Νεκρός 48χρονος στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Νεκρός 48χρονος στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας


Σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν τις 6, σημειώθηκε ένα τραγικό περιστατικό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, όπου ένας 48χρονος τρόφιμος δομής ψυχικής υγείας των Ιωαννίνων έχασε τη ζωή του, πιθανόν από πνιγμό.
Ο άνδρας βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο εκδρομής που διοργανώθηκε από τη δομή για μπάνιο, στον πρώτο πύργο μεταξύ κάμπινγκ - κεντρικού. 
Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης έχασε τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε από τη θάλασσα από τον ναυαγοσώστη της περιοχής, ο οποίος κατάφερε να τον επαναφέρει προσωρινά στη ζωή.
Παρά τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη και την άμεση μεταφορά του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας, ο 48χρονος δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα. 
Προανάκριση διενεργεί το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου.

Read More »
Νεκρός 48χρονος στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας Νεκρός 48χρονος στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς υγειονομικών με το νόμο 4472/2017

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς υγειονομικών με το νόμο 4472/2017


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 2/2024 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών ιατρών ΕΣΥ της πρωτοβάθμιας υγείας, των επίκουρων γιατρών και των ειδικευομένων, που επήλθαν με το νόμο 4472/2017.

Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΣΥ το 2022 δικαιώθηκαν και πάλι από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το θέμα των αποδοχών τους με τις αποφάσεις της υπ΄ αριθμ. 3/2022 και 4/2022.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και εισηγητή τον αρεοπαγίτη Αριστείδη Βαγγελάτο, έκρινε ότι και την περίοδο 2017 έως 2022 οι διατάξεις βάσει των οποίων καταβάλλονταν οι μισθοί στους ιατρούς του ΕΣΥ ήταν αντισυνταγματικές και συνεπώς μη εφαρμοστέες.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια έκρινε ότι οι διατάξεις των άρθρων 138-140 του ν. 4472/2017, με τις οποίες καθορίστηκε αναδρομικά από 1.1.2017 ο βασικός μισθός, τα επιδόματα και τα ωρομίσθια εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ, στο πλαίσιο θεσμοθέτησης εξ υπαρχής νέου ειδικού μισθολογίου για τους γιατρούς, σε συνδυασμό με τα άρθρα 136 και 137 αυτού, αντίκεινται στις αρχές της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ιατρών του ΕΣΥ (άρθρο 21 του Συντάγματος), της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) και της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 του Συντάγματος) και, ως εκ τούτου, είναι ανίσχυρες.

Ακόμη, η αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρει ότι «με τα δεδομένα που ίσχυαν κατά τον χρόνο δημοσίευσης του νόμου 4472/2017, ο δι' αυτού επαναπροσδιορισμός των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ, λαμβανόμενος αθροιστικά, μετά τις προηγηθείσες μειώσεις του εισοδήματός τους με νομοθετήματα της προηγηθείσας περιόδου της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα, λόγω του σωρευτικού τους αποτελέσματος και της έκτασής τους, την υπέρβαση του ορίου που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη».

Ακόμη, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι οι διατάξεις του νόμου 4472/2017 αντίκεινται στις ίδιες συνταγματικές αρχές (αναλογικότητας, ισότητας, κ.λπ.) και κατά το σκέλος που ίσχυσαν αναδρομικά από 1.1.2017.

Κατά την αρεοπαγιτική απόφαση, στην περίπτωση των γιατρών του ΕΣΥ έπρεπε να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του νόμου 3205/2003 όπως ίσχυαν πριν επιβληθούν οι περικοπές και των νόμων 4093/2012 και 4472/2017.

Ο δικηγόρος των γιατρών του ΕΣΥ Ιωάννης Τουτζιαράκης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση τόσο το 2022 όσο και τώρα, επισήμανε ότι «οι νομοθέτες επαναλαμβάνουν πεισματικά τα ίδια σφάλματα και διατηρούν σε ισχύ τις παράνομες διατάξεις των προηγούμενων, με τις οποίες επεβλήθησαν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών».
Read More »
Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς υγειονομικών με το νόμο 4472/2017 Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς υγειονομικών με το νόμο 4472/2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση SWEETS DISTRIBUTION ROSHEN ΜΟΝ.ΕΠΕ ότι, σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σοκολάτας γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα, γιατί μετά από ανάλυση βρέθηκε το αλλεργιογόνο συστατικό «αραχίδα/αράπικο φιστίκι» χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «Σοκολάτα γάλακτος LACMI με ολόκληρα αμύγδαλα» / «Σοκολάτα LACMI whole almonds» σε συσκευασία των 90 γρ. με αριθμούς παρτίδας L2407233 και L1308232 με ημερομηνίες λήξης 24.07.2024 και 13.08.2024 αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στις αραχίδες/αράπικο φιστίκι και έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες του ανωτέρω προϊόντος, να μην τις καταναλώσουν.

Read More »
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑΤο ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ καλεί και στη διαδήλωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων το Σαββάτο 15/6 στις 12 μμ στη περιφέρεια στα Γιάννενα


Το ψήφισμα που κατέθεσε το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΩΤΕΝΙΚΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και υιοθετήθηκε ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ- ΝΗΣΩΝ (11.3.2024) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΥΡΓΑΝΙΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Τρεις μύθους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας ακούμε διαρκώς τον τελευταίο καιρό :

Ο πρώτος μύθος
λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε» πάνω στον «μαύρο χρυσό» κι έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.

Ο δεύτερος μύθος
αφορά τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα έρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο τρίτος μύθος είναι ότι «η Ελλάδα έχει την «γεωστρατηγική ευκαιρία». Πρόκειται για έναν επικίνδυνο μύθο που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Αν. Μεσογείου.

Από τη διαδικασία αυτή δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό ο λαός της Ηπείρου κι όλος ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως ακριβώς συνέβη με τα πετρέλαια της Θάσου (τα ίδια έταζαν κι εκεί).

Όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια που γέμισε η χώρα και η περιοχή μας από ιδιωτικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά πληρωμένα με επιδοτήσεις από τη δικιά μας φορολογία και ο λαός όχι μόνο δεν είδε κανένα όφελος από αυτά αλλά αντιθέτως πληρώνει την ενέργεια όλο και πιο ακριβά.

Τα κέρδη πάνε στις τσέπες λίγων εταιρειών .

Μια δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι ότι όπως δείχνει η πλουσιότατη διεθνής εμπειρία, οι δραστηριότητες αυτές αφήνουν πίσω τους «κρανίου τόπο» παρά τις «περιβαλλοντικές μελέτες», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται.

Συνέπειες που σχετίζονται με την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία).

Να τονίσουμε ότι στην περιοχή που επελέγη (Γιουργάνιστα) και ισχυροί σεισμοί έχουν γίνει στο παρελθόν με μεγάλες ζημιές και μεγάλες κατολισθήσεις έχουν συμβεί (το συγκεκριμένο χωριό έχει αλλάξει θέση εξ αιτίας μεγάλων κατολισθήσεων παλαιοτέρα) και μεγάλος είναι ο κίνδυνος μόλυνσης του Καλαμά. Τα «ανταποδοτικά» που προσφέρει η Πολυεθνική Εταιρεία είναι για να χρυσώσει το χάπι της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η περιβαλλοντική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη. Καθόλου τυχαία Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Κροατία έχουν απαγορεύσει τη διενέργεια νέων εξορύξεων για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το μοναδικό όφελος για εμάς είναι να συμβάλλουμε στη παρεμπόδιση της εξόρυξης και να στηρίξουμε τις φωνές και τα κινήματα που εναντιώνονται σε αυτή τη μεθόδευση. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας χωρίς φαραωνικές κατασκευές, με δημόσιο έλεγχο, με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, την προστασία του περιβάλλοντος και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και όχι η υποταγή στα συμφέροντα των ενεργειακών εταιρειών αποτελεί τη μόνη λύση.

Με αυτά τα κριτήρια η Γενική Συνέλευση των Αντ
Να φύγουν οι εταιρείες χωρίς καμία αποζημίωσηιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων στέκεται απέναντι σε αυτά τα σχέδια.

Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας

Η ενεργειακή υποδομή της χώρας (παραγωγή, διανομή) να περάσει σε δημόσιο κρατικό έλεγχο προς όφελος των εργαζομένων.

Read More »
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου ΗγουμενίτσαςΤο Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» σας ενημερώνει για τις προσεχείς εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει:

-Παρασκευή 14 Ιουνίου
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού στα πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 20:00μ.μ.

-Σάββατο 15 Ιουνίου 2η ημέρα του 2ου Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού στα πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 20:00μ.μ.

-Σάββατο15 Ιουνίου
εαρινή συναυλία του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας στο Πολιτιστικό κέντρο του Πάνθεον στις 19:00μ.μ.

-Δευτέρα 17 Ιουνίου
και ώρα 20:30μ.μ. ετήσια παράσταση του Ρυθμικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου»

-Τρίτη 18 Ιουνίου
συναυλία του μοντέρνου τμήματος του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου του Πάνθεον στις 21:00μ.μ.

-Τετάρτη 19 Ιουνίου συναυλίες τμημάτων κλασικής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου του Πάνθεον στις 19:00μ.μ. και 20:30μ.μ.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» που θα λάβουν μέρος στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Read More »
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ηγουμενίτσας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Προσπάθειες επιτηδείων να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς κωδικούς στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Προσπάθειες επιτηδείων να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς κωδικούς στην Παραμυθιά
Αυξημένη προσοχή πρέπει να έχουν οι επαγγελματίες της Παραμυθιάς, καθώς τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται προσπάθειες επιτηδείων, που προσπαθούν με διάφορα μέσα να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς κωδικούς.

Ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς σε σχετική ενημέρωση, καλεί τα μέλη του να είναι προσεκτικοί προς τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, τονίζοντας πως δεν δίνουμε ποτε στοιχεία τραπεζικών καρτών και κωδικών.
Read More »
Προσπάθειες επιτηδείων να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς κωδικούς στην Παραμυθιά Προσπάθειες επιτηδείων να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς κωδικούς στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος ως το Δρέπανο

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος ως το Δρέπανο
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μέχρι το τέλος του πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου στη παραλία Δρέπανο. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου τμήματος που είχε υλοποιηθεί από την Δημαρχεία του κ. Θωμά Πάντου το 1990 και είχε καινοτόμα χαρακτηριστικά. Έκτοτε έγινε τοπόσημο και ορθώς η Δημοτική αρχή του κ. Ιωάννη Λώλου αποφάσισε και υλοποίησε την επέκτασή του μέχρι την παραλία Δρέπανο.

Η νυν Δημοτική αρχή αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταστήσει λειτουργικό τον ενιαίο ποδηλατόδρομο με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστεί το έργο έως το Μακρυγυάλι στο πλαίσιο του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Σε αναγνώριση όλης της προσπάθειας αύριο Πέμπτη 13/06/2024 και ώρα 9:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συμβολική επίσκεψη στον ποδηλατόδρομο από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, συνοδευόμενο από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και των πρώην Δημάρχων κ Θωμά Πάντου και κ. Ιωάννη Λώλου.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος ως το Δρέπανο Πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος ως το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας : Να αποκατασταθεί η βλάβη του κλιματιστικού ΤΩΡΑ, στον Γ΄ παιδικό σταθμό του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
 Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας:Να αποκατασταθεί η βλάβη του κλιματιστικού ΤΩΡΑ, στον Γ΄παιδικό σταθμό του Δήμου Ηγουμενίτσας
Χωρίς κλιματισμό είναι ο Γ΄ παιδικός σταθμός Δήμου Ηγουμενίτσας εδώ και δέκα μέρες σχεδόν εν μέσω καύσωνα ! Είναι αδύνατο αυτές της μέρες τα παιδιά να φάνε το μεσημεριανό γεύμα, αλλά και τον μεσημεριανός ύπνο λόγω ζέστης !
 Στην πραγματικότητα εδώ και δέκα μέρες που γνώριζαν το πρόβλημα είχαν όλο τον χρόνο να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες για την επισκευή της βλάβης! 
Δεν μπαίνουν καν στον κόπο μπροστά στον νέο επερχόμενο καύσωνα να βρουν μια προσωρινή λύση στο πλαίσιο των προδιαγραφών που πρέπει να πληρούνται, ακριβώς επειδή γι’ αυτούς αποτελεί κόστος! Σε τέτοιο σημείο έχει καταστεί ανυπόφορη η κατάσταση με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη Δημοτική Αρχή να μην έχει λύσει ακόμα το σοβαρό ζήτημα! 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας απαιτεί εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η ζημιά στο κλιματιστικό. Αύριο ο σταθμός να λειτουργήσει κανονικά χωρίς πρόβληματα. Δεν θα επιτρέψουμε οι ανάγκες μικρών παιδιών, εργαζομένων και των οικογενειών της πόλης μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος από τη Διοίκηση του κου Νταή . Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα! Να σταματήσει να θέτει σε δεύτερη μοίρα τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και τις ανάγκες των παιδιών μας!

                                Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ          ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας : Να αποκατασταθεί η βλάβη του κλιματιστικού ΤΩΡΑ, στον Γ΄ παιδικό σταθμό του Δήμου Ηγουμενίτσας Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας : Να αποκατασταθεί η βλάβη του κλιματιστικού ΤΩΡΑ, στον Γ΄ παιδικό σταθμό του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Συνάντηση των μελών του συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Συνάντηση των μελών του συλλόγου ΑμεΑ ΘεσπρωτίαςΣε μια όμορφη ατμόσφαιρα συναντήθηκαν τα μέλη του νεοσυσταθέντα συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην αίθουσα του Δήμου Ηγουμενίτας « Πάνθεον» για την εγγραφή νέων μελών και ενημέρωση από τον κ. Μπουχάγιαρ για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία και Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία στο Νομό μας.

Ακόμα συζητήθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενημέρωση Φορέων για το νέο σύλλογο ΑμεΑ Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνάντηση των μελών του συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας Συνάντηση των μελών του συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών
Συνελήφθησαν χθες (11-06-2024) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε μισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό τους κατηγορούμενους, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν αλλοδαπός και αλλοδαπή, στερούμενοι των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδό τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι, κατόπιν προσυνεννόησης, είχαν παραλάβει νωρίτερα τους αλλοδαπούς από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, μέσω των οποίων είχαν εισέλθει εκείνοι παράνομα στη χώρα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα, έναντι χρηματικού ποσού 250 ευρώ.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει!

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει!
Πριν από δεκατρία χρόνια ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια για την οδική σύνδεση της Λάκκας Σουλίου με την Εγνατία Οδό. Ο δρόμος Τύριας- Σιστρουνίου, μία συνηθισμένη επαρχιακή οδό, ακόμη δεν έχει τελειώσει..

Τώρα τον συναντούμε ως «κατασκευή επαρχιακής οδού Ζωτικό- Σιστρούνι έως γέφυρα Μπακόλα –λόγω κατολίσθησης νέες χαράξεις- και με προυπολογισμό 21,2 εκατομμύρια.

Το αρχικό έργο των 17 χιλιομέτρων, αυτό που θα έβγαζε τη Λάκκα Σουλίου από την απομόνωση και θα έδινε πρόσβαση στην Εγνατία, δημοπρατήθηκε το 2011 και σήμερα παραμένει χαμένο ανάμεσα σε εργολαβίες και παρατάσεις.

Αν κάποιος θελήσει να έχει ακριβή εικόνα για το κόστος δεν θα τα καταφέρει.. Ίσως πλέον να μην έχει και η ίδια η Περιφέρεια αφού στα δέκα και πλέον χρόνια πέρα από τις βασικές εργολαβίες, υπήρξαν και αρκετές άλλες για αποκαταστάσεις ή για έκτακτες ανάγκες που προέκυπταν.

Κάπου το 2019 ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου Τύρια- Σιστρούνι εξαντλήθηκε και τότε ακολούθησε ένα… συμπληρωματικό έργο πάνω στο κεντρικό.

Ήταν το έργο κατασκευής του δρόμου Ζωτικό- Μπεστιά με προυπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε και ο χρόνος περαίωσης οριζόταν σε 24 μήνες! Το έργο δηλαδή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021!

Από τότε βρίσκεται στις παρατάσεις..

Στην επίσημη πλατφόρμα για τα έργα, που τέθηκε σε λειτουργία εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει πλέον το έργο «Ζωτικό- Γέφυρα Μπακόλα». Αναφέρεται ότι έχει ολοκληρωθεί το τμήμα Ζωτικό- Μπεστιά, που ήταν τμήμα του αρχικού έργου (Τύριας- Σιστρούνι) και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2026!

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων..

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει! Τύρια- Σιστρούνι- Γέφυρα Μπακόλα.. 13 χρόνια στην κατασκευή κι άλλα δύο για να… τελειώσει! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Ανασφάλιστα οχήματα: Οι νέοι έλεγχοι και τα πρόστιμα, τι αλλάζει

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Ανασφάλιστα οχήματα: Οι νέοι έλεγχοι και τα πρόστιμα, τι αλλάζει
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα καθώς και για εκείνα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Το νομοσχέδιο αφορά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου καθώς και την εφαρμογή του Κανονισμού 2022/858.

Πρόστιμα και αδρανοποίηση οχημάτων

Το νομοσχέδιο περιέχει, επίσης, μεταξύ άλλων, διατάξεις που αφορούν:
Στη θέσπιση κλιμακωτών προστίμων για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας,
στη διαδικασία αδρανοποίησης και διαγραφής από τα μητρώα οχημάτων,
στην προσαρμογή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών μέσων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που διακινούνται με χρήση τεχνολογίας blockchain,
στη διασαφήνιση των διαδικασιών για την εξαγορά διακατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου.

Επιπρόσθετα, με ειδική διάταξη και κατόπιν διαβουλεύσεων με τις εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων δανείων» (servicers), διευρύνονται τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται πλέον σε αυτούς και οι πολίτες με αναπηρία συνδυαστικά με το εισόδημα και την περιουσία τους.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Με το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή προωθούμε μία μεταρρύθμιση που αφορά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, μία πρωτοβουλία “κοινής λογικής” η οποία αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, ενισχύουμε την ασφάλεια στους δρόμους αυστηροποιώντας παράλληλα τις κυρώσεις όπου χρειάζεται.

Προωθούμε, έτσι, μία μεταρρύθμιση που φέρνει προ των ευθυνών τους τους ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος αλλά και στους υπόλοιπους συνεπείς οδηγούς. Τέλος, με ειδική διάταξη διευρύνουμε τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων συμπολιτών μας συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς πλέον και τα άτομα με αναπηρία, με διευρυμένα όρια εισοδήματος και περιουσίας, κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε ακόμα περισσότερο τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη στην προσπάθεια τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Με το νέο νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα εκπληρώνουμε τη δέσμευση της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει χρονίζουσες αδικίες και στρεβλώσεις στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. Από εδώ και πέρα, τελειώνουμε οριστικά με τα ανασφάλιστα οχήματα και, κυρίως, τελειώνουμε με το χάος που συχνά προκαλείται εξαιτίας τους.

Με μια σειρά μέτρων και κυρίως όμως με την άμεση ψηφιακή διασταύρωση δεδομένων από τις επιμέρους αρμόδιες υπηρεσίες, το νέο νομοσχέδιο βάζει τέρμα στο χάος. Προστατεύει τους πιο αδύναμους καθώς όντας ανασφάλιστοι κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή σε περίπτωση που είναι υπαίτιοι ατυχήματος και απαλλάσσει τους νομοταγείς συμπολίτες μας, οι οποίοι εγκλωβίζονταν σε έναν κυκεώνα διαδικασιών για να αποζημιωθούν στην περίπτωση ατυχήματος με εμπλοκή ανασφάλιστου οχήματος. Η σημερινή απαράδεκτη ασυδοσία, με τα περίπου 500.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς ασφάλεια, με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας ή άλλες οφειλές, πολύ σύντομα θα εκλείψει».

Οι 8 παρεμβάσεις

Πιο αναλυτικά, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 8 παρεμβάσεις που αφορούν σε:

1. Στη διαμόρφωση ενός νέου συστήματος διασταυρώσεων για τον εντοπισμό παραβάσεων προς τις υποχρεώσεις κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων αξιοποιώντας διαφορετικές βάσεις δεδομένων του Δημοσίου για τον εντοπισμό:

ανασφάλιστων οχημάτων,

οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή τις οφειλές που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση μεταβίβασης.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε εξάμηνη βάση από την ΓΓΠΣ με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, από το μητρώο Ασφαλισμένων Οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και του ΤAXISnet.

Εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις, ειδοποιείται ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και ορίζονται τα εξής πρόστιμα:

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,

500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,

250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί.

Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα ένστασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επιβολή του προστίμου. Η ένσταση εξετάζεται από την Αρχή που επιβάλλει το αντίστοιχο πρόστιμό της εντός 30 εργάσιμων ημερών. Σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, τα πρόστιμα διαγράφονται. Εφόσον εντός 10 εργάσιμων ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της επιβολής προστίμου ή της απορριπτικής απόφασης επί της ένστασης, ο ιδιοκτήτης συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του αναφορικά με την ασφάλιση του οχήματος, τα σχετικά πρόστιμα διαγράφονται.

Σημειώνεται ότι, μετά τη διαπίστωση παράβασης διενεργείται εκ νέου ηλεκτρονικός έλεγχος σε διάστημα από 3 έως 12 μήνες από την επιβολή του προστίμου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι τον νέο έλεγχο, αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος τα οποία επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.

2. Στην υιοθέτηση κλιμακωτών προστίμων σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων:

25% επί του τέλους αν καταβληθεί εντός του Ιανουαρίου του επομένου έτους από το έτος καταβολής,

50% επί του τέλους αν καταβληθεί τον Φεβρουάριο,

100% αν καταβληθεί μετά το τέλος Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο δεν μπορεί να υπολείπεται των 30 ευρώ.

3. Στον καθορισμό της διαδικασίας αδρανοποίησης και διαγραφής από τα Μητρώα οχημάτων. Πιο αναλυτικά, τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλισθεί, δεν έχουν υποβληθεί σε ΚΤΕΟ και δεν έχουν καταβληθεί γι’ αυτά τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία 7 έτη, τίθενται σε καθεστώς προσωρινής αδράνειας. Κατόπιν, ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ώστε είτε να προχωρήσουν στην οριστική αδρανοποίηση των οχημάτων και τη διαγραφή τους από τα μητρώα, είτε στη δήλωση ακινησίας τους, είτε, εφόσον προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, στην επανακυκλοφορία τους. Προβλέπεται, επίσης, η συχνότητα των ελέγχων, οι συνέπειες της προσωρινής και οριστικής αδράνειας και οι κυρώσεις για παραβάσεις των σχετικών ρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι:

Διευκολύνεται η διαγραφή οχήματος θανόντος που μπορεί να γίνει χωρίς να έχει μεταβιβαστεί το όχημα στους κληρονόμους.

Σε περίπτωση χρήσης του οχήματος που έχει τεθεί σε οριστική αδράνεια ή έχει διαγραφεί επιβάλλεται στον κάτοχό του πρόστιμο 10000 ευρώ, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα για το έτος εντοπισμού.

Εάν εντοπιστεί σε κυκλοφορία όχημα για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας, είτε εντοπιστεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό, το οποίο έχει δηλωθεί, αίρεται η ακινησία και επιβάλλεται πρόστιμο 10000 ευρώ από την ΑΑΔΕ πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής τους. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος διενεργείται κατόπιν έκδοσης εντολής ελέγχου ή κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων καθώς και μέσω ειδικής εφαρμογής κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων.

Εάν επαναληφθεί η παράβαση εντός πενταετίας το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για 3 έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

4. Στην καθορισμό ενός συνεκτικού πλαισίου για την ασφάλιση οχημάτων- με ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 (L 430) στο εθνικό Δίκαιο που προβλέπει ότι:

Η υποχρέωση του Επικουρικού Κεφαλαίου να αποζημιώνει ζημιωθέντες από αυτοκινητιστικά ατυχήματα καλύπτει πλέον και τις περιπτώσεις, όπου το όχημα που προκάλεσε τη ζημία ήταν ασφαλισμένο, αλλά η ασφαλιστική εταιρεία έχει τεθεί σε ασφαλιστική εκκαθάριση.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο παρέχει αποζημίωση όταν η ασφαλιστική εταιρεία που έχει πτωχεύσει ή έχει τεθεί σε εκκαθάριση εδρεύει σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και προβλέπεται σχετική διαδικασία αναγωγής).

Ισχύει ενιαία μορφή στις βεβαιώσεις ιστορικού αξιώσεων αποζημίωσης τρίτων ώστε να καθίσταται εφικτή η εξακρίβωση της γνησιότητάς τους. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης ασφάλισης για τα αυτοκίνητα.

5. Στην προώθηση των απαραίτητων διατάξεων για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών μέσων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που διακινούνται με χρήση τεχνολογίας blockchain. Στόχος είναι η λήψη εφαρμοστικών μέτρων του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με τις υποδομές της αγοράς τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού («Distributed Ledger Technology» ή «DLT»).

 Προς τον σκοπό αυτό:

διευρύνεται ο ορισμός του χρηματοπιστωτικού μέσου, ώστε να περιλαμβάνει και τα χρηματοπιστωτικά μέσα (μετοχές, ομόλογα κ.λπ.) που διακινούνται μέσω τεχνολογίας blockchain (DLT).

ορίζεται η αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του Κανονισμού 2022/858 για τις επιχειρήσεις επενδύσεων και τα πιστωτικά ιδρύματα που διαχειρίζονται πολυμερείς μηχανισμούς διαπραγμάτευσης DLT.

εισάγονται διατάξεις σχετικά με το πού καταχωρούνται τα χρηματοπιστωτικά μέσα DLT, ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πώς μεταβιβάζονται και πώς συστήνονται εμπράγματα δικαιώματα.

6. Στις αλλαγές της διαδικασίας εξαγοράς διακατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου:

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις υποβολής αίτησης εξαγοράς: Συγκεκριμένα καταργείται η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης (το υφιστάμενο πλαίσιο προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει κτίσμα που έχει ανεγερθεί το αργότερο έως την 31η.12.1991 σε περίπτωση 30ετούς κατοχής και το αργότερο έως την 31η.12.1981 σε περίπτωση 40ετούς κατοχής).

Δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα: Τονίζεται πως σε κάθε περίπτωση δεν τροποποιείται καθόλου, άμεσα ή έμμεσα, η νομοθεσία σε σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Προστίθεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τα πέντε τουλάχιστον χρόνια που προηγούνται, προκειμένου να είναι σαφές ότι οι αιτούντες θεωρούσαν πως το ακίνητο είναι δικό τους.

Τίθεται δεκαήμερη προθεσμία για την ενημέρωση του αιτούντος σε περίπτωση που λείπουν δικαιολογητικά. Η απαίτηση για προσκομιδή αεροφωτογραφιών, καταργείται, καθώς δεν εξετάζεται πλέον η ύπαρξη ή μη ακινήτου.

Επεκτείνεται η δυνατότητα του Δημοσίου να αποφασίσει εξαίρεση από το δικαίωμα εξαγοράς για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Εντός εξαμήνου τα αρμόδια Υπουργεία θα προσδιορίσουν αιτιολογημένα τις περιοχές ή τα ακίνητα που πρέπει να εξαιρεθούν της διαδικασίας εξαγοράς.

Επισπεύδεται η προθεσμία υποβολής της συναίνεσης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου σε 2 μήνες από 3 μήνες, που προβλεπόταν αρχικά.

Το τίμημα εξαγοράς σε ειδικές περιπτώσεις αμφισβήτησης της κυριότητας του δημοσίου ακινήτου διαμορφώνεται με έκπτωση:

50% για αιτούντα που έχει αναγνωρισθεί από πρωτοβάθμιο δικαστήριο ως κύριος του ακινήτου ή που έχει αναγραφεί ως κύριος στις πρώτες κτηματολογικές εγγραφές και έχει ασκηθεί αγωγή από το Δημόσιο ή δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης αγωγής.

70% αν ο αιτών έχει ασκήσει ένδικο μέσο κατά δικαστικής απόφασης για την αναγνώριση της κυριότητας του ακινήτου έως την 31η.12.2022.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για ακίνητο που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες του αιτούντα ή του αρχικού δικαιοπαρόχου ως αποτέλεσμα μαζικής εγκατάστασης πληθυσμιακών ομάδων πριν το 1964. Σε αυτή την περίπτωση το τίμημα αντιστοιχεί στο 20% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Επιπλέον, αναμορφώνεται η Επιτροπή που έχει συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Επιτροπή για την υλοποίηση της εξαγοράς των δημοσίων ακινήτων.

7. Στην αύξηση της διάρκειας της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., από 40 σε 67 έτη από την ημερομηνία υπογραφής της.

8. Στην παράταση των συμβάσεων υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της ΑΑΔΕ που έχουν προσληφθεί προκειμένου να συνεισφέρουν στην υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επιπλέον, παρατείνονται έως 31.12.2025, οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Η παράταση αυτή δεν τις μετατρέπει σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, με πρόσθετες διατάξεις που εισάγει το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι:

Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους servicers, διευρύνονται τα κριτήρια «ευάλωτων οφειλετών» προκειμένου να συμπεριλαμβάνουν και πολίτες με αναπηρία συνδυαστικά με το εισόδημα και την περιουσία τους. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες που αφορούν στην έκδοση της βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη καθώς και το ποσοστό αναπηρίας και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα εισαχθούν στον ορισμό των ευάλωτων οφειλετών.

Αποδίδεται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας η κυριότητα του Στρατοπέδου Μαρκόπουλου στα Χανιά προκειμένου να παραχωρηθεί στη συνέχεια στον Δήμο Χανίων.

Παρατείνεται η εξαίρεση υποχρέωσης προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ από την ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ) προκειμένου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές της.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετά διατηρούν το μισθολογικό τους καθεστώς μετά την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης και έως την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

Για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους που παράλληλα είναι και συνταξιούχοι, δεν υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν στο μισθολογικό καθεστώς τους.
Read More »
Ανασφάλιστα οχήματα: Οι νέοι έλεγχοι και τα πρόστιμα, τι αλλάζει Ανασφάλιστα οχήματα: Οι νέοι έλεγχοι και τα πρόστιμα, τι αλλάζει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Την 1η Ιουλίου οι δημοπρασίες για καντίνες και ξαπλώστρες στο Δρέπανο | Δείτε τα ποσά εκκίνησης

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Την 1η Ιουλίου οι δημοπρασίες για καντίνες και ξαπλώστρες στο Δρέπανο | Δείτε τα ποσά εκκίνησης 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε τους όρους των δημοπρασιών για την εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων στην Παραλία Δρέπανο, για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, θαλάσσιων μέσων αναψυχής και καντινών.
Συνολικά, θα δημοπρατηθούν επτά θέσεις για καντίνες, επτά θέσεις για ομπρέλες και ξαπλώστρες, και μία θέση για θαλάσσια μέσα αναψυχής. 
Η εκμίσθωσης είναι για τρία χρόνια και η διάρκεια θα ισχύει από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026

Δείτε την τιμή εκκίνησης για τις καντίνες, για τις ομπρέλες και ξαπλώστρες και για τα θαλάσσια μέσα.

Θέσεις προς Δημοπρασία

 1. Καντίνες:

  • Θέση ΚΑ: 15 τ.μ.
  • Θέση ΚΒ: 15 τ.μ.
  • Θέση ΚΓ: 15 τ.μ.
  • Θέση ΚΔ: 15 τ.μ.
  • Θέση ΚΕ: 15 τ.μ.
  • Θέση ΚΖ: 15 τ.μ.
  • Θέση ΚΘ: 15 τ.μ.

  Τιμή εκκίνησης: 7.500 ευρώ συνολικά για τρία έτη.

 2. Ομπρέλες και Ξαπλώστρες:

  • Θέση Α: 500 τ.μ.
  • Θέση Β: 500 τ.μ.
  • Θέση Γ: 500 τ.μ.
  • Θέση Δ: 500 τ.μ.
  • Θέση Ε: 400 τ.μ.
  • Θέση Ζ: 500 τ.μ.
  • Θέση Θ: 380 τ.μ.

  Τιμές εκκίνησης:

  • Θέσεις Α, Β, Γ, Δ, Ζ: 4.500 ευρώ συνολικά για τρία έτη.
  • Θέση Ε: 3.600 ευρώ συνολικά για τρία έτη.
  • Θέση Θ: 3.420 ευρώ συνολικά για τρία έτη.
 3. Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής:

  • Θέση ΘΑ1: 35 τ.μ.

  Τιμή εκκίνησης: 2.100 ευρώ συνολικά για τρία έτη.

Τρόπος Διεξαγωγής Δημοπρασίας

Η δημοπρασία θα είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική, και θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου. Οι δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουλίου 2024, και η ώρα θα ανακοινωθεί με διακήρυξη από τον Δήμαρχο ή τον αναπληρωτή του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 - 14:00, ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας στη διεύθυνση www.igoumenitsa.gr.

Διαβάστε επίσης: Γιατί θα υπάρχει μόνο μία καντίνα φέτος στο Μακρυγιάλι | Δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί

Read More »
Την 1η Ιουλίου οι δημοπρασίες για καντίνες και ξαπλώστρες στο Δρέπανο | Δείτε τα ποσά εκκίνησης Την 1η Ιουλίου οι δημοπρασίες για καντίνες και ξαπλώστρες στο Δρέπανο | Δείτε τα ποσά εκκίνησης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου σε τακτική συνεδρίαση στις 14 Ιουνίου 2024

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου σε τακτική συνεδρίαση στις 14 Ιουνίου 2024
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση , που θα διεξαχθεί , ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ , στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στις 14 Ιουνίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00΄,για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ 1ο Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2024.

ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση Απολογισμού οικ. έτους 2023 του ΝΠΔΔ «ΑΡΩΓΗ»

ΘΕΜΑ 3ο Εισήγηση στο Δ.Σ για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 4ο Εισήγηση στο Δ.Σ για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 5ο Χορήγηση 4ης παράταση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της σύμβασης του έργου : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ »

ΘΕΜΑ 6ο Χορήγηση 6ης παράτασης του έργου :
«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 7ο Χορήγηση 1ης παράτασης εκτέλεσης της σύμβασης Υπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος οργάνωσης και τεκμηρίωσης “πολυχώρου” κτιρίου Βούλγαρη» Υποέργο 3, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης».

ΘΕΜΑ 8ο Υποβολή πρότασης του Δήμου Σουλίου στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών» για ένταξη και χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας «2.4 Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α’ ΚΑΙ Β’ ΒΑΘΜΟΥ_VI».

ΘΕΜΑ 9ο Αποδοχή παράτασης προσφοράς του οικονομικού φορέα «ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε.» για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή στίβου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 49 Προκρίτων Παραμυθίας» και κήρυξή του ως προσωρινού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 10ο Περί διαγραφής οφειλών ύδρευσης.

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση πρακτικών επαναληπτικής δημοπρασίας αγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στο Δήμο Σουλίου.

ΘΕΜΑ 13ο Εξειδίκευση πιστώσεων προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2024.

ΘΕΜΑ 14ο Εξειδίκευση πίστωσης για επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων.

ΘΕΜΑ 15ο Αποδοχή δωρεάς – Εισήγηση στο Δ.Σ για τοποθέτηση προτομής στον ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Ο Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Δ.Ε
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Z. ΝΤΑΝΗΣ
Read More »
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου σε τακτική συνεδρίαση στις 14 Ιουνίου 2024 Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου σε τακτική συνεδρίαση στις 14 Ιουνίου 2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων αποκτά η Ήπειρος

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων αποκτά η Ήπειρος
Την δική της διαδικτυακή πλατφόρμα αποκτά η Ήπειρος με δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του κοινού και όλων των αρμόδιων φορέων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η «Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης κοινού και Ο.Τ.Α. για πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Ήπειρο», δημιουργείται από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας- Κλιματολογίας του Τμήματος Φυσικής και από το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος». Ξεκίνησε το 2020 και ήδη παρέχει πληροφορίες για εξελισσόμενα και επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά εντοπίζονται από μετεωρολογικούς δορυφόρους, σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το αντικείμενο του Έργου ήταν η ανάπτυξη και αδιάλειπτη λειτουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας (εφαρμογής) έγκαιρης ενημέρωσης και αυτοματοποιημένης προειδοποίησης του κοινού και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) για έντονα καιρικά φαινόμενα όταν αυτά εκδηλώνονται στην περιοχή της Ηπείρου.

Η εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα παρέχει πληροφορία για τον εντοπισμό σε σχεδόν πραγματικό χρόνο (realtime) έντονων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα έντονων βροχοπτώσεων (κυρίως των προερχόμενων από καταιγιδοφόρα νέφη), χαλαζόπτωσης και επεισοδίων μεταφοράς ερημικής σκόνης.

Ειδικότερα για την περίπτωση των έντονων βροχοπτώσεων παρέχει και προγνωστική πληροφορία για την επικείμενη εκδήλωσή τους εντός της προσεχούςώρας. Η ιδιαιτερότητα και καινοτομία αυτής της πλατφόρμας είναι ότι παρέχει παρατήρηση και βραχεία πρόγνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, που επιτυγχάνονται με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και ενός αλγορίθμου, ο οποίος εφαρμόζεται σε πραγματικού χρόνου δορυφορικές μετρήσεις φυσικών παραμέτρων των νεφών.

Ως εκ τούτου, τα προϊόντα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι διαφορετικά από τα κλασικά προϊόντα πρόγνωσης, τα οποία προκύπτουν από αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού, και αυτό συνιστά μια σημαντική καινοτομία για την περιοχή της Ηπείρου.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά σε κάθε ενδιαφερόμενο, στη διεύθυνση https://nowcast.physics.uoi.gr/, ενώ οι επισκέπτες/χρήστες μπορούν να εγγράφονται ώστε να λαμβάνουν αυτοματοποιημένα, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), μηνύματα για την εκδήλωση έντονων φαινομένων στις περιοχές που τους ενδιαφέρουν και τις οποίες μπορούν να ορίσουν στην εφαρμογή.

Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων, εντός του Ιουνίου, θα διοργανωθεί ημερίδα, ανοικτή στο ευρύ κοινό, στην οποία θα παρουσιασθεί το έργο και θα εξηγηθεί ο τρόπος χρήσης της πλατφόρμας.

Read More »
Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων αποκτά η Ήπειρος Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων αποκτά η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά για την λήξη της σχολικής χρονιάς

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά για την λήξη της σχολικής χρονιάς


Read More »
Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά για την λήξη της σχολικής χρονιάς Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά για την λήξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Αγροτικό αυτοκίνητο κατέληξε μέσα σε κατάστημα

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Αγροτικό αυτοκίνητο κατέληξε μέσα σε κατάστημα


Μέσα σε κατάστημα το οποίο δεν βρίσκεται σε λειτουργία κατέληξε ένα φορτηγάκι με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.

Το ατύχημα έγινε στην διασταύρωση των οδών Ευαγγελίδη και Σούτσου. Ο οδηγός για λόγους που δεν είναι γνωστοί έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του, να πέσει πάνω στη βιτρίνα του καταστήματος και να ακινητοποιηθεί στη συνέχεια.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ευτύχημα ήταν ότι αποφεύχθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού όπως και πιθανός τραυματισμός διερχόμενων πεζών.

Read More »
Αγροτικό αυτοκίνητο κατέληξε μέσα σε κατάστημα Αγροτικό αυτοκίνητο κατέληξε μέσα σε κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Έρχεται 6ήμερη εργασία από 1η Ιουλίου – Ποιους αφορά, πώς θα πληρώνονται

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Έρχεται 6ήμερη εργασία από 1η Ιουλίου – Ποιους αφορά, πώς θα πληρώνονται
Η εφαρμογή της εξαήμερης απασχόλησης θα συνδυαστεί με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και την λειτουργία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Αρχίζει η εξαήμερη εργασία από 1η Ιουλίου

Αφορά:

Α) Επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας με το σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών

Β) Επιχειρήσεις – εκμεταλλεύσεις που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, μπορούν να εργαστούν εξαήμερο με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Οι προϋποθέσεις

1) Υποχρεωτική προδήλωση στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

2) Πρόσκληση του εργοδότη (διευθυντικό δικαίωμα) προς τους εργαζόμενους για εργασία την 6η ημέρα

3) Δήλωση και απόδειξη ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας του αιφνίδιου και εξαιρετικού φόρτου εργασίας

4) Aπαγόρευση απασχόλησης με υπερεργασία ή υπερωρία κατά την 6η ημέρα και απασχόληση κατ’ ανώτατο όριο τις 8 ώρες

5) Προσαυξημένο κατά 40% το ημερομίσθιο για την έκτη ημέρα απασχόλησης

*Αν είναι Κυριακή ή επίσημη αργία επιπλέον προσαύξηση 75%

6.) ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό

7.) Απαγορεύεται η εφαρμογή σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που έχουν νυχτερινές βάρδιες από 12 το βράδυ έως 6 το πρωί και εργάζονται 5ήμερο

8.) ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΡΗΤΑ οι εργαζόμενοι σε Ο.Τ.Α, Δ.Ο.Υ., Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Δ.Α.Π. και άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που σχετίζονται με εργασίες που εξυπηρετούν το κοινό

Εργασία κατά την ημέρα Κυριακή

Α) Εκπαιδευτικά κέντρα πιλότων, πληρωμάτων και τεχνικών αεροσκαφών

Β) Βιομηχανία τροφίμων

Γ) Εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, παραγωγής αναψυκτικών με παρασκευή προϊόντων εμφιάλωσής τους

Δ) Οργάνωσης συνεδρίων

Ε) Καλλιέργειας θερμοκηπίων με παρασκευή και συσκευασία προϊόντων θερμοκηπίου
Read More »
Έρχεται 6ήμερη εργασία από 1η Ιουλίου – Ποιους αφορά, πώς θα πληρώνονται Έρχεται 6ήμερη εργασία από 1η Ιουλίου – Ποιους αφορά, πώς θα πληρώνονται Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων
Μετά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το οποίο σήμερα και αύριο αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιο, που εξέδωσε χθες, απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12:00-17:00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο, για την αποφυγή των φαινομένων θερμικής καταπόνησης των εργαζόμενων, υπό συνθήκες καύσωνα.

Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων της διάταξης επιβάλλεται στην επιχείρηση από την Επιθεώρηση Εργασίας χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την από 3 Ιουνίου του 2024 (αριθ. πρωτ. 34666) σχετική εγκύκλιο «πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα εγκύκλιο, που δημοσιεύθηκε, προβλέπονται τα εξής:

Υποχρεωτική παύση εργασιών

α) Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται κυρίως στην Αττική, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Θεσσαλία, που, σύμφωνα με το από 10/06/2024 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα 12:00-17:00, τις ημέρες Τρίτη 11/6/2024, Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024, σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο.

Ενδεικτικά, αναφερόμενες εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery) κ.λπ., όταν η θερμοκρασία είναι ίση ή ανώτερη των 40 βαθμών Κελσίου.

β) Ειδικά, για εργασίες σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη η υποχρέωση του ανωτέρω εδαφίου ισχύει για θερμοκρασία που να διαμορφώνεται σε τιμή άνω των 38 βαθμών.

γ) Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο της παύσης εργασιών διανομής, μπορεί να διατηρείται ενεργή η επιλογή της παραγγελιοληψίας με παραλαβή του χρήστη απευθείας από το κατάστημα (takeaway), καθώς και ενδεχόμενη δυνατότητα να εκτελείται διανομή με οχήματα ιδιωτικής χρήσης, εκτός των δικύκλων και λοιπών μέσων του προηγούμενου εδαφίου, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 του Ν. 2696/1999, υπό ειδικότερους όρους ή προϋποθέσεις, εφόσον διαθέτουν κλιματισμό.

δ) Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε οικονομικές δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών και της κοινής ωφέλειας (υγειονομικές μονάδες, ύδρευση, ηλεκτρισμός, αεροπορικές μεταφορές, handling, θαλάσσιες, χερσαίες και σιδηροδρομικές μεταφορές), υπό την προϋπόθεση της λήψης των λοιπών τεχνικών και οργανωτικών μέτρων της υπ’ αριθμ. 34666/03/06/2024 εγκυκλίου «πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων», συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

ε) Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων της παρούσας διάταξης επιβάλλεται από την Επιθεώρηση Εργασίας χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο της επιχείρησης.

Παροχή τηλεργασίας

Για εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ειδικά δε στις περιπτώσεις έκθεσής τους σε επιβαρυντικές συνθήκες στις περιοχές που, σύμφωνα με το από 10/06/2024 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, δίδεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας, εφόσον είναι εφικτό από τη φύση της εργασίας τους.

Έκτακτα μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης στις περιοχές που, σύμφωνα με το από 10/06/2024 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (κυρίως για Αττική, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Θεσσαλία) και για τη διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησής τους από την εργασία, οι εργοδότες δύνανται να μην καταχωρούν εκ των προτέρων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.
Read More »
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα


Η εταιρεία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ αναζητά Πωλήτριες-Πωλητές και Υπεύθυνο Καταστήματος για την ομάδα που θα στελεχώσει τη λειτουργία νέου καταστήματος καφέ, bakery, snack εντός του Επιβατικού Σταθμού στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Επιθυμητά προσόντα για τη θέση Πωλήτριας-Πωλητή
 • εμπειρία σε αντίστοιχα καταστήματα εστίασης
 • εμπειρία σε παρασκευή καφέ
 • γνώση ψησίματος σφολιατοειδών & προϊόντων ζύμης θα συνεκτιμηθεί
 • γνώση σε κρύα κουζίνα & παρασκευή σάντουιτς θα συνεκτιμηθεί.
Αναζητούμε άτομα υπεύθυνα, με ευχάριστη προσωπικότητα και ευγένεια, επικοινωνιακά και με ικανότητα συνεργασίας με την ομάδα και επαγγελματισμό.

Επιθυμητά προσόντα για τη θέση Υπεύθυνου Καταστήματος
 • εμπειρία σε αντίστοιχη θέση διαχείρισης καταστήματος
 • εμπειρία παρασκευής καφέ, ψησίματος σφολιατοειδών & προϊόντων ζύμης, παρασκευής snacks.
Ο υπεύθυνος καταστήματος θα διαχειρίζεται το προσωπικό, τα υλικά του καταστήματος καθώς και την συνολική και επιμέρους λειτουργία του.
Πρέπει να έχει ικανότητα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, να είναι οργανωτικός, υπεύθυνος και συνεπής, με επαγγελματική σοβαρότητα και εμφάνιση.

Ξένες γλώσσες επιθυμητές.
Προσφέρεται εκπαίδευση, άριστο περιβάλλον εργασίας, εργασία όλο τον χρόνο, ικανοποιητικό πακέτο αποδοχών, δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.
Τα βιογραφικά θα πρέπει να αποστέλλονται στο email careers@minoan.gr με θέμα ΕΣΤΙΑΣΗ MINOAN LINES / θέση για την οποία γίνεται η αίτηση

Read More »
Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα «Hot Jobs»

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
ΔΥΠΑ: Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα «Hot Jobs»

Ξεπέρασαν τις 3.000 οι θέσεις εργασίας που έχουν αναρτηθεί στην καινοτόμο πλατφόρμα «Hot Jobs» στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα dypa.gov.gr/hotjobs τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο να κάνει ακόμα πιο εύκολη και άμεση τη διασύνδεση των πολιτών που ψάχνουν δουλειά με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 3.500 βιογραφικά υποψηφίων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 100 μεγάλες και μεσαίες κυρίως επιχειρήσεις έχουν αναρτήσει στην πλατφόρμα προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων, κυρίως για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πληροφορική, τεχνικά επαγγέλματα, ειδικότητες του τουρισμού και της εστίασης, γραμματειακή υποστήριξη, πωλήσεις και logistics.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που διαθέτουν θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα και δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, φαρμάκων, αλουμινίου, καυσίμων, δομικών υλικών, συσκευασιών, καλλυντικών & υγιεινής, σε χονδρικό και λιανικό εμπόριο, υπεραγορές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ΙΤ, digital marketing και διαφήμιση, καθώς επίσης στον κλάδο τουρισμού και εστίασης και εξυπηρέτησης πελατών.

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να βρουν τις θέσεις στην πλατφόρμα, μέσω των αναρτημένων αγγελιών και του διαδραστικού χάρτη και, στη συνέχεια, να αποστείλουν το βιογραφικό τους, με πληροφορίες για το επίπεδο εκπαίδευσης, την επαγγελματική εμπειρία, αλλά και τις δεξιότητές τους, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να καταχωρίσουν την αγγελία τους για τις κενές θέσεις εργασίας, που διαθέτουν, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία με την επωνυμία της επιχείρησης, τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού, τη διεύθυνση της έδρας, τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο υπεύθυνου, τηλέφωνο και e-mail), τον αριθμό των κενών θέσεων και τις ειδικότητες που αναζητούν.

Η χρήση της πλατφόρμας, που λειτουργεί με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων (GDPR), είναι απλή και η διαδικασία ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να αναρτήσουν θέσεις εργασίας και οι πολίτες που αναζητούν εργασία μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ, εδώ.

Read More »
ΔΥΠΑ: Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα «Hot Jobs» ΔΥΠΑ: Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα «Hot Jobs» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψηRead More »
Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Κοινωνικός Τουρισμός: Κλείνει σε λίγο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στην ΔΥΠΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Κοινωνικός Τουρισμός: Κλείνει σε λίγο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στην ΔΥΠΑ
Κλείνει σε λίγη ώρα (στις 10:00) η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανεξαρτήτως του ΑΦΜ των δικαιούχων, μετά την μικρή παράταση που είχε δοθεί.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί. Φέτος, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

Δικαιούχοι είναι:

• εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή

• ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ κλάδου ανεργίας ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 ή

• άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) ισχύουν διαφορετικά εισοδηματικά κριτήρια, όπως περιγράφονται στην Δημόσια Πρόσκληση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω gov.gr με στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε περιπτώσεις μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες. Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται μέσω gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

 Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos
Read More »
Κοινωνικός Τουρισμός: Κλείνει σε λίγο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στην ΔΥΠΑ Κοινωνικός Τουρισμός: Κλείνει σε λίγο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στην ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

“Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
“Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα
Κορυφώνεται σήμερα η επέλαση του καύσωνα με θερμοκρασίες που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Ηπείρου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Πέμπτη ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι-δυτικοί άνεμοι.

Μετά την επικαιροποίηση της πρόβλεψης και των αναμενόμενων υψηλών θερομoκρασιών οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι αρμόδιοι συνιστούν στους πολίτες αποφυγή μετακινήσεων και εργασιών στο ύπαιθρο για λόγους θερμοπληξίας και προσοχή σε ότι αφορά τις πυρκαγιές.

Με βάση το χάρτη επικινδυνότητας οι νομοί Άρτας και Πρέβεζας βρίσκονται στην κίτρινη ζώνη υψηλού κινδύνου. Στη μεσαία ζώνη βρίσκονται οι νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σε προληπτική απαγόρευση της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και στην απαγόρευση παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας.

Η απόφαση λαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων για την πυροπροστασία και ισχύει κατά τις ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς θα είναι υψηλός, πολύ υψηλός ή σε κατάσταση συναγερμού.

Θα είναι σε εφαρμογή μέχρι και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή ως το τέλος Οκτωβρίου.

Read More »
“Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα “Φλεγόμενη βάτος” η Ήπειρος- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άρτα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Επίδομα ανεργίας: Το σχέδιο για να γίνει κίνητρο για δουλειά

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Επίδομα ανεργίας: Το σχέδιο για να γίνει κίνητρο για δουλειά
Επισπεύδονται οι αλλαγές που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Εργασίας για το επίδομα ανεργίας. Το τελικό σχέδιο είναι έτοιμο και προβλέπει την καταβολή του με αναλογικό σύστημα ώστε όσοι ασφαλίστηκαν και πλήρωσαν εισφορές ανεργίας περισσότερα χρόνια να παίρνουν και υψηλότερο ποσό για κάποιους μήνες.

Το νέο επίδομα θα γίνει κίνητρο για εύρεση απασχόλησης παρά μια παθητική ενίσχυση όπως είναι εδώ και χρόνια. Το στίγμα των αλλαγών το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη (Alpha) μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει το επίδομα ανεργίας "να είναι αντικίνητρο για την εργασία" και ότι "δεν θέλουμε τους ανθρώπους να είναι εθισμένοι σε κάποια επιδόματα, μόνο και μόνο για να μην δουλεύουν".

Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας θα γίνουν αρχικά σε πιλοτικό στάδιο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε ένα πλήθος 10.000 ως 15.000 ανέργων. Θα προηγηθεί η υπουργική απόφαση από το υπουργείο Εργασίας με τα νέα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τα ποσά επιδότησης που σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι έτοιμη ως το τέλος Ιουνίου.

Ο στόχος των παρεμβάσεων είναι το επίδομα να αποτελεί ένα πρόσκαιρο μέσο στήριξης του εισοδήματος και η έμφαση να δοθεί στη γρήγορη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, με παραπάνω έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η πιλοτική εφαρμογή του νέου επιδόματος μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες ως 1 έτος και στη συνέχεια το νέο σύστημα θα νομοθετηθεί για το σύνολο των ανέργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο επίδομα ενδέχεται να αντικαταστήσει το σύστημα επιδότησης που ισχύει σήμερα με όριο τις 400 ημέρες επιδότησης για κάθε 4 χρόνια καθώς θα μπει περιορισμός ως προς τη συχνότητα καταβολής του. Με το ισχύον καθεστώς ένας άνεργος μπορεί να επιδοτηθεί και δυο φορές μέσα στο έτος ενώ με το νέο καθεστώς θα τεθεί όριο στη συχνότητα που σημαίνει ότι οι άνεργοι θα έχουν δικαίωμα επιδότησης αφού περάσει μεγαλύτερο διάστημα απ΄ ό,τι σήμερα ώστε να ενθαρρύνεται ο άνεργος στο να αναζητά εργασία αντί να στηρίζεται στο επίδομα. Ως κίνητρο εργασίας εξετάζεται να παγιωθεί το μέτρο της καταβολής ενός μέρους του επιδόματος όσο πιο γρήγορα βρίσκει δουλειά ο άνεργος.

Το ποσό επιδόματος θα συνδέεται με τις αποδοχές και τα έτη ασφάλισης των εργαζομένων έτσι ώστε όσοι μένουν χωρίς δουλειά έχοντας καταβάλλει εισφορές για πολλά χρόνια εργασίας, να λαμβάνουν επίδομα με ένα έξτρα μπόνους ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Θα υπάρχει το σταθερό ποσό το οποίο θα λαμβάνουν όλοι οι άνεργοι που δικαιούνται επιδότηση. Το σταθερό ποσό θα είναι ίσο με το 55% του εκάστοτε κατώτατου ημερομισθίου όπως τώρα. Επάνω στο σταθερό ποσό θα προστίθεται το "μεταβλητό" επίδομα το οποίο θα το λαμβάνουν όσοι έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

Για παράδειγμα ένας άνεργος που έχει εργαστεί και ασφαλιστεί για 25 έτη θα παίρνει το αυξημένο επίδομα ανεργίας (σταθερό και μεταβλητό ποσό) ενώ άνεργος με δυο χρόνια ασφάλισης θα παίρνει μόνον το βασικό επίδομα.

Σήμερα το βασικό επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 509,75 ευρώ τον μήνα και το ημερήσιο επίδομα σε 20,39 ευρώ.

Με το σχέδιο των αλλαγών και προκειμένου οι άνεργοι να μην μένουν για πολλούς μήνες στο επίδομα, εξετάζεται κατά τους τρείς πρώτους μήνες να καταβάλλεται μεγαλύτερο ποσό και σταδιακά να μειώνεται. Αν για παράδειγμα ένας άνεργος δικαιούται εξάμηνη επιδότηση με συνολικό βασικό επίδομα 3.060 ευρώ, θα παίρνει για τους τρείς πρώτους μήνες 650 ευρώ και για τους άλλους τρείς μήνες 360 ευρώ. Στο σύνολο θα έχει πάρει 3.060 ευρώ, αλλά τα πιο πολλά στην αρχή και τα λιγότερα προς το τέλος της επιδότησης.

Το μπόνους από το μεταβλητό επίδομα μπορεί είναι έως και 20% ή 30% του μισθού που είχε ο εργαζόμενος ενώ θα υπάρχει και ένα ανώτατο πλαφόν ώστε το άθροισμα των δυο ποσών επιδόματος (σταθερό+μεταβλητό) να μην ξεπερνά τα 1.000, ή 1.100 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο.

Μετά το τρίμηνο θα μειώνεται το βασικό επίδομα ενώ θα μένει το μπόνους.

Σήμερα όλοι ανεξαιρέτως άνεργοι που παίρνουν επίδομα από τη ΔΥΠΑ, λαμβάνουν το ίδιο ποσό των 509,75 ευρώ τον μήνα είτε πλήρωσαν εισφορές υπέρ ανεργίας για 35 χρόνια, είτε για 1 χρόνο.

Για παράδειγμα εργαζόμενος για 35 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτός, με μέσο όρο αποδοχών 3.000 ευρώ, έχει πληρώσει κατά μέσο όρο 50.000 ευρώ σε εισφορές ανεργίας (δικές του και του εργοδότη). Αντίστοιχα, ένας εργαζόμενος με μισθό 830 ευρώ που συμπληρώνει 2 χρόνια εργασίας έχει καταβάλλει περίπου 800 ευρώ εισφορές υπέρ ανεργίας. Με το καθεστώς επιδότησης που ισχύει σήμερα και οι δυο εργαζόμενοι αν μείνουν άνεργοι θα πάρουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με 509,75ευρώ μηνιαίως.

Με το νέο σύστημα, ο εργαζόμενος που έχει μισθό 3.000 ευρώ και εισφορές 35ετίας υπέρ ανεργίας θα επιδοτηθεί για ανεργία με 509,75 ευρώ (σταθερό ποσό) και με ένα επιπλέον ποσό (μεταβλητό) στο 20% του μισθού του, που σημαίνει ότι η συνολική επιδότηση λόγω ανεργίας θα είναι γύρω στα 1.100 ευρώ.
Read More »
Επίδομα ανεργίας: Το σχέδιο για να γίνει κίνητρο για δουλειά Επίδομα ανεργίας: Το σχέδιο για να γίνει κίνητρο για δουλειά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Διορθώσεις» στον τρόπο φορολόγησης φέρνουν οι κάλπες

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Διορθώσεις» στον τρόπο φορολόγησης φέρνουν οι κάλπες
«Παράθυρο» επιμέρους διορθώσεων στον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών άφησε χθες ο πρωθυπουργός. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι ο πυρήνας του νέου συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών δεν θα αλλάξει. «Θα έχουμε μόνο επιμέρους διορθώσεις, αν υπάρχουν κάποιες κατάφορες αδικίες, τις οποίες θα δούμε τώρα στην πορεία. Αλλαγή στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μας δεν θα υπάρξει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων να βρίσκεται στα μέσα της διαδικασίας, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, περισσότεροι από 75.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν λάβει τα πρώτα εκκαθαριστικά με τον φόρο.

Ωστόσο ελάχιστοι από αυτούς έχουν αποφασίσει να υποστούν τον φορολογικό έλεγχο, που μπορεί να φτάσει σε βάθος 5ετίας, προκειμένου να αποδείξουν ότι το πραγματικό τους εισόδημα είναι μικρότερο από το τεκμαρτό.

Εισοδήματα πάνω από το τεκμήριο

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 75.166 ελεύθεροι επαγγελματίες (σε σύνολο περίπου 730.000) έχουν υποβάλλει τις φορολογικές τους δηλώσεις. Από αυτούς οι 37.943 εμπίπτουν στο τεκμήριο ενώ οι υπόλοιποι, σχεδόν οι μισοί, έχουν δηλώσει μόνοι τους εισοδήματα πάνω από το τεκμήριο. Από τις 75.166 ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν υποβάλλει δήλωση, οι 255 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αμφισβητήσουν το φόρο που τους έχει βεβαιωθεί. Από αυτούς οι 24 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για την διεξαγωγή του ελέγχου που φτάνει σε βάθος 5ετίας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,3 τοις χιλίοις στο σύνολο των επαγγελματιών.

Σημειώνεται ότι το αίτημα ελέγχου δεν ακυρώνει απευθείας το εκκαθαριστικό με τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος και του φόρου. Η βεβαίωση του φόρου γεννά υποχρέωση εξόφλησής του, με ότι συνεπάγεται η εκπρόθεσμη πληρωμή του. Ο έλεγχος θα «τρέξει» εντός του χρονικού διαστήματος που θα καθοριστεί και εφόσον αποδειχθεί ότι το πραγματικό εισόδημα είναι μικρότερο, θα γίνει νέα εκκαθάριση.

Σε περίπτωση που από τον έλεγχο των στοιχείων που έχει προσκομίσει ο φορολογούμενος αποδειχθεί ότι το πραγματικό του εισόδημα είναι μικρότερο από το τεκμαρτό θα ακυρωθεί ο αρχικός λογαριασμός και θα γίνει νέα εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης για τον υπολογισμό του φόρου που πρέπει να καταβληθεί. Μέχρι την ετυμηγορία της φορολογικής διοίκησης, οι μηνιαίες δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος είναι απαιτητές και εάν προκύψει τελικά δικαίωση του φορολογουμένου θα γίνεται συμψηφισμός με τα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 17 του μηνός ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες και επαγγελματοβιοτέχνες προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του φορολογικού νόμου και ειδικά κατά του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

Αλλά και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «η φορολογία δεν είναι κάτι στατικό, δεν υπάρχει σύστημα που θα ισχύει για δεκαετίες. Τα πράγματα εξελίσσονται, οι πρωτοβουλίες για ψηφιακές συναλλαγές προχωρούν και το σύστημα αυτό όπως είχαμε πει δεν θα μείνει για πάντα. Αλλά θα πρέπει να σκεφτεί κανείς, όταν προχωρήσουν οι νέες τεχνολογίες και έχουμε πλήρη αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, οπότε θα γίνεται μια πιο κοντινή στην πραγματικότητα αποτίμηση των εσόδων, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή για κάποιους από αυτούς».

Η
διαδικασία

Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον φόρο και το τεκμαρτό εισόδημα είτε δηλώνοντας ότι το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος ήταν χαμηλότερο λόγω νοσηλείας, στρατιωτικής θητείας ή άλλων αντικειμενικών λόγων είτε υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι μικρότερα από τα τεκμαρτά. Στην δεύτερη περίπτωση όμως θα πρέπει να περάσουν από εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο.

Ανάλογα λοιπόν με το λόγο αμφισβήτησης, προβλέπονται ότι:Ο φορολογούμενος πρέπει να δηλώσει στην εμπρόθεσμη φορολογική του δήλωσή ότι επιθυμεί να αμφισβητήσει το ελάχιστο εισόδημα, ζητώντας τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου (κωδικοί 443-444 του Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος)
Εφόσον έχει ήδη συμπληρώσει τον σχετικό κωδικό στο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, πρέπει, το αργότερο εντός προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης, να συμπληρώσει ερωτηματολόγιο με την περιουσιακή του κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης του ιδίου, της/του συζύγου/ΜΣΣ και των προστατευόμενων μελών, τα οποία θα αξιολογηθούν κατά τον φορολογικό έλεγχο.

Τα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν

Στο ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνεται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποκαλύψει στην εφορία στοιχεία για:
-Τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς ή επαγγελματικούς)
-Επενδύσεις/συμμετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό
-Αν μισθώνει τραπεζική θυρίδα
-Επενδύσεις σε έργα τέχνης, τιμαλφή, συλλογές
-Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη
-Διαθέσιμα μετρητά
-Διαθέσιμα κρυπτονομίσματα
-Αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για κύρια, εξοχική και δευτερεύουσα κατοικία καθώς και δαπάνες και ρεύμα και νερό
-Λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας
-Χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες
-Ασφάλιση αυτοκινήτων και δίτροχων
-Ασφαλιστικό πρόγραμμα ζωής, υγείας, συνταξιοδότησης, θανάτου κλπ
-Ασφαλιστικά συμβόλαια κατοικιών
-Δαπάνες σε σχολεία, φροντιστήρια, αθλοπαιδιές, διατροφή
-Ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό.
-Κατά τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου ο φορολογούμενος υποχρεούται να προσκομίσει οποιοδήποτε διαθέσιμο αποδεικτικό στοιχείο για τη διακρίβωση της ορθότητας και της ακρίβειας των αναφερόμενων στο ερωτηματολόγιο.

Μάλιστα ο φορολογούμενος ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα για το δικαίωμα της Φορολογικής Διοίκησης να προσδιορίσει το εισόδημά του με βάση κάθε διαθέσιμο στοιχείο ή με έμμεσες μεθόδους ελέγχου και να επεκτείνει τον έλεγχο σε προγενέστερα φορολογικά έτη ή/και λοιπές φορολογίες ή άλλα φορολογικά αντικείμενα ιδίως σε περίπτωση που οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική οικονομική του κατάσταση.

Για να προχωρήσει η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση εμπρόθεσμα. Ο έλεγχος διενεργείται εντός 12 μηνών από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου.
Read More »
Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Διορθώσεις» στον τρόπο φορολόγησης φέρνουν οι κάλπες Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Διορθώσεις» στον τρόπο φορολόγησης φέρνουν οι κάλπες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Μοναδικές προσφορές από την Elektrostore24.gr

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Μοναδικές προσφορές από την Elektrostore24.gr

Read More »
Μοναδικές προσφορές από την Elektrostore24.gr Μοναδικές προσφορές από την Elektrostore24.gr Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Tο πλήρες πρόγραμμα του Festival Παραμυθιάς

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024
Tο πλήρες πρόγραμμα του Festival Παραμυθιάς


Mε Κωστή Μαραβέγια, Κώστα Χατζή, Ελπίδα, Αλέξανδρο Τσουβέλα, Λευτέρη Ελευθερίου, Μπέσσυ Μάλφα, Γιώργο Γιαννόπουλο, Θανάση Κουρλαμπά, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, κ.α.

Ο δήμος Σουλίου παρουσιάζει: 
Festival Παραμυθιάς 2024 15 – 31 Ιουλίου, με Κωστή Μαραβέγια, Κώστα Χατζή, Ελπίδα, Αλέξανδρο Τσουβέλα, Λευτέρη Ελευθερίου, Μπέσσυ Μάλφα, Γιώργο Γιαννόπουλο, Θανάση Κουρλαμπά, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, κ.α.
Σας προσκαλούμε στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσπρωτίας από τις 15 έως τις 31 Ιουλίου 2024. Ένας μαγευτικός χώρος μέσα στο δάσος, η Κατασκήνωση Παραμυθιάς, διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους, αλλά και τη Θερινή Ακαδημία Θέατρου, που ιδρύεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τη Σχολή Θεάτρου Τεχνών Εκατό.
Ελάτε να περπατήσουμε στα μονοπάτια της μυθολογίας μας, να επισκεφθούμε τον Αχέροντα ποταμό και να γνωρίσουμε την ιστορία του Σουλίου.
Ελάτε στο ταξίδι.

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Θανάσης Ζ. Ντάνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

• Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024: Συναυλία – Κώστας Χατζής και Ελπίδα


• Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024: «Αν Ακούσεις Τα Παιδιά» – Λευτέρης Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος


• Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024: Αλέξανδρος Τσουβέλας – Stand up Comedy


• Κυριακή 21 Ιουλίου 2024: Θέατρο, «Ο ΕΛΕΦΑΣ». Μπέσσυ Μάλφα, Γιώργος Γιαννόπουλος, κ.α


• Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024: Θέατρο «’Όνειρο σε Εγρήγορση» – Παρουσίαση των εργασιών της “Ακαδημίας Θεάτρου”


• Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Συναυλία, Κωστής Μαραβέγιας Live


• Κυριακή 28 Ιουλίου 2024: Θέατρο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» – Αθηναϊκές Μαριονέττες


• Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 : Θέατρο «Ο Θάνατος του Ιβάν Iλίτς» – Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γαλίτης


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

Φυσικά σημεία προπώλησης:
Παραμυθιά, Καφετέρια Άμετρον, Κων. Καραμανλη
Παραμυθιά, Πρακτορείο εφημερίδων Νίκου Κώτση, πεζόδρομος
Παραμυθιά, Κατασκήνωση Παραμυθιάς, ταμείο Festival
Ηγουμενίτσα, Βιλιοπωλείο Μητσέλου Κωνσταντίνα, Κύπρου 8
Ηγουμενίτσα, Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμο Πάσχου Δημήτρη, Κρυστάλλη 3Β


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
https://dimossouliou.gov.gr/category/paramythias-festival/

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δημαρχείο: 2666360100
Festival: 6932442991

Email επικοινωνίας:
Festival: info@paramythiafest.gr
Ακαδημία Θεάτρου: workshop@paramythiafest.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Δήμαρχος Θανάσης Ζ. Ντάνης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Μακρίδης
Αν. Καλ. Διευθυντής: Παύλος Εμμανουηλίδης
Γενική Διεύθυνση: Μάγια Πολιτάκη
Οργάνωση παραγωγής: Παντελής Βατουσιάδης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξανδρος Κοντός
Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντιγόνη Φίλη
Πρόεδρος τοπικού Παραμυθιάς Ιφιγένεια Ζoρκάδη
Ενεργοί πολίτες Λάμπρος Λιάκος
Ενεργοί πολίτες Μαίρη Χρήστου
Ενεργοί πολίτες Λαμπρίνα Παπά
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»
Πρόεδρος ΙΜΚ: Ξένια Καλδάρα
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ»: Χάρης Τζωρτζάκης

Xορηγοί Επικοινωνίας: 
thespro.gr
Paramythia-online.gr
Read More »
Tο πλήρες πρόγραμμα του Festival Παραμυθιάς Tο πλήρες πρόγραμμα του Festival Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024 Rating: 5

Σελίδες