Ακατάλληλη η διαμόρφωση στην είσοδο της Ηγουμενίτσας | Φορτηγό φράκαρε στην παράκαμψη

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Ακατάλληλη η διαμόρφωση στην είσοδο της Ηγουμενίτσας | Φορτηγό φράκαρε στην παράκαμψη


Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στην προσωρινή διαμόρφωση (με παράκαμψη), που έχει διαμορφωθεί στα έργα κατασκευής του δρόμου στη βόρεια είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας, προκαλώντας ταλαιπωρία στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

Το πρωί της Δευτέρας, οδηγός φορτηγού προσπάθησε να περάσει από το σημείο και διαπίστωσε ότι το όχημά του βρήκε στο οδόστρωμα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο φορτηγό. Οι φωτογραφίες από το περιστατικό δείχνουν την επικίνδυνη κατάσταση της παράκαμψης, αναδεικνύοντας την ακαταλληλότητα της προσωρινής διαμόρφωσης.

Επαγγελματίες από την περιοχή του Μαυρουδίου καταγγέλλουν ότι οι οδηγοί των φορτηγών τροφοδοσίας αρνούνται να διαβούν το σημείο λόγω της επικινδυνότητας, καθιστώντας αδύνατη τη μεταφορά των εμπορευμάτων στα καταστήματά τους. Οι οδηγοί ζητούν από τους επαγγελματίες να παραλάβουν τα εμπορεύματα από διαφορετικό σημείο της πόλης, προκαλώντας περαιτέρω ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση των αρχών για τη διόρθωση της κατάστασης και την ασφαλή διαμόρφωση της παράκαμψης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων αλλά και πεζών καθώς και η εύρυθμη λειτουργία της τροφοδοσίας στην περιοχή.


Read More »
Ακατάλληλη η διαμόρφωση στην είσοδο της Ηγουμενίτσας | Φορτηγό φράκαρε στην παράκαμψη Ακατάλληλη η διαμόρφωση στην είσοδο της Ηγουμενίτσας | Φορτηγό φράκαρε στην παράκαμψη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα για οδηγό φορτηγού (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Τροχαίο ατύχημα για οδηγό φορτηγού (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον οδικό άξονα Άκτιο - Αμφιλοχία, κοντά στη Βόνιτσα, όταν φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το αποτέλεσμα της εκτροπής ήταν η καμπίνα του οδηγού να βρεθεί αναποδογυρισμένη στην αντίθετη πλευρά του δρόμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε. Δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο, έσπευσαν στο σημείο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τον τραυματία σε κοντινό νοσοκομείο.


Λόγω του ατυχήματος, η κυκλοφορία των οχημάτων στον συγκεκριμένο οδικό άξονα έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος, ενώ γίνεται έκκληση για προσοχή και υπομονή στους διερχόμενους οδηγούς.

Read More »
Τροχαίο ατύχημα για οδηγό φορτηγού (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα για οδηγό φορτηγού (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας.

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας.Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασιών της δεύτερης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

Στον Σύλλογο εντάσσονται 16 Επιμελητήρια, της Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων –Πρέβεζας), των Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου - Κέρκυρας – Κεφαλληνίας & Ιθάκης - Λευκάδας), Δυτ. Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας - Αχαΐας - Ηλείας) και Πελοποννήσου (Αργολίδος – Αρκαδίας – Κορίνθου - Λακωνίας – Μεσσηνίας), απαριθμεί 103 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 150.000 ενεργές Επιχειρήσεις!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων του Συλλόγου που διευκόλυναν την συμμετοχή των συναδέλφων μας και φυσικά το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης δια του Προέδρου του κο Σταύρο Σπαθή που φιλοξένησε με τον πλέον άρτιο τρόπο τις δράσεις μας και τον Διοικητικό Προϊστάμενο κο Νεκτάριο Βαβάση και τους συναδέλφους στο Επιμελητήριο που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόλυτη επιτυχία του τριημέρου της ΓΣ.

Στις διεργασίες του Συλλόγου το Δ.Σ. είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσει δια ζώσης και διαδικτυακά συναδέλφους μέλη του από όλα τα Επιμελητήρια και τον Πρόεδρο της ΟΣΥΕ κο Μιχάλη Γιάγκα, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή τους.Τα πεπραγμένα του τριήμερου εργασιών της δεύτερης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στο Αργοστόλι έχουν συνοπτικά ως εξής :

Την Παρασκευή 24.05 πραγματοποιήθηκε Διευρυμένη Συνεδρίαση Δ.Σ. όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η τρέχουσα κατάσταση του Συλλόγου καθώς και λοιπά τρέχοντα θέματα. Επίσης έγινε επισκόπηση των θεμάτων συζήτησης της ΓΣ, επισκόπηση και οριστικοποίηση Θεματικής των Τραπεζιών Εργασίας βάση θεμάτων συζήτησης που υποβλήθηκαν από τους συναδέλφους.

Το Σάββατο 25.05 πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του Συλλόγου στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κος Σταύρος Σπαθής, ο Διοικητικός Προϊστάμενος κος Νεκτάριος Βαβάσης και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κος Μιχάλης Γιάγκας. Στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Σπαθή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Συλλόγου για την πολυετή προσφορά του στον Επιμελητηριακό Θεσμό.

Συζητήθηκαν και Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ. 2023, ο Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2023 και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και η Στοχοθεσία του Δ.Σ. για το 2024.

Κομβικά σημεία της νέας στοχοθεσίας είναι η ανάληψη δράσεων για την εξύψωση του κύρους του Επιμελητηριακού θεσμού των Εκπροσώπων του και των Μελών του, η διατήρηση των παροχών του Συλλόγου προς τα Μέλη του, η συνέχιση διοργάνωσης ενημερωτικών δράσεων για την πληροφόρηση και κατάρτιση των επιμελητηριακών υπαλλήλων αλλά και των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων του Συλλόγου και η οικονομική αυτοτέλεια του συλλόγου που θα του επιτρέψει την ανεμπόδιστη υλοποίηση των στόχων του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κος Σταύρος Σπαθής καλωσόρισε τους συνέδρους στο όμορφο νησί τους και στην έδρα του Επιμελητηρίου, ευχαρίστησε το ΔΣ του Συλλόγου για την αγαστή συνεργασία και τις κοινές δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί και τόνισε την στήριξή του και του Επιμελητηρίου του, στις προσπάθειες των συνεργατών επιμελητηριακών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι δεν νοείτε Επιμελητήριο χωρίς στενή κι αγαστή συνεργασία Διοικήσεων και Υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες της ΓΣ και το ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης δια ζώσης συνεδρίων και συγκέντρωσης των υπαλλήλων για την ανάπτυξη καλών σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών, συζήτησης των προβληματισμών τους και καθορισμό κοινών δράσεων.

Κατά την συζήτηση των θεμάτων Η.Δ. αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και οι μεγάλες αλλαγές που αυτές επιφέρουν στην επιμελητηριακή καθημερινότητα, όπως η ένταξη αγροτών στα μητρώα των Επιμελητηρίων, η νέα στοχοθεσία κι αξιολόγηση, τα οργανογράμματα των επιμελητηρίων, η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των επιμελητηρίων με προσωπικό και οι επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές. Επίσης αναπτύχθηκε από τον κο Μ. Γιάγκα η απόφαση της ΟΣΥΕ για την απόκτηση στέγης καθώς και το επικείμενο συνέδριό της την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα.

Στο δεύτερο σκέλος της ΓΣ πραγματοποιήθηκαν τρία (3) Τραπέζια Εργασίας υπό την Προεδρεία των μελών του ΔΣ, όπου αναπτύχθηκαν Προβληματισμοί – Εξελίξεις και ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στο Α) ΜΗΤΡΩΟ & ΓΕΜΗ, Β) σε θέματα Λογιστηρίου – Υλοποίηση Προγραμμάτων και Γ) στην Διοικητική Διαχείριση Θεμάτων.

Την Κυριακή 26.05 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΓΣ με την συνοπτική αναφορά των σημαντικών σημείων συζήτησης στην ΓΣ και στα Τραπέζια Εργασίας.Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος


Η Γενική ΓραμματέαςΠέτρος Ζουμπούλης


Ευγενία Καμπιώτη
Read More »
Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας. Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών  Σας προσκαλούμε την 31 η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. , για λήψη αποφάσεων , σε τακτική συνεδρίαση δια Ζώσης της Δημοτικής Επιτροπής , στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 και τα Άρθρα 75 και 74Α παρ.1 του Ν. 3852/10 όπως ισχύουν. στα πιο κάτω θέματα:

 1. Αλλαγή μισθωτή έκτασης για την λειτουργία σταβλικών εγκαταστάσεων στην Δημοτική Κοινότητα Τρικορύφου. 

2. Έγκριση μετακίνησης και αποζημίωσης δαπανών μετακίνησης του Αντιδημάρχου κ. Βλάχου Παρασκευά στην Αθήνα. 

3. Διαγραφές οφειλών ύδρευσης. 

4.Πρωτόκολλο Ταμειακής Διαχείρισης μηνός Απριλίου 2024.
 
5.Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε πλατεία στον οικισμό Φοινίκι και οριζόντια σήμανση κυκλοφοριακής ρύθμισης.

 6.Διαγράμμιση δύο θέσεων στάσης στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Φιλιάτες και σήμανση των θέσεων. 

7.Αλλαγή της θέσης στάθμευσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Ο.Τ. 30 κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ - σχετικά 02/2021 απόφαση Δ.Σ.. 

8.Οριζόντια και κάθετη σήμανση θέσεων στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων (περιπολικών) του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών».

 9. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατεπείγουσα ανάγκη αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στον συνοικισμό Ελαίας της Δ.Κ. Φιλιατών” του Δήμου Φιλιατών.

 10.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στις Κοινότητες Αγ. Πάντων, Αγ. Νικολάου, Γιρομερίου, Κρυονερίου, Κερασοχωρίου, Πλαισίου και Σαγιάδας». 

11.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου “Κατεπείγουσα ανάγκη αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στον συνοικισμό Ελαίας της Δ.Κ. Φιλιατών” του Δήμου Φιλιατών.

 12.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου “Αποκατάσταση δρόμου Χαραυγή - Γαρδίκι” του Δήμου Φιλιατών. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.
 Παρασκευάς Βλάχος
Read More »
Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών Πρόσκληση σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Απαξίωσε και να απαντήσει…

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Απαξίωσε και να απαντήσει…
Πάνε μέρες και βδομάδες που εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από τη Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα απευθύνθηκαν στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με αίτημα να επανέλθουν οι απευθείας μεταδόσεις των συνεδριάσεων του σώματος.

Τις συνεδριάσεις μεταδίδουν απευθείας ώστε να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι τα Δημοτικά Συμβούλια Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας αλλά και μικρότερων δήμων όπως αυτός του Ζηρού.

Στην Ηγουμενίτσα μάλλον θεωρούν ότι πρέπει να συζητούν μεταξύ τους, χωρίς οι πολίτες και οι εκπρόσωποι των μέσων να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν όσα λένε και αποφασίζουν..

Έτσι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει στο αίτημα των μέσων ενημέρωσης, κάτι που αποτελεί υποχρέωσή της από το νόμο..

Αλλά φαίνεται ότι αυτά αποτελούν λεπτομέρειες…

Εδώ δεν ξέρουν ακόμη με ποια σύνθεση θα συνεδριάσουν, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες θα σκεφτούν…


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Απαξίωσε και να απαντήσει… Απαξίωσε και να απαντήσει… Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Εκδήλωση ενημέρωσης από την Ομοσπονδία Μουργκάνας για την πυροπροστασία

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Εκδήλωση ενημέρωσης από την Ομοσπονδία Μουργκάνας για την πυροπροστασία


Τον Ιανουάριο ανακοινώσαμε τη σύσταση Μόνιμης Ομάδας Εργασίας με τίτλο "ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ". 
Συμμετέχουν οι πρώην και νυν Πρόεδροι της Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των Αδελφοτήτων και προσωπικότητες . 
Εκ των πραγμάτων κρίνουμε αναγκαία την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της ζωής μας,των περιουσιών μας, των δασών,των χωριών μας. 
Εχει νόημα η διάσωση του συνόλου της περιοχής. 
Η καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί στα χωριά και τα δάση της Μουργκάνας είναι μεγάλη απειλή για ανθρώπους,περιουσίες, δάση, φυτικό- ζωικό κεφάλαιο και πολιτισμό. 
Οι ελλείψεις σε επίγειες υποδομές πρόληψης, πυροπροστασίας και ανθρώπινο δυναμικό τεράστιες. 
Η κατασταλτική απο αέρος πυρόσβεση δεν προστατεύει έγκαιρα και αποτελεσματικά. 
Εχει επαληθευτεί με δραματικά αποτελέσματα και πρόσφατα σε Εύβοια, Εβρο, Ρόδο, Αττική κλπ.. 
Ολοι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς –και η κοινή λογική- υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι αποτελεσματική όταν υπάρχει διαχείριση του δάσους και πρόληψη. 
Τα δάση της Μουργκάνας για δεκαετίες είναι εγκαταλελειμμένα-όπως και τα χωριά μας. 
Λίγοι κάτοικοι, λίγα ζώα, ανυπαρξία καθαρισμού των σπασμένων δένδρων, του φυλλοστρώματος, των ξερών χόρτων, κλιματική κρίση και ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν προυποθέσεις καταστροφής. 
30 ΜΑΙΟΥ και ώρα 19.00. 
Επείγουσα και βαρυσήμαντη εκδήλωση ενημέρωσης και άμεσης δράσης.

ν Πρόληψη δασικών πυρκαγιών -Αίτια
ν Η συμβολή κατοίκων και Αδελφοτήτων στη πρόληψη
• Η πυροπροστασία των χωριών μας- Οι νέες διατάξεις που ισχύουν, Υποχρεώσεις και πρόστιμα.

Ομιλητές: Εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας, της Πυροσβεστικής, του Δήμου και ειδικοί επιστήμονες.

 30 ΜΑΙΟΥ, Πέμπτη 19.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας                    
                                  Γερανίου 44 ,5ος όροφος                                                                                              

Στην εκδήλωση θα  συμμετέχουν σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια των Αδελφοτήτων καθώς και εκπρόσωποι της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ομοσπονδιών. Τα υλικά της εκδήλωσης θα εκδοθούν και θα διατεθούν προς διανομή στις Αδελφότητες για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ

Read More »
Εκδήλωση ενημέρωσης από την Ομοσπονδία Μουργκάνας για την πυροπροστασία Εκδήλωση ενημέρωσης από την Ομοσπονδία Μουργκάνας για την πυροπροστασία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

ΈΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε δραπετεύσει από το νοσ. Φιλιατών

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
ΈΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε δραπετεύσει από το νοσ. Φιλιατών


Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, ο 32χρονος που δραπέτευσε, ενώ νοσηλεύονταν κρατούμενος από το Νοσοκομείο Φιλιατών. 
Ο 32χρονος, είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και περίμενε να οδηγηθεί στις φυλακές, όταν εκδήλωσε ασθένεια και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, απ' όπου τη Δευτέρα το μεσημέρι κατάφερε να διαφύγει. 
Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του και το απόγευμα της Τρίτης, συνελήφθη ενώ κρύβονταν στο δασάκι της πόλης της Ηγουμενίτσας, λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμενε.
Read More »
ΈΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε δραπετεύσει από το νοσ. Φιλιατών ΈΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε δραπετεύσει από το νοσ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Σαν σήμερα 28.05.1886 | Πεθαίνει ο Σουλιώτης αγωνιστής Ναστούλης Δαγκλής

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Σαν σήμερα 28.05.1886 | Πεθαίνει ο Σουλιώτης αγωνιστής Ναστούλης Δαγκλής
Ο Αναστάσιος Δαγκλής (Ναστούλης ήταν το χαϊδευτικό του) γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1800 στο Σούλι. Ήταν γιος του οπλαρχηγού Γκόγκα Δαγκλή ή Νταγκλή (1762-1807), αρχηγού της ονομαστής φάρας των Δαγκλήδων.

Υπηρέτησε νεότατος ως αξιωματικός στον αγγλικό στρατό στην Κέρκυρα, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του από το 1803. Το 1819 επέστρεψε στο Σούλι για να υποστηρίξει την ανταρσία του Αλή Πασά κατά του Σουλτάνου. Μετά την υπογραφή της συνθήκης μεταξύ Σουλιωτών και Αλή Πασά, κρατήθηκε ως όμηρος στο Κάστρο των Ιωαννίνων έως τον θάνατο του Αλή Πασά και την κατάληψη της πόλης από τον Χουρσίτ Πασά (Ιανουάριος 1822). Ο Χουρσίτ τον έστειλε σιδηροδέσμιο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μετά από έξι μήνες απελευθερώθηκε και κατέφυγε στην Κεφαλλονιά.

Τον Δεκέμβριο του 1823 πήγε στο Μεσολόγγι, όπου γνώρισε τον λόρδο Βύρωνα και υπηρέτησε υπό τις διαταγές του μέχρι τον θάνατο αυτού στις 19 Απριλίου 1824. Κατά τη διάρκεια του 1824 πολέμησε με τα αδέλφια του Γούτη και Φώτη στις μάχες γύρω από το Καρπενήσι και τα Σάλωνα (Άμφισσα).

Το 1826 μετείχε ως πληρεξούσιος Σουλίου στην Γ’ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της στις 6 Απριλίου, αλλά τις διέκοψε πρόωρα στις 16 Απριλίου, λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου. Στη συνέχεια επανήλθε στη στρατιωτική δράση, λαμβάνοντας μέρος στις μάχες της Δόμβραινας (15 Οκτωβρίου), της Αράχωβας (18-24 Νοεμβρίου) και του Διστόμου (17-20 Ιανουαρίου 1827), υπό τις διαταγές του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Μετά τον θάνατο του Έλληνα στρατηλάτη (23 Απριλίου 1827) εντάχθηκε ως πρώτος υπασπιστής του αρχιστρατήγου των κατά ξηρά ελληνικών δυνάμεων Ριχάρδου Τσωρτς. Έλαβε μέρος στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Δυτικής Ελλάδας (1828-1829) και πολέμησε στις μάχες του Ανατολικού (Αιτωλικού), του Μακρυνόρους και στην πολιορκία της Βόνιτσας.

Μετά την έλευση του Όθωνα έλαβε τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Αγώνα. Παρέμεινε στον νεοσύστατο ελληνικό στρατό και εξελίχθηκε μέχρι τον βαθμό του υποστρατήγου. Τιμήθηκε με τον αριστείο του Αγώνα και με τον αργυρό Σταυρό του Σωτήρος.

Ο Αναστάσιος (Ναστούλης) Δαγκλής πέθανε στις 28 Μαΐου 1886, σε ηλικία 86 ετών.
Read More »
Σαν σήμερα 28.05.1886 | Πεθαίνει ο Σουλιώτης αγωνιστής Ναστούλης Δαγκλής Σαν σήμερα 28.05.1886 | Πεθαίνει ο Σουλιώτης αγωνιστής Ναστούλης Δαγκλής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Ο Στέφανος Ζούμπας για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Ο Στέφανος Ζούμπας για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου
Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους χειρισμούς της Περιφέρειας Ηπείρου από τη μία να αποκλείει από τις εκδηλώσεις του Σουλίου την εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλο Θεσπρωτίας Παναγιώτα Αγγέλη απαγορεύοντάς της την είσοδο στο προαύλιο του Αγίου Δονάτου αλλά από την άλλη να επιτρέπει την παρουσία ανάμεσα στους επισήμους σε περίοπτη θέση στο μέλος της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας Παύλο Γλύξμπουργκ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ίδιος ο κ. περιφερειάρχης οφείλουν να είναι οι θεματοφύλακες των θεσμών.

Οφείλουν να σέβονται και να τηρούν κατά γράμμα τα Πρωτόκολλα.

Οφείλουν να δώσουν δημόσια εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους.


ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Επικεφαλής Παράταξης
“ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ”
Read More »
Ο Στέφανος Ζούμπας για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου Ο Στέφανος Ζούμπας για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥΑνάδοχοι για έργα Αγροτικών Υποδομών σε Πρέβεζα- Άρτα

Τους αναδόχους τριών αρδευτικών έργων, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:

«Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού € 1.510.000, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η «MA CON STRUCTION ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,

«Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου» προϋπολογισμού € 784.845,81, για το οποίο οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε ο ΛΑΜΠΡΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ


Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (ΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» του έργου «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα - Μαυρής», προϋπολογισμού € 640.000.

Επίσης η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για δύο ακόμη έργα τα οποία αφορούν τις αγροτικές υποδομές της Π.Ε. Άρτας και τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας.

 Πρόκειται για τα εξής:

«Βελτίωση – συντήρηση πεδινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000. Προσωρινός Ανάδοχος. «ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.


«Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού - αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 140.000.. Προσωρινός ανάδοχος ΖΙΩΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Εκτός αυτών ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου με τίτλο «Συνδρομή στον καθαρισμό τάφρων και διωρύγων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 100.000.

Αποστραγγιστικά- αντιπλημμυρικά έργα

Η Π.Ε. έλαβε επίσης αποφάσεις για τα παρακάτω έργα αντιπλημμυρικής προστασίας:

«Μελέτη έργων τμηματικής διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα Καρυδά και τάφρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 173.307,44 €, η οποία κατακυρώθηκε για υλοποίηση στην «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ «ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ε.Ε. – ΝΙΚ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ»»,

«Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 120.000, έργο το οποίο κατακυρώθηκε στην «Τ.Ε.ΚΑΤ. Ο.Ε. »,

Άλλες αποφάσεις

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο: Οδικό Κύκλωμα Μουργκάνας- Αποκατάσταση ζημιών- οριζόντια σήμανση, προϋπολογισμού € 700.000,00 με οριστικό ανάδοχο την ΑΡΛΕΤΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.


Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Νέες εργασίες συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας», προϋπολογισμού € 148.000.


Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λευκοθέας Δ. Ζίτσας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000

Σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων

Με αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής θα συναφθούν Προγραμματικές Συμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση των εξής έργων:

Με το Δήμο Ζαγορίου για τη «Βελτίωση οδοποιίας της συνδετήριας οδού με επαρχιακή οδό Κάτω Πεδινών – Αρίστης Ζαγορίου», προϋπολογισμού 91.000. €

Με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι. Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για «Μελέτη αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραμυθίας», προϋπολογισμού 155.000.

Με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων για το έργο: «Αποκατάσταση Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ Κατσικά Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400 €

Read More »
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Προσφυγή της Περιφέρειας στο Διοικητικό Δικαστήριο για την υπόθεση «Λούρου»

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Προσφυγή της Περιφέρειας στο Διοικητικό Δικαστήριο για την υπόθεση «Λούρου»
«Είμαι υποχρεωμένος για την υπόληψή μου, για τους εργαζόμενους και τον ανάδοχο του έργου, τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής του Λούρου να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιβολή προστίμου για τις εργασίες προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα που έγιναν σε τμήμα της κοίτης του ποταμού τον Οκτώβριο του 2022», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εισηγούμενος στην Περιφερειακή Επιτροπή το θέμα της άσκησης ένδικων μέσων στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις έγιναν για αντιπλημμυρική προστασία, μετά από προηγηθέν πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο είχε προκαλέσει ζημιές σε ιδιοκτησίες, πλημμυρίζοντας και τμήμα της Εθνικής οδού, ανέφερε ότι είχαν γίνει αιτήματα από κατοίκους και επαγγελματίες, οι εργασίες εκτελέστηκαν από ανάδοχο- κάτοικο της περιοχής, επισημαίνοντας ότι αυτές έγιναν σε περίοδο που ήταν σε ισχύ η «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης».

Επεσήμανε δε ότι για δύο παρόμοιες υποθέσεις, που εξετάστηκαν μετά από καταγγελίες του Δήμου Δωδώνης, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, εξέδωσε διαφορετικές αποφάσεις. Στην μεν περίπτωση του Αχέροντα, κατέγραψε μόνο ως μη σοβαρή παράλειψη, τη μη ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη δε περίπτωση του Λούρου κατέληξε σε εντελώς διαφορετική εισήγηση- απόφαση, για επιβολή προστίμου.

Read More »
Προσφυγή της Περιφέρειας στο Διοικητικό Δικαστήριο για την υπόθεση «Λούρου» Προσφυγή της Περιφέρειας στο Διοικητικό Δικαστήριο για την υπόθεση «Λούρου» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Γη, νερό, πέτρα: Ιστορίες γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Γη, νερό, πέτρα: Ιστορίες γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων 2024 και του εορτασμού της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη δημιουργία του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO, η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. ως φορέας διαχείρισης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας διοργανώνουν την ημερίδα: «Γη, νερό, πέτρα: Ιστορίες γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα το πρωί του Σαββάτου, 1 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Κόνιτσας και περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες γεωλόγους με θεματολογία σχετική με τα πετρώματα, το νερό, τις πηγές, τα ρήγματα και τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας και του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

«Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO: Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια», Υποψ. Διδακτόρισσα. Γεωργία Κιτσάκη & Δρ. Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Γεωπάρκο Βίκου-Αώου- Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

«Ενεργά ρήγματα και σεισμική επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου», Αλέξανδρος Χατζηπέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

«Το νερό, το αίμα του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου», Δρ. Ευάγγελος Νικολάου, Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.)

«Από την θάλασσα στις κορυφές της Τύμφης και του Σμόλικα: Ορυκτά και Πετρώματα του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου», Δρ. Χρήστος Στεργίου, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε επιλεγμένους γεώτοπους του Γεωπάρκου, και συγκεκριμένα στην πηγή «Νέλες» Κλειδωνιάς και στο «Ρήγμα Κόνιτσας», όπου θα παρουσιαστούν επιτόπου στους συμμετέχοντες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε γεωλογικού σχηματισμού.

Παράλληλα, τόσο το Σάββατο (1/6/2024) όσο και το πρωί της Κυριακής (2/6/2024) στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου θα βρίσκεται η φωτογραφική έκθεση «Τα Πετρώματα του Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου στο Μικροσκόπιο: Πτυχές του εσωτερικού τους κόσμου». Η έκθεση αναδεικνύει άγνωστες λεπτομέρειες των ορυκτών και των πετρωμάτων τα οποία συνθέτουν την γεωποικιλότητα και την γεωκληρονομιά του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου. Οι υπεύθυνες της έκθεσης (Μαργαρίτα Μέλφου και Ευτυχία Περιστερίδου, Γεωλόγοι, υπ. Διδακτόρισσες του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ.) θα είναι εκεί για να λύσουν όλες τις απορίες των παρευρισκόμενων.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και των συναφών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024

10:30 - 13:30: Ημερίδα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κόνιτσας.

17:00 - 20:00: Επίσκεψη στους Γεώτοπους: «Πηγή Νέλλες» και «Ρήγμα Κόνιτσας» του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου (Μετακίνηση των συμμετεχόντων με ιδία μέσα – Συνάντηση στο χωριό Κλειδωνιά, απόσταση από Κόνιτσα 15 λεπτά, 12 χλμ).

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου:

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024: 11:00-19:00

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024: 10:00-14:00

Read More »
Γη, νερό, πέτρα: Ιστορίες γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου Γη, νερό, πέτρα: Ιστορίες γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την επικείμενη έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την επικείμενη έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων
Αγαπητοί μαθητές,

Με την ευκαιρία της επικείμενης έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία σε όλους σας. Αυτή η περίοδος είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και προετοιμασίας. Είναι η στιγμή να δείξετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας.

Θυμηθείτε ότι ο βασικός στόχος είναι να γίνετε ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι, έτοιμοι να συμβάλλετε ενεργά στην κοινωνία. Η πίστη στις δυνατότητές σας και η ψυχραιμία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που θα συναντήσετε. Μην ξεχνάτε ότι μια μόνο στιγμή δεν καθορίζει ολόκληρη τη ζωή σας.

Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχές μου για καλή δύναμη στις οικογένειές σας, που σας στηρίζουν σε κάθε σας βήμα, καθώς και στους καθηγητές σας, που στάθηκαν δίπλα σας προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές.

Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι της ζωής σας!

Read More »
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την επικείμενη έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την επικείμενη έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Υπερμεγέθεις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται από το λιμάνι στο Βέρμιο

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Υπερμεγέθεις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται από το λιμάνι στο ΒέρμιοΑπό τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η μεταφορά ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς το Βέρμιο, όπου πρόκειται να εγκατασταθούν. Η μεταφορά θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, πραγματοποιούμενη με αυτοκινητοπομπές υπερμεγεθών οχημάτων.

Οι μεταφορές θα ξεκινούν τα μεσάνυχτα κάθε Δευτέρας προς Τρίτη και κάθε Τετάρτης προς Πέμπτη.

 Για την ασφαλή διεξαγωγή της μεταφοράς, έχουν επιβληθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – βραδυπορία- σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, στις περιοχές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Read More »
Υπερμεγέθεις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται από το λιμάνι στο Βέρμιο Υπερμεγέθεις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται από το λιμάνι στο Βέρμιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Μήνυμα του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Μήνυμα του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τις Πανελλαδικές εξετάσειςΑγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία.
Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής σας διαδρομής, έχετε εργαστεί με αφοσίωση και επιμονή, και τώρα βρίσκεστε στο κατώφλι ενός σημαντικού σταδίου που θα καθορίσει το μέλλον σας.
Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι μόνο μια δοκιμασία των γνώσεων σας, αλλά και μια ευκαιρία να αποδείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους τις ικανότητες και την αντοχή σας. Η προετοιμασία σας, η μεθοδικότητά σας και η ψυχραιμία σας θα είναι οι σύμμαχοί σας σε αυτή τη διαδικασία.
Η στήριξη από τους γονείς σας και τις οικογένειές σας είναι άξια ευγνωμοσύνης και συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία σας.
Η συμβολή των εκπαιδευτικών μας, η αφοσίωση και αδιάκοπη υποστήριξη τους είναι πολύτιμες και αποτελούν τμήμα των προσπαθειών σας.
Να θυμάστε ότι, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία και ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της ζωής σας. Ακολουθήστε τα όνειρά σας με θάρρος και αυτοπεποίθηση.
Καλή επιτυχία σε όλους σας!

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας
Μητσιώνης Βασίλειος
Read More »
Μήνυμα του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις Μήνυμα του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας : Eθνικιστική προεκλογική φιέστα η εκδήλωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Καθηγητή Άγγελο Συρίγο

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας : Eθνικιστική προεκλογική φιέστα  η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Καθηγητή Άγγελο ΣυρίγοΕθνικιστική φιέστα

Σε εθνικιστική προεκλογική φιέστα με κομματικές κορώνες και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων μετατράπηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Άγγελο Συρίγο και με θέμα ‘’Μιλώντας για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα‘’.

Η φιέστα κορυφώθηκε την επόμενη ημέρα στις Εορτές Σουλίου, όπου ο Παύλος Γκλύξμπουργκ, (εκπροσωπώντας ποιον άραγε και με τίνος πρόσκληση;) βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων στις θέσεις των επισήμων και μάλιστα στην πρώτη σειρά κατά την κατάθεση στεφάνων.

Την ίδια στιγμή που η δημοκρατικά εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», κυρία Παναγιώτα Αγγέλη, αποκλείστηκε χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από την είσοδο στο χώρο των επισήμων, στον οποίο μόνο οι επίσημοι δεν βρίσκονταν!

Η προκλητική αυτή στάση των υπευθύνων της εκδήλωσης μόνο οργή προκαλεί.

Η ίδια η ιστορία, πάντως τους διαψεύδει παταγωδώς και τους τοποθετεί στο περιθώριο και την απαξίωση.

Read More »
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας : Eθνικιστική προεκλογική φιέστα η εκδήλωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Καθηγητή Άγγελο Συρίγο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας : Eθνικιστική προεκλογική φιέστα η εκδήλωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας με ομιλητή τον Καθηγητή Άγγελο Συρίγο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Η ΕΜΑΚ εκπαιδεύεται στα νερά του Αράχθου, του Βοϊδομάτη και του Αώου

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Η ΕΜΑΚ εκπαιδεύεται στα νερά του Αράχθου, του Βοϊδομάτη και του Αώου
Σε ορμητικά νερά ποταμών εκπαιδεύτηκαν 16 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η Πυροσβεστική στα social media, οι άντρες της ΕΜΑΚ κόβουν την ανάσα με την εκπαιδευτική άσκηση στα νερά του Άραχθου, του Βοϊδομάτη και Αώου.

«Οι πυροσβέστες των ΕΜΑΚ εκπαιδεύτηκαν στην έρευνα και διάσωση σε ορμητικά νερά στους ποταμούς Άραχθο, Βοϊδομάτη και Αώο. Τους ευχόμαστε καλές και ασφαλείς διασώσεις!» αναφέρει η Πυροσβεστική.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουν σε περιστατικά και να σώσουν ζωές

 Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Η ΕΜΑΚ εκπαιδεύεται στα νερά του Αράχθου, του Βοϊδομάτη και του Αώου Η ΕΜΑΚ εκπαιδεύεται στα νερά του Αράχθου, του Βοϊδομάτη και του Αώου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές πορτοφολιών

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές πορτοφολιών

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν μεσημβρινές ώρες χθες και προχθές (26-27/05/2024) στην πόλη της Άρτας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του, για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανήλικος εισήλθε σε αμφότερες τις περιπτώσεις σε χώρους εργασίας, από όπου αφαίρεσε σε κάθε μία από αυτές πορτοφόλι υπαλλήλων, που περιείχαν χρηματικά ποσά ύψους 240 και 50 ευρώ, αντίστοιχα, καθώς και τραπεζικές κάρτες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές πορτοφολιών Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές πορτοφολιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

"Η τελευταία μαύρη γάτα" στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
"Η τελευταία μαύρη γάτα" στο 3ο Γυμνάσιο ΗγουμενίτσαςRead More »
"Η τελευταία μαύρη γάτα" στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας "Η τελευταία μαύρη γάτα" στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
 ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας
Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 20 Μαΐου έως 26 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -1.005- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -74- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν -500- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -318- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας -13- θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση).

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:

 • -6.418- έλεγχοι ατόμων,

 •    -326- προσαγωγές, 

 •    -155- συλλήψεις, ενώ 

 • βεβαιώθηκαν -267- παραβάσεις. 


Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 20 Μαΐου έως 26 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν -422- ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:

 • ελέγχθηκαν -105.728- άτομα,

 • προσήχθησαν -4.823- και 

 • συνελήφθησαν -1.963-.


Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν -312- κλοπές – διαρρήξεις, -35- απάτες, -50- κλοπές τροχοφόρων, -34- ληστείες, -5- απάτες με υπολογιστή καθώς και -527- υποθέσεις περί όπλων και -316- περί ναρκωτικών.

Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Διενεργήθηκαν -132.800- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν
-32.883- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

 • -9.597- για παράνομες σταθμεύσεις,

 • -7.277- για υπερβολική ταχύτητα,

 • -2.393- για μη χρήση κράνους,

 • -2.028- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

 • -1.350- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

 • -977- για ΚΤΕΟ,

 • -652- για μέθη και

 • -436- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.


Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.

Read More »
ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας ΕΛΑΣ : Εβδομαδιαία αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερούνταν προξενικής θεώρησης εισόδου και σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

 Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου δίνεται στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους.

Η δήλωση γίνεται μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr, έπειτα από υπουργική απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας από 31η Μαΐου 2024 σε 30η Ιουνίου 2024.

Οι δηλώσεις αυτές είναι στο πλαίσιο του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που έχει συσταθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και την τήρηση των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας.

Για το λόγο αυτό και όπως είχε προβλεφθεί άνοιξε χθες η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων με τον τίτλο Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr). Στην πλατφόρμα αυτοί οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα. Παράλληλα οι δήμοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να καταχωρούν τους ελέγχους που θα έχουν διενεργήσει καθώς και τα οικόπεδα που πρόκειται να ελεγχθούν απ' αυτούς.

H διαδικασία καθαρισμού

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ
Read More »
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας
Με ελλιπή σύνθεση θα συνεδριάσει την Παρασκευή 31 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης των πέντε μελών που κηρύχθηκαν έκπτωτοι λόγω οφειλών άνω των 300 ευρώ στο Δήμο και την ΔΕΥΑΗ.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε στις 10 Μαΐου την έκπτωση πέντε Δημοτικών και εννέα τοπικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και τρεις αντιδήμαρχοι.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι από τους έκπτωτους έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόφαση έκπτωσης, οι αναπληρωτές των έκπτωτων συμβούλων δεν έχουν κληθεί για ορκωμοσία. Σύμφωνα με τον νόμο, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, και με το χρόνο να εξαντλείται, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεδρίαση με τα εναπομείναντα 20 από τα 25 μέλη του Συμβουλίου.

Η σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση εστάλη από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19:30 και θα περιλαμβάνει 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με την ΟΛΗΓ ΑΕ, βάσει της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΗΓ ΑΕ. Επιπλέον, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από δημόσιο διαγωνισμό για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, θαλάσσιων μέσων αναψυχής και καντινών στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκκρεμούν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε αρκετά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πρόσκληση (13η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 31 Μαΐου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Γενικά Θέματα
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής – Δήμαρχος.
Θέμα 1ο Συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία Δήμου – ΟΛΗΓ ΑΕ με βάση τις διατάξεις του Ν.5048/23.
 
Θέμα 2ο Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» της Πράξης με κωδικό ΟΠΣ 6000887.
 
Θέμα 3ο Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Πράσινου Σημείου του Δήμου Ηγουμενίτσας».
 
Θέμα 4ο Χορήγηση 1ης παράτασης χρόνου παράδοσης της προμήθειας «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» της αριθ. πρωτ. 17964/16.08.2023 σύμβασης (AΔAM:23SYMV013268388) της πράξης 5163963 με τίτλο: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)».
 
Θέμα 5ο Παροχή παγίας προκαταβολής στο Δήμο και στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.
Θέματα Δημοτικής Επιτροπής
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δημάκος – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 6ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2024.
 
Θέμα 7ο Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων – θαλάσσιων μέσων αναψυχής – καντινών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας και στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος βάση του Ν.5048/2023.
 
Θέμα 8ο Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση Οικίσκου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Καραβοστάσι» της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 
Θέμα 9ο Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τη μεταφορά θέσης περιπτέρου από τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης σε νέα θέση στην Ηγουμενίτσα.
 
Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας
Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Μητσέλος – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 10ο Έγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορο Δημότη για την αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών αναγκών.
 
Θέμα 11ο Εξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου για παραχώρηση του Δημοτικού κτηρίου «Πέτρινο».

Θέματα Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Εισηγήτρια: κα Μαρίνα Κοσιώρη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Θέμα 12ο Κατανομή Β’ δόσης 2024 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Read More »
Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική το Σαββατοκύριακο - Ποια η πιο ζεστή μέρα

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική το Σαββατοκύριακο - Ποια η πιο ζεστή μέρα
Αστάθεια τέλος, έρχεται το καλοκαίρι όπως φαίνεται μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μια πολύ θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της Αφρικής αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και να ανεβάσει αρκετά τον υδράργυρο φτάνοντας το θερμόμετρο μέχρι και 33 βαθμούς, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες η αστάθεια θα συνεχιστεί και ο υδράργυρος θα ανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο όμως και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία φτάνοντας τους 32-33 βαθμούς.

Αναλυτικά

Ειδικότερα, την Τετάρτη η αστάθεια θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε αρκετά διαμερίσματα της χώρας, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά, στην Πελοπόννησο αλλά και στα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών. Δηλαδή η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν «καταιγιδοφόρα» νέφη.

Την Πέμπτη θα αρχίσει σιγά-σιγά να περιορίζεται η αστάθεια πιο πολύ σε ορεινές εκτάσεις της ηπειρωτικής χώρας αλλά στα ορεινά της Κρήτης. Την Παρασκευή αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός.

Από το Σάββατο μια μια θερμή αέρια μάζα θα προσεγγίσει τη χώρα μας το Σάββατο, από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η καλοκαιρία θα συνεχίσει και φαίνεται ότι θα πάμε με καλοκαιρινό καιρό στις Ευρωεκλογές 2024 με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται κοντά στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική σήμερα θα έχουμε ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει αργά το μεσημέρι στους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αν και ημέρα θα ξεκινήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες, κοντά στο απόγευμα θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν συννεφιές που θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς.
Read More »
Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική το Σαββατοκύριακο - Ποια η πιο ζεστή μέρα Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική το Σαββατοκύριακο - Ποια η πιο ζεστή μέρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Διευρυμένη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Σουλίου, αύριο Τετάρτη

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Διευρυμένη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Σουλίου, αύριο Τετάρτη


Διευρυμένη συνέλευση εν όψει Ευρωεκλογών, θα πραγματοποιήσει η Τοπική Οργάνωση Σουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αυριο Τετάρτη στις 19:30 στο εκλογικό κέντρο του Κινήματος στην Παραμυθιά, έναντι του Μητροπολιτικού Ι.Ν. του Αγίου Δονάτου.

Read More »
Διευρυμένη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Σουλίου, αύριο Τετάρτη Διευρυμένη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Σουλίου, αύριο Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος

Τρίτη, Μαΐου 28, 2024
Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος
Συνελήφθη μετά από έρευνα της αστυνομίας ο εργοδηγός των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην Αρίστη λόγω του τραγικού δυστυχήματος που είχε προηγηθεί.

Ο υπεύθυνος των έργων κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου και αναμένονται οδηγίες από την Εισαγγελία.

Το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε έναν εργάτη ηλικίας 62 ετών ενώ ένας δεύτερος ίδιας ηλικίας μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο.

Την ώρα που άνοιγαν χαντάκι βάθους 1,5 μέτρων, τα χώματα στα πλαϊνά που φέρεται να ήταν σαθρά, υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να τους καταπλακώσουν. Τα έργα γινόταν πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Αρίστης, είχε δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων με ανάδοχο την Εργοδυναμική Πατρών.

Κλιμάκιο του ΚΚΕΣτο χώρο του εργατικού δυστυχήματος βρέθηκαν ο Γιάννης Τασούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής και ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» με θύμα έναν οικοδόμο που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην Αρίστη Ζαγορίου, στα Γιάννενα, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής: «Στην λογική “κόστους – οφέλους”, στην λογική του “πάμε και όπου βγει”, στου να γίνουν τα έργα γρήγορα, σκοτώνονται και σακατεύονται εργαζόμενοι και δεν “ιδρώνει το αυτί” κανενός, ούτε των υπουργείων Εργασίας, ούτε των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με ανύπαρκτους ελέγχους από την υποστελεχωμένη Επιθεώρηση Εργασίας στην ουσία κανείς δεν γνωρίζει τι ωράριο δουλεύουν οι οικοδόμοι, με τι πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας, πως πληρώνονται και πως ασφαλίζονται.

Όλα υποτάσσονται στα συμφέροντα των εργολάβων, να γίνει η δουλειά και να αυξηθούν τα κέρδη».

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Σελίδες