Φωτιά σε όχημα στην Ηγουμενίτσα (+Βίντεο)

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024

Φωτιά σε όχημα στην Ηγουμενίτσα (+Βίντεο) Πυρκαγιά σε επιβατικό όχημα (με ελληνικές πινακίδες) μπροστά στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Άμεση η κινητοποίηση της Π.Υ. Ηγουμενίτσας που έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και έξι υπαλλήλους πραγματοποιώντας κατάσβεση. 

Από τη φωτιά, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο μπροστινό τμήμα του οχήματος. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν παρών καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.Read More »
Φωτιά σε όχημα στην Ηγουμενίτσα (+Βίντεο) Φωτιά σε όχημα στην Ηγουμενίτσα (+Βίντεο) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Κακός σύμβουλος ο πανικός

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Κακός σύμβουλος ο πανικός 


Ο πανικός είναι μια φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπου σε καταστάσεις απειλής ή αβεβαιότητας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια ενστικτώδης αντίδραση που μπορεί να μας προστατεύσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, όταν κυριαρχεί κατά τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, μπορεί να αποτελέσει κακό σύμβουλο, οδηγώντας σε βεβιασμένες και πολλές φορές λανθασμένες αποφάσεις.

Με αυτό το ένστικτο αντέδρασε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Κάτσινος, μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thespro.gr σύμφωνα με το οποίο, με απόφαση του, ζημιώθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας με το ποσό των – τουλάχιστον - 16.812€. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πως ακριβώς αντέδρασε;
Μετά από την αποκάλυψή μας, με άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε την 14/5/24 στις 9:40 μ.μ., το οποίο συνοδευόταν από τα αντίστοιχα έγγραφα, όπως είχαν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ανακάλεσε τις αρχικές αποφάσεις στις οποίες στηρίχτηκε το ρεπορτάζ και συγκεκριμένα:
  1. Το Πρακτικό 6 της Σχολικής Επιτροπής, με αριθμό ΑΔΑ: ΨΛΤΒΟΞΩΩ-4Θ3
  2. Απόφαση 22/2024 με θέμα:« Μείωση μισθώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης του κυλικείου στο σχολικό συγκρότημα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας», με αριθμό ΑΔΑ: ΨΓΠΣΟΞΩΩ-Θ34
  3. Τροποποίηση σύμβασης για την ανάθεση του δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) του κυλικείου στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας, με αριθμό ΑΔΑ: ΨΨΗΟΟΞΩΩ-5ΜΠ
Έτσι υπάρχουν δημοσιευμένα 2 διαφορετικά πρακτικά (με τον ίδιο ΑΔΑ), 2 διαφορετικές αποφάσεις με αριθμό 22/2024 (με τον ίδιο ΑΔΑ) και 2 διαφορετικές τροποποιήσεις της σύμβασης (με τον ίδιο ΑΔΑ).
Και όλα αυτά, κυρίως για να προστεθεί (μεταξύ άλλων) η εξής πρόταση: "Επιπλέον εισηγούμαι η αναπροσαρμογή να έχει ισχύ για μια διετία, από 10/11/2023 έως 09/11/2025, κατά αναλογική εφαρμογή του Ν. 4013/2011, άρθρο 15, παρ. 5."
Χρειάστηκε δηλαδή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας, ώστε να συμμορφωθεί ο κ. Κάτσινος με τη νομοθεσία;;;
Δεν γνωρίζουμε πόσο νόμιμο είναι να "αλλοιώνεται" ολόκληρο το σκεπτικό μιας απόφασης, των πρακτικών και της σύμβασης.
Σίγουρα πάντως η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν είναι - ή δεν θα έπρεπε να είναι- μπακάλικο του... γράψε - σβήσε!!!

Τουλάχιστον, με τον τρόπο αυτό,  θα επωφεληθούν τα ταμεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού η μείωση 45% (ούτε αυτό γνωρίζουμε εάν είναι νόμιμο) θα ισχύσει μόνο μέχρι την 9/11/2025 για ακόμα 1,5 χρόνο δηλαδή και όχι για 6 μέχρι 30/6/2029, όπως ήταν η αρχική απόφαση της Σχ. Επιτροπής.

Ελπίζουμε να ακούσουμε και ένα ευχαριστώ από τον κ. Κάτσινο, που έστω και με τον τρόπο αυτό τον βοηθήσαμε να τηρήσει τη νομοθεσία και να προστατέψει τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των δημοτών.
Read More »
Κακός σύμβουλος ο πανικός Κακός σύμβουλος ο πανικός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Χρέη και μικροπολιτικά παιχνίδια στη ΔΕΥΑΗ

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Χρέη και μικροπολιτικά παιχνίδια στη ΔΕΥΑΗ
Αντιμέτωπη με το βραχνά των χρεών προς την ΔΕΗ είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Πριν από μερικούς μήνες οι συσσωρευμένες οφειλές της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ άγγιζαν τα 3,2 εκατομμύρια.


Η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να κατεβάσει διακόπτες κάτι που θα άφηνε χωρίς νερό όλες τις περιοχές που υδροδοτεί η επιχείρηση.


Σήμερα εκτιμάται ότι οι οφειλές είναι σε ανάλογα επίπεδα όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την νέα Διοίκηση της επιχείρησης. Έτσι προέταξε την προεκλογική υπόσχεση (;;;) που έχει δώσει στους εργαζόμενους και έσπευσε να βάλει τα θεμέλια για να απεμπολήσει κοντά στο μισό εκατομμύριο.
Την ίδια στιγμή, ο τ. Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος, κόπτεται μέσω ανακοινώσεων για την ενέργεια αυτή της νέας Δημοτικής Αρχής. Καλό βέβαια θα ήταν και να εξηγήσει, πως μετά από 9 χρόνια που άσκησε διοίκηση ο ίδιος και η παράταξή του στη ΔΕΥΑΗ, η επιχείρηση βρέθηκε με οφειλές της τάξεως των 3,2 εκ. προς τη ΔΕΗ και τι ακριβώς έκανε ως δημοτική αρχή για να… συμμαζευτεί η κατάσταση.
Τα χρήματα προφανώς δεν περισσεύουν στα ταμεία της επιχείρησης. Αυτό που φαίνεται ότι περισσεύει είναι η μικροπολιτική… στις πλάτες τόσο των κατοίκων όσο και των εργαζομένων!
Read More »
Χρέη και μικροπολιτικά παιχνίδια στη ΔΕΥΑΗ Χρέη και μικροπολιτικά παιχνίδια στη ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Τα μουσεία γιορτάζουν σήμερα με ελεύθερη είσοδο

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Τα μουσεία γιορτάζουν σήμερα με ελεύθερη είσοδο
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα η είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας είναι ελεύθερη, ενώ μια σειρά από δράσεις, όπως εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις, διοργανώνονται από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», μια επιλογή από το ICOM που επιθυμεί -σύμφωνα και με την ανακοίνωσή του- να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία. Κατά συνέπεια, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατανόηση του κόσμου.

Το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό και το εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, αποφάσισε να είναι τιμώμενο μουσείο για το 2024.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, και ώρα 19:00. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, οδός Άρεως 10 στην Αθήνα. Την ίδια μέρα στο Μουσείο θα πραγματοποιηθεί σειρά ξεναγήσεων και άλλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σε ειδικό έντυπο, διαθέσιμο ψηφιακά στην ιστοσελίδα https://icom-greece.mini.icom.museum/wp-content/uploads/sites/38/2024/04/IMD_2024_Program_WEB2.pdf

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του Ελληνικού Τμήματος, τα μουσεία ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων ιδεών. Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων προωθεί την αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς. Θα επικεντρωθεί στα παρακάτω θέματα, που περιλαμβάνονται στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:

• Στόχος 4: Ποιοτική εκπαίδευση με ισότιμη πρόσβαση και με ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους.

• Στόχος 9: Βιώσιμη ανάπτυξη με ανθεκτικές υποδομές και με ενθάρρυνση της καινοτομίας.

Read More »
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Τα μουσεία γιορτάζουν σήμερα με ελεύθερη είσοδο Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Τα μουσεία γιορτάζουν σήμερα με ελεύθερη είσοδο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Χιλιάδες οικογένειες έχασαν το επίδομα παιδιού

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Χιλιάδες οικογένειες έχασαν το επίδομα παιδιού
Λιγότερες οικογένειες και για μικρότερο αριθμό παιδιών επιδοτήθηκαν το 2023 με το αντίστοιχο επίδομα. Οι δικαιούχοι μειώθηκαν κατά 85.026 και τα παιδιά για τα οποία χορηγήθηκε το επίδομα ήταν 149.901 λιγότερα από το 2022. Από την μείωση των δικαιούχων εξοικονομήθηκαν 156 εκατ. ευρώ.

Η κύρια αιτία που χιλιάδες οικογένειες έχασαν το επίδομα είναι γιατί ξεπέρασαν τα όρια εισοδήματος που προβλέπει η κάθε κατηγορία και κυρίως τα όρια της πρώτης κατηγορίας, η μείωση των γεννήσεων και η διακοπή της επιδότησης σε παιδιά που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ή το 24ο λόγω σπουδών.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΠΕΚΑ που δημοσιεύει το Capital το 2023 επιδοτήθηκαν 768.118 οικογένειες για 1.324.375 παιδιά με συνολικό ποσό επιδότησης 834.309.301 ευρώ.

Το 2022 επίδομα παιδιού πήραν 853.144 οικογένειες, για 1.474.276 παιδιά με συνολικό ποσό επιδότησης 990.481.415 ευρώ.

Η μείωση των δικαιούχων το 2023 έφερε και μείωση της δαπάνης για επιδόματα παιδιού κατά 156.172.114 ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με μείωση της δαπάνης κατά 15,8% και επέστρεψε στον προϋπολογισμό ενισχύοντας το πλεόνασμα του προηγούμενου έτους, ενώ θα μπορούσε να διατεθεί για την αύξηση είτε των επιδομάτων είτε για την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να μην βγούν από το επίδομα όσοι είχαν αύξηση εισοδήματος.

Στην αύξηση των εισοδημάτων συνέβαλε και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% το 2023 και εξαιτίας της αύξησης πολλοί δικαιούχοι του επιδόματος της πρώτης κατηγορίας μεταφέρθηκαν στη δεύτερη παραμένοντας μεν δικαιούχοι, αλλά με μικρότερο ποσό.

Για παράδειγμα οικογένεια με 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα ως 10.500 ευρώ έπαιρνε το 2022 μηνιαίο επίδομα 70 ευρώ. Με μια μέση αύξηση 5% το εισόδημα του 2022, διαμορφώθηκε στα 11.025 ευρώ με αποτέλεσμα για το 2023 η οικογένεια να περάσει στους δικαιούχους της δεύτερης κατηγορίας και να πάρει μικρότερο επίδομα με 42 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα οικογένεια με 2 παιδιά και με εισόδημα 12.000 ευρώ έπαιρνε το 2022 μηνιαίο επίδομα 140 ευρώ. Με μια μέση αύξηση 5% το 2022 το εισόδημα διαμορφώθηκε στα 12.600, με αποτέλεσμα να χαθεί το επίδομα των 140 ευρώ και να χορηγεί το επίδομα της δεύτερης κατηγορίας που είναι 84 ευρώ τον μήνα.

Αν τα 156 εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν χρησιμοποιούνταν για την αύξηση των επιδομάτων τότε οι δικαιούχοι που άλλαξαν κατηγορία θα είχαν αυξημένο επίδομα για να καλύψουν τα έξοδα των παιδιών τους. Για παράδειγμα με μια αύξηση των επιδομάτων κατά 10%, η ενίσχυση για την πρώτη κατηγορία με ένα παιδί θα ήταν 77 ευρώ τον μήνα και για τη δεύτερη 45 ευρώ.

Αντίστοιχα η επιδότηση για 2 παιδιά στην πρώτη κατηγορία θα έφτανε στα 154 ευρώ και για τη δεύτερη στα 93 ευρώ.

Εναλλακτικά αντί της αύξησης των επιδομάτων η κυβέρνηση θα μπορούσε να αυξήσει τα όρια εισοδήματος για το 2023 ώστε να μη χάσουν το επίδομα ή να μην
πάρουν μικρότερο ποσό όσοι είχαν αύξηση εισοδήματος το 2022.

Τα δυο αυτά μέτρα θα επέτρεπαν να παραμείνουν με το ίδιο επίδομα χιλιάδες οικογένειες που τώρα παίρνουν είτε μικρότερο ποσό είτε έχουν βγεί εκτός επιδόματος και μάλιστα σε μια συγκυρία που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα στήριξης των οικογενειών είναι απαραίτητα γιατί καλύπτουν ένα μέρος από το κόστος ανατροφής των παιδιών.
Read More »
Χιλιάδες οικογένειες έχασαν το επίδομα παιδιού Χιλιάδες οικογένειες έχασαν το επίδομα παιδιού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στις εορτές Σουλίου

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στις εορτές ΣουλίουΣύμφωνα με ενημερώση απο την Περιφέρεια Ηπείρου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στις εορτές Σουλίου, ακυρώθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του.

Read More »
Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στις εορτές Σουλίου Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στις εορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Νέα Αριστερά :Eρώτηση προς τον υπουργό για την αύξηση της αποζημίωσης των αστυνομικών και μείωση των υποχρεωτικών αποσπάσεων

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Νέα Αριστερά:Eρώτηση προς τον υπουργό για την αύξηση της αποζημίωσης των αστυνομικών και μείωση των υποχρεωτικών αποσπάσεων Την αύξηση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των αστυνομικών που αποσπώνται από την επαρχία προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ζητά η Νέα Αριστερά, με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη και της Πέτης Πέρκα, καθώς και τη μείωση του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των αστυνομικών, οι οποίοι αποσπώνται με εντέλλεσθε στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι βουλεύτριες της Νέας Αριστεράς αναφέρονται στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους για εύρεση καταλύματος για τη διαμονή τους, καθώς το κόστος των ενοικίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι υπέρογκο, τη στιγμή που η αποζημίωση διανυκτέρευσης μειώθηκε από τα 80 στα 30 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση, ενώ ζητούν να μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων που μετακινούνται από την περιφέρεια προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού τα αστυνομικά τμήματα της επαρχίας και ιδιαίτερα των ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών είναι ήδη αποδυναμωμένα.
Read More »
Νέα Αριστερά :Eρώτηση προς τον υπουργό για την αύξηση της αποζημίωσης των αστυνομικών και μείωση των υποχρεωτικών αποσπάσεων Νέα Αριστερά :Eρώτηση προς τον υπουργό για την αύξηση της αποζημίωσης των αστυνομικών και μείωση των υποχρεωτικών αποσπάσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη για υπόθεση προώθησης στο εξωτερικό παράτυπων μεταναστών

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Συνελήφθη για υπόθεση προώθησης στο εξωτερικό παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη χθες (16-05-2024) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και οδήγηση οχήματος χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν 2 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους προσπαθούσε να προωθήσει παράνομα στο εξωτερικό μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 260 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη για υπόθεση προώθησης στο εξωτερικό παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη για υπόθεση προώθησης στο εξωτερικό παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τι περιέχει το πακέτο.

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τι περιέχει το πακέτο.
Τη Δευτέρα από 10:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου, για τους δικαιούχους του προγράμματος, για τον Μάιο

Το πακέτο περιέχει:
Κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα
Ζάχαρη
Ζυμαρικά
Αλεύρι
Φακές
Αναψυκτικά
Σάλτσα ντομάτας
Ρύζι
Γάλα εβαπορέ
Είδη προσωπικής φροντίδας ( διαφορετικά προϊόντα στο κάθε πακέτο ).

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν επιπλέον διπλή ποσότητα προϊόντων.
Read More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τι περιέχει το πακέτο. Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τι περιέχει το πακέτο. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Στην Βουλή από την Ελληνική Λύση η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Ηπείρου για τις δαπάνες διανυκτέρευσης

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Στην Βουλή από την Ελληνική Λύση η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Ηπείρου για τις δαπάνες διανυκτέρευσης
Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις περικοπές στις δαπάνες διανυκτέρευσης αποσπασθέντων Αστυνομικών κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος:

“Συμφώνως ενημέρωσής μας, δια εγγράφου των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων – Πρέβεζας), οι εν λόγω εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι περικόπτονται οι δαπάνες διανυχτέρευσης των αποσπασμένων Αστυνομικών σε άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα – και μέσω τροπολογίας που προσφάτως ετέθη σε εφαρμογή – οι δαπάνες για τα έξοδα διαμονής στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια απόσπασής τους από Ήπειρο σε Αττική – Θεσσαλονίκη συρρικνώνονται από τα 80 ευρώ στα 30 ημερησίως. Η εν λόγω εξέλιξη καταδεικνύει την ανυποληψία της Πολιτείας προς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., έχοντας υπόψη ότι το μέτρο της περικοπής αφορά ΜΟΝΟ τους Αστυνομικούς από το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

Ο αρμόδιος υπουργός καλείται να απαντήσει αν προτίθεται να άρει την αναφερόμενη αδικία εις βάρος των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και να επαναφέρει τα έξοδα διαμονής σε αποσπασμένους Αστυνομικούς στα 80 ευρώ ημερησίως, ως ίσχυε έως τούδε.
Read More »
Στην Βουλή από την Ελληνική Λύση η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Ηπείρου για τις δαπάνες διανυκτέρευσης Στην Βουλή από την Ελληνική Λύση η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Ηπείρου για τις δαπάνες διανυκτέρευσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Ο Σκρέκας ξανάρχεται!

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Ο Σκρέκας ξανάρχεται!Δεν τελείωσε με την ανάπτυξη της Ηπείρου και την επαναβιομηχάνηση (!) ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας!

Πριν καλά καλά τελειώσει το διήμερο στα Γιάννινα… επιστρέφει!

Στις 20 του μήνα θα επισκεφθεί την Πρέβεζα και την επομένη την Ηγουμενίτσα!

Περισσεύει η Άρτα, οπότε άλλη μία επίσκεψη ως τις ευρωεκλογές αφού έχει την ευθύνη για την Ήπειρο, θα υπάρξει!

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ο Σκρέκας ξανάρχεται! Ο Σκρέκας ξανάρχεται! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Συνάντηση εργασίας της ΕΥΔ Ηπείρου και των αστικών δήμων με “φόντο” την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Συνάντηση εργασίας της ΕΥΔ Ηπείρου και των αστικών δήμων με “φόντο” την Βιώσιμη Αστική ΚινητικότηταΣτην πόλη της Δράμας βρέθηκαν το διήμερο 14-15 Μαΐου εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου μαζί με εκπροσώπους των Δήμων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας με στόχο τη δικτύωση των δύο περιοχών και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την αστική ανάπτυξη.

Τον δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κοκκίνης και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνα Μωραϊτη, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των αιρετών και των υπηρεσιακών παραγόντων της Ηπείρου με τον Δήμαρχο Δράμας, την ηγεσία του Επιμελητηρίου και την Ένωση Κυριών Δράμας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν συζητήσεις και συνεργασίες για θέματα που αφορούν την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που προωθούν και οι δύο περιοχές, στοχεύοντας στην καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου και της ρύπανσης του περιβάλλοντος μέσα από ήπιες και εναλλακτικές μορφές δράσεων.
Read More »
Συνάντηση εργασίας της ΕΥΔ Ηπείρου και των αστικών δήμων με “φόντο” την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Συνάντηση εργασίας της ΕΥΔ Ηπείρου και των αστικών δήμων με “φόντο” την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024
Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη επισκέφθηκε τη Θεσπρωτία την Παρασκευή 17 Μαΐου. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου.Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών, δημοτικό σχολείο των Φιλιατών το αστυνομικό τμήμα και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στους Φιλιάτες ενώ συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή Φιλιατών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, επίσκεψη και περιοδεία στο κέντρο και σε καταστήματα της Πλαταριάς και των Συβότων καθώς και επισκέψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Μαργαριτίου το Κέντρο Υγείας και την πλατεία του Μαργαριτίου.Το δικό του μήνυμα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου έστειλε ο Βασίλης Γιόγιακας: «Σε δράσεις όπως η σημερινή περιοδεία μάς δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε πολίτες και εκπροσώπους φορέων και να δώσουμε απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο ισχυρό εθνικό κόμμα που είναι μέλος της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η χώρα μας πρέπει να διατηρήσει ισχυρή τη φωνή της εκεί όπου παίρνονται αποφάσεις σε ζητήματα τα οποία θα καθορίσουν σημαντικές όψεις της ζωής μας τα επόμενα χρόνια, όπως το μεταναστευτικό, η εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας, η ασφάλεια και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, η στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Δίνουμε τη μάχη των ευρωεκλογών για πιο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, με τη Νέα Δημοκρατία».

Read More »
Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Σελίδες