Θεσπρωτία: Συλλήψεις μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητή του

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Θεσπρωτία: Συλλήψεις μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητή τουΣε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ο 12χρονος μαθητής μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από συμμαθητή του σε Γυμνάσιο της Θεσπρωτίας. 
Το παιδί έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στη γνάθο.
Ο 14χρονος ο οποίος τον γρονθοκόπησε, οι γονείς του αλλά και ο διευθυντής του σχολείου συνελήφθησαν μετά την μήνυση που είχαν υποβάλλει οι γονείς του 12χρονου.
Με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
Η κατηγορία που βαρύνει τον μαθητή είναι αυτή της σωματικής βλάβης ενώ οι γονείς και ο διευθυντής του σχολείου διώκονται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Read More »
Θεσπρωτία: Συλλήψεις μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητή του Θεσπρωτία: Συλλήψεις μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητή του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα ύψους 305.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες που διαχειρίζονταν δάνεια και πιστώσεις

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα ύψους 305.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες που διαχειρίζονταν δάνεια και πιστώσεις


Διοικητικά πρόστιμα σε τρεις εταιρείες για δάνεια και πιστώσεις ύψους 305.000 ευρώ, επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από εξέταση καταγγελιών στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Η Ανακοίνωση του ΥΠΑΝ:

Α. Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 65.000 ευρώ στην doValue Greece A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3758/09, για τους εξής λόγους:

Ενημέρωση δανειοληπτών από εκπροσώπους της εταιρείας περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, όπου είτε ο δανειολήπτης κατέβαλλε κανονικά τις δόσεις του δανείου του είτε είχε υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3869/2010 τηρώντας τη δικαστική ρύθμιση.

Αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική από εκπρόσωπο της εταιρείας. Επιδείκνυε προσβλητική συμπεριφορά με χρήση προσβλητικών εκφράσεων εναντίον οφειλέτη κατά την ενημέρωσή του περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Β. Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στην QQuant Master Servicer Μονοπρόσωπη Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.. Σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επεξεργασία αιτήματος δανειοληπτών που αφορά σε αποστολή δοσολογίου και βεβαίωσης καταβολών στο πλαίσιο ρύθμισης δυνάμει δικαστικής απόφασης του ν. 3869/2010.

Γ. Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ στην QQuant Master Servicer Μονοπρόσωπη Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. Σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές διαπιστώθηκε μη ανταπόκριση της εταιρείας σε αιτήματα δανειοληπτών που αφορούσαν σε αποστολή δοσολογίου και αριθμού λογαριασμού εξυπηρέτησης για την καταβολή των ποσών που όριζε η δικαστική ρύθμιση.

Δ. Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ στη Cepal Hellas A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε:

Μη ανταπόκριση της εταιρείας σε πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων εκ μέρους του οφειλέτη με σκοπό τη ρύθμιση της οφειλής του Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εταιρείας να ανταποκριθεί εντός εύλογου χρόνου στην προσπάθεια ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δανειοληπτών.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επεξεργασία αιτημάτων δανειοληπτών περί χορήγησης βεβαίωσης καταβολών και αριθμού λογαριασμού εξυπηρέτησης των δανείων τους.

Δυσχέρεια στην επικοινωνία των δανειοληπτών με την εταιρεία στο πλαίσιο διαχείρισης των οφειλών τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών και συμπεριφορές που την παραβιάζουν δεν γίνονται αποδεκτές. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1.825.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες θα λειτουργούν με σύννομο, υπεύθυνο και ηθικό τρόπο. Αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που προσβάλλουν τους πολίτες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Οι προσπάθειές μας για την ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των καταναλωτών και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς συνεχίζονται αμείωτες».

*Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή στην γραμμή 1520 καθώς και να υποβάλλει καταγγελίες για παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας ΕΔΩ.
Read More »
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα ύψους 305.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες που διαχειρίζονταν δάνεια και πιστώσεις Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα ύψους 305.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες που διαχειρίζονταν δάνεια και πιστώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη γιορτή του Ολοκαυτώματος του Σουλίου την Κυριακή, 26 Μαΐου

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη γιορτή του Ολοκαυτώματος του Σουλίου την Κυριακή, 26 Μαΐου Για την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων κατά τον εορτασμό του ολοκαυτώματος του Σουλίου την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων γενικά, ως εξής:

α)Την κάθοδο των οχημάτων από Τσαγγάρι και Σούλι προς Γλυκή από την 07.00 ́ώρα μέχρι την 11.30 ́ώρα της 26-05-2024.

β)Την άνοδο των οχημάτων από Γλυκή προς Τσαγγάρι και Σούλι από την 11.30 ́ώρα μέχρι την 16.00 ́ώρα της 26-05-2024.

γ) Την άνοδο των οχημάτων από το Βουλευτήριο Σουλίου προς το ύψωμα Αγίου Δονάτου, πλην των αυτοκινήτων των επισήμων προσώπων από ώρα 07.00 ́μέχρι ώρα 12.30 ́της 26-05-2024.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη γιορτή του Ολοκαυτώματος του Σουλίου την Κυριακή, 26 Μαΐου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη γιορτή του Ολοκαυτώματος του Σουλίου την Κυριακή, 26 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Τον χτύπησε με ΙΧ και τον εγκατέλειψε- Αναζητά πληροφορίες

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Τον χτύπησε με ΙΧ και τον εγκατέλειψε- Αναζητά πληροφορίες
Στο νοσοκομείο κατέληξε ο οδηγός δίκυκλου μετά από τροχαίο στην περιοχή της Ανατολής, πριν το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Το ατύχημα έγινε το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον παθόντα το όχημα αρχικά τον προσπέρασε.

Στη συνέχεια και όταν ο ίδιος θέλησε να κάνει προσπέραση με το μηχανάκι, ο οδηγός του ΙΧ έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος και να τον εγκαταλείψει.

Αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος απευθύνεται σε όσους πιθανό ήταν μάρτυρες στο ατύχημα και ζητά την συνδρομή τους για συγκέντρωση πληροφοριών.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Παναγιώτη Κοτσώνη στο τηλέφωνο 6947198291


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Τον χτύπησε με ΙΧ και τον εγκατέλειψε- Αναζητά πληροφορίες Τον χτύπησε με ΙΧ και τον εγκατέλειψε- Αναζητά πληροφορίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 32χρονης και 61χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Διακομιδή 32χρονης και 61χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-32χρονης και 61χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
Read More »
Διακομιδή 32χρονης και 61χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 32χρονης και 61χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων για το Εργατικό ατύχημα στο Φιλιάτι

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Ο Σύλλογος Εργαζομένων για το Εργατικό ατύχημα στο Φιλιάτι


Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Φιλιατών συνέβη σήμερα 23 Μαϊου 2024 και ώρα 11:00πμ. στη περιοχή κεραμίτσας
Συγκεκριμένα ο συνάδελφος ,χειριστής Γκρέιντερ ,προκειμένου να εκτελέσει τις εργασίες του σε διάνοιξη αγροτικής οδού στην προσπάθειά του να επισκευάσει βλάβη στο μηχάνημα που χειριζόταν και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ,το μηχάνημα μετακινήθηκε και τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις και να τραυματιστεί σοβαρά στη λεκάνη του.
Ο συνάδελφος, αν και σοβαρά χτυπημένος κατάφερε και κάλεσε σε βοήθεια όπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου τον μετέφερε στο νοσοκομείο Φιλιατών να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες και περίθαλψη. Στο χώρο του ατυχήματος κατέφθασε Προέδρου του Συλλόγου Σπύρος Υφαντής μαζί με τον τεχνικού ασφαλείας
Καταγγέλλουμε τη Δημοτική αρχή Δήμου Φιλιατών για το γεγονός ότι ο συνάδελφος κλήθηκε να εργαστεί μόνος του σε απομονωμένη περιοχή και ενδεχομένως με προβληματικό μηχάνημα και απαιτούμαι από τη Δημοτική αρχή να αποσαφηνίσει πλήρως τις συνθήκες του ατυχήματος, να στηρίξει ολόπλευρα τον εργαζόμενο και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση επικινδυνοτήτων που διακυβεύουν την υγεία των εργαζομένων.
Η εφαρμογή στην πράξη των αναγκαίων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας δεν αποτελεί ατομική ευθύνη των εργαζομένων, αλλά αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, των Δημοτικών Αρχών, που οφείλουν να παίρνουν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την σωστή εκτέλεση των εργασιών. Οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ήδη έχουν αρχίσει να αυξάνονται, επιβαρύνοντας τους όρους εργασίας των συναδέλφων, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους”

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο και να επιστρέψει σιδερένιος στην δουλειά του

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων για το Εργατικό ατύχημα στο Φιλιάτι Ο Σύλλογος Εργαζομένων για το Εργατικό ατύχημα στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην αντικατάσταση του – επί 25ετία- Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ Ιωάννη Γεωργόπουλου, προχώρησε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σε μια συνεδρίαση γεμάτη ένταση, όπου ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Καλφόγλου αμφισβήτησε το δικαίωμα των δημοσιογράφων να παρίστανται και να καταγράφουν τη συνεδρίαση, αλλά και το δικαίωμα του κ. Γεωργόπουλου να τοποθετηθεί επί του θέματος της καθαίρεσής του, η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την αντικατάσταση του κ. Γεωργόπουλου και την ανάθεση των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή στον κ. Ιωάννη Ανδρέου, μέχρι την πλήρωση της θέσης μέσω προκήρυξης.


Η εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΗ:

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου, το ΔΣ της ΔΕΑΥΑΗ, έκρινε επιβεβλημένη την ανάκληση της απόφασης 5/1999 του ΔΣ, με την οποία, επί προεδρίας του τότε Δημάρχου Ανδρέα Νταή, ορίστηκε ως Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, ο υπηρετών προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΑΥΗ.

Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφέρεται πως:
«Προκύπτει ανάγκη προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΗ και λόγω της μεταβολής των πραγματικών (επέκταση της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΗ στα όρια πλέον του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας, αυξημένες ευθύνες κ.α) και νομικών συνθηκών (τροποποιήσεις του άρθρου 6 του νόμου 1069/1980 για τη διαδικασία διορισμού του Γενικού Διευθυντή από το Δ.Σ, υπαγωγή του προσωπικού των ΔΕΥΑ στο ενιαίο μισθολόγιο, απογραφή προσωπικού ΔΕΥΑΗ, ανάγκη αξιολογήσεως προσωπικού ΔΕΥΑΗ κ.α) να ανακληθεί η με αριθμό 5/1999 προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, με την οποία ανατέθηκε η εκτέλεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή, σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος είχε ήδη κατά την έκδοση της απόφασης αυτής προσληφθεί, υπηρετούσε και υπηρετεί σε άλλη οργανική θέση ευθύνης της ΔΕΥΑΗ ως Προϊστάμενος Υπηρεσίας, για να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και ο Ο.Ε.Υ…».
Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Καλφόγλου, το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ κάνει και… χάρη στον κ. Γεωργόπουλο αφού έτσι «θα δοθεί η δυνατότητα και στον υπάλληλο που εκτελεί καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, να συμμετέχει στη διαδικασία με άλλους ενδιαφερόμενους ισότιμα χωρίς να εκτελεί κατά το χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, τηρουμένων έτσι κατά τη προκήρυξη της θέσης των αρχών της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας».

Οι έγγραφες απόψεις εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ

Η εισήγηση του Προέδρου, συνοδεύονταν από έγγραφες απόψεις εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, με μια και μόνη υπογραφή – ενώ είναι άγνωστο αν προηγήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου και το κείμενο που κατατέθηκε αντανακλά τις απόψεις του συνόλου, ή έστω της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Στο έγγραφο αυτό, γίνεται λόγος για «τεράστια δυσχέρεια» που δημιούργησε στη λειτουργία της ΔΕΥΑΗ, το γεγονός ότι ο κ. Γεωργόπουλος ήταν και Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών και Γενικός Διευθυντής, ενώ εκτιμά ότι ο κ. Γεωργόπουλος «δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει» στις «ευθύνες και το τεράστιο» αντικείμενο που καλείται να διαχειριστεί. Μάλιστα, το έγγραφο του Σωματείου διαπιστώνει ότι η κατάσταση αυτή «δημιούργησε αντίπαλα στρατόπεδα μεταξύ των εργαζομένων και ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων των Τμημάτων είναι δυσχερής έως ανύπαρκτη…».


Η εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ δεν συνοδεύονταν από εισήγηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που επελέγη για να ασκήσει προσωρινά τα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, δεν είναι ο αρχαιότερος ασκών χρέη προϊσταμένου, όπως ο νόμος ορίζει.

Σε κάθε περίπτωση και με τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ να είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και να προσδιορίζονται σε χρόνο άμεσο, μετά τις ευρωεκλογές, η συγκυρία που επελέγη για να γίνει αντικατάσταση, λίγες μόνο ημέρες, μετά την αποστολή της… διαβόητης λίστας με τους οφειλέτες αιρετούς από τη ΔΕΥΑΗ, που οδήγησε στην καθαίρεση αρκετών απ’ αυτούς, φαντάζει ως πράξη αντεκδίκησης, ακόμα κι αν δεν είναι…


Read More »
Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ) Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024

 Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι λόγω τεχνικών αναβαθμίσεων και εργασιών συντήρησης των πληροφορικών συστημάτων και εξοπλισμού του, οι Υπηρεσίες του Φορέα δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό από τις 12:30 την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.


Η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου  Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση ”Η Γυναίκα σήμερα” από τον Δήμο Πάργας και την Επιτροπή Ισότητας

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Με επιτυχία η εκδήλωση ”Η Γυναίκα σήμερα” από τον Δήμο Πάργας και την Επιτροπή Ισότητας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη, για πρώτη φορά από τον Δήμο Πάργας και την Επιτροπή Ισότητας, εκδήλωση με θέμα “Η Γυναίκα σήμερα”.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ανάδειξη παραμέτρων που αφορούν την Ισότητα των φύλων η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια δίκαιη και ισορροπημένη κοινωνία.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πάργας στην ανακοίνωσή του, ο αγώνας για ισότητα εκφράζει την προσπάθεια να διασφαλίσει ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Η γυναίκα σήμερα όπως τόνισαν οι ομιλητές διαδραματίζει πολυσύνθετο ρόλο σε όλους τους τομείς. Από την εργασία και την οικογένεια μέχρι την πολιτική και την εκπαίδευση, οι γυναίκες συμβάλουν στην πολυποίκιλη δομή της κοινωνίας μας. Ωστόσο, παραμένουν αντιμέτωπες με προκλήσεις όπως η μισθολογική ανισότητα, η έλλειψη εκπροσώπησης σε θέσεις εξουσίας και η ενδοοικογενειακή και κοινωνική βία.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Εκκλησίας ο πατήρ Σπυρίδων, η πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Αναστάσιος Δράκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Μιχάλης Ηλίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Κωροναίος, Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΕ ΠΕ Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, επίσης παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάργας και εκπρόσωποι της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση ”Η Γυναίκα σήμερα” από τον Δήμο Πάργας και την Επιτροπή Ισότητας Με επιτυχία η εκδήλωση ”Η Γυναίκα σήμερα” από τον Δήμο Πάργας και την Επιτροπή Ισότητας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανώνΤο ποσό των 30.364€ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, σύμφωνα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σουλίου, θα κατανεμηθεί στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως εξής:15.182,19€ στο Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου» εκ των οποίων 3.168,00 € να διατεθούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας των Σχολικών Τροχονόμων, για το χρονικό διάστημα 01.01.2024 έως 30.06.2024
15.182,19€ στο Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου»

Read More »
30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών 30.364€ στα σχολεία του Δήμου Σουλίου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τη συμμετοχή των συνάδελφων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στη σημερινή στάση εργασίας που είχε ως αποτέλεσμα ο διαγωνισμός PISA να μην πραγματοποιηθεί .Οι συνάδελφοι παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε ως παράνομη τη στάση, παρά τις μεταμεσονύκτιες εγκυκλίους του Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ αγνόησαν το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας γύρισαν την πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μέσω του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA», ο οποίος λειτουργεί συμπληρωματικά στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της «εσωτερικής, εξωτερικής και ατομικής αξιολόγησης», η κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν:

- να μεταβιβάσουν τις ολέθριες συνέπειες των δικών τους πολιτικών στην εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς.

- να προωθήσουν τη λογική των δεξιοτήτων αντί της ουσιαστικής – δημιουργικής γνώσης.

- να αποτελέσουν τα σταθμισμένα τεστ και οι επιδόσεις των μαθητών σε αυτά, μετρήσιμα μεγέθη της εκπαιδευτικής διαδικασίας που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση θα οδηγήσουν σε απόλυτη κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζονται οι μαθητές σε παιδιά και αποπαίδια, δε θέλουμε ένα σχολείο υποβαθμισμένο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ένα σχολείο που θα σηκώνει τεράστια εμπόδια απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν.

Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Για ένα σχολείο της γνώσης, της μόρφωσης και της ολόπλευρης διαπαιδαγώγησης του νέου ανθρώπου και όχι της τυποποίησης και του ανταγωνισμού.
Read More »
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας : Για τις εξετάσεις PISA Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Αγώνες «Geri Olympics» για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Αγώνες «Geri Olympics» για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην ΗγουμενίτσαΤο Τμήμα Αθλητισμού και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχουν στην διοργάνωση των 2ων Geri Olympics σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ), το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτσχάιμερ/Άνοια που εδρεύει στη Λευκωσία, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Α.Π.Θ. και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Οι Geri Olympics, που διοργανώνονται για 2η φορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελούν μια εκδήλωση/γιορτή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με στόχο να αναδειχτούν τα οφέλη της σωματικής άσκησης αλλά και η αξία της ενεργούς γήρανσης μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού και διαφορετικότητας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, 10:00-13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στην Ηγουμενίτσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας στο τηλ. 2665360012 και με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο τηλ. 2665361118.
Read More »
Αγώνες «Geri Olympics» για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ηγουμενίτσα Αγώνες «Geri Olympics» για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Σε Παραμυθιά και Σούλι το Σαββατοκύριακο, η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας και το Vespa club Corfu

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Σε Παραμυθιά και Σούλι το Σαββατοκύριακο, η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας και το Vespa club Corfu


Στην Παραμυθιά και Σούλι θα βρεθούν το Σάββατο και την Κυριακή η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας καθώς και το Vespa club Corfu, μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς.

Οι δύο σύλλογοι θα βρεθούν το πρωί στο παζάρι της πόλης και το βράδυ στις εκδηλώσεις στο πρ. σχολείο Βούλγαρη ενώ την Κυριακή θα παραστούν στην κορύφωση των εκδηλώσεων στον ιστορικο χώρο του Σουλίου

Read More »
Σε Παραμυθιά και Σούλι το Σαββατοκύριακο, η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας και το Vespa club Corfu Σε Παραμυθιά και Σούλι το Σαββατοκύριακο, η Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας και το Vespa club Corfu Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Οι πολίτες δε διαμορφώνουν τις απόψεις τους από τις δημοσκοπήσεις»

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Οι πολίτες δε διαμορφώνουν τις απόψεις τους από τις δημοσκοπήσεις»
Ερ: Είμαστε προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, τι συμπέρασμα βγάζετε από τις έως τώρα περιοδείες και συναντήσεις σας;

Απ: Είναι μια περίεργη προεκλογική περίοδος γιατί ο κόσμος δεν ασχολείται ιδιαίτερα. Αυτό πρέπει να το πούμε. Τα ζητήματα και τα προβλήματα της Ευρώπης και της χώρας μας είναι παρά πολλά. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές εκλογές, πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις στα χέρια τους. Πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουνε για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους. Δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα. Είναι και κουρασμένος ο κόσμος, γιατί τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει σε αρκετές εκλογικές διαδικασίες ενώ τώρα έρχονται και οι Ευρωεκλογές. Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Ελπίζω στις μέρες που έχουμε μπροστά μας να συζητήσουμε για τα μεγάλα θέματα της Ευρώπης αλλά και για τα μεγάλα θέματα της Ελλάδας.

Ερ: Μιλάμε για την Ευρώπη, μιλάμε για Ευρωεκλογές αλλά είναι και εκλογές…

Απ: Είναι και εκλογές. Αποτυπώνουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και για τη χώρα μας. Πρέπει να αποτυπώσουμε τη θέληση του Ελληνικού λαού. Σε αυτές τις εκλογές ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να υπάρχει μια μονοκρατορία της ΝΔ, μια λευκή επιταγή, όπως έχουν εκλάβει στη ΝΔ το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου. Η συνέχιση της πολιτικής τους. Ή θα γίνει μια επιλογή μιας ισχυρής και αξιόπιστης δύναμης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η οποία θα τεθεί απέναντι στη ΝΔ, στην πορεία προς τις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην ουσία θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο να αντιπολιτεύεται και μέσα στη βουλή αλλά και στην κοινωνία κυρίως, τις πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδο από τη ΝΔ.

Ερ: Είμαστε η σταθερότητα λέει ο Πρωθυπουργός και υπόσχεται σταθερότητα. Τι λέτε επί του επιχειρήματος αυτού;

Απ: Δεν μπορεί η σταθερότητα να είναι η λύση για όλα. Δεν μπορεί να λέγεται ότι «μην μας κάνετε κριτική γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα». Η χώρα πρέπει να έχει σταθερότητα αλλά πρέπει να έχει και πολιτικές λύσεις. Οι πολίτες πρέπει να βρίσκουν λύσεις στη καθημερινότητα τους, στα προβλήματα τους, στη ζωή τους, στο τεράστιο κόστος ζωής το οποίο έχει αυξηθεί. Σ’ ένα ΕΣΥ το οποίο καταρρέει, σε κοινωνικές δομές οι οποίες καταρρέουν παντού. Από εκεί και πέρα πρέπει να βρει λύσεις και στα μεγάλα ζητήματα που έχει μπροστά της η Ευρώπη. Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική. Πριν από 4 ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θέτει υπό Ευρωπαϊκή επιτήρηση τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εμείς λέγαμε ότι χάθηκαν 650 εκατομμύρια επιδοτήσεων από τους Έλληνες αγρότες με ευθύνη της ΝΔ και όχι της Ευρώπης. Αυτό αποδείχθηκε. Αυτό δηλαδή δεν είναι ένα θέμα το οποίο αποδεικνύει την παντελή απουσία της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα;

Ερ: Λέτε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Ελλάδα;

Απ: Νομίζω ότι καταλαβαίνει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Ακόμη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ! Δεν το λέω μόνο εγώ. Δεν πρέπει να γίνεται κριτική; Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που θα κρίνει τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ; Τέτοια αλαζονεία να υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου;

Ερ: Πάντως οι δημοσκοπήσεις δεν αλλάζουν με τίποτα. Ίδια αποτελέσματα. Πρώτη η ΝΔ με διαφορά και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Απ: Δε νομίζω ότι πλέον οι πολίτες διαμορφώνουν την άποψη τους μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου των τελευταίων εκλογών, προεξοφλούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε μονοψήφιο νούμερο και ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα πάνω από 30%. Τα αποτελέσματα και η βούληση του Ελληνικού λαού ήταν τελείως διαφορετική.

Read More »
Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Οι πολίτες δε διαμορφώνουν τις απόψεις τους από τις δημοσκοπήσεις» Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Οι πολίτες δε διαμορφώνουν τις απόψεις τους από τις δημοσκοπήσεις» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

11 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik)

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
11 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik)


11 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την απώλεια του Κοσμά Ζαφείρη (Maik), του γνωστού Θεσπρωτού δημοσιογράφου, αθλητικογράφου, σκιτσογράφου και ερασιτέχνη φωτογράφου.
Ο Κοσμάς, γεννημένος στο Φιλιάτι της Θεσπρωτίας, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κέρκυρα. 
Ήταν λάτρης της φωτογραφίας και καταξιωμένος σκιτσογράφος με διεθνή αναγνώριση. 
Είχε εργαστεί και ως ραδιοφωνικός παραγωγός και είχε μια παράλληλη ποιητική πλευρά. 
Ο Κοσμάς κατέγραφε τα ήθη, τα έθιμα και τις φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτικής γης και της Κέρκυρας με τη φωτογραφική του μηχανή και το μεράκι της πένας του.
Το 2003, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικογράφων και Τηλεοπτικογράφων τον τίμησε για ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα "Κέρκυρα Σήμερα", το οποίο ασχολούνταν με την προαγωγή του Τύπου στην Περιφέρεια.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgNKbw2duRq6Y8JdmEi-sSmwx6Qu6qopZBVkeecNreAcZuZklmvG8-2VlISfwCDfn_o6BOwjjIZtKvWzMNBThUS7MWCb2RDCYwax70J4K5aROlzP0sUIzTKOemjQ2SmfKGqyk4e7Gswf4/s1600/%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BA2.jpg

Επίσης, για χρόνια διατηρούσε μια στήλη με τον τίτλο "Ταξίδι στο χρόνο" στις εφημερίδες ΤΙΤΑΝΗ και ΤΟΛΜΗ Θεσπρωτίας.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ήταν δάσκαλος για πολλούς...
Η παρουσία του ήταν ένας φωτεινός φάρος στο χώρο του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Με την αφοσίωσή του στην τέχνη και τη δουλειά του, άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τομέα της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης μας έμαθε να αγαπάμε και να εκτιμούμε την ομορφιά της ζωής μέσα από τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής και τα λόγια της πένας του. 
Η παρουσία του συνεχίζει να είναι ζωντανή μέσα από το έργο του, που μας ταξιδεύει σε μοναδικά τοπία και στιγμές, αλλά και μέσα από τις αναμνήσεις των αγαπημένων του, οικογένειας και φίλων.

Read More »
11 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik) 11 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες 

Ντοκουμέντο: Ο Μαζάρ Ντίνο θέτει τους ένοπλους Τσάμηδες στην υπηρεσία των Ναζι


Σαν σήμερα,στις 23 Μαΐου του 1945,με την υπ’ αριθμ. 344 απόφασή του, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες, που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 
Οι Τσάμηδες προσδοκούσαν τη «Μεγάλη Αλβανία» και στόχος τους ήταν να ανεξαρτητοποιηθούν. 
Στη συνέχεια θα ζητούσαν να ενσωματωθούν στο αλβανικό κράτος.
Οι κύριοι εκφραστές αυτής της ιδέας ήταν τα αδέλφια Νουρί και Μαζάρ Ντίνο. 
Ένοπλοι Τσάμηδες συνόδευσαν τον ιταλικό στρατό κατά τη σύντομη προέλασή του στο ελληνικό έδαφος τον Νοέμβριο του 1940. 
Τότε σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον χριστιανικών χωριών. Tο καλοκαίρι του 1943 συνεργάστηκαν με τους γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι τους έδιναν υποσχέσεις ανεξαρτησίας. 
Οι καταδρομείς της γερμανικής μεραρχίας Εντελβάις έκαναν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, προκειμένου να εξολοθρεύσουν τα χωριά της περιοχής, τα οποία θεωρούσαν ότι ενίσχυαν το ελληνικό αντάρτικο. 
Ο Μαζάρ Ντίνο και ο αδελφός του Νουρί (αρχική φωτογραφία) είχαν την πλήρη στήριξη των γερμανών διοικητών. 
Έτσι, όταν έφτασε η ώρα της εξόντωσης των προκρίτων της Παραμυθιάς ξεκίνησαν τις συλλήψεις συνοδεία γερμανού αξιωματικού. 
Χρόνια αργότερα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θανάσης Γκόντοβος, εντόπισε μετά από έρευνα στα γερμανικά αρχεία σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι εκτελέσεις των αμάχων στην Παραμυθιά έγιναν βάσει του καταλόγου ονομάτων τον οποίο είχε συντάξει η ηγεσία των Τσάμηδων στην περιοχή!... 
Read More »
23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες 23 Μαΐου 1945: Tο Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, καταδικάζει ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Έκτακτο: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Έκτακτο: Εργατικό ατύχημα στο δήμο Φιλιατών | Μπουλντόζα βρέθηκε σε γκρεμό


Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Κεραμίτσα Φιλιατών. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει τραυματιστεί υπάλληλος του δήμου που εργάζεται ως οδηγός σκαπτικού μηχανήματος, ο οποίος για άγνωστη αιτία, βρέθηκε στον γκρεμό με το βαρύ όχημα.
Στο σημείο, που είναι δύσβατο, βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματισμένο υπάλληλο.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Read More »
Έκτακτο: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο δήμο Φιλιατών Έκτακτο: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας | Στο νοσοκομείο ένας μαθητής

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας | Στο νοσοκομείο ένας μαθητής


Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, εν ώρα μαθημάτων σε Γυμνάσιο της Θεσπρωτίας. 
Συγκεκριμένα, 12χρονος γρονθοκοπήθηκε από 14χρονο συμμαθητή του παρουσία και άλλων μαθητών και εκπαιδευτικών. 
Ο 12χρονος από τις γροθιές του 14χρονου, υπέστη διπλό κάταγμα γνάθου και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, όπου αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 
Οι γονείς του 12χρονου, υπέβαλαν μήνυση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα το οποίο διενεργεί την προανάκριση. 
Ποινικά ελέγχονται πλέον, τόσο ο 14χρονος και οι γονείς του, όσο και ο Διευθυντής του Σχολείου.
Read More »
Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας | Στο νοσοκομείο ένας μαθητής Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε γυμνάσιο της Θεσπρωτίας | Στο νοσοκομείο ένας μαθητής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Ομιλία του καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Ομιλία του καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα


Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, σας προσκαλεί στην Εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελο Συρίγο, με θέμα : ‘’ Μιλώντας για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα ‘’, που θα γίνει στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 25 Μάιου 2024 στις 7.30 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ» .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα .

Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Read More »
Ομιλία του καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα Ομιλία του καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά Αντιδημάρχου

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά Αντιδημάρχου 


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απρεπή, ανάρμοστη και εκφοβιστική συμπεριφορά του εντεταλμένου Αντιδημάρχου Μαργαριτίου κ. Μπόλωση Κωνσταντίνο,
Ο Σύλλογος μας για άλλη μια φορά γίνεται αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους για απρεπή συμπεριφορά αιρετών στο πρόσωπο τους.
Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλθηκε, συνάδελφος –υπεύθυνη στον παιδικό σταθμό Δ.Δ Μαργαριτίου , δέχθηκε απρόκλητη λεκτική επίθεση στο χώρο εργασίας της ο οποίος βρίσκεται εντός του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου , από τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχο του Μαργαριτίου κ. Μπόλωση Κωνσταντίνο, ο οποίος χωρίς να προκληθεί από τη συνάδελφο και χωρίς να σεβαστεί ούτε τον τίτλο του, ούτε τον ευαίσθητο χώρο , λόγω νηπίων και βρεφών, την εξύβρισε με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, επικαλούμενος άσχετα με την υπηρεσία της θέματα.
Άμοιρος ευθηνών φυσικά δεν είναι και ο δήμαρχος κ Παναγιώτης νταής , που αφήνει χώρο να εκδηλώνονται τέτοιες ενέργειες από μεριάς αιρετών
Καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα. Πρώτα απ’ όλα, προσβάλουν τους θεσμούς τους οποίους κάποιοι έχουν εκλεγεί να υπηρετούν. Επιπλέον, ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία κάθε υπηρεσίας. Διαφωνίες και προβλήματα ,που πολλές φορές προκύπτουν ,πρέπει να επιλύονται στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού και μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών .Σίγουρα πάντως δεν επιλύονται με προσωπικές , προσβλητικές επιθέσεις και απρεπείς χαρακτηρισμούς .
Ζητάμε από τον Δήμαρχο κ Παναγιώτη Νταή να καταδικάσει δημόσια την συμπεριφορά του εντεταλμένου Αντιδημάρχου Μαργαριτίου κ. Μπόλωση Κωνσταντίνο και από τον Αντιδήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη . Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων.
Ο σεβασμός της προσωπικότητας μας είναι αδιαπραγμάτευτος

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά Αντιδημάρχου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα


Τους τελευταίους 3 μήνες, ταλάνιζε την κοινωνία της Ηγουμενίτσας, η υπόθεση με τα χρέη αιρετών του δήμου, προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Χρέη που οδήγησαν τελικά τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και αφού είχε προηγηθεί "ανώνυμη" καταγγελία, να καρατομήσει 14 δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.
Σήμερα το thespro.gr, αποκαλύπτει μία από τις 14 περιπτώσεις, αυτή του προέδρου της κοινότητας Λαδοχωρίου κ. Ηλία Λώλη.
Όπως μπορείτε να δείτε στα ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε, με έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Καλφόγλου στις 26/3/2024, ενημερώνεται ο εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας Λαδοχωρίου, πως "από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, μας ενημέρωσαν ότι κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, διενεργείται έρευνα για την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας εξόφλησης ή ρύθμισης των χρεών στην Δ.Ε.Υ.Α.Η., σύμφωνα με το αρθ. 11 του Ν. 4804/2021. Από την προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη από την Οικονομική Υπηρεσία φαίνεται ότι ο κ. Λώλης Ηλίας του Νικολάου έως και τις 02/01/2024 έχει οφειλές άνω των 300 ευρώ και δεν έχει προβεί σε ρύθμισή τους".
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, ο πρόεδρος του Λαδοχωρίου, ενίσταται πως δεν είχε οφειλές προς τη ΔΕΥΑΗ και πως έχει γίνει λάθος (;) της υπηρεσίας στην έκδοση της λίστας με τους οφειλέτες συμβούλους.
Με επαναλαμβανόμενες αιτήσεις του ο κ. Λώλης προς τη ΔΕΥΑΗ, ζητούσε να γίνει επανέλεγχος της υπόθεσής του, πριν βγει η απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Μάταια...
Για να φτάσουμε στις 16/5/2024, μετά από την απόφαση έκπτωσής του από πρόεδρος της κοινότητας, όπου τελικά του απάντησε η ΔΕΥΑΗ και συγκεκριμένα ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο λογιστής της υπηρεσίας κ. Θεολόγου.

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση της ΔΕΥΑΗ "Την 11-10-2019 εκδόθηκαν μη εξοφλημένα παραστατικά πληρωμής ΑΤΣ001274 και ΛΤΣ001275, με λανθασμένο υπόχρεο τον Λώλη Ηλία του Νικολάου και όχι τον ιδιοκτήτη της γειτονικής οικοδομής  και λανθασμένα φέρεται οφειλέτης στο μηχανογραφικό σύστημα εμπορικής διαχείρισης ο Λώλης Ηλίας του Νικολάου, με αποτέλεσμα οι πραγματικές οφειλές, πριν την εκλογή οφειλές, του Λώλη Ηλία του Νικολάου, προς τη ΔΕΥΑΗ, στις 2-1-2024 να ανέρχονται στο ποσό των 74,91 ευρώ".

Αν είναι δυνατόν. Η ίδια υπηρεσία από τη μία εμφανίζει έναν πολίτη και μάλιστα εκλεγμένο ως οφειλέτη και από την άλλη η ίδια πάλι υπηρεσία να παραδέχεται πως ο λογαριασμός ήταν του γείτονα.
Αν είναι δυνατόν. Καρατομήθηκε ένας εκλεγμένος πρόεδρος, γιατί έκανε "λάθος" κάποιος υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ και του χρέωσε το ρολόι του γείτονα.
Καλά θα κάνει, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Λώλης και θα κινηθεί ποινικά και αστικά, τόσο κατά του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ όσο και κατά παντός υπεύθυνου υπαλλήλου που έκανε το λάθος.

Ακόμα και εώς σήμερα όμως, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ και ο πρόεδρός του κ. Καλφόγλου, αρνούνται να φέρουν το θέμα σε συνεδρίαση (είχαν συνεδρίαση χθες Τετάρτη), ώστε να βγει διαπιστωτική πράξη που να γίνεται η διόρθωση στο μηχανογραφικό σύστημα εμπορικής διαχείρισης και να αποσταλεί στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης.

Πραγματικά τα όσα συμβαίνουν στη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΗ είναι πρωτάκουστα, σε βαθμό που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως έγινε λάθος στο μηχανογραφικό σύστημα. Τα μηχανήματα άλλωστε δεν κάνουν λάθη.
Με την παραπάνω λογική, θα μπορούσε κάποιος υπάλληλος να κάνει "λάθος" σε όλους τους εκλεγμένους ενός συνδυασμού (που δεν είναι αρεστός), να εκπέσουν του αξιώματος και να έρθει μετά να πει mea culpa και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Θα έχει όμως αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Υ.Γ. Μήπως αντίστοιχα λάθη έγιναν και σε άλλες περιπτώσεις που οδήγησαν στην καρατόμηση ή στην αποφυγή της και άλλων εκλεγμένων προσώπων;
Read More »
Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα Απίστευτο!!! Καρατόμησαν σύμβουλο στην Ηγουμενίτσα για απλήρωτο λογαριασμό ...του γείτονα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – 30άρια στην υπόλοιπη χώρα

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – 30άρια στην υπόλοιπη χώρα
Στο ανατολικό τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται για σήμερα Πέμπτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει τους 25 με 29 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη τους 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στο ανατολικό τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στα υπόλοιπα τμήματα λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα κεντρικά τμήματα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ, εκτός από τα νοτιότερα τμήματα της Πελοπόννησου.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στην Κρήτη 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και νωρίς το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 25 με 28 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Read More »
Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – 30άρια στην υπόλοιπη χώρα Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – 30άρια στην υπόλοιπη χώρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Γονικές παροχές ακινήτων: Επεκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Γονικές παροχές ακινήτων: Επεκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9Αυτόματη δημιουργία και υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για όλες τις περιπτώσεις γονικών παροχών θα ισχύει μέσα στο καλοκαίρι, διευκολύνοντας κάπως την όλη διαδικασίας σε όσους θέλουν να περάσουν το σπίτι στα παιδιά τους.

Η αρχή έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, με την αυτόματη συμπλήρωση του Ε9 στις περιπτώσεις αγοραπωλησιών ακινήτων, στη συνέχεια η διαδικασία επεκτάθηκε σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις γονικών παροχών και δωρεών. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωράει στο επόμενο βήμα και συγκεκριμένα στην επέκταση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών για όλες τις δωρεές και γονικές παροχές. Κάτι που αναμένεται μέσα στους επομένους δυο μήνες.

Πρακτικά, δηλαδή, η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματάει μόλις υπογραφούν τα νέα συμβόλαια αφού το e-περιουσιολογιο θα ενημερωμένα αυτόματα με τα νέα στοιχεία ιδιοκτησίας. Έτσι εξαλείφεται και ο κίνδυνος προστίμων και «φουσκωμένων» εκ των υστέρων ΕΝΦΙΑ, στην περίπτωση που ξεχάσουν οι νέοι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τη μεταβολή της περιουσίας τους στο Ε9.

Σήμερα στις αγοραπωλησίες ακινήτων και σε πολλές περιπτώσεις γονικών παροχών το Ε9 υποβάλλεται αυτόματα και οι φορολογούμενοι απλά λαμβάνουν ειδοποίηση μέσω e-mail με το οποίο ενημερώνονται ότι η δήλωση Ε9 έχει υποβληθεί και μπορούν να την αναζητήσουν στη ψηφιακή πύλη myAADE. Τα βήματα της αυτόματης υποβολής Ε9 είναι τα εξής:

1. Πριν από την ψηφιακή υποβολή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο myPROPERTY, είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση από τον πωλητή των στοιχείων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου στο Περιουσιολόγιο της ΑΑΔΕ. Την ίδια υποχρέωση έχει και ο αποκτών το ακίνητο, εφόσον έχει ήδη δικαίωμα επί του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.

2. Με την ανάρτηση του συμβολαίου από τον συμβολαιογράφο στο myPROPERTY δημιουργείται αυτόματα το Ε9 για κάθε συμβαλλόμενο (αγοραστή/στές και πωλητή/ τές) με τις μεταβολές της ακίνητης περιουσίας που αφορούν είτε τον πίνακα 1 είτε τον πίνακα 2 αυτής. Αυτόματα συμπληρώνονται τα εξής στοιχεία:

• Για τον μεταβιβάζοντα, τα πεδία που αφορούν στην περιγραφή του ακινήτου συμπληρώνονται με τα στοιχεία που αντιστοιχούν στον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και αντλούνται από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση της ακίνητης περιουσίας του στο Περιουσιολόγιο.

• Για τον αποκτώντα, εφόσον δεν έχει δικαίωμα στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο, τα πεδία που αφορούν στην περιγραφή του ακινήτου συμπληρώνονται με τα στοιχεία που αντιστοιχούν στον ΑΤΑΚ του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και αντλούνται από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση της ακίνητης περιουσίας του μεταβιβάζοντα. Εάν έχει ήδη δικαίωμα στο ακίνητο και έχει συμπληρώσει τον σχετικό Α.Τ.ΑΚ. κατά την υποβολή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο«myPROPERTY», τα πεδία που αφορούν στην περιγραφή του ακινήτου συμπληρώνονται με τα στοιχεία που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο Α.Τ.ΑΚ. και αντλούνται από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση της ακίνητης περιουσίας του στο Περιουσιολόγιο Ακινήτων.

• Για όλους τους συμβαλλόμενους, τα πεδία που αφορούν το είδος του εμπραγμάτου δικαιώματος, το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του ακινήτου, το έτος γέννησης και τον ΑΦΜ του επικαρπωτή συμπληρώνονται με τα στοιχεία που αντλούνται από τη δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο «myPROPERTY».

• Για όλους τους συμβαλλόμενους, τα πεδία «αριθμός συμβολαίου», «ΑΦΜ συμβολαιογράφου» και «Ημερομηνία Συμβολαίου» συμπληρώνονται με τα στοιχεία που αντλούνται από την εφαρμογή «myPROPERTY».

• Για όλους τους συμβαλλόμενους, η στήλη «Κωδικός Μεταβολής» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων συμπληρώνεται με τον κωδικό 1, σε περίπτωση δήλωσης νέου ακινήτου / εμπράγματου δικαιώματος, με τον κωδικό 2, σε περίπτωση μεταβολής στοιχείων του ακινήτου / εμπράγματου δικαιώματος ή με τον κωδικό 3, σε περίπτωση διαγραφής του ακινήτου / εμπράγματου δικαιώματος. Στο πεδίο «σημειώσεις του φορολογούμενου» αναγράφεται η φράση «Αυτόματη δημιουργία δήλωσης Ε9 από το myPROPERTY».

3. Οι φορολογούμενοι λαμβάνουν ηλεκτρονική ειδοποίηση και email και ενημερώνονται για τη δημιουργία του Ε9.

Read More »
Γονικές παροχές ακινήτων: Επεκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9 Γονικές παροχές ακινήτων: Επεκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας
Λιγότεροι από ό,τι πέρυσι ήταν οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δώρου Πάσχα.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν 1.012 εργαζόμενους (αντί 1.962 την αντίστοιχη περσινή περίοδο), σε 224 επιχειρήσεις. Μετά από παρέμβαση της Αρχής, 91 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση, οπότε σε 541 εργαζόμενους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά (1775.372 ευρώ).

Σε 51 περιπτώσεις, εργαζόμενων που προσέφυγαν στις οικείες Επιθεωρήσεις, υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές, οι οποίες διαβιβάστηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα, για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για τις εκκρεμείς περιπτώσεις, είναι σε εξέλιξη η επίλυση εργατικών διαφορών, ενώ συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Read More »
Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Πρόστιμο 180.000 για την καταστροφή στο Λούρο

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Πρόστιμο 180.000 για την καταστροφή στο Λούρο
Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση επικρίνει την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, για το πρόστιμο των 180.000€ περίπου, που επιβλήθηκε στην Περιφέρεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής στον ποταμό Λούρο, σημειώνοντας ότι το πρόστιμο δεν θα αποκαταστήσει τη ζημιά και ότι οι κάτοικοι θα κληθούν να το πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, άφησε αιχμές κατά των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, διαμαρτυρόμενος για το πρόστιμο, καθώς όπως είπε η Περιφέρεια είναι αρμόδια για καθαρισμούς ρεμάτων και ποταμών.

«Λένε ότι ήταν σπάνια τα ψαράκια και μπορεί να τα χαλάσαμε… Απίθανα πράγματα…» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.
Read More »
Πρόστιμο 180.000 για την καταστροφή στο Λούρο Πρόστιμο 180.000 για την καταστροφή στο Λούρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Αγίου Πνεύματος 2024: Πότε πέφτει – Για ποιους είναι αργία

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Αγίου Πνεύματος 2024: Πότε πέφτει – Για ποιους είναι αργία
Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο ξεκούρασης θα έχουν εργαζόμενοι τον Ιούνιο.

Φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος πέφτει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024. Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή και εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα και επτά εβδομάδες μετά το Πάσχα και είναι η επόμενη ημέρα από την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Τι ισχύει για τις αμοιβές την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Με αφορμή την αργία μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω θα λάβουν κανονικά το μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο ημερομίσθιό τους (εφόσον αμείβονται με ημερομίσθιο) ή στο 1/25 του μηνιαίου μισθού τους (εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό).

Για ποιους είναι αργία
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει αναγνωρισθεί ως αργία σύμφωνα με ειδικές διατάξεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας ή άλλων αποφάσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Είναι επίσης εθνική τραπεζική αργία.
Read More »
Αγίου Πνεύματος 2024: Πότε πέφτει – Για ποιους είναι αργία Αγίου Πνεύματος 2024: Πότε πέφτει – Για ποιους είναι αργία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Κρουαζιερόπλοιο σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024
Κρουαζιερόπλοιο σήμερα στην Ηγουμενίτσα


Το κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Grandeur της εταιρίας Regent cruises, αναμένεται να δέσει στις 9.30 σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Το κρουαζιερόπλοιο το οποίο έρχεται από το Κότορ του Μαυροβουνίου, φιλοξενεί 710 επιβάτες, ενώ έχει και 535 άτομα πλήρωμα.
Θα παραμείνει στην πόλη της Ηγουμενίτσας μέχρι τις 18.30 το απόγευμα, οπότε και θα αναχωρήσει, με επόμενο προορισμό τη Σαντορίνη.
Read More »
Κρουαζιερόπλοιο σήμερα στην Ηγουμενίτσα Κρουαζιερόπλοιο σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Σελίδες