Εξήντα επιστήμονες συνεργάζονται για Αώο και Σαραντάπορο

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Εξήντα επιστήμονες συνεργάζονται για Αώο και Σαραντάπορο




Με κυρίαρχο μήνυμα «Αώος χωρίς φραγμούς: Ενώνουμε δυνάμεις για το πρώτο Διασυνοριακό Πάρκο ελεύθερου ποταμού στην Ευρώπη, Αώος/Vjosa», η επιστημονική εβδομάδα στον Σαραντάπορο, παραπόταμο του Αώου -γνωστή και ως Sarantaporos Science Week-, ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιουνίου με στόχο την ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας του ποταμού και την ενίσχυση των προσπαθειών για την ουσιαστική προστασία και διατήρησή του.

Ακολουθώντας τα παραδείγματα προηγούμενων επιστημονικών εβδομάδων που έχουν διοργανωθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας «Σώζοντας τη Μπλε Καρδιά της Ευρώπης» (Save the Blue Heart of Europe), όπως αυτήςστον ποταμό Neretva της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της πρόσφατηςστο Δέλτα της Vjosa, το SarantaporosScienceWeek διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 60 Έλληνες, Αλβανοί και άλλοι Ευρωπαίοι εθελοντές επιστήμονες από συνολικά 7 χώρες, 17 πανεπιστήμια και 5 ερευνητικά κέντρα-ιχθυολόγοι, υδρολόγοι, ορνιθολόγοι, εντομολόγοι, επιστήμονες που ασχολούνται με την υπόγεια ζωή κ.ά.- θα συνεργαστούν συλλέγοντας νέα δεδομένα για τη βιοποικιλότητα και τις φυσικές διεργασίες του Σαραντάπορου και των ρεμάτων του, ενός ελάχιστα μελετημένου τμήματος της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου αλλά και της Ελλάδας, με απώτερο σκοπό την ολοκληρωμένη θεσμική προστασία του.

Η επιλογή του Σαραντάπορου δεν είναι τυχαία. Τον Νοέμβριο του 2023, το τελευταίο απροστάτευτο τμήμα του ποταμού Αώου, που συμπίπτει με τη λεκάνη απορροής του Σαραντάπορου, χαρακτηρίστηκε ως Προστατευόμενος Φυσικός Σχηματισμός και Προστατευόμενο Τοπίο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Εντούτοις, μέχρι και σήμερα, οι όροι και περιορισμοί που συνδέονται με τον εν λόγω χαρακτηρισμό παραμένουν απροσδιόριστοι και η περιοχή του Σαραντάπορου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές απειλές, με κύρια τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση περίπου 30 μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών (από τους σχεδόν 50 που σχεδιάζονται σε όλη τη λεκάνη απορροής του Αώου). Τα έργα αυτά θα υποβαθμίσουν την οικολογική ακεραιότητα του ποταμού, προκαλώντας μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς και σοβαρές αλλοιώσεις στην υδρομορφολογία του ποταμού, επηρεάζοντας και τις δύο πλευρές των συνόρων.

Η αναβάθμιση της προστασίας ολόκληρης της λεκάνης απορροής του Αώου (συμπεριλαμβανομένων των παραποτάμων και ρεμάτων του), σε Εθνικό Πάρκο, μέσω της επέκτασης των ορίων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου έως τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, θα δημιουργούσε το αναγκαίο πλαίσιο για να θεσπιστεί το πρώτο Διασυνοριακό Πάρκο Άγριου Ποταμού στην Ευρώπη, Αώου/Vjosa.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το SarantaporosScienceWeek αποτελεί μια κρίσιμη διεθνή πολυεπιστημονική πρωτοβουλία για την ανάδειξη, διαφύλαξη και θεσμική θωράκιση ενός μοναδικού ποτάμιου οικοσυστήματος: του Αώου/Vjosa, του τελευταίου μεγάλου ποταμού ελεύθερης ροής στην Ευρώπη.

Το Sarantaporos Science Week διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) σε συνεργασία με τη Euronatur, τη RiverWatch και την EcoAlbania, στο πλαίσιο της εκστρατείας Save the Blue Heart of Europe,με την υποστήριξη του Δήμου Κόνιτσας και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Prespa OhridNatureTrust (PONT), την Patagonia, τοAustrianDevelopmentAgency μέσω του έργου “ESPID4Vjosa”, το Manfred-Hermsen-Stiftung, τοEULIFEκαιτηWetlandsInternationalEurope.

Πηγη epiruspost.gr
Read More »
Εξήντα επιστήμονες συνεργάζονται για Αώο και Σαραντάπορο Εξήντα επιστήμονες συνεργάζονται για Αώο και Σαραντάπορο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Η νέα τροποποιημένη - βελτιωμένη - απόφαση Καχριμάνη για το απαγορευτικό των φορτηγών

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Η νέα τροποποιημένη - βελτιωμένη - απόφαση Καχριμάνη για το απαγορευτικό των φορτηγών




Σε νέα, τροποποιημένη και σημαντικά βελτιωμένη απόφαση σχετικά με το απαγορευτικό των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του Ν.Πρέβεζας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στη νέα απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Την τροποποίηση της με αριθμ. πρωτ. 90606/9867/ 06-06-2024 απόφασης και εγκρίνουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου ωφέλιμου βάρους άνω των 8 τόνων από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και κατά τις τρεις ημέρες της εβδομάδας, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ως και τις επίσημες αργίες από ώρα 15.00 έως 21.00, στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και στις δύο κατευθύνσεις:

1. Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (παραλιακή )από την Χ.Θ.0+000 Σήραγγα Ακτίου έως τη Χ.Θ.87+000 -Ηγουμενίτσα.

2. Από Χ.Θ.5+000(Αρχαία Νικόπολη)μέχρι τη Χ.Θ. 39+000 της Ε.Ο. Πρέβεζας - Γέφυρας Καλογήρου.

3. Ε. Ο. Κόμβος Φραξήλα -Κόμβος Λιμποχωβίτη και

4. Ε.Ο. Αρχαγγέλου -Γλυκής,(από διασταύρωση Αρχαγγέλου έως οικισμός Γλυκής όρια Π.Ε. Θεσπρωτίας)

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:

α) Τα οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων

β) Τα οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών,
ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων

γ) Τα οχήματα τροφοδοσίας πάσης φύσεως καταστημάτων τουρισμού και
εστίασης έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου.

δ) Τα οχήματα μεταφοράς υγραερίου και υγρών καυσίμων έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου.

ε) Τα οχήματα που εκτελούν εντεταλμένο έργο Πολιτικής Προστασίας

Τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής, ήτοι από 2 π.μ. έως 10 π.μ. επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.
Read More »
Η νέα τροποποιημένη - βελτιωμένη - απόφαση Καχριμάνη για το απαγορευτικό των φορτηγών Η νέα τροποποιημένη - βελτιωμένη - απόφαση Καχριμάνη για το απαγορευτικό των φορτηγών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά




Αυτοκίνητο παρέσυρε αρκούδα στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου, με συνέπεια το ζώο να τραυματιστεί θανάσιμα. Το τροχαίο σημειώθηκε σε τμήμα της επαρχιακή οδού που συχνά οι οδηγοί υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Σύμφωνα με την «Καλλιστώ», ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από το Δασαρχείο Καστοριάς και μέλη της βρέθηκαν στο σημείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της «Καλλιστώ» στην θεσμοθετημένη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Όπως προέκυψε, η ενήλικη αρκούδα περπάτησε 100 μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης, όπου και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία. Στη συνέχεια το νεκρό ζώο μετακινήθηκε και θάφτηκε σε κατάλληλο σημείο, με την μέριμνα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

Κατά την «Καλλιστώ», τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες και άλλα είδη της άγριας πανίδας συμβαίνουν αρκετά συχνά σε οδικούς άξονες που διέρχονται από περιοχές που αποτελούν και φυσικό τους βιότοπο. Η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιο συχνή κίνηση των αρκούδων αυτήν την περίοδο, λόγω εντατικής αναζήτησης τροφής, καθιστούν αναγκαία την προσοχή όλων. Για τον λόγο αυτό απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και της πρόληψης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε έργα LIFE για την πρόληψη και αποφυγή των συγκρούσεων ζώων και οχημάτων. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου ενημερωτικές πινακίδες, οπτικοί και ηχητικοί ανακλαστήρες, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και καινοτόμα συστήματα αποτροπής σύγκρουσης οχημάτων με ζώα, τα οποία αποτρέπουν τα ζώα να διασχίσουν το οδόστρωμα την ώρα που πλησιάζει κάποιο όχημα. Στις περιοχές εφαρμογής των συγκεκριμένων αποτρεπτικών μέτρων οι τροχαίες συγκρούσεις μειώθηκαν σημαντικά, ωστόσο, η «Καλλιστώ», σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, εξακολουθεί να αναζητά τρόπους περαιτέρω μείωσης των επιπτώσεων των δρόμων στην άγρια πανίδα και αύξησης της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς.
Read More »
Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Εγκαίνια της έκθεσης «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…»

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Εγκαίνια της έκθεσης «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…»




Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου. Την έκθεση διοργάνωσε η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ». στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς της και παρουσιάζεται στον «Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα μέλη της ομάδας καλωσόρισαν τους παραβρισκόμενους και εξήγησαν το σκοπό της έκθεσης που είναι η προβολή του ιστορικού γεγονότος του ολοκαυτώματος, αλλά και της προσφοράς των γυναικών γενικότερα.

Ακολούθησε ομιλία από την αρχαιολόγο κα. Κωνσταντίνα Ζήδρου, με θέμα «”Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία”, η καταλυτική συμβολή της γυναίκας στην ιστορία και τον πολιτισμό, διαχρονικά.

Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η ομάδα “KROTALARTA”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου κυρία Μαργαρίτα Γκογκάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζών Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Δρίβας και ο ιδρυτής του «Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου» κ. Φώτης Ραπακούσης. Χαιρετισμό απέστειλε ο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών κ. Μηνάς Πασχόπουλος, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Ιουνίου και μεταξύ 18:00 και 22:00.

Read More »
Εγκαίνια της έκθεσης «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…» Εγκαίνια της έκθεσης «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες…» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

50ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
50ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ





Read More »
50ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ 50ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου


Σας καλούμε να προσέλθετε στην ειδική δίμηνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Λογοδοσίας δημοτικής αρχής, που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 28η Ιουνίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00, για τη συζήτηση των θεμάτων τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 5056/2023 «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής - Προσθήκη άρθρου 67Α στον ν. 3852/2010i». 

Παρακαλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, που επιθυμούν να θέσουν θέματα- ερωτήματα προς συζήτηση (ένα θέμα ο καθένας), να τα καταθέσουν εγγράφως στο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου με έντυπο ή με email (ds@paramythia.gr) τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, ήτοι μέχρι και 24-6-2024 (καταληκτική ημερομηνία).

 Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου 
ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Read More »
Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Σκάφος έπλεε ακυβέρνητο στην Πλαταριά

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
  Σκάφος έπλεε ακυβέρνητο στην Πλαταριά




Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, ότι ένα ερασιτεχνικό σκάφος με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στην θαλάσσια περιοχή «Πλαταριάς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ερασιτεχνικό σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Το ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στη περιοχή Γλίστα-ΑΓΕΤ με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους.
Read More »
Σκάφος έπλεε ακυβέρνητο στην Πλαταριά   Σκάφος έπλεε ακυβέρνητο στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Τρίτη 18 Ιουνίου 2024)

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
(Συνεδρίαση Τρίτη 18 Ιουνίου 2024)



Την Τρίτη 18-06-2024 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατάρτιση της έκθεσης οικονομικών καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2022 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 14-02-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Διστράτου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 879.032,26 χωρίς ΦΠΑ (1.090.000,00 € με ΦΠΑ).

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-02-2024 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Έργα βελτίωσης αντλιοστασίου Α/Σ Α5 Τσουκνίδας», προϋπολογισμού € 738.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Αχέροντα», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171897 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση του από 05-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 05-09-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτοταπήτων στην Ε.Ο από διακλάδωση προς Άγιο Σπυρίδωνα – όρια νομού Άρτας (Γέφυρα Άννινου)» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 05-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου 2 «Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 499,80KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό με τις καταναλώσεις των αντλιοστασίων άρδευσης του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού 650.000,00 € με ΦΠΑ της πράξης: «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιά» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036163878, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση του από 12-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Διοικητηρίου για την ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 2.364.160,39 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 12-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-04-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ασφαλτικές εργασίες στην Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζας» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 13-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση έργων του χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση Περίβολος της κοινότητας Σκαμνελίου του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 43.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Καναλίων Σκουληκαριάς», αναδόχου «ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ε.Δ.Ε.».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων στο ΕΟΔ Άρτας», αναδόχου «ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΔΕ».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων στην επαρχιακή οδό περιοχής Τετραφυλίας μετά από έντονες καταιγίδες», αναδόχου «ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Φιλιππιάδας» της πράξης: «Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας και επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδος Δήμου Ζηρού της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου «Κ/Ξ ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Ε. ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΔΑΣΚΑΛΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων Κόνιτσας, αναδόχου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι 31-08-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων στην 3η επαρχιακή οδό από θέση ΄΄Στάρια΄΄ μέχρι γέφυρα Τσιμόβου», αναδόχου Νικόλαου Σιμόπουλου ΕΔΕ, μέχρι την 12-11-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων», αναδόχου «ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων», της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. "Τ.Ε.Κ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α.Ε."».

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κλιματιστικού συστήματος Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2024».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός ερεισμάτων και τεχνικών σε τμήμα της Ε.Ο Άρτας - Καρδίτσας (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών για την κήρυξη σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στα πλαίσια του έργου “Επείγουσα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρτας” ».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός οδικού δικτύου περιοχής Σκουληκαριάς (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση περιοχής στάθμευσης στο εθνικό οδικό δίκτυο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στην περιοχή Μαργαριτίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός χώρου από χόρτα και δέντρα στην περιοχή Νεοχωρίου Πρέβεζας στη θέση “Πετρίτσια” (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση, τοίχων αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σύβοτα - Πάργα (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών και επισκευή στρόβιλου αντλίας Q=500m3/h H=60m και επισκευή ηλεκτροκινητήρα 250Kw στο αντλιοστάσιο Λαγγάδων του ΤΟΕΒ Πόρου».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υδραυλικών εξαρτημάτων και εργασίες ενσωμάτωσης αγωγού ΡΕ Φ 315/10Atm στο κεντρικό δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Αχέροντα».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος τύπου 12MC/2D + 10’’ – 200HP αρδευτικού αντλιοστασίου Α4 Ροδοτοπίου και επισκευή ηλεκτροκινητήρα 160Kw στο Α3 Νεοχωρίου του ΤΟΕΒ Κρύας - Λαψίστας».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υδραυλικών υλικών για τον ΤΟΕΒ Κερασώνα και την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων στη θέση «Κοκορέτσια» του Δήμου Ζηρού».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υδραυλικών υλικών για τις ανάγκες επισκευής βλαβών του ΤΟΕΒ Πόρου».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας χωμάτινων οδών πρόσβασης καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατών έως Μενίνα (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μίσθωση καλαθοφόρου οχήματος για τις ανάγκες συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού Περιφέρειας Ηπείρου για την θερινή περίοδο (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών για την μετατόπιση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Ριζών».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Τεχνικός σύμβουλος για την μελέτη νυχτερινού φωτισμού στον Καταρράκτη Άρτας».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Απομάκρυνση συσσωρευμένων υλικών και φυκιών από τα ερείσματα του οδικού δικτύου στην παραλία Καναλίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την σύνδεση αντλιοστασίου με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Κ. Παρακαλάμου».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2024.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, για την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την εκπόνηση Η/Μ μελέτης Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάδων», προϋπολογισμού 16.120,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 15-04-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού για την διευθέτηση όμβριων κατά μήκος του οδικού δικτύου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση του Πρακτικού 2/10-06-2024 της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-04-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 12-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση βατότητας από κατολισθητικά φαινόμενα της 46ης επαρχιακής οδού στα όρια της Μηλέας Μετσόβου», προϋπολογισμού 65.690,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 14-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση φθορών στην 5η επαρχιακή οδό (Βλαχόστρατα)», προϋπολογισμού 185.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάσταση σύνδεσης οδικού δικτύου Κόνιτσας - Διστράτου», προϋπολογισμού 365.800,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση διευθέτηση ομβρίων επί της επαρχιακής οδού στα όρια του Δ.Δ. Κουκλιών», αναδόχου «PROJECT ANALYSIS Ι.Κ.Ε.», μέχρι την 12-09-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Μπαλντούμα - Μικρή Γότιστα - Μεγάλη Γότιστα - Κράψη», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-07-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού από Κάτω Λαψίστα έως Νεοχώρι», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση βατότητας 19ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλανιδιά-Άγιος Νικόλαος», αναδόχου «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», μέχρι την 30-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου Ζαγορίου», αναδόχου «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.», μέχρι την 31-08-2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου προς Λάιστα (προμήθεια υλικών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμοί ρεμάτων, προσβάσεων και βλάστησης από Κατσικά έως Βασιλική για την αποφυγή ατυχημάτων και την λήψη στοιχείων για την σύνταξη μελέτης οδικής ασφάλειας (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμοί τάφρων – ερεισμάτων τεχνικών και άρση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό Μπουραζανίου – Αηδονοχωρίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση τοίχου αντιστήριξης Μονής «Τζώρας» πλησίον του οδικού δικτύου προς Δρίσκο (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την λήψη στοιχείων και την σύνταξη μελετών για την διάνοιξη δρόμων και την προστασία τεχνικών έργων πλησίον κοίτης ποταμών στα όρια των δήμων Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την βελτίωση οδών πρόσβασης συνεργειών με το επαρχιακό δίκτυο στα όρια του πρώην Δήμου Ανατολής (προμήθεια υλικών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια σιδηρού οπλισμού και σκυροδέματος για την κατασκευή τεχνικών έργων και προσβάσεων στα όρια του Κεντρικού Ζαγορίου και Πωγωνίου (προμήθεια υλικών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή υδρομαστεύσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης στα ορεινά του Γρεβενητίου και βελτίωση πρόσβασης σε αυτές (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδών πρόσβασης πτηνοτροφικών μονάδων στα όρια της Βουλιάστας των Πεστών και του Τερόβου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κοπή δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων περιμετρικά και εντός του χώρου του αεροδρομίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες με γερανοφόρα οχήματα για την συντήρηση τεχνικών έργων και απομάκρυνση υλικών από καθαιρέσεις κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2024.

Έγκριση τροποποίησης της με αριθμ. πρωτ. οικ. 122214/8795/28-07-2023 συναφθείσας σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων και της ατομικής επιχείρησης «Γκίκας Παντελής», για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024, λόγω εταιρικής αναδιάρθρωσης.

Έγκριση δαπάνης πληρωμής Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), βεβαιώσεων ταχογράφου, διοδίων και καυσίμων κίνησης οχημάτων-μηχανημάτων που κινούνται εκτός Περιφέρειας Ηπείρου κατά το Β΄ Εξάμηνο του έτους 2024 της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκπόνηση υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2019ΕΠ53000002 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού και λοιπού ηλεκτροφωτισμού 2019-2021».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη του δικαιώματος συμμετοχής υπαλλήλου του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού & Ποιοτικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοπροστασίας «XX International Plant Protection Congress in Athens», που θα πραγματοποιηθεί 1-5 Ιουλίου 2024 στην Αθήνα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου έτους 2024, για υπηρεσιακές ανάγκες για τον έλεγχο επενδύσεων ενταγμένων στους Αναπτυξιακού Νόμους, 3299/2004, Ν.3908/11 και Ν.4399/2016.

Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 90234/901 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Έγκριση μετάβασης της Ειδικής Συμβούλου Αρετής Στασινού και της Ειδικής Συμβούλου Νιόβης Τόμου στην Αθήνα το διάστημα 11-12/6/2024 για τη συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση και έγκριση αντίστοιχων δαπανών».

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη φιλοξενία επιχειρηματικής αποστολής από την Γερμανία.

Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 9/638/28-3-2024 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής, ως προς την έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΚΕΠΕΘΕ) για την υλοποίηση του έργου «Οργάνωση και ανάπτυξη ΔΗΚΕΠΕΘΕ έτους 2024-2026».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση, με τον Αθλητικό Όμιλο «BUDO», πανελλήνιων αγώνων Πιστολιού, που θα πραγματοποιηθούν στις 28-30/06/2024, στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σεισμοπλήκτων, ετήσιας εκδήλωσης ενόψει της θρησκευτικής εορτής του Αποστόλου Παύλου, στις 29 Ιουνίου 2024, στο Δημοτικό Σχολείο Σεισμοπλήκτων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με το Λύκειο Ελληνίδων - Παράρτημα Ιωαννίνων, διήμερων χορευτικών εκδηλώσεων, στις 29-30 Ιουνίου 2024, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ «Κ. Φρόντζου», στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην συνδιοργάνωση αγώνων του 1ου Διεθνούς Τουρνουά ΤΖΟΥΝΤΟ, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 29-30/06/2024, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, διήμερων μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, στις 29-30/06/2024, στη Σκλίβανη Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην ηχογράφηση και έκδοση συλλεκτικού βινυλίου με τον τίτλο «Ηπείρου Αχολόγιο».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση του 39ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί από 26-06-2024 έως 07-07-2024, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ), πανελλήνιου πρωταθλήματος Κ16, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14/07/2024 στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην προμήθεια, με το ίδρυμα Ι.Ε. Γκανή, σπάνιων εκδόσεων τίτλων βιβλίων του 19ου και 20ου αιώνα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου - Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση, με τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), του 7ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων «Χορεύοντας Μουσικές του Κόσμου», το διάστημα 28/06 έως 01/07/2024, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση της 1ης φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιουνίου 2024, στη λίμνη Παμβώτιδα.

Απόφαση για την άσκηση Ειδικής Αίτησης του άρθρου 7Α του Ν 2882/2001, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων για την παροχή άδειας πραγματοποίησης εργασιών επί των απαλλοτριούμενων εκτάσεων για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Έργα προσαγωγής - επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση φθορών και καθαρισμός χωμάτινου οδικού δικτύου Ζαλόγγου με όμορα δημοτικά διαμερίσματα (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός οδικού δικτύου από καταπτώσεις και διαπλάτυνση τμημάτων στη θέση «Κοκορέτσια» Αγίου Γεωργίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός φερτών υλικών από βραχοπαγίδες στην περιοχή της Μηλιάς Μετσόβου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση προσβασιμότητας ορεινού δικτύου σύνδεσης Μονολιθίου, Ξηροβουνίου και Καλεντζίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδών πρόσβασης προς θερινά βοσκοτόπια Ανθοχωρίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεσα κατασκευή προσωρινής πρόσβασης για λήψη στοιχείων για σύνταξη μελέτης αποκατάστασης στον Ασπροπόταμο (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διαπλάτυνση τμήματος οδικού δικτύου και υποκατάσταση τμήματος που κατολισθαίνει στα όρια του Κακόλλακου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες άρσης κατολίσθησης στην περιοχή του Ασπροποτάμου επί της 36ης επαρχιακής οδού (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου Ασπράγγελοι – Δίκορφο Ζαγορίου (προμήθεια υλικών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμοί τάφρων και ερεισμάτων οδικού δικτύου από Γέφυρα Πλάκας έως Γραικικό και Κουκούλια (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση του από 11-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-06-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2023», αναδόχου «ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», μέχρι την 30-08-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Άμεση αποκατάσταση βατότητας προς Κούνιες Άρτας», αναδόχου Ευάγγελου Φελέκη Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-09-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2023», αναδόχου Ευάγγελου Φελέκη Ε.Δ.Ε, μέχρι την 30-09-2024.

Έγκριση ανάθεσης της υλοποίησης του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την κοπή ανεπιθύμητης βλάστησης και κλάδων δέντρων επί του επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2024».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

Έγκριση του Πρακτικού I/31-05-2024 απόρριψης προσφοράς, της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης της 5ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Άρτας, για τα έτη 2024-2025 και 2025-2026 (έως 31-08-2026), στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας συνολικού προϋπολογισμού 6.277.754,59 € με Φ.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Έγκριση δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του οικίσκου (κοντέινερ) της Π.Ε. Άρτας, στον Δήμο Αρταίων.

Έγκριση του από 13-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου 1: «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 569.408,00 € με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εξοικονόμησης ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022041470 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020 της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση συμπληρωματικής δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια λογισμικού γενικής σχεδίασης ProgeCAD 2024 (άδεια διπλής εγκατάστασης) για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (3ο Φεστιβάλ Χορωδιών, Ετήσια χορευτική παράσταση από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος»).

Έγκριση του Πρακτικού 7/07-06-2024 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής Α’ σταδίου και εγγραφή οικονομικού φορέα στο Δυναμικό Σύστημα Αγορών), της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού μέσω του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, τετραετούς διάρκειας, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για τα σχολικά έτη 2022-2023, 2023-2024, 2024-2025 & 2025-2026, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 7.339.273,10 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή τέκνων υπαλλήλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024.

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση - βελτίωση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 18-12-2024.

Έγκριση των υπ΄ αριθμ. πρωτ. 90703/2625/07-06-2024 και 95240/2771/14-06-2024 αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, περί διάθεσης προς χρήση, στον Δήμο Σουλίου Π.Ε. Θεσπρωτίας, του φορτηγού οχήματος (ανατρεπόμενο) με αριθμό κυκλοφορίας KHY 7993,.

Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή τέκνων υπαλλήλων της Π.Ε. Πρέβεζας σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024.

Έγκριση του Πρακτικού 10/10-06-2024 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής Α’ σταδίου) της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού μέσω του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, τετραετούς διάρκειας, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για τα σχολικά έτη 2022-2023, 2023-2024, 2024-2025 & 2025-2026, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 7.333.238,42 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Έγκριση του Πρακτικού 4/11-06-2024 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη εργολάβου/ων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2024, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 93.078,10 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.

Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π. Ε. Πρέβεζας.
Read More »
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Τρίτη 18 Ιουνίου 2024) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Τρίτη 18 Ιουνίου 2024) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Πυροσβεστική: Συναντήσεις και πρωτοβουλίες για την καλύτερη διασυνοριακή συνεργασία με την Αλβανία

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Πυροσβεστική: Συναντήσεις και πρωτοβουλίες για την καλύτερη διασυνοριακή συνεργασία με την Αλβανία




Την προηγούμενη εβδομάδα, επισκέφτηκε τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υποστράτηγο Χριστόφορο Μπόκα, η Γενική Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, Κυρία Irida Laci.

Στην συνάντηση πέραν της εθιμοτυπίας συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την καλύτερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και κυρίως των δασικών πυρκαγιών στην διασυνοριακή ζώνη.

Γίνεται γνωστό επίσης από την τοπική Πυροσβεστική ότι η υπηρεσία έχει έρθει σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της γείτονος χώρας, προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και αγκυλώσεις, που καθυστερούν τις διαδικασίες αποστολής πυροσβεστικών δυνάμεων, από τη μία χώρα στην άλλη.
Read More »
Πυροσβεστική: Συναντήσεις και πρωτοβουλίες για την καλύτερη διασυνοριακή συνεργασία με την Αλβανία Πυροσβεστική: Συναντήσεις και πρωτοβουλίες για την καλύτερη διασυνοριακή συνεργασία με την Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για ηχορύπανση

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Σύλληψη για ηχορύπανση 




Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Read More »
Σύλληψη για ηχορύπανση Σύλληψη για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

«My Coast»: Χιλιάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες σε παραλίες – Ένα «καυτό» καλοκαίρι ξεκίνησε

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
«My Coast»: Χιλιάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες σε παραλίες – Ένα «καυτό» καλοκαίρι ξεκίνησε




Με την εφαρμογή «My Coast» και drones ρίχνεται στη μάχη των ελέγχων ο κρατικός μηχανισμός. Τα θολά σημεία, η υποστελέχωση των υπηρεσιών και τα πρώτα δείγματα καταπατήσεων παραλιών.

Οι παράνομες ξαπλώστρες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο που απασχόλησαν την επικαιρότητα στις αρχές του μήνα ήταν τα… προεόρτια. Πάνω από 2.500 καταγγελίες υπέρβασης παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού από 50.000 πολίτες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή «My Coast» έχουν φτάσει στις αρμόδιες αρχές που καλούνται να τις ελέγξουν εξονυχιστικά και να παρέμβουν όπου κριθεί σκόπιμο.

Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Χαλκιδική με τις κατά τόπους αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες να «τρέχουν και να μην φτάνουν» έχοντας να αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Η επιβεβαίωση των καταγγελιών ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρο Τσάπαλο, που επίσης δήλωσε (ΕΡΤ) πως ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός ρίχνεται φέτος το καλοκαίρι στη μάχη με την εφαρμογή «My Coast» αλλά και την χρήση drones που έχει ήδη ξεκινήσει στην Χαλκιδική και θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης δορυφορικών εικόνων από 7.000 παραλίες κάθε 10 με 15 ημέρες, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αυθαιρεσιών.

Η Ρόδος είχε… την τιμητική της

Πρώτη καραμπινάτη περίπτωση αυθαιρεσίας που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα διαπιστώθηκε σε beach bar της Ρόδου. Μετά από καταγγελίες και επιτόπιους ελέγχους, με απόφαση της δημοτικής επιτροπής που φέρει την υπογραφή του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αποφασίστηκε η άμεση σφράγισή του.

Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που πέρυσι είχε γίνει σάλος με τον κολυμβητή – σερβιτόρο.

Διαπιστώθηκαν παρανομίες (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μεγάλες δυσκολίες…

Στη Ζάκυνθο οι καταγγελίες πλησιάζουν τις 100 και αυξάνονται συνεχώς. Το γεγονός προκαλεί έξτρα πίεση στην τοπική κτηματική υπηρεσία με το προσωπικό να μην επαρκεί και να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δημοπρασίες και οι παραχωρήσεις.

Όπως επισημαίνει στην «ΗΜΕΡΑ», ο αναπληρωτής προϊστάμενος της κτηματικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Βασίλης Παλαιοθόδωρος, ήδη έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες της Ζακύνθου μέσα από τη νέα πλατφόρμα «MyCoast».

Ο κ. Παλαιοθόδωρος σημειώνει για τις διαδικασίες παραχώρησης: «Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ιδιαίτερα τώρα που δόθηκε η δυνατότητα από 29 Μαΐου σε όσους έχουν κάνει αίτηση αναγνώρισης δικαιωμάτων στον παλιό αιγιαλό στον Λαγανά και στα άλλα μέρη να ζητήσουν παραχώρηση ως όμορη των παραλιών είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις και βασικά υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα (…)».

Οι καταγγελίες κυρίως σχετίζονται με το ότι δεν έχουν πάρει άδειες κάποιοι και παρόλα αυτά κάνουν χρήση, αναφέρει ο ίδιος.

Ο ίδιος σημειώνει πως «έχουν ξεκινήσει οι παραχωρήσεις, όμως το πρόβλημα είναι ότι ενώ δεν έχουμε προσωπικό, πρέπει να τα κάνουμε όλα. Βρισκόμαστε στα όρια μας. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει η υπηρεσία και δεν μπορεί να τα κάνει».

Τα βλέμματα και στην Μύκονο

Έλεγχοι πραγματοποιούνται όπου υπάρχουν καταγγελίες και στο νησί των ανέμων που έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν με περιπτώσεις παρανομιών στον αιγιαλό.

Ο φράχτης στον Πάνορμο, ένα θέμα που το in ανέδειξε με ντοκουμέντα και στηρίζοντας τις δίκαιες και οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων, αποτελούσε ουσιαστικά το «σύνορο» μιας επιχείρησης, η οποία θέλοντας να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις το χειμώνα και καταλαμβάνοντας την παραλία με ομπρέλες το καλοκαίρι, είχε περιφρουρήσει το χώρο με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή.

Η πτώση του φράχτη που είχε στηθεί στην παραλία και ουσιαστικά απαγόρευε την είσοδο των πολιτών μετατρέποντας τη δημόσια περιουσία σε «προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς» αποτελεί ουσιαστική νίκη για την κοινωνία των πολιτών.

Η επιχείρηση στον Πάνορμο Μυκόνου που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα πέρσι το καλοκαίρι -για την χρήση του αιγιαλού- αν ανατρέξει κανείς στην εφαρμογή «My Coast» δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Πώς λειτουργεί η «MyCoast»

H νέα ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» που έκανε το ντεμπούτο της στις 29 Απριλίου δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης. Σε επόμενη φάση, με την ενσωμάτωση εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης, η νομιμότητα θα ελέγχεται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες είναι τα εξής:

-Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.

-Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στο χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.

-Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.α.

-Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες.

-Προσδιορίζουν το λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.
Ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.

Μετά την επιτυχή υποβολή της επώνυμης καταγγελίας, η εφαρμογή εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό και την ημερομηνία υποβολής της. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μόνο στο ιστορικό των επώνυμων καταγγελιών τους και στα στοιχεία αυτών, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της καταγγελίας.

Οι υποβληθείσες καταγγελίες εμφανίζονται στο υποσύστημα «Μητρώο Παραχωρήσεων Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας» του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε να εξεταστούν από τις αρμόδιες Κτηματικής Υπηρεσίες.
Τα πρόστιμα

Οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 2.000 ευρώ έως και 60.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:

-Για τοποθέτηση κατασκευών όπως κτίσματα, τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις παντός τύπου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο της κατασκευής. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, το πρόστιμο της παρούσας τετραπλασιάζεται.

-Για κινητά στοιχεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα όπως αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, βαρέα οχήματα, τέντες επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που παρεμποδίζεται. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο των αντικειμένων που παρεμποδίζουν τη διέλευση.

-Για ρίψη μπάζων, οικοδομικών υλικών και κάθε είδους απορριμμάτων σε σημεία διέλευσης του κοινού προς τη θάλασσα, πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται (διπλάσιο αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού).

-Για άσκηση κάθε είδους δραστηριότητας ή εκδήλωσης, ατομικής ή συλλογικής, επαγγελματικής ή μη, μόνιμης ή προσωρινής, που κωλύει την άμεση πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται.

-Για κάθε είδους σωματική ή λεκτική παρεμπόδιση, πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπολείπονται των 2.000 ευρώ ή να υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ.

Read More »
«My Coast»: Χιλιάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες σε παραλίες – Ένα «καυτό» καλοκαίρι ξεκίνησε «My Coast»: Χιλιάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες σε παραλίες – Ένα «καυτό» καλοκαίρι ξεκίνησε Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 36 ετών από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 36 ετών από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας




Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 36 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, ο 51χρονος οδηγός ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος επέδειξε για λογαριασμό της 36χρονης συνοδηγού, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να τη μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 36 ετών από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 36 ετών από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας




Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού και ημεδαπής, που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης που έλαβε χώρα την 16-01-2024 και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, αλλοδαπός επικοινώνησε τηλεφωνικά με άγνωστο, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση φορτηγού και αφού συμφώνησε για την αγορά του, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το συνολικό χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα




Στην ανάκληση του προϊόντος «ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ», προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια
ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων
Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από
κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία
“ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ” με αριθμό Lot 240618.12318 και ημερομηνία λήξης 18/06/2024, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

 Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης  παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το
καταναλώσουν.
Read More »
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Αγριογούρουνα ποδοπάτησαν 46χρονο στο χωράφι του

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Αγριογούρουνα ποδοπάτησαν 46χρονο στο χωράφι του




Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τρικάλων ένας 46χρονος, ο οποίος ποδοπατήθηκε από αγέλη αγριογούρουνων μέσα στο χωράφι του.

Τι συνέβη
Όπως αναφέρει το trikalaopinion.gr, ο 46χρονος που διαμένει σε χωριό στα ριζά του Κόζιακα, πήγε το βράδυ του Σαββάτου να ποτίσει τις καλλιέργειές του.

Ενώ βρισκόταν σταθμευμένος πάνω στη μοτοσυκλέτα του, πετάχτηκαν από παρακείμενο αρδευτικό κανάλι αγριογούρουνα, τα οποία τον παρέσυραν και τον ποδοπάτησαν με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα.
Read More »
Αγριογούρουνα ποδοπάτησαν 46χρονο στο χωράφι του Αγριογούρουνα ποδοπάτησαν 46χρονο στο χωράφι του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς




Ανακοινώνουμε ότι παρατείνεται η υποβολή των αιτήσεων για εγγραφές & επανεγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου για το σχολικό έτος 2024-2025 έως και τις 28-06-2024 ημέρα Παρασκευή. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο του Παιδικού σταθμού Παραμυθιάς και στο γραφείο του παιδικού σταθμού Αχέροντα καθημερινώς από 08:00 π.μ έως 13:00μ.μ.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια τα οποία στις 01-09-2024 συμπληρώνουν την ηλικία των 2,5 ετών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
Αίτηση.

Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Πιστοποιητικό υγείας του παιδιού από παιδίατρο.

Όσοι γονείς επιθυμούν να ξαναεγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου το πιστοποιητικό υγείας του νηπίου μαζί με την αίτηση επανεγγραφής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τον παιδικό σταθμό Παραμυθιάς στο 2666024024 και για τον παιδικό σταθμό Αχέροντα στο 2666041500.
Read More »
Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα-Δεν διαβίβασε αποδείξεις αξίας 576.000 ευρώ

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα-Δεν διαβίβασε αποδείξεις αξίας 576.000 ευρώ 



Λουκέτο μπήκε σε κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας λόγω ταμειακών μηχανών που είχαν σταματήσει τη διασύνδεση τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, το κατάστημα βρισκόταν στο Σύνταγμα και η φοροδιαφυγή εντοπίστηκε καθώς ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Τότε, ανακάλυψαν πως από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε και πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, πέρα από το λουκέτο για 48 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων.
Read More »
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα-Δεν διαβίβασε αποδείξεις αξίας 576.000 ευρώ ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα-Δεν διαβίβασε αποδείξεις αξίας 576.000 ευρώ  Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Xρυσό Μετάλλιο στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 αγοριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Xρυσό Μετάλλιο στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 αγοριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18



Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2024 πολύ μεγάλη επιτυχία από τον σύλλογο μας ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 Αγοριών κατέκτησε την Πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 3.27.89 αποτελούμενη από ΚΟΜΙΝΗΣ , ΒΛΑΧΟΣ , ΚΟΝΤΟΣ, ΡΑΠΤΗΣ ,μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα που κρίθηκε στο νήμα .

Την τέταρτη Θέση στα 400 εμπόδια κατέκτησε ο Τίμος Ράπτης με επίδοση 56.34 που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και θα συμμετέχει με την Εθνική στο Ελλάδα -Κύπρο που θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη .

Την έκτη θέση κατέκτησε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΓΟΓΟΛΟΥ , ΓΩΓΟΥ , ΙΩΑΝΝΟΥ ) ,με επίδοση 49.57 αν και παγκορασίδες και μικρότερες ηλικιακά .
Την έβδομη θέση κατέκτησε η Μυρσίνη Τσακίρη στα 1500 μέτρα με επίδοση 4.42.26 μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα που κρίθηκε στο τέλος.

Πολύ καλές επιδόσεις από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ αποδεικνύοντας ότι είμαστε ΟΜΑΔΑ με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που ήταν στην αποστολή στους προπονητές Σαββίνα Μπέζα και Κωνσταντίνο Βιρβίλη!

Read More »
Xρυσό Μετάλλιο στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 αγοριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 Xρυσό Μετάλλιο στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 αγοριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Σύβοτα: Εδώ είναι η.. Καραϊβική της Ελλάδας

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Σύβοτα: Εδώ είναι η.. Καραϊβική της Ελλάδας


Καταπράσινες γωνιές, κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακά τοπία συνθέτουν αυτό το όμορφο μέρος της Ελλάδας, τα Σύβοτα ή αλλιώς την «Καραϊβική» της Ελλάδας όπως τα αποκαλούν.

Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας στην Ήπειρο είναι ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές σαν να είναι σε νησί αλλά να μην είναι.

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα αρκετά δημοφιλές θέρετρο και σε αυτό έχουν συμβάλλει πολλοί παράγοντες, από τις καθαρές και τιρκουάζ παραλίες τους μέχρι τους φιλόξενους κατοίκους και την καλή τουριστική υποδομή τους.


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες τουρίστες από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες αγκαλιάζονται από τη θάλασσα δημιουργώντας μια ειδυλλιακή εικόνα για τον επισκέπτη.

Κάνοντας κανείς μπάνιο στις παραλίες της περιοχής αντιλαμβάνεται γιατί η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς και όταν κάποιος δει από κοντά το μέρος μένει γοητευμένος.

Depositphotos

Από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

Ιδιαίτερη εντυπωσιακή είναι η παραλία Μπέλλα Βράκα, μια γραφική αμμώδης παραλία που φτάνει κανείς με τα πόδια και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες.

Depositphotos

Το τοπίο είναι εξωτικό ενώ κοντά υπάρχουν και άλλες πιο οργανωμένες παραλίες που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Τα Σύβοτα αποτελούν εκτός των άλλων μια πολύ καλή επιλογή ως ορμητήριο για να γνωρίσει κανείς και άλλες ομορφιές της Ηπείρου.

Depositphotos

Σε όχι μακρινή απόσταση βρίσκεται για παράδειγμα η Πάργα και ο ποταμός Αχέροντας.

Depositphotos

Τα ακατοίκητα αλλά πανέμορφα καταπράσινα γειτονικά νησάκια είναι επίσης τα μικρά διαμάντια της περιοχής που καλούν τον επισκέπτη για εξερεύνηση, άλλοτε με τα πόδια και άλλοτε με μικρά σκάφη.

Depositphotos

Το βέβαιο είναι ότι τα Σύβοτα είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Αν και δεν είναι νησί, μπορεί αντάξια να πάρει μια θέση στα καλύτερα παραθαλάσσια μέρη της χώρας.

Depositphotos

Γνωρίστε τα Σύβοτα

Οι πιο όμορφες παραλίες της «Καραϊβικής της Ελλάδας» σε ένα βίντεο

Read More »
Σύβοτα: Εδώ είναι η.. Καραϊβική της Ελλάδας Σύβοτα: Εδώ είναι η.. Καραϊβική της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής 



 Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 και 67Α του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές των άρθρων 6 και 7 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε στην ειδική δίμηνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 26 Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν.5056/2023 (Α’163) «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής - Προσθήκη άρθρου 67Α στον ν.3852/2010» . 
Έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, μπορούν να καταθέσουν εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου με έντυπο ή με email (katsimanis@1345.syzefxis.gov.gr) έως ένα (1) θέμα ο καθένας το οποίο αφορά στο έργο της δημοτικής αρχής. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Read More »
Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Μαρουσάκης: Κύμα ζέστης από Τρίτη και υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – SOS για κίνδυνο φωτιάς

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Μαρουσάκης: Κύμα ζέστης από Τρίτη και υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – SOS για κίνδυνο φωτιάς



Επιστρέφει το κύμα ζέστης στη χώρα από αύριο, Τρίτη, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούει καμπανάκι κινδύνου και για εκδήλωση φωτιών, λόγω των πυρομετεωρολογικών συνθηκών που θα δημιουργηθούν.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από τη ζέστη
Σύμφωνα με την πρόγνωση, από την Τρίτη και όλη την εβδομάδα, η χώρα θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα έχουμε αυξημένες θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 38 βαθμούς από την Πέμπτη προς Παρασκευή, ανατολικότερα ωστόσο τα μελτέμια που θα επικρατήσουν θα κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη με το θερμόμετρο να φτάνει στους 36 βαθμούς.

Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος από την Τρίτη και στη συνέχεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των μελτεμιών.

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται επίσης ζέστη. «Παγιωνόμαστε στους 34-37 βαθμούς και αυτή είναι η θερμοκρασία που θα βλέπουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας», επισημαίνει και τονίζει πως «θέλει προσοχή γιατί και ξηρό το έδαφος και ξηρή η ατμόσφαιρα».

Γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος για φωτιές
Σύμφωνα με το flame project, σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας αναμένεται από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Αιτία για αυτή την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών είναι η ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων πάνω από τη Κεντρική Ευρώπη και τα Βόρεια τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου το οποίο σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων (λόγω ανάπτυξης ισχυρής βαροβαθμίδας)

Η ενίσχυση των ανέμων (6-8 bf) πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα συνδυαστεί με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες (34-36?C) και χαμηλή ατμοσφαιρική υγρασία (20-30%), οπότε και από την Τρίτη 18.06 έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 21.06 θα επικρατήσει στη χώρα μας ο ιδιαίτερα επίκινδυνος πυρομετεωρολογικός τύπος καιρού Hot-Dry-Windy.
Read More »
Μαρουσάκης: Κύμα ζέστης από Τρίτη και υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – SOS για κίνδυνο φωτιάς Μαρουσάκης: Κύμα ζέστης από Τρίτη και υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – SOS για κίνδυνο φωτιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές - Πότε θα «σφραγίζεται» η επιχείρηση

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές - Πότε θα «σφραγίζεται» η επιχείρηση




Σαφάρι ελέγχων για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές ξεκινούν τη φετινή τουριστική περίοδο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά την υποχρεωτική διασύνδεσή τους με τα POS.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυστηροποιούνται οι παραβάσεις για τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων, ενώ ειδικά για την παραποίηση των ταμειακών μηχανών προβλέπεται «λουκέτο» ακόμα και για δύο χρόνια.

«Σφράγισμα» σε περίπτωση παράβασης

Ειδικότερα:
Σε περιπτώσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης παραστατικών ή μη διαβίβασης στοιχείων λιανικής πώλησης, η απόφαση προβλέπει αναστολή λειτουργίας επαγγελματικής εγκατάστασης από 2 έως και 10 ημέρες.

«Λουκέτο» για 48 ώρες μπαίνει εφόσον διαπιστώνεται από τον έλεγχο είτε η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των 10 προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης ή ανεξαρτήτως του πλήθους των παραστατικών, η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης ή η αποκρυβείσα αξία επ’ αυτών που εκδόθηκαν, αντίστοιχα, υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Η ίδια ποινή ισχύει και για τη μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ, πλέον των 10 στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ταμειακής ή αντιστοίχως η αξία υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Η λειτουργία της επιχείρησης αναστέλλεται για 4 ημέρες (96 ώρες) αν εντός διετίας διαπιστωθεί υποτροπή, ακόμα και αν αυτή αφορά σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.

Σ’ αυτή την περίπτωση αρκεί η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μη διαβίβασης στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ.

Άμεσα σφραγίζεται για 10 ημέρες η επιχείρηση, κάθε φορά που εντός 2 φορολογικών ετών διαπιστώνονται επανειλημμένως αντίστοιχες παραβάσεις.

Παραποίηση ταμειακών
Σε περίπτωση που διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών κατά τη διενέργεια κάθε είδους φορολογικού ελέγχου, αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασής του στην οποία αφορά ο έλεγχος, από 2 έως 12 μήνες, όταν ο υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος-χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού.

Όταν ο υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware) (υπολογιστές εξαρτήματα κ. αλ. υλικό) από τα αρμόδια όργανα ή οποιοδήποτε πρόσωπο έχει μεταπωλήσει λογισμικό ή παρέχει τεχνική υποστήριξη για την παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης που ορίζεται με την απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., το «λουκέτο» αφορά από 3 έως 24 μήνες.

Παρεμπόδιση ελέγχου
Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια κάθε είδους επιτόπιου φορολογικού ελέγχου, με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των ελεγκτικών οργάνων της ΑΑΔΕ με απόφαση του Διοικητή της αναστέλλεται μέχρι 1 μήνα η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία αφορά ο έλεγχος.

Στις περιπτώσεις απειλής χρήσης βίας με όπλα ή άλλα αντικείμενα που δύνανται να προκαλέσουν σωματική βλάβη ή κίνδυνο ζωής υπαλλήλου της Α.Α.Δ.Ε. ή χρησιμοποίησης βίας, επιβάλλονται σωρευτικά:
ειδικό πρόστιμο από 10.000 έως 50.000 ευρώ στον υπαίτιο και:
αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπαίτιου διάπραξης των πράξεων, από 2 μήνες έως 6 μήνες και από 6 μήνες έως και 3 έτη σε περίπτωση υποτροπής.
Read More »
ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές - Πότε θα «σφραγίζεται» η επιχείρηση ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές - Πότε θα «σφραγίζεται» η επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Οι Times βρήκαν το… καταφύγιό τους στον Αρίλα!

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
Οι Times βρήκαν το… καταφύγιό τους στον Αρίλα!



Με την ιστορία του Αριστείδη Σαφαρίκα που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό κατάλυμα στον Αρίλα ξεκινά το οδοιπορικό- αφιέρωμα των Βρετανικών Times στην παραθαλάσσια ζώνη της Ηπείρου και το ταξίδι τους στην Πάργα, την Πέρδικα και τα Σύβοτα.

Ο Αριστείδης Σαφαρίκας παρουσιάζει το Ionian Green το οποίο δεσπόζει στον Αρίλα και μιλά για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Ο ποιοτικός τουρισμός από την Μεγάλη Βρετανία και η επέκταση της τουριστικής σαιζόν είναι το ζητούμενο για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας» σημειώνει ο ίδιος.

Το αφιέρωμα των Times εδώ

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Οι Times βρήκαν το… καταφύγιό τους στον Αρίλα! Οι Times βρήκαν το… καταφύγιό τους στον Αρίλα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ


Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Ηγουμενίτσας που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών

Συνάδελφοι, με έγγραφό μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου ,ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή Δήμου Ηγουμενίτσας να μας αποστείλει τον τροποποιημένο ΟΕΥ που θα ψηφιστεί στο Δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024και το παραλάβαμε το Σάββατο το απόγευμα, και διορθωμένο ξανά την Κυριακή το μεσημέρι.

Επειδή θεωρούμε σοβαρό το θέμα, που αφορά 100 περίπου άτομα θέλαμε εγκαίρως να το έχουμε προκειμένου να δούμε τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής και να παρέμβουμε αναλόγως.

Το σωματείο μας δεν έχει αυταπάτες για το ρόλο της διοίκησης και το ρόλο των εργαζόμενων στους Δήμους. Δεν διεκδικούμε να συνδιοικήσουμε το Δήμο, ούτε άλλωστε έχουμε και τέτοια δυνατότητα. Όμως ως συνδικαλιστικός φορέας έχουμε άποψη και κάθε εμπόδιο της εργοδοσίας στην έκφραση αυτής της άποψης είναι ένδειξη αντιδημοκρατικής διοίκησης και αδιαλλαξίας .

Το γεγονός ότι στο προσχέδιο που μας δόθηκε καθώς και η απόκρυψη για τις οι ειδικότητες που μπορούν να καταλάβουν τις θέσεις ευθύνης μας επιτρέπει να μιλάμε εσκεμμένη απόκρυψη που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων προς ημέτερους ή αντίθετα για εκδικητικές αποφάσεις της διοίκησης τέτοιες που να αποκλείουν συγκεκριμένους εργαζόμενους από την κατάληψη των θέσεων ευθύνης.

Η πρόταση για την υποδιεύθυνση δεν ξεκίνησε από τους εργαζόμενους των ΠΣ. Οι παιδικοί σταθμοί οργανώνονταν ανέκαθεν σε διεύθυνση με τα τμήματα και ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτούς δικαιολογεί την αυτόνομη διεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι έφεραν εγγράφως και υπογεγραμμένα τις αντιρρήσεις τους στην επιτροπή και στον Δήμαρχο και ύστερα από αυτό περίμεναν από τη Δημοτική αρχή και την επιτροπή σύνταξης του ΟΕΥ μια απάντηση πάνω στις προτάσεις τους.

Η δημοτική αρχή όλο το τελευταίο διάστημα άφηνε να αιωρείται ότι τελικά οι ΠΣ θα λειτουργήσουν με τη μορφή υποδιεύθυνσης ,αποκρύπτοντας τις λεπτομέρειες και τις προθέσεις τους, εμπαίζοντας τελικά όλους τους εργαζόμενους ,διότι στο τελικό προς ψήφιση σχέδιο του ΟΕΥ του πρώην ΠΑΚΠΠΟ διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει η υποδιεύθυνση αντ αυτού υπάρχουν μόνο τμήματα των ΠΣ.

Όλα αυτά μας γεννούν τα κάτωθι ερωτήματα:

Εφόσον δεν υπάρχει η οργανική μονάδα της υποδιεύθυνσης πως μπορεί να υπάρξει υποδιευθυντής;

Σε ποια νομοθεσία προβλέπεται αυτό;

Ποια η διαδικασία επιλογής του υποδιευθυντή εφόσον δεν υφίστανται οργανική μονάδα και ως αναπληρωτής και μετέπειτα στις κρίσεις εφόσον στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δεν προβλέπεται;

Επίσης ,στη συγκεκριμένη διεύθυνση τοποθετούνται εν ελείψει ΤΕ παιδαγωγοί πρώιμης παιδικής ηλικίας(ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων). Είναι παράνομο σε μια Δ/νση να αποκλείονται ειδικότητες που αποτελούν τη πλειοψηφία των εργαζομένων της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Η Δημοτική αρχή, περιορίζει έτσι τη συμμετοχή υποψηφίων και καταπατά στην πράξη της αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Ο ΟΕΥ όπως τον μελετήσαμε περιέχει αρκετές ασάφειες μια εκ των οποίων οι ονομασίες των ΠΣ όπως ακριβώς είναι με βάση την άδεια λειτουργίας τους. Αντ αυτού αναγράφονται με την επωνυμία τοπικού προσδιορισμού. Το ωράριο δε, που αναφέρεται θα πρέπει να παραληφθεί γιατι ισχύει ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Σκοπιμότητα προσδίδουμε και στην απόκρυψη του αριθμού των μόνιμων, ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων που προβλέπονται στο νέο ΟΕΥ, καθώς ο αριθμός τους θα μας επιτρέπει να μιλάμε για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας, για νέες προσλήψεις κλπ ή θα βάλει ταφόπλακα με «υπογραφή δημάρχου» στις υπηρεσίες μας. Αίτημά μας ήταν και θα παραμείνει η αύξηση των οργανικών θέσεων του Δήμου και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η θέση μας και η εισήγησή μας ήταν πάγια όσον αφορά και το κομμάτι της ξεχωριστής Δ/νσης των παιδικών σταθμών αλλά και των υπολοίπων δομών που θα συγχωνευτούν, ώστε να γίνουν ξεχωριστές Δ/νσεις.

Κατατέθηκε πρότασή για τη δομή της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής καθώς και τις υπογραφές δεκάδων συναδέλφων που διάβασαν το κείμενο και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να το υιοθετήσει.

Θα πρέπει να στηλιτεύσουμε την εκδικητική στάση του Δήμου Ηγουμενίτσας απέναντι στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών που τους υποβαθμίζει από Δ/νση , σε Τμήματα.

Η ομογενοποίηση των αρμοδιοτήτων της Προσχολικής Αγωγής στα ίδια τμήματα με την Δημιουργική Απασχόληση φτάνει και περισσεύει για να γίνει αντιληπτός ο προσανατολισμός των περικοπών και του κλεισίματος των δομών προς όφελος των ιδιωτικών. Ο παιδαγωγικός ρόλος της δημιουργικής απασχόλησης, ξεκινά από τη βάση ότι η αγωγή των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους, όπως είναι οι διακοπές, αλλά και οι μορφές και το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων σε αυτές, δεν μπορούν να ιδωθούν ξεκομμένα από τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις για ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Τα γραφεία ΚΔΑΠ δεν μπορεί παρά να εντάσσεται μόνο στο τμήμα Παιδείας ή στη διεύθυνση της Πρόνοιας μαζί με τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές «στραγγαλίζουν» τις δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης ώστε να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, και οι ιδιωτικοί σταθμοί «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.»

Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Ηγουμενίτσας που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών.

Έχουμε πλέον εμπειρία από τις συγχωνεύσεις δομών. Η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε μια διοικητική δομή γίνεται με στόχο να μοιραστούμε τη φτώχεια και τη μιζέρια μας. Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας θέλει να ψηφίσει έναν ΟΕΥ που δεν προβλέπει καμία νέα δομή.

Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση . Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού να λαμβάνει προσχολική αγωγή και δημιουργική απασχόληση σε σύγχρονους χώρους με μόνιμο προσωπικό. Είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε τους συναδέλφους του Δήμου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 19.30μμ την ώρα που ψηφίζεται στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος ΟΕΥ σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο

Απαιτούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας

Επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Γενναία χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Δημιουργία δικτύου σύγχρονων δομών για τα παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                  ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Σελίδες