Δήλωση του Αλ. Καχριμάνη για το εργατικό δυστύχημα στην Αρίστη

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Δήλωση του Αλ. Καχριμάνη για το εργατικό δυστύχημα στην ΑρίστηΤη βαθιά θλίψη για το δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος στην Αρίστη εκφράζει σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, συγκεκριμένα αναφέρει:

“Εκφράζω την οδύνη μου για το σημερινό δυστύχημα στο έργο κατασκευής της αποχέτευσης της Τοπικής Κοινότητας Αρίστης, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος, από τους πλέον έμπειρους της αναδόχου εταιρίας.

Εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον έτερο εργαζόμενο που τραυματίστηκε στο ίδιο συμβάν.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αρχές.

Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου εκείνο που αυτή την ώρα μπορούμε να πούμε στην οικογένεια του θύματος, , πέρα από τα συλλυπητήριά μας, είναι ότι θα της συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο.”

Read More »
Δήλωση του Αλ. Καχριμάνη για το εργατικό δυστύχημα στην Αρίστη Δήλωση του Αλ. Καχριμάνη για το εργατικό δυστύχημα στην Αρίστη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Στην Ήπειρο επτά βραβεία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Στην Ήπειρο επτά βραβεία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων
Παρουσία περισσοτέρων από 350 επαγγελματιών από τον κλάδο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, του interior και του lighting design έλαβε χώρα η ένατη τελετή απονομής των Interiors Awards 2024. Η τελετή απονομής έγινε στο αμφιθέατρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Tα Interiors Awards της BOUSSIAS Events έχουν πλέον καθιερωθεί από την ίδια την αγορά ως ο ετήσιος θεσμός επιβράβευσης έργων δημιουργίας εσωτερικών χώρων.

Περισσότερα από 170 υποψήφια έργα απέσπασαν διακρίσεις

Ανάμεσα στους νικητές και 7 έργα από την Ήπειρο τα οποία απέσπασαν διακρίσεις.

-GOLD βραβείο στην εταιρεία VASILIS PAPADIAS DESIGN STUDIO για το Chalet Chamois του χιονοδρομικού κέντρου Anilio Adventure Park στο Μέτσοβο.

-GOLD βραβείο στην εταιρεία DIMITRIADIS INSPIRATIONAL DESIGN για το Province Residence στην Πάργα

-SILVER βραβείο στην εταιρεία UNITY DESIGN MATINA TSATSI και MK DESIGN STUDIO MILTOS KALOGERIS για τη Venos Farm που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα

-SILVER βραβείο στην εταιρεία UNITY DESIGN MATINA TSATSI και MK DESIGN STUDIO MILTOS KALOGERIS το aura Beauty Salon Concept στην Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς.

-SILVER βραβείο στην εταιρεία VASILIS PAPADIAS DESIGN STUDIO για το εστιατόριο ERECTUS στα Γιάννενα

-SILVER βραβείο στην εταιρεία SAVVAS NIKOLATOS για το No Stars – Luxury Hotel Apartments στα Γιάννενα

-BRONZE βραβείο στην εταιρεία VASILIS PAPADIAS DESIGN STUDIO για τη μελέτη και το σχεδιασμό του STOES Boutique Hotel στα Γιάννενα,

Αναλυτικά ο πίνακας όλων των νικητών στο https://www.interiorsawards.gr/

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Πέτρος Κουμπλής και Σοφία Κωνσταντινίδου.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Στην Ήπειρο επτά βραβεία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων Στην Ήπειρο επτά βραβεία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Δωρεάν διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Δωρεάν διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες

Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων
στις Τρίτεκνες οικογένειες – Μέλη του Συλλόγου

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο «Ίδρυμα Η. Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας.

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 και ώρες 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. (ή μέχρι εξαντλήσεως των αγαθών)

Για την διανομή είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου μας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της διανομής θα πραγματοποιούνται ανανεώσεις συνδρομών καθώς και νέες εγγραφές

Read More »
Δωρεάν διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες Δωρεάν διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ερώτημα για τον έκπτωτο της Ηγουμενίτσας…

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ερώτημα για τον έκπτωτο της Ηγουμενίτσας…

Κλήθηκε ή δεν κλήθηκε ο έκπτωτος αντιδήμαρχος της Ηγουμενίτσας που μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ;

Τέθηκε το ερώτημα με την διαφορά ότι άλλη απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος κι άλλη ο υπηρεσιακός παράγοντας του Φορέα..

Δεν κλήθηκε είπε ο Πρόεδρος, κλήθηκε είπε ο υπηρεσιακός..

Στη συνεδρίαση βέβαια δεν παρέστη όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αντικατασταθεί από το Δήμο του..

Μάλιστα κάποια μέλη του Φορέα έκαναν τον ανήξερο για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ηγουμενίτσας αφού δεν είδαν αναρτημένη στο Διαύγεια καμία απόφαση για την έκπτωση αιρετών..

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ερώτημα για τον έκπτωτο της Ηγουμενίτσας… Ερώτημα για τον έκπτωτο της Ηγουμενίτσας… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ερευνώ – καινοτομώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιους αφορά

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ερευνώ – καινοτομώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιους αφορά
Κεντρικός άξονας χρηματοδότησης της δράσης Στρατηγικής Σημασίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, η οποία ξεκινάει την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

«Το θέμα που εστιάζουμε, εκτός από την χρηματοδότηση, είναι τι παράγουμε με την καινοτομία που αναπτύσσεται στη χώρα μας», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας τολμά, προοδεύει και προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια. Αλλά, για να «ωριμάσει» επαρκώς και να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό απαιτούνται διαρκή άλματα. Στον τομέα των πατεντών, όπως είπε, δαπανούμε τα ίδια χρήματα με την Πορτογαλία, ωστόσο εκεί ετησίως, εγκρίνονται γύρω στις 300-340 πατέντες, η Ιρλανδία ξεπερνάει τις 1000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 170 με 180 πατέντες. «Η πρακτική εφαρμογή της καινοτομίας μας ενδιαφέρει» υπογράμμισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης με αυτό τον προσανατολισμό προωθεί κίνητρα για την σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγορά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι, εκτός από τη νέα δράση, έχουν θεσπιστεί κίνητρα και στον Αναπτυξιακό νόμο ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να αναζητά τρόπους για την στήριξη της διασύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την αγορά.

Στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης επανέλαβε ότι πάνω από το 60% της ανάπτυξης του 2024 θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο, αυτή τη χρονιά, θα ανέλθει σε 12,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 12%, και θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 14 ετών.

Επιπλέον σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μαζί με τους εθνικούς πόρους, και πρόσθεσε ότι, εφόσον η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες ανάπτυξης της Ευρώπης έχουν ιδιαίτερη σημασία για την χωρα μας οι επερχόμενες πολιτικές στην ΕΕ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μαξιμος Σενετάκης, υπογράμμισε κι αυτός πως για το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας δεν επιτυγχάνεται η εμπορική της αξιοποίηση και η δράση αποτελεί βασικό εργαλείο για να σφυρηλατηθούν δεσμοί συνεργασίας μεταξύ συστήματος καινοτομίας και αγοράς, να βοηθήσει να αυξηθεί το ερευνητικό και τεχνικό προσωπικό που θα μείνει στη χωρα και να αυξηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη καθώς «η μερίδα του λέοντος» θα πάει στις περιφέρειες 234 εκατ ευρώ. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν θελουμε να ευημερήσουμε σε μια παγκόσμια οικονομία που αλλάζει δραστικά, με προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής, πρέπει να καινοτομήσουμε και το Ερευνώ – Καινοτομώ είναι βασικό εργαλείο υλοποίησης αυτού του στόχου».

Τέλος ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής γνωστοποίησε ότι, από τους δύο κύκλους του προηγούμενου προγράμματος έχουν πιστοποιηθεί 1026 έργα, δηλαδή έχει πιστοποιηθεί το 91,77% του προγράμματος και αυτό τον καιρό πραγματοποιείται ο τελικός έλεγχος για τα τελευταία 92 έργα «οπότε θα είμαστε στο 100% εντός του Ιουνίου» τόνισε.

Επιπλέον, έχει χρηματοδοτηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και μέχρι το τέλος Αύγουστο η απορρόφηση του προηγούμενου, Ερευνώ – Καινοτομώ θα είναι στο 100%.

«Το νέο πρόγραμμα επιδιώκει μεγαλύτερη ευελιξία, λύνει προβλήματα του προηγούμενου προγράμματος και ειναι προπομπός των επόμενων προγραμμάτων» σημείωσε ο γενικός γραμματέας.

Η δράση

Η δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ και αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες ΜμΕ, ομάδες επιχειρήσεων ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Βασικός στόχος είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα πρέπει να αφορούν σε έργα έρευνας και καινοτομίας και να εντάσσονται σε μια από τις τέσσερις παρεμβάσεις:

I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις

II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις

Η υποβολή των Αιτήσεων Χρηματοδότησης (προτάσεων) γίνεται ηλεκτρονικά στην ελληνική γλώσσα μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), για όλες τις Παρεμβάσεις της Δράσης, ορίζεται η Πέμπτη 06.06.2024 και ώρα 12:00 με καταληκτικές ημερομηνίες ως εξής:
– για την Παρέμβαση Ι την Τετάρτη 10.07.2024 και ώρα 15:00
– για την Παρέμβαση ΙΙ την Τετάρτη 17.07.2024 και ώρα 15:00
– για τις Παρεμβάσεις ΙΙΙ και IV η Πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Κατηγορία Περιφέρειας και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27.11.2024 και ώρα 15:00.

Η δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωση μέσω του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» στο τηλέφωνο 801 11 36 300, στο email επικοινωνίας: infoepan@mou.gr και από την ΕΥΔΕ ΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση erevno-kainotomo@gsrt.gr.

Read More »
Ερευνώ – καινοτομώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιους αφορά Ερευνώ – καινοτομώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιους αφορά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο 40.000 σε Ασημακοπούλου και 400.000 σε ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο 40.000 σε Ασημακοπούλου και 400.000 σε ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mailΒαριά πρόστιμα επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και στο υπουργείο Εσωτερικών για την πολύκροτη υπόθεση με τη διαρροή email εκλόγέων. Συγκεκριμένα, στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ, ενώ στο υπουργείο πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διακινήθηκε εκτός του υπουργείου ολόκληρο «το αρχείο με προσωπικά δεδομένα του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων εξωτερικού για τις εκλογές του Ιουνίου 2023, για το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνος επεξεργασίας, και για το οποίο η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει καμία απολύτως περίπτωση διαβίβασής του σε αποδέκτες εκτός Υπουργείου».

Η υπόθεση είχε ως συνέπεια η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου να μείνει εκτός από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς και να αποπεμφθούν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.
 
Η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έλαβε μεγάλο πλήθος καταγγελιών σχετικά με αζήτητη πολιτική επικοινωνία μέσω e-mail που εστάλη την 1/3/2024, με τίτλο «100 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές», από την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Κατόπιν αυτών η Αρχή διερεύνησε αυτεπάγγελτα την υπόθεση, ασκώντας τις εξουσίες έρευνας που διαθέτει άμεσα και ελέγχοντας τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατόπιν σειράς επιτόπιων ελέγχων και λήψης πειστηρίων και στοιχείων στο πλαίσιο του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι αρχείο με προσωπικά δεδομένα του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων εξωτερικού για τις εκλογές του Ιουνίου 2023, για το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνος επεξεργασίας, και για το οποίο η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει καμία απολύτως περίπτωση διαβίβασής του σε αποδέκτες εκτός Υπουργείου, διακινήθηκε εκτός του Υπουργείου. Το εν λόγω αρχείο περιείχε, πέραν των γνωστών στοιχείων των εκλογικών καταλόγων, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των εκλογέων εξωτερικού, στοιχεία τα οποία εξαιρούνται από τη χορήγηση στους δικαιούχους αντιτύπων εκλογικών καταλόγων.

Το εν λόγω αρχείο δημιουργήθηκε στις 8 Ιουνίου 2023 για εσωτερική χρήση στο Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με σκοπό που αφορά την εκλογική διαδικασία. Συμπεραίνεται ότι η διαρροή του συγκεκριμένου αρχείου συνέβη μεταξύ 8 και 23 Ιουνίου 2023, καθώς αποδείχθηκε ότι στις 23 Ιουνίου 2023 το αρχείο διαβιβάστηκε στον τότε Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο, από αποστολέα του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα η ταυτότητα και η ιδιότητα, προκειμένου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να το χρησιμοποιήσει για την ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Στις 20 Ιανουαρίου 2024 το εν λόγω αρχείο εστάλη στην κ. Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο. Η κ. Ασημακοπούλου στη συνέχεια επεξεργάστηκε το προερχόμενο από το Υπουργείο Εσωτερικών αρχείο με σκοπό την αποστολή e-mail σε όλους τους εκλογείς που περιέχονταν σε αυτό. Το ηλεκτρονικό μήνυμα της κ. Ασημακοπούλου δεν περιλάμβανε τις απαιτούμενες από το άρθρο 14 ΓΚΠΔ πληροφορίες προς ενημέρωση των αποδεκτών του, ιδίως για την πηγή προέλευσης των προσωπικών τους δεδομένων.

Όσον αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών, η διαρροή αρχείου που προορίζεται αποκλειστικά για εσωτερική χρήση αποτελεί περιστατικό παραβίασης της εμπιστευτικότητας προσωπικών δεδομένων και άρα παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών εντοπίστηκαν ελλείψεις στις διαδικασίες και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές προστασίας των δεδομένων, πλημμέλειες στη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και μη τεκμηριωμένες ανακοινώσεις των συνθηκών του περιστατικού. Τέλος, διαπιστώθηκαν ελλείψεις και ανακρίβειες στο περιεχόμενο των σχετικών τηρούμενων αρχείων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στην κ. Ασημακοπούλου, η Αρχή διαπίστωσε ότι η συλλογή προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας και η χρήση τους για την αποστολή μηνύματος πολιτικής επικοινωνίας έγινε κατά παράβαση της βασικής αρχής της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας της επεξεργασίας, καθώς έγινε κατά παράβαση μιας σειράς διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας και επιπλέον δεν θα μπορούσε να είναι ευλόγως αναμενόμενη για τα υποκείμενα των δεδομένων (εκλογείς εξωτερικού).

Η Αρχή επέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, διοικητικό χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 400.000 ευρώ για παραβάσεις των άρθρων 5, 25, 30, 32 και 33 του ΓΚΠΔ και έδωσε εντολή να προβεί σε ενέργειες που αφορούν τη συμμόρφωση των τηρούμενων μέτρων και διαδικασιών με τον ΓΚΠΔ, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Αρχή επισημαίνει ότι οι διαπιστωθείσες παραβάσεις δεν σχετίζονται με τη διαδικασία διενέργειας της ψηφοφορίας. Η Αρχή επέβαλε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, διοικητικό χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 40.000 ευρώ για παραβάσεις των άρθρων 5, 6 και 14 του ΓΚΠΔ και έδωσε εντολή διαγραφής των εν λόγω δεδομένων.

Ως προς τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Θεοδωρόπουλο, η Αρχή ανέβαλε την έκδοση απόφασης, δεδομένου ότι ο τελευταίος μετά την ακρόαση και την υποβολή υπομνημάτων, προσκόμισε ένορκη βεβαίωσή του ως προς τον τρόπο περιέλευσης σε αυτόν των εκλογικών καταλόγων, ως νεότερο κρίσιμο στοιχείο, από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των εκεί προβαλλόμενων ισχυρισμών.

Τι απαντά το υπουργείου Εσωτερικών

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνονται τα εξής:

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επιβεβαιώνει ότι η αποστολή προεκλογικού υλικού σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις Ελλήνων πολιτών δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, αφού αποδείχτηκε ότι η σχετική λίστα είχε δημιουργηθεί στις 8 Ιουνίου 2023 και είχε σταλεί στον Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας στις 23 Ιουνίου 2023, οκτώ δηλαδή μήνες πριν νομοθετηθεί η επιστολική ψήφος και πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όταν η χώρα είχε Υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Προφανώς δεν έχει σχέση ούτε με τις εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται εδώ και 50 χρόνια στη χώρα μας με άψογο τρόπο, υπό την εποπτεία των Δικαστικών Αρχών.

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, δήλωσε την απόφαση της να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, και πολύ γρήγορα ανελήφθησαν πολιτικές ευθύνες με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών που ήταν τον Ιούνιο του 2023 αρμόδιος για τις εκλογές, καθώς και του Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη μη συμμετοχή της εν λόγω ευρωβουλευτού στις Ευρωεκλογές 2024.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών θα μελετήσουμε ενδελεχώς την απόφαση της Αρχής, με την οποία συνεργαστήκαμε πλήρως, προκειμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες νομικές μας ενέργειες.

Η προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών οφείλει να είναι διαρκής, με βάση και τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας. Ακριβώς γι’ αυτό, έχουμε ήδη δρομολογήσει σειρά πρωτοβουλιών, με νέα μέτρα προστασίας, όπως η κρυπτογράφηση των προσωπικών δεδομένων, η κατάρτιση ειδικού, υποχρεωτικού προγράμματος επιμόρφωσης για όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών και η δρομολόγηση ειδικής οριζόντιας μελέτης προκειμένου να εξεταστούν οι υφιστάμενες πολιτικές ασφαλείας και να αποτυπωθούν προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας και των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
Read More »
Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο 40.000 σε Ασημακοπούλου και 400.000 σε ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο 40.000 σε Ασημακοπούλου και 400.000 σε ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στη ΘεσπρωτίαΟ υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από το Βουλευτή του νομού Βασίλη Γιόγιακα, περιόδευσε τη Δευτέρα στη Θεσπρωτία, όπου είχε σειρά επαφών και επισκέψεων.Στην Παραμυθιά, ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ντάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τρόπους διασύνδεσης των τοπικών επιχειρήσεων, των πανεπιστημιακών σχολών και της νεολαίας της περιοχής, με στόχο την αναστροφή του φαινομένου του brain drain. Ο υφυπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής για την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της παραμονής των νέων στον τόπο τους.Στη συνέχεια, ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε το Καρβουνάρι, όπου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης. Ενημερώθηκε για την επένδυση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιείται στην περιοχή, η οποία δημιουργεί 200 θέσεις εργασίας. «Η Οικονομική Διπλωματία στηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και προωθεί την εξωστρέφειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.O υφυπουργός είχε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη, όπου συζητήθηκε η ανάπτυξη της περιοχής, η κατασκευή του διαδρόμου Orient East Med, και η μετατροπή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε πολυτροπική πλατφόρμα ανεφοδιασμούΕπόμενος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η Κεστρίνη, όπου ξεναγήθηκε στη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας Europrawn. Εκεί, επεσήμανε πως η Οικονομική Διπλωματία ενισχύει τις εξαγωγές και προωθεί την εξωστρέφεια με τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και την οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών.Ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε τη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας Σκάλωμα Α.Ε. και το συσκευαστήριο της στη Λωρίδα Σαγιάδας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Κατά την επίσκεψή του, αναφέρθηκε στη σθεναρή υποστήριξη των επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος των εμπορικών δρόμων από βορρά προς νότο και από δύση προς ανατολή, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση των εξαγωγών.Η περιοδεία του υφυπουργού στη Θεσπρωτία, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Τελωνείο Μαυροματίου, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τις εμπορικές ροές από και προς τη γείτονα χώρα.


Read More »
Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στη Θεσπρωτία Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 31 Μαΐου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Γενικά Θέματα
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 1ο
Συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία Δήμου – ΟΛΗΓ ΑΕ με βάση τις διατάξεις του Ν.5048/23.

Θέμα 2ο
Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» της Πράξης με κωδικό ΟΠΣ 6000887.

Θέμα 3ο
Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Πράσινου Σημείου του Δήμου Ηγουμενίτσας».

Θέμα 4ο
Χορήγηση 1ης παράτασης χρόνου παράδοσης της προμήθειας «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» της αριθ. πρωτ. 17964/16.08.2023 σύμβασης (AΔAM:23SYMV013268388) της πράξης 5163963 με τίτλο: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)».

Θέμα 5ο
Παροχή παγίας προκαταβολής στο Δήμο και στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.


Θέματα Δημοτικής Επιτροπής
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δημάκος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 6ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2024.

Θέμα 7ο
Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων – θαλάσσιων μέσων αναψυχής – καντινών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας και στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος βάση του Ν.5048/2023.

Θέμα 8ο
Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση Οικίσκου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Καραβοστάσι» της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 9ο
Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τη μεταφορά θέσης περιπτέρου από τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης σε νέα θέση στην Ηγουμενίτσα.

Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας
Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Μητσέλος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 10ο
Έγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορο Δημότη για την αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών αναγκών.

Θέμα 11ο
Εξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου για παραχώρηση του Δημοτικού κτηρίου «Πέτρινο».

Θέματα Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Εισηγήτρια: κα Μαρίνα Κοσιώρη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Θέμα 12ο
Κατανομή Β’ δόσης 2024 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Καταπλακώθηκαν δύο εργάτες | Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Καταπλακώθηκαν δύο εργάτες | Σε εξέλιξη η επιχείρηση


Συναγερμός έχει σημάνει σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ μετά από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην Αρίστη Ζαγορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο εργάτες καταπλακώθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών που γίνονται για παρεμβάσεις βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου.

Ο ένας εργάτης έχει απεγκλωβιστεί από πολίτες που έσπευσαν να συνδράμουν και τραυματισμένος μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος παραμένει εγκλωβισμένος.

Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και η αστυνομία.
Read More »
Καταπλακώθηκαν δύο εργάτες | Σε εξέλιξη η επιχείρηση Καταπλακώθηκαν δύο εργάτες | Σε εξέλιξη η επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Φιλιατών


32χρονος, ο οποίος κρατούνταν στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο σε κελί, στο νοσοκομείο Φιλιατών, απέδρασε το μεσημέρι της Δευτέρας. 
Ο 32χρονος, κρατούνταν προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς καταδικάστηκε μετά από αυτόφωρη διαδικασία την π. Παρασκευή, έπειτα από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. 
Την Κυριακή εκδήλωσε ασθένεια και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, από όπου σήμερα απέδρασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή από τις αστυνομικές αρχές
Read More »
Απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Φιλιατών Απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ
Συνεχίζεται η μεγάλη ανταπόκριση στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες, με συνολικά περισσότερες από 10.000 εγγραφές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας, έχουν ήδη εγγραφεί 1.568 επιχειρήσεις και 8.485 πολίτες, 3.911 (46%) εκ των οποίων είναι άνεργοι, έχουν γίνει 8.500 matches (αντιστοιχίσεις), μέσω JOBmatch, ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους και έχουν ολοκληρωθεί 2.952 συνεντεύξεις, χωρίς καμία διαμεσολάβηση.

Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr απευθύνεται σε επιχειρήσεις και η εφαρμογή JOBmatch σε όσους αναζητούν εργασία.

Η χρήση του καινοτόμου ψηφιακού εργαλείου της ΔΥΠA είναι πολύ απλή.

Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr το προφίλ τους και «αναζητούν υπάλληλο» άμεσα από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως, ενδεικτικά, ειδικότητα, επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη), ημερομηνία έναρξης εργασίας και εύρος μισθού.

Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή JOBmatch, που είναι διαθέσιμη σε Android (Google Play Store) και IOS (Apple App Store), να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως, για παράδειγμα, επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, ωράριο, περιοχή, εύρος μισθού και ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ώστε να τους επιλέξουν και στη συνέχεια να προτείνουν ημέρα και ώρα συνέντευξης.

Έτσι, η διαδικασία εύρεσης υπάλληλου μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενημερώνεται άμεσα από την εφαρμογή JOBmatch, μόλις μία επιχείρηση τον επιλέξει για συνέντευξη και έχει την επιλογή αποδοχής ή απόρριψης της πρόσκλησης.

Σε περίπτωση αποδοχής, η επιχείρηση βλέπει τα στοιχεία του και επικοινωνεί μαζί του για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Επίσης, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα φίλτρα αναζήτησης, όσο συχνά επιθυμούν, διαμορφώνοντας το προφίλ τους ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους και τις επιλογές τους.

Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά, μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή, μέσω browser, από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser (Chrome, Firefox, Safari, Edge κ.λπ.).
Read More »
Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγγραφές στο JOBmatch της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής (συνεδρίαση 28 Μαϊου 2024)

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής
(συνεδρίαση 28 Μαϊου 2024)
Την Τρίτη 28-05-2024 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 2ου Υποέργου «Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού € 1.510.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Μπόιδα - Μαυρής», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036169474 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 01-03-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου υποέργου «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου» προϋπολογισμού € 784.845,81 με ΦΠΑ της ομώνυμης πράξης, με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036174270 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση του από 16-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα - Μαυρής», προϋπολογισμού € 640.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022041074 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση του από 20-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών αντικατάστασης και επισκευής μετόπης θύρας φράγματος ΔΟ Βόσσας του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου», προϋπολογισμού 62.372,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 30-04-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Τεχνικός σύμβουλος για την μελέτη γέφυρας στην περιοχή Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 20-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση τοποθέτηση πλέγματος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (θέση Ασφάκα)», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 15-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη έργων τμηματικής διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα Καρυδά και τάφρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 173.307,44 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 20-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση τοποθέτηση βραχοπλέγματος σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λευκοθέας Δ. Ζίτσας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδοποιίας της συνδετήριας οδού με επαρχιακή οδό Κάτω Πεδινών – Αρίστης Ζαγορίου», προϋπολογισμού 91.000,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραμυθίας», προϋπολογισμού 155.000,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ Κατσικά Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου, ήτοι την συγκρότηση επιτροπών παραλαβής των έργων α) «Αποκατάσταση δρόμων Κοινότητας Χρυσοβίτσας», β) «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού Κοινότητας Χρυσοβίτσας», γ) «Τοιχοποιίες Δήμου Μετσόβου», δ) «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Ανθοχωρίου», ε) «Τοιχοποιίες Κοινότητας Ανθοχωρίου» και στ) «Συντήρηση – αντικατάσταση αποχετευτικού δικτύου Δήμου Μετσόβου».

Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου, ήτοι την συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του έργου «Διευθέτηση ομβρίων Μικρού Περιστερίου».

Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου, ήτοι την επίβλεψη του έργου «Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Μετσόβου».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες πλήρους αναστήλωσης του παλαιού σχολαρχείου και του παλαιού παρθεναγωγείου Γαναδιού», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-07-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου», αναδόχου Ευγένιου Παππά, μέχρι την 18-10-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», αναδόχου «ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 30-07-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στην περιοχή παράκαμψης Νικόπολης», αναδόχου «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Α.Τ.Ε.Β.Ε. με δ.τ. ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε.», μέχρι την 15-07-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση απορροή όμβριων στην επαρχιακή οδό προς Μαλούνι Θεσπρωτίας (παροχή υπηρεσιών)», αναδόχου Κόντη Χρήστου, μέχρι την 13-08-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στη διασταύρωση προς Τ.Κ. Νεοκαισάρειας», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση του 5ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας στα σημεία της διακλάδωσης επαρχιακής οδού προς Κρύα - Αγία Μαρίνα- Ελεούσα και εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ», αναδόχου «ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε.».

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός ρεμάτων περιοχής Βοτονοσίου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαγνωστικές - διερευνητικές εργασίες αποτύπωσης και τεκμηρίωσης των τειχών του κάστρου του Αγίου Ανδρέα (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Σύμβουλος υποστήριξης της ΔΤΕ Π.Η. για την εκπόνηση Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ) αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Έγκριση υποβολής αιτήματος τροποποίησης του έργου «Έργα Διευθέτησης Ρέματος Ξηροποτάμου Π.Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".

Έγκριση Συμμετοχής / εκδήλωσης ενδιαφέροντος και Έγκριση Σχεδίου Εκτελεστικής Σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ και Αναδόχου στο πλαίσιο της Συμφωνίας - Πλαίσιο για το Έργο «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών».

Έγκριση του προσωρινού πίνακα παρακατάθεσης αποζημίωσης δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων και επικείμενων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση τροποποίηση 13ης επαρχιακής οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας –Ζωοδόχος – Γραμμένο – Βαγενήτι – Πολύλοφος – Λύγγος)» στο Δήμο Ζίτσας του Ν. Ιωαννίνων, καθώς και των δικαστικών δαπανών, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 260/2023 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση οδοστρώματος επαρχιακής οδού Ανθοχωρίου – Βαλανιδιάς Δήμου Δωδώνης», αναδόχου «Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», μέχρι την 06-12-2024.

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης υπηρεσιών φύλαξης των εγκαταστάσεων του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης λίθινων τοίχων και γκαλντεριμιού σύνδεσης επαρχιακού δικτύου με παραδοσιακό γεφύρι στο Ανθοχώρι Μετσόβου (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος Παλαιοχωρίου Συρράκου και συντήρηση πρόσβασης προς Άγιο Γεώργιο (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση χωμάτινων οδών πρόσβασης παραγωγικών μονάδων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας οδικού δικτύου προς Κατάρα (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης, αντισκωριακή προστασία και χρωματισμός γέφυρας belley Ραφταναίων (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με τους γονείς τους ή τους κατά νόμο επιτρόπους μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων με επιδόματα άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων αναδόχων Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

Απόφαση για την άσκηση ενδίκων μέσων κατά της Α.Π οικ. ΥΠΕΝ/ΣΕΒΕ/47503/3013/30-04-2024 απόφασης της Γενικής Δ/νσης Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ.

Απόφαση για την μή άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ’ αριθμ. 717/2022 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε Ιωαννίνων οικ. έτους 2024 για την πληρωμή συνδρομής έτους 2024, του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων - Σχεδία».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την δημοσίευση της γνωστοποίησης της προκήρυξης (σε περίληψη) για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προσθήκη συμπληρωματικών στοιχείων (νέων παραγωγών, φωτογραφιών και θεματικών ενοτήτων) στην ιστοσελίδα προώθησης ηπειρωτικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη φιλοξενία Ελβετών δημοσιογράφων έτους 2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με τον Πανηπειρωτικό Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», αγώνων καλαθοσφαίρισης γυναικών, από 12 έως 17 Ιουνίου 2024, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην εκδήλωση – συναυλία του Διεθνούς Κέντρου Ηπειρώτικης Μουσικής, με τίτλο «Έξι γυναίκες τραγουδάνε Ηπειρώτικα», που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2024 στο Θέατρο ΕΗΜ, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση με την Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, των πανελλήνιων πρωταθλημάτων OLYMPIC και MIDDLE, στις 16-06-2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για παράθεση δείπνου στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου Υπουργών, Υφυπουργών και Γ.Γ. Υπουργείων, στις 5 Ιουνίου 2024, στα Ιωάννινα.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Έγκριση του από 15-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση πεδινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 21-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού - αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 140.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 22-05-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συνδρομή στον καθαρισμό τάφρων και διωρύγων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Νέες εργασίες συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας», προϋπολογισμού € 148.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας Β΄ Φάση)», αναδόχου «Κ/Ξ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. – ΑΒΡΑΝΑΣ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 31-01-2025.

Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για απόφραξη - καθαρισμό φρεατίων - τεχνικών κατασκευών απορροής ομβρίων επί του επαρχιακού δικτύου για το έτος 2024».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και για εργασίες επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας.

Έγκριση διενέργειας διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, για την ανάδειξη προμηθευτών υγρών καυσίμων (πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη αμόλυβδη) και λιπαντικών για τα έτη 2025, 2026 και 2027 για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας και ΝΠΔΔ χωρικής αρμοδιότητάς της.

Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας γραφικής ύλης, χαρτιού εκτύπωσης και αναλωσίμων εκτυπωτών και φωτοτυπικών μηχανημάτων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Άρτας, για το έτος 2024.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-03-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Οδικό Κύκλωμα Μουργκάνας - Αποκατάσταση Ζημιών - Οριζόντια Σήμανση», προϋπολογισμού € 700.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή κυκλικού κόμβου Προδρομίου στην Ε.Ο. Παραμυθιάς – Γλυκής», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ».

Έγκριση του Πρακτικού Νο2/15-05-2024 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης για το τμήμα Α) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Ανάδειξη εργολάβων / μειοδοτών για την παροχή υπηρεσιών ελέγχου των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες (Τμήμα Α, προϋπολογισμού € 18.441,60 με ΦΠΑ) και για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό των προστατευόμενων ελαιοδέντρων (Τμήμα Β, προϋπολογισμού € 118.460,16 με ΦΠΑ), στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2024 σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες εντός χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας», συνολικού προϋπολογισμού € 136.901,76 με ΦΠΑ 13%, και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για το τμήμα Α.

Έγκριση του Πρακτικού Νο1/22-05-2024 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2α του Ν. 4412/2016, για την ανάδειξη μειοδότη για την παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό των προστατευόμενων ελαιοδέντρων (άγονο Τμήμα Β της με α/α ΕΣΗΔΗΣ: 347521 διακήρυξης), στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2024 σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες εντός χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 118.460,16 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση τροποποίησης, ως προς το οικονομικό αντικείμενο, της υπ’ αριθμ: 114585/15622/14-07-2023 συναφθείσας σύμβασης μεταξύ της ΠΕ Θεσπρωτίας και της εταιρείας «Express Facility Management Α.Ε.», για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο ΚΕΔΑΣΥ Θεσπρωτίας, λόγω νομοθετικής ρύθμισης για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Έγκριση 8ης τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2023 - 2024.

Απόφαση επί αιτήματος του κ. Αλεξάνδρου Σταυρόπουλου, για εξωδικαστικό συμβιβασμό, με καταβολή αποζημίωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου για υλικές ζημιές από τροχαίο συμβάν.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή τεχνικών έργων διευθέτησης όμβριων υδάτων και εκτεταμένοι καθαρισμοί ερεισμάτων και πρανών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου κ. Άγγελου Τσιμπίκη, μέχρι την 19-09-2024.

Έγκριση των Πρακτικών 2/23-05-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής/τεχνικών προσφορών) και 3/23-05-2024 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη εργολάβου/ων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2024, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 93.078,10 € με Φ.Π.Α.

Έγκριση των όρων της Τέταρτης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, για τα σχολικά έτη 2024-2025 και 22025-2026, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 3.676.101,99 € με ΦΠΑ.

Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π. Ε. Πρέβεζας.

Έγκριση διενέργειας διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας, για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και των Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της, για τα έτη 2025 και 2026», συνολικού προϋπολογισμού € 640.038,28 με ΦΠΑ.
Read More »
Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής (συνεδρίαση 28 Μαϊου 2024) Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής (συνεδρίαση 28 Μαϊου 2024) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

ΕΟΦ: Χωρίς έγκριση κυκλοφορεί ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
ΕΟΦ: Χωρίς έγκριση κυκλοφορεί ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης
Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας, μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα στις αρχές των κρατών-μελών, για τη διάθεση του ενέσιμου διαλύματος LEMONBOTTLE, το οποίο προωθείται για τη λιποδιάλυση.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου δεν διαθέτει σχετική έγκριση από τον ΕΟΦ και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Read More »
ΕΟΦ: Χωρίς έγκριση κυκλοφορεί ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης ΕΟΦ: Χωρίς έγκριση κυκλοφορεί ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση, με πολυάριθμα προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της πόλης και την ευημερία των πολιτών της, με τον Δήμαρχο να παραμένει σιωπηλός και απών.
Η ανάγκη για ηγεσία και καθοδήγηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Δήμος χωρίς Δήμαρχο είναι σαν πλοίο χωρίς καπετάνιο: ακυβέρνητο και έτοιμο να προσκρούσει στα βράχια.
Η κήρυξη έκπτωτων τριών αντιδημάρχων έχει αφήσει σοβαρά κενά στη διοίκηση του Δήμου, αποδυναμώνοντας την αποτελεσματικότητά της. 
Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένας Δήμος χωρίς Αντιδημάρχους; 
Η άμεση αντικατάστασή τους είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δήμου και την εξασφάλιση της σωστής διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τα χρέη να συσσωρεύονται. 
Και αντί να αναζητηθούν λύσεις, αντικαθίσταται ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης με έναν τρόπο που μυρίζει παράτυπες διαδικασίες. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις και με ποια δικαιολογία; 
Η κρίση της ΔΕΥΑΗ δεν είναι απλώς ένα οικονομικό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα διαφάνειας και ευθύνης. Και πάλι, ο Δήμαρχος παραμένει άφαντος.
Ένα περιστατικό φραστικής επίθεσης από εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου σε έναν υπάλληλο, έχει προσθέσει ένταση και ανησυχία για τις συνθήκες εργασίας στον Δήμο, αναγκάζοντας τον Σύλλογο Εργαζομένων στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης - καταγγελίας. 
Τέτοιες συμπεριφορές υπονομεύουν το ηθικό των εργαζομένων και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους. Η διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και την ηθική των υπαλλήλων.
Εν τω μεταξύ, οι προθεσμίες για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων πλησιάζουν στο τέλος, και υπάρχει ο κίνδυνος το Δημοτικό Συμβούλιο να μην συνεδριάσει εντός του Μαΐου. 
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διοικητικό αδιέξοδο, εμποδίζοντας τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Η έλλειψη Γενικού Γραμματέα προσθέτει ακόμα ένα επίπεδο δυσλειτουργίας στη διοίκηση του Δήμου. Χωρίς αυτήν την κρίσιμη θέση να είναι καλυμμένη, η διοίκηση παραμένει αποδιοργανωμένη και ανίκανη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Η απουσία συντονισμού και κατεύθυνσης είναι εμφανής, και οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα.
Σε όλα αυτά τα προβλήματα, η σιωπή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας είναι αισθητή. Καμία δήλωση, καμία εξήγηση, καμία ανάληψη ευθύνης.
Η απουσία δημόσιων δηλώσεων και εξηγήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν έναν Δήμαρχο που να είναι παρών, που να αναλαμβάνει ευθύνη, που να δίνει λύσεις. 
Είναι κατανοητό ότι ο κ. Νταή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις, αλλά η επικοινωνία και η λογοδοσία προς τους πολίτες είναι θεμελιώδης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας καλείται να βγει μπροστά, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει δράση για την επίλυση των προβλημάτων που πλήττουν τον Δήμο. 
Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας αξίζουν μια ηγεσία υπεύθυνη και ικανή να διαχειριστεί τις προκλήσεις. 
Ο Δήμος χρειάζεται να ξαναβρεί την πορεία του, και αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Πριν καταλήξουμε στα βράχια!!!
Read More »
Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ολοκλήρωση Εργαστηρίου Ανάπτυξης Πολιτικών με Θέμα την Αποκέντρωση και Αξιοβίωτη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ολοκλήρωση Εργαστηρίου Ανάπτυξης Πολιτικών με Θέμα την Αποκέντρωση και Αξιοβίωτη Ανάπτυξη των Ορεινών ΠεριοχώνΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργαστήριο Ανάπτυξης Πολιτικών με θέμα την «Αποκέντρωση και Αξιοβίωτη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο Δεμάτι Ανατολικού Ζαγορίου, στο παλιό σχολείο του χωριού. Η εκδήλωση συγκέντρωσε εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου - με σημαντική παρουσία την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης των Ορεινών Όγκων κ. Αικατερίνη Αρλέτου - των αρμόδιων Υπουργείων, των Ορεινών Δήμων της Ηπείρου, φορείς της Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας, Πολιτιστικούς Συλλόγους, καθώς και παραγωγούς, επιχειρηματίες και δημιουργούς της περιοχής.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία και η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων με στόχο τη συνδιαμόρφωση προτάσεων δράσεων για την ενίσχυση της αποκέντρωσης, την προσέλκυση πληθυσμού, τη στήριξη της ορεινής παραγωγής και των τοπικών κοινοτήτων. Οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν περιελάμβαναν την Ορεινή Παραγωγή και τα Συστήματα Ποιότητας, τον Βιώσιμο Τουρισμό βασισμένο στις τοπικές κοινότητες και την ανάπτυξη ενός Δικτύου Ορεινών Εργαστηρίων (Smart & Start-up Villages) βασισμένο στο Rural Vision της ΕΕ.

Το Policy Workshop διοργανώθηκε από «Τα Ψηλά Βουνά» Κοιν.Σ.Επ. στο πλαίσιο υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, με τίτλο «Κοινωνική Καινοτομία στις Ορεινές Περιοχές», σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μετά το πέρας του εργαστηρίου, ακολούθησε γεύμα στην πλατεία του χωριού με προϊόντα ορεινής παραγωγής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις τοπικές γεύσεις αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς, συνεχίζοντας τις συζητήσεις σε ένα πιο χαλαρό κλίμα.

Η επιτυχία του εργαστηρίου ανέδειξε την αναγκαιότητα της προώθησης πολιτικών για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, ενισχύοντας την αποκέντρωση και δημιουργώντας ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για τους κατοίκους τους. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και να εργαστούν ενεργά προς την επίτευξη των κοινών στόχων.

Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελληνική Περιφέρεια είναι μια συνεργατική πρωτοβουλία που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Impact Hub Athens και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org. Στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πιο πράσινου και ανθεκτικού μέλλοντος για την Ελλάδα μέσα από τη δημιουργία κόμβων καινοτομίας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών. Το πρόγραμμα προέκυψε από την ανάγκη για βιώσιμες λύσεις εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, προωθώντας τη πράσινη μετάβαση με τη συμμετοχή όλων. Μέσω συνεργασιών με τοπικούς φορείς - Τα Ψηλά Βουνά, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Μπουλούκι και άλλους- το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως hackathons και workshops, με στόχο την ενδυνάμωση των κοινοτήτων και τη βελτίωση της οικονομίας και των συνθηκών ζωής με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.Σχετικά με την Κοιν.Σ.Επ. «Τα Ψηλά Βουνά»:

Στην Κοιν.Σ.Επ. «Τα Ψηλά Βουνά» με έδρα το Δεμάτι Ζαγορίου, προωθούμε την αποκέντρωση, την επανακατοίκηση και την αξιοβίωτη ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Κύριο μέλημα μας είναι η παροχή συμβουλευτικής, υποστήριξης και υποδομών σε ανθρώπους που ζουν, παράγουν και δημιουργούν σε ορεινές περιοχές, σε πολιτιστικούς συλλόγους, ορεινούς δήμους αλλά και σε όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στα ορεινά της χώρας. Παράλληλα, δημιουργούμε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ εθνικών, περιφερειακών και τοπικών κυβερνήσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών και πολιτών για την επίτευξη του οράματος της ΕΕ για πιο δυνατές, συνδεδεμένες, ανθεκτικές και ευημερούσες ορεινές περιοχές.
Read More »
Ολοκλήρωση Εργαστηρίου Ανάπτυξης Πολιτικών με Θέμα την Αποκέντρωση και Αξιοβίωτη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών Ολοκλήρωση Εργαστηρίου Ανάπτυξης Πολιτικών με Θέμα την Αποκέντρωση και Αξιοβίωτη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Εκδήλωση «Η Μονογονεϊκή Οικογένεια σήμερα» Δευτέρα 03 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον».

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Εκδήλωση «Η Μονογονεϊκή Οικογένεια σήμερα» Δευτέρα 03 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον»


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Μαρίνα Κοσιώρη, Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και την Μαρία Σπυριδώνου, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα:

« Η Μονογονεϊκή Οικογένεια σήμερα»,


η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ομιλητές:
-Ειρήνη Γκότοβου, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δ. Ηγουμενίτσας με θέμα «Παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών»

-Αθανάσιος Σιντόρης, Δικηγόρος με θέμα: «Η συνεπιμέλεια μετά τις πρόσφατες αλλαγές του νόμου 4800/2021»

-Χριστίνα Τητήρου, Κοινωνιολόγος – Εργασιακός σύμβουλος Δ.ΥΠ.Α Θεσπρωτίας με θέμα: «Στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας από τη Δ.ΥΠ.Α»

-Μελίνα Γεωργίου, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Δ. Ηγουμενίτσας με θέμα: «Επιδόματα και παροχές του ΟΠΕΚΑ»

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βασιλική Αντωνοπούλου, Συντονίστρια – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δ. Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εκδήλωση «Η Μονογονεϊκή Οικογένεια σήμερα» Δευτέρα 03 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον». Εκδήλωση «Η Μονογονεϊκή Οικογένεια σήμερα» Δευτέρα 03 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον». Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου : Κυκλοφοριακή Ρύθμιση

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Δήμος Σουλίου : Κυκλοφοριακή Ρύθμιση
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σουλίου ενημερώνει στους πολίτες ότι ο δρόμος από τις καφετέριες προς το σούπερ μάρκετ Μασούτης και μέχρι τον κόμβο, θα είναι μόνο κάθοδος από σήμερα 27-5-2024 μέχρι και 29-5-2024 λόγω εργασιών στο οδόστρωμα για το έργο Αντικατάσταση Ύδρευσης.

Read More »
Δήμος Σουλίου : Κυκλοφοριακή Ρύθμιση Δήμος Σουλίου : Κυκλοφοριακή Ρύθμιση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα:Nέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ηγουμενίτσα:Nέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι αναρτήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων (https://akatharista.apps.gov.gr/), ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ή κοντά σε αυτούς, οφείλουν να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, με κύριο στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς. Επιπλέον, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες από τις ισχύουσες διατάξεις η κοπή κλαδιών που εξέχουν στο οδικό ή αγροτικό δίκτυο, δυσχεραίνοντας την διέλευση πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, απορριμματοφόρων και οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Τέλος, με επιτόπιους ελέγχους ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα εντοπίζει τα ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορεί να διασταυρώνει, εάν οι πολίτες έχουν υποβάλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώνει για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία με την επιβολή προστίμων, καθώς τη χρέωση του κόστος καθαρισμού σε όποιες περιπτώσεις αυτός γίνει από τα συνεργία του Δήμου.
Read More »
Ηγουμενίτσα:Nέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων Ηγουμενίτσα:Nέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις σχολικές εξετάσεις

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις σχολικές εξετάσεις
Αγαπητά μας παιδιά-εγγόνια, Καλή επιτυχία στον αγώνα σας αυτό, την γραπτή δοκιμασία.

Προσοχή, συγκέντρωση, όχι βιασύνη και αναστολές. Πάνω από όλα ψυχική ηρεμία, θάρρος και πίστη.

Έχετε τις γνώσεις, κουραστήκατε διαβάζοντας.

“Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει…
Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου να’σαι
΄πολίτης εις των ιδεών την πόλη…
Εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι….”
Κ.Π. Καβάφης “Το πρώτο σκαλί”

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας
Η πρόεδρος Βασιλική Τσεκούρα-Μακατσώρη
Ο Γενικός Γραμματέας Αγγέλης Κων/νος

Read More »
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις σχολικές εξετάσεις Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις σχολικές εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

ΦΛΟΓΑ : Απογευματινός καφές στην Παραμυθιά με αφορμή την ημέρα της Μητέρας

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
ΦΛΟΓΑ : Απογευματινός καφές στην Παραμυθιά με αφορμή την ημέρα της ΜητέραςRead More »
ΦΛΟΓΑ : Απογευματινός καφές στην Παραμυθιά με αφορμή την ημέρα της Μητέρας ΦΛΟΓΑ : Απογευματινός καφές στην Παραμυθιά με αφορμή την ημέρα της Μητέρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Αντιδράσεις για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Αντιδράσεις για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Η κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει στο Θεσπρωτικό λαό την προκλητική παρουσία του απογόνου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου. Πλάι του οι  βουλευτάδες και η αρχή που είναι οι υπεύθυνοι για την νομιμοποίηση της παρουσίας του στο χώρο. Τι δουλειά έχει λοιπόν  και με ποια ιδιότητα ; Λογικά θα του αναγνωρίζουν το βαρύ όνομα και τη βαριά υπογραφή. Αυτή που είναι βαμμένη με το αίμα χιλιάδων δημοκρατών και κομμουνιστών.  

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι τους (ο κάθε ένας από τη θέση του) προχωρούν με τις πολιτικές τους την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και εδώ το έκαναν με τον πιο εμφατικό τρόπο.  

Τα βαθιά δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας είναι που προκαλούν όμως, την ώρα που ο πληθωρισμός και η επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις καλπάζουν. Την ώρα που η ύπαιθρος, μαζί της και ο Δήμος Σουλίου βιώνουν τις πολιτικές της ερημοποίησης όσο και αν προσπαθούν κάποιοι ν Δημοτική α μας πείσουν με ευκαιριακούς καλλωπισμούς για το αντίθετο. 

Προσπαθούν να ξεπλύνουν τα βαμπίρ της ιστορίας την ίδια στιγμή που ο λαός ασφυκτιά κάτω από την πίεση της επίθεσης.  

Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα και από κανέναν παρά μόνο από τους μαζικούς παρατεταμένους και οργανωμένους αγώνες του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Έτσι στην ιστορία θα πάει και ο κάθε ένας στη θέση του. 

Read More »
Αντιδράσεις για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου Αντιδράσεις για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Τους τα ... "έψαλε" ο Θανάσης Ντάνης

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024
Τους τα ... "έψαλε" ο Θανάσης Ντάνης


Με μια δυναμική και συγκινητική ομιλία κατά τις εορτές μνήμης της θυσίας των Σουλιωτών, ο δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την αδιαφορία που έχει επιδειχθεί τα τελευταία χρόνια προς τον ιστορικό αυτό τόπο. 
Στην τελετή μνήμης για τους ηρωικούς Σουλιώτες, ο κ. Ντάνης τόνισε με παρρησία τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Σουλίου, κάνοντας έκκληση για άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις από την πολιτεία.
Ο δήμαρχος δεν αρκέστηκε μόνο σε τιμητικά λόγια προς τους προγόνους, αλλά επισήμανε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι σύγχρονοι Σουλιώτες. 
Με σαφή και αποφασιστικό λόγο, ζήτησε από τους πολιτικούς εκπροσώπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τονίζοντας την ανάγκη για λύση του ιδιοκτησιακού προβλήματος, τη βελτίωση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών.
Η ομιλία του κ. Ντάνη αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο σεβασμός στην ιστορία και τους ήρωες του παρελθόντος, πρέπει να συνοδεύεται από την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που αγωνίζονται σήμερα για την επιβίωση και την πρόοδο του τόπου τους. 
Μέσα από τις δυνατές του λέξεις, ο δήμαρχος κατάφερε να αναδείξει το αίσθημα ευθύνης που όλοι πρέπει να φέρουμε, για να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες και τα ιδανικά που καθορίζουν την εθνική μας ταυτότητα.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του:

Σεβασμιότατε,
Κύριε Υπουργέ,
Κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και πνευματικών αρχών,
Κυρίες και κύριοι,
εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών του Δήμου Σουλίου, σας καλωσορίζω στην ιστορική έδρα του Δήμου μας.
Χαιρετίζω όλους εσάς, που με υπερηφάνεια και σεβασμό βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας, για το ετήσιο ευλαβικό μνημόσυνο των δικών μας αθάνατων ηρώων, των Σουλιωτών. 
Είμαστε εδώ, και θα είμαστε εδώ κάθε χρόνο, προκειμένου να αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας. 
Στους ήρωες του τόπου μας, που στα αιματοβαμμένα τούτα χώματα του Σουλίου, θυσιάστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.
Ο τόπος αυτός, γέννησε αδάμαστους και ανδρείους πολεμιστές. 
Οι Σουλιώτες, καθόρισαν την πορεία της ελληνικής επανάστασης. 
Οι Σουλιώτες, επαναπροσδιόρισαν τις αξίες και τα ιδανικά του απελευθερωτικού αγώνα ολόκληρου του ελληνικού έθνους. 
Με τα κατορθώματα και τους αγώνες τους για την ελευθερία, γράφτηκαν στις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας! Αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση ενάντια σε κάθε μορφή βίας και υποδούλωσης.
Ο αγώνας τους, ήταν ιερός και ταυτόχρονα δίκαιος. Το Σούλι μπορεί να κυριεύτηκε, αλλά οι Σουλιώτες ποτέ! Ο καλόγερος Σαμουήλ με την αυτοθυσία του και το τραγικό Ολοκαύτωμα της ανατίναξης του Κουγκίου, έκλεισε την αυλαία του σουλιώτικου έπους. Ο θρύλος όλων παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανός και ακτινοβολεί σε ολόκληρη την υφήλιο.

Αλλά ας είμαστε για λίγο ρεαλιστές. 
Ας σταθούμε για μια στιγμή να στοχαστούμε εδώ, μπροστά στο Βουλευτήριο. Ο ιερός αυτός τόπος πλέον υποφέρει. Οι υπερήφανοι απόγονοι των αθάνατων ηρώων μας Σουλιώτες, που έχουν παραμείνει σε τούτα τα χώματα, δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα επιβίωσης. 
Πέρα από τις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους αγώνες των ηρώων Σουλιωτών, θα πρέπει εμπράκτως να αποδείξουμε ότι στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε όσους μάχονται σήμερα να κρατήσουν τον τόπο ζωντανό. 
Και αυτός ο αγώνας είναι καθημερινός, σε αυτό τον αγώνα πρέπει να παραστεκόμαστε κάθε μέρα, όχι μια φορά το χρόνο μόνο.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να σταματήσουμε την ερήμωση της περιοχής, πρέπει να σκύψουμε και να την αφουγκραστούμε.
Αναρωτιέται κανείς: τι πραγματικά έγινε για τούτον εδώ τον τόπο τα τελευταία χρόνια, εκτός από υποσχέσεις και ευχολόγια? 
Πόσο πια θα περιμένουν οι ακρίτες του Δήμου μας μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό? 
Τι θα γίνει με το οδικό δίκτυο, τις προσβάσεις από και προς τους βοσκότοπους και τόσα άλλα προβλήματα?
Εμείς ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να διευκολύνουμε την υφιστάμενη κατάσταση με τις αναγκαίες παρεμβάσεις που είναι στις δυνατότητές μας και με τα μέσα που διαθέτουμε. 
Όμως είναι χρέος και της Περιφέρειας αλλά και της Πολιτείας να βάλουν το Σούλι στις προτεραιότητές τους. 
Οι δικές μας διεκδικήσεις, δίκαιες διεκδικήσεις και των συμπολιτών μας, θα είναι συνεχείς. 
Ευελπιστούμε ότι και εσείς, οι εκπρόσωποι των πολιτικών μας αρχών θα ανταποκριθείτε επιτέλους θετικά και έμπρακτα σε αυτές.
Όμως η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που χάθηκαν ηρωικά. 
Σε εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους, που οι αθάνατες ψυχές τους περιπλανώνται ακόμη στα βουνά του τόπου μας. Στους ήρωες της επανάστασης, τους ήρωές μας, που μετουσιώθηκαν σε θρύλους και είδωλα και αποτέλεσαν έμπνευση ανά τον κόσμο.

Κυρίες και Κύριοι,
Είμαστε εμείς, που φέρουμε το προνόμιο αλλά και την ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές και άσβεστες.
Είμαστε εμείς, που πρέπει να αναδείξουμε το λαμπρό παράδειγμα της προσωπικής αυταπάρνησης και της προσήλωσης στα ιδανικά της αγάπης για την πατρίδα και της πίστης για την ελευθερία.
Είμαστε εμείς, που έχουμε χρέος να φροντίσουμε ώστε αυτά τα ιδανικά, για τα οποία οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν, να μη χαθούν.

Και τέλος, είμαστε εμείς, που οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, τα διδάγματα της ιστορίας μας, που καθόρισαν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.
Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα εξασφαλίσουμε ένα μέλλον ευημερίας, προόδου και ειρήνης για τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά θερμά όλους.
Read More »
Τους τα ... "έψαλε" ο Θανάσης Ντάνης Τους τα ... "έψαλε" ο Θανάσης Ντάνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

Σελίδες