Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης της νόσου, από 27 έως 31 Μαΐου 2024, σε συνεργασία με την πάροχο του ΚΕΠ Υγείας, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Μαρίνα Σπίροβα.

Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος. Προέρχεται από τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη, τα μελανοκύτταρα. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αύξησαν σημαντικά τα κρούσματα μελανώματος, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα.

Πριν βγεις λοιπόν στον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι, έλεγξε το δέρμα σου και τις ελιές σου!

Κλείσε ραντεβού για δωρεάν έλεγχο σπίλων, στη Δερματολόγο - πάροχο του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Μαρίνα Σπίροβα και στο τηλ. 2665028666.

Ενημερώσου και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια.

Read More »
Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Ο Παρασκευάς Βλάχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Φιλιατών

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Ο Παρασκευάς Βλάχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Φιλιατών


Με απόφαση του δημάρχου Φιλιατών κου Βασίλειου Τζίγκου, ορίζεται Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ο Παρασκευάς Βλάχος, Αντιδήμαρχος Φιλιατών. 

Θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο δήμαρχος Φιλιατών.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι αριθ. 4/2024/5-01-2024 & 80/2024/2-4- 2024 Αποφάσεις Δημάρχου Φιλιατών. 
Read More »
Ο Παρασκευάς Βλάχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Φιλιατών Ο Παρασκευάς Βλάχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Καταγγελία εργαζομένου προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για απλήρωτη εργασία

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Καταγγελία εργαζομένου προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για απλήρωτη εργασία


Ένας πρώην συμβασιούχος του Δήμου Ηγουμενίτσας κατέθεσε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει λάβει αμοιβή για την εργασία του κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2024. Ο εργαζόμενος, ο οποίος εργαζόταν στο πρώην νομικό πρόσωπο του Δήμου με την επωνυμία ΠΑΚΠΠΟ, το οποίο πλέον έχει ενοποιηθεί ως υπηρεσία του Δήμου, δηλώνει ότι του οφείλονται 1600€ καθαρά.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην καταγγελία:


"Κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2024 εργάστηκα στα γραφεία του πρώην ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει τα δεδουλευμένα μου ποσού 1600€ καθαρά".

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή, εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται και εάν κάποιος άνθρωπος έμεινε απλήρωτος για την εργασία που του ζητήθηκε να κάνει.

Read More »
Καταγγελία εργαζομένου προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για απλήρωτη εργασία Καταγγελία εργαζομένου προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για απλήρωτη εργασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Κώστας Σκρέκας: «Καμπάνα» 395.125 ευρώ στην πολυεθνική Henkel

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Κώστας Σκρέκας: «Καμπάνα» 395.125 ευρώ στην πολυεθνική Henkel
Πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία Henkel Ελλάς ΑΒΕΕ επιβλήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Mε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, το διοικητικό πρόστιμο προέκυψε κατόπιν παράβασης του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.

Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:

«Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές.

Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».
Ο χορός των προστίμων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή, το 2023 επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 12,8 εκατ. ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία.

Τον χορό των προστίμων σε πολυεθνικές εταιρείες άνοιξε η κυβέρνηση στις 2 Νοεμβρίου, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε τα πρώτα δύο πρόστιμα, ύψους 1 εκατ. ευρώ το καθένα σε Procter & Gamble και Ελαϊς Unilever για αισχροκέρδεια. Πρόστιμα στη συνέχεια επιβλήθηκαν και σε Johnson & Johnson και Golgate, με τα ποσά να ανέρχονται σε 1 εκατ. ευρώ 672 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.
Read More »
Κώστας Σκρέκας: «Καμπάνα» 395.125 ευρώ στην πολυεθνική Henkel Κώστας Σκρέκας: «Καμπάνα» 395.125 ευρώ στην πολυεθνική Henkel Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 48χρονου αλλοδαπού

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 48χρονου αλλοδαπού

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι της Ανκόνας Ιταλίας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) και της ομάδας Κ-9 διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερούταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος Schengen (VISA), έχοντας εισέλθει παράνομα στην χώρα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 48χρονου αλλοδαπού  Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 48χρονου αλλοδαπού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Σουλίου στους εθελοντές για τον καθαρισμό του μονοπατιού του Αγίου Αρσενίου

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Ευχαριστήριο του Δημάρχου Σουλίου στους εθελοντές για τον καθαρισμό του μονοπατιού του Αγίου ΑρσενίουΤην Κυριακή 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε θεία λειτουργία στο σπήλαιο του Οσίου Αρσενίου του Μέγα, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στον καθαρισμό του δύσβατου μονοπατιού για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των πιστών στο χώρο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Aθανάσιος Ζ. Ντάνης
Read More »
Ευχαριστήριο του Δημάρχου Σουλίου στους εθελοντές για τον καθαρισμό του μονοπατιού του Αγίου Αρσενίου Ευχαριστήριο του Δημάρχου Σουλίου στους εθελοντές για τον καθαρισμό του μονοπατιού του Αγίου Αρσενίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι λόγω τεχνικών αναβαθμίσεων και εργασιών συντήρησης των πληροφορικών συστημάτων και εξοπλισμού του, οι Υπηρεσίες του Φορέα δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό από τις 12:30 την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.


Η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Μη εξυπηρέτηση κοινού την Παρασκευή 24 Μαϊου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Προσυνταξιοδοτικές παροχές: Πότε θα καταβληθούν

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Προσυνταξιοδοτικές παροχές: Πότε θα καταβληθούν
Την Πέμπτη, 30 Μαΐου, πρόκειται να καταβληθούν αυξημένες οι προσυνταξιοδοτικές παροχές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του τέως ΕΤΑΤ (ΤΕΑΠΕΤΕ-ΤΑΠΤΠ-ΛΑΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Όπως τονίζει ο e-ΕΦΚΑ, στους δικαιούχους που έλαβαν την προσυνταξιοδοτική παροχή έως 31/12/2006 από το τέως ΤΕΑΠΕΤΕ, το πλήθος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 260, η αύξηση θα χορηγηθεί με την πληρωμή των προσυνταξιοδοτικών παροχών του μηνός Ιουλίου 2024.

Το ποσό της αύξησης

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις των προσυνταξιοδοτικών παροχών, για το έτος 2023 η αύξηση ανέρχεται σε ποσοστό 7,75% και για το έτος 2024 σε ποσοστό 3%, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, ο οποίος διευκρινίζει ότι ως βάση υπολογισμού της αύξησης ορίζεται το 50% του συνολικού ποσού της προσυνταξιοδοτικής παροχής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα οφειλόμενα αναδρομικά ετών 2023 και 2024 θα καταβληθούν μαζί με την τακτική πληρωμή του μηνός Ιουνίου 2024.

Για το έτος οφειλόμενων αναδρομικών 2023 οι 5.915 δικαιούχοι θα λάβουν 2.311.204,27 ευρώ, ενώ για το έτος οφειλόμενων αναδρομικών 2024, 5.732 δικαιούχοι θα πληρωθούν 1.326.606,08 ευρώ.

Τέλος τονίζεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το τελικό ποσό των αναδρομικών ποσών και το ύψος της προσυνταξιοδοτικής παροχής, μετά την υλοποίηση των αυξήσεων, μέσω του μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος μηνός Ιουνίου 2024.
Read More »
Προσυνταξιοδοτικές παροχές: Πότε θα καταβληθούν Προσυνταξιοδοτικές παροχές: Πότε θα καταβληθούν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Χορευτικά από Κύπρο, Κέρκυρα, Δράμα και Δ. Σουλίου το βράδυ του Σαββάτου στην Παραμυθιά για τις γιορτές Σουλίου

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Χορευτικά από Κύπρο, Κέρκυρα, Δράμα και Δ. Σουλίου το βράδυ του Σαββάτου στην Παραμυθιά για τις γιορτές Σουλίου
Με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Κύπρο, Κέρκυρα, Δράμα και τον δήμο Σουλίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Σαββάτου στη Παραμυθιά, στο πλαίσιο των φετινών εορτών Σουλίου.

Πιο συγκεκριμένα στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, θα βρεθούν στο πρ. σχολείο Βούλγαρη, τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα:
Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου
Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Δράμας
Φιλοπρόοδος Ομιλος Παραμυθιάς
Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου

Πριν την έναρξη του μουσικοχορευτικού προγράμματος, θα παρουσιαστεί δρώμενο απο το Σώμα Αποδοσης Τιμών και Ιστωρικής Αναβιώσης “Σουλιώτες” με θέμα την “Σουλιώτισσα Μάνα”

Θα εχει προηγηθεί περιδιάβαση των συγκροτημάτων στην Παραμυθιά, με σημείο έναρξης το Δημαρχείο στις 20:00

Read More »
Χορευτικά από Κύπρο, Κέρκυρα, Δράμα και Δ. Σουλίου το βράδυ του Σαββάτου στην Παραμυθιά για τις γιορτές Σουλίου Χορευτικά από Κύπρο, Κέρκυρα, Δράμα και Δ. Σουλίου το βράδυ του Σαββάτου στην Παραμυθιά για τις γιορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Εντοπίστηκε άμεσα ημεδαπός, που είχε αφαιρέσει μοτοποδήλατο

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Εντοπίστηκε άμεσα ημεδαπός, που είχε αφαιρέσει  μοτοποδήλατο 
Συνελήφθη χθες (21-05-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία ημεδαπού, οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί το μοτοποδήλατο, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από σημείο στην πόλη της Πρέβεζας όπου ήταν σταθμευμένο.

Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Εντοπίστηκε άμεσα ημεδαπός, που είχε αφαιρέσει μοτοποδήλατο Εντοπίστηκε άμεσα ημεδαπός, που είχε αφαιρέσει  μοτοποδήλατο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων συμμετέχει και φέτος στην επετειακή επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024» με τον από κοινού σχεδιασμό εκπαιδευτικής δράσης για μαθητές της Α΄ Τάξης.

Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσουν, με περίπτωση μελέτης το αρχαίο θέατρο Γιτάνων, πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί άμεσα ή έμμεσα τα μνημεία.

Προηγήθηκε εισαγωγή στο θέμα και γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο στον χώρο του σχολείου, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη των μαθητών και δραστηριότητες στο ίδιο το μνημείο.

Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024 Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα


Read More »
Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Τουρισμός: Δυναμική εκκίνηση με πολύ καλές προοπτικές

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Τουρισμός: Δυναμική εκκίνηση με πολύ καλές προοπτικές
Σε 1.167.330 ανήλθαν τον Μάρτιο εφέτος οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 2.642.364, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, κατά 3,5% στις αφίξεις και 4,9% στις διανυκτερεύσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση 4,2% στις αφίξεις και 6,2% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 3,1% και 3,8%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 58,3% και 55,1%, αντίστοιχα. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση για τον Μάρτιο ανήλθε σε 2,3 ημέρες.

Read More »
Τουρισμός: Δυναμική εκκίνηση με πολύ καλές προοπτικές Τουρισμός: Δυναμική εκκίνηση με πολύ καλές προοπτικές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ηγουμενίτσα
Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρόκειται να επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

17.30: επίσκεψη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας "Αλεξάνδρα Τσιάβου» και συνάντηση με τα ΔΣ των ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΒΟΛΛΕΫ, K.A.E. Πρωτέας Ηγουμενίτσας και Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ Στίβος, αθλητές και γονείς των αθλητών.

19.00: επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, συνάντηση με ΔΣ του Ομίλου και αθλητές.

21.30: συνάντηση με τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο καφέ-μπαρ ALEGRO (Εθνικής Αντίστασης 36, Ηγουμενίτσα).

Με εκτίμηση
Παντελής Δ. Καραπιπέρης
Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτία
Read More »
Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη Νίκου Παππά, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Συνέντευξη της Θεσπρωτής διεθνούς ποδοσφαιρίστριας Τατιάνας Γεωργίου στην εκπομπή Womens' Football News Greece

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Συνέντευξη της Θεσπρωτής διεθνούς ποδοσφαιρίστριας Τατιάνας Γεωργίου στην εκπομπή Womens' Football News Greece


Η Θεσπρωτή διεθνής ποδοσφαιρίστρια Τατιάνα Γεωργίου, που φέτος αγωνίζεται στη Ραβέννα της Ιταλίας, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Womens' Football News Greece.
Η Τατιάνα Γεωργίου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ηγουμενίτσα από τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας και τον Θεσπρωτό. 
Μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ όπου έμεινε εκεί για πέντε χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Ελλάδας.
Εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται στο εξωτερικό. 
Αρχικά στη Νάπολη και στη Τσεζένα στην Ιταλία, μετά για ένα χρόνο στη Σλοβενία για την Ολύμπια Λουμπλιάνας, και φέτος ξανά στην Ιταλία για τη Ραβέννα.
Η Θεσπρωτή διεθνής αθλήτρια, μίλησε για τις διαφορές των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στη Σλοβενία, που έχει αγωνιστεί.

Η Τατιάνα Γεωργίου στη συνέντευξή της, αναφέρθηκε στα πρώτα της ποδοσφαιρικά της βήματα στη Θεσπρωτία και μετέπειτα στον ΠΑΟΚ.
Δήλωσε πως παρακολουθεί σταθερά το ελληνικό πρωτάθλημα γυναικών από την Ιταλία, δεδομένου πως καλύπτεται φέτος από το τηλεοπτικό κανάλι Action24.
Μίλησε ακόμη για την Εθνική Ελλάδας και για το πόσο έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του Ηρακλείου και της Κρήτης την Εθνική Ομάδα, δεδομένου πως οι εντός έδρας αγώνες διεξάγονται στο Παγκρήτιο.
Δεν παρέλειψε βέβαια να εκφράσει την ευχή της η ομάδα της Θεσπρωτίας να επαναδραστηριοποιηθεί στο Ποδόσφαιρο Γυναικών.
Τέλος, στα πλαίσια της επικαιρότητας του πρωταθλήματος γυναικών, σχολιάσε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος και την εξέλιξή του.
Στη συνέχεια της εκπομπής καλύφθηκε η επικαιρότητα του Πρωταθλήματος Γυναικών, του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών και Πρωταθλήματος Κ15 Προκορασίδων.
Σχολιάστηκε επιπλέον ο ορισμός της κορυφαίας γυναίκας διαιτητή, της Γαλλίδας Φραπάρ, να διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Η εκπομπή Womens' Football News Greece, εκπέμπει εβδομαδιαία και ελεύθερα από το Youtube, και καλύπτει την επικαιρότητα του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα, έχοντας κάθε εβδομάδα και συνέντευξη έναν/μια καλεσμένο/η.
Στο Youtube, στο κανάλι @WomensFootballNewsGreece

Read More »
Συνέντευξη της Θεσπρωτής διεθνούς ποδοσφαιρίστριας Τατιάνας Γεωργίου στην εκπομπή Womens' Football News Greece Συνέντευξη της Θεσπρωτής διεθνούς ποδοσφαιρίστριας Τατιάνας Γεωργίου στην εκπομπή Womens' Football News Greece Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Επιδοτήσεις: Δεν έχει τέλος το «πάρτι» – «Τρέχει και δεν φθάνει» το υπουργείο

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Επιδοτήσεις: Δεν έχει τέλος το «πάρτι» – «Τρέχει και δεν φθάνει» το υπουργείοΜετά από στοιχεία που παρέδωσε το ΥΠΑΑΤ στην Ελληνική Αστυνομία αποκαλύφθηκε κύκλωμα κτηνιάτρων που έβαζε εικονικές σφαγές παραγωγικών ζώων με στόχο την είσπραξη παράνομων ενισχύσεων.

Ήδη ελέγχονται 1.000 περιπτώσεις και τέσσερα άτομα έχουν προφυλακισθεί.

Σύμφωνα με διασταυρωτικούς ελέγχους που έγιναν σε συγκεκριμένες Περιφερειακές ενότητες διαπιστώθηκε αύξηση στον αριθμό των εκτρεφομένων βοοειδών που υπερβαίνει το 114%, το 91% και σε πολλούς το 50%. Με πρωταθλητή Περιφερειακή Ενότητα στην οποία η αύξηση ξεπερνά το 241%!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στις ίδιες Περιφερειακές Ενότητες, η συμμετοχή, των βοοτρόφων στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας υπερβαίνει το 50% του συνολικού πληθυσμού των ζώων.

Επίσης, στις εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, οι σφαγές υπολείπονται σημαντικά του αριθμού των ζώων.

Υπάρχει νομός όπου το 2023, είχαν δηλωθεί 134.372 βοοειδή και στα σφαγεία του νομού εσφάγησαν 5.858 και σε σφαγεία γειτονικών νομών εσφάγησαν 5.969 ζώα του ιδίου νομού. Σημειώνεται ότι από τα 134.372 τα 67.374 είναι δηλωμένα στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Τι προβλέπεται για τις κυρώσεις

Στην προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου που αφορά στους ελέγχους σήμερα το ΥΠΑΑΤ κατέθεσε στη ΓΓ της Κυβέρνησης το σχέδιο νόμου για το νέο Κυρωτικό Πλαίσιο.

Με το σχέδιο νόμου που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ελέγχου, τα διοικητικά μέτρα και τις κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, που δυσκολεύουν την παρακολούθηση της εφαρμογής του εθνικού και του ενωσιακού πλαισίου, που αφορά τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, με την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων κάθε αρχής ελέγχου, προκειμένου οι έλεγχοι να καταστούν αποτελεσματικότεροι και αποδοτικότεροι. Επιπλέον, προβλέπονται υποχρεώσεις για όσους επιθυμούν να παράγουν, διακινήσουν, συσκευάσουν με σκοπό την εμπορία, γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, όπως επίσης και για τις επιχειρήσεις παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας γεωργικών προϊόντων.

Η πρόβλεψη Μητρώου Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ στο σχέδιο νόμου κρίνεται απαραίτητη για ορθή εκτέλεση του ελεγκτικού έργου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Με το παρόν νομοθέτημα αντιμετωπίζονται με συνεκτικό τρόπο τα διοικητικά μέτρα συμμόρφωσης που επιβάλλονται από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών ή παραβάσεων της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, που αφορούν στις καταχωρισμένες ονομασίες γεωργικών προϊόντων ή τροφίμων, καθώς και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανά περίπτωση παρατυπίας ή παράβασης για την ενίσχυση της αποτρεπτικότητας.

Για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση των ανωτέρω παραβάσεων, θεσπίζονται κριτήρια επιμέτρησης, συντελεστές των κριτηρίων επιμέτρησης και το εύρος των προβλεπόμενων προστίμων κατόπιν αξιολόγησης και βαθμολόγησης συγκεκριμένων παραμέτρων, όπως επίσης και η σύσταση Επιτροπής επιβολής κυρώσεων, το πλαίσιο λειτουργίας και το έργο αυτής.

Τέλος αντιμετωπίζεται το νομικό κενό που υφίσταται σχετικά με την αναγνώριση ομάδων παραγωγών για κάθε μία ΠΟΠ/ΠΓΕ, και ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα τρόφιμα στα οποία χρησιμοποιούνται ως συστατικά προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ και τα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα για τις παραβάσεις σε αυτό τον τομέα.

Δηλώσεις Αυγενάκη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε on camera:

Με την προώθηση στη Βουλή του νέου θεσμικού πλαισίου για τις διαδικασίες ελέγχου, τα διοικητικά μέτρα και τις κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) και στα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ) ενισχύουμε το σύστημα ελέγχου για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών.

Πρόκειται για καθοριστικό βήμα, στην προσπάθεια ελέγχων που έχουμε ξεκινήσει από τις 18 Ιανουαρίου με μικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΕΦΕΤ και των κατά τόπους ΔΑΟΚ, με αποτέλεσμα να αποτρέψουμε χιλιάδες ελληνοποιήσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν. Ως τώρα τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζουμε διασταυρωτικούς ελέγχους και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η αποκάλυψη κυκλωμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με παράνομες ενισχύσεις και οι περίπου 1.000 περιπτώσεις που εντοπίσθηκαν με υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία είναι μόνο η αρχή.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Διαθέτουμε πλέον όχι μόνο μηχανισμούς αλλά και την πολιτική βούληση να αποκαλύψουμε κάθε περίπτωση παρανομίας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, όποια θέσει κι αν κατέχει, να δρα σε βάρος των πολλών τίμιων παραγωγών της χώρας.

Το μήνυμά μου προς κάθε πλευρά είναι ένα και είναι απόλυτα ξεκάθαρο: Θα αποζημιώνονται και θα στηρίζονται όσοι πραγματικά παράγουν.

Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους Έλληνες παραγωγούς και θα στείλουμε στη δικαιοσύνη όλους εκείνους που παρανομούν».
Read More »
Επιδοτήσεις: Δεν έχει τέλος το «πάρτι» – «Τρέχει και δεν φθάνει» το υπουργείο Επιδοτήσεις: Δεν έχει τέλος το «πάρτι» – «Τρέχει και δεν φθάνει» το υπουργείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Πρόστιμο 1700 ευρώ για φωτιά σε αγροτική έκταση στην Πάργα

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024
Πρόστιμο 1700 ευρώ για φωτιά σε αγροτική έκταση στην Πάργα
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.718 ευρώ επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής σε ημεδαπό.

Όπως διαπιστώθηκε από την υπηρεσία ο συγκεκριμένος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Μουζακαίικων του δήμου Πάργας Πρεβέζης.

Πηγή epiruspost.gr

Read More »
Πρόστιμο 1700 ευρώ για φωτιά σε αγροτική έκταση στην Πάργα Πρόστιμο 1700 ευρώ για φωτιά σε αγροτική έκταση στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024 Rating: 5

Σελίδες