2024 03:15
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
35,27
Ποσοστό
Ψήφοι
29,58 
5.838
0,59 
117

Read More »
Τελικά αποτελέσματα εκλ. Περιφέρειας Θεσπρωτίας (154/154 ΕΤ) Τελικά αποτελέσματα εκλ. Περιφέρειας Θεσπρωτίας (154/154 ΕΤ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Σελίδες