Τα χαμηλά κόστη στάθμευσης φέρουν μικρά αεροσκάφη στα Ιωάννινα

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Τα χαμηλά κόστη στάθμευσης φέρουν μικρά αεροσκάφη στα Ιωάννινα
Το ελληνικό παράρτημα της Παγκόσμιας Ένωσης Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών, AOPA Hellas, στηρίζει έμπρακτα το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων «διαφημίζοντάς» το στον διαδικτυακό της ιστότοπο. Συγκεκριμένα η Ένωση, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 31 χρόνια στον χώρο της Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα, προτείνει τον αερολιμένα Ιωαννίνων ως σημείο εισόδου και εξόδου για αεροσκάφη που εισέρχονται/εξέρχονται από/προς την χώρα.

«Η οδηγία αυτή, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της σχεδόν αμέσως μετά την εγκατάσταση του πάρκου καυσίμων της BP, αποτελεί μία σημαντική προβολή και διαφήμιση του αεροδρομίου στους ιδιοκτήτες και πιλότους μικρών αεροσκαφών ανά την Ευρώπη, οι οποίοι κυρίως κατά τους θερινούς μήνες επισκέπτονται την Ελλάδα και συμβουλεύονται την AOPAπριν το ταξίδι τους» αναφέρει ο Στάθης Σιούτης, μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα που έχει αποφέρει η παραπάνω δημοσίευση καθώς και η εγκατάσταση του ανεφοδιαστικού σταθμού με δύο τύπους αεροπορικού καυσίμου, είναι θεαματικά καθώς σχεδόν καθημερινά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σημειώνονται κινήσεις μικρών αεροπλάνων, ιδιωτικών τζετ και ελικοπτέρων.

Δεδομένου πως η θερινή σεζόν είναι ακόμη στην αρχή, η επικείμενη κίνηση τους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί. Σημειώνεται δε, πως οι κάτοχοι ιδιωτικών αεροσκαφών αποτελούν μία ιδιαίτερη και ευκατάστατη μερίδα τουριστών, οι οποίοι συνεχώς αναζητούν νέους και εναλλακτικούς προορισμούς.

Στα πλεονεκτήματα του αεροδρομίου περιλαμβάνονται τα χαμηλά κόστη καθώς και ότι δεν χρειάζεται προκράτηση θέσης στάθμευσης.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Τα χαμηλά κόστη στάθμευσης φέρουν μικρά αεροσκάφη στα Ιωάννινα Τα χαμηλά κόστη στάθμευσης φέρουν μικρά αεροσκάφη στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς – Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς – Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοιΗ ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025 ξεκινά αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και 21 Ιουλίου.

Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, 6:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου και Χαϊδαρίου ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr.
Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)


Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:
Κατά τα έτη 2023-2024 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, ή
Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ή
Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ)

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών-νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

Η ΔΥΠΑ συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» με Δικαιούχο Φορέα την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό. Όσοι λάβουν το voucher μπορούν να το καταθέσουν άμεσα, σε ΒΝΣ της ΔΥΠΑ.
Read More »
ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς – Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς – Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας Κ-18 αγοριών, το προπονητικό επιτελείο και την Διοίκηση του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας Κ-18 αγοριών, το προπονητικό επιτελείο και την Διοίκηση του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας Κ-18 αγοριών, το προπονητικό επιτελείο και την Διοίκηση του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων που διοργανώθηκε στην Πάτρα στις 15-16/06/2024.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 Αγοριών του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ, αποτελούμενη από τους Βλάχος Δημήτρης, Κομίνης Σπύρος, Κοντός Θεόδωρος και Ράπτης Τίμος με προπονήτρια την κα Σαββίνα Μπέζα, κατέκτησε την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο με επίδοση 3.27.89!

Παράλληλα και άλλοι αθλητές του Γ.Σ. διακρίθηκαν για την πολύ καλή τους επίδοση διασφαλίζοντας την συμμετοχή τους σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα το επόμενο διάστημα και είναι άξιοι και άξιες συγχαρητηρίων!

Όπως επίσης αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας, από όλα τα αθλητικά σωματεία για την προσπάθεια βελτίωσης κι ανάδειξης που διαρκώς καταβάλλουν!!!

Ευχόμαστε σε όλους Υγεία και συνεχείς διακρίσεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο!
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας Κ-18 αγοριών, το προπονητικό επιτελείο και την Διοίκηση του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας Κ-18 αγοριών, το προπονητικό επιτελείο και την Διοίκηση του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Επικαιροποίησε το Σχέδιο ΒΑΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας- Τα έργα προτεραιότητας

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Επικαιροποίησε το Σχέδιο ΒΑΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας- Τα έργα προτεραιότητας
Στην επικαιροποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά την αρχική έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Η δεσμευμένη χρηματοδότηση κατά την προγραμματική περίοδο ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ενώ η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να χρηματοδοτήσει έργα και από άλλες πηγές.

Η κεντρική εισήγηση του επικαιροποιημένου σχεδίου και των αρχών που το διέπουν έγινε από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή.

«Υπάρχουν 20 εκατομμύρια απολύτως διασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ, μπορούν να γίνουν 30 και βασίζουμε την αισιοδοξία στην αναθεώρηση των προγραμμάτων που δίνει προτεραιότητα στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και στην έγκαιρη προετοιμασία που δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο Δήμο» ανέφερε ο κ. Νταής εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα αντληθούν χρήματα και από πηγές πέραν του ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προυπολογισμός των έργων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ανέρχεται στα πενήντα εκατομμύρια.

Στα έργα πρώτης προτεραιότητας, με ορισμένα μάλιστα να έχουν έτοιμες μελέτες, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

-Διασύνδεση παράκτιου μετώπου Συβότων- Πέρδικας με ποδηλατική διαδρομή

-Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στα Σύβοτα

-Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης παρόχθιων περιοχών του Δήμου

-Ανάπλαση περιοχής Δρεπάνου με επέκταση του ποδηλατοδρόμου

-Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικές μονάδες

-Παρεμβάσεις στο κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Νεότητας και του παλιού Δημαρχείου

-Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Πλαταριά

-Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Πέρδικα

Πηγη epiruspost.gr
Read More »
Επικαιροποίησε το Σχέδιο ΒΑΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας- Τα έργα προτεραιότητας Επικαιροποίησε το Σχέδιο ΒΑΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας- Τα έργα προτεραιότητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας : Ανακοίνωση σε σχέση με τις άδειες κοινοχρήστων χώρων

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
 Δήμος Ηγουμενίτσας :Ανακοίνωση σε σχέση με τις άδειες κοινοχρήστων χώρων
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν προβεί στην έκδοση άδειας κοινοχρήστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων βάσει του κανονισμού του Δήμου πως πρέπει να το πράξουν άμεσα. Στον κανονισμό του Δήμου προβλέπονται οι χρήσεις των κοινοχρήστων χώρων, τα επιτρεπόμενα λειτουργικά στοιχεία καθώς και οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Καλούμε τους επιχειρηματίες να είναι τυπικοί ως προς τις διαδικασίες αλλά και τις παραχωρήσεις που αυτοί λαμβάνουν από το Δήμο καθώς θα ακολουθήσουν έλεγχοι την προσεχή περίοδο.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας : Ανακοίνωση σε σχέση με τις άδειες κοινοχρήστων χώρων  Δήμος Ηγουμενίτσας : Ανακοίνωση σε σχέση με τις άδειες κοινοχρήστων χώρων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα «Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας» που θα διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα 21-22-23.

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα «Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας» που θα διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα 21-22-23.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα «Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 :

Από την 14:00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων περί την 20.00 ώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Σελλών από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίας (ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ).

Από την 14:00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων περί την 20.00 ώρα, απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Σελλών, από το τέρμα της λαϊκής (όπισθεν ΔΥΟ Ηγουμενίτσας) μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίας (ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ).

Από την 14:00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων περί την 20.00 ώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας , στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Ελευθερίας , από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Σελλών (ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ).

Από την 14:00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων περί την 20.00 ώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εντός του αλσυλλίου Ηγουμενίτσας καθώς και στις εισόδους του από την οδό Σελλών
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα «Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας» που θα διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα 21-22-23. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα «Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας» που θα διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα 21-22-23. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Συγχαρητήριο μήνυμα Πιτουλη προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές του Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Συγχαρητήριο μήνυμα Πιτουλη  προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές του
Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές του Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ του Στίβου που έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο σε συμμέτοχες Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, που διεξήχθη στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2024 .

Η σημαντικότατη νίκη στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 Αγοριών ( χρυσό μετάλλιο ) καθώς επίσης και οι πολύ τιμητικές θέσεις που κατέκτησαν στην κούρσα των 400 μέτρων αγοριών με εμπόδια , στη σκυταλοδρομία 4Χ100 κοριτσιών και στα 1500 μέτρα κοριτσιών , καθώς και οι πολύ καλές επιδόσεις που είχαν και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Συλλόγου,

Απέδειξαν ότι ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ είναι μια ομάδα με μέλλον.

Αυτό οφείλετε στην πολύ καλή συνεργασία , την αλληλοβοήθεια και την αλληλοϋποστήριξη όλων όσων απαρτίζουν το Σύλλογο , των γονέων των παιδιών συμπεριλαμβανομένων .

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που μετείχαν στην αποστολή και μας έκαναν υπερήφανους .

Read More »
Συγχαρητήριο μήνυμα Πιτουλη προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές του Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑ Συγχαρητήριο μήνυμα Πιτουλη  προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές του Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο 49 Προκρίτων. Συνάντηση Δημάρχου με ΔΣ Σουλίου Παραμυθιάς

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο 49 Προκρίτων. Συνάντηση Δημάρχου με ΔΣ Σουλίου Παραμυθιάς
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουλίου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το ΔΣ του Σουλίου Παραμυθιάς, με αντικείμενο το Γήπεδο 49 Προκρίτων. Η είδηση που βγήκε ειναι πως εντός δεκαημέρου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τον νέο ανάδοχο.

Η ανακοίνωση της ομάδας της Παραμυθιάς:
Σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 είχαμε συνάντηση με τον δήμαρχο Σουλίου κ. Αθανάσιο Ντάνη με θέμα συζήτησης την κατασκευή του γηπέδου “49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ”.
Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθηκαμε ότι ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και οι εργασίες για το έργο θα ξεκινήσουν από τον ανάδοχο εντός 10ημερου .
Έτσι είμαστε κοντά στην επιστροφή στη φυσική μας έδρα μετά από αρκετά χρόνια, με μια αισιόδοξη νότα και νέες βάσεις.
Read More »
Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο 49 Προκρίτων. Συνάντηση Δημάρχου με ΔΣ Σουλίου Παραμυθιάς Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο 49 Προκρίτων. Συνάντηση Δημάρχου με ΔΣ Σουλίου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει την γυναικεία ομάδα Κ-16 του ΑΣΠ Ερμή Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει την γυναικεία ομάδα Κ-16 του ΑΣΠ Ερμή Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας Κ-16, το προπονητικό επιτελείο και την Διοίκηση του ΑΣΠ ΕΡΜΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ για την κατάκτηση, για πρώτη φορά στην ιστορία του, του τοπικού Πρωταθλήματος Κ-16 κοριτσιών, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, που οργάνωσε η Ένωση Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδος.

Η Ομάδα Κ-16 του ΑΣΠ ΕΡΜΗ κατέκτησε την 1 η θέση στο final-4 που οργανώθηκε από την ΕΣΠΕΔΕ στις έδρες των τριών εκ των τεσσάρων φιναλίστ (Ηγουμενίτσα, Γιάννενα και Φιλιππιάδα) για πρώτη φορά.

Η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών δραστηριοτήτων στην Θεσπρωτία και η επιτυχία των αθλητικών συλλόγων μας, σε τοπικά κι εθνικά γεγονότα, καταδεικνύει την αθλητική και κατ’ επέκταση πολιτισμική άνοδο της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της Θεσπρωτίας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει την γυναικεία ομάδα Κ-16 του ΑΣΠ Ερμή Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει την γυναικεία ομάδα Κ-16 του ΑΣΠ Ερμή Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Το σπάνιο «ροζ» φεγγάρι που θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 20 ή 21 Ιουνίου.

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Το σπάνιο «ροζ» φεγγάρι που θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 20 ή 21 Ιουνίου.
Η σπανιότητα αυτού του γεγονότος οφείλεται στην ευθυγράμμιση του με το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 20 ή 21 Ιουνίου.

Ένα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως «φεγγάρι φράουλα» πρόκειται να φωτίσει όλη τη Γη αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας μια θεαματική ουράνια επίδειξη.

Το φεγγάρι, αναπόσπαστο μέρος των φυσικών φαινομένων της Γης, δεν είναι άγνωστο σε μαγευτικά γεγονότα. Νωρίτερα φέτος, αποτέλεσε το επίκεντρο μιας ολικής ηλιακής έκλειψης στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στο μεσημεριανό σκοτάδι. Πέρα από αυτές τις εντυπωσιακές επιδείξεις, το φεγγάρι παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση των εποχών της Γης, στον έλεγχο των παλιρροιών και στο να κάνει τον πλανήτη πιο κατοικήσιμο. Είναι επίσης έτοιμο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος, υπογραμμίζοντας την πολύπλευρη σημασία του.

Αυτόν τον μήνα, το «φεγγάρι φράουλα» θα φωτίσει τον ουρανό, συμπίπτοντας με ένα άλλο σημαντικό γεγονός, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του κύκλου της πανσελήνου του Ιουνίου και αναμένεται να θαμπώσει σε λίγες μόνο ημέρες.

Παρά το όνομά του, το φεγγάρι φράουλα δεν θα εμφανιστεί έντονα κόκκινο ή έστω ροζ. Σύμφωνα με το Old Farmer's Almanac, το πιθανότερο είναι να έχει ένα «ασυνήθιστο κεχριμπαρένιο» χρώμα.

Η αστρολόγος Betty Andrews εξήγησε στο Stylist: «Το όνομα προέρχεται από τις φυλές των Algonquin που έβλεπαν αυτή την πανσέληνο ως σήμα για να μαζέψουν ώριμες φράουλες. Είναι επίσης γνωστή και με άλλα ονόματα σε όλο τον κόσμο, όπως το ροζ φεγγάρι στην Ευρώπη, συνδέοντάς το με την εποχή των ανθισμένων λουλουδιών. Το φεγγάρι της φράουλας συμπίπτει συχνά με το θερινό ηλιοστάσιο, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη μέρα του έτους και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού».

Η σπανιότητα αυτού του γεγονότος οφείλεται στην ευθυγράμμισή του με το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 20 ή 21 Ιουνίου, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Η ταυτόχρονη εμφάνιση του φεγγαριού της φράουλας και του θερινού ηλιοστασίου συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 20 χρόνια περίπου.

Read More »
Το σπάνιο «ροζ» φεγγάρι που θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 20 ή 21 Ιουνίου. Το σπάνιο «ροζ» φεγγάρι που θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 20 ή 21 Ιουνίου. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Σύλληψη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίαςΣυνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με αλκοολόμετρο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Read More »
Σύλληψη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας Σύλληψη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς
Σε δύο (2) συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς κατά το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για:

αλλοδαπό, που είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 1 μήνα για ενδοοικογενειακή βία,

αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Read More »
Συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε σε βάρος  ηλικιωμένου ημεδαπού σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 11-03- 2024, οι κατηγορούμενοι στάθμευσαν το όχημά τους έξω από σπίτι ηλικιωμένου, τον προσέγγισαν και με την μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να αποσπάσουν από την τσέπη του παντελονιού του, χρηματικό ποσό των 300ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Read More »
Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Καταλύματα – εστίαση: Σε θετική ρότα ο τζίρος τον Απρίλιο για την Ήπειρο πλην Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Καταλύματα – εστίαση: Σε θετική ρότα ο τζίρος τον Απρίλιο για την Ήπειρο πλην ΘεσπρωτίαςΑύξηση του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση άφησε ο Απρίλιος για την περιοχή των Ιωαννίνων, σημαντική συρρίκνωση όμως αποτυπώνεται στο Νομό Θεσπρωτίας.

Στο Νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η αύξηση του τζίρου σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2023 ανέρχεται στο 22% καθώς από τα 3,4 εκατομμύρια ανέβηκε στα 4,1 εκατομμύρια.

Στο Νομό Άρτας η αύξηση είναι οριακή, μόλις 1,2% και ο τζίρος έφτασε στις 218 χιλιάδες από τις 216 του προηγούμενου έτους.

Στο Νομό Πρέβεζας καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση καθώς φτάνει στο 30,4% με τον τζίρο του Απριλίου να είναι 644 χιλιάδες έναντι 494 το 2023.

Στο Νομό Θεσπρωτίας αντίθετα ο Απρίλιος αφήνει μεγάλη πτώση, πτώση που ανέρχεται στο 40,8%.

Ο τζίρος ήταν 193 χιλιάδες όταν την προηγούμενη χρονιά είχε φτάσει στις 327 χιλιάδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μάρτιος για το Νομό Ιωαννίνων άφησε αύξηση του τζίρου κατά 42% ενώ αυξημένος ήταν σε Άρτα και Πρέβεζα. Στη Θεσπρωτία όμως και πάλι καταγράφεται μείωση της τάξης του 29%.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2024 σκαρφάλωσε στα 315.846.962 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε και είχε ανέλθει σε 300.558.085 ευρώ.

Διψήφια άνοδο κατέγραψαν οι επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο του 2024 ανήλθε σε 220.039.364 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 190.908.039 ευρώ

Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2024 ενισχύθηκε στα 535.886.326 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε είχε ανέλθει σε 491.466.124 ευρώ.

Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Καταλύματα – εστίαση: Σε θετική ρότα ο τζίρος τον Απρίλιο για την Ήπειρο πλην Θεσπρωτίας Καταλύματα – εστίαση: Σε θετική ρότα ο τζίρος τον Απρίλιο για την Ήπειρο πλην Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» από το Δήμο Ηγουμενίτσας
Το Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» σας ενημερώνει για τις προσεχείς εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει:

-Τετάρτη 19 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τιτάνη διοργανώνει βραδιές σινεμά ξεκινώντας με την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» στο θεατράκι Καστριού στο Ίδρυμα Σάρρα στις 21:00,

-Κυριακή 23 Ιουνίου ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει την ετήσια χορευτική συνάντηση παραδοσιακού χορού στο θεατράκι του Γραικοχωρίου στις 21:00,

-Τετάρτη 26 Ιουνίου η σχολή χορού “DANZA body and mind” παρουσιάζει την καλοκαιρινή της παράσταση στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου στις 21:15,

-Παρασκευή 28 Ιουνίου η σχολή χορού της Ελένης Ντέτσικα παρουσιάζει την καλοκαιρινή της παράσταση στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου στις 21:15,

-Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος «Ρένας Κώτσιου» διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ χορωδιών Ηγουμενίτσας με χορωδίες παραδοσιακής μουσικής στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων στις 21:00,

-Σάββατο 29 Ιουνίου 2η ημέρα του 3ου Φεστιβάλ χορωδιών Ηγουμενίτσας από τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «Ρένας Κώτσιου» με μικτές χορωδίες μουσικής στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων στις 21:00,

-Σάββατο 29 Ιουνίου παιδική παράσταση από το θέατρο Τέχνη και Όραμα «Άριελ η μικρή γοργόνα» στο δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου στις 21:00 με γενική είσοδο 9€,

-Δευτέρα 01 Ιουλίου η σχολή χορού Step by Step παρουσιάζει την καλοκαιρινή της παράσταση στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου στις 21:15.

Read More »
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» από το Δήμο Ηγουμενίτσας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Εκτροπή φορτηγού στην Εγνατία, μετ’ εμποδίων η κίνηση

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Εκτροπή φορτηγού στην Εγνατία, μετ’ εμποδίων η κίνηση
Από τη μία λωρίδα γίνεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο 102ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα.

Το τροχαίο έγινε στη σήραγγα Χρυσοβίτσας, όταν φορτηγό που κινούνταν εξετράπη της πορείας του κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Ο οδηγός τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Ο κλάδος της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη έκλεισε εντελώς για περισσότερο από μία ώρα ενώ η κίνηση συνεχίζει να γίνεται μόνο από τη μία λωρίδα.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Εκτροπή φορτηγού στην Εγνατία, μετ’ εμποδίων η κίνηση Εκτροπή φορτηγού στην Εγνατία, μετ’ εμποδίων η κίνηση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Σήμερα το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΦΟΠ | “FIRST(R) LEGO(R) League Expo Παραμυθιά”

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Σήμερα το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΦΟΠ | “FIRST(R) LEGO(R) League Expo Παραμυθιά”Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 – ώρα 18:00, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO® League Expo Παραμυθιά” που θα φιλοξενήσει ομάδες παιδιών ηλικίας 4-16 ετών και αποτελεί συνδιοργάνωση της Eduact με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς και τον Δήμο Σουλίου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Καρκαμίσι» του Δήμου Σουλίου τις ώρες 18:00 – 20:30

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023-2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/ 133790/Δ2).

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Προσέλευση ομάδων: 17:30 – 17:50
Τελετή Έναρξης: 18:00 – 18:30
Διαγωνισμός: 18:30 – 19:45
Τελετή λήξης – Απονομές: 20:00 – 20:30

Στο Φεστιβάλ θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.
Read More »
Σήμερα το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΦΟΠ | “FIRST(R) LEGO(R) League Expo Παραμυθιά” Σήμερα το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΦΟΠ | “FIRST(R) LEGO(R) League Expo Παραμυθιά” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Συμμετοχή ΜΔΠΠ Ηπείρου στους 1ους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Συμμετοχή ΜΔΠΠ Ηπείρου στους 1ους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου ΗγουμενίτσαςΜε περίπτερο (κιόσκι) ενημέρωσης - πληροφόρησης και διανομής ενημερωτικού υλικού συμμετείχε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου (ΜΔΠΠΗ) – Παράρτημα Ηγουμενίτσας του ΟΦΥΠΕΚΑ στους 1ους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.
 
Τόσο οι αθλητές, όσο και οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από το προσωπικό της ΜΔΠΠΗ για την οικολογική αξία των προστατευόμενων περιοχών ευθύνης της και για τα είδη χαρακτηρισμού τους, για τα σπάνια και απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη χλωρίδας και πανίδας και την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους, καθώς και για το ρόλο της ΜΔΠΠΗ στη διαχείριση των περιοχών. Παράλληλα, διανεμήθηκε στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό, ενημερωτικά φυλλάδια για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού.
Πρόσθετα, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) συνέδραμε στην υλοποίηση των αγώνων και με χορηγία, στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού και της υγιούς σχέσης με το περιβάλλον.

Οι αγώνες έλαβαν χώρα το Σάββατο 15 Ιουνίου στο θαλάσσιο χώρο του κόλπου Ηγουμενίτσας ανατολικά του ακρωτηρίου του Δρεπάνου και της Λιμνοθάλασσας «Ρηχό», εντός των Προστατευόμενων Περιοχών του Δικτύου Natura 2000 «Υγρότοπος Εκβολών Καλαμά και Νήσος Πρασούδι» με κωδικό GR2120005 και «Εκβολές (Δέλτα) Καλαμά» με κωδικό GR2120001, που αποτελούν Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) και Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) αντίστοιχα.]


Read More »
Συμμετοχή ΜΔΠΠ Ηπείρου στους 1ους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Συμμετοχή ΜΔΠΠ Ηπείρου στους 1ους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός: Θέμα χρόνου η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τα voucher της ΔΥΠΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Θέμα χρόνου η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τα voucher της ΔΥΠΑ
Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων του κοινωνικού τουρισμού 2024 – 2025 που υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένονται εντός της εβδομάδας, το αργότερο έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις έκλεισαν από την Τρίτη 11 Ιουνίου και το πρόγραμμα ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Σχεδόν ένας στους τρεις θα λάβει φέτος το voucher, καθώς υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για 899.892 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ φέτος θα δοθούν συνολικά 300.000 voucher διακοπών.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Read More »
Κοινωνικός τουρισμός: Θέμα χρόνου η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τα voucher της ΔΥΠΑ Κοινωνικός τουρισμός: Θέμα χρόνου η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τα voucher της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Πότε ξεκινά η 6ημερη εργασία: Σε ποιες επιχειρήσεις εφαρμόζεται και πως αμείβονται οι εργαζόμενοι

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Πότε ξεκινά η 6ημερη εργασία: Σε ποιες επιχειρήσεις εφαρμόζεται και πως αμείβονται οι εργαζόμενοι
Από την 1η Ιουλίου, τίθεται επίσημα σε ισχύ η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας σε δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η ενεργοποίηση της διάταξης του πρόσφατου εργασιακού νόμου αφορά επιχειρήσεις, οργανισμούς και εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που μέχρι τώρα εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Αυτό θα επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την οργάνωση των εναλλασσόμενων βαρδιών σε επιχειρήσεις που είτε λειτουργούν αδιάλειπτα 24/7 είτε έχουν 24ωρη λειτουργία 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα, αλλά εφαρμόζουν πενθήμερο σύστημα εργασίας για τους υπαλλήλους τους. Αυτές οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν νέο εξειδικευμένο προσωπικό και η απαγόρευση της 6ης εργάσιμης ημέρας μειώνει την παραγωγικότητα, καθώς δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά τις εναλλασσόμενες βάρδιες, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να καταλήγουν σε αδήλωτη εργασία.

Σημαντικό είναι ότι για την απασχόληση την 6η μέρα, οι εργαζόμενοι αμείβονται επιπλέον με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία.

Με βάση τη διάταξη, οι επιχειρήσεις προκειμένου να κάνουν χρήση της έκτης μέρας της εβδομάδας, πρέπει να δηλώσουν αρχικά και υπευθύνως στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ημέρα, στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους.

Υποχρεώσεις
Οι εργοδότες επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, αλλά είναι δυνατόν να λειτουργούν κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο, επί είκοσι τέσσερις (24) ώρες, με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και στις οποίες οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, προκειμένου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, να κάνουν χρήση της έκτης ημέρας της εβδομάδας, πρέπει:Να έχουν δηλώσει αρχικά και υπευθύνως στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.
Να δηλώνουν, κάθε φορά που επιθυμούν να κάνουν χρήση της 6ης ημέρας, εκ των προτέρων και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι η επιχείρηση ή εκμετάλλευση παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, κατά μια συγκεκριμένη περίοδο. Η ειδική συνθήκη του απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας υπόκειται σε έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πάντως πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Έλληνες ανεξάρτητα από τη νομιμοποίηση της 6ης ημέρας εργασίας δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε μια συνηθισμένη εβδομάδα οι ώρες εργασίας για άτομα ηλικίας 20-64 ετών ήταν στην ΕΕ κατά μέσο όρο 37,5 ώρες, με βάση τα στοιχεία του 2022.

Στην Ελλάδα καταγράφονται 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα ενώ ακολουθεί η Πολωνία (40,4), η Ρουμανία και η Βουλγαρία (40,2).
Read More »
Πότε ξεκινά η 6ημερη εργασία: Σε ποιες επιχειρήσεις εφαρμόζεται και πως αμείβονται οι εργαζόμενοι Πότε ξεκινά η 6ημερη εργασία: Σε ποιες επιχειρήσεις εφαρμόζεται και πως αμείβονται οι εργαζόμενοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Ushala και Move the Sun live στο Θεατράκι Σκάλας με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Ushala και Move the Sun live στο Θεατράκι Σκάλας με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δύο από τα πιο ανερχόμενα συγκροτήματα της progressive rock/metal σκηνής, οι Ushala και οι Move the Sun, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024, στο Θεατράκι Σκάλας από τις 21:00 έως τις 23:00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Η εκδήλωση αυτή στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών και των εξαρτήσεων ευρύτερα και να υποστηρίξει τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ενός οργανισμού που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες απεξάρτησης, πρόληψης και κοινωνικής επανένταξης.

Μέσω της δύναμης της μουσικής και του μηνύματος των συγκροτημάτων, οι διοργανωτές ελπίζουν να εμπνεύσουν τους νέους και τις νέες να ακολουθήσουν έναν υγιή και δημιουργικό τρόπο ζωής.

Read More »
Ushala και Move the Sun live στο Θεατράκι Σκάλας με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Ushala και Move the Sun live στο Θεατράκι Σκάλας με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Νέο νομικό πλαίσιο για τους ελέγχους σε ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Νέο νομικό πλαίσιο για τους ελέγχους σε ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόνταΣτην αντιμετώπιση ζητημάτων που δυσκολεύουν την παρακολούθηση της εφαρμογής του εθνικού και του ενωσιακού πλαισίου, στα προϊόντα ΠΟΠ / ΠΓΕ / ΕΠΙΠ στοχεύει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά των «ελληνοποιήσεων», το οποίο κατατέθηκε στη γ.γ. της κυβέρνησης.

Μέσω αυτού αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες κάθε αρχής ελέγχου, ώστε οι έλεγχοι να καταστούν αποτελεσματικότεροι και αποδοτικότεροι.

Προβλέπονται επίσης οι υποχρεώσεις για όσους επιθυμούν να παράγουν, διακινήσουν, συσκευάσουν με σκοπό την εμπορία, γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, όπως επίσης και για τις επιχειρήσεις παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας γεωργικών προϊόντων.

Για την καλύτερη εκτέλεση του ελεγκτικού έργου του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ αποσαφηνίζονται οι υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, που ασχολούνται στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία Μητρώου Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.

Όπως είπαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η λειτουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και πλούσιου σε πληροφορίες μητρώου επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου μετά από τη σχετική χορήγηση πιστοποίησης».

Παράλληλα, στόχος του σχεδίου νόμου είναι η αντιμετώπιση των διοικητικών μέτρων συμμόρφωσης που επιβάλλει ο ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών ή παραβάσεων της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, που αφορούν στις καταχωρισμένες ονομασίες γεωργικών προϊόντων ή τροφίμων, αλλά και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται από το ΥΠΑΑΤ ανά περίπτωση παρατυπίας ή παράβασης για την ενίσχυση της αποτρεπτικότητας.

Προβλέπεται επίσης η θέσπιση κριτηρίων επιμέτρησης, συντελεστές των κριτηρίων επιμέτρησης και το εύρος των προβλεπόμενων προστίμων μετά από αξιολόγηση και βαθμολόγηση συγκεκριμένων παραμέτρων, όπως επίσης και η σύσταση Επιτροπής επιβολής κυρώσεων, το πλαίσιο λειτουργίας και το έργο αυτής.

Στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η διεξαγωγή ελέγχων της παραγωγής, της ποιότητας και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων.

«Στόχος» σύμφωνα με τα ίδια στελέχη «είναι να καθοριστούν οι έλεγχοι για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές κάθε προϊόντος με ΠΟΠ, ΠΓΕ ή ΕΠΙΠ, οι οποίοι είναι επιτόπιοι, τακτικοί ή/και έκτακτοι και να εξασφαλιστεί ότι ενεργούνται με τρόπο διαφανή, δίκαιο και αμερόληπτο. Οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις υποχρεούνται να επιτρέπουν στα εντεταλμένα ελεγκτικά όργανα τη δειγματοληψία πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και τελικών προϊόντων, την παροχή λογιστικών, φορολογικών στοιχείων και πιστοποιητικών, συμβάσεων κλπ».

Αντιμετωπίζεται επίσης το νομικό «κενό» που υπάρχει σχετικά με την αναγνώριση ομάδων παραγωγών για κάθε ένα προϊόν με ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Σημειώνεται ότι το σύστημα αναγνώρισης μπορεί να εφαρμόζεται σε όλες τις ομάδες παραγωγών, των οποίων τα μέλη παράγουν προϊόν που προσδιορίζεται από μία ΠΟΠ ή ΠΓΕ ή σε ομάδες παραγωγών που παράγουν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων που προσδιορίζονται με ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Μεταξύ άλλων καθηκόντων, η αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών μίας ΠΟΠ ή ΠΓΕ, μπορεί να προβαίνει σε ελέγχους αγοράς ή/και σε εσωτερικούς ελέγχους στα μέλη της και επικοινωνεί τα αποτελέσματα αυτά στον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τέλος, με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα τρόφιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως συστατικά προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ και τα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα για τις παραβάσεις σε αυτό τον τομέα και προβλέπονται υποχρεώσεις για τις ελεγκτικές αρχές που διαπιστώνουν μη συμμορφώσεις κατά τη διενέργεια ελέγχου σε τομέα που δεν ανήκει στην αρμοδιότητά τους.

«Στόχος μας λοιπόν είναι η προστασία των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, η ενίσχυση της ποιότητάς τους μέσω της θέσπισης πλαισίου ελέγχων και επιβολής κυρώσεων για τις παραβάσεις σε αυτό τον τομέα και η εξασφάλιση καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν με την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων» είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του ΥΠΑΑΤ.
Read More »
Νέο νομικό πλαίσιο για τους ελέγχους σε ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα Νέο νομικό πλαίσιο για τους ελέγχους σε ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Στη Θεσπρωτία το ένα από τα δύο πεντάρια του Τζόκερ με κέρδος 100.000 ευρω

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

Στη Θεσπρωτία το ένα από τα δύο πεντάρια του Τζόκερ με κέρδος 100.000 ευρω Στην Παραμυθιά παίχτηκε το ένα απο τα δύο πεντάρια της χτεσινής κλήρωσης του Τζόκερ, στην οποία υπήρξε Τζακ Ποτ στην πρώτη κατηγορία.

Ο τυχερός κερδίζει 100.000 ευρώ με το δελτίο να παίζεται στο πρακτορείο “Μάρκου Αριστείδη” στην οδό Κ. Καραμανλή και με το δελτίο να εχει αξία 6 ευρώ.

Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι 1, 4, 9, 40, 44 και αριθμός Τζόκερ το 15.

Read More »
Στη Θεσπρωτία το ένα από τα δύο πεντάρια του Τζόκερ με κέρδος 100.000 ευρω Στη Θεσπρωτία το ένα από τα δύο πεντάρια του Τζόκερ με κέρδος 100.000 ευρω Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Επίδομα έως 400 ευρώ για 25.000 ανέργους στον νέο κύκλο κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Επίδομα έως 400 ευρώ για 25.000 ανέργους στον νέο κύκλο κατάρτισης της ΔΥΠΑ
Ξεκίνησε ήδη η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 25.000 θέσεων.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με ένα κλικ εδώ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.
Read More »
Επίδομα έως 400 ευρώ για 25.000 ανέργους στον νέο κύκλο κατάρτισης της ΔΥΠΑ Επίδομα έως 400 ευρώ για 25.000 ανέργους στον νέο κύκλο κατάρτισης της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για τακτοποίηση ανασφάλιστων Ι.Χ., ΚΤΕΟ, και τελών κυκλοφορίας - Έρχονται πρόστιμα

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Αντίστροφη μέτρηση για τακτοποίηση ανασφάλιστων Ι.Χ., ΚΤΕΟ, και τελών κυκλοφορίας - Έρχονται πρόστιμα
Προθεσμία μέχρι την ψήφιση του νόμου που συζητείται στη Βουλή έχουν οι ιδιοκτήτες που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματα τους ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ή δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας. Αμέσως μετά ενεργοποιούνται τα πρόστιμα που προβλέπει το σχέδιο νόμου που φθάνουν έως και 10.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης όσοι έχουν εκκρεμότητες σε σχέση με αδρανή ή ανασφάλιστα οχήματα, να τις τακτοποιήσουν πριν ενεργοποιηθεί η νέα νομοθεσία. Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι με τις νέες ρυθμίσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων και αδρανών οχημάτων αντιμετωπίζουμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Οι "τρύπες" που υπήρχαν στο σύστημα, επέτρεπαν να υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών: οι "έξυπνοι" που δεν πλήρωναν και τα "κορόιδα" που πλήρωναν. Επέτρεπαν επίσης να χάνει το Δημόσιο έσοδα. Κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια, όχι μια "έφοδο", για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, από το μητρώο Ασφαλισμένων Οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και του ΤAXISnet.

Τα πρόστιμα για ανασφάλιστα και "αδρανή"

α) Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

- 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,

- 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,

- 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

β) Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί.

Τέλη κυκλοφορίας

Καθιερώνονται κλιμακωτά πρόστιμα σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών ως εξής:

- 25% επί του τέλους αν καταβληθεί εντός του Ιανουαρίου του επομένου έτους από το έτος καταβολής,

- 50% επί του τέλους αν καταβληθεί τον Φεβρουάριο,

- 100% αν καταβληθεί μετά το τέλος Φεβρουαρίου.

Αδρανοποίηση οχημάτων

Τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλισθεί, δεν έχουν υποβληθεί σε ΚΤΕΟ και δεν έχουν καταβληθεί γι’ αυτά τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία 7 έτη, τίθενται σε καθεστώς προσωρινής αδράνειας. Κατόπιν, ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ώστε είτε να προχωρήσουν στην οριστική αδρανοποίηση των οχημάτων και τη διαγραφή τους από τα μητρώα, είτε στη δήλωση ακινησίας τους, είτε, εφόσον προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, στην επανακυκλοφορία τους.

Εάν εντοπιστεί σε κυκλοφορία όχημα για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας, είτε εντοπιστεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί, αίρεται η ακινησία και επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής τους. Εάν επαναληφθεί η παράβαση εντός πενταετίας το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για 3 έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.
Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για τακτοποίηση ανασφάλιστων Ι.Χ., ΚΤΕΟ, και τελών κυκλοφορίας - Έρχονται πρόστιμα Αντίστροφη μέτρηση για τακτοποίηση ανασφάλιστων Ι.Χ., ΚΤΕΟ, και τελών κυκλοφορίας - Έρχονται πρόστιμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παραμύθια ο 1ος OPEN MTB GORILA’S RACE,2024

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στην Παραμύθια ο 1ος OPEN MTB GORILA’S RACE,2024Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Παραμύθια ο 1ος OPEN MTB GORILA’S RACE, που διοργανώθηκαν από τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουλίου.
 
Η διοργάνωση προσέλκυσε για πρώτη φορά δεκάδες αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα (Λάρισα, Ιωάννινα, Γρεβενά, Λευκάδα, Ηγουμενίτσα κ.α.), οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι από την πίστα του αγώνα αλλά και ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία των διοργανωτών.
 Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας «Άπειρος», μετά την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα,
Ευχαριστεί
Όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.
 Τον Δήμαρχο Σουλίου Κο Ντάνη Αθανάσιο που πίστεψε πραγματικά σε αυτό το αθλητικό γεγονός και έθεσε από την αρχή ψιλά τον πήχη της επιτυχίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάδειξη της περιοχής του Δήμου Σουλίου.
Όλα τα μέλη του ομίλου και την οργανωτική επιτροπή που προετοίμασαν και συντόνισαν τους αγώνες, ώστε να διεξαχθούν ομαλά, με ασφάλεια και με μεγάλη επιτυχία.
Το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς για την ιατρική κάλυψη που παρείχαν άμεσα.
Την Τροχαία Παραμυθιάς για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Υ.Γ. Ευελπιστούμε στην καθιέρωση του συγκεκριμένου αγώνα κάθε χρόνο με περισσότερες συμμετοχές.
Read More »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παραμύθια ο 1ος OPEN MTB GORILA’S RACE,2024 Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στην Παραμύθια ο 1ος OPEN MTB GORILA’S RACE,2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Καταστροφική φωτιά σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

Καταστροφική φωτιά σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα


Σήμερα τα ξημερώματα, μια μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε, προκαλώντας επίσης ζημιές στη στέγη και την ψευδοροφή της διπλανής κατοικίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δέκα υπάλληλοι με πέντε οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, υπό την καθοδήγηση του διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, ενω δεν υπήρξε κίνδυνος για πολίτες. 

Στο σημείο έσπευσαν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Read More »
Καταστροφική φωτιά σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα Καταστροφική φωτιά σε μονοκατοικία στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συγχαίρει τον ΔΝΟΗ για την επιτυχημένη διοργάνωση των Πρώτων Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
 Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συγχαίρει τον ΔΝΟΗ για την επιτυχημένη διοργάνωση των Πρώτων Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας  
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συγχαίρει τον ΔΝΟΗ για τη εξαιρετικά πετυχημένη διοργάνωση των Πρώτων Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας του. Οι αγώνες ήρθαν ως επιστέγασμα των εξαιρετικών επιδόσεων και μεταλλίων που πετυχαίνουν οι αθλητές του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σίγουροι πως η κωπηλατική παράδοση θα εδραιωθεί στην Ηγουμενίτσα και το μέλλον θα είναι λαμπρό.

Τέλος, αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους εθελοντές του συλλόγου που συνέβαλλαν στον ευπρεπισμό του χώρου πριν τους αγώνες αλλά και στον πλήρη καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου μετά από αυτούς.


Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συγχαίρει τον ΔΝΟΗ για την επιτυχημένη διοργάνωση των Πρώτων Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας  Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συγχαίρει τον ΔΝΟΗ για την επιτυχημένη διοργάνωση των Πρώτων Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας : Συγχαρητήρια ανακοίνωση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024
Δήμος Ηγουμενίτσας : Συγχαρητήρια ανακοίνωση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


Με επιτυχία διεξήχθη στην Ηγουμενίτσα το 2ο διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. Χορευτικά από την Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και εντυπωσίασαν τους θεατές.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που με τον απαράμιλλο ζήλο τους βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα των εκδηλώσεων τους.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας : Συγχαρητήρια ανακοίνωση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμος Ηγουμενίτσας : Συγχαρητήρια ανακοίνωση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5

Σελίδες