Το Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Το Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Σουλίου 


Read More »
Το Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Σουλίου Το Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΔεκάδες συνάδελφοι και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη το πρωί ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης και κατασκευής δίωξης κατά αγωνιστών εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα της δασκάλας και συνδικαλίστριας, μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Ρέας Γραμματά, μέσω ενός σκηνοθετημένου και στημένου κατηγορητηρίου, στοχεύοντας ξεκάθαρα τη συνδικαλιστική της δράση. Το κάλεσμα στα γραφεία της διεύθυνσης έγινε από το ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας και στηρίχτηκε από πλήθος εκπαιδευτικών κυρίως αλλά και εργαζόμενων και γονέων . Στη συγκέντρωση πέρα από τον πρόεδρο του συλλόγου, διαβάστηκαν ανακοινώσεις από συνδικαλιστικά και εργατικά σχήματα, διαβάστηκε κείμενο από γονέα συμπαράστασης στη δασκάλα υπογραμμένο από δεκάδες γονείς μαθητών της και ακούστηκαν συνθήματα καταγγελίας της βιομηχανίας διώξεων -που θέλει να βγάλει στην παρανομία τη συνδικαλιστική δράση και να μετατρέψει τα σωματεία σε γλάστρες- και απαίτησης να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατασκευής πειθαρχικών παραπτωμάτων . Ανακοινώσεις επίσης βγήκαν από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ.

Η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης ήταν μαχητική και έκανε γνωστό το ζήτημα πλατιά. Η συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων, εργαζόμενων και νέων ήταν ενθαρρυντική και δείχνει τους αγώνες που πρέπει να συγκροτήσει ο λαός για να σπάσει την καταστολή και να κερδίσει δικαιώματα.

Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας
Read More »
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για νέο κύκλο κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για νέο κύκλο κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους
Μέχρι τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 50.000 ανέργους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις διευθύνσεις:
https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
https://www.voucher.gov.gr/.
Read More »
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για νέο κύκλο κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για νέο κύκλο κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Κινηματογραφική μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού στην Κακαβιά

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Κινηματογραφική μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού στην Κακαβιά
Είναι η στιγμή όπου πάνοπλοι Έλληνες Αστυνομικοί παραδίδουν στις Αλβανικές Αρχές επικίνδυνο κακοποιό.

Η παράδοση έγινε το μεσημέρι στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς. Μέχρι εκείνη την ώρα ένα κομβόι οχημάτων και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συνόδευε τον κρατούμενο που μεταφέρθηκε με θωρακισμένη κλούβα.

Ο 32χρονος για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είχε εντοπιστεί στα Γιάννινα πριν από έναν χρόνο και κατηγορείται για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών που είχε διαπράξει στην χώρα του.
Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές που είχαν υποβάλλει αίτημα έκδοσης, χρησιμοποίησε όλα τα περιθώρια της νομοθεσίας για να αποφύγει την επιστροφή και την δίκη του στην χώρα του.

Τελικά όμως αυτό δεν έγινε και πλέον θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Ο 32χρονος μετά την σύλληψή του στα Γιάννινα είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από όπου έγινε και η μεταγωγή.

    Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Κινηματογραφική μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού στην Κακαβιά Κινηματογραφική μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού στην Κακαβιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη…

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη…

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, στην προσπάθειά του για την ανάδειξη της αρχαίας Νικόπολης, εργάζεται από το έτος 2003 για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο δίκαιο αυτό αίτημα, για την πόλη της Πρέβεζας, εξέφρασε τη στήριξή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης, αλλά και κατά την διάρκεια της επίσκεψης που είχε προηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο,στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Πρέβεζα, στις 27 και 28 Ιουνίου 2024.

Μετά και από την πρόσφατη Πατριαρχική στήριξη στο αίτημα, με ανακοίνωσή του ο Όμιλος εκφράζει την ευχή ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης έτσι ώστε να προχωρήσει η ένταξη του στον κατάλογο των Παγκοσμίως Προστατευόμενων Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Νικόπολη ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος σε έκταση στην Ελλάδα δικαιούται την αναγνώριση και αξιοποίηση που αξίζει.
Read More »
Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη… Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανανέωση αδειών χρήσης νερού

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
 Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανανέωση αδειών χρήσης νερούΔιευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ΥΠΕΝ/ΔΠΔΥΠ/5532/51/20.01.2022 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τμήμα Επιφανειακών & Υπόγειων Υδάτων ο χρόνος ισχύος των αδειών χρήσης νερού ορίζεται έως το τέλος του 2024.


Συνεπώς, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι υποχρεούνται μέσα σε διάστημα έξι μηνών πριν τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας (δηλαδή από 01.07.2024 έως 31.12.2024) να υποβάλουν αίτηση για ανανέωση της αδείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ισχύος των νέων αδειών χρήσης νερού, που θα εκδίδονται, ορίζεται και αυτή έως τις 31.12.2024.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανανέωση αδειών χρήσης νερού  Δήμος Ηγουμενίτσας: Ανανέωση αδειών χρήσης νερού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Δασικοί Χάρτες: Απόφαση ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για αποδέσμευση περιουσιών

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Δασικοί Χάρτες: Απόφαση ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για αποδέσμευση περιουσιών
Με μια απόφαση «σταθμό» το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανοίγει τον δρόμο σε χιλιάδες ιδιοκτήτες, των οποίων το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως «δασικό» σε κυρωμένο Δασικό Χάρτη, να υποβάλλουν αίτηση ακύρωσης και να αποκτήσουν μια ευκαιρία για να το αποδεσμεύσουν.

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές «η προθεσμία άσκησης αίτησης ακύρωσης κατά της κύρωσης του δασικού χάρτη δεν κινείται από τη δημοσίευση της κυρωτικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά από τη γνώση της εκ μέρους του ενδιαφερομένου».

Με άλλα λόγια, η προθεσμία εκκινεί από τη στιγμή που ένας ιδιοκτήτης διαπιστώσει ότι η περιουσία του έχει χαρακτηριστεί ως δασική, δηλαδή συνήθως κατά το στάδιο ανάρτησης στο Κτηματολόγιο, ή κατά τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων.

Οι δασικοί χάρτες και το ΣτΕ

Όπως αναφέρεται στην απόφαση ΣτΕ 879/2024 (πρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, εισηγητής Α. Σκούφαλος), υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες δεν είναι δυνατόν να ενημερωθούν εγκαίρως, όπως:

Όταν οι διατυπώσεις δημοσιότητας της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών δεν έχουν τηρηθεί ή υπήρξαν ελλιπείς ή μη προσήκουσες, οπότε δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί τεκμήριο πλήρους γνώσης του περιεχομένου τους και να κινηθεί η προθεσμία άσκησης αντιρρήσεων.

Όταν αφορά εκτάσεις που εμπίπτουν σε εγκεκριμένα σχέδια πόλεως ή πολεοδομικές μελέτες ως δομήσιμες, οι οποίες ωστόσο περιλαμβάνονται στον Δασικό Χάρτη ως δασικές. Ο ενδιαφερόμενος, γνωρίζοντας ότι το ακίνητό του ευρίσκεται εντός πολεοδομημένης περιοχής, ευλόγως δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του δασικού χάρτη. Αφορά δηλαδή περιπτώσεις που και ο νομοθέτης θεωρεί περιττή την υποβολή αντιρρήσεων.

Και στις δύο περιπτώσεις η προθεσμία άσκησης αίτησης ακύρωσης κατά της κύρωσης του Δασικού Χάρτη δεν κινείται από τη δημοσίευση της κυρωτικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά από τη γνώση της εκ μέρους του ενδιαφερομένου.

Επίσης, στην ειδική περίπτωση που έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση, η οποία δεν ελήφθη υπόψη από τη Διοίκηση κατά την κατάρτιση του δασικού χάρτη, αν και ακυρώνει πράξη κήρυξης της έκτασης ως αναδασωτέας, η προθεσμία άσκησης αίτησης ακύρωσης κατά της πράξης κύρωσης του δασικού χάρτη κινείται από τη στιγμή που γίνεται γνωστή από τον ενδιαφερόμενο.

«Και τούτο διότι, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση που η έκταση εμπίπτει σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως ή πολεοδομική μελέτη ως δομήσιμη, ο ενδιαφερόμενος ευλόγως δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του δασικού χάρτη, διατηρώντας την πεποίθηση ότι η έκταση, σύμφωνα με την οικεία δικαστική απόφαση, δεν καταλαμβάνεται πλέον από τη δασική νομοθεσία», σημειώνουν οι δικαστές στην απόφασή τους.

Έτσι, η νέα απόφαση του ΣτΕ δίνει το πράσινο φως σε όσους έχασαν τις προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών, να προσφύγουν κατά των κυρωμένων δασικών χαρτών, όταν διαπιστώνουν ότι το ακίνητό τους έχει χαρακτηριστεί δασικό.

Η υπόθεση

Δικαστική απόφαση είχε ακυρώσει πράξη αναδάσωσης της επίμαχης έκτασης, δημιουργώντας στον ιδιοκτήτη της την εύλογη πεποίθηση ότι η έκταση δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον Δασικό Χάρτη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές «να μην επιδεικνύει, δικαιολογημένα, ενδιαφέρον για την κύρωση του δασικού χάρτη».

Ως εκ τούτου, η κρινόμενη αίτηση θεωρήθηκε από το ΣτΕ ότι ασκείται εμπροθέσμως διότι «ως αφετηρία της προθεσμίας δεν μπορεί να εκληφθεί η δημοσίευση της πράξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αλλά η γνώση του περιεχομένου της από τον αιτούντα, τέτοια δε γνώση σε χρόνο που θα καθιστούσε την αίτηση εκπρόθεσμη δεν προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου».

Όπως σημειώνεται με παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ (6/1993) είχε ακυρωθεί νομαρχιακή απόφαση, με την οποία η επίμαχη έκταση είχε κηρυχθεί ως αναδασωτέα, χωρίς, μάλιστα, να προκύπτει ότι, μετά τη συγκεκριμένη ακυρωτική απόφαση, εκδόθηκε άλλη διοικητική πράξη σχετικά με τον χαρακτηρισμό της έκτασης. Με αυτά τα δεδομένα η προσβαλλόμενη απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που αφορά κύρωση Δασικού Χάρτη – κατά το τμήμα που αφορά την επίδικη έκταση ως έχοντα δασικό χαρακτήρα – πρέπει, σύμφωνα με το ΣτΕ, να ακυρωθεί.
Read More »
Δασικοί Χάρτες: Απόφαση ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για αποδέσμευση περιουσιών Δασικοί Χάρτες: Απόφαση ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για αποδέσμευση περιουσιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

ΟΠΕΚΑ: Εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
ΟΠΕΚΑ: Εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες
Εκτός λειτουργίας θα βρίσκονται για δύο ημέρες τα πληροφοριακά συστήματα του ΟΠΕΚΑ, λόγω αναβάθμισης των υποδομών της ΗΔΙΚΑ. Μεταξύ άλλων, δεν θα είναι διαθέσιμα από το μεσημέρι της Παρασκευής, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Παιδιού (Α21), επίδομα στέγασης, αναπηρικά επιδόματα.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους ωφελούμενους του Οργανισμού, ότι στο πλαίσιο του έργου Αναβάθμισης των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η λειτουργία των Πληροφοριακών Συστημάτων θα διακοπεί την Παρασκευή 5/7/2024 στις 15:00 και θα αποκατασταθεί σταδιακά εντός του Σαββατοκύριακου.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, δεν θα είναι διαθέσιμα τα παρακάτω Πληροφοριακά Συστήματα:
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Επίδομα Παιδιού (Α21)
Επίδομα Γέννησης (και Δήλωση Γέννησης – απονομή ΑΜΚΑ)
Επίδομα Στέγασης
Αναπηρικά Επιδόματα
Επίδομα Βορειοηπειρωτών Ομογενών
Επίδομα Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών

Ο χρόνος εργασιών για την αναβάθμιση του συστήματος επιλέχθηκε λαμβάνοντας υπόψη:
το συνολικό χρονοδιάγραμμα του έργου,
την εύρυθμη λειτουργία όλων των πληροφοριακών συστημάτων Υγείας, Ασφάλισης και Πρόνοιας που υποστηρίζει η ΗΔΙΚΑ
τις ημερομηνίες εκκαθάρισης/πληρωμής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ
Read More »
ΟΠΕΚΑ: Εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΟΠΕΚΑ: Εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν 3 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων σε παραλίες της Θεσπρωτίας, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Ταυτοποιήθηκαν 3 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων σε παραλίες της Θεσπρωτίας, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ
Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο ημεδαποί και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 22/06/2024, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν τρία αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα σε διαφορετικές παραλίες της Θεσπρωτίας.

Από τα παραπάνω αυτοκίνητα αφαίρεσαν συνολικά 615 ευρώ σε μετρητά, τιμαλφή αξίας 4.000 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν στην ανάληψη 500 ευρώ από ΑΤΜ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Ταυτοποιήθηκαν 3 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων σε παραλίες της Θεσπρωτίας, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ Ταυτοποιήθηκαν 3 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων σε παραλίες της Θεσπρωτίας, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι επειδή εντοπίστηκε λιστέρια

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι επειδή εντοπίστηκε λιστέρια
Παρτίδα καπνιστού χελιού, στην οποία διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τρφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού χελιού με την εμπορική ονομασία «ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ» με αριθμό παρτίδας 1117324146 και ημερομηνία λήξεως 29/08/2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ που εδρεύει στο Ψαθοτόπι Άρτας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Read More »
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι επειδή εντοπίστηκε λιστέρια Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι επειδή εντοπίστηκε λιστέρια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους παρόχους

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους παρόχους
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο και ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, μέσω gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 ξεκίνησε τη Δευτέρα 01/07/2024, θα διαρκέσει έως τις 30/06/2025 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, ο οποίος είναι αυξημένος κατά 43% από πέρυσι.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.
Read More »
Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους παρόχους Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους παρόχους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στην Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στην Θεσπρωτία


Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. συνεχίζει τις προσπάθειές της για την αύξηση της αξιοπιστίας των δικτύων και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκαν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στις ακόλουθες περιοχές της Θεσπρωτίας:
Πρόγραμμα Διακοπών

Δήμος: Φιλιατών
Ημερομηνία: 4/7/2024
Ώρα Έναρξης: 9:30 πμ
Ώρα Λήξης: 11:30 πμ
Περιοχή: Κεστρίνη, εντός του οικισμού προς οικία Λαζάρου Θωμά

Ημερομηνία: 4/7/2024
Ώρα Έναρξης: 12:00 μμ
Ώρα Λήξης: 4:00 μμ
Περιοχή: Κάμπος Κεστρίνης, αντλιοστάσιο Καλινης Χρήστος

Δήμος: Σουλίου
Ημερομηνία: 5/7/2024
Ώρα Έναρξης: 9:30 πμ
Ώρα Λήξης: 2:30 μμ
Περιοχή: ΚΟΜΒΟΣ ΓΚΡΙΚΑΣ - ΨΑΚΑΣ

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι αγωγοί παραμένουν υπό τάση, και συνιστάται μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους. Οι εργασίες αποσκοπούν στην ενίσχυση, συντήρηση και αναβάθμιση των δικτύων, διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ευχαριστεί τους κατοίκους για την κατανόηση και συνεργασία τους κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης και κατασκευής.
Read More »
Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στην Θεσπρωτία Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

CNBC: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί την 6ήμερη εργασία

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
CNBC: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί την 6ήμερη εργασία
Σε μια προσπάθεια να τονώσει την παραγωγικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα, η χώρα της Νότιας Ευρώπης έχει θεσπίσει αμφιλεγόμενα εξαήμερη εργάσιμη εβδομάδα για ορισμένες επιχειρήσεις, αναφέρει το αμερικανικο δίκτυο CNBC.

Ο κανονισμός, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, ανατρέπει την παγκόσμια τάση των εταιρειών να διερευνούν μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου εργατικών νόμων πέρυσι, οι εργαζόμενοι ιδιωτικών επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο φέρεται να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται επιπλέον δύο ώρες την ημέρα ή μια επιπλέον βάρδια οκτώ ωρών .

Η αλλαγή σημαίνει ότι μια παραδοσιακή εβδομάδα εργασίας 40 ωρών θα μπορούσε να επεκταθεί σε 48 ώρες την εβδομάδα για ορισμένες επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εστίασης και στον τουρισμό δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία της εξαήμερης εργάσιμης εβδομάδας.

Η υπέρ των επιχειρήσεων κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι το μέτρο είναι και «φιλικό προς τους εργαζόμενους» και «βαθιά προσανατολισμένο στην ανάπτυξη». Έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους που δεν αποζημιώνονται επαρκώς για την υπερωριακή εργασία και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αδήλωτης εργασίας.

Εργατικά συνδικάτα και πολιτικοί παρατηρητές επέκριναν δριμύτατα την κίνηση.

Ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει όταν επικοινώνησε το CNBC.

Για «Βήμα πίσω» κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο

Ο Γιώργος Κατσαμπέκης, λέκτορας ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου, περιέγραψε την εισαγωγή του εργατικού νόμου από την ελληνική κυβέρνηση ως «ένα σημαντικό βήμα πίσω» για ένα εργατικό δυναμικό που εργάζεται ήδη τις περισσότερες ώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα εργάζονται περισσότερο από εκείνους στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλους στην 27-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι βρέθηκε ότι εργάστηκαν κατά μέσο όρο 1.886 ώρες το 2022, περισσότερες από τον μέσο όρο των ΗΠΑ 1.811 και τον μέσο όρο της ΕΕ 1.571.

«Οι Έλληνες εργάζονται ήδη τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα στην Ευρώπη. Τώρα μπορεί να αναγκαστούν να εργαστούν για έκτη μέρα, μετά από αυτήν την ελληνική [κυβερνητική] απόφαση», δήλωσε ο John O’Brennan, καθηγητής του δικαίου της ΕΕ από το Πανεπιστήμιο Maynooth της Ιρλανδίας, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων X τη Δευτέρα.

«Είναι γελοίο, αντιτίθεται στη μετάβαση σε τέσσερις ημέρες εβδομάδες στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες», πρόσθεσε.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το think tank Autonomy νωρίτερα αυτό το έτος διαπίστωσε ότι οι περισσότερες εταιρείες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη δοκιμή τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας στον κόσμο προχώρεησαν στην υιοθέτηση της.

Όλοι οι διευθυντές έργων και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών που συμμετείχαν στη δοκιμή είπαν ότι μια τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα είχε θετικό αντίκτυπο στον οργανισμό τους, με περισσότερους από τους μισούς να περιγράφουν τον αντίκτυπο ως «πολύ θετικό».

Η έκθεση διαπίστωσε, ωστόσο, ότι το προσωπικό —σε επιχειρήσεις όπου η πρόσθετη ημέρα άδειας ήταν ελάχιστα εγγυημένη ή παρέχεται υπό την προϋπόθεση επίτευξης ορισμένων στόχων— είχε κάποιες ανησυχίες.
Read More »
CNBC: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί την 6ήμερη εργασία CNBC: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί την 6ήμερη εργασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Αλβανία: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος κατηγορίας Α – Ξεκινά από Κακαβιά

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Αλβανία: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος κατηγορίας Α – Ξεκινά από Κακαβιά
Αποτελεί μέρος του Μπλε Διαδρόμου, ενός από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που συνδέει τη χώρα από βορρά προς νότο, αποτελώντας μέρος ενός διεθνούς διαδρόμου. Το έργο αυτό εγκαινιάστηκε χθες και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον αντίκτυπο που θα έχει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Αλβανία.

Ο άξονας Thumanë-Kashar έχει μήκος 21 χιλιόμετρα και είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της κατηγορίας Α. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ευρωπαϊκά πρότυπα οδοποιίας, αλλά και διαφορετικό όριο ταχύτητας από τους άλλους οδικούς άξονες της χώρας. Αυτός ο οδικός άξονας θα είναι ο πρώτος άξονας όπου θα είναι δυνατή η κυκλοφορία με όριο ταχύτητας έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο άξονας περιέχει πολλά έργα, 11 γέφυρες, 105 λόφους, 6 υπερυψώσεις και 6 υπόγειες διαβάσεις, καθώς και μεγάλες διασταυρώσεις με εξόδους προς το αεροδρόμιο της Ρίνας και τον κόμβο Kashar όπου γίνεται και η σύνδεση με τον δρόμο Τιράνων-Δυρράχιο.

Η κατασκευή αυτού του οδικού άξονα πραγματοποιήθηκε με ιδιωτική χρηματοδότηση, με παραχώρηση 35 ετών. Για τη διέλευση αυτού του οδικού άξονα θα καταβληθεί τέλος 2,1 ευρώ τη στιγμή που υπάρχει δωρεάν και εναλλακτικό οδικό δίκτυο.

Με τη διάνοιξη αυτού του οδικού άξονα αναμένεται να γίνει όλη η κίνηση που δημιουργείται στον βόρειο αυτοκινητόδρομο ή τα προβλήματα στο Αεροδρόμιο θα εκτονωθούν επιτέλους Η Αναγέννηση.

Ο Διάδρομος Αδριατικής-Ιονίου, ο οποίος περιλαμβάνει και τον άξονα Thumanë-Kashar, αποτελεί μέρος του Μεσογειακού Διαδρόμου ΔΕΔ-Μ και έχει συνολικό μήκος 1.550 χλμ. Το 20% του μήκους του διέρχεται από το αλβανικό έδαφος Το συνολικό μήκος αυτού του διαδρόμου στην αλβανική επικράτεια είναι 315 χλμ και ξεκινά από την Κακαβιά, στο Αργυρόκαστρο, μέχρι το Murriqan, όπου γίνεται η σύνδεση με το Μαυροβούνιο. Εν τω μεταξύ, τα τελευταία χρόνια, οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στα τμήματα από το Fieri έως το Murriqan, τα οποία έχουν συνολικό μήκος 188 km.

Έτσι, το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας ξεκίνησε πρόσφατα δημόσιες διαβουλεύσεις για τον άξονα Balldren-Murriqan, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το τμήμα βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση οριστικοποίησης του έργου.

Το άλλο τμήμα είναι το Balldren-Milot, για το οποίο αυτό το τμήμα έχει δηλώσει ότι σύντομα θα ανοίξει τον διαγωνισμό σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή του. Στη συνέχεια, ο δρόμος συνεχίζεται στον άξονα Milot-Thumane, για τον οποίο ανακηρύχθηκε η νικήτρια εταιρεία, ενώ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση και την υπογραφή της σύμβασης.

Όσον αφορά τα άλλα 2 τμήματα, που είναι το Kashar-Lekaj και το Lekaj-Fier, έχει γίνει διαγωνισμός και για αυτούς τους άξονες και ανακοινώθηκαν οι νικήτριες εταιρείες και αναμένεται η έναρξη των εργασιών.
Read More »
Αλβανία: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος κατηγορίας Α – Ξεκινά από Κακαβιά Αλβανία: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος κατηγορίας Α – Ξεκινά από Κακαβιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

«Βροχή» οι καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα- Η εικόνα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
«Βροχή» οι καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα- Η εικόνα στην Ήπειρο
Πάνω από 130 καταγγελίες είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών μέχρι το τέλος Ιουνίου για όλους τους Δήμους της Ηπείρου.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό του απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα ζητώντας την εξέτασή τους και τις ενέργειες που προβλέπονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο του Υπουργείου έχει διαβιβαστεί ήδη και στους 18 Δήμους της Ηπείρου οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσει στον έλεγχό τους και στους καθαρισμούς οικοπεδικών χώρων όπου δεν έχουν γίνει με την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών για ελλιπή καθαρισμό οικοπεδικών χώρων αφορά στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς ανέρχονται σε 42.

Υπάρχουν και τρεις δήμοι, ο Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων και Πάργας με μηδενικό αριθμό καταγγελιών.

Αναλυτικά:

-Άρτας 9

-Βορείων Τζουμέρκων 2

-Γεωργίου Καραισκάκη 0

-Δωδώνης 4

-Ζαγορίου 3

-Ζηρού 17

-Ζίτσας 5

-Ηγουμενίτσας 20

-Ιωαννίνων 42

-Κεντρικών Τζουμέρκων 0

-Κόνιτσας 2

-Μετσόβου 2

-Νικολάου Σκουφά 6

-Πάργας 0

-Πρέβεζας 8

-Πωγωνίου 5

-Σουλίου 5

-Φιλιατών 2

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
«Βροχή» οι καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα- Η εικόνα στην Ήπειρο «Βροχή» οι καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα- Η εικόνα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Ο Ανδρέας Σταύρου νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Ο Ανδρέας Σταύρου νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του, με τα μέλη του να αναλαμβάνουν τις νέες θέσεις τους. 

Η νέα σύνθεση έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Σταύρου Ανδρέας
Αντιπρόεδρος: Βένος Σταύρος
Γραμματέας: Δήμα Αικατερίνη
Ταμίας: Σαφάκα Ιουλία

Για την Ελεγκτική Επιτροπή:
Ντάνη Σοφία
Ρούμπης Αναστάσιος
Τζίμα Μαριάννα

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία ΒΔ Ελλάδας και Νήσων:
Μαρέτης Ανδρέας
Σκεύης Κωνσταντίνος
Σταύρου Ανδρέας
Κυπριανός Γεώργιος
Βένος Σταύρος
Δήμα Αικατερίνη
Read More »
Ο Ανδρέας Σταύρου νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Ο Ανδρέας Σταύρου νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Σταυρακίου

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές ΣταυρακίουΤην Παρασκευή θα απολογηθούν οι συλληφθέντες μετά την πολύμηνη έρευνα και την έφοδο των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν αστυνομικό, τον υποδιευθυντή της Φυλακής, δύο διοικητικούς υπαλλήλους, δύο ήδη τρόφιμους του σωφρονιστικού καταστήματος και δύο πολίτες.

Ο ρόλος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αλβανικής καταγωγής, ήταν αυτός που διακινούσε τα νήματα, ήλεγχε το εμπόριο των ναρκωτικών και έπαιρνε όλα τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μαζί με μία γυναίκα ήταν υπεύθυνοι για τις συναλλαγές, συγκέντρωναν τα χρήματα, τα μετέφεραν στο κέντρο κράτησης Ιωαννίνων είτε τα έδιναν στον ίδιο τον κρατούμενο, τον αρχηγό, είτε τα κατέθεταν στο λογαριασμό που διατηρεί στη φυλακή. Ο ιδιώτης που συνελήφθη στην Κέρκυρα ήταν υπεύθυνος για το εμπόριο των ναρκωτικών, κρατούσε μέρος των εσόδων και το υπόλοιπο το έδινε στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους είναι και δύο γυναίκες που δούλευαν στο λογιστήριο, ήταν υπεύθυνοι: ο πρώτος έχει να κάνει με το πώς θα καταγράφουν τα χρηματικά ποσά. Τα χρηματικά ποσά που καταγράφονταν στο λογιστήριο της φυλακής ήταν με άλλα ονόματα χωρίς να αναφέρεται το πραγματικό ποσό. Μάλιστα ένας απ’ αυτούς ειδοποιούσε τον αρχηγό της οργάνωσης πότε θα γίνει έρευνα στη φυλακή, έτσι ώστε να μην εντοπιστούν τα κινητά και επέτρεπε επίσης τη χρήση τους. Μία γυναίκα κατηγορείται ότι ήταν υπεύθυνη για την νομιμοποίηση των χρημάτων που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα.

Read More »
Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Σταυρακίου Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Σταυρακίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Η βραβευμένη παράσταση “12 Ένορκοι” της ΘΕΑΤΟ, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Η βραβευμένη παράσταση “12 Ένορκοι” της ΘΕΑΤΟ, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


Στην Ηγουμενίτσα είναι η επόμενη στάση της βραβευμένης παράσταση “12 Ένορκοι” της ΘΕΑΤΟ, την Κυριακή στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024”.

Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε άτομα από 14 ετών και άνω , λόγω της κατανόησης της θεματολογίας της.
Read More »
Η βραβευμένη παράσταση “12 Ένορκοι” της ΘΕΑΤΟ, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Η βραβευμένη παράσταση “12 Ένορκοι” της ΘΕΑΤΟ, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Διακοπές στο εξωτερικό και στην ηπειρωτική Ελλάδα επιλέγουν οι Έλληνες

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Διακοπές στο εξωτερικό και στην ηπειρωτική Ελλάδα επιλέγουν οι ΈλληνεςΔιακοπές στο εξωτερικό και στην ηπειρωτική Ελλάδα επιλέγουν και φέτος αρκετοί Έλληνες, λόγω του πολύ αυξημένου κόστους διακοπών στους νησιώτικους προορισμούς. Η αλματώδης αύξηση του τουριστικού ρεύματος, το οποίο κινείται σταθερά πάνω από τα 30 εκατομμύρια μονάδες σε συνάρτηση με τη συνεχιζόμενη πολυεπίπεδη ακρίβεια, καθιστά απαγορευτική τη μετακίνηση, τη διαμονή και τη σίτιση στα δημοφιλή θέρετρα.

Ενδεικτικά οι τιμές για την Πάρο, την Κέρκυρα και την Τήνο, ανά άτομο είναι οι εξής:

Πειραιάς – Τήνος: Στα 70 ευρώ το άτομο και 134 ευρώ το όχημα. Η διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις στοιχίζει από 280 ευρώ, για τα μικρότερα καταλύματα και για τα μεγαλύτερα κοστίζει πάνω από 1.200 ευρώ. Για τη διατροφή κάθε άτομο «θέλει» 80 ευρώ την ημέρα.

Πειραιάς – Πάρος: Στα 129 ευρώ το άτομο και 231,90 ευρώ το όχημα. Η διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 300 ευρώ, τιμή που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε προσφορά και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 1000 ευρώ. Για τη διατροφή ένα άτομο θα χρειαστεί να διαθέσει τουλάχιστον 100 ευρώ την ημέρα.

Αθήνα – Κέρκυρα: Τα αεροπορικά εισιτήρια κυμαίνονται από 250 έως 280 ευρώ, με το ΚΤΕΛ και το πλοίο από Ηγουμενίτσα 100 ευρώ. Η διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις είναι στα 300 με 600 ευρώ (Airbnb ή μικρές κατηγορίες ξενοδοχείων). Για μεγαλύτερα ξενοδοχεία ξεκινούν από τα 700 ευρώ και φτάνουν πάνω από τα 1.500 ευρώ. Στα βασικά έξοδα, όπως η διατροφή ανά άτομο, κοστολογείται στα 90 ευρώ την ημέρα.

Στο εξωτερικό
Αντιστοίχως, ένα ταξίδι πέντε ημερών τον Ιούνιο στη Μάλτα στοιχίζει 495 ευρώ, ένα ταξίδι εννέα ημερών σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη τον Ιούλιο κοστολογείται στα 930 ευρώ. Στη Ρώμη η τιμή για ένα άτομο κυμαίνεται στα 400 με 500 ευρώ. Στα 500 με 600 ευρώ θα χρειαστεί κάποιος για πέντε ημέρες για να ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, τον Ιούλιο, όπου θα διεξαχθούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μακρινοί προορισμοί
Προσφορές εντοπίζονται και στους μακρινούς προορισμούς με το μέσο κόστος για επτά ημέρες στη Νέα Υόρκη να ανέρχεται σε 1.225 ευρώ, στο Τορόντο (οκτώ ημέρες) σε 2.125 ευρώ, ενώ Μαρόκο, Νείλος, Ουζμπεκιστάν, Μπαλί και Ινδία (πακέτα από έξι έως εννέα διανυκτερεύσεις) προσφέρονται έναντι 990 ευρώ, 1.180 ευρώ, 1.190 ευρώ, 850 ευρώ και 1.120 ευρώ αντίστοιχα. Οι τιμές πακέτων με τέσσερις διανυκτερεύσεις για Ντουμπάι και Κάιρο έχουν κόστος που ανέρχεται σε 899 ευρώ και 565 ευρώ αντίστοιχα, ενώ έξι διανυκτερεύσεις σε Μαλδίβες και Σεϋχέλλες κοστίζουν 1.560 ευρώ και 1.325 ευρώ, αντίστοιχα. Τέλος, για ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας εντοπίζονται πακέτα στο Περού (13 ημέρες, 2.690 ευρώ), στη Βραζιλία (15 ημέρες, 3.090 ευρώ), στα Γκαλαπάγκος (16 ημέρες, 4.290 ευρώ) και στη Σιγκαπούρη (11 ημέρες, 889 ευρώ).

Βαλκάνια
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, είναι και η Βουλγαρία, η Τουρκία ή τα δυτικά Βαλκάνια, οι παράκτιες περιοχές της Αδριατικής. Το 2023 καταγράφηκαν συνολικά 6,2 εκατομμύρια αναχωρήσεις προς το εξωτερικό, 34,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και 2,4 δισ. ευρώ δαπάνες από Έλληνες τουρίστες. Ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό ανήλθε στις 5,6 και η Μέση κατά Κεφαλήν Δαπάνη (ΜΚΔ), αυξήθηκε κατά 12%, από 350 ευρώ το 2019 σε 393 ευρώ το 2023, αφού η Μέση Δαπάνη ανά Διανυκτέρευση (ΜΔΔ) εμφάνισε αναλογικά υψηλότερη αύξηση κατά 14%, από 61 ευρώ το 2019 σε 70 ευρώ το άτομο.

Ηπειρωτική Ελλάδα
Όσον δε για την ηπειρωτική ενδοχώρα, ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσιάζουν οι παράκτιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, σταθερά ψηλά βρίσκεται και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ενώ πιο κάτω, οι παραλίες της Πιερίας και της Μαγνησίας ελκύουν το ελληνικό κοινό. Στη Δυτική Ελλάδα από την Πρέβεζα έως την Ναύπακτο και από την Κάτω Αχαΐα, την Ηλεία και τη Δυτική Μεσσηνία Έλληνες τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες. Ομοίως στην Ανατολική Πελοπόννησο από το Άστρος έως το Λακωνικό άκρο, οι περισσότερες περιοχές παραμένουν προσιτές και σε κάθε περίπτωση τα έξοδα είναι λιγότερα για τις μετακινήσεις, παρά και την αύξηση των τιμών των διοδίων από τον Ιανουάριο.
Read More »
Διακοπές στο εξωτερικό και στην ηπειρωτική Ελλάδα επιλέγουν οι Έλληνες Διακοπές στο εξωτερικό και στην ηπειρωτική Ελλάδα επιλέγουν οι Έλληνες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας : Ψήφισμα-Ανακοίνωση

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
 Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας : Ψήφισμα-Ανακοίνωση


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια στο Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και την διαίτερη στόχευση της συνδικαλίστριας εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο σύλλογο διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, οι εκπαιδευτικοί του οποίου τις ημέρες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν για κατάθεση στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία διεξάγεται με αφορμή καταγγελίες γονέων για παιδαγωγική διαχείριση περιστατικού, με αποτέλεσμα τραυματισμό μαθητή, εκ μέρους των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες μια ολόκληρη βιομηχανία διώξεων, που στόχο έχει να τους «φιμώσει», να βγάλει στην παρανομία την συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Να τσακίσει κάθε αντίσταση στην εφαρμογή της αξιολόγησης, στην πολιτική των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, στην μετατροπή του εκπαιδευτικών εχθρών της νεολαίας.

Ζητάμε να σταματήσει σε αυτό το επίπεδο της προκαταρκτικής έρευνας η όλη διαδικασία.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                               ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας : Ψήφισμα-Ανακοίνωση  Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας : Ψήφισμα-Ανακοίνωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Έρχεται η ώρα του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγών: Εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του σ/ν – Οι αλλαγές για τα 355 εκατ. ευρώ του Τέλους Χαρτοσήμου

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Έρχεται η ώρα του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγών: Εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του σ/ν – Οι αλλαγές για τα 355 εκατ. ευρώ του Τέλους Χαρτοσήμου
Έρχεται η ώρα του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγών: Εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του σ/ν – Οι αλλαγές για τα 355 εκατ. ευρώ του Τέλους Χαρτοσήμου

Την θέση του στο Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγών, παραχωρεί σύντομα το γνωστό μας – εδώ και περίπου 95 χρόνια – χαρτόσημο. Δεν καταργείται, αλλά αλλάζει ριζικά λόγω των μεταρρυθμίσεων που επιτάσσει η ψηφιακή εποχή.

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο και στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση, προωθούνται ριζικές αλλαγές με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας των συναλλαγών, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας σε σειρά δικαιοπραξιών, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των ιδιωτικών συναλλαγών, και κυρίως: την εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο.

Με τη μεταρρύθμιση της ψηφιοποίησης του χαρτοσήμου, θα αποτελέσουν παρελθόν και όλες οι τριτοκοσμικές εικόνες των τελευταίων ετών στα γκισέ της Εφορίας, οι οποίες ενέπνευσαν απερίγραπτες σκηνές στις παλαιές ελληνικές ταινίες.

-Το χαρτόσημο αφορά περισσότερες από 500 συναλλαγές και συμβάσεις και αποτελεί βασική πηγή εσόδων για τον κρατικό κορβανά.

Από τη λήψη δανείων, έως τα ενοίκια κατοικιών και καταστημάτων, επιδοτήσεις, οικονομικές ενισχύσεις, διανομές κληρονομιάς, εγγραφές στα βιβλία επιτηδευματιών κ.αλ.

Ο προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει εισπράξεις από την επιβολή του χαρτοσήμου 355 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 145 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την επιβάρυνση στα ενοίκια και τα 151 εκατ. ευρώ από λοιπά τέλη χαρτοσήμου.

-Το χαρτόσημο επιβάλλεται με συντελεστές που φθάνουν ακόμα και το 3% ανάλογα τη συναλλαγή, ενώ επιβαρύνεται και με εισφορά υπέρ του ΟΓΑ.

Με τις προωθούμενες αλλαγές, το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγών θα επιβάλλεται μόνο στις συμβάσεις και συναλλαγές που καθορίζονται ρητώς στο νομοθέτημα ενώ αποκλείεται η επιβολή του σε συναλλαγές που υπόκεινται σε άλλους έμμεσους φόρους.

Επιπλέον, επιβολή του νέου Τέλους προβλέπεται και για συναλλαγές όπου ο ένας τουλάχιστον συναλλασσόμενος είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος ή έχει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

-Σύμφωνα με την παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου που έγινε πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, με τις ρυθμίσεις θα ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια: το υποκείμενο της φορολογικής υποχρέωσης, ο υπόχρεος προς απόδοση του φόρου και ο βαρυνόμενος με το φόρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία μεταρρύθμιση η οποία εκκρεμεί από την εποχή της μνημονίων. Περιλαμβανόταν στη γνωστή «εργαλειοθήκη» η οποία αποτελούσε τον οδηγό των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Το έργο – όπως και πολλές άλλες ψηφιακές αλλαγές – έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Read More »
Έρχεται η ώρα του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγών: Εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του σ/ν – Οι αλλαγές για τα 355 εκατ. ευρώ του Τέλους Χαρτοσήμου Έρχεται η ώρα του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγών: Εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του σ/ν – Οι αλλαγές για τα 355 εκατ. ευρώ του Τέλους Χαρτοσήμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Επίδομα Παιδιού: Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Επίδομα Παιδιού: Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 5/7/2024 στις 15.00.

Μετά τη συγκεκριμένη ώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα. Για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το επίδομα παιδιού, πατήστε εδώ.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθείτε για ότι δικαιούστε.
Read More »
Επίδομα Παιδιού: Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21 Επίδομα Παιδιού: Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Σπουδαία κειμήλια που είχαν κλαπεί από την Πωγωνιανή επιστράφηκαν από τους Αλβανούς

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Σπουδαία κειμήλια που είχαν κλαπεί από την Πωγωνιανή επιστράφηκαν από τους Αλβανούς
Σημαντικά κειμήλια που είχαν κλαπεί από το Λαογραφικό Μουσείο της Πωγωνιανής πριν από έξι χρόνια επιστράφηκαν από τις Αλβανικές αρχές. Η «επιστροφή» έγινε σε τελετή στο Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο.

Οι δράστες τότε είχαν καταφέρει να διαρρήξουν το μουσείο και ν’ αρπάξουν εκθέματα αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας, όπως στολίδια από πωγωνίσιες στολές, στολισμένες πωγωνίσιες κεφαλές και το πιο σημαντικό ιστορικό έκθεμα, την μπιστόλα του οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη που έζησε για χρόνια ως αμαρτωλός του Αλή Πασά στον Κακόλακκο, πριν συμβάλλει με τον αγώνα του και τη ζωή του στην παλιγγενεσία του έθνους μας

Η Αλβανική αστυνομία συνέλαβε τους δράστες κι εντόπισε τα αντικείμενα ενώ με τη συνεργασία των Αλβανικών κι Ελληνικών δικαστικών και προξενικών αρχών τα αντικείμενα ταυτοποιηθήκαν και σήμερα επιστράφηκαν στον κάτοχό τους.

Η επιτυχία της γειτονικής αστυνομίας είναι σημαντική καθώς τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο χωριά στην αλβανική πλευρά των συνόρων διαπράττοντας κλοπές και στα χωριά στην ελληνική πλευρά, ρημάζοντας μικροπεριουσίες και τρομοκρατώντας τους κατοίκους.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρχών οι κκ Ευάγγελος Μάστακας Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Ζώντος από το Γραφείο Εισαγγελέα, Παπαγεωργίου Βασιλική και Σακελλιαδη Βασιλική από τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγάθων , ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Δημήτρης Σαχαριδης, ο Γενικός Εισαγγελέας Αργυρόκαστρου Petrit Cano, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργυρόκαστρου Ardian Çipa ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Σ Κουκουλαρης και τα μέλη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανης Παπαδόπουλος Σταύρος και Κιτσωνας ΑθανάσιοςΟ αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στέλιος Κουκουλάρης που παρέλαβε τα κειμήλια ως εκπρόσωπος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής επισήμανε τη σημαντικότητα της μέρας, δηλώνοντας:

Αποδείχτηκε ότι η συνεργασία μεταξύ των αρχών γειτονικών χωρών μπορεί να συμβάλει στη φύλαξη των συνόρων, και στην προστασία από μικρά η μεγαλύτερα εγκλήματα.

Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει τη φιλία και την καλή γειτνίαση, μεταξύ των δύο λαών, που ξεκινά από δω από τα σύνορα, που είμαστε δίπλα-δίπλα με κοινά προβλήματα και επιδιώξεις.

«Η επιστροφή των κειμηλίων λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς θα εκτίθενται στο Λαογραφικό Μουσείο, που αποτελεί το σημαντικότερο έργο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και περιμένει επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά ο,τι προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό στη μνήμη μας, τον πολιτισμό και την ιστορία των παππούδων μας» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Σπουδαία κειμήλια που είχαν κλαπεί από την Πωγωνιανή επιστράφηκαν από τους Αλβανούς Σπουδαία κειμήλια που είχαν κλαπεί από την Πωγωνιανή επιστράφηκαν από τους Αλβανούς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Αιτήσεις εγγραφής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα»

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Αιτήσεις εγγραφής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα»
Η Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» θα δεχτεί αιτήσεις εγγραφής υποψηφίων καταρτιζομένων για το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025, για το Α΄ και Γ΄ εξάμηνο στην ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας.

Οι αιτήσεις επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων θα υποβληθούν από 19 Αυγούστου έως και 13 Σεπτεμβρίου 2024 στο χώρο της Σ.Α.Ε.Κ, επί της Κωνσταντινουπόλεως 6, στα Ιωάννινα (απέναντι από το Μουσικό Γυμνάσιο στο Πέραμα) και ώρες από 08.30πμ έως 13.30μμ. Την ίδια χρονική περίοδο θα γίνουν δεκτές αιτήσεις κατατάξεων στο Γ΄ εξάμηνο, (σύμφωνα με το ως άνω σχετικό ΦΕΚ).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2591/Β΄, διατίθενται για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2024-2025, οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, 25 θέσεις Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν.4763/2020 (Α΄254) και τον Κανονισμό Λειτουργίας των Σ.Α.Ε.Κ, σ’ αυτά εγγράφονται οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων. Συνεπώς, οι υπόλοιπες θέσεις δύναται να καλυφθούν από τους εν λόγω απόφοιτους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510 30451 και 26510 31550

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
Σχετική αίτηση (Δίνεται από τη Σ.Α.Ε.Κ)
Πρωτότυπος τίτλος σπουδών (απολυτήριο λυκείου ή πτυχίο), και φωτοτυπία.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης του πρωτότυπου τίτλου σπουδών θα προσκομίζεται είτε πρωτότυπο αποδεικτικό τίτλου σπουδών όπου θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης, είτε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο προβλέπεται από την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία.Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο έγγραφο που προβλέπεται κατά περίπτωση από την ισχύουσα νομοθεσία, επικυρωμένη φωτοτυπία.
Στοιχεία ΑΜΚΑ.
Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία (ημερομίσθια ή έτη) που τυχόν πραγματοποίησε ο υποψήφιος σε συγκεκριμένο επάγγελμα και ειδικότητα ή βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο.
Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας.
Υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός Ε.Ε., γίνονται δεκτοί στα Δ.Ι.Ε.Κ. μετά από επιλογή, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, διαθέτουν άδεια διαμονής και γνωρίζουν αποδεδειγμένα την Ελληνική γλώσσα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων καθορίζεται σε τριάντα (30), κατόπιν επιλογής τους με μοριοδότηση από τριμελή επιτροπή.
Read More »
Αιτήσεις εγγραφής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» Αιτήσεις εγγραφής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Έρχονται διορισμοί 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών – Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Έρχονται διορισμοί 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών – Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση
Ο διορισμός τουλάχιστον 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος 2024-25 αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Ο αριθμός ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς ακόμη εκκρεμεί η οριστικοποίηση του από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, ασφαλείς πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για 4.500 μόνιμους διορισμούς ενώ γίνεται λόγος για ακόμη 3.500 θέσεις αναπληρωτών, οι οποίοι θα μονιμοποιηθούν.

Η απόφαση για το αν θα αυξηθεί ο αριθμός των αναπληρωτών που θα γίνουν μόνιμοι, δεν έχει ακόμη ληφθεί αλλά αναμένεται πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα Τετάρτη, 3 Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται ότι σχετικά με τη μετατροπή θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμους, οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσλαμβάνονται και πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από συγχρηματοδούμενα προγράμματα.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών», που έχει ήδη πάρει το δρόμο της ψήφισης στη Βουλή, θα περιέχονται, ως Τροπολογίες οι διατάξεις για τη σύσταση των 1.700 περίπου οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων – Γαλλικής, Αγγλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής – καθώς και για τη σύσταση των 1.555 νέων οργανικών θέσεων για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ (Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού).

Σχετικά με τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένονται αρχές Αυγούστου, ώστε οι μόνιμοι διορισμοί να γίνουν μετά τις 10 Αυγούστου ενώ η πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου.
Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο, να προηγηθούν χρονικά οι διορισμοί και οι προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι οριστικοί πίνακες ήδη είναι έτοιμοι.
Read More »
Έρχονται διορισμοί 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών – Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση Έρχονται διορισμοί 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών – Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ
Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και 21 Ιουλίου.

Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, 6:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου και Χαϊδαρίου ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr:

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:

Κατά τα έτη 2023-2024 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, ή
Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ή
Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ)
Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών-νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

Όσοι λάβουν το voucher μπορούν να το καταθέσουν άμεσα, σε ΒΝΣ της ΔΥΠΑ.

Η ΔΥΠΑ συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» με Δικαιούχο Φορέα την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.
Read More »
Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Σήμερα ολοκληρώνονται οι πληρωμές ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιους αφορά

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024
Σήμερα ολοκληρώνονται οι πληρωμές ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιους αφορά
Σήμερα Τετάρτη 3/7 ολοκληρώνονται οι πληρωμές ύψους 150 εκατ. ευρώ που είχε προαναγγείλει η «ΥΧ» στο φύλλο της προηγούμενης Παρασκευής (28/6).

Ειδικότερα, την Τετάρτη (3/7) ολοκληρώνονται πληρωμές εκκαθάρισης έτους 2023 ύψους 80 εκατ. ευρώ για τα αγροπεριβαλοντικά μέτρα, όπως τα Βιολογικά, ενώ επιπλέον θα πιστωθούν περίπου 70 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα της ΕΑΕ 2023 όσον αφορά τα εξής: Βασική Ενίσχυση, Αναδιανεμητική, Eιδική Eνίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, αλλά και υπόλοιπα των Συνδεδεμένων (ενδεικτικά: Σκληρού Σίτου, Σπόρων προς Σπορά, Μαλακού Σιταριού, Μήλων, Ρυζιού, Αραβόσιτου, Κριθαριού, Πρωτεϊνούχων Σανοδοτικών και Κτηνοτροφικών Ψυχανθών, Βρώσιμων Οσπρίων, Βιομηχανικής Ντομάτας, Πορτοκαλιών προς Χυμοποίηση, Αιγοπρόβειου Κρέατος, Βόειου Κρέατος – και τα τρία μέτρα).

Επιπλέον, ο Οργανισμός πληρώνει υπόλοιπα που εκκρεμούν για τα Οικολογικά Σχήματα έτους 2023, αλλά και υπόλοιπα στο πλαίσιο της Ειδικής Ενίσχυσης στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου (ΜΝΑ). Μάλιστα, στο πλαίσιο του τελευταίου καθεστώτος, θα πληρωθούν (πρώτη φορά για το έτος 2023) οι δικαιούχοι την ενίσχυση –που τους αναλογεί– για την παραγωγή αγελαδινού, αίγειου και πρόβειου γάλακτος με προορισμό την παραγωγή τυριού (τρία μέτρα).

 Η διαδικασία των πληρωμών ξεκίνησε την Δευτέρα 1/7 με τις Δασώσεις έτους 2022.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το Υπομέτρο 8.1 του Π.Α.Α. 2014-2020 “Δάσωση και Δημιουργία Δασικών Εκτάσεων” του μέτρου 2.2.1.“Πρώτη Δάσωση Γεωργικών Γαιών” του Π.Α.Α. 2007-2013», και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ήδη καταβληθεί για το έτος εφαρμογής 2022 σε 2.139 δικαιούχους το ποσό των 3.077.119,44 €. Οι πληρωμές θα συνεχίσουν απρόσκοπτα, σύμφωνα με τη ροή αποστολής των φακέλων που μας αποστέλλουν οι κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους μέσω της εφαρμογής της Καρτέλας Αγρότη στο σύνδεσμο: https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab
Read More »
Σήμερα ολοκληρώνονται οι πληρωμές ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιους αφορά Σήμερα ολοκληρώνονται οι πληρωμές ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιους αφορά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Σελίδες