Φωτιά σε χόρτα δίπλα από τον περιφερειακό Γ. Γεννηματά στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Φωτιά σε χόρτα δίπλα από τον περιφερειακό Γ. Γεννηματά στην ΠαραμυθιάΦωτιά ξέσπασε  μετα τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, σε έκταση με χόρτα δίπλα από το περιφερειακό Γεννηματά στην Παραμυθιά, στο ύψος ανάμεσα από το Κέντρο Υγείας και το Κοιμητήριο της πόλης.

Κινητοποιήθηκαν δυο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθίας, με συνολικά 4 υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς επενέβησαν άμεσα κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι και έσβησαν την φωτιά.

Πιθανολογείται πως η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο διερχομένου οδηγού.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα η Θεσπρωτία βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της πολιτικής προστασίας.
Read More »
Φωτιά σε χόρτα δίπλα από τον περιφερειακό Γ. Γεννηματά στην Παραμυθιά Φωτιά σε χόρτα δίπλα από τον περιφερειακό Γ. Γεννηματά στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Ηγουμενίτσα


Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα. 
Ο πρώτος σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 9,7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Ηγουμενίτσα και σημειώθηκε στις 21:09:35 της 14ης Ιουνίου 2024 και είχε ένταση 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. 
Ο δεύτερος σεισμός είχε επίκεντρο 8,1 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Ηγουμενίτσα και σημειώθηκε στις 21:39:12, με ένταση 1,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Read More »
Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Ηγουμενίτσα Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα


Η πολιτική πορεία του Βασίλη Γιόγιακα είναι αξιοσημείωτη. Από Νομάρχης σε υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας και τελικά βουλευτής.
Ο Γιόγιακας εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων το 2015 και από τότε έχει αναδειχθεί στον απόλυτο κυρίαρχο του γαλάζιου στρατοπέδου στη Θεσπρωτία. 
Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γιόγιακας έχει δείξει αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, ενώ παράλληλα δεν έχει διστάσει να έρθει και σε αντίθεση με κάποιες αποφάσεις του. 
Επιπλέον, η εμπειρία του ως ιατρός πριν την είσοδό του στην πολιτική του έδωσε τη δυνατότητα να κατανοεί σε βάθος τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιόπιστους και γνώστες πολιτικούς σε αυτόν τον τομέα. 

Από το 2015, η Νέα Δημοκρατία με τον Βασίλη Γιόγιακα, έχει διατηρήσει ισχυρή παρουσία στο νομό Θεσπρωτίας, με τα ποσοστά της να είναι σταθερά υψηλά. 

Συγκεκριμένα:
 • Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η Νέα Δημοκρατία έλαβε περίπου 37.61% των ψήφων στη Θεσπρωτία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τοπικά και τη δεύτερη πανελλαδικά.
 • Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 (που διεξήχθησαν με λίστα), το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μειώθηκε σε 28,33%, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στη Θεσπρωτία όπως και πανελλαδικά.
 • Στις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία σημείωσε σημαντική άνοδο, κατακτώντας το 41,14% των ψήφων στη Θεσπρωτία και διατηρώντας την πρώτη θέση τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.
 • Στις εκλογές του Μαϊου του 2023, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ανήλθε σε περίπου 42,66%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Θεσπρωτίας στο κόμμα και στον ίδιο τον Βασίλη Γιόγιακα. Το κόμμα διατήρησε την πρώτη θέση και πάλι τόσο στη Θεσπρωτία όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Το ίδιο περίπου αποτέλεσμα υπήρξε και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 όπου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε στη Θεσπρωτία το 43,33% διατηρώντας την πρώτη θέση τόσο στη Θεσπρωτίας όσο και πανελλαδικά.
Παρά την επιτυχημένη του πορεία και την αφοσίωση του στο έργο του, είναι άδικο που ο Βασίλης Γιόγιακας δεν συμπεριλήφθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα του 2023. 
Η εμπειρία του ως γιατρός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του τομέα της υγείας σε εθνικό επίπεδο. 
Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσπρωτία είναι πλέον μονοεδρική περιφέρεια, γεγονός που καθιστά την εκπροσώπηση της περιοχής ακόμη πιο σημαντική. 
Υπάρχει η πιθανότητα ο Γιόγιακας να πλήρωσε το πολιτικό κόστος για την αρνητική του ψήφο στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μια απόφαση που μπορεί να τον έφερε σε δύσκολη θέση εντός του κόμματος και να επηρέασε τη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 
Η στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα αντανακλά τις αξίες και τις αρχές του, ωστόσο κάποιοι εντός του κόμματος δεν την είχαν δει με καλό μάτι.
Η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι άδικη, δεδομένης της σημαντικής συνεισφοράς του και της βαθιάς κατανόησης των ζητημάτων υγείας. 
Παρά τα εμπόδια, ο Βασίλης Γιόγιακας παραμένει αφοσιωμένος στις αρχές του κόμματος, συνεχίζοντας να αγωνίζεται για το καλό των πολιτών της Θεσπρωτίας και της Ελλάδας, προσπαθώντας να κάνει τη φωνή των πολιτών της Θεσπρωτίας να ακουστεί στα κέντρα εξουσίας.
Read More »
Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα Η συνεισφορά του Γιόγιακα στη ΝΔ και η μη συμπερίληψή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Καλωσορίσατε στο Tsanis Estate

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Καλωσορίσατε στο Tsanis Estate


Το Tsanis Estate είναι η ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας στη Θεσπρωτία , προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει άνεση, πολυτέλεια και φυσική ομορφιά. 
Με θέα στο μαγευτικό βουνό και εύκολη πρόσβαση στις τοπικές φυσικές ομορφιές, το κατάλυμα μας είναι το απόλυτο καταφύγιο για χαλάρωση και αναζωογόνηση.


Υπέροχες Εγκαταστάσεις
Στο Tsanis Estate μπορείτε να απολαύσετε την εποχική εξωτερική πισίνα μας, να χαλαρώσετε στον καταπράσινο κήπο ή να περάσετε ευχάριστες στιγμές στον κοινόχρηστο χώρο lounge, τη βεράντα ή το μπαρ μας. Παρέχουμε δωρεάν WiFi και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτησή σας.


Ανέσεις Δωματίων
Τα δωμάτιά μας είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό και διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα με τραπεζαρία, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με ντους, δωρεάν προϊόντα μπάνιου και στεγνωτήρα μαλλιών. Επιπλέον, κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει ψυγείο, καφετιέρα και ηλεκτρικό βραστήρα.


Επιπλέον Παροχές
Για τους μικρούς μας φίλους, διαθέτουμε παιδική χαρά, ενώ μπορείτε να απολαύσετε μπάρμπεκιου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι παροχές μας θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη και θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.


Τοποθεσία και Πρόσβαση
Το Tsanis Estate βρίσκεται στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας μόλις 5,9 χλμ από τον Υδροβιότοπο Καλοδικίου, ενώ το Νεκρομαντείο του Αχέροντα απέχει 16 χλμ. 
Επιπλέον, το Tsanis Estate βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα μαγευτικά Σύβοτα, την πανέμορφη Πάργα και τις φημισμένες πηγές του Αχέροντα. 
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο Ακτίου, σε απόσταση 63 χλμ από την επιχείρησή μας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες μας.

Μεταφορές
Το Tsanis Estate προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς των πελατών από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και σε τοπικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας άνεση και ευκολία στις μετακινήσεις σας.

Το Tsanis Estate για την ξεχωριστή εκδήλωση σας
Ο υπαίθριος χώρος μας με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το πράσινο, αποτελεί τον τέλειο καμβά για να δημιουργήσετε την μοναδική εκδήλωση σας!
Το ειδυλλιακό περιβάλλον με την απαράμιλλη θέα αιωνόβιων ελαιώνων, θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές για το γάμο, τη βάπτιση ή το party σας.
Με δυνατότητα φιλοξενίας 200 καλεσμένων, ο χώρος μας είναι έτοιμος να μεταμορφωθεί στο ιδανικό σκηνικό για μια εντυπωσιακή δεξίωση.


Ελάτε να απολαύσετε την απόλυτη χαλάρωση και πολυτέλεια στο Tsanis Estate, όπου η φιλοξενία μας θα κάνει τη διαμονή σας αξέχαστη.

Read More »
Καλωσορίσατε στο Tsanis Estate Καλωσορίσατε στο Tsanis Estate Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από
Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών ΜπάσκετΜήνυμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, έστειλαν σήμερα Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογος Εργαζομένων και Εθνική Ομάδα Γυναικών του μπάσκετ, οργανώνοντας δράση αιμοδοσίας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. Η δράση συνδυάστηκε με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή και την επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ του 1987.

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπάσκετ που προετοιμάζεται στα Ιωάννινα, επισκέφτηκε σύσσωμη το Διοικητήριο της Περιφέρειας, στο οποίο την υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Αντιπεριφερειάρχες.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή προετοιμασία στις αθλήτριες και υπογράμμισε τη συμβολή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην επιλογή των Ιωαννίνων για την προετοιμασία τους, ως και για τη διεξαγωγή του Διεθνούς τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη». Πρόσθεσε δε ότι στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου παραμένει η κατασκευή ενός μεγάλου Κλειστού Γηπέδου.

Μηνύματα προς τους πολίτες για συμμετοχή στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλαν (κατά σειρά) οι Αντιπεριφερειάρχες Κων. Κίτσιος, Σταυρούλα Τσιάρα, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πέτρος Πρέκας και η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης κ. Κων. Κίτσιος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους που «με ελεύθερη βούληση, περιοδικά, υπεύθυνα και χωρίς καμία ανταμοιβή προσφέρουν με το αίμα τους ζωή στον κάθε μας συνάνθρωπο». Συνεχίζοντας κάλεσε τους πολίτες που μπορούν να δώσουν αίμα, να πλαισιώσουν τα κινήματα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, προάγοντας τον εθελοντισμό, τον αλτρουισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας κ. Πέτρος Πρέκας, δήλωσε- μεταξύ άλλων- ότι «με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Ε.Ο.Κ. “το μπάσκετ είναι στο αίμα μας”, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας και με τη μεγάλη επιτυχία του Ευρωμπάσκετ του ΄87. Είμαι πολύ μεγάλη μας χαρά για δύο λόγους: Πρώτον γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας {..} και δεύτερον, να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις μέρες του ΄87 που για μας τους παλιότερους ήταν γεμάτη συναισθήματα και χαρά». Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη φιλοξενία της και τις άριστες συνθήκες προετοιμασίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Σταυρούλα Τσιάρα, αφού εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, τόνισε, ότι «ο αθλητισμός είναι υψηλό ιδεώδης και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι οι αθλήτριες έχουν και το πνεύμα του εθελοντισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης, και θα προσφέρουν εκτός από τα βραβεία και τη χαρά της νίκης, θα προσφέρουν στους ασθενείς, σε όσους έχουν ανάγκη μια μονάδα αίματος, μια μονάδα παραγωγών και ζωή. Είναι μια γιορτινή μέρα σήμερα, ευχαριστούμε όλους που δίνουν το αίμα τους, που δίνουν ζωή».

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ελευθερία Ζερβού, ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της τους εθελοντές αιμοδότες, κάνοντας γνωστό ότι «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την περυσινή χρονιά μετάγγισε πάνω από 20.000 προϊόντων αίματος. Αυτά τα προϊόντα, προήλθαν από τους αιμοδότες, οι οποίοι σε καμία στιγμή δεν άφησαν κάποιον άνθρωπο να κινδυνεύσει». Η κ. Ζερβού συνεχίζοντας τόνισε, ακόμη ότι η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στη σημερινή δράση βοηθάει ώστε «να περάσουμε το μήνυμα στη νέα γενιά, η οποία δεν αιμοδοτεί».
Read More »
Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ Μήνυμα – πρόσκληση για συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες από Περιφέρεια Ηπείρου, Σύλλογο Εργαζομένων και Εθνική Γυναικών Μπάσκετ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ :Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ :Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δραστηριοποιείται σε τρείς Περιφέρειες (Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει σε δέκα (10) πόλεις μια σειρά εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα:

Ιωάννινα: Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα και ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του εθελοντή αιμοδότη σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων και την εθελοντική ομάδα Paguristas θα πραγματοποιήσουν δράση προβολής και ενημέρωσης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στην πλατεία Μαβίλη και ώρα 18.00 – 21.00.

Ιωάννινα: Περιπατητικός μέλη και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με συνοδεία μουσικού και θεατρικού δρώμενου και κάλεσμα στον κόσμο. Έναρξη από την Περιφέρεια Ηπείρου 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30 τερματισμός στο θεατράκι Σκάλας και συναυλία με τοπικά συγκροτήματα. Παράλληλα ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θα έχει ενημερωτικά περίπτερα από τις 17.6.24 έως τις 21.6.24 και από τις 25.6.24 έως τις 26.6.24 ώρες 10.00-13.00 με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στην οδό Βλαχλίδη και Μιχαήλ Αγγέλου στον πεζόδρομο.

Ιωάννινα: Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, θα πραγματοποιήσει προβολή ταινίας με θέμα την επανένταξη στα Ιωάννινα (Αύλειος Χώρος Αρχοντικού Πυρσινέλλα) στις 04 Ιουλίου2024 και ώρα:21.00-23.00.

Ιωάννινα:
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, θα πραγματοποιήσει προβολή ταινίας στο Κατάστημα Κράτησης Σταυρακίου Ιωαννίνων στις 12 Ιουνίου 2024 και ώρα:15.00-17.00.

Ιωάννινα:
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, θα βρίσκεται στις 20 Ιουνίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ηγουμενίτσα: Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα βρίσκονται στις 21 Ιουνίου2024 και ώρα:11.00-13.00 με ενημερωτικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Κοζάνη: Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, θα πραγματοποιήσουν μουσική βραδιά με mocktails που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00. Στο σημείο θα βρίσκεται ενημερωτικό περίπτερο, DJ, και μια καντίνα από την οποία θα προσφέρονται δωρεάν τα mocktails.

Κοζάνη:
Ποδοσφαιρικός αγώνας στις 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30-21.00 με ποδοσφαιρικές ομάδες φορέων της πόλης, του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Κοζάνη:
Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, θα βρίσκονται στις 25 Ιουνίου 2024 και ώρα 21.00-23.00 στην ΑΥΛΗ ΑΡΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ με ενημερωτικό περίπτερο για την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προβολή ταινίας.

Γρεβενά:
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στις 18 Ιουνίου 2024 και ώρα:10.00-12.00 με ενημερωτικό περίπτερο για την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Πτολεμαΐδα: Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα στο πάρκο έκτακτων αναγκών στις 20 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00-22.00 με ενημερωτικό περίπτερο για την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προβολή ταινίας.

Φλώρινα: Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, θα βρίσκεται στην περιοχή λαϊκής αγοράς στις 19 Ιουνίου 2024 και ώρα:10.00-12.00 με ενημερωτικό περίπτερο για την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Καστοριά:
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, θα βρίσκεται στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Ιουνίου 2024 και ώρα:18.00-20.00 με ενημερωτικό περίπτερο για την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προβολή ταινίας.

Κέρκυρα: Το Πολυδύναμο Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει βραδιά ζωντανής μουσικής, σε συνεργασία με το συγκρότημα Gypseons και το βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στον χώρο του βιβλιοπωλείου ΠΛΟΥΣ στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη 91. Στον χώρο θα υπάρχει και έντυπο υλικό της μονάδας.

Άρτα:
Το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Ηπείρου με έδρα την Άρτα, θα πραγματοποιήσει σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων τουρνουά ποδοσφαίρου με την συμμετοχή μελών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και διάφορων αθλητικών φορέων της πόλης , το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρες 10.00 – 18.00 στα γήπεδα 5Χ5 στους Άγιους Ανάργυρους στην Άρτα.

Άρτα:
Το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Ηπείρου με έδρα την Άρτα, θα πραγματοποιήσει παρέμβαση καθαριότητας σε παραλία της Κορωνησίας σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων, από μέλη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, εθελοντές, και διάφορους φορείς της πόλης την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.00-13.00.

Κεφαλονιά:
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα την Κεφαλονιά, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συναυλία στις 26 Ιουνίου 2024 στην Πλατεία Ληξουρίου, με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, τον Στέλιο Μαγαλιό και τους Έξω Φρενών. Σημείο συνάντησης το κτίριο της Φιλαρμονική Σχολής Ληξουρίου, Γρ. Λαμπράκη και Π.Σκαρλάτου, Ληξούρι στις 8.15 μ.μ. Θα ακολουθήσει περίπατος με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μέχρι την Πλατεία Ληξουρίου, για την έναρξη της συναυλίας. Παράλληλα στον χώρο θα διατίθενται και mocktails.

Κεφαλονιά:
Ανοιχτή ενημερωτική δράση και δημιουργία πανό με μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου2024 από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ., στην Πλατεία Βαλλιάνου, στο Αργοστόλι.

‘’πάμε μαζί’’ είναι το μήνυμα που στέλνει το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Read More »
ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ :Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ :Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου 
Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη :

-Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου

-Έγκριση Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Σουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2»

-Tροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) Δήμου Σουλίου

-Περί εκμίσθωσης θέσεων στο υπ’ αριθμ. 21 τεμάχιο αγροκτήματος Γλυκής στις όχθες του ποταμού Αχέροντα

-Έγκριση συμφώνου συνεργασίας για την πραγματοποίηση πολιτιστικού φεστιβάλ.

-Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δήμου Σουλίου

-Περί τοποθέτησης προτομής στον ιστορικό χώρο του Σουλίου Πρόταση

-Προταση για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς σε Πυροσβεστική Υπηρεσια

Read More »
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Οι 15 υποψήφιοι για την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Οι 15 υποψήφιοι για την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ
Τους τελικούς πίνακες με τους υποψήφιους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, που προκρίνονται στο γραπτές εξετάσεις, εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για τους πρώτους 15 υποψήφιους που πέρασαν τον γραπτό διαγωνισμό σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), εκ των οποίων οι επτά από αυτούς με την καλύτερη βαθμολογία θα περάσουν στο επόμενο βήμα που είναι η προσωπική συνέντευξη.

Πριν από αυτό το στάδιο όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΑΣΕΠ, θα μεσολαβήσει το διάστημα των ενστάσεων, που είναι πολύ πιθανό να υποβληθούν από όσους «κόπηκαν». Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω πινάκων, από σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 έως και την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Αναφορικά με τους υποδιοικητές, οι τελικές λίστες με όσους περάσουν τον «σκόπελο» της συνέντευξης θα περιλαμβάνει 14 ονόματα καθώς κάθε μια από τις 7 ΥΠΕ έχει 2 υποδιοικητές.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι διοικητές εξετάστηκαν σε τρεις ενότητες Παραγωγικού Συλλογισμού, Επαγωγικού Συλλογισμού και Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων.

Για την 6η ΥΠΕ στην οποία ανήκει και η Ήπειρος οι 15 που προκρίθηκαν είναι:

-Γούλας Δημήτριος του Σπυρίδωνα

-Δέντσικας Γεώργιος του Παναγιώτη

-Καραδήμα Σπυριδούλα του Δημητρίου

-Μπάκος Δημήτριος του Ιωάννη

-Φιλιπποπούλου Ελένη του Παναγιώτη

-Κανταράκη Ελένη του Δημητρίου

-Θεοδωρόπουλος Ηλίας του Θεοδώρου

-Μοσχοβάκης Γεώργιος του Ιωάννη

-Ποπίτσης Αναστάσιος του Βασιλείου

-Χρονάς Άγγελος του Γεωργίου

-Δημητρογιάννης Λάμπρος του Δημητρίου

-Ανδριόπουλος Ιωάννης του Ευστράτιου

-Μαρκοπούλου Γεωργία του Κωνσταντίνου

-Φιλιώτης Νικόλαος του Γεωργίου

-Νικολάου Χρυσούλα του Βασιλείου

 Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Οι 15 υποψήφιοι για την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ Οι 15 υποψήφιοι για την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Λεπτομέρειες από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Λεπτομέρειες από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία


Σημαντική επιτυχία σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία, με την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης που ασχολούνταν με τη διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσπρωτία. 
Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στις 14 Ιουνίου 2024, οδήγησε στη σύλληψη επτά ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της οργάνωσης και ο βασικός διακινητής.

Στους συλληφθέντες, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, συμπεριλαμβάνονται ο αρχηγός (αλλοδαπός), ο βασικός διακινητής (επίσης αλλοδαπός), και πέντε ακόμη διακινητές (τρεις ημεδαποοί και δύο ανήλικοι αλλοδαποί).

Σύμφωνα με την έρευνα, η οργάνωση διακίνησε περίπου 32 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, με τη συνολική αξία να υπολογίζεται κατ' ελάχιστον στα 160.000 ευρώ. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 34 άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την οργάνωση, εκ των οποίων οι επτά ήταν ανήλικοι. Συνολικά, διακριβώθηκαν περίπου 150 περιπτώσεις αγοραπωλησιών.

Η οργάνωση προμηθευόταν την ακατέργαστη κάνναβη και τη διακινούσε σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, ενώ οι αγοραπωλησίες γίνονταν ακόμη και κοντά σε σχολεία, στοχεύοντας μαθητές. Για την απόκρυψη των ναρκωτικών, χρησιμοποιούνταν σπίτια, εγκαταλελειμμένοι χώροι του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα και υπαίθριοι χώροι κοντά σε εκκλησία.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν 8,76 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, και υλικά για την τυποποίηση συσκευασιών ναρκωτικών. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοποδήλατα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μετακινήσεις τους.

Εκτός από την κύρια δραστηριότητα της οργάνωσης, διακριβώθηκαν 27 ανεξάρτητες περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης συνολικής ποσότητας 20 γραμμαρίων. 
Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός μη μέλος της οργάνωσης, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 70 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 2.470 ευρώ.
Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομένων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών. 
Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα (14-06-2024) νωρίς το πρωί συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς τής παραπάνω υπηρεσίας, με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 
Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό - αρχηγό της οργάνωσης, αλλοδαπό – βασικό διακινητή καθώς και 5 ακόμη διακινητές, εκ των οποίων 3 ημεδαποί και 2 ανήλικοι αλλοδαποί. 
Από τη διεξαχθείσα έρευνα, η οποία περιλάμβανε και ειδικές ανακριτικές πράξεις, εκτός από τη δομή διακριβώθηκε και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν σε χρήστες σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. 
Μάλιστα, πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες ακόμη και κοντά σε σχολεία, διακινώντας ναρκωτικά σε μαθητές. 
Ως μέρη («καβάτζες») για την απόκρυψη των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους, εγκαταλελειμμένους χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα και υπαίθριο σημείο κοντά σε εκκλησία, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, -8,76- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και υλικά για την τυποποίηση συσκευασιών («φιξάκια») κάνναβης.  
Ακόμη, κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. και 2 μοτοποδήλατα, που χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας διακριβώθηκαν τουλάχιστον 150 περιπτώσεις  αγοραπωλησιών ακατέργαστης κάνναβης, με τη συνολική διακινηθείσα ποσότητα να εκτιμάται στα 32 κιλά, η αξία της οποίας υπολογίζεται  - κατ’ ελάχιστον -  στις 160.000 ευρώ. 
Από τις παραπάνω περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν 34 χρήστες, μεταξύ των οποίων 7 ανήλικοι. 

Διακρίβωση διακίνησης κοκαΐνης, ανεξάρτητη της εγκληματικής  δραστηριότητας της οργάνωσης
Σημειώνεται ότι από την αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την πολύμηνη έρευνα, εκτός της ως άνω περιγραφείσας δραστηριότητας της οργάνωσης και άσχετα με αυτή, διακριβώθηκαν και 27 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, συνολικής ποσότητας 20 γραμμαρίων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων σε αυτές συνεχίζεται. 
Ακόμη, συνελήφθη αλλοδαπός, μη μέλος της οργάνωσης, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 2.470 ευρώ. 
Άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.  

Read More »
Λεπτομέρειες από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία Λεπτομέρειες από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
  Δήμος Σουλίου:Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης
Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει τους κατοίκους των Κοινοτήτων Καρυωτίου, Καρβουναρίου και Προδρομίου ότι λόγω εργασιών αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν διακοπές υδροδότησης με βάση το εξής πρόγραμμα:

Καριώτι – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 17.06.24

Καρβουνάρι – Διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 18.06.24

Προδρόμι – Διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 19.06.24

Ευχαριστούμε για την κατανόηση
Read More »
Δήμος Σουλίου: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης  Δήμος Σουλίου: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 - Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 - Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ΗπείρουΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών παγκοσμίως, σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε ποικίλες εκδηλώσεις στην Άγναντα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα.

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Προβολής Τζουμέρκων στην Άρτα, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 3 Ιουνίου με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Γραμμενίτσας - Άρτας. Τα παιδιά, αρχικά ενημερώθηκαν για τις προστατευόμενες περιοχές και περιοχές Natura 2000, του Εθνικού Πάρκου Ηπείρου και για τους λόγους που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κατόπιν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το παραμύθι «Μια περιπέτεια… στο δάσος», έκδοση 2018, του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, όπου μέσα από ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι στη Φύση, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, διαμορφώνοντας περιβαλλοντική συνείδηση και αγάπη για το περιβάλλον.


Στη συνέχεια, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και εργαζομένων του ΟΦΥΠΕΚΑ, τα παιδιά έκαναν πικ-νικ στο γρασίδι έξω από το Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Τζουμέρκων, με φόντο το Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας. Ακολούθησε δράση καθαρισμού στον περιβάλλοντα χώρο, η οποία έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά, ενδυνάμωσε την περιβαλλοντική τους συνείδηση και αποτέλεσε έμπρακτο παράδειγμα εθελοντικής συμμετοχής σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, το Παράρτημα Ηγουμενίτσας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαζί με μαθητές από το Δημοτικό σχολείο Σαγιάδας, στο Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά, στη Σαγιάδα. Υλοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, που περιλάμβαναν: ξενάγηση στην περιβαλλοντική έκθεση του Κέντρου, ζωγραφική με θέμα το περιβάλλον, αναγνώριση αρωματικών και εποχικών φυτών, φύτευση φυτών (σε σημεία του προαύλιου χώρου του Κέντρου Πληροφόρησης) όπως και σε μικρά γλαστράκια τα οποία πήραν μαζί τους οι μαθητές.

Σε συνέχεια της ανωτέρω δράσης, το Παράρτημα Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 12 Ιουνίου, υλοποίησε φύτευση αρωματικών φυτών (δεντρολίβανο και λεβάντα) στο προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ημέρα Περιβάλλοντος, να βοηθήσουν στην φύτευση των φυτών, να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες στη φροντίδα τους, και να πληροφορηθούν για το πόσο σημαντικά είναι στη ζωή μας.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, το Κέντρο Ενημέρωσης Αγνάντων της ΠΠ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, γιόρτασε και αυτό με την σειρά του μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ράμιας και το Δημοτικό Κυψέλης, πραγματοποιώντας παρουσίαση με τίτλο: "Τα ταξίδια των σκουπιδιών (μας)" και χειροτεχνίες με πηλό, που ενθουσίασαν μικρούς, μεγάλους, αλλά και γονείς.
Στη συνέχεια, το Σάββατο 8 Ιουνίου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε δράση στον ποταμό Άραχθο, με προβολή παρουσίασης για το περιβάλλον και κατεβασιά στον Άραχθο ποταμό με φουσκωτές βάρκες (rafting).
 
Οι συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, βίωσαν μια εμπειρία ζωής, κάτι που κατάφερε να αποτυπώσει και ο φωτογραφικός φακός.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, γονείς και δασκάλους που έλαβαν μέρος στην πραγματοποίηση των δράσεων.Read More »
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 - Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 - Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Την ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ζητά και το Επιμελητήριο Άρτας

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Την ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ζητά και το Επιμελητήριο Άρτας


Μετά το αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και το Επιμελητήριο Άρτας με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη ζητά την ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Ε.Ο.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Άρτας αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Τυχαία ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε η έγκριση κυκλοφοριακής ρύθμισης για τον περιορισμό της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 4 ton από 10 Iουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 για τις τρεις (3) ημέρες της εβδομάδος, από Παρασκευή και ώρα 15.00μμ έως Κυριακή και ώρα 21 .00 μμ, επίσης και τις αργίες.
Αυτή η απόφαση λήφθηκε χωρίς να ενημερωθεί ούτε το Επιμελητήριο ούτε και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς.
Ζητούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση αυτή, και να ληφθεί εκ νέου αφού γίνει διεξοδική συζήτηση με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Read More »
Την ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ζητά και το Επιμελητήριο Άρτας Την ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ζητά και το Επιμελητήριο Άρτας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας αποφάσισε ομόφωνα τον ορισμό ορκωτού ελεγκτή-λογιστή για τη διενέργεια έκτακτου οικονομικού ελέγχου για τα έτη 2011 μέχρι σήμερα.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας, με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρόντα. 

Ο λόγος της επείγουσας αυτής συνεδρίασης ήταν οι εκκρεμούσες οικονομικές καταστάσεις που απαιτούν άμεσο έλεγχο.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον ορισμό του ορκωτού ελεγκτή και του αναπληρωτή του, μέσω της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης, για την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΥΑΗ από το 2011 μέχρι σήμερα.
Read More »
Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Παλαιοχωρίου του Δήμου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Παλαιοχωρίου του Δήμου Φιλιατών
Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου “Υποδομές ύδρευσης Δήμου Φιλιατών Υποέργο 1: Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Σκάλας Φιλιατών Δήμου Φιλιατών” σας ενημερώνουμε ότι στην Κοινότητα Παλαιοχωρίου του Δήμου Φιλιατών θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας. Η διακοπή αφορά αρχικά το τμήμα από την υφιστάμενη νέα δεξαμενή “Σκάλας” έως την είσοδο του οικισμού και αρχίζει από την 03-06-2024 ώρα 8 πμ έως τις 30-06-2024 ώρα 8μ.μ., ενώ για το τμήμα από την είσοδο του οικισμού έως τον περιφερειακό δρόμο από την 01-07-2024 ώρα 8 πμ. έως τις 21-07-2024 ώρα 8 μμ.

Εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς των οχημάτων και των πεζών που διέρχονται από τα συγκεκριμένα σημεία και παρακαλούμε για την κατανόησή τους.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΛΑΧΟΣ

Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Παλαιοχωρίου του Δήμου Φιλιατών Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Παλαιοχωρίου του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την Τετάρτη 19.06.2024

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την Τετάρτη 19.06.2024
Καλείστε να συμμετέχετε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19.06.2024 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:


1ον : Έγκριση Πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης ΔΣ.

2ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

3ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.

4ον : B΄ Τροποποίηση Προϋπολογισμού Έτους 2024.
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου

5ον : Επικαιροποίηση Απόφασης ΔΣ για Καθορισμό Εδρών στο Δ.Σ. & Ημερομηνίες υλοποίησης των εκλογών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

6ον : Επικαιροποίηση Απόφασης ΔΣ για τον ορισμό μέλους του Επιμελητηρίου για την Συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

7ον : Τρέχοντα θέματα

Read More »
Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την Τετάρτη 19.06.2024 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την Τετάρτη 19.06.2024 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Θ. Ντάνης: Διεκδικεί αύξηση των ανταποδοτικών τελών και προμήθεια νέων μηχανημάτων για τον ΧΥΤΥ Καρβουναρίου

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Θ. Ντάνης: Διεκδικεί αύξηση των ανταποδοτικών τελών και προμήθεια νέων μηχανημάτων για τον ΧΥΤΥ Καρβουναρίου


Ο Δήμος Σουλίου, δια του Δημάρχου Αθανάσιου Ντάνη, απέστειλε επίσημη επιστολή προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, αιτούμενος την αύξηση των ανταποδοτικών τελών προς το Δήμο Σουλίου και την προμήθεια μηχανημάτων για την ενίσχυση της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή ζητείται η άμεση αύξηση των ανταποδοτικών τελών από 1% σε 5% και η προμήθεια τριών μηχανημάτων, ένα για κάθε δήμο της Περιφέρειας Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Σουλίου, του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. 
Ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ότι οι τρεις αυτοί δήμοι επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς στις περιοχές τους έχουν εγκατασταθεί Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Η επιστολή τονίζει τη σημασία της άμεσης υποστήριξης των εν λόγω δήμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση και την υποβάθμιση των περιοχών τους λόγω των εγκαταστάσεων ΧΥΤΥ. 
Ο Δήμος Σουλίου αναμένει θετική ανταπόκριση στο αίτημά του, ώστε να συνεχιστεί η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιοχή.

Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου Σουλίου κ. Ντάνη:

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣ:
Τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο
Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Δ.Ε Περιφέρεια Ηπείρου

ΘΕΜΑ: "ΑΙΤΗΜΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ"

Αξιότιμοι κύριοι,
Απευθυνόμενοι στον Φορέα σας, γνωρίζοντας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας είναι η υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων, η ορθή λειτουργία των έργων, των εγκαταστάσεων διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και η διαχείριση, η προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των Στερεών Αποβλήτων, 

Αιτούμαστε:
 1. Την άμεση αύξηση των ανταποδοτικών τελών από 1% σε 5% και
 2. Την προμήθεια τριών μηχανημάτων (ένα για κάθε Δήμο της Περιφέρειάς μας).
Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Δήμος Σουλίου και άλλοι δυο Δήμοι της Περιφέρειάς μας (Δήμος Αρταίων, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων), επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του εγχειρήματος και βιώνουν τα αποτελέσματα της υποβάθμισης των περιοχών των έργων και εγκαταστάσεων, καθώς εντός των ορίων τους έχουν εγκατασταθεί ΧΥΤΥ, για τους τρεις αυτούς Δήμους.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σουλίου
Αθανάσιος Δ. Ντάνης
Read More »
Θ. Ντάνης: Διεκδικεί αύξηση των ανταποδοτικών τελών και προμήθεια νέων μηχανημάτων για τον ΧΥΤΥ Καρβουναρίου Θ. Ντάνης: Διεκδικεί αύξηση των ανταποδοτικών τελών και προμήθεια νέων μηχανημάτων για τον ΧΥΤΥ Καρβουναρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Επίσημο: Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο κ. Γιάννης Καραγιάννης

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Επίσημο: Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο κ. Γιάννης Καραγιάννης


Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Καραγιάννης διετέλεσε Δήμαρχος Σουλίου, είναι ενεργός στην Τ.Α. ως Επικεφαλής της Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ πέραν αυτών διαθέτει και πλούσια επαγγελματική εμπειρία στον τραπεζικό τομέα.
Με αυτά τα εφόδια, αλλά και με την αναμφισβήτητη εργατικότητα και τη διάθεση για προσφορά που τον διακρίνουν, αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην κοινή προσπάθεια για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων του γενικότερα.
Καλοσωρίζουμε τον Γιάννη Καραγιάννη στο Δήμο Ηγουμενίτσας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.
Read More »
Επίσημο: Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο κ. Γιάννης Καραγιάννης Επίσημο: Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο κ. Γιάννης Καραγιάννης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Ποιες ακτές της Θεσπρωτίας είναι κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες για κολύμπι

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Ποιες ακτές της Θεσπρωτίας είναι κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες για κολύμπι


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εξέδωσε απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2024. 
Βασισμένος στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, καθώς και στα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων, αποφασίστηκε:
 • Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης στις περιοχές Δ.Κ Ηγουμενίτσας, Τ.Κ Πλαταριάς, Δ.Κ Πέρδικας, Τ.Κ Συβότων και Τ.Κ Σαγιάδας είναι κατάλληλα για κολύμβηση.
 • Τα θαλασσινά νερά των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων, των εκβολών του ποταμού Καλαμά (σε απόσταση 100 μ. εκατέρωθεν) και της θαλάσσιας περιοχής, βραχώδη ακτή Ν.Α. Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς (σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν) είναι ακατάλληλα για κολύμβηση.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των κολυμβητών.
Read More »
Ποιες ακτές της Θεσπρωτίας είναι κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες για κολύμπι Ποιες ακτές της Θεσπρωτίας είναι κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες για κολύμπι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων στις Δ.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τον Ιούνιο

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Το πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων στις Δ.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τον Ιούνιο


Το πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων στις Δ.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τον μήνα Ιούνιο 2024,  αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα.
Πρέπει να τονιστεί, πως το πρόγραμμα ογκωδών απορριμμάτων του Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με μία σημαντική καθυστέρηση 15 ημερών (παρότι γίνονταν καθημερινά αποκομιδή από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.)  Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι παρατηρούνται, από σημαντική μερίδα δημοτών, ανεξέλεγκτες αποθέσεις ογκωδών απορριμμάτων σε σημεία διαφορετικά από τα υποδειχθέντα σημεία περισυλλογής. Αυτό το φαινόμενο έχει σαν παράπλευρη συνέπεια, την δέσμευση σημαντικού αριθμού εργαζομένων και μηχανημάτων  στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων και την αδυναμία διάθεσης τους για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών (π.χ. βελτιώσεις αγροτικών δρόμων, καθαρισμός δημοτικών οικοπέδων κ.α.) 
Με γνώμονα την καλύτερη «εικόνα» του Δήμου Ηγουμενίτσας, παρακαλούνται οι δημότες σε κάθε Δημοτική Ενότητα να τοποθετούν τα ογκώδη απορρίμματα, στα αντίστοιχα σημεία περισυλλογής, την αμέσως προηγούμενη ημέρα από την ημερομηνία περισυλλογής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ-ΑΜΠΕΛΙΑ-ΕΥΘ. ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ-ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΚΩΤΣΕΪΚΑ
 • ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΜΑΥΡΟΥΔΙ-ΚΑΣΤΡΙ-ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ-ΣΥΒΟΤΑ
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΚΑΣΤΡΙ-ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ-ΠΛΑΤΑΡΙΑ
 • ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΔΡΑΜΕΣΗ-ΚΟΡΥΤΙΑΝΗ
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΣΚ
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΣΚ
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΑΡΓΙΑ
 • ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ-ΣΑΡΑΤΙ-ΜΑΖΑΡΑΚΙΑ-ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ-ΚΑΡΤΕΡΙ
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΚΑΡΤΕΡΙ-ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ
 • ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ-ΕΛΕΥΘΕΡΙ-ΜΟΡΦΑΤΙ-ΣΠΑΘΑΡΑΙΟΙ
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΜΟΡΦΑΤΙ-ΣΠΑΘΑΡΑΙΟΙ-ΠΟΛΥΝΕΡΙ-ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΣ
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΣΚ
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΣΚ

Read More »
Το πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων στις Δ.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τον Ιούνιο Το πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων στις Δ.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τον Ιούνιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
Συνελήφθη χθες (13-06-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία προηγουμένως είχε προβεί σε προτάσεις εναντίον ανήλικου ημεδαπού, με τις οποίες πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

13η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
13η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου ΦιλιατώνΣύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στην 13η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

Θέμα 1ο:

Έγκριση Απολογισμού Οικονομικού έτους 2023 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλιατών.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Στάθη Σοφία

Θέμα 2ο:
Έγκριση Απολογισμού Οικονομικού έτους 2023 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλιατών.

Εισηγήτρια :
Αντιδήμαρχος κ. Στάθη Σοφία

Θέμα 3ο:
3η Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. .έτους 2024
Δήμου Φιλιατών.

Εισηγητές:Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βλάχος Παρασκευάς και Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 4ο :
Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 77/2024 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα: Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου για ανέγερση κτιρίου για την κάλυψη αναγκών του Α΄Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 5ο :
Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε πλατεία στον οικισμό Φοινίκι και οριζόντια σήμανση κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 6ο :
Εφαρμογή οριζόντιας επιδαπέδιας διαγράμμισης και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης επί της πλατείας Αγ. Δημητρίου.

Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 7ο :
Αλλαγή της θέσης στάθμευσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Ο.Τ. 30 κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ
.
Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 8ο :
Οριζόντια και κάθετη σήμανση θέσεων στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων (περιπολικών) του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών

Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 9ο :
Άρση προσωρινής αναστολής και επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών.

Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 10ο :
Εγγραφή Νηπίου στον Παιδικό Σταθμό Φιλιατών για το σχολικό έτος 2023-2024.

Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
Read More »
13η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών 13η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικώνΣυνελήφθη χθες (13/6/2024) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με -18- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -26,50- γραμμαρίων,
αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη,
ζυγαριά ακριβείας και
δύο μεταλλικοί τρίφτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά (ινδική κάνναβη) στη Θεσπρωτία. Στελέχη της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη επτά ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών, νεαρών έως 28 ετών, εκ των οποίων δύο είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συλληφθέντες διακίνησαν τουλάχιστον 30 κιλά ναρκωτικά το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. Οι ναρκωτικές ουσίες διατέθηκαν ακόμη και σε ανήλικους.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων και την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.
Read More »
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβέρνησης

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024
Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβέρνησηςΗ σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Κώστας Γκιουλέκας

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Βασίλης Οικονόμου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υφυπουργός: Ζωή Ράπτη

Υφυπουργός: Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Ιάσων Φωτήλας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Κώστας Τσιάρας

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Χρήστος Κέλλας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης

Υφυπουργός: Στέφανος Γκίκας

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης

Read More »
Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβέρνησης Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβέρνησης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024 Rating: 5

Σελίδες