ΒΙΟΠΑΘΕ: Μια πονεμένη ιστορία 25 ετών

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
ΒΙΟΠΑΘΕ: Μια πονεμένη ιστορία 25 ετών


Την… ολοκλήρωση του ΒΙΟΠΑΘΕ ζήτησαν όλοι οι φορείς της Θεσπρωτίας – Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου – από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.
Το Βιοτεχνικό Πάρκο έχει μία μακρά και πονεμένη ιστορία με αποτέλεσμα σήμερα να φιλοξενεί μόλις τρεις επιχειρήσεις και το υπόλοιπο να μοιάζει με αγροτεμάχιο που έχουν εγκαταλειφθεί.
Από την έναρξη του έργου έως και σήμερα έχουν αλλάξει 9 πρωθυπουργοί, 8 υπουργοί Ανάπτυξης, 3 Νομάρχες, 1 Αντιπεριφερειάρχης κι όμως… παρόλο που το έργο δεν είχε τεχνικές δυσκολίες, ούτε τεράστιο προϋπολογισμό, 25 χρόνια μετά παραμένει… ανολοκλήρωτο!
Στη μετοχική του σύνθεση συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας -διάδοχος της παλιάς Νομαρχίας- ο Δήμος Σουλίου και το Ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχος του κάποτε ΕΟΜΜΕΧ.
Το ΒΙΟΠΑΘΕ, που πλέον έχει συνδεθεί και με την Εγνατία Οδό με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου, καλύπτει έκταση 230 στρεμμάτων.
Εντάχθηκε το 1999 – επί Νομάρχη Νικολάου Τσώνη – στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Βιομηχανία (Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) που προέβλεπε επιχορήγηση του έργου, με προϋπολογισμό 1.760.821,72€ και συνολική Δημόσια Χρηματοδότηση 1.320.616,29€ (75%).
Στην πορεία κι ενώ το β’ ΚΠΣ είχε ολοκληρωθεί, το 2002, αποφασίστηκε η ένταξη του έργου που παρέμενε ανεκτέλεστο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με πιστώσεις ύψους 792.396,77€. Μόλις είχε εκλεγεί Νομάρχης ο Ηλίας Λιάκος…
Η σχετική επιχορήγηση όμως δεν… ζητήθηκε ή δεν κατόρθωσε να εγκριθεί πριν το 2007! Επί Νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα!
Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου, από την Επιτροπή Ελέγχου και Ομάδα Αυτοψίας του έργου τον 03/2007, διαπιστώθηκε ότι απέμεναν συγκεκριμένα ανεκτέλεστα έργα, με αποτέλεσμα το αρμόδιο τότε Υφυπουργείο Ανάπτυξης να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ εθνικό σκέλος ,τον 07/2008 για πρόσθετες δαπάνες εργασιών ύψους 616.551,41 €, με δημόσια δαπάνη 246.620,56€ (40%)
Στο τέλος του 2008, πιστοποιήθηκε από την αρμόδια επιτροπή η ολοκλήρωση των έργων ως προς το φυσικό αντικείμενο του έργου. Μάλιστα τον 05/2009 εκδόθηκε και Διαπιστωτική Απόφαση για την Ολοκλήρωση των έργων υποδομής (πλην του κτιρίου διοίκησης) και τη δυνατότητα λειτουργίας του ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας, με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας.
Αλλά το οικονομικό αντικείμενο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί…
Έξι χρόνια αργότερα, τον 01/2015 – κι ενώ οι Νομαρχίες έχουν πλέον καταργηθεί και στη θέση τους υπάρχουν οι Περιφερειακές Ενότητες και τα ηνία της Θεσπρωτίας έχει αναλάβει ο Θωμάς Πιτούλης – συγκροτήθηκε Όργανο Ελέγχου για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του φυσικού (!!!) και οικονομικού αντικειμένου του έργου και διεξήγαγε δύο (2) επιτόπιους ελέγχους, έναν έλεγχο τον 12/2015 και έναν επανέλεγχο, κατόπιν αιτήματος του φορέα, τον 03/2018.
Στους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν συγκεκριμένες παραβάσεις στη διαδικασία εκτέλεσης των έργων άλλα και ελλείψεις ως προς το φυσικό αντικείμενο του έργου και «η εισήγηση της επιτροπής είναι ότι δεν πιστοποιούνται επιλέξιμες δαπάνες και ότι προτείνεται η απένταξη του ΒΙΟΠΑΘΕ του 2008 και η έντοκη επιστροφή της προκαταβολής».
Επίσης στον επανέλεγχο θίγονται διάφορα ζητήματα: επικαλύψεις έργων, αδυναμία διαχωρισμού των εργασιών ηλεκτροδότησης του πάρκου από τις εργασίες ηλεκτροδότησης εγκατεστημένων στο πάρκο επιχειρήσεων, μη πιστοποίηση επιλέξιμων δαπανών, μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ανεκτέλεστη οδοποιία κ.α.
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση τον 04/2020 συγκροτείται εκ νέου όργανο επανελέγχου (3ο κατά σειρά)…
Από τότε μέχρι και σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν παραλαμβάνει το έργο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει το οικονομικό αντικείμενο και να ληφθεί το υπόλοιπο της χρηματοδότησης, ενώ ζητείται πίσω και μέρος της ήδη καταβληθείσας χρηματοδότησης.
Όσο παραμένει η εκκρεμότητα αυτή δεν μπορούν να μεταβιβαστούν τα ακίνητα και να οικοδομηθούν. Ουσιαστικά δηλαδή δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το Πάρκο για τον ρόλο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, στερώντας έναν πολύτιμο αναπτυξιακό πόρο από το νομό Θεσπρωτίας.
Και στο ενδιάμεσο, οι όποιες προσπάθειες για μετατροπή του ΒΙΟΠΑΘΕ σε Εμπορευματικό Κέντρο – Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσπρωτίας… ναυαγούν!
Φαίνεται πάντως, ότι αυτή τη φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, έχει στη φαρέτρα του, έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την οποία αντικρούονται οι αιτιάσεις περί μη ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου, των επιτροπών ελέγχου και επανελέγχου, την οποία έδωσε στον Υπουργό ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες «ολοκλήρωσης» του έργου…
Θα τα δει όλα και θα τα εξετάσει, είπε ο Κώστας Σκρέκας, όπως είχε πράξει πριν από έναν χρόνο και ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε επιτόπια επίσης επίσκεψη…
Υπάρχει λοιπόν ελπίδα για το ΒΙΠΑΘΕ… 
Αρκεί να μη γίνει ανασχηματισμός!

Read More »
ΒΙΟΠΑΘΕ: Μια πονεμένη ιστορία 25 ετών ΒΙΟΠΑΘΕ: Μια πονεμένη ιστορία 25 ετών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται"

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται"


Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρης Γιάκης, εκφράζει την απογοήτευση και την κριτική του προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Παναγιώτη Νταή.
Ο κ. Γιάκης, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, αναφέρει ότι οι πολιτικές και διοικητικές αλχημείες στην πόλη συνεχίζονται, κατηγορώντας τον Δήμαρχο για ασυνέπεια και αναξιοπιστία στις αποφάσεις και τις δηλώσεις του.
Αρχικά, ο κ. Γιάκης υπογραμμίζει την αλλαγή στάσης του Δημάρχου σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ). 
Σύμφωνα με τον κ. Γιάκη, ο κ. Νταής, ενώ αρχικά θεωρούσε αόρατο το μνημόνιο συνεργασίας, πλέον αναγνωρίζει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει, όπως την προώθηση της κρουαζιέρας και την αξιοποίηση της Ηγουμενίτσας ως ελκυστικού προορισμού με χαμηλότερα τέλη ελλιμενισμού σε σχέση με την Κέρκυρα.
Επιπλέον, ο κ. Γιάκης αναφέρει ότι ο Δήμαρχος ανακάλυψε την ανάγκη για επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη από την αποκομιδή απορριμμάτων και τη διαχείριση χώρων στάθμευσης, παρά το γεγονός ότι αυτές οι προτάσεις είχαν ήδη τεθεί από τον ίδιο. 
Επισημαίνει, επίσης, την αδυναμία του Δήμου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες αύξησης εσόδων από την παροχή νερού στα πλοία, κάτι που θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα.
Τέλος, ο κ. Γιάκης κλείνει την ανάρτησή του με μια κριτική για την ηγεσία του Δήμου, χαρακτηρίζοντας τη διοίκηση του κ. Νταή ως ανίκανη να προχωρήσει σε αποτελεσματικές και γρήγορες λύσεις. 
Αναφέρεται στην ανάγκη για έναν ηγέτη με ικανότητες, που δεν θα καθοδηγείται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, υποστηρίζοντας ότι η πόλη χρειάζεται μια ηγεσία που θα αξιοποιήσει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να υλοποιήσει και να διεκδικήσει σημαντικά έργα και αλλαγές.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Γιάκη:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 
 οι "αλχημείες" στην πόλη μας, σε πολιτικό αυτοδιοικητικό επίπεδο, καλά κρατούν.
  👉Πέρασε μόλις ένας μήνας και ο κ. Νταής ανακαλεί ουσιαστικά τα όσα δήλωνε, για το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΛΗΓ, στο αμέσως προηγούμενο  Δημοτικό  Συμβούλιο (12/2024)
 Όταν η «συγκρατημένη αισιοδοξία μου» για την πορεία σύναψης μνημονίου συνεργασίας με τον Ο.Λ.ΗΓ. , ενάντια στις κορόνες Πιτούλη, αποτέλεσε την ΑΦΟΡΜΗ για την λύση της συνεργασίας μου με τον κ. Νταή.
👉Ανακάλυψε αίφνης ... ευήκοα ώτα, όταν πριν από έναν μήνα στο Δημοτικό  Συμβούλιο  παρουσία του κ. Πιτούλη δήλωνε: 
“μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΑΤΟ!!» 
👉Μόλις τώρα  φαίνεται  κατάλαβε πως  
« ο ΟΛΗΓ έχει ανοίξει μια πόρτα στην ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ». "και εμείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε." 
 Όχι απλά πόρτα κ. Νταή, αλλά ολόκληρη ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ  έχει ανοίξει και το είχα επισημάνει δια των επαφών μου με την διοίκηση.
Πολλά μπορούμε να επωφεληθούμε και με την σύσταση Επιτροπής Κρουαζιέρας που είναι διαδημοτική, θα αφορά όλη την Θεσπρωτία, όλους του φορείς και με την αναβάθμιση της Ηγουμενίτσας σε Hot Spot, όπου για οποιοδήποτε προορισμό όπως π.χ. Μετέωρα, το πλοίο θα πιάνει μόνον Ηγουμενίτσα και από την άλλη, σε σχέση με την Κέρκυρα η Ηγουμενίτσα είναι 10 φορές φθηνότερη στα τέλη ελλιμενισμού.
 👉Ξαφνικά ανακάλυψε … και την ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  από τον  ΟΛΗΓ, «εδώ έχουμε πρόσφορο έδαφος να ζητήσουμε επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη» δήλωσε , όταν είχε γίνει δεκτή από τον ΟΛΗΓ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ απόδοσης ανταποδοτικών προς τον Δήμο για την υπηρεσία αποκομιδής.
  👉Έτσι ξαφνικά … ανακάλυψε και το θέμα του PARKING . 
Για το PARKING στο παλιό τελωνείο,  η πρότασή μου προς την διοίκηση του ΟΛΗΓ, ήταν να μετατραπεί με δικά τους έξοδα σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης και να δοθεί στον Δήμο η χρήση και η διαχείρισή του και κατόπιν από κοινού να ζητήσουμε την αλλαγή του εδαφίου που αφορά την ελεύθερη πρόσβαση των οχημάτων, όχι την παραχώρηση οπου θα συνεχιστεί το υφιστάμενο καθεστώς και έγινε τότε αποδεκτή.
 👉Ξαφνικά ανακάλυψε …  την δυνατότητα αύξησης των εσόδων  του Δήμου από την εκμετάλλευση του ανεφοδιασμού των πλοίων με ΝΕΡΟ, όταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο μιλούσε για πολύμηνη (?!) οικονομοτεχνική μελέτη που αποτελεί τροχοπέδα για την σύναψη μνημονίου συνεργασίας. 
Με το νερό μπορούμε να έχουμε επιπλέον έσοδα  150000 ευρώ με βάση το κόστος, καθώς υπάρχει φυσική ροή από το αντλιοστάσιο Γραικοχωρίου προς το λιμάνι, με σωλήνα διαμέτρου Φ 200.
👉Η πολιτική του …  Ναι Ναι, των παλινωδιών και των αντιφάσεων, του ΘΑ …  εκπονήσουμε, ΘΑ … μελετήσουμε, ΘΑ … το δούμε, οδήγησε έναν ολόκληρο δημοτικό μηχανισμό με 400 μισθοδοσίες, να υπολειτουργεί σε επίπεδα ρελαντί, καθώς ο κ. Νταής ανάλωσε πέντε ολόκληρους μήνες, για να οδηγηθεί σε αυτό, που από το Γενάρη ακόμα, θα έπρεπε να έχει λήξει. 
Και μάλιστα … έγινε και με λάθος τρόπο! Απόδειξη οι δύο περιπτώσεις συμβούλων, που αποδείχτηκε ότι κακώς εκπέσανε των αξιωμάτων  τους.
Μία Δημοτική «μηχανή» με απόδοση βραδείας καύσης, δημιουργεί μηδαμινές επιδόσεις, σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό, που οι νοοτροπίες «Βούδα» σε καθιστούν αυτόματα ουραγό των εξελίξεων.
👉Αυτή η πενταετία, είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσομε.
Η πόλη δεν έχει ανάγκη απλά από έναν ακόμα γραφειοκράτη, πρώην στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.
Έχει πρωτίστως ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται.
Την γραφειοκρατική και την τεχνοκρατική δουλειά άλλωστε, την κάνουν οι ειδικοί συνεργάτες και οι σύμβουλοι, που ο νόμος σου δίνει το περιθώριο και το δικαίωμα να αναζητήσεις και να προσλάβεις.
Η έλλειψη ηγετικών  ικανοτήτων όμως, δεν υποκαθίσταται από τίποτα και κανέναν και όταν αυτό συμβεί (υποκατάσταση), οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.
Read More »
Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται" Σωτ. Γιάκης: "Η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, που δεν άγεται και φέρεται" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών


Την πρόταση για τη μετατροπή των πρώην κλωστηρίων Φιλιατών σε αγροτικές φυλακές υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην περιοχή την Κυριακή.
Η ιδέα αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον του Υπουργού, ο οποίος ζήτησε να του προσκομιστούν χάρτες της ευρύτερης περιοχής. 
Υπενθυμίζουμε πως τα πρώην κλωστήρια Φιλιατών έχουν κατασχεθεί λόγω χρεών του ιδιοκτήτη τους, Στέλιου Αργυρού, προς τις τράπεζες και άλλους πιστωτές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Φιλιατών υποστηρίζουν ότι η αξιοποίηση του ακινήτου για τη δημιουργία αγροτικών φυλακών θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. 
Πρώτον, οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές εργάζονται σε διάφορες αγροτικές δραστηριότητες, παρέχοντας έτσι εργατικά χέρια. 
Δεύτερον, θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Φιλιάτι λόγω της παρουσίας συγγενών των κρατουμένων, δικηγόρων και άλλων επισκεπτών.
Τρίτον, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο σωφρονιστικό κατάστημα, προσφέροντας ανακούφιση στην τοπική κοινωνία που αντιμετωπίζει προβλήματα υποαπασχόλησης και οικονομικού μαρασμού.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως θα ενημερώσει άμεσα και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με πλήρη φάκελο της πρότασης.
Read More »
Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών Να μετατραπεί σε αγροτικές φυλακές το κτήριο του εργοστασίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Πήραν μόνο τις υποχρεώσεις για τη χερσαία ζώνη, αναμένουν τα χρήματα

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Πήραν μόνο τις υποχρεώσεις για τη χερσαία ζώνη, αναμένουν τα χρήματα


Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε την σύμβαση παραχώρησης και όσα αυτή προβλέπει για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή και θα επανέλθει σε δύο νέες συνεδριάσεις ώστε να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που δεν είναι και λίγα.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής ανέφερε ότι η ΚΥΑ που θα καθορίζει τον τρόπο απόδοσης του αντισταθμιστικού τέλους το οποίο υπολογίζεται συνολικά για τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών στα 220.000 ευρώ δεν έχει εκδοθεί όταν τα έξοδα για τη συντήρηση των περιοχών που ήλθαν από τον ΟΛΗΓ στους δύο Δήμους θα ξεπερνούν τις 550.000 ευρώ.

Επίσης, δεν προβλέπονται ανταποδοτικά τέλη από τον ΟΛΗΓ προς τον Δήμο για την αποκομιδή των απορριμμάτων (συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων των πλοίων που προσεγγίζουν το Λιμάνι) και τη διοχέτευση των λυμάτων, που θα επιβαρύνουν σημαντικά τα αντίστοιχα δημοτικά συστήματα.

Ο Αντώνης Μπέζας με αίτημα του οποίου έγινε η πρώτη συζήτηση, ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά στη σύμβαση.

Από τις διατάξεις του νόμου που κύρωσε τη σύμβαση παραχώρησης δεν προκύπτει ρητά η υποχρέωση του παραχωρησιούχου ομίλου GRIMALDI να κατασκευάσει τη μαρίνα της Ηγουμενίτσας, ούτε αν θα γίνουν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των τουριστικών καταφυγίων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα. Όλα παραπέμπονται στο Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης της ΟΛΗΓ ΑΕ που θα κατατεθεί για έγκριση από το Διοικητικό της Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν και εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το Σχέδιο αυτό θα επικαιροποιείται κάθε 10 χρόνια ενώ κάθε χρόνο ο ΟΛΗΓ θα ενημερώνει το Δημόσιο για την πορεία εκτέλεσης των προβλέψεών του.

Επιπλέον, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης ο Δήμος αναλαμβάνει τη συντήρηση όλων των υποδομών εκτός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ που σχετίζονται με τη λειτουργία του Λιμένα, την ώρα, ανέφερε ο κ. Μπέζας, που το κράτος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον παραλιακό άξονα Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα και τον Περιφερειακό της Ηγουμενίτσας, χωρίς τον οποίον δεν μπορεί να λειτουργήσει η πόλη…

Ο χώρος στάθμευσης, χωρητικότητας 240 θέσεων, απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ που είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συντήρησή του αλλά προορίζεται αποκλειστικά για τη δωρεάν στάθμευση του κοινού και των περιοίκων.Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του στελέχη του Ομίλου Grimaldi δήλωσαν στον Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή ότι δεν θα είχαν αντίρρηση, αν τους δοθεί η δυνατότητα υποπαραχώρησης, να περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου και για αυτό το λόγο ο Δήμος μελετά τη δημιουργία οργανωμένου χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όσον αφορά στα κτίρια στο παλιό Λιμάνι που στεγάζονται σήμερα το Τελωνείο Ηγουμενίτσας και η Περιφερειακή Διεύθυνση του Λιμενικού, αυτά αν και ανήκουν στη χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ θα περιέλθουν για διαχείριση στο Δήμο για χρήσεις πολιτισμού, όπως προβλέπει και το master plan του Λιμανιού, μόνο όταν φύγουν από εκεί οι συγκεκριμένες υπηρεσίες γεγονός που αποτελεί πρόβλημα αφού για το Τελωνείο δεν έχει προβλεφθεί χώρος για τη μεταστέγασή του.

Σε αναμονή λοιπόν της δεύτερης κρίσιμης συνεδρίασης που το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταλήξει σε προτάσεις και αιτήματα τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς τον όμιλο Grimaldi, ζητώντας για ορισμένα από αυτά να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις (σε συνεννόηση και με άλλους Δήμους στους οποίους έχουν γίνει παραχωρήσεις των Λιμανιών τους) και για άλλα να υπάρξουν προβλέψεις στο Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης.

Read More »
Πήραν μόνο τις υποχρεώσεις για τη χερσαία ζώνη, αναμένουν τα χρήματα Πήραν μόνο τις υποχρεώσεις για τη χερσαία ζώνη, αναμένουν τα χρήματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ


Πλήθος κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Σπυρόπουλου υποψήφιου Ευρωβουλευτή και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, του πρώην Δημάρχου Ιωάννη Λώλου, της συνυποψήφιας ευρωβουλευτή Κατερίνας Ρίζου, μελών της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ καθώς και πολλών στελεχών και φίλων.
Ο κ Σπυρόπουλος κατά την ομιλία του έθεσε τις βάσεις για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη. Με κύριο μήνυμα την ενότητα και την πρόοδο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά, ακόμα πιο δυνατή και ενωμένη.
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Μπορούμε να είμαστε μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρώπη. Πρέπει και μπορούμε να σταματήσουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου είναι στο χέρι μας.», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος
Ο κ. Σπυρόπουλος παρουσίασε πέντε βασικά θέματα που πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητες, αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα την επόμενη δεκαετία:
Το ζήτημα των πολέμων: Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας παραμένοντας απαθής μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις. Η αναγκαιότητα επιβολής εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και η αξιοποίηση των εξοπλιστικών πόρων στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία, την παιδεία αντί σε ένα ράλι εξοπλισμών.
Η κλιματική κρίση και η πρόληψη: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόληψη φυσικών καταστροφών και η διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης είναι καίριας σημασίας για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που βιώσαμε πρόσφατα όπως συνέβη στη Θεσσαλία όπου η κυβέρνηση δεν έλαβε εγκαίρως προληπτικά μέτρα θωράκισης.
Η χαμηλή αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο: Η οικονομική δυσχέρεια πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πρέπει να εργαστούμε για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τη Βουλγαρία και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της προώθησης μιας δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.
Ακριβή στέγαση και περιορισμένοι πόροι για την υγεία: Η πρόσβαση σε προσιτή στέγαση αποτελεί μια σημαντική πρόκληση που πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε μέσα από προτάσεις, ενώ η πανδημία ανέδειξε τις αδυναμίες του συστήματος υγείας. Απαιτούνται περισσότερα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας που καταρρέει καθημερινά βασιζόμενο στην ανθρώπινη προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού. Η κυβέρνηση διέθεσε μόνο 4% των πόρων του ταμείου ανάκαμψης αντί για ένα 10% το οποίο είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
Ελλιπής περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού τομέα: Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη και να περιλαμβάνει όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η στήριξη του αγροτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και την αυτάρκεια της χώρας μας. «600 εκατομμύρια που χάθηκαν από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και πριν από λίγες μέρες η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε ότι βάζει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση των ελληνικό ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει καμία πολιτική για να μπορέσει να κρατήσει τον πρωτογενή τομέα ζωντανό. Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος
Ο κ. Σπυρόπουλος κατέληξε: «Η πολιτική δεν είναι lifestyle. Σε αυτές τις εκλογές θα τους αποδείξουμε ότι η πολιτική, η σοβαρότητα, η ουσία θα κερδίσει. Είναι ευθύνη και δέσμευση προς τους πολίτες. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη.»


Read More »
Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός Ανδ. Σπυρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα


Με ιδιωτικό σκάφος διακομίσθηκε μία 43χρονη από το λιμάνι της Λάκκας Παξών στο λιμάνι της Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.
Η 43χρονη είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο νοσοκομείο.
Έτσι για μία ακόμη φορά επιστρατεύτηκε ιδιωτικό σκάφος και με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού έχει η διακομιδή.
Στην Πλαταριά ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά της ασθενούς σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Read More »
Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Τ’ άκουσε και για Μαυρομάτι και για παραλιακή…

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Τ’ άκουσε και για Μαυρομάτι και για παραλιακή…


Και για την ανάγκη 24ωρης λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου και της ενίσχυσής του με το προσωπικό που χρειάζεται ώστε να καταστεί εξαγωγικό και για τα προβλήματα της παραλιακής, τ΄άκουσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα και τις συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη και τον δήμαρχο Παναγιώτη Νταή.

Απάντηση δεν υπήρξε αφού είναι και θέματα άλλων χαρτοφυλακίων…

Ο Υπουργός ωστόσο έδωσε και στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα έναν αέρα ανάπτυξης όπως είχε πράξει την προηγούμενη στην Άρτα και προ ημερών στα Ιωάννινα..

Οι προεκλογικές και ολίγον τουριστικές επισκέψεις ολοκληρώνονται οπότε μετά έρχεται και η ώρα του ταμείου…
Read More »
Τ’ άκουσε και για Μαυρομάτι και για παραλιακή… Τ’ άκουσε και για Μαυρομάτι και για παραλιακή… Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Περιοδεία Κ. Σκρέκα στον νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Περιοδεία Κ. Σκρέκα στον νομό Θεσπρωτίας


Η αναπτυξιακή πορεία της Θεσπρωτίας, οι νέες προοπτικές του λιμανιού αλλά και το έλλειμμα στις οδικές υποδομές που συνδέουν την Ήπειρο με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και την Αμβρακία Οδό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή και άλλους εκπροσώπους φορέων του Νομού, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.


Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, ενώ ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε μνεία στις υποσχέσεις που δόθηκαν για λύσεις στα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου στην περιοχή, στο οποίο σήμερα στεγάζονται μόλις 3 επιχειρήσεις. Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας τα οποία οδήγησαν σε ίδρυση 600 νέων επιχειρήσεων στη Θεσπρωτία. Υπογράμμισε ότι το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και στην περιοχή κάτι που οδηγεί σε περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των περιφερειών και των ακριτικών περιοχών οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα μείωσης αλλά και γήρανσης του πληθυσμού.


Έκανε γνωστό ότι πρόθεση είναι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στον Αναπτυξιακό Νόμο για να χρηματοδοτηθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια και τόνισε ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για στήριξη του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας.
Read More »
Περιοδεία Κ. Σκρέκα στον νομό Θεσπρωτίας Περιοδεία Κ. Σκρέκα στον νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Ο Καλφόγλου, το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η ύδρευση της Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024

Ο Καλφόγλου, το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η ύδρευση της Θεσπρωτίας

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την 31η Μαΐου 2024, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Νταή που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Καλφόγλου, κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για το υψηλό κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΗ, ειδικά για το κόστος ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων υδροδότησης. 
Με αξιοθαύμαστη αλαζονεία, υποσχέθηκε ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί να έρθει το νερό από την Σκέφαρη» (μάλλον ήθελε να πει Λαγκάβιτσα και μπερδεύτηκε, αλλά λίγη σημασία έχει), αν και οι ΔΕΥΑ αναμένεται να συγχωνευτούν σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2024.


Ας δούμε όμως ποιος πραγματικά ευθύνεται για την κακοδιαχείριση του έργου ύδρευσης από τις πηγές της Λαγκάβιτσας, ένα έργο που μαζί με τις πηγές Σουλίου, των Αναβρυστικών και των Πέντε Εκκλησιών θα έλυνε το θέμα της υδροδότησης σε όλο το νομό Θεσπρωτίας, υπενθυμίζοντας του κ. Καλφόγλου μερικά γεγονότα από το παρελθόν:
Το 1984, όταν ανατέθηκε η μελέτη ύδρευσης του Νομού Θεσπρωτίας από τις πηγές Λαγκάβιτσας, στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ. 
Στην με αριθμό 438/14-12-1993 ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Ηλία Βεζδρεβάνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Δασκαλάκης απάντησε στις 30-12-1993: «Η επιλογή της πηγής Λαγκάβιτσας για την ύδρευση του Νομού στηρίχθηκε στα παρακάτω δεδομένα: Η ελάχιστη παροχή της πηγής σε περιόδους ξηρασίας ανέρχεται σε 50.000 κυβικά ανά εικοσιτετράωρο, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες του νομού... Η υψομετρική θέση (απόλυτο υψόμετρο 195 μέτρα) επιτρέπει την ύδρευση των περισσοτέρων περιοχών με φυσική ροή. Η ποιότητα του νερού από εξετάσεις που έχουν γίνει είναι άριστη... Με την αριθμ. 5/7-12-1992 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου προτάθηκε για ένταξη στο 2ο Κ.Π.Σ. 1994-1999 το έργο "ύδρευση Θεσπρωτίας από πηγές Λαγκάβιτσας" με προϋπολογισμό 3 δισ. δρχ.» .

Το 1996, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάλι στην εξουσία. 
Στην με αριθμό 473/7-11-96 ερώτηση του κ. Βεζδρεβάνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λ Παπαδήμας, απάντησε στις 29-11-96:
«...Για την οριστική αντιμετώπιση των υδρευτικών προβλημάτων του Νομού έχει ανατεθεί στο παρελθόν η μελέτη "Ύδρευση του Νομού Θεσπρωτίας από πηγές Λαγκάβιτσας και Αχέροντα". Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο (προμελέτη) και η προεκτίμηση του κόστους του έργου ανέρχεται σε 11.000.000 δρχ.» .

Το 1998, το ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι στην εξουσία. 
Στην με αριθμό 3568/6-11-98 ερώτηση του κ. Βεζδρεβάνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Γ. Φλωρίδης απάντησε στις 24-11-98:
«... Προβλήματα στην υδροδότηση των Ο.Τ.Α. πάντα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται όμως άμεσα και αποτελεσματικά με μελέτες, που συντάσσονται από την Τ.Υ.Δ.Κ. Νέες πηγές ύδρευσης έχουν επισημανθεί και είναι οι μεγάλες πηγές του Σουλίου, της Λαγκαβίτσας, των Αναβρυστικών και των Πέντε Εκκλησιών, οι οποίες θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας. 'Ηδη έχει συνταχθεί μελέτη σε οριστικό σχέδιο, που προβλέπεται να υδρεύσει το σύνολο σχεδόν του Νομού από τις παραπάνω πηγές. Προεγκρίθηκε ποσό 2,5 δισ. δραχμών για να δημοπρατηθεί τμήμα του έργου...» .

Επομένως, θα συνιστούσαμε στον κ. Καλφόγλου να ρωτήσει τους τοπικούς συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ το πού πήγαν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μελέτες και έργα ύδρευσης (πηγές Σουλίου, Λαγκαβίτσας, Αναβρυστικών και Πέντε Εκκλησιών) όλα αυτά τα χρόνια. 
Να τους ρωτήσει πού είναι οι σωλήνες που αγοράστηκαν και γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το έργο ύδρευσης από τις πηγές Λαγκάβιτσας, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και δαπάνες εκατομμυρίων.
Δεν είναι δυνατόν αυτοί που ευθύνονται για τη μη ολοκλήρωση ενός έργου, που με φυσική ροή θα υδροδοτούνταν οι περισσότερες περιοχές της Ηγουμενίτσας, να μας κουνάνε το δάχτυλο από πάνω και να προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες αλλού για το υψηλό κόστος του ηλεκτρισμού των αντλιοστασίων, που αναγκαστικά κατασκευάστηκαν. 
Ο κ. Καλφόγλου και οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις αποτυχημένες πολιτικές τους και να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών, λες και εμείς γεννηθήκαμε εχτές και αυτοί προέρχονται από "παρθενογένεση".

Κύριε Καλφόγλου, το θράσος σας ξεπερνά κάθε όριο. 
Αντί να κατηγορείτε τους άλλους, κοιτάξτε τον πολιτικό σας χώρο και τις επιλογές που κάνατε τα τελευταία 40 χρόνια. Η ιστορία είναι αμείλικτη και η πραγματικότητα ακόμα περισσότερο. 
Η Θεσπρωτία δεν χρειάζεται άλλες υποσχέσεις. Χρειάζεται υπευθυνότητα και έργα που δεν μένουν στα χαρτιά.
Read More »
Ο Καλφόγλου, το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η ύδρευση της Θεσπρωτίας Ο Καλφόγλου, το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η ύδρευση της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για επικίνδυνη οδήγηση με τη μηχανή του μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός για επικίνδυνη οδήγηση με τη μηχανή του μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα


Συνελήφθη χθες (01-06-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς να οδηγεί μοτοσικλέτα, παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, ενώ αγνόησε σήμα στάσης των αστυνομικών επιχειρώντας να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τη μοτοσικλέτα και ύστερα από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ επιπλέον στερούνταν και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, που επιλήφθηκε της προανάκρισης, βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για επικίνδυνη οδήγηση με τη μηχανή του μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα Συνελήφθη ημεδαπός για επικίνδυνη οδήγηση με τη μηχανή του μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού στην Παραμυθιά για άσκοπους πυροβολισμούς

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Σύλληψη ημεδαπού στην Παραμυθιά για άσκοπους πυροβολισμούς


Συνελήφθη χθες (01-06-2024) το μεσημέρι στη Θεσπρωτία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος λίγη ώρα πριν την σύλληψή του προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, με κυνηγετική καραμπίνα.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο σημείο περισελλέχθηκαν (14) κάλυκες κυνηγετικού φυσιγγίου, ενώ στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κυνηγετικά όπλα.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού στην Παραμυθιά για άσκοπους πυροβολισμούς Σύλληψη ημεδαπού στην Παραμυθιά για άσκοπους πυροβολισμούς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο σε αστυνομικούς του ΑΤ Φιλιατών

Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024
Ευχαριστήριο σε αστυνομικούς του ΑΤ Φιλιατών


Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τους αστυνομικούς του Α.Τ. Φιλιατών και ιδιαίτερα τους Τόλη Χριστόφορο, Τσόγκα Στέφανο και Χρήστου Ελευθέριο, για την άμεση παρέμβασή τους και την κρίσιμη βοήθεια που μου προσέφεραν σε μια δύσκολη οικογενειακή μου στιγμή.

Οικονόμου Μαρίνα – τέως Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Φιλιατών.
Read More »
Ευχαριστήριο σε αστυνομικούς του ΑΤ Φιλιατών Ευχαριστήριο σε αστυνομικούς του ΑΤ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 02, 2024 Rating: 5

Σελίδες