21 χιλιάδες για γεύματα, φωτογραφίες και δώρα!!!

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
21 χιλιάδες για γεύματα, φωτογραφίες και δώρα!!!
Λεφτά δεν υπάρχουν στους δήμους, όμως όταν θέλουν βρίσκουν… Χαρακτηριστική η περίπτωση του Δήμου Πρέβεζας!

Ξόδεψε πάνω από 21 χιλιάδες ευρώ για γεύματα, δώρα, μουσικές και φωτογραφίες κατά την διήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη..

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται έξοδα διαμονής..

Ουδεμία ευθύνη βέβαια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο..

Ο Δήμος ήταν αυτός που επέλεξε να παραθέσει ένα πλούσιο γεύμα για 130 άτομα και ένα άλλο με μικρότερο αριθμό καλεσμένων…

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
21 χιλιάδες για γεύματα, φωτογραφίες και δώρα!!! 21 χιλιάδες για γεύματα, φωτογραφίες και δώρα!!! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Συνάντηση με αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Συνάντηση με αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την επίσκεψη του Επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» κ. Γιάννη Στέφου και της Περιφερειακής Συμβούλου κας Παναγιώτα Αγγέλη στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος εκ μέρους της Διοίκησης του φορέα και συζήτησε μαζί τους ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν κρίσιμα έργα υποδομής όπως η βελτίωση των οδικών αξόνων εντός του νομού και ιδιαίτερα στα παράλια που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, της παλαιάς Εθνικής οδού προς Πρέβεζα, της πρόσβασης προς το Τελωνείο Μαυροματίου και την βελτίωση των οδών πρόσβασης στις μονάδες υδατοκαλλιέργειας (οι οποίες ακόμη δεν διαθέτουν απρόσκοπτη πρόσβασή σε υπηρεσίες διαδικτύου).

Η λειτουργία του Λιμένα υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα σχέδια ανάπτυξής του, η διευρυμένη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου, η δημιουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, η λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, η αναμενόμενη αύξηση του κόστους διέλευσης στις μεγάλες εθνικές οδούς και η ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων αποτέλεσαν κι αυτά σημεία ανταλλαγής απόψεων.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Συνάντηση με αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Συνάντηση με αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Πανελλήνιες 2024: Οι 6 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση – Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Πανελλήνιες 2024: Οι 6 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση – Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά


Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων 2024 και των οικογενειών τους, μπήκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Σημειώνεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Συντριβή σε τρία μαθήματα

Μάλλον προδιαγεγραμμένη ήταν η συντριβή στις Πανελλαδικές στα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών, τα θέματα των οποίων είχαν αυξημένη δυσκολία.

Στη Φυσική, το 58,95% των υποψηφίων, συνολικά 15.949 υποψήφιοι έλαβαν βαθμό κάτω από τη βάση.

Στα Μαθηματικά, το 58,37% και συνολικά 23.686 υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση.

Στα ίδια μαθήματα, οι αριστούχοι (18-20) ήταν στην Ιστορία μόλις 10,5%, στη Φυσική μόλις 7,23% και στα Μαθηματικά μόλις 4,59%.

των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
     

Πού αναμένεται πτώση των βάσεων

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένονται χαμηλές βαθμολογίες. Ειδικά στη Φυσική οι καλύτεροι βαθμοί αναμένεται να κυμαίνονται γύρω στο 15. Οι υποψήφιοι δεν έγραψαν καλά ούτε στα μαθηματικά, στα αρχαία και στην ιστορία. Εάν επαληθευθούν όλα αυτά τα στοιχεία, τότε αναμένεται πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές, Ψυχολογίες, ακόμα και στις οικονομικές σχολές του τέταρτου πεδίου λόγω των μαθηματικών.


Read More »
Πανελλήνιες 2024: Οι 6 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση – Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά Πανελλήνιες 2024: Οι 6 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση – Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Από 1η Ιουλίου εντάσσονται επιπλέον 600.000 εργαζόμενοι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
 Από 1η Ιουλίου εντάσσονται επιπλέον 600.000 εργαζόμενοι στην ψηφιακή κάρτα εργασίαςΕξακόσιες χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενοι εντάσσονται από 1ης Ιουλίου στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Πάκου Έξαρχου "για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από τα LIDL στην Κέρκυρα".

Αναφερόμενη στη χρησιμότητα της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η κυρία Κεραμέως, είπε ότι έως σήμερα έχουν υπαχθεί περίπου 150.000 εργαζόμενοι (στην ψηφιακή κάρτα εργασίας) και ότι, από μεθαύριο 1η Ιουλίου, εντάσσεται όλη η βιομηχανία και όλο το λιανεμπόριο. "Μιλάμε για περίπου 600.000 εργαζόμενους. Είναι ένα εργαλείο για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων" είπε η υπουργός Εργασίας. Ως στοιχεία θωράκισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παρέθεσε επίσης την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 28% τα τελευταία χρόνια, ανακοινώνοντας ότι "το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογούμε την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τους επαρκείς κατώτατους μισθούς και την ενίσχυση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Επιπλέον, αναλαμβάνουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως π.χ. την περαιτέρω ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού συστήματος, για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους".

Ειδικότερα για την καταγγελία λειτουργίας καταστημάτων σουπερμάρκετ στην Κέρκυρα, στις 19 Μαΐου, η υπουργός είπε ότι διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος την ίδια ημέρα στο κατάστημα, και αφού το κλιμάκιο έκρινε τις γραπτές εξηγήσεις της εταιρείας ως μη ικανοποιητικές, της επέβαλε πρόστιμα τόσο για τη λειτουργία κατά την Κυριακή 19/5 όσο για την εργασία τεσσάρων εργαζομένων την ίδια ημέρα.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Εξάρχου παρατήρησε ότι η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί κανονικά όλες τις Κυριακές από 19 Μαΐου και μετά. Όπως επισήμανε, οι εργοδότες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν Κυριακές "με τους γνωστούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία που επιβάλλουν". "Αξιοποιούν ένα νομικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να ελίσσονται, και που επιμελώς έχετε φροντίσει όλες οι κυβερνήσεις από το 2013 και μετά για να λύσετε τα χέρια στις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ: με δουλειά λάστιχο, με τετράωρα, και εξάωρα. Τέτοιες είναι στην πλειοψηφία τους όλες οι νέες συμβάσεις. Και τώρα και δουλειά την Κυριακή" είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ανταπαντώντας, η κυρία Κεραμέως είπε ότι έγινε, σωστά, μία καταγγελία, για μία παράνομη λειτουργία την Κυριακή. "Την ίδια μέρα πήγε η Επιθεώρηση Εργασίας, επέβαλε δύο πρόστιμα και παρότι δεν έχει γίνει μεταγενέστερη καταγγελία ο έλεγχος συνεχίστηκε για να δούμε κατά πόσο εξακολουθεί και υπάρχει μία παραβατική συμπεριφορά" προσέθεσε η υπουργός Εργασίας και σημείωσε: "Το συγκεκριμένο παράδειγμα αποδεικνύει ότι το σύστημα λειτουργεί".
Read More »
Από 1η Ιουλίου εντάσσονται επιπλέον 600.000 εργαζόμενοι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας  Από 1η Ιουλίου εντάσσονται επιπλέον 600.000 εργαζόμενοι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗΓ Α.Ε.

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗΓ Α.Ε.«…. Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν
Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν!
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!
Από φιλία Θα σας προσκαλέσει η τίγρη. Να της βγάλετε τα δόντια!
Τέτοια περιμένετε!»*

Αυτοί οι στίχοι του Μπρεχτ περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με θέμα : «Διατύπωση προτάσεων για συμπερίληψη έργων και δράσεων στο Αρχικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Α.Π.Σ.Α.) του ΟΛΗΓ».

Στην πλειοψηφία των προτάσεων δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος. Αγνοήθηκε όμως ότι οι προτάσεις που έγιναν δεν απευθύνονται στον Οργανισμό Λιμένα γενικά, αλλά στη ΟΛΗΓ Α.Ε. . Mια εταιρεία που το 67% των μετοχών της ανήκει πλέον στον όμιλο GRIMALDI. Τα δε προβλήματα που γεννά η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ήταν από την αρχή γνωστά. (Τουλάχιστον η Λ.Σ. είχε από καιρό επισημάνει.) Ο GRIMALDI έχει ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Οι ερασιτέχνες ψαράδες της Πλαταριάς περιγράψανε στο Δ.Σ με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί στον τόπο τους, με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Αναμενόμενο και καθόλου παράξενο αφού ο όμιλος πήρε την ΟΛΗΓ Α.Ε. με σκοπό να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του και όχι για να προσφέρει κοινωνικό έργο. Για να το πετύχει θα «βγάλει και από την μύγα ξύγκι». Είναι δε αδύνατον η αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας να συμβαδίζει με την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων. (Για αυτό δεν αποκλείουμε μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης η εταιρεία να μοιράσει μερικά «καθρεφτάκια» και «χάντρες» στους ιθαγενείς για να κάμψει αντιστάσεις ,με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της αύξησης της κερδοφορίας της.) Φαίνεται ότι αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ.

Αγνοείται ότι ο GRIMALDI ούτε παντοδύναμος ,ούτε ανίκητος είναι. Μια λωρίδα γης έχει στην κατοχή του. Οι γύρω δρόμοι και χώροι, απαραίτητοι για την λειτουργία του λιμανιού άρα και για την κερδοφορία του, ανήκουν στον δήμο Άρα μία αγωνιστική συγκρουσιακή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να τον δυσκολέψει στην μεγιστοποίηση των κερδών του. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του δήμου σε κάθε διεκδίκηση και όχι οι «σωστές» και «τεκμηριωμένες» προτάσεις.

Οι προτάσεις απευθύνονται και στο κεντρικό κράτος το οποίο ,μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κατέχει το υπόλοιπο 33% της ΟΛΗΓ Α.Ε. Το αστικό κράτος όμως είναι αποδεδειγμένα ταγμένο στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. ( Φθάσανε να το λένε ακόμα και βουλευτές της Ν.Δ. στον πρωθυπουργό.) Το κράτος αυτό είναι εχθρικό προς τον λαό. Αυτό θα έπρεπε να ήταν ήδη γνωστό στους δημοτικούς συμβούλους από την από την στάση του κεντρικού κράτους απέναντι στους δήμους και τα προβλήματα τους. Άρα και σε αυτή την «διαπραγμάτευση» το κράτος είναι με το μέρος του GRIMALDI.

Τέλος έγινε και κουβέντα για τις ευθύνες που υπάρχουν για την κατάσταση που διαμορφώθηκε από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Αυτό συνοδεύτηκε από αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων. Αποπροσανατολιστικό κατά την γνώμη μας γιατί όλοι βάλανε το χέρι τους, από την θέση που είχε ο καθένας διαχρονικά, στην ιδιωτικοποίηση. Όλοι τους ήταν και είναι υπέρ της παραχώρησης του λιμανιού σε ιδιώτες επειδή αυτός είναι «ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί ο τόπος». Οι επιμέρους διαφωνίες τους ήταν για τον τρόπο η για τετραγωνικά μέτρα της «χερσαίας ζώνης» που θα παραχωρούνταν στον δήμο. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στον Δ.Σ. και είναι καταγεγραμμένες οι τοποθετήσεις ΟΛΩΝ μας στα πρακτικά, άλλα και οι ψηφοφορίες . Τα δε κείμενα που δημοσιεύτηκαν, τα σχετικά με το θέμα, είναι εύκολα προσβάσημα. Για αυτό ας προσέχουν τις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλείς ,για να μην εκτίθενται. Θα επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν καλές ιδιωτικοποιήσεις που να ωφελούν και τους επιχειρηματίες και τον λαό. Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Νταή ότι αυτός ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» σε αυτό το θέμα, να του υπενθυμίσουμε κάτι που το ξέρει «όλος ο ντουνιάς» και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η μοναδική φωνή αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ,τόσο μέσα στο Δ.Σ. όσο έξω από αυτό με δεκάδες ανακοινώσεις, ήταν αυτή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καταψήφισε (και μόνον αυτή) ΟΛΕΣ τις σχετικές αποφάσεις.

Ο μόνος τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η «παραχώρηση» του λιμανιού στον όμιλο GRIMALDI είναι η αγνωστική διεκδίκηση τόσο από τον όμιλο όσο και από το κεντρικό κράτος. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μια αγωνιστική Δημοτική Αρχή ,σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους κατοίκους του δήμου για αυτά και τους καλέσει σε αγώνα. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα Σωματεία τους , τους συλλόγους τους. Κανένας επιχειρηματικός όμιλος δεν είναι παντοδύναμος χωρίς την στήριξη η την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων πολύ περισσότερο όταν τα έχει εναντίον του.

*Από το Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου του, Bertolt Brecht)
Read More »
Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗΓ Α.Ε. Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος 2021-2027

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος 2021-2027
H 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027 πραγματοποιείται τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 στο Μέτσοβο, και συγκεκριμένα στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ) με ώρα έναρξης τις 12:00.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

1. Έγκριση της Ημερήσιας Διάταξης

2. Έγκριση πρακτικών 2ης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης

3. Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης

4. Εισαγωγικές ομιλίες

ΙΙ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ 2021-2027

1. Ενημέρωση για την πρόοδο - ολοκλήρωση του Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020

2. Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027

3. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων - Έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων

4. Ενημέρωση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις & έργα στρατηγικής σημασίας

- Παρουσίαση ΣΒΑΑ Δήμου Ηγουμενίτσας

5. Ενημέρωση για θέματα Αξιολόγησης του Προγράμματος

6. Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και την Επικοινωνία του Προγράμματος

7. Συζήτηση

ΙΙΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζόντιων θεμάτων

- Ενημέρωση για τους Αναγκαίους και Πρόσφορους Όρους

- Αναθεώρηση STEP

- Ενδιάμεση Επανεξέταση Προγραμμάτων 2021-2027

2. Παρουσιάσεις σχεδίων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

- ΙΧΩΡ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

- ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

- ACHERON ACTIONS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

3. Συζήτηση

ΙV. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Read More »
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος 2021-2027 Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος 2021-2027 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες
Ανοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία είναι αναρτημένες οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα των Πανελλαδικών στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


Επίσης, οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες, οι οποίες περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα, αναρτώνται στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της επικράτειας.

Όσοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα το κινητό τους τηλέφωνο, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS).

Στη συνέχεια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου, εισάγοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου είναι η ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνονται οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων και οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίεςς των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Read More »
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή στην υπόθεση έκπτωσης των συμβούλων | Δικαιώθηκαν δύο εξ' αυτών και επιστρέφουν

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Ηγουμενίτσα: Ανατροπή στην υπόθεση έκπτωσης των συμβούλων | Δικαιώθηκαν δύο εξ' αυτών και επιστρέφουν


Η υπόθεση της έκπτωσης των 14 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκίνησε όταν καταγγελία πολίτη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας αποκάλυψε ότι αρκετοί αιρετοί είχαν οφειλές προς τον Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ).
Η νομοθεσία προβλέπει ότι οι οφειλές αυτές, άνω των 300 ευρώ, έπρεπε να έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, διαφορετικά οι αιρετοί τίθενται αυτοδίκαια έκπτωτοι από τα καθήκοντά τους.
Ο έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση 14 δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων πέντε δημοτικών συμβούλων, τριών εκ των οποίων ήταν αντιδήμαρχοι, και εννέα συμβούλων τοπικών κοινοτήτων. 
Δύο από τους έκπτωτους συμβούλους, οι κ. Αλέκος Πάσχος και Λευτέρης Κώστας, αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την προσωρινή αποκοπή, την αναστολή και την ακύρωση της απόφασης έκπτωσής τους. 
Οι αιτήσεις τους για προσωρινή αποκοπή και αναστολή της απόφασης εξετάστηκαν και σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, το ΣτΕ τους δικαίωσε, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στα καθήκοντα των δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι αναπληρωτές που πρόσφατα ορκίστηκαν θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους, προκαλώντας περαιτέρω αναταραχή. 
Η τελική εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ, για την ακύρωση της απόφασης, έχει οριστεί για τις 24 Οκτωβρίου 2024.
Η προσωρινή επιστροφή των δύο συμβούλων αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, όχι μόνο μεταξύ των αναπληρωτών που θα πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά και μεταξύ των υπόλοιπων έκπτωτων συμβούλων. 
Είναι πιθανό ότι και οι υπόλοιποι 12 δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα επιλέξουν να ακολουθήσουν την ίδια νομική οδό και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την αναστολή της απόφασης έκπτωσής τους.
Αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον για τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, με πολλές προκλήσεις για την ομαλή λειτουργία και τη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η υπόθεση της έκπτωσης των 14 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας και η δικαίωση δύο εξ αυτών, αποτελεί μια πολυδιάστατη και κρίσιμη εξέλιξη. 
Οι νομικές και πολιτικές επιπτώσεις της υπόθεσης θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πολιτική σκηνή της Ηγουμενίτσας και το επόμενο χρονικό διάστημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανατροπή στην υπόθεση έκπτωσης των συμβούλων | Δικαιώθηκαν δύο εξ' αυτών και επιστρέφουν Ηγουμενίτσα: Ανατροπή στην υπόθεση έκπτωσης των συμβούλων | Δικαιώθηκαν δύο εξ' αυτών και επιστρέφουν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

«Απάτητες Παραλίες»: Άλλες 40 προστέθηκαν στη λίστα -Δείτε και τις 238, απαγορεύονται ξαπλώστρες, ομπρέλες

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
«Απάτητες Παραλίες»: Άλλες 40 προστέθηκαν στη λίστα -Δείτε και τις 238, απαγορεύονται ξαπλώστρες, ομπρέλεςΕπιπλέον 40 παραλίες εντάσσονται στη λίστα των «Απάτητων Παραλιών», οι οποίες ανέρχονται πλέον σε 238.

Η διεύρυνση αυτής της λίστας πραγματοποιήθηκε αφού εξετάστηκαν αιτήματα πολιτών, δήμων, καθώς και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), που αφορούσαν τόσο σε εξαίρεση όσο και σε προσθήκη «απάτητων παραλιών».

Ακόμη, έγιναν κάποιες διορθώσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν συμπεριλαμβάνονται υφιστάμενα δικαιώματα πολιτών (π.χ. όμορων επιχειρήσεων) στον κατάλογο αυτόν.

Τι ισχύει για τις απάτητες παραλίες

Υπενθυμίζεται πως οι «απάτητες παραλίες» θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με τον νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές»).

Στο πλαίσιο αυτού, τίθενται αυστηροί περιορισμοί ως προς τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας και απαγορεύεται κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτές, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Παρά ταύτα, ενεργές συμβάσεις πολιτών δεν θίγονται μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους.

Συνεπώς, με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, καθορίζονται οι «Απάτητες παραλίες», σε ολόκληρη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000 και στις οποίες θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.

Τα κριτήρια των απάτητων παραλιών

Οι «Απάτητες παραλίες» προσδιορίστηκαν με κριτήρια στα οποία περιλαμβάνονται: η σημαντική παρουσία οικοτόπων που προστατεύονται από την ενωσιακή ή την εθνική νομοθεσία, σπάνιων ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας, η επιτέλεση σημαντικών οικολογικών λειτουργιών για προστατευόμενα είδη, ο χαρακτηρισμός τους ως Καίριων Περιοχών Βιοποικιλότητας, η παρουσία σημαντικών οικοσυστημάτων που χρήζουν προστασίας και διατήρησης ή αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στις «Απάτητες παραλίες» απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες, και ιδίως:

-η παρουσία μηχανοκίνητων οχημάτων,

-η διοργάνωση εκδηλώσεων με συμμετοχή περισσότερων από δέκα άτομα,

-η μουσική ή η παραγωγή άλλων ήχων με χρήση συσκευής ηλεκτρικής αναπαραγωγής ή ενίσχυσης, για την άσκηση δραστηριοτήτων,


-η τοποθέτηση κινητών στοιχείων, όπως τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.ά.

-η άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής,

-η λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου.

Δείτε τις 238 «Απάτητες Παραλίες» (εάν το PDF δεν ανοίγει στη συσκευή σας, πατήστε ΕΔΩ):
Read More »
«Απάτητες Παραλίες»: Άλλες 40 προστέθηκαν στη λίστα -Δείτε και τις 238, απαγορεύονται ξαπλώστρες, ομπρέλες «Απάτητες Παραλίες»: Άλλες 40 προστέθηκαν στη λίστα -Δείτε και τις 238, απαγορεύονται ξαπλώστρες, ομπρέλες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης σε Καρβουνάρι, Κυρά Παναγιά και Ξηρόλοφο

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης σε Καρβουνάρι, Κυρά Παναγιά και Ξηρόλοφο
Ο Δήμος Σουλίου ανακοινώνει πως υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στο Καρβουνάρι, στην Κυρά Παναγιά και στον Ξηρόλοφο.

Ήδη τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί τόπου για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Read More »
Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης σε Καρβουνάρι, Κυρά Παναγιά και Ξηρόλοφο Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης σε Καρβουνάρι, Κυρά Παναγιά και Ξηρόλοφο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Θεοδωρικάκος: Τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για φαινόμενα κερδοσκοπίας -Αυξάνονται από τα 2 στα 6 εκατ.

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Θεοδωρικάκος: Τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για φαινόμενα κερδοσκοπίας -Αυξάνονται από τα 2 στα 6 εκατ.Αυστηρό μήνυμα σεβασμού του νόμου, εφαρμογής των μέτρων και αποφυγής αθέμιτων πρακτικών και κερδοσκοπίας έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Mιλώντας στο MEGA και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων ελέγχου των τιμών και πως ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δώσει προτεραιότητα στους ελέγχους των πολυεθνικών και στο κατά πόσον τιμολογούν ακριβότερα τα προϊόντα τους στη χώρα μας.

Τριπλασιάζονται τα πρόστιμα

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο αποκλιμάκωσης των τιμών που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Πρώτον, στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει πολύ μεγάλη δύναμη, σημείωσε, και εστίασε στην πλατφόρμα e-katanalotis, όπου ο πολίτης μπορεί να δει τις τιμές και να τις συγκρίνει σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Πρέπει να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση όλων μας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το δεύτερο σημείο αφορά την Πολιτεία, τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, με έμφαση στο ότι δεν μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ με κέρδος μεγαλύτερο από εκείνο που είχαν την 31η Δεκεμβρίου του 2021 και την απαγόρευση προσφορών σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί. «Σήμερα το ανώτερο πρόστιμο πηγαίνει από τα 2 στα 6 εκατ. ευρώ. Κανένας δεν πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να παραβιάσει τον νόμο» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Μίλησε, ακόμη, για ενίσχυση των ελέγχων με προσθήκη νέων στελεχών στη ΔΙΜΕΑ και συνολικότερα αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και στις περιφέρειες.

Το τρίπτυχο ολοκληρώνεται με τη συνεργασία όλων, πολιτείας, πολιτών, καταναλωτικών οργανώσεων, ανεξάρτητων αρχών, με την υγιή επιχειρηματικότητα. Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών με παράγοντες της αγοράς που ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων του, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία πως οι εταιρείες σούπερ μάρκετ θα ανταποκριθούν θετικά. «Πιστεύω ότι αυτό το καλοκαίρι ο πληθωρισμός των τροφίμων θα αποκλιμακωθεί ουσιαστικά» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια με έναν νόμο και ένα άρθρο. Η αγορά δεν ρυθμίζεται με κουμπιά, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος συνολικά στην κυβερνητική πολιτική, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως στηρίξαμε νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με 50 δισ. ευρώ για την πανδημία, η ανεργία μειώθηκε, δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός ανέβηκε τρεις φορές και πως η χώρα προχωράει με σταθερό δείκτη ανάπτυξης άνω του 2%. Στόχος μας είναι στο τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ, τόνισε.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλλει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ασκεί πολιτικές για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των οικογενειών, δεν είναι το υπουργείο της ακρίβειας, πρόκειται για τεράστια αποστολή που σχετίζεται με το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο υπουργός Ανάπτυξης.
Read More »
Θεοδωρικάκος: Τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για φαινόμενα κερδοσκοπίας -Αυξάνονται από τα 2 στα 6 εκατ. Θεοδωρικάκος: Τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για φαινόμενα κερδοσκοπίας -Αυξάνονται από τα 2 στα 6 εκατ. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Σάββατο 6 Ιουλίου εθελοντική αιμοδοσία στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
  Σάββατο 6 Ιουλίου εθελοντική αιμοδοσία στην ΠαραμυθιάΤο Σάββατο 6 Ιουλίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο Δημαρχειο Παραμυθιάς από τις 10:00 έως τις 14:30, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους

Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»…

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι η προφανής και κυριότερη αιτία για την οποία γινόμαστε αιμοδότες. Το αίμα μας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ιατρικών κέντρων της χώρας όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει ανάγκες μετάγγισης και βοηθούμε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για αυτές τις περιπτώσεις.

Η αιμοδοσία μας γλιτώνει από ασθένειες. Κι όμως, δεν σώζουμε μόνο τους παραλήπτες από πιθανές επιπλοκές ασθενειών, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, όταν δίνουμε αίμα αποβάλλονται μαζί του από τον οργανισμό οι αχρείαστες ποσότητες σιδήρου, οι οποίες όταν συσσωρεύονται και παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στο αίμα μας, μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Με την «αποσιδήρωση» που συντελείται κατά την αιμοδοσία, αμέσως βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο οργανισμός προστατεύεται μέχρι και από εγκεφαλικό, έμφραγμα ογκογενέσεις ή και επιτάχυνση της γήρανσης. Τα παραπάνω ευρήματα για την αιμοδοσία αφορούν κυρίως τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μέχρι τότε ο περιττός σίδηρος αποβάλλεται ούτως ή άλλως μέσω της έμμηνης ρύσης.

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.

Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό.
Read More »
Σάββατο 6 Ιουλίου εθελοντική αιμοδοσία στην Παραμυθιά   Σάββατο 6 Ιουλίου εθελοντική αιμοδοσία στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Θωμάς Πιτούλης: Οι Θεσπρωτοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και ποτέ να κάνει την Ηγουμενίτσα…. Σκαραμαγκά

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Θωμάς Πιτούλης: Οι Θεσπρωτοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και ποτέ να κάνει την Ηγουμενίτσα…. Σκαραμαγκά


Για τους ιθαγενείς …ούτε καθρεφτάκια 

Μετά από το φωτογραφικό υλικό που διαμοίρασαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προ ημερών επίσκεψη του Κερκυραίου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γκίκα Στέφανου στον λιμένα Ηγουμενίτσας , εξεδόθη και το Δελτίο τύπου από το γραφείο του Υπουργού.
Το εν λόγω δελτίο τύπου αφού αναφέρει για τις ‘’ Υπηρεσιακές επισκέψεις σε Λιμενικές αρχές που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός …’ στη συνέχεια σε άλλη παράγραφο σχετικά με την επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα αναφέρει ότι ‘’ στις συναντήσεις στην Ηγουμενίτσα με την Διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε ….συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων…..και ‘’ η πρόθεση της Εταιρίας ( Grimaldi ) για κατασκευή Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ‘’
Ο υφυπουργός λοιπόν σε πλήρη ταύτιση και με συνοδοιπόρο τον βουλευτή Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν την εν λόγω επίσκεψη προς ενημέρωση του Υφυπουργού από υπηρεσιακούς παράγοντες στη συνέχεια συζήτησαν με Νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας , δηλαδή του Ομίλου Grimaldi ….και για Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στην Ηγουμενίτσα !!
Θέτω λοιπόν δημοσίως κάποια ερωτήματα προς τον κ. Υφυπουργό ιδιαίτερα δε μετά την προτροπή του Πρωθυπουργού προς όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ‘’ να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην καθημερινότητα του πολίτη και να αφουγκράζονται την Κοινωνία ‘’ .
· Σε ότι αφορά τα Υπηρεσιακά : Ενημερώθηκε ο υφυπουργός ότι μετά την σύμβαση παραχώρησης όλες οι βοήθειες από την ΟΛ.ΗΓ Α.Ε που τώρα διοικείται από τον όμιλο Grimaldi , προς το Λιμεναρχείο κόπηκαν εν μία νυκτί ; Ποιος τους καλύπτει την καθαριότητα στα κρατητήρια ; Ποιος τους προμηθεύει γραφική ύλη όταν ζητούν ; Σε ποιους απευθύνονται «εγγράφως» για ενεργοποίηση εγκυκλίων που προβλέπουν την δυνατότητα από τους Ο.Τ.Α να υποστηρίζουν το κόστος επισκευής των οχημάτων τους ; Σε ποιους απευθύνονται για να συντηρήσουν το κτίριο του πυροσβεστικού κλιμακίου εντός του λιμένα και ποιος παρέχει την βοήθειά του;
· Σε ότι αφορά τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος : Ενημερώθηκε για τις αυθαίρετες αποφάσεις της , σε ότι αφορούν κατάργηση του Πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι, τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σκαφών , σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας του Οργανισμού ;
· Ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για την παράταση υποβολής του Business Plan από πλευράς της νέας Διοίκησης του Οργανισμού ( έπρεπε μέχρι 30 Ιουνίου 2024 να κατατεθεί ) που όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στις προθέσεις τους είναι ‘’ να θέσουν πρώτα αίτημα αναθεώρησης του Master Plan της Λιμενικής Ζώνης ( χωροταξικός σχεδιασμός ) και μετά να το καταθέσουν ; Γιατί αυτή η καθυστέρηση ; Για να Χωροθετήσουν δραστηριότητες ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ;
· Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που σε κάθε αποστροφή του λόγου του ο Πρωθυπουργός αναφέρει : « Να αφουγκραστούμε την κοινωνία! » αλλά κάνουν και ένα βήμα πιο πίσω . Επιχειρούν να κάνουν την Ηγουμενίτσα …Σκαραμαγκά , κόντρα στη Βούληση της Τοπικής Κοινωνίας .
Είναι προφανές ότι ορισμένοι που δεν έχουν καμμιά επαφή με την πραγματικότητα παρέσυραν τον Υφυπουργό και προσπαθούν με κινήσεις εντυπωσιασμού να καλύψουν την απραξία τους , την ανικανότητα τους και την απουσία πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας .
Ο κύριος υφυπουργός πέραν των παραπάνω , απαξίωσε και τις τοπικές αρχές , Δήμο Ηγουμενίτσας , Δήμο Φιλιατών και Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , κάτι που δεν έκανε στην εκλογική του Περιφέρεια , όπως φαίνεται στο Δελτίο Τύπου του Γραφείου του , τηρώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πιστεύω ότι μία συζήτηση μαζί τους θα ήταν πολύ πιο χρήσιμη και προς όφελός του και σε τελική ανάλυση αυτοί είναι οι νόμιμοι και δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Θεσπρωτικού λαού .
Μετείχε σε συσκέψεις για θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του , έχοντας δίπλα του τον τοπικό Βουλευτή και τον συντοπίτη του Κερκυραίο εκπρόσωπο του Ομίλου Grimaldi κ. Κουλούρη . Θέματα όπως αυτά της χωροθέτησης Λιμενικών Δραστηριοτήτων έχουν μεγάλη βαρύτητα και αφορούν άλλα Υπουργεία , την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Τοπική Κοινωνία.
Ένας Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν μπορεί να συνομιλεί με εκπρόσωπο του Ομίλου Grimaldi για χωροταξικά θέματα της ζώνης Λιμένος και για Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες ιδιαίτερα δε όταν ο κ. Κουλούρης , είναι μεταξύ των άλλων και πλοιοκτήτης πλειάδας Ferry Boats , με δεσπόζουσα θέση στην Τοπική Γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας . Όπως όλοι γνωρίζομε τα καράβια θέλουν τακτικές επισκευές και συντηρήσεις, που παρέχονται σε οργανωμένες ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες .

Τέλος θέλω να ενημερώσω ΑΠΑΝΤΕΣ ότι οι Θεσπρωτοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και ποτέ να κάνει την Ηγουμενίτσα…. Σκαραμαγκά .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Read More »
Θωμάς Πιτούλης: Οι Θεσπρωτοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και ποτέ να κάνει την Ηγουμενίτσα…. Σκαραμαγκά Θωμάς Πιτούλης: Οι Θεσπρωτοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και ποτέ να κάνει την Ηγουμενίτσα…. Σκαραμαγκά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας για τη στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας για τη στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- ΙονίουΣε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας για την στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) για την περίοδο 2024-2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Αντιπροέδρου του Φόρουμ Αδριατικής & Ιονίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, έχοντας ως στόχο να τεθεί το πλαίσιο του προγράμματος ενεργειών, δράσεων, δραστηριοτήτων και θεματικών προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας για το 2024-2025.

Με την έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Αδριατικής & Ιονίου UniAdrion, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην προώθηση της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου. Η Πρύτανης Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου ως εκπρόσωπος του Forum των Πανεπιστημίων (UniAdrion), ο Αντιπρύτανης Καθηγητής κ. Ιωάννης Λεονάρδος και η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής κυρία Τζένη Παγγέ μέλος του UniAdrion συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας, δίνοντας το στίγμα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διάστασης της Πρωτοβουλίας.

Επίσης συμμετείχαν ο Συντονιστής της Ελληνικής Προεδρίας κ. Κωνσταντίνος Δίκαρος, ο κ. Ιωάννης Ρέτσας Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου της Enterprise Greece, ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο κ. Κωσταντίνος Νικολούτσος Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος, ο κ. Ιωάννης Γκολομάζος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας και η κυρία Χριστίνα Μανιφάβα ειδική συνεργάτης του Επιμελητηρίου Άρτας, ο κ. Ιάκωβος Κονταράτος μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, η κυρία Ευγενία Καμπιώτη Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, ο κ. Βασίλειος Βασιλείου, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο κ. Πέτρος Ζουμπούλης Διευθυντής του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους παρακάτω θεματικούς τομείς που αποτελούν και προτεραιότητες της EUSAIR για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης στην περιοχή Αδριατικής- Ιονίου:

Βιώσιμη ανάπτυξη πόλεων

Ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής κοινότητας

Γαλάζια ανάπτυξη

Βιώσιμο τουρισμό μέσω της διαμόρφωσης μοντέλων τουριστικής ανάπτυξης με τον απαραίτητο ψηφιακό μετασχηματισμό των τουριστικών επιχειρήσεων

Δημιουργία δομών τουριστικής εκπαίδευσης για ειδικότητες που συνδέονται με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών

Προστασία και προώθηση της μεσογειακής διατροφής

Επανασχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων με ιεράρχηση καινοτόμων επενδύσεων σε νέες μορφές τουρισμού και σε λοιπούς τομείς αξίας της κάθε τοπικής οικονομίας

Προστασία περιβάλλοντος, μείωση των ρύπων και άμεση προστασία της ακτογραμμής από το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και όχι μόνο

Δημιουργία ψηφιακών εργαλείων παρουσίασης των καλών πρακτικών που έχουν προκύψει από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών διακρατικών προγραμμάτων σε επίπεδο Μακροπεριφέρειας και όχι μόνο

Δημιουργία μοντέλων και μεθοδολογιών συνεργασιών πανεπιστημίων και φορέων επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κοινότητα

Ανάδειξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και της διασύνδεσης της με το επιχειρείν.

Θέτοντας τις θεματικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, η συνάντηση έκλεισε με τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων, που θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή Πανεπιστημίων, Επιμελητηρίων και Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου.
Read More »
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας για τη στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Πρωτοβουλίας για τη στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Με μόλις δύο ψήφους!

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Με μόλις δύο ψήφους!Η ιστορία με τους έκπτωτους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους στο Δήμο Ηγουμενίτσας, πέρα από τις πολλαπλές λίστες και άλλες μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και της εκλεκτής της Διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, έχει οδηγήσει και σε… τραγελαφικές καταστάσεις.

Αφού στην πραγματικότητα, άλλους επέλεξαν με την ψήφο τους οι δημότες κι άλλοι τελικά καταλαμβάνουν τις θέσεις στα συμβούλια. Κι έτσι βλέπουμε τον… τελευταίο αναπληρωματικό, με ελάχιστες (ή και… καθόλου ψήφους) να ορκίζεται και να αναλαμβάνει… καθήκοντα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πενταμελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου, που είναι από τις μεγαλύτερες του Δήμου, όπου ορκίστηκε τελικά σαν κοινοτική σύμβουλος από το Συνδυασμό του Δημάρχου Παναγιώτη Νταή, σε αντικατάσταση της Προέδρου που εξέπεσε της θέσης της λόγω χρεών και επειδή είχαν χρέη και οι επόμενοι αναπληρωματικοί του Συνδυασμού του, κυρία ελληνικής υπηκοότητας αλλά αλβανικής καταγωγής, που δεν κατοικεί στο Γραικοχώρι και έλαβε – σε μια Κοινότητα με 2.393 άτομα πληθυσμό και 1.175 εγγεγραμμένους εκλογείς – μόλις 2 ψήφους!

Είναι δε, προφανές ότι συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο, μόνο για να καλύψει την απαιτούμενη ποσόστωση των γυναικών.

Να σημειώσουμε ότι στο Γραικοχώρι αν η συγκεκριμένη δεν ορκιζόταν σύμβουλος, δεν υπήρχαν άλλοι αναπληρωματικοί από το Συνδυασμό του κ. Νταή, οπότε τη θέση θα καταλάμβανε η πρώτη αναπληρωματική από τον δεύτερο Συνδυασμό, του κ. Μπέζα, που είναι μια νέα κοπέλα, πολιτικός μηχανικός, με ασυγκρίτως περισσότερους ψήφους, η οποία και ζει με την οικογένειά της στο Γραικοχώρι.

«Αυτό που κάνατε είναι ο πλήρης ευτελισμός της Αυτοδιοίκησης», είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο, ο Αντώνης Μπέζας. «Τι έχουμε να χωρίσουμε σε ένα Συμβούλιο Κοινότητας, που από το νόμο έχει μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες; Αυτό δεν είναι αντίληψη συνεργασίας αλλά καθεστωτική νοοτροπία. Τι μήνυμα δίνετε προς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά; Γιατί δεν της ζητήσατε να αποποιηθεί τη συγκεκριμένη θέση;

Read More »
Με μόλις δύο ψήφους! Με μόλις δύο ψήφους! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάιο – Αυξήθηκαν τα δάνεια

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάιο – Αυξήθηκαν τα δάνεια
Μείωση κατά 274 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2024, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 348 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντιθέτως οι καταθέσεις από επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 577 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 36 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 3,1% από 4,4% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των Μη Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων (MXE) αυξήθηκαν κατά 559 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 154 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 18 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 190 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα

Συνολικά οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 303 εκατ. ευρώ, το Μάιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 384 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,5% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Στο σκέλος των χορηγήσεων, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάιο του 2024, ήταν θετική κατά 105 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 730 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε στο 8,3% από 7,8% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) αυξήθηκε στο 7,6% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 78 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 298 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε στο 13,7% από 15,8% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 27 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 432 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς ιδιώτες

Ωστόσο, αρνητική κατά 32 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, το Μάιο του 2024, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 34 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -1,0% από -1,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε στο 4,8% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 66 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 789 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Read More »
ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάιο – Αυξήθηκαν τα δάνεια ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάιο – Αυξήθηκαν τα δάνεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Ένα επιπλέον μάθημα στην Α’ Λυκείου

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Ένα επιπλέον μάθημα στην Α’ Λυκείου
Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αναλφαβητισμό με την εισαγωγή στην Α΄Λυκείου επιπλέον μαθήματος για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία ανακοίνωσε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την απόφαση δημοσιοποίησε ο Κυρ. Πιερρακάκης με ανάρτηση του:

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις».

Πρόκειται για μια διαπιστωμένη ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι και οι νέες μια σαφή και ισχυρή σχέση με τις βασικές οικονομικές λειτουργίες και τα οικονομικά εργαλεία και ανταποκρίνεται στις διαρκείς επισημάνσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξαρχής και με συστηματικό τρόπο εκπαίδευση των νέων στις οικονομικές γνώσεις.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ένα επιπλέον μάθημα στην Α’ Λυκείου Ένα επιπλέον μάθημα στην Α’ Λυκείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Παρασκευή 26 Ιουλίου ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους TRIO TENORO

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Παρασκευή 26 Ιουλίου ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους TRIO TENOROΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΄΄ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ΄΄

Παύλο Σιδηρόπουλο

Νικόλα Άσιμο

Νίκο Παπάζογλου

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ώρα 22:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Με τους TRIO TENORO
Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                 ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ


Read More »
Παρασκευή 26 Ιουλίου ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους TRIO TENORO Παρασκευή 26 Ιουλίου ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους TRIO TENORO Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας :Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας :Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνεςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρκετοί συνάδελφοί μας ασχολούνται είτε από ταλέντο, είτε από τρόπο έκφρασης και εκτόνωσης με τις εικαστικές τέχνες ή αλλιώς τέχνες της εικόνας και έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά πράγματα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας θέλοντας να αναδείξει αυτά τα δημιουργήματα, προτίθεται να οργανώσει Έκθεση παρουσίασης του ταλέντου και της ενασχόλησης με τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης των συναδέλφων σε κατάλληλο χώρο και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οποίος συνάδελφος επιθυμεί αλλά και από άλλα σωματεία της περιοχής να συμμετέχει στην έκθεση, να δηλώσει συμμετοχή στο e–mail του Συλλόγου: otathesp@gmail.comΓια το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                  ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας :Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας :Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Τοποθέτηση προτομής του Γεωργίου Δράκου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Τοποθέτηση προτομής του Γεωργίου Δράκου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου


Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της δωρεάς προτομής του Σουλιώτη αγωνιστή Γεωργίου Δράκου. 
Η δωρεά έγινε από τον Πνευματικό Σύλλογο Αθηνών "Οι Φίλοι του Σουλίου" και την οικογένεια Δράκου, με σκοπό την τιμή της προσφοράς του Γεωργίου Δράκου στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. 
Η προτομή θα τοποθετηθεί στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, δίπλα στις υφιστάμενες προτομές άλλων Σουλιωτών αγωνιστών.
Ο Γεώργιος Δράκος, γεννηθείς το 1788 στο Σούλι, ήταν ένας από τους σημαντικότερους καπετάνιους των Σουλιωτών και συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά την Επανάσταση του 1821. Η προτομή του θα ανεγερθεί με την ευγενική χορηγία του Αναστάσιου Δράκου, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου και απογόνου του ήρωα.
Η τοποθέτηση της προτομής έχει ήδη εγκριθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, η οποία έδωσε την άδεια για την προσωρινή τοποθέτησή της. 
Ο Δήμαρχος Σουλίου, Αθανάσιος Ζ. Ντάνης, ευχαρίστησε θερμά τον Πνευματικό Σύλλογο "Οι Φίλοι του Σουλίου" και τον Αναστάσιο Δράκο για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, η οποία συμβάλλει στη διάσωση της ιστορικής μνήμης και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα και τη φάρα των Δρακαίων.
Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του Δήμου Σουλίου να τιμήσει και να διαφυλάξει την ιστορική κληρονομιά της περιοχής, αναδεικνύοντας τους αγώνες και τις θυσίες των Σουλιωτών για την ελευθερία της Ελλάδας.
Read More »
Τοποθέτηση προτομής του Γεωργίου Δράκου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου Τοποθέτηση προτομής του Γεωργίου Δράκου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

«Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
«Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης
Ούτε μία πρόταση από όσες είχαν υποβάλλει οι Δήμοι της Ηπείρου στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας δεν έτυχε έγκρισης.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που συγκροτήθηκε έθεσε κριτήριο στην αξιολόγηση ανώτατου ορίου κόστους εργασιών ανά χιλιόμετρο δημιουργίας ή αναβάθμισης μονοπατιών ίσο με το ποσό των 3.300 ευρώ κάτι που δεν ήταν γνωστό εξ αρχής.

Αυτό πιθανολογείται ότι έγινε μετά το πλήθος προτάσεων που είχαν κατατεθεί από όλη την χώρα. Έτσι αποτέλεσε «κόφτη» και προς το παρόν καμία πρόταση στην Ήπειρο δεν τυγχάνει χρηματοδότησης.

Οι Δήμαρχοι στην συνεδρίαση της ΠΕΔ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την εξέλιξη αυτή αφού οι προτάσεις τους είχαν την ωριμότητα και την αρτιότητα που απαιτούνταν.

Μάλιστα για τους ορεινούς κυρίως η ένταξη και χρηματοδότηση μονοπατιών σε χωριά θα έδινε την δυνατότητα να κάνουν πραγματικό έργο που θα πιάσει τόπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τυγχάνει χρηματοδότησης η πρόταση που είχε κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για τη «δημιουργία δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας εντός των ορίων Δήμων Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου» με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
«Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης «Κόπηκαν» και τα μονοπάτια των Δήμων της Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που στοχεύει στην απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων από ανέργους, η υπηρεσία αποφάσισε να διπλασιάσει τον αριθμό των ωφελούμενων από 25.000 σε 50.000 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ακόμα τις αιτήσεις τους. Κάθε συμμετέχων θα παρακολουθήσει ένα θεωρητικό πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης από ανεξάρτητους φορείς και όσοι περάσουν θα λάβουν το συνολικό επίδομα κατάρτισης, το οποίο φτάνει τα 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
Εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων

Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τη λίστα διαθέσιμων προγραμμάτων κατάρτισης αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του NextGenerationEU και αποσκοπεί στην ταχεία εργασιακή επανένταξη των ανέργων, με επίκεντρο τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.
Read More »
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα κατάρτισης 400 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου»

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου» Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, η οποία είχε γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο, μέσω επιστολής, από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου» τον Μάρτιο 2024.

Η δωρεά αφορά σε εργασίες ανακαίνισης χώρων κτιρίων της Α.Ε.Ν. Ηπείρου και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (#250.000,00 €#).

Ειδικότερα, το έργο δωρεάς, περιλαμβάνει :την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής της δεξιάς πτέρυγας, του πρώτου ορόφου του κτιρίου των κοιτώνων των σπουδαστών (κτίριο 4), με ταυτόχρονη δημιουργία χώρου καθιστικού, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μικρή κουζίνα, με στόχο την αναβάθμιση της διαβίωσης των σπουδαστών της Ακαδημίας.
Την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, του πρώτου ορόφου του κτιρίου των κοιτώνων των σπουδαστριών (κτίριο 7) και την δημιουργία επιπλέον χώρων υγιεινής στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των σχολών ΑΕΝ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, έχει προτείνει για εξειδίκευση το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για τεχνικοεκπαιδευτικό εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επίσης, έχει ενταχθεί η πράξη «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακής υποδομής ΑΕΝ Ηπείρου», προϋπολογισμού 686.330 € στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου, για την εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης.

Σημειώνεται ότι η σχετική Σύμβαση Δωρεάς Έργου υπεγράφη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, την κ. Ιωάννα Μαρτίνου, διαχειρίστρια του «Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου», τον κ. Αναστάσιο Καραογλάνη, εκπρόσωπο της εταιρείας «ΔΗΛΟΣ ΑΤΕ» και τον Δρ. Γεώργιο Δ. Πατέρα, εκπρόσωπο του «Ναυτικού Επιμελητήριου Ελλάδας».

Οι προτάσεις και η έγκριση των παρεμβάσεων έγινε από την Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία θα είναι και υπεύθυνη για την παρακολούθηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαριστεί θερμά τους δωρητές και συγχαίρει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οι οποίες στηρίζουν έμπρακτα τη λειτουργία και την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για την ενίσχυση της ποιότητας των σπουδών των νέων που επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν στο ναυτικό επάγγελμα.
Read More »
Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου» Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνου» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τελετή έναρξης 1ου Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Ηγουμενίτσα: Τελετή έναρξης 1ου Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Μία διαδραστική μουσική παρουσίαση με αφηγήματα από τα ήθη και τα έθιμα της Θεσπρωτίας , της Βορείου Ηπείρου και των Βλάχων , όπου πρωταγωνιστεί η Γυναίκα ....
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τελετή έναρξης 1ου Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ηγουμενίτσα: Τελετή έναρξης 1ου Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα και στα Σύβοτα το νέο βίντεο κλιπ του Πιλάτου Κουνατίδη

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024
Στην Ηγουμενίτσα και στα Σύβοτα το νέο βίντεο κλιπ του Πιλάτου Κουνατίδη


Ο Πιλάτος Κουνατίδης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο "Όπου Πάω Όπου Πάω", σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη. Η κυκλοφορία του τραγουδιού σηματοδοτεί τη συνεργασία του καλλιτέχνη με τη Heaven Music, με την οποία πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο.

Το τραγούδι "Όπου Πάω Όπου Πάω", που αναμένεται να κερδίσει την αγάπη του κοινού αυτό το καλοκαίρι, συνοδεύεται από ένα βίντεο κλιπ που μας ταξιδεύει σε πανέμορφα τοπία και μαγευτικές παραλίες της Ηγουμενίτσας και των Συβότων Θεσπρωτίας.

Όπου πάω, όπου πάω,
Σε κουβαλάω μαζί μου,
Όπου πάω, όπου πάω,
Είσαι η αναπνοή μου.

Όπου πάω, όπου πάω,
Εσένα μόνο θυμάμαι,
Όπου πάω, όπου πάω,
Τις νύχτες δεν κοιμάμαι.

Δείτε το Official Music Video:


Video Directed By Wideview Entertainment

Ο Γιώργος Μουκίδης υπογράφει τον προγραμματισμό και την ενορχήστρωση του τραγουδιού, ενώ συμμετέχουν οι μουσικοί Βασίλης Σιδέρης (κιθάρες), Γιάννης Γρηγορίου (μπάσο), Βασίλης Μαρκόπουλος (κλαρίνο), Βασίλης Κουτσολέλος (τύμπανα), Βαλάντης Κουσκούς (πλήκτρα), Κώστας Μπασάρης (κρουστά) και Pape (βιολιά). Η ηχογράφηση, μίξη και mastering έγιναν από τον Τάκη Αργυρίου στο Studio 111.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα και στα Σύβοτα το νέο βίντεο κλιπ του Πιλάτου Κουνατίδη Στην Ηγουμενίτσα και στα Σύβοτα το νέο βίντεο κλιπ του Πιλάτου Κουνατίδη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Σελίδες