73χρονη πέθανε εν πλω προς την Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
73χρονη πέθανε εν πλω προς την Ηγουμενίτσα


Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας για τον θάνατο μιας 73χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας εντός ενός επιβατικού – οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου, προερχόμενο από την Ιταλία. 
Η 73χρονη παρελήφθη μετά τον κατάπλου του πλοίου από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Read More »
73χρονη πέθανε εν πλω προς την Ηγουμενίτσα 73χρονη πέθανε εν πλω προς την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Όταν προέχουν οι εκδηλώσεις…

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Όταν προέχουν οι εκδηλώσεις…
Η πρώτη συνέντευξη τύπου στην οποία κάλεσε από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής ήταν αφιερωμένη στο… ποδήλατο βουνού!

Δεν κάλεσε σε συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα στην παραλία του Δρεπάνου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί, δεν κάλεσε ούτε για τα προβλήματα στην παραλιακή με την Πρέβεζα που εξελίσσεται σε εθνική καρμανιόλα, δεν κάλεσε ούτε για την χερσαία ζώνη..

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mountain Bike παίδων και κορασίδων είναι μία σημαντική διοργάνωση και ορθώς προβάλλεται από τον δήμο..

Όμως πριν από αυτή, τους προηγούμενους πέντε και πλέον μήνες, υπήρχε ο χρόνος για μία συνέντευξη τύπου για τα.. απλά και καθημερινά της Ηγουμενίτσας..

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Όταν προέχουν οι εκδηλώσεις… Όταν προέχουν οι εκδηλώσεις… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Αυξήθηκαν κατά 25% οι οφειλέτες προς την Εφορία τον Απρίλιο

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
ΑΑΔΕ: Αυξήθηκαν κατά 25% οι οφειλέτες προς την Εφορία τον ΑπρίλιοΈκρηξη σημείωσε τον Απρίλιο ο αριθμός των φορολογούμενων που άφησαν απλήρωτους φόρους στην Εφορία. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τον Απρίλιο το ύψος των απλήρωτων φόρων έφθασε τα 2,6 δις. ευρώ και τον ίδιο μήνα ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 25% και έφθασε σε 4.645.591 άτομα από 3.728.114 που ήταν τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 917.477 άτομα ξεπερνώντας τα 4,6 εκατομμύρια με αρμόδιες πηγές από την ΑΑΔΕ να διευκρινίζουν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην παράταση της πληρωμής των φόρων και οφειλών στις 2 Μαΐου που έληγαν κανονικά στις 30 Απριλίου.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το πρώτο τετράμηνο του τους δείχνουν ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν σε 2,924 δις. ευρώ ενώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι ανήλθαν σε 2,607 δις. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2024.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έχουν ανέλθει σε 107,057 δις. ευρώ εκ των οποίων 26,326 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης με αποτέλεσμα το καθαρό χρέος να διαμορφώνεται σε 80,731 δις. ευρώ.

Από τους 4.645.591 οφειλέτες, οι 2.112.703 είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.520.015 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Read More »
ΑΑΔΕ: Αυξήθηκαν κατά 25% οι οφειλέτες προς την Εφορία τον Απρίλιο ΑΑΔΕ: Αυξήθηκαν κατά 25% οι οφειλέτες προς την Εφορία τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

15η Γιορτή χορού στο Γραικοχώρι

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

15η Γιορτή χορού στο Γραικοχώρι

Read More »
15η Γιορτή χορού στο Γραικοχώρι 15η Γιορτή χορού στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Στη Βουλή η διάβρωση των ακτών, χάθηκαν μεγάλες εκτάσεις παραλιών

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Στη Βουλή η διάβρωση των ακτών, χάθηκαν μεγάλες εκτάσεις παραλιών
Το κρίσιμο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών της χώρας φέρνουν με κοινή ερώτηση στη βουλή ο βουλευτής Πρέβεζας, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Συριζα ΠΣ, Κώστας Μπάρκας, μαζί με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Μίλτο Ζαμπάρα.

Αναλυτικά στην Ερώτηση που κατατίθεται προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρουν:

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων της θάλασσας και τον κίνδυνο μεγάλων πλημμυρών κατά μήκος των ακτογραμμών του κόσμου.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα συζητήθηκε πρόσφατα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής όπου κοινή παραδοχή και συμπέρασμα του σύνολο των βουλευτών, ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι συμμετείχαν ήταν, ότι άμεσα χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό, ολιστικό σχέδιο, για να αποτρέψει μελλοντικούς μεγάλους κινδύνους οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών.

Πέρα από τις κλιματικές αλλαγές που ευθύνονται για το φαινόμενο δηλαδή η αύξηση της θερμοκρασίας, οι μεταβολές στις βροχοπτώσεις, οι μεγάλοι κυματισμοί, και οι μεταβολές στους ανέμους υπάρχουν και οι ευθύνες των ανθρωπίνων παρεμβάσεων. Όπως παρουσιάστηκε και στην επιτροπή, είναι πολύ ανησυχητικά για όλο τον κόσμο, καθώς όπως τονίστηκε, «οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις ανέβασαν ανησυχητικά τη στάθμη της θάλασσας ενώ τα 30 επόμενα χρόνια, ο ρυθμός αύξησής της θα επιταχυνθεί».

Ανησυχητικές είναι οι επιπτώσεις και για τη χώρα μας. Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις όσο αφορά το ποσοστών της διάβρωσης στις ακτές της. Όπως τονίστηκε, εκτιμάται μεταξύ άλλων ότι:« Η Ελλάδα, έχει χάσει περίπου 250 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραλιών από το 1900, στο διάστημα 1986 έως 2018. Το ετήσιο κόστος μπορεί να ανέρχεται σε περίπου 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό το νούμερο δεν υπολογίζει το κόστος από την απώλεια υπηρεσιών, από τα οικοσυστήματα. Το νούμερο αυτό αυξάνεται κατά περίπου 81 εκατομμύρια το χρόνο και θα αρχίσει να αυξάνεται πολύ περισσότερο όταν αρχίσουν να παρασύρονται σπίτια. Η κλιματική αλλαγή δεν θα επιφέρει μονάχα αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Οι επιπτώσεις της θα δημιουργούν ακραίες καταιγίδες κάθε πέντε χρόνια, όταν παλιά συνέβαιναν κάθε 25 χρόνια. Ένα πράγμα στο οποίο πάσχουμε στην Ελλάδα, επισημάνθηκε, είναι ότι δεν έχουμε διαχρονικά κυματικές μετρήσεις πολύ κοντά στην ακτή και μετρήσεις κυμάτων και ρευμάτων, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα για το πώς να σχεδιάσουμε τα τεχνικά έργα. Δεν είναι υπερβολή ότι, τα περισσότερα έργα σχεδιάζονται με το μάτι, χωρίς κυματικές μετρήσεις.»

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, συντάχθηκε πλήρως με «την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κεντρικό συμβούλιο που θα αποφασίζει χωρίς χρονοτριβή και με επιστημονικά τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις και δεν θα περιμένεις από 100 φορείς να αποφασίζουν για να φτιαχτεί κάτι στην Ελλάδα. Πρέπει να φτιαχτεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να αρχίσουμε να κάνουμε έργα, τόνισε, ενώ έκανε γνωστό ότι το ΤΕΕ προχωρά άμεσα, με δική του πρωτοβουλία, στη δημιουργία ενός Εθνικού Παρατηρητηρίου που θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όλα τα φαινόμενα και θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες.»

Επίσης επιμένουμε να επισημαίνουμε τη συνεχιζόμενη μη κύρωση και εφαρμογή από τη χώρα μας του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη Σύμβαση της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση και πρόληψη αυτών των φαινομένων.

Επειδή πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες , για το κρίσιμο αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα,

Επειδή σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάβρωση των ακτών της χώρας μας,

Επειδή σοβαρότατο θέμα διάβρωσης των ακτών, μεταξύ των υπολοίπων νομών της χώρας αντιμετωπίζει και ο νομός Πρέβεζας,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί με σοβαρό, θεσμικό και επιστημονικό τρόπο, το κρίσιμο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών της χώρας ;

2. Θα προχωρήσετε στην κύρωση και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη Σύμβαση της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου;».

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Στη Βουλή η διάβρωση των ακτών, χάθηκαν μεγάλες εκτάσεις παραλιών Στη Βουλή η διάβρωση των ακτών, χάθηκαν μεγάλες εκτάσεις παραλιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

myAADEapp: Διαθέσιμη νέα έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
myAADEapp: Διαθέσιμη νέα έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά
Άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά τους έχουν πλέον οι χρήστες του myAADEapp, της επίσημης εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές, μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης που είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store (Apple).

Η νέα έκδοση έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργικότητες και βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής, ενώ ενσωματώθηκε η δυνατότητα άντλησης και αποθήκευσης στο myWallet, των ψηφιακών αρχείων:

 για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων

– Προεκκαθάριση για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους / Εισοδήματα – Δαπάνες,

– Δηλώσεις Ε1- Ε2- Ε3,

– Εκκαθαριστικό,

– Συνόψεις της δήλωσης Ε1 και του εκκαθαριστικού

 Βεβαίωσης Οφειλής (στα Στοιχεία Ενημερότητας)

Υπενθυμίζουμε ότι, για πρώτη φορά φέτος, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία προεκκαθάρισης για την αυτόματη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 13.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση, για να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ενημέρωση:

* άλλων περίπου 8.000 φορολογουμένων, που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση και πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου,

* των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει δηλώσεις και εστάλησαν για αυτούς στοιχεία από δημόσιους / ιδιωτικούς φορείς, μετά την υποβολή της δήλωσής τους.

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή myAADEapp πραγματοποιείται μέσω αυτόματης ενημέρωσης, η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε την εφαρμογή, μπορείτε να κατεβάσετε το myAADEapp για να έχετε άμεση, γρήγορη και ασφαλή ενημέρωση και πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, από τα Stores:

* Για λογισμικό iOS (iPhone)

https://apps.apple.com/us/app/myaadeapp/id6452675995

* Για λογισμικό Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myaadeapp&pli=1
Read More »
myAADEapp: Διαθέσιμη νέα έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά myAADEapp: Διαθέσιμη νέα έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση (16η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Πρόσκληση (16η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 
Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 26 Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ειδικά Θέματα
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 1ο
Διατύπωση προτάσεων για συμπερίληψη έργων και δράσεων στο Α.Π.Σ.Α. του ΟΛΗΓ.

Θέματα Τεχνικών Έργων
Εισηγητής: κ. Βασίλειος Ντάσιος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 2ο
Χορήγηση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» της Πράξης με κωδικό ΟΠΣ 6000887.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ

Read More »
Πρόσκληση (16η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Πρόσκληση (16η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια ΗπείρουΝέα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, για δήθεν εξόφληση λογαριασμών, ήλθαν σε γνώση της Περιφέρειας Ηπείρου και το τελευταίο 48ωρο.

Οι άγνωστοι επικοινωνούν με γονείς ή άλλους ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων που εκτελούσαν μεταφορές μαθητών στα σχολεία και για τους οποίους είχαν αναρτηθεί εντάλματα πληρωμής στη «Διαύγεια» και επικαλούμενοι υπάλληλους της Οικονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας τους ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή τους παραπέμπουν σε ψεύτικα link τραπεζών προκειμένου να τους καταβάλλουν δήθεν τα οφειλόμενα χρήματα.

Επισημαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα φορτικοί έως και απειλητικοί ότι εάν δοθούν τα στοιχεία λογαριασμού τότε θα αποκλειστούν από μελλοντικές πληρωμές.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγγελθεί και από προμηθευτές της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλος της, ως και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης να ζητήσει από συναλλασσόμενο ή και από οποιονδήποτε άλλο πολίτη κωδικούς τραπεζών.

Όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, αφενός να μην παρασύρονται και να δίνουν στοιχεία και αφετέρου να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Read More »
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Συστάσεις Κτηνιατρικής για λήψη μέτρων προφύλαξης των κτηνοτροφικών μονάδων από πιθανές φυσικές καταστροφές

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

 Συστάσεις Κτηνιατρικής για λήψη μέτρων προφύλαξης των κτηνοτροφικών μονάδων από πιθανές φυσικές καταστροφές


Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, συστήνεται προς τους ιδιοκτήτες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων να λάβουν κατάλληλα μέτρα, ώστε να προφυλάξουν το ζωικό τους κεφάλαιο από τις συνέπειες πιθανών φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, έντονες χιονοπτώσεις, καύσωνες, θυελλώδεις άνεμοι, σεισμοί, κ.α. ), όπως ενδεικτικά:

Να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια από τον εξωτερικό χώρο της εγκατάστασής τους και τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από αυτή, και να μεριμνήσουν για τη διάνοιξη τάφρου ή για τον καθαρισμό της αν υπάρχει, ώστε να είναι δυνατή η παροχέτευση των όμβριων υδάτων.

Να προμηθευτούν με γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος ή/και αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Να μεριμνήσουν να υπάρχει φορτισμένο κινητό τηλέφωνο στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Να μεριμνήσουν για την επάρκεια σε νερό, ζωοτροφές και άλλες απαραίτητες προμήθειες, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ζώων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5-7 ημερών σε περίπτωση αποκλεισμού.

Να έχουν τακτική ενημέρωση για το δελτίο καιρού.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, πρώτα να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές (πυροσβεστική κ.α.) και μετά να ακολουθούν οι υπόλοιπες ενέργειες.

Αν υπάρχουν άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα, παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, καλείται ο κτηνίατρος και σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η θεραπεία τους επικοινωνούν και με τα σφαγεία για την πραγματοποίηση σφαγής έκτακτης ανάγκης.

Απομάκρυνση των νεκρών ζώων και άμεση υγειονομική ταφή τους για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Επισημαίνουμε ότι για την απομάκρυνση των ζώων ή την προσέγγιση των εκτροφών, συνεννοούμαστε με τις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές αρχές και πάντα υπό τις οδηγίες των αρμοδίων αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών.
Read More »
Συστάσεις Κτηνιατρικής για λήψη μέτρων προφύλαξης των κτηνοτροφικών μονάδων από πιθανές φυσικές καταστροφές  Συστάσεις Κτηνιατρικής για λήψη μέτρων προφύλαξης των κτηνοτροφικών μονάδων από πιθανές φυσικές καταστροφές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει


Έχει κάστρο, έχει Ιστορία, έχει ενδιαφέροντα μουσεία, έχει φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μήπως να μείνεις ένα βράδυ Ηγουμενίτσα πριν πάρεις το πλοίο για Κέρκυρα;

Ηταξιδιωτική κουλτούρα στην Ελλάδα αγνοεί επιδεικτικά τις πόλεις, και όχι εντελώς άδικα, αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις σαν την Θεσσαλονίκη ή την Καλαμάτα αυτές είναι στην πλειοψηφία τους μάλλον άσχημες με την πρώτη ματιά. Αν όμως είσαι διατεθειμένος/η να προσπεράσεις τις πρώτες εντυπώσεις και να τις βολτάρεις, είναι πολύ πιθανό να εκπλαγείς θετικά. Ειδικά για την περίπτωση των λιμανιών, οι παλιοί ναυτικοί έλεγαν πως δεν έχουν ανάγκη να είναι όμορφα, επειδή είναι κάτι σαφώς σημαντικότερο: Ενδιαφέροντα. Η Ηγουμενίτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Μικρός οδηγός για νεοφερμένους

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση λιμάνι της χώρας μετά τον Πειραιά, η Ηγουμενίτσα είναι μια μικρή πόλη της Ηπείρου με πληθυσμό 10.000 κατοίκους. Απέχει μια ώρα από τα Γιάννενα, 5 από την Αθήνα και μισή από τις φανταστικές παραλίες στα Σύβοτα.

Η παραλιακή της περαντζάδα απλώνεται σε ένα φαρδύ πεζοδρόμιο από την πλευρά της θάλασσας, ενώ στην κορυφή του λόφου σώζονται τα ερείπια του ενετικού της κάστρου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τη Γαληνοτάτη και ανατινάχτηκε δύο αιώνες αργότερα, το 1685, από τον Φραντσέσκο Μοροζίνι (που άλλο χόμπι από το να ανατινάζει κάστρα δεν είχε). Τον 18ο αιώνα το κάστρο επισκευάστηκε μερικώς, από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Σήμερα γίνονται εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης του κάστρου, η βόλτα στον πευκόφυτο λόφο του οποίου είναι μια από τις ωραιότερες στην Ηγουμενίτσα.


Και τι άλλο έχει να κάνουμε εδώ;
Πρώτο και καλύτερο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας είναι ένα φωτεινό και άψογα οργανωμένο μουσείο που διηγείται, μέσα από τη μόνιμη έκθεσή του «Θεσπρωτών Χώρα», ιστορίες που ξεκινούν από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο, 100.000 χρόνια πίσω, όταν οι κάτοικοι αυτής εδώ της γης έμεναν ακόμα μέσα σε σπήλαια, και φτάνουν ως την Οθωμανική αυτοκρατορία του 19ου αιώνα. Όπως εύκολα μαντεύεις, η έμφαση δίνεται στην ελληνιστική εποχή, τα χρόνια αμέσως μετά τον Μέγα Αλέξανδρο δηλαδή, η οποία είναι και μια από τις σημαντικότερες για την Ιστορία της Ηπείρου. Ακόμα και αν δεν είσαι μεγάλος/η φαν των μουσείων, αυτό εδώ αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, καθότι η Ήπειρος είναι από τα μέρη εκείνα της Ελλάδας των οποίων η Ιστορία σκεπάζεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Ενδιαφέρον είναι επίσης και το «Σπίτι της Ρένας», ένα λαογραφικό μουσείο στην καρδιά της πόλης που φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 παραδοσιακά αντικείμενα τα οποία αποτυπώνουν τη νεότερη ιστορία της περιοχής –κεντήματα και υφαντά, παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Περί τα 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, μια επίσκεψη αξίζει οπωσδήποτε το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, του 3ου αιώνα π.Χ. ενώ πολύ κοντά στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, ένα τεταρτάκι οδήγησης από το κέντρο της Ηγουμενίτσας, ο Πύργος Ραγίου είναι ένα εντυπωσιακό οθωμανικό κάστρο επάνω σε ένα κατάφυτο λοφάκι 85 μέτρων.

Οι παραλίες λένε τίποτα;
Καταρχάς, μισή ώρα με το αυτοκίνητο απέχουν όπως είπαμε οι απολύτως εξωτικές παραλίες στα Σύβοτα, για τις οποίες σου τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ. Αν πάλι βαριέσαι να οδηγείς, μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από την Ηγουμενίτσα ξεκινά το Μακρυγιάλι, μια χρυσαφένια αμμουδιά που απλώνεται στο ιλιγγιώδες μήκος των 7 χιλιομέτρων (εξ ου και το όνομά της) και βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.


Πού (και τι) θα φάμε
Σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες, η Ηγουμενίτσα είναι στην Ήπειρο, και η Ήπειρος θα μπορούσε άνετα να είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει πως άσχημα δεν θα φας πουθενά. Αν χρειάζεσαι συστάσεις ως χαωμένος πρωτάρης, σημείωσε καταρχάς την Αμβροσία για ζουμερά κρεατικά αλλά και πίτσα στον ξυλόφουρνο και θεϊκές μακαρονάδες, το Μπριζολάδικο του Λούη για… αυτό που λέει το όνομά του, τον Λίθο για σπιτικά μαγειρευτά (στα «οπωσδήποτε» το κοκκινιστό μοσχαράκι) τους Βλάχους για ζουμερά παϊδάκια και κρεατοφαγία μέχρι τελικής πτώσης και τον Κοκόση στην Πλαταριά για θαλασσινά και φρέσκο ψάρι πλάι στο κύμα.

Πού θα μείνουμε;
Στα συμπαθέστατα δωμάτια του Holiday Zigos (60€ το δίκλινο) του Alexandras Appartments (53€ το δίκλινο) ή του Alexander Rooms & Apartments (70€ το διαμέρισμα δύο ατόμων)
Read More »
Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαλαμίδης

Η Φανοτή ή Ντόλιανη είναι ένας οχυρωμένος αρχαίος οικισμός έκτασης 55 περίπου στρεμμάτων, κτισμένος στην κορυφή απότομου λόφου, που υψώνεται κοντά στην κοίτη του ποταμού Καλαμά στο νομό Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας θέση που εξασφάλιζε τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής. 
Αποτελεί έναν τειχισμένο με διπλό οχυρωματικό περίβολο οικισμό, ο οποίος υπήρξε κέντρο του αρχαίου θεσπρωτικού φύλου των Φανοτέων, που πιστεύεται ότι κατοικούσε στην περιοχή μεταξύ της Μουργκάνας και του μέσου ποταμού Καλαμά. Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ., ωστόσο ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές πιστοποιούν την ύπαρξη οργανωμένης κατοίκησης στο λόφο τουλάχιστον από τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. 
Σε όλη την έκταση της ακρόπολης είναι σήμερα ορατά νεότερα κτίρια υπό μορφή χαλασμάτων, ως επί το πλείστον, κατοικίες αγροτοκτηνοτροφικού χαρακτήρα. 
Τα νεότερα κτίρια συνδέονται μεταξύ τους με περιβόλους από ξερολιθιά και επικοινωνούν μέσω μονοπατιών, ενώ στο κέντρο του νεότερου οικισμού υπήρχε λιθόχτιστο αλώνι. 


Ο αρχαιολογικός χώρος της Ντόλιανης βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα της Ηγουμενίτσας και είναι προσβάσιμος μέσω του ασφαλτοστρωμένου επαρχιακού δρόμου που οδηγεί από την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων προς την Τ.Κ. Γεροπλατάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η απόσταση του χώρου από την Ε.Ο. είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.Read More »
ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Ιουλίου: Ποιοι θα δουν από σήμερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Συντάξεις Ιουλίου: Ποιοι θα δουν από σήμερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους
Σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει η πίστωση των ποσών των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αυτό αφορά τους ασφαλισμένους των τέως ταμείων των Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Επίσης σήμερα θα πιστωθούν και τα ποσά των κύριων συντάξεων που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχων μισθωτών & μη μισθωτών από 1.1.2017 και έπειτα) και όλα τα ποσά των επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα (μη Μισθωτών και μισθωτών). Ωστόσο η επίσημη καταβολή των συντάξεων αυτών θα γίνει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.

Σημείωση: Διευκρινίζεται πως η πίστωση αυτών των ποσών κανονικά θα γινόταν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου αλλά επειδή την ημέρα αυτή θα είναι κλειστές οι τράπεζες λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. τα χρήματα αυτά θα πιστωθούν από σήμερα.

Οι επόμενες πληρωμές

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024
θα πιστωθούν τα ποσά των κύριων συντάξεων των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου. 

Ωστόσο η επίσημη καταβολή των ποσών αυτών θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουνίου.


Read More »
Συντάξεις Ιουλίου: Ποιοι θα δουν από σήμερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους Συντάξεις Ιουλίου: Ποιοι θα δουν από σήμερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

1η Ιουλίου στο Μέτσοβο η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027.

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
 1η Ιουλίου στο Μέτσοβο η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027. Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 πραγματοποιείται στο Μέτσοβο η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ) με ώρα έναρξης τις 12:00.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

1. Έγκριση της Ημερήσιας Διάταξης

2. Έγκριση πρακτικών 2ης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης

3. Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης

4. Εισαγωγικές ομιλίες

ΙΙ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ 2021-2027

1. Ενημέρωση για την πρόοδο - ολοκλήρωση του Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020

2. Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027

3. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων - Έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων

4. Ενημέρωση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις & έργα στρατηγικής σημασίας

- Παρουσίαση ΣΒΑΑ Δήμου Ηγουμενίτσας

5. Ενημέρωση για θέματα Αξιολόγησης του Προγράμματος

6. Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και την Επικοινωνία του Προγράμματος

7. Συζήτηση

ΙΙΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζόντιων θεμάτων

- Ενημέρωση για τους Αναγκαίους και Πρόσφορους Όρους

- Αναθεώρηση STEP

- Ενδιάμεση Επανεξέταση Προγραμμάτων 2021-2027

2. Παρουσιάσεις σχεδίων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

- ΙΧΩΡ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

- ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

- ACHERON ACTIONS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

3. Συζήτηση

ΙV. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Read More »
1η Ιουλίου στο Μέτσοβο η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027.  1η Ιουλίου στο Μέτσοβο η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

SOS για γενόσημα φάρμακα που αποσύρει η Κομισιόν - ΕΟΦ: Πρόβλημα αποτελεσματικότητας, όχι ασφάλειας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
SOS για γενόσημα φάρμακα που αποσύρει η Κομισιόν - ΕΟΦ: Πρόβλημα αποτελεσματικότητας, όχι ασφάλειας
Βόμβα μεγατόνων για τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde, η Κομισιόν ενημέρωσε ότι αναστέλλει τις άδειες κυκλοφορίας αρκετών εκατοντάδων γενόσημων φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), έκρινε ότι ένας σημαντικός αριθμός από τα γενόσημα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη έλαβαν έγκριση κυκλοφορίας επί τη βάσει μη αξιόπιστων επιστημονικά ερευνών και μελετών και αποφάσισε να εισηγηθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ την απόσυρση τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναγνωρίζοντας ότι σε περίπτωση απότομης απόσυρσης μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις στην αγορά, η Επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε κάποιες περιπτώσεις η απόσυρση να γίνει σταδιακά και σε βάθος διετίας.

Ο ΕΜΑ μετρά σχεδόν 2.250 αναφορές που επηρεάζονται, με τη Γερμανία να προηγείται με 208, μπροστά από την Ολλανδία (188), την Πορτογαλία (112) και τη Γαλλία (98).

Στην πράξη, ο αριθμός είναι μικρότερος, καθώς πολλές από αυτές αφορούν το ίδιο φάρμακο που πωλείται σε διαφορετικές μορφές (κάψουλες, δισκία, ενέσεις, σκόνη κ.λπ.), δοσολογίες και σε διαφορετικές χώρες.

ΕΟΦ: Πρόβλημα αποτελεσματικότητας, όχι ασφάλειας
Μιλώντας στο Action24 ο πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά ελλιπείς μελέτες βιοϊσοδυναμίας που κάνει μία εταιρεία στην Ινδία, οι οποίες δείχνουν αν το γενόσημο φάρμακο απελευθερώνει την ίδια ποσότητα δραστικής ουσίας στον οργανισμό με το πρωτότυπο φάρμακο που αντιγράφει. Η διαπίστωση οδήγησε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου να εισηγηθεί την απόσυρση μέχρι να γίνουν νέες μελέτες. Ωστόσο -όπως είπε- δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των φαρμάκων αλλά αφορά στην ενδεχόμενη μειωμένη αποτελεσματικότητά τους, χαρακτήρισε ωστόσο μικρή την πιθανότητα.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ΕΟΦ παρακολουθεί το θέμα και έχει δει ποια σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα αφορά. Σημείωσε δε ότι μπορεί να δοθεί μια μικρή παράταση σε κρίσιμα γενόσημα γιατί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ελέγχου της ασφάλειας.
Read More »
SOS για γενόσημα φάρμακα που αποσύρει η Κομισιόν - ΕΟΦ: Πρόβλημα αποτελεσματικότητας, όχι ασφάλειας SOS για γενόσημα φάρμακα που αποσύρει η Κομισιόν - ΕΟΦ: Πρόβλημα αποτελεσματικότητας, όχι ασφάλειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Παρασκευή την επέκταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

«Χαμηλές τιμές για τους αγρότες»

«Θέλω να τονίσω τη σημασία του προγράμματος ΓΑΙΑ, το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας, ώστε να εξασφαλίσουν χαμηλές και προβλέψιμες τιμές για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και θα δώσουμε παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα έρθει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν του τέλος του καλοκαιριού.

Μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις επιδοτήσεις τους υπογραμμίζοντας όμως ότι «θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν».

Τι είπε ο Τσιάρας
Από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μας έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά σύμφωνα με το οποίο ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».
Read More »
Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών Σας προσκαλούμε την 25η Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. , για λήψη αποφάσεων , σε τακτική συνεδρίαση δια Ζώσης της Δημοτικής Επιτροπής , στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 και τα Άρθρα 75 και 74Α παρ.1 του Ν. 3852/10 όπως ισχύουν στα πιο κάτω θέματα: 

1.Πρωτόκολλο Ταμιακής Διαχείρισης Μηνός Μαΐου 2024. 

2. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων σε Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών”. 

3.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ». 

4. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Έργα αποκατάστασης υποδομών από θεομηνίες στο Δήμο Φιλιατών Περ. Ηπείρου» του Δήμου Φιλιατών. 

5. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών» του Δήμου Φιλιατών.

 6. Αποδοχή δωρεάς ενός απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Περιστερίου Νομού Αττικής.

 7. Λήψη απόφασης για την έγκριση υποβολής νέας αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα επιχορήγησης της Δ.Υ.Π.Α.(ΟΑΕΔ) για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΛΑΧΟΣ 
Read More »
Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟF1 IN SCHOOLS2024 ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ
9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟF1 IN SCHOOLS2024 ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑΈχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας,πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει, συμμετείχε στους τελικούς αγώνες του 9ου Πανελλήνιου ΔιαγωνισμούF1 inSchools 2024 για Δημοτικά Σχολεία. Στους τελικούς συμμετείχαν 25 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού αναμένονται.

Το F1 inSchools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν τις λεγόμενες Ήπιες Δεξιότητες (SoftSkills) 21ου αιώνα, ήτοι ικανότητες επικοινωνίας και να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με τους άλλους, να προσαρμόζονται σε διάφορες καταστάσεις και να συνεργάζονται καλά σε ομάδες. Στο F1 inSchools για Δημοτικά συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από Γ’ έως ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, τα οποία μαζί με τις προαναφερόμενες δεξιότητες αποκτούν γνώσεις Φυσικής και Μηχανικής και ικανότητες κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων, αλλά και φαντασία και δημιουργικότητα. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες της διοίκησης – διαχείρισης έργου και την ιδέα της βιωσιμότητας.
Ως Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς κ. Έξαρχο Παναγιώτη και κ. Κάτση Ηλία για τη συμβολή τους σε αυτό το Project.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν: ΣΤΑΥΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΑΛΛΕΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΖΕΡΒΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΝΑΣΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΣΙΩΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΚΙΑΝΙΔΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ.

Ο Διευθυντής του Δ. Σ.Νέας Σελεύκειας
Κύλλας Γεώργιος

Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟF1 IN SCHOOLS2024 ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟF1 IN SCHOOLS2024 ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Ο “Θάνατος του Ιβάν Iλίτς” του Leo Tolstoy με τους Γ. Γαλίτη και Θ. Κουρλαμπά στο Festival Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Ο “Θάνατος του Ιβάν Iλίτς” του Leo Tolstoy με τους Γ. Γαλίτη και Θ. Κουρλαμπά στο Festival ΠαραμυθιάςΗ θεατρική παράσταση “Ο Θάνατος του Ιβάν Iλίτς” του Leo Tolstoy σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και με τους ηθοποιούς Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά, έρχεται στο θέατρο Κατασκήνωσης, την Τρίτη 30 Ιουλίου στο πλαίσιο του Festival Παραμυθιάς

Η παράσταση που αποσπά διθυραμβικές κριτικές και η οποία παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη κάνοντας γνωστό στο ελληνικό κοινό το μεγαλειώδες αυτό έργο του Τολστόι, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 5η χρονιά προσφέροντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους θεατές.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από Ζωή!

Υπόθεση

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα και ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!

Ο “Θάνατος του Ιβάν Iλίτς” βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Δημιουργική ομάδα
Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου
Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Creative Agency: GRIDFOX
Παραγωγή: NON GRATA PRODUCTIONS

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς & Γιώργος Γαλίτης
Διάρκεια παράστασης: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση 15€
Γενική είσοδος 17€

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

Φυσικά σημεία προπώλησης:
Παραμυθιά, Καφετέρια Άμετρον, Κων. Καραμανλη
Παραμυθιά, Πρακτορείο εφημερίδων Νίκου Κώτση, πεζόδρομος
Παραμυθιά, Κατασκήνωση Παραμυθιάς, ταμείο Festival
Ηγουμενίτσα, Βιλιοπωλείο Μητσέλου Κωνσταντίνα, Κύπρου 8
Ηγουμενίτσα, Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμο Πάσχου Δημήτρη, Κρυστάλλη 3Β

Χορηγός Επικοινωνίας: Paramythia-online.gr
Read More »
Ο “Θάνατος του Ιβάν Iλίτς” του Leo Tolstoy με τους Γ. Γαλίτη και Θ. Κουρλαμπά στο Festival Παραμυθιάς Ο “Θάνατος του Ιβάν Iλίτς” του Leo Tolstoy με τους Γ. Γαλίτη και Θ. Κουρλαμπά στο Festival Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας αποφάσισε την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου τιμολογιακής πολιτικής. 
Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει ειδικές κατηγορίες τιμολογίων που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες, κτηνοτρόφους, κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και μεγάλους πελάτες.
Η ευθύνη για την εκπόνηση του νέου τιμολογιακού σχεδίου ανατέθηκε στη Διοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ.
Σύμφωνα με την απόφαση, το σχέδιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες. 
Μετά την ολοκλήρωσή του, θα τεθεί σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης πριν από την οριστικοποίησή του.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής και στη στήριξη διαφορετικών κατηγοριών πελατών της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.
Read More »
Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Μαρίας Σπυριδώνου

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Ευχαριστήριο της Μαρίας Σπυριδώνου


Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για τους περισσότερους δήμους της χώρας, οι σχολικές επιτροπές διαλύονται στις 29/6/2024 και αυτό είναι ένα πλήγμα, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα.
Οι σχολικές επιτροπές έδιναν στήριξη και δύναμη στα σχολεία, στους διευθυντές και φυσικά στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Το κεφάλαιο αυτό λοιπόν βρίσκει εμένα τελευταία Πρόεδρο και ίσως τα συναισθήματα μου να είναι ανάμεικτα.
Η θητεία μου φυσικά ήταν για λίγους μηνες αυτό όμως δεν με αποτρεψε να προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο του προκατόχου μου κ Κιτσατη.
Η αλήθεια είναι οτι η αρχή στο καθετί που κάνουμε μας φαίνεται βουνό, όσο όμως δουλεύουμε πάνω σε κάτι ,μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα τις καταστάσεις και να δίνουμε λύσεις σημαντικές και καθοριστικές.
Η σημαντική προσπάθεια που κάναμε ήταν να μην κάνουμε εξαιρέσεις στα σχολεία, προσπαθήσαμε να είμαστε δίκαιοι με όλους και αυτό που καταφέραμε σίγουρα ειναι ότι τα παιδιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ, αλλά ΜΕΛΛΟΝ.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους διευθυντές για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και φυσικά όλους τους συνεργάτες μου.
Επίσης ευχαριστώ θερμά τον κ Κιτσατη που όσες φορές χρειάστηκα τις συμβουλές του ήταν εκεί για να μου τις δώσει απλόχερα.
Πάντα όμως υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες που κάποια στιγμή πρέπει να έρθουν στο φως για να καταλαβαίνουμε ποιος κάνει την δύσκολη δουλειά, ευχαριστώ λοιπόν θερμά τον συνεργάτη μου Ανδρέα Κωστούλα που πραγματικά η δουλειά του και η συνέπεια του όλα αυτά τα χρόνια, έδινε δύναμη στο κάθε πρόεδρο που αναλάμβανε την θέση.
Τέλος ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο κ Παναγιώτη Νταή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και την ευαισθησία που έδειξε πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούσαν παιδιά.

#metonNtai
Με εκτίμηση
Μαρία Σπυριδωνου
Read More »
Ευχαριστήριο της Μαρίας Σπυριδώνου Ευχαριστήριο της Μαρίας Σπυριδώνου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Περιφερειακός και Περιοδικός Τύπος μαζί για τα κοινά προβλήματα

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Περιφερειακός και Περιοδικός Τύπος μαζί για τα κοινά προβλήματα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημερίδα για τον Περιφερειακό – Περιοδικό – Κλαδικό Τύπο: Προβλήματα, λύσεις, προκλήσεις» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του Τύπου να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να προτείνουν λύσεις για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του περιφερειακού και περιοδικού τύπου και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση μελετά την εφαρμογή ενός μόνιμου μέτρου στήριξης για τον Τύπο με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ενημέρωσε για την πορεία του προγράμματος ψηφιακής αναβάθμισης των εκδοτικών επιχειρήσεων.

Προηγουμένως, εκ μέρους των διοργανωτών τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΕΤ Νίκος Σουρλόπουλος, ενώ οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αντώνης Μουντάκης (ΕΙΕΤ) και Πέννυ Καλύβα (ΕΔΙΠΤ) εισηγήθηκαν τα κεντρικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το ασφαλιστικό, τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του περιφερειακού και περιοδικού τύπου, την εφαρμογή του Μητρώου Τύπου, το πλαίσιο κατανομής της κρατικής διαφήμισης, την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων τύπου, την τιμολόγηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων, τη διανομή των εντύπων μέσω των ΕΛΤΑ κ.ά.

Στην έναρξη της Ημερίδας, τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του έργου της Γενικής Γραμματείας στο κομμάτι του Τύπου, με κυριότερο τη σύσταση των Μητρώων Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου, που συνέβαλαν στη διαφάνεια στο χώρο.

Τέλος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες στη συνεργασία τους με τα ΕΛΤΑ, όπως η κακή διαχείριση των αποστελλόμενων εντύπων και οι τεράστιες καθυστερήσεις τέθηκαν στον Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων των ΕΛΤΑ Ιωάννη Καραδήμα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Καραμέρος ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., καθώς και βουλευτές άλλων κομμάτων, τονίζοντας την ανάγκη για διακομματική στήριξη του περιφερειακού και περιοδικού τύπου.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων συναδελφικών ενώσεων Τύπου, εκδότες εφημερίδων και περιοδικών κ.ά.
Read More »
Περιφερειακός και Περιοδικός Τύπος μαζί για τα κοινά προβλήματα Περιφερειακός και Περιοδικός Τύπος μαζί για τα κοινά προβλήματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Το μέλλον της εργασίας – Πώς η τεχνολογία αλλάζει το τοπίο

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

Το μέλλον της εργασίας – Πώς η τεχνολογία αλλάζει το τοπίο

Οι τρόποι με τους οποίους η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει την εργασία – Πώς διαμορφώνονται οι καινούριοι χώροι εργασίας - Ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες


Το μέλλον της εργασίας: Οι τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει το πώς δουλεύουμε

Η εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού είναι μια περίοδος την οποία οι περισσότεροι προτιμούν να ξεχάσουν. Μόνο που ήταν μια ιδιαίτερα διδακτική περίοδος. Όσο κι αν οι περισσότεροι έχουν καταγράψει εκείνες τις μέρες της υποχρεωτικής τηλεργασίας ως ένα… κακό όνειρο, στην πραγματικότητα ήταν ταυτόχρονα μια διαδικασία η οποία μας ώθησε (αρκετά βίαια είναι η αλήθεια…) στο μέλλον της εργασίας: Εξ αποστάσεως εργασία που μπορεί να γίνει από οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω υπολογιστών και με υβριδικούς χώρους εργασίας.

Εν πολλοίς ήταν ένα μέλλον το οποίο όλοι ξέραμε ότι ερχόταν. Αρκετοί, μάλιστα, το ζούσαν ήδη για αρκετά χρόνια πριν από την πανδημία. Άλλωστε ο όρος «ψηφιακοί νομάδες» και η έννοια της απομακρυσμένης εργασίας δεν ήταν κάτι καινούριο και ήδη πολλές από τις βασικές καθημερινές μας λειτουργίες, γίνονταν εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου. Από απλά πράγματα (όπως η πληρωμή λογαριασμών ή τα καθημερινά ψώνια) μέχρι και τη διασκέδαση: Online πλατφόρμες με κινηματογραφικές ταινίες και σειρές, αλλά και online casino με χιλιάδες παιχνίδια. Καζίνο, όπως για παράδειγμα το Bruce Bet Ελλάδας όπου κάθε παίκτης μπορεί να παίξει σε κουλοχέρηδες, ρουλέτες, παιχνίδια με χαρτιά και άλλα, από τον υπολογιστή, το κινητό ή το τάμπλετ, ακόμη και αν βρίσκεται στο δρόμο εν κινήσει και ταξιδεύει! Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει παρά ελάχιστα από αυτά που μπορούν να γίνουν.

Εργασία εξ αποστάσεως: Τα απαραίτητα

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαριστεί πως εκ των πραγμάτων δεν μπορούν όλες οι δουλειές να γίνουν από απόσταση, Υπάρχουν χιλιάδες εργασιακοί τομείς που (με βάση τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον) απαιτούν φυσική παρουσία των εργαζομένων.
Χιλιάδες, όμως, είναι και οι δουλειές που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως. Για την ακρίβεια σχεδόν όλες οι δουλειές γραφείου μπορούν να γίνουν ακόμη κι αν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια… παραλία ή ταξιδεύουν με το αεροπλάνο. 

Τα μόνα που χρειάζονται για να γίνει αυτό είναι:
● Υπολογιστής
● Κινητό
● Σύνδεση στο διαδίκτυο

Φυσικά, ειδικά αν οι εργαζόμενοι είναι στην παραλία όπως στο προηγούμενο παράδειγμα, χρειάζεται και… διάθεση για δουλειά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Οι υβριδικοί χώροι εργασίας

Στην περίπτωση της τηλεργασίας οι χώροι εργασίας είναι προφανώς virtual. Υβριδικοί αν προτιμάτε. Οι επικοινωνίες γίνονται μέσω διαδικτύου και όχι απαραίτητα μόνο με chat. Άλλωστε όλα τα σύγχρονα laptops και τα κινητά ή τα τάμπλετ είναι εξοπλισμένα με κάμερες και μικρόφωνα.
Φυσικά έχει αναπτυχθεί μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία τα οποία βοηθούν στο να γίνονται οι επικοινωνίες και να εξυπηρετούνται βασικές ανάγκες, όπως ο καταμερισμός των εργασιών, τα χρονοδιαγράμματα, η κοινή χρήση αρχείων και η γενικότερη διαχείριση των έργων. 

Ορισμένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά εργαλεία είναι τα:
● Zoom
● Teams
● Slack
● Skype
● Google Workspace
● Trello
● Asana
● Miro
● Notion
● Basecamp
● ClickUp

Όλα αυτά τα εργαλεία και οι πλατφόρμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εξ αποστάσεως και υβριδικών χώρων εργασίας. πρόκειται επί της ουσίας για virtual γραφεία μέσω των οποίων γίνεται η δουλειά, χωρίς να παίζει κανέναν απολύτως ρόλο το πού βρίσκεται κάθε μέλος της ομάδας.

Εργασιακή κουλτούρα

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες που δουλεύουν εξ αποστάσεως δεν έχει να κάνει με τα μέσα επικοινωνίας αλλά με το πόσο ουσιαστική θα είναι η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων. Με άλλα λόγια πώς θα χτιστεί η εργασιακή κουλτούρα. Στην πράξη, ωστόσο, η «ψυχρή» επικοινωνία μέσω διαδικτύου χωρίς προσωπικές επαφές, είναι κάτι με το οποίο είναι συνηθισμένες οι νεότερες γενιές και δεν είναι πρόβλημα. Το βασικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτό είναι κάτι που μπορεί να χτιστεί ακόμη και εξ αποστάσεως, ειδικά όταν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση. Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να προάγεται η συνοχή και η συμπερίληψη, αλλά και η δίκαιη ανταμοιβή και η αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

Οι προβληματισμοί

Φυσικά, η τηλεργασία δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα. Και υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι που προτιμούν ένα πιο «παραδοσιακό» εργασιακό περιβάλλον. Οι κύριοι προβληματισμοί έχουν να κάνουν κυρίως με την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Δουλεύοντας από το σπίτι, υπάρχει πάντα ο φόβος πως το σπίτι θα «μετατραπεί» σε χώρο εργασίας. Πολύ μεγάλο είναι, επίσης, το ζήτημα της αποσύνδεσης από τα εργαλεία και τις εργασιακές πλατφόρμες. Τα ωράρια πρέπει να γίνονται σεβαστά και να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να απομακρύνονται από το εργασιακό περιβάλλον και να βρίσκουν χρόνο για την προσωπική τους ζωή.

Τηλεργασία: Πώς η τεχνολογία αλλάζει όσα ξέραμε

Πολλές φορές η αλλαγή είναι λόγο δύσκολο να γίνει αποδεκτή, αλλά είναι και αναπόφευκτη. Αυτή μοιάζει να είναι η κατάσταση που επικρατεί με την τηλεργασία και ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι η γενίκευσή της (ως πρακτική) ήρθε αναγκαστικά και απότομα λόγω της πανδημίας. Εν τέλει, όμως, η αλλαγή είναι απλά μια φυσιολογική εξέλιξη. Η τεχνολογία έχει φέρει πολλές μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε. Η κατάργηση των εργασιακών συνόρων μοιάζει να είναι μια από τις πιο επαναστατικές από τις αλλαγές που έχουν έρθει και αυτό κάνει πιο δύσκολη την αποδοχή της. Έχει, ωστόσο, σαφή πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να φέρουν πολύ μεγάλες ποιοτικές αλλαγές στη ζωή των εργαζομένων. Άλλωστε, η αξία του κάθε εργαλείου καθορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το εν λόγω εργαλείο…
Read More »
Το μέλλον της εργασίας – Πώς η τεχνολογία αλλάζει το τοπίο Το μέλλον της εργασίας – Πώς η τεχνολογία αλλάζει το τοπίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για κλοπή από αυτοκίνητο

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
 Σύλληψη για κλοπή από αυτοκίνητο Η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε χθες το απόγευμα στη σύλληψη ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει παράθυρο σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, από όπου αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρηματικό ποσό 20 ευρώ και τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια συναλλαγή μικρής χρηματικής αξίας.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ημεδαπό, παραδίδοντας παράλληλα στην παθούσα την τσάντα της, την οποία είχε απορρίψει ο κατηγορούμενος σε κοντινή απόσταση από το όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Σύλληψη για κλοπή από αυτοκίνητο  Σύλληψη για κλοπή από αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ανακοινώνονται σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ανακοινώνονται σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματαΣήμερα, 21 Ιουνίου, περίπου το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2024 από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Σε ποιους προορισμούς παρέχονται δωρεάν διανυκτερεύσεις
Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Ποιοι είναι δικαιούχοι
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

Δικαιούχοι είναι:
εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή
ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ κλάδου ανεργίας ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 ή
άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) ισχύουν διαφορετικά εισοδηματικά κριτήρια, όπως περιγράφονται στην Δημόσια Πρόσκληση.
Read More »
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ανακοινώνονται σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ανακοινώνονται σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Το Σάββατο 6 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στο Γαρδίκι

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Το Σάββατο 6 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στο Γαρδίκι Το Σάββατο 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο καθιερωμένο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στο Γαρδίκι.

Θα διασκεδάσουμε με Δημήτρη Ευαγγέλου, Λευτέρη Τζίμα και Σακη Ζιώγα

Read More »
Το Σάββατο 6 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στο Γαρδίκι Το Σάββατο 6 Ιουλίου το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στο Γαρδίκι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: Συγκρότηση Δ.Σ

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας:
 Συγκρότηση Δ.Σ
Το Δ.Σ. που αναδείχτηκε από τις εκλογές της 14/06/2024 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χριστοφίδης Δημήτριος 6981869260

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μηλιώτη Μαρίνα 6946530600

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσόδουλος Κυριάκος 6944284064

ΤΑΜΙΑΣ: Θεοδώρου Μιχαήλ 6972289652

ΜΕΛΗ: Λούκα Μαρία 6945196962

Κάτσης Ηλίας 6944345923

Ζάρρος Γρηγόριος 6973998673
Read More »
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: Συγκρότηση Δ.Σ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας:  Συγκρότηση Δ.Σ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας
Για την αντιμετώπιση του καύσωνα την Παρασκευή 21/06, ο Δήμος Ηγουμενίτσας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας θα διαθέσει στους δημότες του τις εξής κλιματιζόμενες αίθουσες:

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» 10:00 έως 20:00

ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας 10:00 έως 15:00

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Ηγουμενίτσας ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Read More »
Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

ΕΣΠΑ on the road : Το ΕΣΠΑ βγαίνει στους… δρόμους της Ηπείρου!

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
ΕΣΠΑ on the road : Το ΕΣΠΑ βγαίνει στους… δρόμους της Ηπείρου!Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Europe in my Region #EUinmyRegion, ξεκινούν ενημερωτικές Εκδηλώσεις, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της δράσης της ΕΕ για τις Περιφέρειες ολόκληρης της Ευρώπης, με στόχο την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων, που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ και θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Ηπείρου και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτος «σταθμός» η κεντρική πλατεία του Μετσόβου, όπου την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 θα στηθεί ένα info kiosk, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, να πληροφορηθούν μέσα από συσκευές προσομοίωσης – εικονικής πραγματικότητας (VR) και μια υπερσύγχρονη οθόνη, για τα έργα που υλοποιούνται στην Ήπειρο, ενώ θα διανέμεται και σχετικό υλικό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Μετσόβου, θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια:

παραδοσιακής πίτας 10:00 – 12:00

τραχανά, χυλοπίτας & παραδοσιακού κεντήματος 17:30 – 19:30

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα.
Read More »
ΕΣΠΑ on the road : Το ΕΣΠΑ βγαίνει στους… δρόμους της Ηπείρου! ΕΣΠΑ on the road : Το ΕΣΠΑ βγαίνει στους… δρόμους της Ηπείρου! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Επίδομα σε 650.000 συνταξιούχους σχεδιάζει η Κυβέρνηση

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Επίδομα σε 650.000 συνταξιούχους σχεδιάζει η Κυβέρνηση
Ενισχυμένο θα είναι το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση το 2025.

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα, θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος

Οι δικαιούχοι του επιδόματος για το 2025 εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 650.000 συνταξιούχοι από 730.550 που πήραν το επίδομα το 2024, καθώς μετά τις αυξήσεις της επόμενης χρονιάς αναμένεται ότι 80.000 συνταξιούχοι θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά ή θα μείνουν με υπόλοιπο κάτω από 10 ευρώ, οπότε δεν θα δικαιούνται το επίδομα.

Έκτακτη εισφορά

Το επίδομα θα χρηματοδοτηθεί με 250 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, θα προέλθουν από την έκτακτη εισφορά 33% που θα επιβάλει η κυβέρνηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς το 2025, εξετάζονται τρία σενάρια:

Να πληρωθεί με τις ίδιες κλίμακες που πληρώθηκε το 2024, δηλαδή με 200 ευρώ για συντάξεις έως 700 ευρώ, 150 ευρώ για συντάξεις έως 1.100 ευρώ και 100 ευρώ, για συντάξεις έως 1.600 ευρώ, αλλά με διεύρυνση των δικαιούχων, ώστε να πάρουν επίδομα και συνταξιούχοι που λαμβάνουν κύρια σύνταξη ή έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων, πάνω από 1.600 ευρώ.
Να αυξηθεί το επίδομα αλλά να παραμείνουν οι ίδιες κλίμακες δικαιούχων με ποσά συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι πολύ πιθανό το επίδομα να διπλασιαστεί στα 400 ευρώ για συντάξεις έως 700 ευρώ, στα 300 ευρώ για συντάξεις έως 1.100 ευρώ και στα 200 ευρώ για συντάξεις έως 1.600 ευρώ.
Να διαμορφωθεί νέα κλίμακα συντάξεων και επιδομάτων ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι συνταξιούχοι έως τα 1.000 ευρώ σύνταξης και να πάρουν μικρότερο επίδομα όσοι έχουν άνω των 1.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το επίδομα πρώτης κλίμακας μπορεί να φτάσει στα 450 ευρώ και οι δύο επόμενες να είναι με ποσά 250 ευρώ και 150 ευρώ.
Read More »
Επίδομα σε 650.000 συνταξιούχους σχεδιάζει η Κυβέρνηση Επίδομα σε 650.000 συνταξιούχους σχεδιάζει η Κυβέρνηση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου : 13 σημεία που έχουν τοποθετηθεί εξωτερικοί απινιδωτές για έκτακτα καρδιακά περιστατικά - Οδηγίες χρήσης +ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Δήμος Σουλίου : 13 σημεία που έχουν τοποθετηθεί εξωτερικοί απινιδωτές για έκτακτα καρδιακά περιστατικά - Οδηγίες χρήσης +ΒΙΝΤΕΟΣε 13 σημεία του δήμου Σουλίου έχουν τοποθετηθεί εξωτερικοί απινιδωτές για έκτακτα καρδιακά περιστατικά.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή συμβαίνουν αιφνίδια, εκτός νοσοκομείου, χωρίς ή με ελάχιστη προειδοποίηση, από ένα σύνδρομο που αποκαλείται αιφνίδιος καρδιακός θάνατος. Το συχνότερο αίτιο της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής είναι μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού που ονομάζεται κοιλιακή μαρμαρυγή και η οποία πρέπει άμεσα να διορθωθεί με ηλεκτρική απινίδωση με την βοήθεια του απινιδωτή ώστε να αποκατασταθεί φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.

Τα σημεία που είναι τοποθετημένοι απινιδωτές έτοιμοι προς χρήση, είναι:
Παραμυθιά – είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου
Παραμυθιά – είσοδο αποδυτηρίων γηπέδου 49 Προκριτών
Χρυσαυγή – είσοδο αγροτικού ιατρείου
Καρυώτι – είσοδο ενοικιαζόμενων δωματίων Κούρτης
Ξηρόλοφος – είσοδο ταβέρνας Καλύβα
Καρβουνάρι – είσοδο ταβέρνας Πανόραμα
Παγκράτι – είσοδο του κοινοτικού γραφείου
Προδρόμι – είσοδο του κοινοτικού γραφείου
Αμπελιά – είσοδο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
Νεράιδα – είσοδο ιατρείου
Γλυκή – είσοδο φαρμακείο Τσόνου
Γαρδίκι – είσοδο πρατήριο καυσίμων Λάππα
Τσαγγάρι – είσοδο του κοινοτικού γραφείου

Χρήση του απινιδωτή:Ανεξαρτήτως του κατασκευαστή του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που χρησιμοποιείται, η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο απινιδωτής είναι να πιέσουμε το κουμπί «ON».
Μόλις ανοίξει ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, σας δίνει φωνητικές οδηγίες με φωνή που παράγεται από υπολογιστή, και σας καθοδηγεί στην υπόλοιπη διαδικασία.
Θα σας δώσει οδηγίες να τοποθετήσετε ένα σετ αυτοκόλλητες επιφάνειες ηλεκτροδίων στο γυμνό στήθος του θύματος, εάν είναι απαραίτητο και να συνδέσετε το βύσμα των ηλεκτροδίων με τον απινιδωτή.
Στη συνέχεια ο αυτόματος απινιδωτής θα κάνει αυτόματη ανάλυση του ρυθμού του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ατόμου για να καθορίσει εάν απαιτείται απινίδωση. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καμία επαφή με τον ασθενή όσο η συσκευή κάνει ανάλυση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Εάν εκείνη τη στιγμή αγγίζουν ή μετακινούν τον άρρωστο το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορεί να μην είναι ακριβές.
Εάν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση. Προσοχή, για την δικιά σας και των άλλων προστασία την ώρα που πιέζεται το κουμπί εκφόρτισης δεν πρέπει κανείς να αγγίζει τον ασθενή. Αν ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ανιχνεύσει κανονικό καρδιακό ρυθμό σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει και πέφτει σε αδράνεια. Για τυχόν αστοχία ή λάθος οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ειδικές δικλίδες ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση «κλειδώνει την λειτουργία του».
Μόλις γίνει η εκφόρτιση θα σας καλέσει να συνεχίσετε την ΚΑΡΠΑ.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς 2666022124
ΕΚΑΒ Παραμυθιάς 166


Read More »
Δήμος Σουλίου : 13 σημεία που έχουν τοποθετηθεί εξωτερικοί απινιδωτές για έκτακτα καρδιακά περιστατικά - Οδηγίες χρήσης +ΒΙΝΤΕΟ Δήμος Σουλίου : 13 σημεία που έχουν τοποθετηθεί εξωτερικοί απινιδωτές για έκτακτα καρδιακά περιστατικά - Οδηγίες χρήσης +ΒΙΝΤΕΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας λόγω καύσωνα Γιτάνων, Πύργου Ραγίου και Ελέας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
Τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας λόγω καύσωνα Γιτάνων, Πύργου Ραγίου και Ελέας
Σύμφωνα με ενημέρωση απο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα Παρασκευή 21.06, οι αρχαιολογικοί χώροι Γιτάνων, Πύργου Ραγίου και Ελέας θα λειτουργήσουν με τροποποιημένο ωράριο που διαμορφώνεται ως εξής: 8:30-12:00.

Read More »
Τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας λόγω καύσωνα Γιτάνων, Πύργου Ραγίου και Ελέας Τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας λόγω καύσωνα Γιτάνων, Πύργου Ραγίου και Ελέας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση οδοντιατρικής πρόληψης, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
 Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση οδοντιατρικής πρόληψης, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση οδοντιατρικής πρόληψης, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου, από το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της 6ης Υ.Π.Ε. από την οδοντίατρο κυρία Αναστασία Σουλιώτη και την επόπτρια υγείας του Κ.Υ. κυρία Γεωργία Διαμάντη.
Ευχαριστούμε το Δήμο Σουλίου και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο παιδείας, κυρία Αντιγόνη Φίλη για τη συμβολή της στη δράση, καθώς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, για την άψογη συνεργασία τους.

Ο Συντονιστής
Γιώργος Λύγκας.
Read More »
Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση οδοντιατρικής πρόληψης, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση οδοντιατρικής πρόληψης, στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ρούχων – Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024
ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ρούχων – Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις
Άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων έκλεισαν για δύο ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο λόγος;

Εξέδιδαν, αλλά δεν διαβίβαζαν αποδείξεις στην ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Αρχής, συνεχίζοντας τον έλεγχο στα υποκαταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, βρήκαν ότι:

Στην Γλυφάδα, από τις 24/01 έως τις 24/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 33.800 αποδείξεις, καθαρής αξίας 835.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 201.000 ευρώ.

Πλέον του λουκέτου, επιβλήθηκε πρόστιμο 101.500 ευρώ.

Στην Καλαμάτα, από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, δεν είχαν διαβιβαστεί 12.600 αποδείξεις, καθαρής αξίας 263.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 63.000 ευρώ.

Το πρόστιμο φτάνει τα 32.000 ευρώ.

Στον Βόλο, την τελευταία τριετία, δεν είχαν διαβιβαστεί 125.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 562.000 ευρώ. Το πρόστιμο έφτασε τα 281.000 ευρώ.

Στην Ρόδο, από τις 30/01 έως τις 15/06, δεν είχαν διαβιβαστεί 5.300 αποδείξεις, καθαρής αξίας 125.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 30.000 ευρώ. Το πρόστιμο έφτασε τα 15.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν αρχίσει έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας, ώστε να καταγράψουν τη συνολική φορολογική συμπεριφορά της.
Read More »
ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ρούχων – Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ρούχων – Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Σελίδες