Ασθενής της Ογκολογικής έβαλε τέλος στη ζωή του

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Ασθενής της Ογκολογικής έβαλε τέλος στη ζωή του
Τέλος στη ζωή του έβαλε ασθενής που νοσηλευόταν στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο 76χρονος από το μπαλκόνι της κλινικής έπεσε στο κενό και εντοπίστηκε νεκρός στον προαύλειο χώρο νωρίς το πρωί.

Λίγο μετά τις επτά ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όλες οι ενδείξεις από την έρευνα που έγινε παραπέμπουν στην αυτοχειρία.

 Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Ασθενής της Ογκολογικής έβαλε τέλος στη ζωή του Ασθενής της Ογκολογικής έβαλε τέλος στη ζωή του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Στις φυλακές ο βαρυποινίτης, με περιοριστικούς όρους δύο ιδιώτες

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Στις φυλακές ο βαρυποινίτης, με περιοριστικούς όρους δύο ιδιώτες
Με την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με θωρακισμένο όχημα μεταγωγής πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές ο βαρυποινίτης ο φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στις φυλακές των Ιωαννίνων.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δύο ιδιώτες που απολογήθηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση, ένας άνδρας και μία γυναίκα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι απολογίες στις εισαγγελικές αρχές συνεχίζονται από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο υποδιευθυντής των φυλακών, ένας αστυνομικός, δύο διοικητικοί και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Στις φυλακές ο βαρυποινίτης, με περιοριστικούς όρους δύο ιδιώτες Στις φυλακές ο βαρυποινίτης, με περιοριστικούς όρους δύο ιδιώτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Σουλίου

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τετάρτη, η Δημοτική Eπιτροπή του Δήμου Σουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 10 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2024

ΘΕΜΑ 2ο Σύνταξη Έκθεσης Β΄ Τριμήνου για την υλοποίηση του προϋπ/σμού οικ. έτους 2024

ΘΕΜΑ 3ο Κατανομή των εγκριθεισών ανθρωποωρών σε θέσεις προσωπικού μερικής ή/και πλήρους απασχόλησης για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου, για το διδακτικό έτος 2024-2025

ΘΕΜΑ 4ο Χορήγηση 4ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 6ο Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 7ο 1. Έγκριση Πρωτοκόλλου ελέγχου ταμειακής διαχείρισης Δήμου Σουλίου, μηνός Μαρτίου 2024

ΘΕΜΑ 8ο Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για πληρωμή δαπανών ΔΕΔΔΗΕ

ΘΕΜΑ 9ο Αποδοχή χορηγιών – δωρεών

ΘΕΜΑ 10ο Εξειδίκευση πιστώσεων προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2024
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών συντήρησης την Δευτέρα 08/07/2024

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών συντήρησης την Δευτέρα 08/07/2024
Την Δευτέρα 08/07/2024 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου από τις 8:00 έως τις 13:30 στην περιοχή Λαδοχωρίου, καθώς και σε όλο το μήκος της οδού Αγ. Αποστόλων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας

Read More »
Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών συντήρησης την Δευτέρα 08/07/2024 Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών συντήρησης την Δευτέρα 08/07/2024 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας 3 υποθέσεις διάρρηξης αυτοκινήτων σε παραλίες της Πρέβεζας

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας 3 υποθέσεις διάρρηξης αυτοκινήτων σε παραλίες της Πρέβεζας
Εμπλέκονται στις υποθέσεις τα ίδια 3 άτομα, που είχαν ταυτοποιηθεί για παρόμοιες πράξεις την ίδια ημέρα σε παραλίες της Θεσπρωτίας

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις διάρρηξης οχημάτων, που έλαβαν χώρα το απόγευμα της 22/06/2024.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί και αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν συνολικά από τρία αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα σε 2 διαφορετικές παραλίες της Πρέβεζας, 6.250 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή αξίας 700 ευρώ.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, τα οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα, όπως είχε προκύψει από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, είχαν διαρρήξει άλλα τρία αυτοκίνητα σε ισάριθμες παραλίες της Θεσπρωτίας, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά σε εκείνες τις περιπτώσεις τις 5.000 ευρώ. (σχετικό το από 3-7-2024 Δελτίο Τύπου).

Η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις συνεχίζεται
Read More »
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας 3 υποθέσεις διάρρηξης αυτοκινήτων σε παραλίες της Πρέβεζας Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας 3 υποθέσεις διάρρηξης αυτοκινήτων σε παραλίες της Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
 Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων Συστήθηκε η νέα τριμελής επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων του Δήμου Σουλίου η οποία θα αποτελείται από:

Τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο, με αναπληρωτή του τον νόμιμα αναπληρούντα αυτόν.
Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου της κάθε Κοινότητας, στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας εντοπίζονται τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα,
Τον Δημοτικό Υπάλληλο Γ. Π. , ΠΕ7 Περιβαλλοντολόγων, και αναπληρωτή του την Δημοτική Υπάλληλο Ε. Β. , ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

Έργο της επιτροπής, είναι η μέριμνα για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων ζώων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή τους στον ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον, η επιτροπή έχει την ευθύνη συγκρότησης συνεργείων από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στο χειρισμό παραγωγικών ζώων, προκειμένου να προχωρούν στην περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Τα ζώα που περισυλλέγονται θα οδηγούνται στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση, θα σημαίνονται με ενώτια, θα καταχωρούνται στο μητρώο της εκμετάλλευσης και στην Κτηνοτροφική Βάση Δεδομένων και θα βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση.

Όπου κριθεί απαραίτητο για την εκτέλεση του έργου από την επιτροπή θα ζητηθεί η συνδρομή ιδιώτη κτηνιάτρου ή γεωπόνου, ελλείψει μόνιμου προσωπικού αντίστοιχης ειδικότητας στον Δήμο Σουλίου.

Αν διαπιστωθεί από τη σήμανση των ζώων που περισυλλέγονται ότι έχουν ιδιοκτήτη, εφόσον μετά την παρέλευση δέκα ημερολογιακών ημερών από την περισυλλογή τους, ο ιδιοκτήτης τους δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, περιέρχονται στην περιουσία του Δήμου.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αιτηθεί την επιστροφή τους εντός του δεκαημέρου, τα ζώα επιστρέφονται, αφού ο ιδιοκτήτης τους καταβάλλει στο Δήμο 10 € ανά ημέρα διατήρησης κάθε ζώου στην κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Στον ιδιοκτήτη ανεπιτήρητου παραγωγικού ζώου που τακτοποιείται από τη σήμανση του ζώου, επιβάλλονται πρόστιμα, δηλαδή 50 € ανά ζώο για αιγοπρόβατα και 150 € ανά ζώο για βοοειδή. Το πρόστιμο βεβαιώνεται από την τριμελή επιτροπή, ενώ επιβάλλεται και εισπράττεται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου

Read More »
Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Νέα έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων όπου δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε κοκαΐνη

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Νέα έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων όπου δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε κοκαΐνηΣε νέα έρευνα στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων όπου είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα μεγάλο κύκλωμα που ξέπλενε μαύρο χρήμα και διακινούσε ναρκωτικά στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν σήμερα σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Νέα έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων όπου δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε κοκαΐνη

Ειδικότερα, ύστερα από έκτακτο έλεγχο που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν 100 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 48,1 γραμμαρίων, μέσα σε αποχετευτικό φρεάτιο λυμάτων, που βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο λουτρών κελιού.

Ακολούθως, στο σημείο κλήθηκαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου παρουσία Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε περαιτέρω έλεγχος, κατά τον οποίο βρέθηκαν στο ίδιο φρεάτιο και σε βαθύτερο σημείο, ακόμη 68 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 31,89 γραμμαρίων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σήμερα, μεταφέρθηκαν στην εισαγγελία οι 8 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών των εσωτερικών υποθέσεων. Σε λίγη ώρα αναμένεται να απολογηθούν σε ανακριτή.

Νέα έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων όπου δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε κοκαΐνη

Read More »
Νέα έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων όπου δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε κοκαΐνη Νέα έρευνα στις φυλακές Ιωαννίνων όπου δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Εντοπίστηκε κοκαΐνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Τραυματισμός 33χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Τραυματισμός 33χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα 


Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό ενός 33χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. 
Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες την 03-07-2024 και ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Ανκόνα Ιταλίας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, ο 33χρονος τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι μετά από χτύπημα στη θύρα μίας καμπίνας επιβατών. 
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο 33χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιώτη ιατρό, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμός 33χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα Τραυματισμός 33χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και 21 Ιουλίου.

Οι σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 06.45 και 16.00 και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:

Κατά τα έτη 2023-2024 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, ή
Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ή
Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ)
Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών-νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

Οι γονείς οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν την σχετική αίτηση σε αυτό. Όσοι λάβουν το voucher μπορούν να το καταθέσουν άμεσα, σε κάποιον ΒΝΣ της ΔΥΠΑ.

Η ΔΥΠΑ λειτουργεί τους σταθμούς συμμετέχοντας στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» με Δικαιούχο Φορέα την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., η οποία (δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.
Read More »
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού
Κλείνει προσωρινά, σήμερα Παρασκευή 5/7/2024 (3 μ.μ.), η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα.
Read More »
Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Στις εκδηλώσεις για την πολιορκία του Λάλα, ο “Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίο

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Στις εκδηλώσεις για την πολιορκία του Λάλα, ο “Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου”Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την πολιορκία του Λάλα. Οι Σουλιώτες του Ομίλου Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις με αντιπροσωπεία.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και φιλοξενία τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάλα, « Ο Άγιος Κωνσταντίνος» και την Τοπική Κοινότητα Λάλα.

Τους Ευχαριστούμε επίσης και για την τιμή που μας έγινε, να ανοίξει ο Όμιλος μας την πομπή της παρέλασης.

Ευχαριστίες – για ακόμη μια φορά- οφείλουμε, στο συνεπή στα ραντεβού του και ακούραστο φωτογράφο, αγαπητό φίλο μας, Νίκο Παπαλέξη για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του.

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την άρτια με προσωπική φροντίδα, οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης καθώς και τα αδελφά Σωματεία για την παρουσία και συμμετοχή τους.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους, που με κόπους και θυσίες τιμούν και κρατούν άσβεστη την ιστορική μας μνήμη!
Read More »
Στις εκδηλώσεις για την πολιορκία του Λάλα, ο “Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίο Στις εκδηλώσεις για την πολιορκία του Λάλα, ο “Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων
Η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι «κλείδωσε» μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται στην «καυτή» ατζέντα της Νίκης Κεραμέως. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος που έχει τεθεί είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ. Για να συμβεί αυτό, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ένα μπαράζ ετήσιων αυξήσεων της τάξης των 40 ευρώ τα έτη 2025, 2026 και 2027.

Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, και η εισαγωγή ενός νέου μοντέλου διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, το οποίο έχει πολλά κοινά με το γαλλικό, καθώς προβλέπει ετήσια διαμόρφωση των κατώτατων απολαβών, μέσω ενός σύνθετου αλγορίθμου, βάσει της ανάπτυξης και του πληθωρισμού που καταγράφονται στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας.

Συμφωνία για τον «χριστουγεννιάτικο μποναμά» των συνταξιούχων
Από τη χθεσινή ατζέντα συζήτησης δεν έλειπε, φυσικά, και το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί τον Δεκέμβριο στους απόμαχους της δουλειάς. Πάνω από 650.000 συνταξιούχοι που δεν βλέπουν τις ετήσιες αυξήσεις λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς θα ωφεληθούν από την έκτακτη παροχή που θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Εκτιμάται το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς θα κυμανθεί από 100 έως 200 ευρώ, ενώ το «ταβάνι» εισοδήματος των δικαιούχων θα κινείται στην περιοχή των 1.600 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, με δεδομένο ότι στον κρατικό κορβανά θα περισσέψει λόγω του έκτακτου φόρου στα διυλιστήρια ένα ποσό της τάξης των 190 εκατομμυρίων ευρώ, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να διευρύνει τους δικαιούχους που θα ωφεληθούν παρέχοντας τον Δεκέμβριο και μια επιταγή ακρίβειας.

Μια οικονομική στήριξη, δηλαδή, προς πιο ευάλωτους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις «καυτές» τιμές στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Οι ωφελούμενοι θα είναι πιθανώς ανασφάλιστοι υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις έως 700 ευρώ.
Read More »
«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων «Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για την Α, Β και Γ τάξη του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ για το σχολικό έτος 2024-25.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-segeniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59.

Οι τομείς που θα λειτουργήσουν στην Β’ τάξη είναι οι:
Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας.
Μηχανολογίας

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στην Γ’ τάξη είναι οι:
Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής του τομέα Δομικών Έργων
Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού και Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων και
Βοηθός Φαρμακείου του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

** Ειδικότητες Μηχανολογίας θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2025-26

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2665029512 και στο email του σχολείου mail@epal-esp-igoum.thesp.sch.gr

Read More »
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Από την αρχή ο χάρτης των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ - Ριζικό λίφτινγκ στα επιδόματα παιδιού και ανεργίας

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Από την αρχή ο χάρτης των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ - Ριζικό λίφτινγκ στα επιδόματα παιδιού και ανεργίας
Αύξηση του επιδόματος παιδιού και αλλαγές σε άλλα δύο επιδόματα στέγασης και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αναμένεται να εξαγγελθούν εντός του 2024 στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας και τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.

Αυτό το διάστημα ειδική επιτροπή στο υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας αξιολογεί τα επιδόματα προκειμένου να γίνουν οι καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις με βάση το κονδύλι ύψους περίπου 100 εκ που θα διατεθεί .

Υπενθυμίζουμε ότι το κονδύλι προήλθε από την απώλεια των επιδομάτων κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι φορολογούνται πλέον με βάση το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα με αποτέλεσμα αρκετοί να υπερβούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι αλλαγές σε επίδομα ανεργίας και παιδιού
Επίδομα ανεργίας: Στο μεταξύ, από το Φθινόπωρο έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας το οποίο θα συνδέεται πλέον με τις αποδοχές και τα έτη ασφάλισης των εργαζομένων έτσι ώστε όσοι μένουν χωρίς δουλειά έχοντας καταβάλλει εισφορές για πολλά χρόνια εργασίας, να λαμβάνουν επίδομα με ένα έξτρα μπόνους ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική του νέου επιδόματος, θεσπίζεται ένα μπόνους 100-200 ευρώ που θα προστίθεται στο βασικό επίδομα ανεργίας ( σήμερα 510 ευρώ) και θα αυξομειώνεται ανά τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το όριο των 12 μηνών που χορηγείται η εν λόγω παροχή της ΔΥΠΑ.

Το μπόνους θα εισπράττουν όσοι έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης (πχ πάνω από 20 έτη) και αποδοχές πάνω από το μέσο μισθό (πχ πάνω από 1.500 ευρώ) και ταυτόχρονα δεν έχουν λάβει έως τώρα καθόλου επιδότηση ανεργίας.

Τα ποσά δεν έχουν «κλειδώσει» ακόμη αλλά αναμένεται να αποτυπωθούν άμεσα σε σχετική ΚΥΑ. Το Σεπτέμβριο το σχέδιο θα εφαρμοστεί πιλοτικά με βάση ένα δείγμα 10.000- 20.000 ανέργων που προσδιορίζεται αυτήν την περίοδο ενώ το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίδομα παιδιού: Σύμφωνα με πληροφορίες για το επίδομα παιδιού δεν πρόκειται να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά θα δοθεί γενναιόδωρη αύξηση ενώ θα διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων.

Το ποσό του επιδόματος παιδιού ανέρχεται σήμερα σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για το ενδεχόμενο εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους η υπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «την αύξηση των προνομίων για τις τρίτεκνες οικογένειες το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απλά μένει να αποφασίσει ο ίδιος σε ποιο επίπεδο θα είναι αυτή γιατί θέλει να ενισχυθούν ιδιαίτερα και το αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε μία δημογραφική πτώση, άρα η τριτεκνη είναι μία μεγάλη οικογένεια. Να ξαναδούμε φυσικά και όλα τα προνόμια των πολυτέκνων ως προς την ενίσχυση τους. Τα τελευταία χρόνια οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι σε πολλές πολιτικές, όπως στο στεγαστικό μας πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που είχαν μηδενικό επιτόκιο, είχαν προνόμια γιατί οι ανάγκες είναι αυξανόμενες».

Αυξομειώσεις και αυστηροποίηση των κριτηρίων μελετώνται για το επίδομα στέγασης και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενώ καμία αλλαγή δε θα υπάρξει στα αναπηρικά επιδόματα.

Προπληρωμένη κάρτα: Στο τέλος του 2024 αναμένεται να εφαρμοστεί σταδιακά η προπληρωμένη κάρτας των επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ. ( επίδομα ανεργίας, γέννησης, παιδιού κλπ)

Οι δικαιούχοι των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην τράπεζα που διατηρούν το τραπεζικό τους λογαριασμό για να λάβουν δωρεάν την προπληρωμένη κάρτα.

Σύμφωνα με τον νόμο, το 50% όλων των επιδομάτων θα πρέπει να ενταχθεί σε προπληρωμένη κάρτα.

Με την χρήση της προπληρωμένης κάρτας και την θεσμοθέτηση ορίου 50% στις αναλήψεις μετρητών η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και να ελέγξει τη χρήση των επιδομάτων που αποτελούν το 3% του ΑΕΠ.

Οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω POS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με στόχο τη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει επίδομα ΟΠΕΚΑ ή επίδομα ανεργίας από ΔΥΠΑ ύψους 500 ευρώ θα μπορεί τα 250 ευρώ να τα ξοδέψει μέσω προπληρωμένης κάρτας και το άλλα 250 ευρώ μέσω μετρητών. Να σημειωθεί ότι φυσικά θα μπορεί να ξοδέψει και όλο το ποσό μέσω της κάρτας όχι όμως όλο το ποσό με μετρητά.

Ποια επιδόματα εξαιρούνται
Από τη χρήσης της προπληρωμένης κάρτας θα εξαιρεθούν τα εξής επιδόματα:

Από τον ΟΠΕΚΑ
Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τα αναπηρικά επιδόματα, το επίδομα ομογενών προσφύγων, το επίδομα στέγασης, η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφάλιστου υπερήλικα, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.
 
Από την ΔΥΠΑ
Το επίδομα λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, το επίδομα διαθεσιμότητας και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλει η ΔΥΠΑ. Ακόμη από την καταβολή μέσω της προπληρωμένης κάρτας εξαιρούνται τα άτομα με οπτική αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.
Read More »
Από την αρχή ο χάρτης των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ - Ριζικό λίφτινγκ στα επιδόματα παιδιού και ανεργίας Από την αρχή ο χάρτης των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ - Ριζικό λίφτινγκ στα επιδόματα παιδιού και ανεργίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Λαϊκή βραδιά στην παραλία ΓΑΤΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Λαϊκή βραδιά στην παραλία ΓΑΤΑ
Read More »
Λαϊκή βραδιά στην παραλία ΓΑΤΑ Λαϊκή βραδιά στην παραλία ΓΑΤΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση (17η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
 Πρόσκληση (17η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Ηγουμενίτσας
Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 8 Ιουλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ειδικά Θέματα


Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 1ο
Παρουσίαση της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ» που εκπονήθηκε από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Θέμα 2ο
Ενεργοποίηση της διαδικασίας επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Θέματα Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Ντάσιος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 3ο
Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής περί έκφρασης γνώμης για την διάνοιξη δασικού δρόμου (πρόσβασης) στη θέση «ΠΡΕΝΤΑ ΚΑΛΥΒΑ» της Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Οικονομικού Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης

Εισηγήτρια: κα Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 4ο
Αναμόρφωση (4η) προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2024.

Θέμα 5ο
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για τη μίσθωση κτιρίου προς στέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 6ο
Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τη μεταφορά θέσης περιπτέρου από τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης σε νέα θέση στην Ηγουμενίτσα.

Θέμα 7ο
Εγγραφή και διαγραφή νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Δημοτικής Επιτροπής

Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δημάκος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 8ο
Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση δημοτικής έκτασης, εμβαδού 7.008,35 τ.μ. από τμήμα του τεμ. 170 αναδασμού Κορύτιανης που βρίσκεται στην Δ.Κοινότητα Κορύτιανης του Δήμου Ηγουμενίτσας, με σκοπό την γεωργική καλλιέργεια για τις οποίες δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση παρότι αυτές εμπίπτουν σε περιοχή «NATURA 2000».

Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας

Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Μητσέλος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 9ο
Έγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορο Δημότη για την αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών αναγκών.

Θέματα ορισμού μελών σε Επιτροπές

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 10ο
Συγκρότηση της Επιτροπής Εκτίμησης Καταλληλότητας Ακινήτων (άρθρο 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981).

Θέμα 11ο
Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της Επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων για στέγαση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (άρθρο 94, παρ.4 εδ.14 του Ν.3852/2010 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 44 του Ν.4257/2014).


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Read More »
Πρόσκληση (17η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Πρόσκληση (17η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Στο Gov.gr Wallet η άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Στο Gov.gr Wallet η άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους
Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι από σήμερα η Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά (ΦΕΚ Β’ 3658/26.06.2024) οι κάτοχοι άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους μπορούν να εκδώσουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή άδεια στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν όπου απαιτείται.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των αδειών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr. Η Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου σκάφους αποτελεί το ένατο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας, τα στοιχεία οχήματος (MyAuto), η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα και η Ασφαλιστική Ικανότητα.

Μέχρι σήμερα την εφαρμογή Gov.gr wallet έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους 3.893.817 Πολίτες. Στο ψηφιακό πορτοφόλι έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.835.407 Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.243.416 Διπλώματα Οδήγησης, 47.144 Ψηφιακές Κάρτες Αναπηρίας, 145.117 Ψηφιακές Κάρτες Ανεργίας, 53.731 Κάρτες Δακτυλίου, 770.861 Στοιχεία Οχήματος και 46.517 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες.

Read More »
Στο Gov.gr Wallet η άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους Στο Gov.gr Wallet η άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου Φιλιατών
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου Φιλιατών από τον Ιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφάλειας του Δήμου, αντικείμενο της οποίας ήταν η παροχή συμβουλών και η διανομή πληροφοριακού υλικού για θέματα σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων.


Η ενημέρωση εντάσσεται τόσο στον τακτικό κύκλο των σχετικών θεσμικών υποχρεώσεων αμφότερων, όσο και στο πλαίσιο των αναγκών που υπαγορεύονται από την επικαιρότητα, όπως η προστασία των εργαζομένων από θερμική καταπόνηση και η εξειδικευμένη συμβουλευτική αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος και τα ατομικά μέσα προστασίας που θα πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται.
Read More »
Ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου Φιλιατών Ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Έρχεται η 5η Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Έρχεται η 5η Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς
Σε εντατικούς ρυθμούς βρίσκονται οι προετοιμασίες του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς για την 5η Λευκή Νύχτα που θα πραγματοποιηθεί 02 & 03 Αυγούστου
Όλη η Πόλη Διασκεδάζει
Προσφορές σε όλα τα καταστήματα
Καλλιτέχνες και Μουσικές σε κάθε γωνιά
Δραστηριότητες για τα Παιδιά
Πολλές Εκπλήξεις

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Σπύρο Πούλη για την αμέριστη βοήθεια του και τον αγαπητό Γιαννη Μποσταντζόγλου
Read More »
Έρχεται η 5η Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς Έρχεται η 5η Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Επενδύσεις σε Κρυπτονομίσματα: Οδηγός για Αρχάριους

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Επενδύσεις σε Κρυπτονομίσματα: Οδηγός για Αρχάριους


Τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς τομείς επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να επιζητούν κέρδη μέσω αυτής της νέας και δυναμικής αγοράς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι είναι τα κρυπτονομίσματα, πώς λειτουργούν και ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν επενδύσει σε αυτά.

Τι Είναι τα Κρυπτονομίσματα;

Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά ή εικονικά νομίσματα που χρησιμοποιούν κρυπτογραφία για την ασφάλεια των συναλλαγών τους. Το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα είναι το Bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 από έναν ανώνυμο προγραμματιστή ή ομάδα προγραμματιστών υπό το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto.

Πώς Λειτουργούν τα Κρυπτονομίσματα;

Τα κρυπτονομίσματα βασίζονται στην τεχνολογία blockchain, μια αποκεντρωμένη τεχνολογία που διαχειρίζεται και καταγράφει τις συναλλαγές σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. Αυτό εξασφαλίζει την ασφάλεια και τη διαφάνεια των συναλλαγών, καθώς κάθε συναλλαγή είναι καταγεγραμμένη και ορατή σε όλους τους χρήστες του δικτύου.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Επενδύσεων σε Κρυπτονομίσματα

Πλεονεκτήματα:
 • Υψηλές Αποδόσεις: Η αξία πολλών κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια.
 • Αποκεντρωποίηση: Χωρίς την ανάγκη για κεντρικές τράπεζες ή κυβερνητικούς οργανισμούς.
 • Ασφάλεια: Χάρη στην τεχνολογία blockchain, οι συναλλαγές είναι εξαιρετικά ασφαλείς.
Μειονεκτήματα:
 • Μεταβλητότητα: Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μπορούν να παρουσιάσουν μεγάλες διακυμάνσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Ρυθμιστικό Πλαίσιο: Η έλλειψη ρυθμίσεων μπορεί να δημιουργήσει αβεβαιότητα και κινδύνους.

Πώς να Επενδύσετε σε Κρυπτονομίσματα

 1. Έρευνα: Πριν επενδύσετε, κάντε μια εκτενή έρευνα για τα διάφορα κρυπτονομίσματα και τις τεχνολογίες τους.
 2. Δημιουργία Πορτοφολιού: Ανοίξτε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) για να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματά σας.
 3. Επιλογή Ανταλλακτηρίου: Επιλέξτε ένα αξιόπιστο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων για να αγοράσετε και να πουλήσετε τα νομίσματά σας.
 4. Παρακολούθηση Αγοράς: Παρακολουθήστε τις τάσεις της αγοράς και ενημερωθείτε συνεχώς για τις εξελίξεις.

Συμπεράσματα

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι μια επικερδής αλλά και επικίνδυνη επιλογή. Είναι απαραίτητο να είστε ενημερωμένοι και να κατανοείτε τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η μορφή επένδυσης. Με την κατάλληλη προετοιμασία και στρατηγική, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η δυναμική αγορά.

Read More »
Επενδύσεις σε Κρυπτονομίσματα: Οδηγός για Αρχάριους Επενδύσεις σε Κρυπτονομίσματα: Οδηγός για Αρχάριους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: Απονομή σήματος πιστοποίησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηπείρου από την Υπουργό Πολιτισμού

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Ιωάννινα: Απονομή σήματος πιστοποίησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηπείρου από την Υπουργό Πολιτισμού
Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα βρεθεί στην Πρέβεζα στις 16 Ιουλίου για να συμμετάσχει στην τελετή απονομής σήματος πιστοποίησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Η διαδικασία πιστοποίησης των μουσείων ξεκίνησε πιλοτικά τον Νοέμβριο του 2021 και αφορά όλα τα αρχαιολογικά μουσεία της Ηπείρου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας εργάστηκαν για να πληρούν τα κριτήρια πιστοποίησης.

Η πιστοποίηση αξιολογεί την οργανωτική, οικονομική και στελεχιακή δομή, τις κτιριακές υποδομές, τα εργαλεία τεκμηρίωσης, τη διαχείριση και συντήρηση των συλλογών, την επικοινωνιακή πολιτική, τις δράσεις εξωστρέφειας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες κάθε μουσείου.

Read More »
Ιωάννινα: Απονομή σήματος πιστοποίησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηπείρου από την Υπουργό Πολιτισμού Ιωάννινα: Απονομή σήματος πιστοποίησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηπείρου από την Υπουργό Πολιτισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Κάθε συνεδρίαση κι άλλη σύνθεση..

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024
Κάθε συνεδρίαση κι άλλη σύνθεση..
Επτά μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας το αλαλούμ συνεχίζεται..

Οι συνεδριάσεις από τον Απρίλιο και μέχρι τώρα γίνονται κάθε φορά και με άλλη σύνθεση..

Μία που κηρύχθηκαν κάποιοι έκπτωτοι..

Μία που ορκίστηκαν άλλοι..

Και μετά κάποιοι έκπτωτοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας..

Οπότε φεύγουν εκείνοι που είχαν ορκιστεί τον Μάιο και επιστρέφουν οι προηγούμενοι..

Και έπεται συνέχεια..

Αυτό σημαίνει οργανωμένο και επιτελικό κράτος!

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Κάθε συνεδρίαση κι άλλη σύνθεση.. Κάθε συνεδρίαση κι άλλη σύνθεση.. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Σελίδες